Aia ma ka papa papa

mea waiwai - losartan pālua 12.5 mg,

i lokokaʻilii lokohaua loa: kaʻu selulose, ke kōkuhi pregelatinized, ʻano māka, microcrystalline cellulose, anhydrous colloidal silicon dioxide, magnesium stearate

ukana moku: hypromellose, talc, propylene glycol, titanium dioxide (E171), quinoline melemele (E104)

ʻO nā papa oval, me ka pā o ka biconvex papa, i ulana ʻia me ke kāʻei pale melemele

ʻO nā waiwai Pharmacological

Lapaʻau lāʻau

Ma hope o ka nānā ʻana, ua hoʻopili maikaʻi ʻia ka losartan mai ka ʻeha o ka gastrointestinal, hoʻomaʻamaʻa i ka metabolism nui ma ka hana mua ma o ka ate, ka hana ʻana i ka metabolite ikaika - ka waikoki carboxylic a me nā metabolite hoʻoilo ʻole. ʻO ka bioavailability o ka ʻōnaehana o losartan e like me 33%. Loaʻa ka awelika kiʻekiʻe o losartan i loko o 1 hola, a me kāna metabolite hoʻomohala i loko o 3-4 mau hola.

ʻOi aku ma kahi o 99% o losartan a me kāna metabolite hoʻoikaika e hoʻopaʻa ai i nā protein plasma, ʻoi aku ka albumin. ʻO ka nui o ka hoʻolahaʻana o losartan he 34 pā.

Ma kahi o 14% o losartan, hoʻokele wahaheʻe, ua hoʻohuli ʻia i kāna metabolite ikaika.

ʻO ka wehe i ka plasma o ka losartan a me kāna metabolite hoʻoikaika e like me 600 ml / min a me 50 ml / min, ma kēlā. ʻO ka hoʻomaʻemaʻe ʻana i ka renal o ka losartan a me kāna metabolite hoʻoikaika e like me 74 ml / min a me 26 ml / min, kēlā. Me ka hoʻokolohua waha o losartan, ma kahi o 4% o ka nui o ka nui e hoʻololi ʻia i loko o ka mimi, a ma kahi 6% i loko o ka ʻano o ka metabolite hoʻoikaika. ʻO nā pharmacokinetics o losartan a me kāna metabolite hoʻoikaika e kūlike me ka hoʻokūkū waha o ka potassium losartan i nā dosis a hiki i 200 mg.

Ma hope o ka nānā ʻana, ua ʻike ʻia ka ʻike ʻana o ka losartan a me kāna hoʻoneʻe mau i ka kō koko plasma nui, me ka hapalua o ke ola ka lōʻihi ma kahi o 2 mau hola a me 6-9 mau hola, kēlā. A loaʻa ka nui o 100 mg i hoʻokahi lā i ka lā, ʻaʻole losartan a me kāna neʻe ʻana i ka metabolite nui e hōʻiliʻili i ka plasma i loko o ka nui.

Ua hoʻokaʻawale ʻia ʻo Losartan a me nā metabolites i loko o ka hua bile a me ka urine: e pili ana i ka 35% a me 43%, kēlā, ua hoʻonui ʻia i loko o ka urine, a ma kahi o 58% a 50%, kēlā me kēia, excreted i nā feces.

Lapaʻau lāʻaumanā hui maʻi maʻi kūʻokoʻa

I ka poʻe maʻi nā maʻi me ka hypertension arterial, ʻo ka ʻike ʻana o ka losartan a me kāna metabolite hoʻoikaika i ka plasma koko, ʻaʻole i ʻokoʻa loa ka poʻe i loaʻa i nā poʻe ʻōpio me nā hypertension arterial.

I ka poʻe maʻi me ka wahine hypertension arterial, ʻo ka nui o ka losartan i loko o ke koko he ʻelua mau manawa iʻoi aku ma mua o nā mea maʻi me nā kāne arterial hypertension, aʻo nā pae o ka metabolite ikaika i ka plasma koko, ʻaʻole i ʻokoʻa i ke kāne a me nā wahine.

I nā mea maʻi me ka cirrhosis hōʻemi iki o ka palupaleka, nā pae o losartan a me kāna metabolite hoʻoikaika i ka plasma koko ma hope o ka lawelawe ʻana i ka waha he 5 a me 1,7 mau manawa, kēlā, e kiʻekiʻe aʻe i nā maʻi kāne ʻōpio.

I nā maʻi me ka cleince clearance ma luna o 10 ml / min, ʻaʻohe loli o ka plasma o ka losartan. Hoʻohālikelike ʻia me nā mea maʻi me ka hana maʻamau maʻamau, i nā mea maʻi ma ka hemodialysis, kahi AUC (wahi ma lalo o ka kukuhi-manawa o ka manawa) no ka losartan e like me ka nui o 2 mau manawa.

I nā mea maʻi me ka maikaʻi ʻole a i ʻole nā ​​mea maʻi e hele ana i ka hemodialysis, ʻaʻole i loli ka pilaki ʻana o ka metabolite ikaika.

ʻAʻole hiki ke hoʻopau ʻia ka losartan a me ke metabolite ikaika e nā hemodialysis.

Lorista® - ka lāʻau antihypertensive, he waha ʻoniʻoni o ka pehu ʻ angpopopoponi II o ka mea antagonist receptor (type AT1).ʻO Angiotensin II kahi ʻano ikaika o ka pūnaha renin-angiotensin a ʻo kekahi o nā mea nui nui i ka pathophysiology o ka hypertension arterial. Hoʻopili ʻo Angiotensin II i nā ʻĀpana AT1 i loaʻa i nā ʻano ʻāpana (e.g., hoʻoikaika vascular hoʻi, kūmole adrenal, ʻōpū, a me ka puʻuwai) a kumu i kekahi mau hopena koʻikoʻi ololi, me ka vasoconstriction a me ka hoʻokuʻu ald testosterone. Hoʻoulu ʻia hoʻi ka Angiotensin II i ka hoʻomaikaʻi ʻana o nā pūpū māla maikaʻi.

Losartan a me kāna pharmacologically active metabolite E3174 poloka i nā hopena āpau o ka physiological o ka angiotensin II, ʻaʻohe o kona kumu a me ke ala biosynthesis.

Hoʻopili paʻa ʻo Lorista® i nā mea hōʻiliʻili AT1 a ʻaʻole i kāohi i nā mea hoʻokipa o nā ʻoni a me nā ʻoni o ke kō. Eia kekahi, ʻaʻole e pale ka losartan i ka hana o ka angiotensin-hoʻohuli o ka enzyme (kinase II), he mea hoʻouka i ka ʻeha o ka bradykinin.

ʻO kahi helu hoʻokahi o losartan i nā mea maʻi me ka maʻi maʻalahi o ka hypertension arterial e hōʻike ana i kahi nui o ka statistically nui i loko o ke systolic a me ka diastolic blood pressure. Hoʻonohonoho ka hopena kiʻekiʻe loa i nā hola 6 ma hope o ka hoʻokele ʻana, hiki i ka hopena therapeutic 24 mau hola, no laila ua lawa ia e lawe i hoʻokahi lā i ka lā. Hoʻopilikia ka hopena antihypertensive i ka pule pule mua o ka maʻi, a laila piʻi mālie a hoʻomau ʻia ma hope o 3-6 mau pule

He kūpono like ʻo Lorista® i nā kāne a me ka wahine, ʻoiai ʻo ia i nā elemakule (≥ 65 mau makahiki) a me nā mea maʻi liʻiliʻi (≤ 65 mau makahiki).

