ʻO ka Aspirin a me Paracetamol: kahi hoʻohālikelike a ʻo ia ka mea pono e ʻoi aku ka maikaʻi

Lawe pinepine nā Aspirin a me Paracetamol e nā kānaka e hoʻohaʻahaʻa i ko lākou wela. ʻO nā lāʻau ʻelua e hoʻopau i ka wela. No laila, manaʻo nui ka poʻe e like me kēia mau lāʻau i ka lāʻau hoʻokahi. Akā pēlā kēlā? He like anei ka aspirin a me paracetamol?

Nā hoʻohālikelike lāʻau lapaʻau

Paracetamol - nā antipyretic a me analgesic e pili ana i ka hui o anilides. Loaʻa ka lāʻau lāʻau i ka hopena antipyretic, analgesic a me nā maʻi anti-inflammatory. Mālama i ka synthesis o prostaglandins, e pili ana i ka cyclooxygenases. Ke hana nei ka lāʻau lapaʻau i nā ʻeha ʻeha e loaʻa ana i ka pūnaehana nūnū a hiki aku lākou i ka lolo. Me kēia ʻano hana, hiki i ka hopena anesthetic a me ka antipyretic.

Aspirin - Ke hana lāʻau lapaʻau acetylsalicylic pili i ka hui NSAID. Pēlā i nā hana i like me ka paracetamol, koe wale nō ka hopena ʻo ka anti-inflammatory ka Aspirin, hiki iā ia ke hoʻomaha i ka ʻū ʻana a me ka edema ma hope o nā hōʻeha. ʻO ka Paracetamol i kēia hihia ʻaʻole pono ka hopena. Hoʻopili ʻia ka aspirin i ka synt synt o nā prostaglandins, akā i ka manawa like e hana ana ma nā thromboxanes. ʻAʻole like me Paracetamol, ʻo ka acetylsalicylic acid e kāpae i ka ʻeha ma kahi a ʻaʻole i loko o ka pūnaehana kūloko.

He aha ka mea ʻokoʻa ma waena o Paracetamol a me Aspirin:

  • Nā ʻano hana ʻokoʻa. ^ E Ha yM. Hana wikiwiki ʻo Aspirin a lōʻihi aʻe. I kahi hihia o nā maʻi maʻi, ʻoi aku ka maikaʻi ma ka lawe ʻana i Paracetomol, a me kahi hihia o nā maʻi maʻi, i mea e hoʻohaʻahaʻa ai i ka mahana, ʻo Aspirin
  • Hoʻolaha hopena. ^ E Ha yM. ʻO ka Aspirin, ʻaʻole like Paracetamol, he hopena anti-inflammatory ikaika. Eia kekahi, ʻo ka acetylsalicylic acid ka mea e hiki ai ke hoʻokaʻawale i ke koko, e pale i ka hoʻokumu ʻana o nā clots koko,
  • Ke kūloko. ^ E Ha yM. ʻO nā lāʻau ʻelua ke aneane like nā like like like. Akā ʻo Aspirin i ka manawa like ua hoʻonāukiuki i ka mucosa gastric a, inā hoʻohana pono ʻole, hiki iā ia ke hōʻeha a me ke koko o ke kaʻi ʻana o ka ʻōpala. No laila, ua palekana ʻo Paracetamol a hoʻohana ʻia i ka mālama ʻana i nā keiki.

Hiki iaʻu ke inu pū

ʻO nā hua ʻelua nā hopena like ʻole, no laila lawe pono ʻole ʻo Aspirin a me Paracetamol, a maikaʻi ʻole nō hoʻi. Hiki i ka hoʻonui ʻana i ka ulu ʻana i nā hopena o ka hopena, e hoʻonui ana i ka ukana ma luna o nā aʻalā a me nā kau.

Aia kekahi lāʻau lapaʻau e like me Citramon, i ka hoʻohuiʻana o kēia mau mea 2, akā i kahi uku hoʻemi ma mua o kahi papa pākahi o kēlā me kēia maʻi hoʻokaʻawale. I kēia hihia, hiki ke hoʻohana ʻia nā lāʻau lapaʻau pūlū.

Ke hoʻohana nei i kekahi o nā ala e pale ai i ka hiki ʻana mai o nā hōʻailona o ka overdose, pono ia e mālama i nā kikowaena. Akā pēlā e kū ai a mahana ke ea ma mua o kēia manawa. I kēia hihia, ua ʻawaʻī ʻo Paracetamol me Aspirin, ma ka huli ʻana, a laila hoʻēmi ai i ka maʻi o kekahi overdose.

ʻO ka Aspirin a me Paracetamol nā lāʻauʻokoʻa loa. Aia ke koho pono o ka lāʻau lapaʻau ma luna o ka maʻi iho. Inā hui pū ia me ka mumū, a laila i ka haʻalele ʻana o contraindications, ʻoi aku ka maikaʻi e lawe i ka Aspirin. I ke hanana ʻana o ke keiki i ka maʻi, ʻoi aku ka maikaʻi o ka hāʻawi ʻana i ka makemake i ka Paracetamol.

Vidal: https://www.vidal.ru/drugs/aspirin__1962
Radar: https://grls.rosminzdrav.ru/Grls_View_v2.aspx?routingGu>

Ua kuhi kahi? Koho ia a kaomi Ctrl + Enter

ʻO ka wehewehe ākea o Aspirin

ʻO kahi ʻāpana o ka lāʻau lapaʻau acetylsalicylic acid, he kumuwaiwai hou he cellulose mai nā kristalika liʻiliʻi a me ka māka palaoa. ʻO ka hui lāʻau lapaʻau o kēia lāʻau lapaʻau kahi lāʻau non-steroidal anti-inflammatory (NSAID). Pono ʻoe e makaʻala, e like me ka ʻĀina, ma kahi o 2 miliona mau kānaka a make i ka honua a make i kona maʻi i kēlā me kēia makahiki.

Hiki i nā maʻi maʻi ke alakaʻi i nā pūpū o nā maʻi maʻi maʻi. I kēia manawa ke hoʻomaka nei kahi papahana federal, no laila, no nā mea maʻi a pau, hāʻawi ʻia ka lāʻau lapaʻau me ka manuahi.

Heʻokoʻa kēia mau lāʻau kahi hana antipyretichoʻoweliweli i ka pae o ka ʻai o ke koko, pale i ka nānā ʻana o nā māka koko. Hoʻopili koke i ka hoʻoneʻe ʻana a hoʻohuli i ka waikena salicylic. Hoʻopili ka Acetylsalicylic acid i ka pilina o ka prostaglandins, akā he hopena i ka thromboxanes.

