Vasotens® (Vasotens®)

Pane ʻo ka ʻāpoʻomaʻo angiotensin II hōʻano (subtype AT1)
Hoʻomākaukau: VAZOTENZ®

ʻO ka mea ikaika o ka lāʻau lapaʻau: losartan
ATX Encoding: C09CA01
KFG: Angiotensin II antagonist receptor
Ka helu hoʻopaʻa inoa: LS-002340
Lā hoʻopaʻa inoa: 12/08/06
Mea ʻai reg. acc.: ACTAVIS hf.

Hoʻokuʻu nā Vazotens i ka puka, ka paʻi lāʻau a me nā mea pono.

Ua poepoe nā papa pālule keʻokeʻo, biconvex, hōʻailona ʻia "3L" ma hoʻokahi ʻaoʻao, me ka loaʻa nā hopena ma nā ʻaoʻao ʻelua a me nā ʻaoʻao pōpilikia. 1 kōpō pākōlio losartan 50 mg
Nā mea kūʻokoʻa: mannitol, microcrystalline cellulose, sodium croscarmellose, povidone K-30, magnesium stearate, hypromellose 6, titanium dioxide (E171), talc, propylene glycol.
7 pcs - nā kāmele (2) - nā kīʻaha o ke kāleka.
ʻO nā papa pālima keʻokeʻo he ʻōhule, biconvex, me ka hoʻolālā "4L" ma kekahi ʻaoʻao. 1 kōpō pākōlio losartan 100 mg
Nā mea kūʻokoʻa: mannitol, microcrystalline cellulose, sodium croscarmellose, povidone K-30, magnesium stearate, hypromellose 6, titanium dioxide (E171), talc, propylene glycol.
7 pcs - nā kāmele (2) - nā kīʻaha o ke kāleka.

Kahi ʻia ka wehewehe ʻana o ka lāʻau lapaʻau ma luna o nā kuhikuhi i pili i ka hoʻohana.

Ka hoʻonohonoho ʻana a me ke ʻano o ka hoʻokuʻu ʻana

Nā papa hana i hana ʻia1 kōpō.
pāhare pāpaho losartan50 mg
100 mg
nā mea hoʻowalewale: mannitol, MCC, sodium croscarmellose, povidone K-30, magnesium stearate, hypromellose 6, titanium dioxide (E171), magnesium hydrosilicate (talc), propylene glycol

i loko o kahi pōpō 7 pcs., i loko o kahi ʻeke o ka pahu 2 mau kāla.

E hoʻokuʻu i ke ʻano a me ka ʻano

Nā kiʻiona paneʻe - papa pāhiʻu.

  • 12.5 mg: puni, convex ma nā ʻaoʻao ʻelua, keʻokeʻo, hōʻailona ʻia “1L” ma kekahi ʻaoʻao,
  • 25 mg: ʻōwili, convex ma nā ʻaoʻao ʻelua, keʻokeʻo, hōʻailona ʻia “2L” ma kekahi ʻaoʻao,
  • 50 mg: hoʻopuni, launa ma nā ʻaoʻao ʻelua, keʻokeʻo, me nā mea pili i ka hope a me nā pōʻino o nā ʻaoʻao ʻelua, hōʻailona ʻia me "3" a me "L" ma nā ʻaoʻao ʻelua o nā pilikia
  • 100 mg: oval, convex ma nā ʻaoʻao ʻelua, keʻokeʻo, me kahi ʻoki ma kekahi ʻaoʻao a me ka hōʻailona "4L" ma kekahi ʻaoʻao, me nā pilikia ma hope.

Hoʻopili ʻana i nā papa: 7 mau pcs. i kahi pōpō palu, ma kahi pūpū kāleka kāleka o 2 a 4 paha blister, 10 mau pcs. i loko o kahi māka pākeke, i kahi pū kāleka kāleka 1 a i ʻole 3 blisters, 14 pcs. i loko o kahi pōpō, i kahi pū kāleka kāleka o 1 a i 2 paha i nā palaka. Aia pū i kēlā me kēia pākuhi i nā ʻōlelo aʻoaʻo no ka hoʻohana ʻana iā vazotenza.

Mea waiwai: losartan potassium, i 1 papa - 12,5 mg, 25 mg, 50 mg a 100 mg paha.