ʻO ka wehe ʻana i ka losartan i nā maʻi me ka hypertension ʻaʻole alakaʻi i ka piʻi nui o ke kahe koko. ʻOiai ke emi ʻana o ke kahe o ke koko, ʻaʻole i loaʻa i nā hopena koʻikoʻi nā losartan ma ka hopena o ka puʻuwai.

Nā hōʻailona no ka hoʻohana ʻana

- ka mālama ʻana i ka maʻi hypertension pono i loko o nā pākeke

- ka mālamaʻana i ka maʻi kauka i nā maʻi pākeke me ka hypertension

a ʻano type 2 diabetes mellitus me ka proteinuria ≥ 0,5 g / lā, ma kahi ʻāpana

- ka hoʻomaʻamaʻa ʻana o ka puʻuwai paʻakikī i nā maʻi pākeke

(ka hapa hema o ka echection ventricular ≤40%, paʻa paʻa paʻa

ke kūlana) i ka wā e hoʻohana ai nā angiotensin-conve inhibitors

ua manaʻo ʻia ka ʻaʻole hiki i ka enzyme ma muli o ka intolerance, keu

me ka hoʻomohala ʻana o ka ʻā, a i ʻole hoʻi i hoʻohālikelike ʻia ko lākou kumu

- hōʻemiemi hōʻemi o ka hōʻeha ʻana i nā maʻi pākeke me ka arterial

E-paʻa hypertrophy ECT a waiho i ka hypertrophy ventricular

He aha ka valerian a me ka mea e ʻai ʻia ai?

ʻO ka mālama ʻia ʻana o ka home me nā mea kanu i mālama ʻia i mea kiʻekiʻe i ko mākou ʻāina. ʻO nā mea āpau i ulu i kahi māla kauhale a i ʻole ma kahi māla kīnāwai e noʻonoʻo maʻalahi ana i ke kūpono, palekana a me ka ʻoluʻolu. ʻO ka mālama ʻana i nā maʻi maʻi koʻikoʻi me kahi trauma maʻamau, ʻoiaʻiʻo, ʻaʻole ia he manaʻo maikaʻi loa, akā i ka hōʻoluʻolu ʻana i nā mea kanu a me nā mea kanu, hiki iā lākou ke kōkua nui.

ʻAʻole ia he ulia i ka nui o nā waiwai maikaʻi o hawthorn, motherwort a me peony e mahalo nui ʻia. ʻAe, a me valerian i kēia lā - i nā alakaʻi o "makoleka" kūʻai i loko i nā lāʻau kūʻai. A ua hoʻohana ʻia nā lāʻau lapaʻau no nā makahiki he mau tausani!

He inoa inoa o Valerian - he ʻoki a nā pakiaka, nā mea ʻala nahele, nāhelehele wīwī. A ʻokoʻa keu kona hopena. Maʻikaʻi paha ʻoe i ʻike i pehea e hana ai nā mea kanu lāʻau ʻala i nā pōpoki home, hōʻike maoli ʻoe i ka pupr hanohano? Akā ʻo ka mana ma luna o ke kanaka ke kūlike ʻole - kū mālie lākou iaʻu e like me ka maikaʻi.

Akā hikiʻole i kahi hopena valerian ke hāʻawi i hiki ʻole ke kikoʻī. A ke hilinaʻi nui ʻia ma ka ʻano dosage o ka mea kanu. I kēia mau lā, hāʻawi nā lāʻau lapaʻau i kekahi mau lāʻau lapaʻau valerian:

  • dragee (nā papa melemele o 20 mg),
  • tincture (hāʻule o 25, 40 a 50 ml),
  • rhizomes (ma ka nui a i nā ʻeke kānana).

Nā ʻano o ka hoʻokuʻu a me nā ʻano o ka lāʻau lapaʻau

Hoʻohana ʻia ka huahana i nā papa me ke kala melemele, a kahi ʻano oval biconvex, i ulana ʻia.

I loko o nā pahu pepa he ʻekolu, ʻeono a ʻei paha blisters, 10 papa i kēlā

ʻO Lorista N o:

  • pākana ʻaole - 50 mg,
  • hydrochlorothiazide - 12.5 mg.

ʻO ka mea pū kekahi hoʻohui ʻia o nā mea kōkua:

  • gelatinized starch,
  • mikuleka
  • laktosa lactose,
  • paʻahau magnesium.

Hana ʻia ka anga o:

  • ka leʻaleʻa talcum
  • hohaihono,
  • macrogol 4000,
  • ʻeleʻele poloke.

Nā ʻōkuhi no ka hoʻohana a me ka helu ʻana

Lawe i ka lāʻau lapaʻau i ke kakahiaka, i hoʻokahi lā, i ke ʻano, me ka manaʻo ʻole o ka kau ʻana i ka meaʻai. Ma ke kānāwai, hui pū ʻia ka hana me nā lāʻau ʻē aʻe i hoʻolālā ʻia e hoʻohaʻahaʻa i ke koko. E inu i kahi papa me ka liʻiliʻi liʻiliʻi.

Hoʻomaka e lawe ana me ka liʻiliʻi liʻiliʻi o 50 mg. Hoʻomaka ka hopena kiʻekiʻe o ka lāʻau i hope ma hope o 3-6 mau pule o ka hoʻohana mau ʻana.

Inā pono, e hoʻonui i ka huakaʻi iā 100 mg, ka mea i lawe ʻia ma ke ʻano he hoʻokahi me i ʻelua mau wai - i kakahiaka a i ke ahiahi.

Inā hui pū me ka hoʻohana ʻana i ka diuretics, a laila ʻo ka dosis mua o Lorista N he 25 mg.

I mua o ka hikiʻole o ka puʻuwai, hoʻomaka ke lawe ʻia ka lāʻau me ka 12.5 mg, a hoʻonui nui ka ʻāpana i ka 50 mg. No ka laʻana, no ka hebedoma mua loa, lawe ka mea maʻi i ka 12.5 mg o ka lāʻau i hoʻokahi manawa i ka lā, ʻo ka lua o ka pule ua hoʻonui ʻia ka nui o ka 25 mg, a i loko o ke kolu o ka pule a 50 mg.

No ka hōʻemi ʻana i ka pilikia o ka huki, hoʻomaka ka lāʻau lapaʻau ma 50 mg, a ma hope oʻelua pule he nui ka dosis a 100 mg. Hoʻolālā ʻia nā papa hana like ʻole e lawe i ka lāʻau lapaʻau no nā poʻe maʻi i loaʻa i ka maʻi maʻi 2.

No ka mālama maʻi, hiki ke kuhikuhi ʻia ka lāʻau lapaʻau no ke ola.

Nā Hoʻohui

E like me nā lāʻau lapaʻau antihypertensive he nui, he nui nā contraindications a Lorista N. Mai hoʻohana i ka lāʻau lapaʻau me:

  • haʻahaʻa mau koko
  • hoʻonui ka pā potassium (hyperkalemia),
  • huehue
  • lactose intolerance,
  • galakosa,
  • nā maʻi koʻikoʻi a me nā maʻi puʻuwai,
  • hapai a me lactation,
  • malalo o na makahiki he 18
  • ka maʻi kūlohelohe o nā mea āpau o ka lāʻau lapaʻau.