Kāhea i kahi lāʻau lapaʻau i ka mālama ʻana i nā maʻi aʻe:

  • Nā ʻeha ʻeha pena - ʻo ke poʻo a me nā niho.
  • ʻO ka maʻa Rheumatoid a me ka arthrosis.
  • Nā maʻi hui.
  • ʻO nā kaʻeha a me nā hopena maʻi.
  • Hoʻopilikia kahi systemic hōʻeha i nā hoʻopili o kahi ʻano maʻi me kahi palena o kā lākou hana.
  • ARVI.
  • Nā hoʻonāukiuki o nā kīʻaha koko.

Pehea e hana ai ka Paracetamol

Hoʻohui hui i ka lāʻau - anilides. ^ E Ha yM. ʻO ka hana kaiola ka paracetamol. ʻIke ʻia nā waiwai Analgesic a me antipyretic. Hoʻohana nui ia i ka lāʻau lapaʻau e hiki ai ke hoʻohaʻahaʻa i ka wela. Hoʻokomo ʻia ia i loko o ke koko, ka mea nui i ka pā liʻiliʻi. Ua hoʻoulu ʻia e ka ate.

He aha nā maʻi e lawe ai i ka lāʻau lapaʻau:

  1. Nā ʻeha ʻeha, ʻo ka ʻehaʻeha a me ke poʻo, ka migraine.
  2. Kaʻai a me nā anu.
  3. Neuralgia.

Ua hōʻike ʻia ma ka maʻi ʻaʻole e hoʻopilikia i ka lāʻau lapaʻau me ka kaʻe a me ka metabolism. Inā e lawe ia no ka manawa lōʻihi, ʻaʻole e hōʻino nā kino o ka hanu. Nā contraindications maʻamau - ʻike pono ʻia i nā mea āpau a me nā mea hoʻonaninani kūloko.

He aha nā mea like o nā lāʻau lapaʻau

  • ʻO nā lāʻau lapaʻau ka like o ka waiwai like me nā lāʻau lapaʻau.
  • He lāʻau maikaʻi lākou e kū'ē i nā kaʻina kūlohelohe.
  • He mau waiwai lākou antipyretic.
  • ʻO nā hōʻailona no ka hoʻohana like ʻana.
  • Hiki ke kūʻai ʻia nā lāʻau ʻelua ma nā lāʻau lapaʻau me ka ʻole ke ʻano. Loaʻa ka manawa, ma nā wahi a pau.
  • Hoʻonui maikaʻi i ka hōʻeha, hoʻemi i ke kuni a hoʻomaikaʻi i ka maikaʻi o ka mea maʻi.
  • Hiki i nā lāʻau ʻelua ke hōʻeha i nā palupalu inā e haʻalele ʻole i ka dosage i ʻōlelo ʻia ʻia a ʻaʻole mālama i ka waena o nā manamana.
  • Hiki i nā lāʻau lapaʻau ke hana i nā hopena kūlike o kēlā me kēia.

ʻO nā ʻokoʻa ma waena o Paracetamol a me Aspirin

  1. Ua ʻōlelo hou aku ʻo Aspirin i nā hana anti-inflammatory a kōkua i ka hōʻemi ʻana o ka hōʻino a me ke ʻano ma hope o nā hōʻeha like ʻole. He mea ʻole ʻo Paracetamol i kēia mau kūlana.
  2. Hoʻokuʻu koke ka Acetylsalicylic acid i ka hōʻeha koke, me ke kali ʻole ʻole e komo i loko o ka pūnaehana sentral. ʻO kekahi lāʻau lapaʻau e hana i nā mea hoʻoponopono i loaʻa i ka pūnaehana nūnahele, e hōʻoluʻolu i ka ʻeha ma mua o ka komo ʻana i ka lolo.
  3. ʻOkoʻa ka hana. Hoʻomaka ʻo Aspirin e hana wikiwiki a lōʻihi no ka manawa lōʻihi.
  4. Hiki i nā papa o ka papa ke hoʻoneʻe i ke koko, pale i ka thrombosis. ʻAʻohe mea maikaʻi ʻo Paracetamol.
  5. Hoʻokomo ʻia ka Aspirin i ka mucosa ʻeha, me ka hoʻohana ʻole i ka mea hiki ke hoʻonāukiuki i ka ulia a alakaʻi i ke koko i ka ʻeha gastrointestinal. No laila, ua manaʻo ʻia kahi lāʻau lapaʻau e ʻoi aku ka palekana a hoʻohana ʻia ma ka mālama ʻana i nā keiki.
  6. ʻO ka ʻokoʻa ma ke kumukūʻai. ʻO ke kumukūʻai o Aspirin ma kahi o 5-7 rubles no 110 papa me kahi kekona o 500 mg. ʻO ka hoʻoikaika - e pili ana i 300 mau rubles. Loaʻa nā kumu o Paracetamol iā 37-60 rubles.
  7. Paracetamol no aneane ʻaʻole contraindications, koe wale nō no ka intolerance pilikino, pūnana a me ka pulmonary insufficiency.

Ma ke ʻano lāʻau maikaʻi loa? He aha ke kūʻai?

Ke koho nei i ka lāʻau lapaʻau, pono ʻoe e kūkulu ma ke ʻano o ka maʻi. No nā maʻi maʻi viral, ʻoi aku ka maikaʻi o ka hoʻohana ʻana iā Paracetamol, a no nā maʻi maʻi bacteria a me ka maʻi - Aspirin. Inā maʻi kekahi keiki, hāʻawi i ka makemake iā Paracetamol. Hiki ke kuhikuhi ʻia mai 3 mau mahina. Loaʻa i ka hopena maikaʻiʻole i ke kino.

Eia nō naʻe hoʻoholo na ke kauka. ^ E Ha yM. Hiki i ka lāʻau lapaʻau iho ke hōʻeha i ke kino, pono e mālama pono i ka contraindications o nā lāʻau ʻelua.

Hoʻomaopopo i ka lawe pū ʻana i nā lāʻau lapaʻau ʻaʻole ʻoluʻolu, no ka mea ke ʻano like lākou, hiki ke overdose ke hoʻonāukiuki i kahi ʻōpū a me ka ʻawaʻawa, alakaʻi i ka heartburn, maʻi a me ka luaʻi.

E hoʻohaʻahaʻa i ka wela a wehe i ka wela, ʻoi aku ka maikaʻi o ka lawe ʻana i ka Paracetamol i kahi pākaʻi o 1 papa 2-3 mau manawa i ka lā. ʻO ka hōʻike hypothermic e hōʻoiaʻiʻo i ka pilikia wela.

Ke hōʻuluʻulu nei i nā mea āpau o luna, ke manaʻo nei mākou he mea palekana loa ʻo Paracetamol, ʻoi aku ka mālama ʻana o nā keiki, nā wahine hāpai a me nā makuahine hānai.

Pehea e hana ai ka paracetamol a me nā aspirin?

Hoʻohana ʻia nā lāʻau ʻelua e hoʻohālikelike a hoʻohaʻahaʻa i ka wela.