ʻO nā mea kōkua: microcrystalline cellulose, hypromellose 6, povidone K-30, sodium croscarmellose, mannitol, magnesium stearate, propylene glycol, talc, titanium dioxide (E171).

ʻO ka wehewehe ʻana i ke ʻano dosis

Nā papa ʻaina 50 mg: poepoe biconvex pōʻai, keʻokeʻo, keʻokeʻo, me ka hoʻolālā ʻana ma ka ʻaoʻao "3L" ma nā ʻaoʻao ʻelua a me nā pilikia keu.

Nā papa ʻaina 100 mg: nā papale biconvex oval, ke keʻokeʻo, keʻokeʻo, me ka hoʻolālā ʻana ma ka ʻaoʻao "4L".

Lapaʻau lāʻau

He ʻano lawena kikoʻī o Losartan o ka ʻĀina ʻ anglelo e like me ke kaomi ʻĀpae AT,1. ^ E Ha yM. ʻO Kinase II (kahi enzyme bradykinin-hōʻino) ʻaʻole ia e pale.

ʻO nā hopena nui o ka losartan:

  • ʻO ka hoʻohaʻahaʻa ʻana i loko o ka pale o ke vipula peripheral, ka paʻa ʻana o ka aldoster a me adrenaline i loko o ke koko, ke koko, ke kaomi ʻana i ke kaila pulmonary,
  • ma hope o ka hoʻemi ʻana
  • hopena diuretic
  • kaohi ʻana i ka hoʻomohala ʻana o ka hypertrophy myocardial,
  • hoonui ae ana i ka hoʻololi ma waena o ka hana 'ole' ana.

Hoʻopili ka Vasotens i kahi hopena hypotensive ma hope o hoʻokahi pākahi (hōʻike ʻia e like me ka hoʻohaʻahaʻa ʻana i ka systolic a me ka diastolic pressure), a hiki i ka nui ma hope o 6 mau hola, a laila hoʻemi ka hopena ma luna o 24 mau hola.

ʻO ka hopena hypotensive kiʻekiʻe o vasotenza e ulu i nā hola 3-6 ma hope o ka hoʻomaka ʻana o ka hoʻokele.

Lapaʻau lāʻau

Hoʻopili koke ʻia ʻo Losartan mai ka ʻeha gastrointestinal. ʻO ka bioavailability e pili ana i ka 33%. Tmax (ka manawa e hiki ai i ka lōʻihi o ke koina o ka waiwai) - 60 mau minuke.

Na Losartan e huki i ka hopena o ka hana mua ma o ka ate, ka mea e hiki ai ka metabolism ma ka carboxylation me ka komo ʻana o ka isoenzyme CYP2C9, a ua hoʻokumu ʻia kahi metabolite ikaika. Tmax metabolite kaha - nā hola 3-4, ke ʻano o kona hoʻopaʻa ʻana i nā protein plasma koko - 99%.

T1/2 (hapalua-ola) o kahi mea i kahi anawa mai ka 1.5 a 2 mau hola, ʻo kāna metabolite nui he 6,9 ​​mau hola. Ma kahi o 35% o kēiaʻano e hoʻōla ʻia i loko o ka pāʻai, ma waena o nā ʻōpū - e pili ana i ka 60%.

Me ka cirrhosis o nā ate, e hoʻonui nui ke kahe o ka plasma o losartan.

ʻO Vazotens, nā ʻōlelo e hoʻohana ai: ke ʻano a me ka helu ʻana

Pono e lawe ʻia nā papa Vazotens i kahi manawa 1 i kēlā me kēia lā (me ke ʻano o ka ʻano lāʻau) i ʻōlelo ʻia. ʻAʻole manaʻo ʻia ka wāʻai.

Nā hoʻoponopono palena ʻona no vasotenza:

  • hypertension arterial: ʻo ka nui o ka lāʻau lapaʻau maʻamau ʻo 50 mg, e hoʻokō ai i kahi hopena nui aʻe, hiki ke hoʻonui i ke ʻano i ka 100 mg, inā pono, hiki ke hoʻokaʻawale ʻia ka nui o ka lā i kēlā me kēia 2 dosis. ʻO ka dosis mua no nā poʻe maʻi e loaʻa ana i nā kiʻekiʻe kiʻekiʻe o diuretics he 25 mg.
  • ka hewa pākahi: ke kau mua nei ʻo 12.5 mg, a laila e hoʻonui ʻia ma waena o 1 hebedoma, ʻimi mua a 25 mg, a laila ma ka 50 mg. ʻO ka awelika mālama mālama ʻia he 50 mg.