I ka wā hāpai, ʻaʻole pāpā i ka lāʻau e lawe. I ka hoʻomaka ʻana o ka ʻoiaʻiʻo o ka hapai, pono e hoʻokuʻu koke i ka lāʻau lapaʻau. ʻOi aku ka pilikia o ke keiki i hānau ʻole i ka wā e hoʻohana ai i ka losartan ma ka hapalua o 2 a me 3 o ka hapaha o ka hapai. ʻO ka lawe ʻana i nā lāʻau lapaʻau i kēia manawa hiki ke make i ka make o nā keiki.

ʻAʻohe ʻikepili e pili ana i ka hāʻawi ʻana o losartan me ka waiū umauma, no laila inā he manaʻo koʻikoʻi e hoʻolalelale me Lorista N ma kahi wahine hānai, pono ʻoe e hoʻohiolo i ka umauma maʻi ʻana e pale ai i nā hopena koʻikoʻi no ka pēpē.

ʻAʻole pū kekahi ka lāʻau lapaʻau me ka waiʻona. ʻO Lorista N kahi hopena ikaika no ka maʻi hypertension, a me ka hoʻohana pū ʻana me ia me ka waiʻona, ka hopena o nā hōʻeha a me ka hōʻeha ʻana i ka naʻau, me ka puʻuwai puʻuwai, e hoʻonui. Aia kekahi mau maʻi i ka wā e hui pū ai i ka losartan me ka waiʻona, hāʻule i loko o kahi coma a make.

Kau ʻia ka lāʻau lapaʻau e kekahi kauka i kahi kauka. ʻO ka lāʻau lapaʻau ponoʻī loa he paʻakikī.

Nā hopena hopena

Ma keʻano holoʻokoʻa, ʻae maikaʻi ʻia ka lāʻau lapaʻau e nā maʻi, akā naʻe, i ka lawe ʻia ʻana, hiki paha i nā hopena hopena ke hōʻike i ko lākou iho iho:

  • nā ʻōpū, ka migraines a me ka ʻōpū,
  • ninaki a me ka luaʻi
  • ʻO ka hopohopo a me ka hiamoe hiamoe,
  • ʻaiaiaia
  • luhi a luhi,
  • nā manaʻo kaumaha a me nā hana hoʻomanaʻo,
  • ka pale ʻana o ka hoʻoweliweli ʻana i loko o nā wāwae,
  • nāwālima lima a me nā manamana wāwae,
  • ʻeha ka puʻuwai puʻuwai
  • kauha,
  • ke hiʻohiʻona o ka bronchitis a me ka ʻōpala,
  • ʻeha ka ʻōpū, papatolo, ʻeha a i ʻole ka constipation,
  • anorexia
  • ka malo maloʻo
  • nā lūlū
  • nahoa
  • ʻeha a me ka ʻeha hoʻi
  • ke kani ʻana i nā pepeiao, nā mea ʻono a me ka ʻike.
  • anemia
  • konopaea,
  • kohola
  • māhuahua kaʻe
  • nā ʻano maʻi like ʻole (itching, urticaria, rash, ʻōpū o nā lehelehe, larynx, ʻōlelo), etc.

Inā i holo a i ʻole kekahi o nā hōʻailona aʻe ma luna nei, pono ʻoe e kāpae i ka lawe ʻana i ka lāʻau lapaʻau a nīnau aku i kāu kauka.

ʻO ke kumukūʻai o ka lāʻau lapaʻau 50 mg ma nā lāʻau lapaʻau ma ka pūnaewele:

  • 90 papa - 641 mau rubles,
  • 60 papa - 435 rubles,
  • 30 papa - 281 mau rubles.

Hiki ke kūʻai ʻia kahi ʻai o 100 mg ma ke kumukūʻai i lalo.

  • 90 papa - no 769 mau rubles,
  • 30 kumukuai uku 355 rubles.

Hiki ke loli iki ka uku o ka lāʻau lapaʻau, ma muli o ka wahi a me ke pūnaewele lāʻau lapaʻau.

Nui nā lāʻau lapaʻau e like me Loriste N me ka pūnaehana like a me ka hopena. ʻAʻohe mea i hōʻike inoa i ia mau mea āpau, no ka mea ua like kā lāua like me ka hana a me ke ʻano. E ʻōlelo ʻia ma lalo nei nā mea kaulana loa o lākou.

ʻO ka hoʻohālikelike o ka lāʻau Lorista N ʻOkoʻa ka ʻokoʻa Mālama, rub
ʻO Gizaar (hana US)Hoʻolike ka lāʻau lapaʻau i ka mea hoʻohui a me ka hopena i ka lāʻau lapaʻau o Lorista N. ʻO kekahi mauʻokoʻa ʻē aʻe i loaʻa i ka hoʻopili ʻana o nā kinona o kēia mau huahana, me nā lāʻau lapaʻau o nā mea hana like.447
Losartan n-canonI ka hoʻolālā a me ka hana - like nā lāʻau lapaʻau. ʻO ka ʻokoʻa i nā māhele hoʻohui i loaʻa i loko o lākou. Hoʻokumu ʻia ʻo Losartan N-Canon ma Rūsia, ʻaʻole like me Lorista N. No laila ke kumukūʻai haʻahaʻa o ka lāʻau lapaʻau.125
ʻO Lozap PlusʻAʻohe hoʻohālikelike i ka hoʻonohonoho ʻana o ka huahana. Hōʻike ka manaʻo o ka maʻi maʻi i ka hana ʻana o Lorista N, e hoʻopiʻi i nā hopena liʻiliʻi, a ʻoi aku ka wikiwiki o ka hoʻohana ʻana.872
Presartan NLoaʻa i ka lāʻau lapaʻau India ka like a me ka hopena e like me Lorista N. ʻO ka ʻokoʻa ma ka mea hana a me ke kumukūʻai.286
Vasotens N

ʻAʻohe meaʻokoʻa loa, koe wale nō no ke kumukūʻai a me ka mea hana, ma waena o nā lāʻau lapaʻau.332

Mai ka papa i luna ke ʻike ʻia nā ʻaina like ʻole o ka lāʻau lapaʻau ʻo Lorista N, ʻaʻohe hewa nui, a me nā ʻokoʻaʻane i ʻike wale ʻia ma nā kumukūʻai a me nā mea hana.

Ke keu

Ke hōʻike nei ka nui o ka lāʻau lapaʻau iā ia iho:

  • ka ho? eha? ana i ke koko p? pa,
  • tachycardia
  • arriralia
  • bradocia
  • huehue o ke kino.

I ka hihia o nā lāʻau laikini, pono e hoʻōla koke i kahi reflex pahu a kāhea i kahi ambulance.

Aia nā ʻaoʻao i nā ʻōkuhi no ka hoʻohana ʻana Nā Lorists . ^ E Ha yM. Loaʻa ia ma nā ʻano like ʻole o ka lāʻau (12.5 mg, 25 mg, 50 mg a me nā papa 100 mg, N a me ND me nā diuretic hydrochlorothiazide), a loaʻa nō hoʻi ia nā helu analogues. Ua hōʻoia ʻia kēia loiloi e nā loea. Waiho i kāu ʻikepili e pili ana i ka hoʻohana ʻana iā Lorista, nāna e kōkua i nā malihini ʻē aʻe i ka pūnaewele. Hoʻohana ʻia ka lāʻau lapaʻau no nā maʻi like ʻole (e hōʻemi i ke kaomi ma ka hypertension arterial). He nui nā hopena o ka ʻaoʻao a me nā hiʻohiʻona o ka hoʻopili ʻana me nā mea ʻē aʻe. ʻOkoʻa nā ʻano o ka lāʻau lapaʻau no nā pākeke a me nā keiki. He paʻa i ka hoʻohana ʻana o ka lāʻau lapaʻau i ka wā hāpai a i ka wā lactation. Hiki ke kuhikuhi ʻia ka hoʻomaʻamaʻa ʻana o Lorista e kekahi kauka kūpono. Hiki i ka lōʻihi o ke olakino ke ʻano a hilinaʻi ma ka maʻi kūikawā.