Loaʻa iā lākou kekahi mau hana like, e hana ana i ka ʻōnaehana sentral. ʻO ka pahuhopu nui o nā lāʻau ʻelua nā cyclooxygenases a me nā prostaglandins. Ke kāohi nei i ka hana o nā prostaglandins i loko o ka lolo, paracetamol a me aspirin e hoʻomaʻamaʻa maikaʻi ʻia ke ʻano o ke kino kino.

He aha ka ʻokoʻa ma waena o ka aspirin a me ka paracetamol?

ʻO ka ʻokoʻa mua piha i ka ʻoiaʻiʻo ʻo paracetamol aneane ʻaʻohe hopena anti-inflammatory. ʻO ka ʻoiaʻiʻo ma loko o nā ʻili a me nā ʻili peripheral o ke kino, ua paʻa ʻia ka hana o ka lāʻau lapaʻau e nā ʻenehana kūikawā - peroxidases.

Ma kekahi ʻaoʻao, ma muli o kēia, ua māʻona mākou me nā hopena kikowaena - antipyretic a me analgesic. Ma kahi ʻē aʻe, ma muli o ka lilo ʻole o kahi hopena maikaʻi i ka membrane mucous o ka ʻōpū a me nā ʻāpana, hiki ke loaʻa i ka paracetamol me ka gastritis.

ʻOkoʻa ka lua ma kēlā aspirin e pale i ka hoʻopili ʻana o ka thromboxanes - nā molekela koʻikoʻi no ke kaʻina hoʻomohala koko. No laila, ʻo ka lōʻihi o ka hoʻohana ʻana i nā hōʻeha liʻiliʻi o ka lāʻau lapaʻau e hōʻemi i ka hōʻeha o nā clots koko (myocardial infarction, ischemic stroke).

ʻAʻole e like me ka paracetamol, ʻo ka lawe ʻana i aspirin e hiki ai ke koko.

I ka wa hea ʻoe e lawe i ka aspirin (Upsarin)?

Hiki ke lawe ʻia ka lāʻau lapaʻau e hōʻoluʻolu i ke kaumaha a me ka hana ʻino ma nā kūlana rheumatic. Hoʻomaopopo ʻia no ka hōʻeha o ka naʻau, nā puʻupuʻu, nā ʻeha hope, nā hōʻeha, ka hōʻeha ʻana, me ka ʻeha hoʻi ma ka wā menstruation.

Hoʻohana ʻia no nā hōʻailona o ka maʻi a me ke anu i ka pākeke wale nō.

Ma nā haʻahaʻa haʻahaʻa, ua kuhikuhi ʻia no ka pale ʻana o nā lolo koko.

ʻO wai ka mea e lawe ʻole iā Upsarin?

Hiki i ka aspirin ke hōʻeha i nā pilikia e like me ka ulceration o ka gastosa mucosa, ka huhū, ka ʻōpū ("aspirin asthma"), maʻiʻeha a me nā hana ʻole

ʻAʻohe Acetylsalicylic acid i kuhikuhi ʻia no nā keiki ma lalo o 15 mau makahiki o ka makahiki!

• Hypersensitivity i nā salicylates
• Hoʻokomo ʻia ka Asthma e nā NSAID a me ka waikawa acetylsalicylic
• E hōʻike ana ke ʻano i ke koko
• He ʻeha a ka ʻeha gastrointestinal
• Hōʻailona ʻole a pale paha
• Pāʻeha naʻau

Hoʻopilikia ka aspirin me ka nele o ka enzyme glucose-6-phosphate dehydrogenase.


Nawai e lawe ʻole i Panadol?

Paracetamol hoʻomaopopo ʻia ka palekana ʻo ia ka palekana. I ka wā e lawe ʻia ai i nā ʻōkuhi maʻamau, lohi pinepine kēia mau hopena. ʻO ka pilikia nui ka hopena hepatotoxic - hōʻino ka pale ma ka wā e lawe ana i nā kiʻekiʻe kiʻekiʻe.

Hoʻomaʻamaʻa maikaʻi ʻia ka lāʻau i ka hānō, gastritis a me kahi māhuahua.

Ma nā palapala kūikawā i kuhikuhi ʻia no nā keiki e hoʻomaka mai ka 2 mau makahiki o ka makahiki!

• Alika
• hōʻeha maikaʻi ka pale
• Hōʻia ka Hepatic a me ka renal
• nā maʻi koko (maʻi anemia)
• Nā Hypersensitivity

ʻO ka lāʻau lapaʻau e palekana ai no ka hāpai a me ka lactation?

ʻO ka paʻa ʻana o ke kāpili o nā prostaglandins i loko o nā kōpili peripheral hiki ke hoʻopilikia i ka hoʻomohala ʻana o ka embryo a me ka hua fetus, no laila ʻo ka lawe ʻana i nā NSAID i ka wā hapai he hiki ʻole.

Aspirin i ka wā hāpai ʻaʻole pono e lawe ʻia, ʻoi aku hoʻi i loko o ka ʻenehana I a me II. I ka kolu ʻekolu, ʻo ka acetylsalicylic acid e hiki ai i ka pani mua o ka ductus arteriosus a me ka hypertension pulmonary.

I ka hopena o ka hapai, hiki i ka lāʻau lapaʻau ke pale aku i nā ʻoihana ʻākala.

Aspirin no ka lactation hiki ke lawe ʻia me ka nui ʻole o nā pona i manaʻo ʻia a me ka lōʻihi o ka mālama ʻana. Ke hoʻokomo nei ka lāʻau i ka waiū umauma ma kahi liʻiliʻi. ʻAʻole i wehewehe ʻia nā hopena maikaʻi mai ke keiki.

Paracetamol i ka wā hāpai hiki ke lawe ʻia i kēlā me kēia manawa inā he ʻoi paha ka pono o ka hopena i manaʻo ʻia. Ma nā haʻawina vivo, ʻaʻole i hōʻike i nā mea hiki ʻole i ka hoʻomohala ʻana o ka pūpū a i hopena maikaʻi paha i ke kino o ka makuahine.

Paracetamol no ka lactation Manaʻo ʻia kahi koho palekana no ka ʻeha a me ke mahana, inā e nānā pono ʻoe i nā dona i ʻōlelo ʻia a me ka lōʻihi o ke kaina.

Pehea e hui pū ai ka aspirin a me ka paracetamol me nā lāʻau lapaʻau ʻē aʻe?

Hiki i nā pilina makemake like ʻole me ka paracetamol:

• Warfarin
• Isoniazid
• Carbamazepine
• Phenobarbital
• Phenytoin
• Kaawale

Hoʻomaopopo a kūʻai aku nā lāʻau lapaʻau i nā haneli o nā lāʻau lapaʻau e pili ana i ka paracetamol i nā mea hoʻohui. E kamaʻilio me kāu kauka a i ʻole mea lapaʻau e pale aku i kēia mau lāʻau lapaʻau i ka manawa like!