Ma nā haʻahaʻa haʻahaʻa, ua kuhikuhi ʻia nā vasotens i nā mea maʻi me ka maʻi ate hana, me ka cirrhosis.

Nā hopena hopena

I ka hapanui o nā maʻi, ʻo ka vasotens e hoʻomanawanui maikaʻi loa.

ʻO nā hopena ʻaoʻao:

  • mai ka cardiovascular system: orthostatic hypotension (dosis-depend), palpitations, arrhythmias, bradycardia, tachycardia, angina pectoris,
  • mai nā ʻōnaehana o ka nūʻenehana: pinepine (di 1%) - hina ʻole, ʻeha, ka asthenia, insomnia, hōʻeha, ʻehaʻeha.

ʻŌpū a me ka lactation

ʻAʻohe ʻikepili i ka hoʻohana ʻana i ka losartan i ka wā hāpai. Eia nō naʻe, ʻike ʻia nā lāʻau lapaʻau e pili pono ana i ka ʻōnaehana renin-angiotensin, i ka wā i hoʻohana ʻia i ka trimesters lua a me ke kolu o ka hapai, hiki ke hōʻeha i kahi maʻi hoʻomohala a i ʻole ka make o ka wahine hānau. No laila, inā ka hānau hāpai ʻana, pono e hoʻokuʻu koke ʻia ʻo Vazotenza ®.

I ka wā e koi ʻia ai i ka wā lactation, pono e hoʻoholo ʻia e pale i ka umauma a i ʻole e mālama i ka mālama ʻana me Vazotens ®.

Hoʻohui

Hiki ke kuhikuhi ʻia me nā mea hana antihypertensive.

ʻAʻole i ʻike koʻikoʻi i ka maʻi me ka hydrochlorothiazide, digoxin, kūlohelohe anticoagulants, cimetidine, phenobarbital.

I ka poʻe maʻi me ka dehydration (ma mua o ka mālama ʻana me nā dosis nui o ka diuretics), hiki i kahi mea hōʻailona nui ke piʻi i loko o ke koko.

Hoʻonui (kūleʻa) i ka hopena o nā lāʻau antihypertensive a pau (diuretics, beta-blockers, sympatholytics).

Hoʻonui i ka hopena o ka hyperkalemia i ka wā i hoʻohana pū ʻia me ka diuretics pākeleka me ka hoʻomākaukau ʻana i ka paʻakai.

ʻLoe a me ke kākele

I loko e pili ʻole i ka mea ʻai. Hoʻohui pinepine ʻia - 1 manawa i kēlā me kēia lā.

Me ka hypertension arterial, ʻo ka awelika o ka awelika o kēlā me kēia lā he 50 mg. I kekahi mau hihia, e hoʻokō ai i kahi hopena nui aʻe, e hoʻonui ka hopena i 100 mg i 2 mauʻai a i ʻole 1 ka manawa no ka lā.

ʻO ka ʻōmua mua no nā mea maʻi me ka puʻuwai naʻau he 12.5 mg hoʻokahi i ka lā. Ma ke kānāwai, hoʻonui ʻia ke ʻano me ka wai hebedoma (i.e. 12.5, 25 a me 50 mg / lā) i kahi maʻi mālama mālama maʻamau o 50 mg hoʻokahi lā i ka lā, e pili ana i ka hoʻomanawanui ʻana o ka mea maʻi i ka lāʻau lapaʻau.

Ke kuhikuhi ʻana i ka lāʻau lapaʻau i nā poʻe maʻi e loaʻa ana i nā diuretics i nā helu kiʻekiʻe, pono e hoʻemi ʻia ka pona mua o ka lāʻau Vazotens ® i 25 mg hoʻokahi i ka lā.

ʻO nā mea maʻi me ka hana lūlū āpau e hāʻawi ʻia i nā papa haʻahaʻa o Vazotenza ®.

I nā poʻe maʻi ʻōpiopio, a me ka poʻe maʻi i nā hana renal impaired, me nā mea maʻi ma ka dialysis, ʻaʻohe pono o ka hoʻoponopono ʻana i ka ʻōlelo mua.