Nā ʻōkuhi no ka hoʻohana a me ka helu ʻana

Lawe ʻia ka lāʻau lapaʻau ma ke ʻano, me ka mea ʻole i ka ʻai, ʻo ke alapine ʻana o ka hoʻokō - 1 manawa i kēlā lā

Me ka hypertension arterial, ʻo ka awelika o ka awelika o kēlā me kēia lā he 50 mg. Loaʻa ka hopena kiʻekiʻe antihypertensive i loko o 3-6 mau pule o ka maʻi. Hiki ke hoʻokō i kahi hopena hou aʻe ma o ka hoʻonui ʻana o ka make o ka lāʻau i ka 100 mg i kēlā me kēia lā i ʻelua mau hopena a i ʻole hoʻokahi pae.

ʻOiai e lawe ana i ka diuretics i nā koina kiʻekiʻe, ʻoi ʻia e hoʻomaka i ka hoʻoulu ʻia ai ʻo Lorista me 25 mg i kēlā me kēia lā ma kahi hoʻokahi.

ʻO nā maʻi āpau, nā maʻi me nā maʻi renal impaired (komoʻAʻole pono ia nā maʻi maʻi hemodialysis) e koi ʻia.

I nā maʻi me ka pīhoihoi hana ʻōmaʻomaʻo, e pono ke kuhikuhi i ka lāʻau ma kahi haʻahaʻa.

Ma ka hana hema ʻana o ka puʻuwai, ʻo ka hoʻomaka mua ʻana o ka lāʻau lapaʻau he 12.5 mg i kēlā me kēia lā i kahi pākahi. I mea e hoʻokō ai i ka nui o ka mālama maʻamau o 50 mg i kēlā me kēia lā, pono ke hoʻonui ʻia ka nui o ka make, ma waena o 1 hebedoma (no ka laʻana, ʻo 12.5 mg, 25 mg, 50 mg no ka lā). Kūkā ʻia ʻo Lorista i ka hui pū me ka diuretics a me nā glycosides cardiac.

No ka hōʻemi i ka hopena o ka hōʻeha ma nā maʻi me ka hypertension arterial a waiho aku i ka hypertrophy ventricular, ʻo ka paila palena mua o 50 mg i kēlā me kēia lā. I ka wā e hiki mai ana, hiki ke hoʻohui ʻia ka hydrochlorothiazide i nā haʻahaʻa haʻahaʻa a / a i ʻole ke momona a Lorista e hoʻonui ʻia i 100 mg i kēlā me kēia lā.

No ka pale aku i nā kauā i nā maʻi me ka diabetes type type 2 me ka proteinuria, ʻo ke ʻano kaulike mua mua o Lorista he 50 mg i kēlā me kēia lā. Hiki ke hoʻonui ʻia ka hopena o ka lāʻau i ka 100 mg i kēlā me kēia lā, e noʻonoʻo ai i ka emi ʻana o ke koko.

Nā Papa 12,5 mg, 25 mg, 50 mg a me 100 mg.

Lorista N (hoʻohui pū ʻia ka 12.5 mg o hydrochlorothiazide).

Lorista ND (hoʻohui ʻia he 25 mg o ka hydrochlorothiazide).

ʻO nā pākuʻi + Losartan potassium.

ʻOsi ka ʻaiā losartan + hydrochlorothiazide + nā mea hanohano (Lorista N a me ND).

Lorista - Angiotensin selectile 2 mau receptor antagonist ʻano AT1 i ʻole nā ​​kaine-protina.

ʻO Losartan (ka hana ikaika o ka lāʻau Lorista) a me kāna metabolito carboxy hoʻoikaika (EXP-3174) i kāohi i ka hopena o ka physiologically nui o ka angiotensin 2 ma nā mea hoʻokipa AT1, me ka mea o ke ala o kāna synthesis: alakaʻi ia i ka hoʻonui ʻana i ka hana renin plasma a me kahi laʻa i ka hoʻoliʻi ʻana o ka ald testosterone i loko o ke kaila koko.

Ma kahi kūwaho kūwaho ʻo Losartan i ka hana ʻana o nā mea hōʻiliʻili o ka AT2 ma o ka hoʻonui ʻana i ka pae o ka angiotensin 2. ʻAʻole i ʻoka ʻo Losartan i ka hana o ka kininase 2, kahi kinehu i hoʻopili ʻia i ka hana o ka bradykinin.

He hōʻemi ia i OPSS, kaomi i ke kaomi pulmonary, e hōʻemi ana ma hope o ke kaumaha, he hopena diuretic.

Kūleʻa ʻia me ka hoʻomohala ʻana o ka hypertrophy myocardial, hoʻonui i ka hoʻolahalaha ʻana i nā maʻi me nā maʻi ʻoi ʻole ka maʻi.

Loaʻa ia ʻo Lorista hoʻokahi manawa i ka lā e alakaʻi i kahi emi nui o ka systolic a me ka diastolic blood pressure. I loko o ka lā, ke kaohi nei ka losartan i ke kahe o ke koko, aʻo ka hopena antihypertensive e pili i ka ʻenikani circadian kūlohelohe. ʻO ka emi o ke kahe o ke koko i ka hopena o ka hopena o ka lāʻau lapaʻau ma kahi o 70-80% o ka hopena i ka hopena o ka lāʻau, 5-6 mau hola ma hope o ke lawelawe ʻana. ʻAʻole mālama ʻia ka maʻi kahalike, a ʻaʻohe o ka losartan i ka hopena koʻikoʻi ma o ka puʻuwai puʻuwai.

Maikaʻi ʻo Losartan i nā kāne a me nā wahine, ʻoiai ʻo ia i nā ʻelemakule (≥ 65 mau makahiki) a me nā mea maʻi ʻōpio (≤ 65 mau makahiki).

ʻO ka Hydrochlorothiazide kahi diuretic thiazide ka mea i ka hopena diuretic me ka hoʻopiʻi ʻana i ka reabsorption o ka sodium, chlorine, potassium, magnesium, nā wai wai i ka nealron neʻalone, e hoʻolei i ka hoʻopuka ʻana o nā meons calcium, uric acid. Loaʻa ia ia nā waiwai antihypertensive, ulu ka hopena hypotensive ma muli o ka hoʻonuiʻana o ka arterioles. ʻAʻohe hopena i kahi kahe koko maʻamau. Hoʻopilikia ka hopena diuretic ma hope o nā hola 1-2, hiki i kahi lōʻihi ma hope o 4 mau hola a lōʻihi i ke hola 6-12.

Ke hopena nei ka hopena antihypertensive ma hope o nā lā 3-4, akā hiki paha i nā wiki 3-4 e hoʻokō ai i ka hopena therapeutic maikaʻi loa.

ʻO nā pharmacokinetics o losartan a me hydrochlorothiazide me ka hoʻohana like ʻole i ʻokoʻa ʻole i ko lākou hoʻohana ʻokoʻa.