Hiki i nā kamaʻilio makemake ʻole me nā aspirin:

• Methotrexate
• Nā lāʻau lapaʻau Diuretic
• nā pale o ACE (captopril, enalapril, etc.)
• Warfarin a me nā mea anticoagulants
• nā Beta-blockers (atenolol, metoprolol, etc.)
• Nā mea hoʻohana'ē aʻe anti-inflammatory a me nā hāmeʻe
• Kaʻae Valproic (Depakine)
• Phenytoin, etc.

ʻAʻohe maikaʻi ʻia nā lāʻau ʻelua e hoʻohui pū me ka waiʻona!

He aha ka maikaʻi no ka ʻeha a me ka mahana?

No ka luhi o ka makemake, paracetamol ma muli o kahi kiʻi palekana maikaʻi aʻe.

ʻO ka acid acetylsalicylic wale nō ka hopena anti-inflammatory.

E like me ka antipyretic, hiki iā ʻoe ke koho i kekahi lāʻau lapaʻau, e pili ana i ka hoʻomanawanui. No nā wahine hāpai a me nā keiki ma lalo o 15 mau makahiki, ʻo ka paracetamol ka lāka lāʻau No. 1.

Me ka hānō, ka gastritis, ka ʻōpū o ka gastric, heʻano i ke koko, a i ʻole ka anticoagulant therapy, ʻoi aku ka palekana o ka paracetamol.

I nā maʻi hōʻeha o ka naʻau, ʻoi aku ka maikaʻi o ka aspirin.

K. Mokanov: manager-analyst, lāʻau lapaʻau lāʻau lapaʻau a me ka mea unuhi ʻōlelo olakino

ʻO ka hoʻohālikelike o ka ʻāʻī a me ka make wai ʻana ma hope o ke anuanu i noho i kekahi manawa i mau hebedoma: pono pono ke hopohopo, a pehea e mālama ai i ka pōpoki hoʻomaha?

Inā ke noʻonoʻo nei ʻoe i ka pōmaikaʻi o ka hoʻomaʻamaʻa hoʻoluʻu kiʻekiʻe kiʻekiʻe (HIIT), aia kekahi mau hōʻike hou e kākoʻo ai i kēia papahana.

  • Hou
  • Ke kaulana

I kēia mau lā, ke ulu nei ka makemake i loko o kahi meaʻai maʻamau a me ke ola kino,.

Ua ʻike nā ʻepekema ʻAmelika i kahi "kuʻekuʻe Achilles" hou i ka maʻi kanesa, ka z.

I kēia mau lā, ke ulu nei ka makemake i loko o kahi meaʻai maʻamau a me ke ola kino,.

Ka hiʻohiʻona o Paracetamol a me Acidlsalicylic Acid

He hopena ka hopena o ka waikawa acetylsalicylic ma ke kino ke kō, e.e. hilinaʻi i ka lā maʻamau i kēlā me kēia lā, ka loli o ka pharmacodynamics o nā lāʻau lapaʻau. ʻO ka koho ʻia o ASA i nā liʻiliʻi liʻiliʻi (mai 30 a 325 mg) i kuhikuhi ʻia no ka mālama ʻana i nā maʻi cardiovascular, hiki ke hoʻomākaʻaka ʻia e ka piʻi ʻana o ka coagulation koko. I kēia wai ʻai, haʻalele ka ASA i ka synthesis o ka thromboxanes, e hoʻonui ana i ka hui platelet a hoʻonāukiuki i ka vasoconstriction nui.

E hoʻolōʻihi i ka ʻeha a hōʻemi i ke kiʻekiʻe o ke kino i ka wā o ke kuni, ua hoʻohana ʻia nā pā o ASA (mai 1500 a 2000 mg i kēlā me kēia lā). A ua nui ka hopena o nā lāʻau (4-6 g) i ka hopena anti-inflammatory, ʻoiai ASA hiki ʻole i ka lohi ʻana i ka cyclooxygenase (COX) enzim, e kāohi ana i ka hana o nā prostaglandins a me nā interleukins.

Ma kahi pākuʻi i ʻoi aku he 4 g, hoʻonui ʻia ka hopena uricosuric o ASA, a i ka wā i kauoha ʻia ai ka lāʻau lapaʻau ma nā liʻiliʻi liʻiliʻi a me nā hapa, ua hoʻemi ka huaʻala o uric.

ʻO ka hana a Paracetamol (acetaminophen), he mea ia o ka paraaminophenol, kau ʻia hoʻi i ka poloka ʻana o ka huina cyclooxygenase a me ka paʻa ʻana o ka syntaglandin synthesis. Hoʻokomo ka lāʻau lapaʻau wale nō i ka pūnaehana nū waena.I ka manawa like, hoʻonaninani nā cellular peroxidases i ka hopena o ka lāʻau ma COX, no laila e hoʻonāwaliwali ai i kāna mau anti-inflammatory. Mai ka wā i hoʻemi ʻole ai ka prostaglandins ʻaʻole e emi i loko o nā kiko peripheral, ʻaʻohe makaʻi o nā ʻōpū o ka ʻōpū a me nā ʻōpio duodenal.

No ka mālamaʻana i ke poʻo hōʻeha, hiki i kahi mea maʻi makua ke kuhikuhi i kēia mau lāʻau i ka manawa like, no ka mea he mau mea o Citramon (paracetamol + ASA + caffeine) a me nā analgesics hoʻohui like ʻole.

Ke hoʻohālikelike huakaʻi

ʻO nā lāʻau ʻelua i nā analgesics non-narcotic a lilo i poʻe hua lāʻau no ka lāʻau anti-inflammatory non-steroidal (NSAIDs). Eia kekahi, heʻokoʻa lākou hana anti-inflammatory: Paracetamol - nāwaliwali, a me ASA - i haʻi ʻia.

Aia nā lāʻau i nā hopena antipyretic. Hoʻohana nui ʻia kēia mau NSAID i loko o ka hana lapaʻau no ka hoʻomaha ʻana i ke kuni a hāʻawi ʻia i nā lāʻau lapaʻau ʻole me ke ʻano ʻole.

ʻOi ka uku

ʻO nā kumukūʻai o nā lāʻau lapaʻau ke hilinaʻi nui ʻia i nā mea hana a me nā palapala hana. Inā mākou e noʻonoʻo i nā papa papa o kēia mau lāʻau ma ke kumukūʻai nui loa o ke kumukūʻai, a laila like lākou i ka manawa like: ʻo ke kumukūʻai o Paracetamol a me ASA ma kahi o 500 mg, i hoʻopili ʻia i nā pā pepa a i ʻole nā ​​ʻāpana he 10 o nā papa, he mau mai ka 3 a 5 mau rubles.