Hoʻohana ʻo Pediatric

ʻO ka palekana a me ka hana o ka hopena o ka lāʻau i nā keiki ʻaʻole i hoʻokū ʻia.

Nā ʻōlelo kikoʻī

Pono e hoʻoponopono i ka dehydration ma mua o ke kuhikuhi ʻana i ka lāʻau Vazotens ® a i ʻole e hoʻomaka i ka mālama ʻana me ka hoʻohana ʻana i ka lāʻau lapaʻau ma kahi haʻahaʻa haʻahaʻa.

Hiki i nā lāʻau hōʻeha ma ka renin-angiotensin ke hoʻonui i ka koko urea a me ka serum creatinine i nā mea maʻi me ka bilateral renen stenosis a i ʻole ka stenosis o hoʻokahi artery kidney.

I ka wā o ka mālama ʻana, mālama pono ʻia ka paʻū o ka pāhana i loko o ke koko, ʻoi aku ka nui o nā poʻe maʻi maʻi, me ka hana ʻole o ka renal.

Noho ola o ka lāʻau Vazotens ®

nā papa ʻaina 12.5 mg - 3 mau makahiki.

nā papa ʻaina 12.5 mg - 3 mau makahiki.

papa ʻaila 25 mg - 3 mau makahiki.

papa ʻaila 25 mg - 3 mau makahiki.

nā papa ʻaina 50 mg - 3 mau makahiki.

nā papa ʻaina 50 mg - 3 mau makahiki.

papa ʻaina 100 mg - 3 mau makahiki.

papa ʻaina 100 mg - 3 mau makahiki.

Mai hoʻohana ma hope o ka lā pau pau i hōʻike ʻia ma ka pahu.

ʻO ka hana lāʻau lapaʻau o nā vasotens

Puka antagonist kūmole spesial angiotensin II (subtype AT1). Kāohi ʻo ia i ka kinase II, kahi enzyme e wāwahi i ka bradykinin. Hoʻemi i ka OPSS, ʻo ke kaohi ʻana i ke koko o adrenaline a me aldosterone, kahe koko, ke kaomi ana i ke kaila pulmonary. Hoʻemi i ka puhipuhi, loaʻa he hopena diuretic. Kāohi i ka hoʻomohala ʻana o ka hypertrophy myocardial, hoʻonui i ka hoʻolahalaha ʻana i nā maʻi me nā ʻoi ʻole ka naʻau.
Ma hope o hoʻokahi pākahi, ua emi iho ka hopena hypotensive (systolic a me ka diastolic blood pressure) a hōʻea i ka lōʻihi ma hope o 6 mau hola, a laila hoʻemi iki ʻia ma loko o 24 mau hola.
Loaʻa ka hopena hypotensive kiʻekiʻe loa 3-6 mau pule ma hope o ka hoʻomaka ʻana o ka lāʻau lapaʻau.

Vazotens: nā kumukūʻai i nā lāʻau lapaʻau pūnaewele

ʻO nā Vazotens 12,5 mg papa ʻaina 30 pcs.

ʻO nā Vazotens 50 mg Nāʻaila i hoʻopaʻa ʻia he 30 mau pcs.

VAZOTENZ 50mg 30 pcs. nā papa i kuʻi

Kūʻē Vazotens. PO 50mg n30

Kūʻē Vazotens. PO 100mg n30

ʻO nā Vazotens 100 mg papaʻa kiʻi i hoʻopaʻa ʻia 30 mau pcs.

VAZOTENZ 100mg 30 pcs. nā papa i kuʻi

VAZOTENZ N 100mg + 25mg 30 pcs. pani ʻ -lelo ʻlelo

Hoʻonaʻauao: Rostov State Medical University, kūikawā "General Medicine".

Hōʻike nui ʻia ka ʻike e pili ana i ka lāʻau lapaʻau, i hoʻolako ʻia no ka hana ʻike a ʻaʻole hoʻololi i nā ʻōlelo aʻoaʻo. Hoʻopilikia ka lāʻau-pono iā ia ke olakino!

I mea e haʻi aku ai i nā ʻōlelo pōkole loa a hoʻohana maʻalahi.

Hoʻohana ʻia ka poʻe maʻamau i ka ʻaina kakahiaka maʻamau no ka liʻiliʻi loa.