Ua hoʻonoono maikaʻi ʻia mai ka papa hana ʻole. ʻO ka lawe ʻana i ka lāʻau me ka meaʻai, ʻaʻohe hopena koʻikoʻi ʻoi loa e pili ana i ka serum. ʻAʻole aneane e komo i ke koko-lolo (BBB). Ma kahi o 58% o ka lāʻau ua hoʻopau i ka bile, 35% - i loko o ka pāʻai.

Ma hope o ka lawelawe waha, ʻo ka hoʻokomo ʻana o ka hydrochlorothiazide, ʻo 60-80%.ʻAʻole i hoʻohālikelike ʻia ka Hydrochlorothiazide a ua lawe wikiwiki ʻia e nā keiki.

  • haehae maʻi
  • hōʻemi iki i ka hopena o ka maʻi ma nā maʻi me ka hypertension arterial a waiho aku i ka hypertrophy ventricular,
  • ka huhū o ka puʻuwai kūpilikiʻi (ma ke ʻano he hui hoʻohui, me ka intolerance a i ʻole ka launa ʻana o ka maʻi me ka ACE inhibitors),
  • ka pale ʻana i ka hana kidney ma nā mea maʻi me ka diabetes mellitus type 2 me ka proteinuria i hōʻemi ʻia i ka proteinuria, e hōʻemi i ka holomua o ka hōʻeha o ka pūpū, e hōʻemi ana i ka hoʻoulu ʻana i ka ʻōpū (pale i ka pono o ka dialysis, ʻānō e hoʻonui ka serum creatinine) a i ka make.

  • haehae
  • hyperkalemia
  • huehue
  • lactose intolerance,
  • galactosemia aiʻole glucose / galactose malabsorption syndrome,
  • hapai
  • lactation
  • a hiki i nā makahiki 18 a (ʻaʻole i hoʻokumu ʻia ka pono a me ka palekana i nā keiki),
  • hypersensitivity a losartan a me / a me nā mea ʻē aʻe o ka lāʻau lapaʻau.

ʻO nā mea maʻi me ka hoʻohaʻahaʻa nui o ke koko kahe (no ka laʻana, i ka wā o ka mālama ʻana me nā dosis nui o ka diuretics) e ulu i ka hypotension hypertension arterial. Ma mua o ka lawe ʻana i ka losartan, pono ia e hoʻopau i nā hōʻino i kēia manawa, a hoʻomaka e hoʻomaka i ka lāʻau me nā dosis liʻiliʻi.

I nā mea maʻi me ka cirrhosis māmā a me ka maʻalahi o ka ate, ka ʻike ʻana o ka losartan a me kāna metabolite hoʻoikaika i ka plasma koko ma hope o ka lawelawe ʻana i ka waha i ʻoi aku ka kiʻekiʻe ma mua o nā mea olakino. No laila, e hāʻawi ʻia nā mea maʻi me ka mōʻaukala o ka maʻi maʻa i kahi haʻahaʻa o ka maʻi.

I ka poʻe maʻi me ka hana renal impaired, me ka ʻole a me ka ʻole o ka maʻi diabetes, ulu pinepine ka hyperkalemia, kahi e noʻonoʻo ʻia ai, akā wale nō i nā hihia hanana ka hopena o kēia hopena, ua pau ka mālama ʻana. I ka wā o ka mālama ʻana, mālama pono ʻia ka paʻū o ka pāhana i loko o ke koko, ʻoi aku ka nui o nā poʻe maʻi maʻi, me ka hana ʻole o ka renal.

Hiki i nā lāʻau lapaʻau e hana ana i ka ʻōnaehana renin-angiotensin hiki i ka serum urea a me ka creatinine i loko o nā mea maʻi me ka bilateral renal artery stenosis a i ʻole ka ʻaoʻao lua i ka stenosis hoʻokahi o ke akeʻa. Hiki ke hoʻololi hou ʻia nā loli ʻana ma hope o ka hoʻokuʻu ʻana i ka maʻi. I ka wā mālama, pono e nānā pinepine i ka ʻike ʻana o ka creatinine i loko o kahi serum koko i nā manawa maʻamau.

Hoʻokomo i ka hiki ke lawe i nā kaʻa a kāohi i nā mīkini

ʻAʻohe ʻikepili e pili ana i ka hopena o Lorista i ka hiki ke hoʻokau i nā kaʻa a i ʻole nā ​​ʻano ʻenehana ʻē aʻe.

  • āhāhuʻe
  • ʻaiaiaia
  • lie kanikela
  • mea momona
  • ʻōpala
  • hopohopo
  • hiamoe a hiamoe ʻole
  • hiamoe
  • nā hoʻomanaʻo hoʻomanaʻo
  • peripheral neuropathy,
  • aloha
  • hale hoʻokaumaha
  • migraine
  • hāpau
  • manaʻo ʻino
  • orthostatic hypotension (dosis-hilinaʻi),
  • puʻuwai puʻuwai
  • tachycardia
  • brieociaia
  • nā arrhythmias
  • ʻinalelo angina pectoris
  • ihu ʻōpala
  • huhū
  • ʻOluomini
  • ka ʻōpū ʻana o ka muha,
  • paila, mamaila,
  • nā ninia
  • ʻeha ka ʻōpū
  • anorexia
  • ka malo maloʻo
  • nūloʻā
  • he ʻano hūnā
  • constipation
  • koi aku i ka urinate
  • huakaʻi renal function,
  • hoʻemi i ka libido
  • huakai
  • nahoa
  • ʻeha ma hope, ʻāʻī, nā wāwae,
  • kani ana i na pepeiao
  • lau kuhi hewa
  • ʻike maka
  • konohiki
  • anemia
  • ʻO ka poni Shenlein-Genoch
  • maloʻo maloʻo
  • hoʻonui hoʻonui ʻia
  • alopecia
  • kohola
  • urticaria
  • ʻili ka ʻili
  • angioedema (me ka komo ʻana o ka larynx a me ka alelo, e hoʻopiʻi ai i nā ʻōhua o ke ala a me / a me ka haki ʻana o ka maka, nā lehelehe, pharynx).

ʻAʻole ke ʻano o nā hōʻuluʻulu maʻi o ka maʻi me ka hydrochlorothiazide, digoxin, kūlohelohe anticoagulants, cimetidine, phenobarbital, ketoconazole a me ka erythromycin i nānā ʻia.

I ka wā o ka hoʻohana mua ʻana me ka rifampicin a me fluconazole, kahi i hoʻemi ʻia i ka pae o ka metabolite ikaika o ka potassium losartan.ʻAʻole maopopo ka hopena o nā maʻi maʻi o kēia hanana.

Hoʻohana i ka manawa like me ka diuretics potassium-sparing (no ka laʻana, spironolactone, triamteren, amiloride) a me ka hoʻomākaukau ʻana i ka paʻakai ka hoʻonui ʻia ʻana o ka hopena o ka hyperkalemia.

ʻO ka hoʻohana like ʻana o nā lāʻau anti-inflammatory non-steroidal, me nā mea koho meli COX-2, hiki ke hōʻemi i ka hopena o ka diuretics a me nā lāʻau antihypertensive.

Inā ʻōlelo ʻia ʻo Lorista i ka manawa like me ka thiazide diuretics, ʻo ka emi ʻana o ke koko, ʻoi aku ka pili o ke ʻano ma ke ʻano. Hoʻonui (kūleʻa) i ka hopena o nā lāʻau antihypertensive a pau (diuretics, beta-blockers, sympatholytics).