ʻOi aku ka maikaʻi - Paracetamol a iʻole Acetylsalicylic acid

ʻO ke koho o ka lāʻau lapaʻau e hilinaʻi ʻia i nā mea he nui:

  • ke ʻano o ka maʻi (me ka maʻi maʻi viral, ua hoʻonā ʻo ASA)
  • nā makahiki o ka mea maʻi (ua kau ʻia ke keiki iā Paracetamol)
  • nā pahuhopu o ka maʻi (hoʻemi i ke ʻano o ke kino a i ʻole thrombosis, hōʻoluʻolu i ke kaumaha a i ʻole ka mumū).

No ka pale ʻana o nā maʻi cardiovascular, ua hoʻohana ʻia ʻo ASA, i loko o nā liʻiliʻi liʻiliʻi e hōʻemi ana i ka hōʻuluʻulu ʻana, nā platelet adhesion a me ka thrombosis ma muli o ke kaohi ʻana o ka synthesis o ka thromboxane A2 i nā platelets. ʻAʻole loaʻa ka Paracetamol i ia mau waiwai.

ʻO ka hoʻohana ʻana i nā lāʻau lapaʻau no ka hōʻeha ʻana i ke kaumaha e pono e noʻonoʻo i ke ʻano o ka ʻeha. Me ka ʻeha o ka rheumatic a me ka hoʻopōʻino i nā kōpili peripheral, ʻaʻole maikaʻi ʻo Paracetamol, ʻoiai ua palena ʻia kona hopena i ka pūnaehana neʻe. I kēlā mau hihia, ʻoi aku ka maikaʻi o ka hoʻohana ʻana iā ASA.

Inā aia kahi no ka hoʻomaha o ke kaʻina hana, ʻo ka hoʻohana ʻana o ASA e hāʻawi i ka hopena hou aʻe.

I ka mahana

ʻOi aku nā lāʻau ʻelua e like me ka antipyretic, akā aia ka hana o ka acetylsalicylic acid ma mua ma mua o ka hopena o ka lawe ʻana iā Paracetamol. Inā hoʻokomo ʻia ka pā pyrethic e kahi maʻi maʻi, a laila ua kauoha ʻia ʻo Paracetamol e kāpae i nā hopena ʻaoʻao mai ka ʻōpū. No ka hōʻemi ʻana i ke kiʻekiʻe kiʻekiʻe o nā keiki me nā hau, ua hoʻomākaukau ʻia nā hoʻomākaukau e pili ana i ka paracetamol (pono e kuhikuhi ʻia nā mea kauka e kahi kauka ma muli o ka makahiki)

Hiki ke hoʻololi i ka paracetamol me ka acetylsalicylic acid

Hoʻonohonoho ʻia ka Paracetamol e hōʻemi i ke kuni. Hoʻololi iā ia me ASK e aʻo ʻia inā makemake ʻia he hopena wikiwiki wikiwiki. Me ka hypothermia i hoʻoulu ʻia e ka maʻi viral, ʻaʻole hoʻohana ʻia nā salicylates: hiki iā lākou ke hoʻowalewale i ka hana ʻole i ke aʻalolo.

Ma ke ʻano he analgesic, maikaʻi ka Paracetamol i ka mālama ʻana i ka ʻeha a me nā hōʻuluʻulu, migraines a i ʻole neuralgia. No ka hōʻoluʻolu o ka ʻeha e pili ana i ka ʻeha rheumatic a me ka hōʻino i nā koina peripheral, ʻoi aku ka maikaʻi o ka hoʻohana ʻana i ka ASA. Pono e hāpai i ka noʻonoʻo me ka rheumatoid arthritis, ʻo kēia mau lāʻau e hoʻopilikia wale i ka hōʻailona o ka maʻi. ʻAʻole hiki iā lākou ke kaohi i ke kūkulu ʻana o ke kaʻina hana, hana i ke kala ʻana a pale i ka hoʻololi ʻana o nā ʻanui. ʻO nā Paracetamol a me nā salicylates hiki ke hōʻoluʻolu wale i ke kūlana o ka mea maʻi.

Inā makemake ʻoe e hōʻoluʻolu i ke kuni, lawe ʻole ʻo Paracetamol. ʻOi aku ka maikaʻi o ka hoʻohana ʻana i nā salicylates i kēia hihia.

ʻO ke kumu nui e hōʻole ai iā Paracetamol, ʻo kāna hōʻike hepatotoxicity. I nā mea maʻi me nā mea kūlohelohe (no ka laʻana, ma hope o ka mālama lōʻihi me nā lāʻau lapaʻau e koi ana i ka hepatoenzymes, me ka maʻi o ka maʻi HIV, a i ʻole ma hope o kahi pōloli lōʻihi) ka hoʻohana ʻana o ≥ 5 g o ka paracetamol e hōʻeha i ka pōʻino.

Ke hoʻololi nei iā Paracetamol me ASA, pono e noʻonoʻo ʻia ka salicylates i nā contraindications he nui, e like me:

  • hemorrhagic diathesis,
  • hypoprothrombinemia,
  • stratified aortic aneurysm,
  • erosi a i ʻole ulia i ka gastrointestinal tract i kahi o ka exacerbation,
  • ʻOi ka koko
  • "" Aspirin triad ": ʻaʻole hoʻomaloka i ka salicylates, polyps nasal a me nā mākaukau bronchial,
  • ka mōʻaukala allergy i ASA (urticaria, rhinitis),
  • hemofilia
  • hōʻano hypertension
  • Ka nui o ka wai K
  • akeʻa, ʻāʻī a pehu paha ka naʻau
  • Iʻa nele o ka glucose-6-phosphate dehydrogenase,
  • Hōʻike Reye maʻi
  • nā keiki o (a hiki i ka 15 makahiki),
  • ʻO wau a me III trimesters o ka hāpai ʻana,
  • lactation
  • hypersensitivity a ASA.

ʻAʻole pono e hoʻohana ʻo Paracetamol inā he maʻi kekahi me ka inu ʻona. I ka poʻe maʻi me ka hōʻeha ʻana i ka naʻau palaka, hoʻonui ʻia ka hopena o ka hopena hepatotoxic o kēia lāʻau lapaʻau. I kēia hihia, ua noi ʻia me ka hana me nā NSAIDs, me nā salicylates.

Ke hoʻololi nei i nā lāʻau lapaʻau, pono e noʻonoʻo pono i nā lāʻau lapaʻau i lawe ʻia. No ka hōʻemi ʻana i ka hopena o nā hopena ʻaoʻao a me nā hoʻopiʻi o nā maʻi concomitant, pono ia e nīnau i ke kauka ma mua o ka hoʻoholo ʻana i kēlā hoʻoholo.