ʻAʻohe haʻahaʻa i ka mea i hoʻonaʻauao ʻia i nā maʻi lolo. Hāʻawi ka hana naʻau akamai i ke kūkulu ʻana i kahi kikoʻī hou aku e uku aku ai i ka poʻe maʻi.

Ua ʻike hou ʻia nā Dentist. I ka hope o ke kenekulia 19, ua hana ia i kahi mea hoʻohana maʻamau e huki i nā niho maʻi.

Inā oki ka hana o kou ate, e make ka make i loko o ka lā.

Wahi a nā kānaka ʻepekema he nui loa ka hoʻohana ʻana i nā mea ʻona no ka poʻe.

I ka wā e ola ai ka mea, ʻo ka mea maʻamau e hoʻomālamalama ma mua o ʻelua mau loko wai nui.

Wahi a nā helu helu, ma Lāpule, piʻi ka nui o nā hōʻeha o hope i ka 25%, a me ka hopena o ka hōʻeha ʻana o ka puʻuwai - ma ka 33%. E makaʻala.

Wahi a WHO noiʻi, ʻo ke kūkākūkā o kēlā me kēia hola i kēlā me kēia hola kelepona i hoʻonui ʻia i ka ulu ʻana o ka ulu ʻana o ka lolo ma o 40%.

Inā ʻoe e minoʻaka a ʻelua wale i ka lā, hiki iā ʻoe ke hoʻohaʻahaʻa i ke koko a hōʻemi i ka hopena o nā hōʻeha o ka naʻau a me nā kī.

ʻO ka hapa maʻamau o nā hema no ka liʻiliʻi o nā pono.

Aia nā mea lapaʻau maʻi keu nui loa, e like me ka nānā ʻana o nā mea nānā. Ma ka ʻōpū o kahi mea hoʻomanawanui e loaʻa ana i kēia mania, ua loaʻa nā mea 2500 mau mea ʻē.

ʻEhā mau ʻāpana pōpokiʻeleʻele he ʻelua haneli haneli. No laila inā ʻaʻole ʻoe makemake e hoʻomaikaʻi ʻoi aku ka maikaʻi, ʻoi aku ka maikaʻi o ka ʻai ʻana ma mua o ʻelua mau lobule i hoʻokahi lā.

ʻO ka hana a ka mea makemake ʻole ai i ʻoi aku ka maikaʻi o kāna psyche ma mua o ka nele o ka hana i ka manawa āpau.

ʻOi aku ka ikaika o nā iwi kanaka ʻehā ma mua o ka konihi.

ʻO ka nalu mua o ka pua e hele mai ana i kahi hopena, akā e hoʻohuli ʻia nā lāʻau pua i nā mauʻu mai ka hoʻomaka ʻana o Iune, ʻo ia ka mea e hoʻopilikia ai i nā maʻi āpau.

ʻO ka dosis a me ke ala o ka hoʻokele lāʻau.

Lawe ʻia ka lāʻau lapaʻau me ke alo ʻole, me ka manaʻo ʻole o ka ʻai, ke ʻano pinepine o ka hoʻokō - 1 manawa / lā.
Me ka hypertension arterial, ʻo ka awelika o ka awelika o kēlā me kēia lā he 50 mg. I kekahi mau hihia, e hoʻokō ai i kahi hopena nui aʻe, e hoʻonui ka hopena i 100 mg i ka 2 iniha a i ʻole 1 ka manawa / lā.
Ke kuhikuhi ʻana i ka lāʻau lapaʻau i nā poʻe maʻi e loaʻa ana i nā diuretics i nā helu kiʻekiʻe, pono e hoʻemi ʻia ka pulu mua o ka lāʻau Vazotens i 25 mg 1 manawa / lā.
ʻO ka maʻi kumu mua no nā poʻe maʻi me ka loaʻa ʻole o ka naʻau he 12.5 mg 1 manawa / lā. Ma ke kānāwai, hoʻonui ka nui me ka awelika hebedoma.
ʻO nā mea maʻi me ka hana ʻōiwi lēwa (me ka cirrhosis) e kuhikuhi i ka wai haʻahaʻa o vasotenz.
I nā poʻe maʻi ʻōpiopio, a me ka poʻe maʻi i nā hana renal impaired, me nā mea maʻi ma ka dialysis, ʻaʻohe pono o ka hoʻoponopono ʻana i ka ʻōlelo mua.

Waiho I Kou ManaʻO HoʻOpuka