Nā hōʻike o ka lāʻau Lorista

Hoʻololi nā kumu hoʻohālike o ka waiwai ikaika:

  • Blocktran
  • Brozaar
  • Vasotens,
  • Vero Losartan
  • Zisakar
  • Hanohano Sanovel,
  • Karzartan
  • Keola
  • Lakea
  • Lozap,
  • Lozarel
  • Losartan
  • Pākana kala,
  • Kālehu
  • Lotor
  • Presartan,
  • Renicard.

ʻŌpū a me ka lactation

ʻAʻohe ʻikepili i ka hoʻohana ʻana iā Lorista i ka wā hāpai. Hoʻololi i ka pūnao Renal o ka pūpū, ka mea e hilinaʻi ana i ka hoʻokumu ʻana o ka ʻōnaehana renin-angiotensin, e hoʻomaka i ka hana ma ka lāʻomaʻo 3 a ʻoi ka hapai. Hoʻonui ka hakakā i ka pūpiki i ka wā e lawe ai i ka losartan i ka trimesters 2 a me 3. Ke hāpai ʻia ka hapai, hiki ke hoʻokuʻu koke i ka lāʻau losartan.

ʻAʻohe ʻikepili i ka hāʻawi ʻana i ka losartan me ka waiū umauma. No laila, ʻo ka nīnau no ke kāpae ʻana i ka hōʻeha umauma a wehe paha i kahi loina me ka losartan e pono e hoʻoholo i ka noʻonoʻo ʻana i kona mea nui i ka makuahine.

Hoʻohou hou i ka mea hana 27.09.2017

Lapaʻau lāʻau

ʻO Lorista ® N kahi lāʻau lapaʻau i hoʻohui ʻia nā hua e hoʻohui i ka hopena hypotensive a kumu e hoʻonui ai i ke kahe o ke koko i hoʻohālikelike ʻia me ko lākou hoʻohana. Ma muli o ka hopena diuretic, hoʻonui ka hydrochlorothiazide i ka hana o ka plasma renin, huna ʻana o ka ald testosterone, hōʻemi i ka potassium serum a hoʻonui i ke kiʻekiʻe o ka angiotensin II i ka plasma koko. Hāʻawi ʻo Losartan i ka hopena o ka physiological o ka angiotensin II a, ma muli o ke kaohi ʻana o ka huna ʻana o aldosterone, hiki iā ia ke waho i ka nalowale o nā papa o ka potassium i hana ʻia e kahi diuretic.

Loaʻa iā Losartan kahi hopena uricosuric. Hoʻopilikia ka Hydrochlorothiazide i ka hoʻonuiʻana i ka hoʻoulu ʻana o ka waikiko uric, me ka hoʻohana ʻana o ka losartan i ka manawa like me ka hydrochlorothiazide, hyperuricemia i hoʻoemi ʻia e kahi diuretic e hōʻemi.

ʻO ka hopena antihypertensive o ka hui hydrochlorothiazide / losartan e hoʻomau nei no nā hola 24. ʻOiai naʻe ke emi nui i ke kahe o ke koko, ʻaʻole i hoʻohana ʻia ka hydrochlorothiazide / losartan hopena i loko o ka hopena o ka naʻau ma ka manawa o ka puʻuwai.

ʻO ka hui pū ʻana o ka hydrochlorothiazide / losartan e hana pono ana i nā kāne a me nā wahine, a me ka mea maʻi ma ka ʻōpio o ʻōpio (ʻōpio ma mua o 65 mau makahiki) a me nā ʻelemakule (65 mau makahiki a ʻoi aku).

ʻO Losartan kahi ʻāmaʻomaʻo resepti II II no ka mea nāna i kūloi ka ʻike ʻole i ka leole. ʻO Angiotensin II kahi ʻano nui o ka vasoconstrictor a me ka hormone nui o RAAS. Hoʻopili ʻo Angiotensin II i nā ʻĀlio AT 1, ka mea i loaʻa i loko o nā kikoʻehā (e.g., kūlohelohe o nā kīʻaha koko, nā puʻu adrenal, ʻōpū a me myocardium) a me ka hoʻopuka i nā hopena kūlohelohe o ka angiotensin II, e komo pū ana me vasoconstriction a me ka hoʻokuʻu ald testosterone. Eia kekahi, hoʻowalewale ʻo ka angiotensin II i ka hoʻomaikaʻi ʻana i nā ʻoi mākia o nā pelu polū.

Hoʻopili paʻa ʻia ʻo Losartan i nā ʻĀkela ʻimi. Ke vivo a i loko o vitro losartan a me kāna hana biologically hoʻoikaika o ka carboxy metabolite (EXP-3174) ālai i nā hopena koʻikoʻi pili kino o ka angiotensin II ma ka ʻae ʻana i ka AT 1, me ke ʻano o ke ala o kāna synt synt. ʻAʻohe o kahi agonism o Losartan a ke kāohi ʻole nei i nā ʻae a me nā mea i hoʻokipa ʻia e ka mea nui i ka hoʻoponopono ʻana i ka CCC. ʻAʻole ʻo Losartan i kāohi i ka hana o ACE (kininase II), he enzyme i pili i ka metabolism o ka bradykinin. Me ke kumu, ʻaʻole ia e hoʻonā i ka nui o nā hopena kūpono ʻole i hoʻololi ʻia e bradykinin.

Hoʻokomo ʻole ʻo Losartan i ka hoʻolaʻa ʻana o ka mea hōʻea o AT 2 ma ka hoʻonui ʻana i ka pae o ka angiotensin II ma ke koko koko.

ʻO ka hana ʻana i ka hoʻoponopono o ka loiloi o ka ʻona i hana ʻia e ka angiotensin II e ka hana ʻino o ka maikaʻi i ka wā o ka mālama ʻana me ka losartan e hoʻonui ai i ka hana ʻo renin, ʻo ia ka mea nui o ka piʻi ʻana o ka angiotensin II i loko o ke kaila koko. Eia nō naʻe, ʻo ka hopena antihypertensive a me ke kaohi ʻana o ka sekela aldosterone ka hoʻomau ʻana, e hōʻike ana i kahi paʻa kūpono o ka ʻôlio neʻe o ka angiotensin II. Ma hope o ka hoʻopauʻana i ka losartan, ka hana renin plasma a me ka paʻa ʻana o ka angiotensin II i ka emi ʻana o nā kumu mua i loko o 3 mau lā.

ʻO Losartan a me kāna metabolite koʻikoʻi ikaika i kahi pilina kiʻekiʻe loa no nā mea hoʻokipa AT 1 i hoʻohālikelike ʻia i nā ʻaeʻaʻi AT 2. Loaʻa ka metabolite koʻikoʻi i ka losartan ma ka hana ma o 10 mau manawa.

Hoʻohālikelike ʻia ka pinepine o ka hoʻomohala ʻana ma ka wā e hoʻohana ai i ka losartan a i kahi hydrochlorothiazide a haʻahaʻa loa ʻia ma mua o ka hoʻohana ʻana i kahi inhibitor ACE.

I nā mea maʻi me ka maʻi hypertension a me ka proteinuria ʻaʻole i hoʻopilikia i ka maʻi maʻi, mālama me ka losartan e hōʻemi nui i ka proteinuria, albumin a me ka IgG excretion. Kākoʻo ʻo Losartan i ka kānana glomerular a hōʻemi i ka hapa filtration. Hoʻopau ʻo Losartan i ka hoʻoliʻiliʻi o ka serum uric acid (ma lalo aʻe o 0.4 mg / dl) ma o ka papa o ka hopena. ʻAʻohe mea i hopena ʻo Losartan i nā reflex autonomic a ʻaʻole i hoʻopilikia i ka ʻike o norepinephrine i ka pulu koko.