Karpov R.I., urologist: "ʻO Paracetamol kahi lāʻau lapaʻau antipyretic kūpono me ka liʻiliʻi loa o nā hopena ʻokoʻa. He ʻokoʻa nō hoʻi nā mea analgesic. Hoʻohana ʻia ʻo Paracetamol i nā maʻi puhika a ua kuhikuhi ʻia i nā poʻe maʻi me ka hapai. Pono e mālama ʻia me ka anticonvulsants. "ma muli o ke akeʻa. ʻAʻole wau e kākoʻo i ka hoʻohana ʻana o salicylates e like me ka antipyretic a analgesic no ka mea aia he pilikia o ka pā o gastrointestinal a i ʻole ka hoʻowalewale o loko."

Popova I. A., phlebologist: "ʻO nā lāʻau ʻelua mai ka hui antipyretic e hōʻemi ana i ka pā pyrethic maikaʻi loa me nā syndromes febrile me ka hoʻopiʻi ʻole ʻana i ke ʻano kino kino o ka maʻi ʻo Paracetamol i kūpono no ka hoʻohana ʻana i nā makahiki āpau. Ma ka hoʻomaʻamaʻa pilikino, ʻaʻole au i ʻike i nā hopena ʻaoʻao ma hope o ka lawe ʻana iā Paracetamol, a ʻike pinepine ʻole au i nā contraindications no ka lawe ʻana i ka USA kumukūʻai maikaʻi loa a me ka loaʻa o nā lāʻau ʻelua. Hoa i loko o keʻena kūʻai lāʻau lapaʻau. "

ʻO Olga, 38 makahiki, Kazan: "ʻAʻole au e lawe i ka ASA a i Aspirin no ka mea ua loaʻa iaʻu ka maʻi gastritis. Hoʻolilo wau iā Paracetamol i loko o kaʻu keʻena lapaʻau lāʻau no ka mea ua hoʻāʻo wau i kona kū pono a me ka palekana i ka hoʻomaʻamaʻa ʻana. ʻaʻole iʻoi aku ma kahi o 10 mau minuke ma hope o ka lawe ʻana i ka pōpī. E mau ka hopena ma kahi lōʻihi, ma kaʻu hihia - e pili ana i nā hola 5. ʻO ka pilikia wale nō ka hōʻuluʻulu, e hui pū ana i ka hoʻēmi ʻana o ka mahana. "

Hoʻolaha Paracetamol

ʻO ka inoa kemu o ka mea ikaika o kēia lāʻau lapaʻau ka para-acetaminophenol. Aia kēia lāʻau lāʻau i ka māhele o ka poʻe tigā maʻi no nā lāʻau lapaʻau non-narcotic. ʻO Para-acetaminophenol kahi hopena poloka i nā kikowaena i ka lolo i kuleana no ka ʻeha a me ka thermoregulation.

ʻO kahi hōʻailona o kēia lāʻau lapaʻau ka wikiwiki a piha o ka hoʻopili i loko o ka ʻōpū. Eia naʻe, 1% wale nō o ka waiwai ikaika e hala i loko o ka waiū umauma. Hoʻokuʻu ʻia ia mai ke kino ma ka hola 2-6.

Hoʻohana ʻia ka Paracetamol e hōʻoluʻolu i ke kaumaha akā mau lōʻihi. Manaʻo ʻia kēia lāʻau lapaʻau i nā kūlana aʻe:

  • aūlū ʻaʻano
  • poʻomanaʻo
  • haʻi maʻi
  • nā hua vas vas
  • migraines
  • neuralgia
  • myositis
  • ʻōpū paʻa
  • trauma me ka ʻeha,
  • kuniʻa
  • ʻeha ka ʻeha
  • huahookio,
  • nā hōʻeha wahine wahine.

ʻO ka hui pū ʻana o nā hopena analgesic a me antipyretic e hana ai i ka Paracetamol i ke koi ʻana i nā anuanu a me ka maʻi uila.

Hoʻoholo ʻia kēia lāʻau hōʻeha, me ka ʻole contraindications. He mea maʻamau ia i ka hoʻohana ʻana i kēlā me kēia makahiki ʻole e mālama ʻole i nā maʻi maʻi a me nā ʻano o ke ʻano. ʻAʻole kūpono ka manaʻo o ka hanaʻino o ka lāʻau lapaʻau. ʻAʻole pono nā Paracetamol e hoʻopau:

  • i ke keiki liʻiliʻi (ma lalo o 3 mau makahiki)
  • me ka leole a me ka maikaʻi ʻole
  • me ka hoʻomanawanui ʻole ʻana i nā ʻāpana o ka lāʻau.

ʻO kahi hōʻailona o Paracetamol ka wikiwiki a piha o ka hoʻopili i loko o ka ʻōpū.

Me ka mālama aka, i.e., i nā wai kalaʻi liʻiliʻi, pono e lawe ʻia kēia lāʻau me ka hyperbilirubinemia benign, hepatitis o kekahi ʻano genesis, hapai a me ka lactation, a me ka waiʻona. Eia kekahi, hōʻemi nui kēia lāʻau lapaʻau i ke kino o ka poʻe kahiko.

Inā ʻaʻole ʻoe e pākuʻi i ka dosage, a laila ʻaʻole nānā ʻia nā hopena. Ma kekahi manawa, ʻike ʻoe:

  • nā maʻi kūlohelohe i ke ʻano o urticaria, rashes ʻili, rhinitis, edema Quincke,
  • ʻO nā mele ʻo Stevens-Johnson lāua ʻo Lyell,
  • anemia
  • āhāhuʻe
  • ninini
  • ʻeha i ka ʻōpū
  • kauōolopia
  • hoihoi
  • ʻōpala
  • thrombocytopenia.

ʻO ka hapa pinepine, ʻo nā hopena ʻaoʻao ka hopena i nā poʻe me nā pilikia o ke a me ka hoʻokaʻawale o nā ʻoihana endocrine. Eia naʻe, i kekahi manawa ke ʻike maka ʻole ʻia nā hanana kūlohelohe.

Pono ka pākeke e lawe i ka lāʻau lapaʻau i loko o kahi kaʻa o ka 0.5 a i ka 1. g Pono e hana ʻia kēia ma hope o ka ʻai, holoi ʻia me ka wai. ʻO ka palena ʻokoʻa loa i kēlā me kēia lā he 4 g.

Ua hoʻokaʻawale ʻia ka nui o nā keikikāne i 2 mau papa. Manaʻo ʻia nā keiki liʻiliʻi (3-6 mau makahiki) e lawe ʻole ma mua o 1 g o para para-acetaminophenol. Pono nā keiki mai nā makahiki 7 a 9 paha e lawe ma mua o 1.5 g i kēlā lā. Inā 8-12 mau makahiki ke keiki, a laila hiki iā ia ke inu para-acetaminophenol ma kahi iniha ʻaʻole iʻoi aku ma mua o 2 g i kēlā lā. ʻO ka hoʻonui pinepineʻana i ka manawa 1 ma hope o 4 mau hola. I ka hopena, hiki i kahi keiki ke lawe i nā pōpoki ma mua o nā manawa 4 i ka lā.

Ka hōʻailona o ka acetylsalicylic acid

Kuhi ʻia kēia mea i nā hale kūʻai ma lalo o ka inoa Aspirin. He kūpaʻa kēia o Bayer. ʻAʻole like i ka paracetamol, ʻaʻole pili ka aspirin i nā painkillers a me nā antipyretics, akā naʻe i nā lāʻau anti-inflammatory.

Ua manaʻo ʻia ʻo Aspirin kahi lāʻau hoʻāʻo loa a hoʻopaʻa ʻia i nā lāʻau lapaʻau. ʻAʻole ia i komo iā ia i loko o ka papa inoa o ka World Health Organization e like me ka lāʻau lapaʻau koʻikoʻi.

Hoʻohana ʻia ka Aspirin i kēia ʻano:

  • ʻeha ma nā niho, ke poʻo, nā ʻōpū, nā ʻūlima,
  • rheumatoid arthritis,
  • ʻO ka maʻi Kawasaki
  • pericarditis
  • kiʻekiʻe kiʻekiʻe ke kino
  • ʻeha hōʻeha o nā kāne
  • kāhea.

Noi aku ʻo Aspirin e lawe maʻamau i ka poʻe i nā makahiki he 50 a keu paha. Hiki iā ia ke pale aku i ka hoʻokumu ʻana o nā clots koko i loko o nā moku koko. Mālama kēia waiwai iā ia e hōʻemi i ka hopena o ka hōʻeha a me ka puʻuwai puʻuwai me ka hoʻohana maʻamau. Eia kekahi, aia kahi hōʻike o ka pono o kēia lāʻau lapaʻau i ka hakakā ʻana me kekahi mau ʻano o ka maʻi kanesa. Eia naʻe, ʻike maoli kēia waiwai ʻo Aspirin.

Hoʻohui ka hui ʻana o ka aspirin me ka caffeine i ka hopena. Hoʻomaʻamaʻa nā papa palepona i ka manawa o ka hōʻike o ka hopena therapeutic. Eia kekahi, lawe pono nā papa hoʻoluʻu i nā hopena maikaʻi ʻole o ka lāʻau ma ka ʻōpū.

ʻAʻole lawe ʻia ka Aspirin e nā poʻe e hōʻeha ʻia:

  • ke aloha ʻole i ka salicylate,
  • kūloko i ka naproxen a i ʻole ibuprofen,
  • gaugitis
  • ʻōpū ʻōpū
  • lōkohu
  • hemophilia a me ka hoʻopilikia koko ʻole,
  • nā maʻi e pili ana i ka loaʻa ʻana o ke koko,
  • mai nā maʻi maʻi
  • kohola
  • pālahalaha maʻi
  • maʻi pūpū me ka pilikia o ke kahe.

E like me ka analgesic a me antipyretic, ʻōlelo ʻia nā pākeke e inu 250 a 500 mg o Aspirin i ka manawa.

Pono e hoʻohui ʻia kēia papa inoa o ka papa ʻaina i nā makahiki he 18. Ua ʻike ʻia kahi pilina ma waena o ka hoʻohana ʻana o Aspirin i nā keiki a me ka hiki ʻana o ka hepatitis non-infectious me nā mea e hoʻohuli o nā aʻa ʻalopona e nā mea momona momona. Hōʻike kēia mea i ka hoʻohana ʻana o ka acetylsalicylic acid e hoʻohaʻahaʻa i ke kino o ke kino i ka wahine hāpai a lactating. Eia kekahi, ʻaʻole hiki ke hoʻohana i kēia lāʻau lapaʻau no ka maʻi diabetes type 2.

Hoʻokahi pū ka papa aspirin he 250 a 500 mg o ka waiwai ikaika. E like me nā mea kōkua, nā mākau a me nā microcrystalline cellulose e hoʻohana ʻia.

Pono ʻoe e lawe i nā palaʻai ma hope o ka ʻai ʻana. Ma kahi hoʻohālikelike a me nā antipyretic, ʻōlelo ʻia nā pākeke e inu 250 a 500 mg paha i ka manawa. ʻOi aku ka maile o ka lā ma mua o 4 papa. ʻO ka hola hoʻomaha ke 4 mau hola.

Inā hoʻohana ʻia ka lāʻau lapaʻau e mālama i nā hana hōʻeha ma ka rheumatism, myocarditis, polyarthritis, a laila ʻo ka maʻi pākeke o kēlā lā i kēia lā mai 2 a 4. ʻOi ka poʻe keiki me kēia manaʻo mai 0,05 g (no nā makahiki he 1-2 mau makahiki) a 0.2 g (3 -4 makahiki). Ma hope o 5 mau makahiki, hiki i kahi pākahi ke piʻi a hiki i ka hapalua 0.250 g.

ʻO ka manaʻo o nā kauka

ʻO Angelina Petrovna, ka mea maʻi, 48 mau makahiki, ʻo Chita

E hoʻomanaʻo - ʻoi aku ka maikaʻi ke hāʻawi aku i aspirin i nā keiki. Nui nā lāʻau anti-inflammatory, no laila, i ka hoʻohaʻahaʻa i ka pāhana, hiki iā ʻoe ke hāʻawi i ka papa i ka mea me Paracetamol, a ʻaʻole i ʻae ʻia ʻo Aspirin e mālama i ka rheumatism.

ʻO Andrei Ivanovich, gastroenterologist, 42 makahiki, Belgorod

Aia kahi manaʻo e ulu ka ʻōpū o ka ʻōpū i loko o ka poʻe i maʻamau, ʻo ia hoʻi, i ke wā kamaliʻi, ua lawe ʻo Aspirin. ʻAʻole ʻike ʻia kēia hypotesa, akā ua hoʻopaʻa ʻia i ka ʻano loiloi o ka mōʻaukala o nā poʻe maʻi e mālama nei i ka mālama lōʻihi me ka gastroenterologists. Hoʻokomo ka aspirin, akā he mea weliweli nō hoʻi, no laila e makaʻala.

Nā Hōʻike Hoʻomaopopo i ka Paracetamol a me ka Acetylsalicylic Acid

Serafima Gennadievna, 75 makahiki, ʻAura Amur

Me ka hoʻolimalima liʻiliʻi, ʻaʻohe pono e koho pono. Ke hoʻomaʻamaʻa nei au i koʻu maʻi tigā me Aspirin. A ʻo ka mea hoihoi he kōkua ia. A mālama ka naʻau e mālama ʻia. A mālama wau i ka ʻōpū me nā mea kanu. No laila e mahalo nui i ka lāʻau maʻalahi a me ke kūpono.