I ka poʻe maʻi me ka hapa o ka ventricular hema, ʻo losartan i loko o nā helu o 25 a 50 mg he mau hopena hemodynamic maikaʻi a me ka neurohumoral, ke ʻano o ka hoʻonui ʻana i ka pākuhi puʻuwai a me ka hoʻoluhi ʻana i ke kaomi o ka honi pulillary pulillary, OPSS, i ke ʻano o ke koko a me ka puʻuwai puʻuwai a me ke kahe ʻana o ka komo ʻana o ka naʻau o aldosterone a me norepinephrine. ʻO ka hopena o ka hoʻomohalaʻana i ka hypotension arterial i nā maʻi me ka hōʻeha ʻana o ka naʻau ma muli o ka nui o ka losartan.

ʻO ka hoʻohana ʻana o losartan i hoʻokahi lā i ka poʻe maʻi me nā maʻi hypertension kūpono e hōʻemi i ka nui o ka SBP a me DBP. Pono ka hopena antihypertensive no nā hola 24 e mālama ana i ke kuapoʻo circadian kūlohelohe o ke koko. ʻO ka pae o ka hōʻemi ʻana i ke koko i ka hopena o ka waʻa dosing he 70-80% hoʻohālikelike ʻia me ka hopena hypotensive i nā hola 5-6 ma hope o ka lawe ʻana i ka losartan.

Maikaʻi ʻo Losartan i nā kāne a me nā wahine, ʻo ia nō hoʻi i nā poʻe maʻi ʻelemakule (65 mau makahiki a ʻoi aku) a me nā mea maʻi ʻōpio (ma lalo o 65 mau makahiki o ko lākou makahiki). ʻO ka hoʻoneʻe ʻana o ka losartan i nā mea maʻi me ka hypertension arterial ʻaʻole ia e alakaʻi i ka piʻi nui o ke kahe koko (ʻaʻohe no ka haʻalele ʻana o ka lāʻau lapaʻau). ʻAʻole kahi hopena o Losartan i ka hopena o ka puʻuwai puʻuwai.

Thiazide diuretic, ka hopena o ka hopena hypotensive i hoʻopaʻa ʻole ʻia. Hoʻololi ʻo Thiazides i ka reabsorption o nā electrolytes i ka nephron mamao a hoʻonui i ka hoʻonui ʻana o ka sodium a me nā klorinine e like me ka like. Hoʻonui ka hopena diuretic o ka hydrochlorothiazide i ka hoʻohaʻahaʻa i ka bcc, kahi hoʻonui i ka hana renin plasma a me ka huna ald testosterone, ka mea e hoʻonui ai i ka hoʻonui ʻana o nā paʻakai me nā bicarbonates e nā kuli a me kahi hoʻēmi ʻana i ka ʻikepala sima. Hoʻololi ʻia ka pilina ma waena o ka renin a me ka ald testosterone e ka angiotensin II, no laila ke hoʻohana pū ʻia nei ʻo ARA II e hōʻalo i ka lilo o nā papa o ka potassium i ka loaʻa ʻana o ka diuretics thiazide.

Ma hope o ka lawelawe waha, ua kūpono ka hopena diuretic ma hope o 2 mau hola, a hiki i kahi lōʻihi ma hope o ka hola 4 mau a lōʻihi no ka mau hola 6-12, e hoʻomau ka hopena antihypertensive no 24 mau hola.

Lapaʻau lāʻau

ʻO nā pharmacokinetics o losartan a me hydrochlorothiazide aʻo ke ka lawe ʻana, ʻaʻole ia i ʻokoʻa mai ka manawa i hoʻohana pinepine ʻia lākou.

Kapehu. Losartan: ma hope o ka lawelawe waha, ua hoʻopili maikaʻi ʻia ka losartan a hoʻoneʻe i ka wā o ka hele mua ma o ka ate me ka hoʻokumu ʻana o ka metabolite carboxy ikaika (EXP-3174) a me nā metabolite hana ʻole.ʻO ka bioavailability o ka ʻōnaehana ma kahi o 33%. C max i loko o ke kaila koko o losartan a me kāna metabolite ikaika e loaʻa ana ma hope o 1 h a me nā hola 3-4, kēlā me kēia. ʻO Hydrochlorothiazide: ma hope o ka hoʻopale ʻana i ka waha, ʻo ka hoʻopili ʻana o ka hydrochlorothiazide he 60-80%. C max o ka hydrochlorothiazide i loko o ke koko koko e loaʻa ana i kahi o 1-5 mau hola ma hope o ke kauā ʻana.

Kahele. Losartan: ʻoi aku ma mua o 99% o losartan a me EXP-3174 e hoʻopili ai i nā protein plasma, ʻoi aku me ka albumin. ʻO V d o losartan he 34 lita. E komo pū ana i loko o ka BBB. Hydrochlorothiazide: kamaʻilio pū me nā protein plasma he 64%, e kaʻi aku i ka placenta, akā ʻaʻole ma o BBB, a lawe ʻia i ka waiū umauma.

ʻO Biotransformation. Losartan: kahi kokoke i 14% o kahi make o losartan, lawelawe iv a me nā mea maʻamau, ua hoʻohiolo ʻia e hana i kahi metabolite ikaika. Ma hope o ka lawelawe waha a me / a iv mea hoʻomalu o 14 C-losartan potassium, ua hoʻoholo nui ʻia ka radioactivity o ka pilina koko i ka losartan a me kāna metabolite hoʻoikaika.

I ka hoʻohui ʻana i nā metabolite ikaika, ua hoʻokumu ʻia nā metabolite ʻoi aku, me ka ʻelua o nā metabolites nui i hoʻomohala ʻia e ka hydroxylation o nā butyl hui o ke kaulahao, a me ka metabolite liʻiliʻi - N-2-tetrazole glucuronide.

ʻO ka lawe ʻana i ka lāʻau me ka meaʻai, ʻaʻohe hopena koʻikoʻi ʻoi loa e pili ana i ka serum.

ʻO Hydrochlorothiazide: ʻaʻole i hoʻohuihui ʻia.

Leʻaleʻa. Losartan: ʻo ka wehe ʻana i ka plasma o losartan a me kāna metabolite hoʻoikaika ʻehā he 600 a me 50 ml / min, ma kēlā me kēia, a me ka wehe ʻana o ka renal o ka losartan a me kāna metabolite hoʻōla he 74 a 26 ml / min, ma kēlā. Ma hope o ka lawelawe waha, ua wehe wale ʻia ʻo 4% o nā nui i lawe ʻia e nā ʻōpū a me kahi kokoke i 6% ma ke ʻano o ka metabolite hoʻoikaika. ʻO ka laila ʻo pharmacokinetic o losartan a me kāna hana metabolite i ka wā e lawe ai i ka waha (i nā dosis a hiki i 200 mg) ka laina.

T 1/2 ma ka pae manawa o ka losartan a me ka metabolite ikaika e 2 mau hola a he 6-9 mau hola, kēlā. ʻAʻohe ʻōmole o losartan a me kāna metabolite hoʻoikaika i ka wā i hoʻohana ʻia ma kahi ʻano o 100 mg hoʻokahi i kēlā me kēia lā.