Andrey, 25 makahiki, Pskov

Makemake wau e hoʻomaikaʻi iā Paracetamol i ka kōnī. ʻO kahi ala maikaʻi e hōʻemi ai i ka mālama ʻana i nā keiki liʻiliʻi - wikiwiki, kūpono a me ka hopena. ʻO ia koʻu makuahine i aʻo iaʻu me kaʻu wahine. No laila ke paipai nei au i nā makua ʻōpio a pau.

Ka hōʻailona o ka Acetylsalicylic Acid

ʻO ia ka lāʻau lapaʻau anti-inflammatory nonine e hoʻoneʻe i ka ʻeha, ka huhū a me ke kao a me ka mālama ʻana i ka platelet aggregation. Hoʻokuʻu iā ia i ke ʻano o nā papa. ʻO ka mea nui ka acetylsalicylic acid. ʻO ka haʻawina o ka hana ma muli o ke kahe ʻana o ka hana a COX - kahi enzim e kumu ai ka maʻi, nā ʻihaʻeha a me nā ʻeha.

ʻO ka lāʻau lapaʻau e hōʻemi i ka hopena o ka hoʻomohala ʻana i ka myocardial infarction inā ʻike ʻia ka angina hiki ʻole.

Hoʻolālā no ka pale ʻana o nā maʻi cardiovascular.

Nā hōʻailona no ka hoʻohana ʻana:

  • ʻeha o kahi kumu
  • myocardial maʻi ʻole
  • rheumatism
  • rheumatoid arthritis,
  • hiʻi me nā maʻi pāpaʻomaʻi a me nā maʻi pāpaʻi,
  • ka pale ʻana i ka infarction myocardial, thromboembolism, thrombosis.

Pākuʻi ʻia nā maʻi:

  • "ʻO ka maʻi aspirin"
  • Ioaanoa K.
  • kahe ʻana i ka ʻōpū a ʻeha paha,
  • ka hoʻonāukiuki ʻana o nā maʻi erosive a me ka ulcerative o ka hoʻopili ʻana,
  • a dissic dissection
  • puʻuwai a palau paha,
  • hōʻano hypertension
  • hemorrhagic diathesis, hypoprothrombinemia, hemophilia,
  • hapai
  • umauma umauma,
  • gouty, gouty arthritis,
  • ka huhū nui loa i nā mea o ka lāʻau.

I ka lua o ka trimester, ua ʻae ʻia kahi lāʻau lapaʻau hoʻokahi. Hōʻike ʻia ka hoʻohana ʻana no nā keiki i lalo o 15 makahiki.

  • nā ʻeha, ʻeha o ka epigastric, ka anorexia, puaʻa, ka lua,
  • ka hana ʻaihue kala ʻole, ke koko mai ke kaomi ʻana, nā ʻū a me nā maʻi ulcerative,
  • hōʻea, hōʻeha,
  • nephrotic syndrome, pilikia o ka renal papaha,
  • "Aspirin triad", bronchospasm, Edema a Quincke, ʻehaʻeha,
  • ʻO ka maʻi a Reye.

Hiki i nā keiki ke hāʻawi ʻia i ka acid Acetylsalicylic wale mai nā makahiki 15.

Inā pono ʻoe e haʻalele i nā hōʻailona o ke anuanu a me nā maʻi maʻi ʻē aʻe i loko o kahi keiki, ʻike pono ʻoe e hiki ke hāʻawi ʻia ka lāʻau lapaʻau mai nā makahiki 15 wale nō.

ʻO ka hoʻohālikelike o ka Paracetamol a me ka Acetylsalicylic Acid

Koho i ka mea i ʻoi aku ka maikaʻi - Paracetamol or Acetylsalicylic acid, pono e hoʻohālikelike i ko lākou mau hiʻohiʻona.

ʻO nā lāʻau ʻelua e pili ana i ka analgesics non-narcotic pili i ka pūʻulu NSAID. Hoʻopuka maikaʻi lākou i ka hōʻeha a hoʻemi i ka mahana. Ka kūʻai aku i nā lāʻau lapaʻau me ke ʻano ʻole o ke ʻano. Ke hoʻohālikelike ʻia nā lāʻau lapaʻau ma Rusia. Hoʻokomo pinepine nā lāʻau i nā hopena ma hope.

ʻOi aku ka maikaʻi - Paracetamol a iʻole Acetylsalicylic acid

No ka pale ʻana i nā maʻi o ka puʻuwai a me ka vascular, hōʻike pinepine ʻia ka ASA, i loko o nā liʻiliʻi liʻiliʻi e hōʻemi ana i ka piʻi platelet a me ka hoʻokumu ʻana o nā māka koko. ʻAʻole i loaʻa ka Paracetamol i ia mau ʻano. Hoʻopili ia, ʻo kēia lāʻau lapaʻau e hōʻike i ka hana haʻahaʻa haʻahaʻa no ka hōʻeha o ka rheumatic a me ka hōʻino ʻia i nā kino peripheral. I kēia hihia, hoʻohana ʻia ʻo Aspirin. Hāʻawi pinepine ʻia no nā hau, me ka hiʻona, no ka mea, ʻo ka hopena e lawe me ka wikiwiki.

Hōʻike nā kauka e pili ana i nā kauka e pili ana iā Paracetamol a me ka Acetylsalicylic acid

Vyacheslav, 48 makahiki, ʻoihana maʻi ʻo Samara

ʻAʻole like ka lapaʻau ʻo Paracetamol lāua ʻo Aspirin, akā pena lāua i hōʻoluʻolu i ke ʻeha a me ka lalo o lalo. Ma kaʻu hoʻomaʻamaʻa ʻana, ʻike pinepine wau i ka lāʻau lapaʻau mua loa i kaʻu poʻe maʻi, no ka mea ākea nui ke hoʻomau i ka ulu ʻana o nā hopena maikaʻi ʻole o ke kino. Akā ʻo ke hoʻohana ʻana iā ʻoe iho ua pāpā ʻia, ʻo ia hoʻi me ka hoʻohui pū ʻana me nā lāʻau lapaʻau ʻē aʻe, no ka mea e hiki ke hoʻopilikia i ke olakino.

Elena, 54 mau makahiki, ʻoihana lapaʻau, ʻo Moscow

Kōkua ka Acetylsalicylic e kāpae i nā hōʻailona o nā maʻi maʻi - ka hōʻeha, ka ʻala a me ke kuni. Eia naʻe, ʻaʻole i pili ka lāʻau lapaʻau i ke kumu o ka maʻi ponoʻī. He maʻalahi kēia hāmeʻa, hōʻike i ka hana kiʻekiʻe a nānā pinepine i nā hopena ʻaoʻao.

Waiho I Kou ManaʻO HoʻOpuka