Hoʻokuʻu ʻia ia ma nā ʻili ma ka ʻili - 58%, ʻehā - 35%.

Hydrochlorothiazide: ua hoʻonui wikiwiki ʻia e nā keiki. ʻO T 1/2 o 5.6-14.8 mau hola.E pili ana i ka 61% o ka nui ma ka lawaiʻa a hoʻololi ʻia.

ʻO nā hui maʻi pākahi

Hydrochlorothiazide / losartan. ʻO ka hoʻoliʻi Plasma o losartan a me kāna metabolite hoʻoikaika a me hydrochlorothiazide i nā poʻe maʻi me nā hypertension arterial ʻaʻole i hoʻokaʻawale ʻē aʻe i kēlā mau mea maʻi.

Losartan. I nā mea maʻi me ka hoʻōho a me ka hoʻohaʻahaʻa kino ʻana i ka pika ma hope o ka hoʻopale waha ʻana i ka losartan, ʻo ka ʻike ʻana o ka losartan a me ka metabolite ikaika i loko o ke koko koko he 5 a me 1,7 mau manawa i ʻoi aku ma mua o nā kānaka ʻōpio kāne ʻōpiopio.

ʻAʻole i hoʻoneʻe ʻia ka Losartan a me kāna metabolite hoʻoikaika e ka hemodialysis.

ʻŌpū a me ka lactation

ʻAʻole hoʻohana ʻia ka hoʻohana ʻana o ARA II i ka trimester mua o ka'ōpū.

ʻAʻole pono e hoʻohana ʻia ka lāʻau lapaʻau Lorista ® N i ka wā hapai, me ka wahine hoʻi e hoʻolālā ana i ka hāpai ʻana. Ke hoʻolālā nei i ka wā hapai, ua ʻōlelo ʻia e neʻe ka mea maʻi i ka terapi antihypertensive hou e mālama ana i ka ʻike palekana. Inā hoʻopaʻa ʻia ka wā lohi, e kāpae i ka lawe ʻana iā Lorista ® N a, inā pono, e hoʻokaʻawale i ka mea maʻi i ka anti antihypertensive therapy.

ʻO ka lāʻau ʻomaʻo Lorista ® N, e like me nā lāʻau lapaʻau hou e loaʻa ka hopena i ke keaka ʻo RAAS, hiki ke hōʻeha i nā hopena kūpono ʻole i ka ʻōpio (hana renal function, lohi i ka pīpī o nā iwi o ka ʻōpala, oligohamoamnios) a me nā hopena ʻona o ka neonatal (renal gagal, hypotension arterial, hyperkalemia). Inā ʻoe ke hoʻohana ʻana i ka lāʻau lapaʻau Lorista ® N i loko o ka trimesters II-III o ka hapai, pono e hoʻokō i kahi ultrasound o nā akeʻa a me nā iwi o ka ʻōpiopio.

Hoʻopaʻi ka Hydrochlorothiazide i ka plasenta.Ke hoʻohana ʻia nei ka diuret thiazide i ka trimester II o III o ka hapai, heʻano hoʻokaʻawa i ke kahe koko-utero-placental, ka hoʻomohala ʻana o ka thrombocytopenia, kaipoole, a me ka haunaele ʻana i ka lilo ʻana o ka wai-electrolyte i loko o ka wahine hāpai a i ʻole ka hānau hānau.

ʻAʻole pono e hoʻohana ʻia ʻo Hydrochlorothiazide e mālama i ka maʻi gestosis i ka hapa ʻelua o ka hapalua (edema, hypertension arterial a preeclampsia (nephropathy)) ma muli o ka hopena o ka hoʻohaʻahaʻa i ka bcc a me ka hoʻohaʻahaʻa ʻana i ke kahe koko uteroplacental i ka lilo ʻana o kahi hopena maikaʻi i ka papa o ka maʻi. ʻAʻole hoʻohana ʻia ka Hydrochlorothiazide e mālama i ka hypertension koʻikoʻi i loko o nā wahine hāpai, me kaʻole o nā hihia loaʻa ʻole i hiki ke hoʻohana ʻia nā mea hoʻohana ʻē aʻe.

ʻO nā pēpē i hāpai ʻia a ko lākou mau makuahine iā Lorista ® N i ka wā hapai, e mālama ʻia hiki paha ke ulu ʻana i ka hypotension arterial i ka pēpē.

ʻAʻole i ʻike ʻia a excreted a losartan me ka umauma waiū.

Hele ka Hydrochlorothiazide i loko o ka waiū makuahine a ka liʻiliʻi ma ka liʻiliʻi. Thaizide diuretics ma nā kiʻina nui e kumu ai i ka diuresis ikaika, a laila hoʻowalewale i ka lactation.

Hipertension: nā kumu, nā ʻano, nā hiʻohiʻona

He aha ka mea e hui ai i ka maʻi diabetes a me ke kaomi? Hoʻopili i nā ʻona kino: nā pūhaka puʻuwai, nā pūpū, nā kīʻaha koko, a me nā ala o ka maka. Nā maʻi maʻi o ka maʻi maʻamau i ka maʻi maʻamau, ma mua o ka maʻi.

Nā ʻano o ka HypertensionʻOiaʻiʻo pahaʻO ke kumu
ʻAkuhia i 35%ʻAʻole paʻa i kumu
Hoʻohui wale ʻia ʻo isstatedi 45%Hoʻopau i nā elasticity vascular, kahi hana neurohormonal
Na ka papa ʻaina ʻOkopia piʻi i 20%Hōʻino iā lākou nā moku, nā lākou sclerotization, ka hoʻomohala ʻana o ka hiki ʻole o ka renal
Hoʻopukai 10%Pyelonephritis, glomerulonephritis, polycitosis, nephropathy maʻi
Endocrinea 3%ʻO nā pathologies Endocrine: pheochromocytoma, hyperaldosteronism maʻamau, kaʻeha Hisenko-Cush

I ka wā hāpai a me ka lactation

ʻAʻole ʻike ka ʻike e pili ana i ka hiki o ka hoʻohana ʻana i ka lāʻau lapaʻau i ka wā hapai. Hoʻololi ia ʻo Renal i ka pūpū, ma muli o ka ʻōnaehana renin-angiotensin, e hana wale nō ma ke kolu o ka wā mākole. No laila, hiki iā mākou ke ʻōlelo i nā pilikia o ka pēpē i hānau ʻia mai ka lua o ka trimester. Inā hoʻokau ʻia ʻo Lorista therapy a ua hoʻokūpaʻa ʻia ka hapai, ʻoi aku ka maikaʻi.

ʻAʻohe ʻikepili ma ka kuhi o ka lāʻau lapaʻau me ka umauma waiū, no laila, pono e hoʻoholo i ka curtailment o ka lactation, ka hana ʻana i ka lapaʻau me ka mea nui e pono ai no ka mea maʻi.

ʻO ka hāpai ʻana kahi maʻi contraindication kūpono loa i ke koho ʻana o ka lāʻau

ʻAʻohe ʻikepili noi. Ke hāpai ʻia ka hānau hapai, hoʻomālohele i ka mālama ʻana.

Nā hopena hopena

Ka papa kuhikuhi ʻana i ka loaʻa ʻana o nā hopena ʻokoʻa o ka ʻĀina:

pinepine mau ≥1 / 10, pinepine mai ≥1 / 100 a me QT (pilikia o ka hoʻomohala ʻana i ka tachycardia ventricular o ka ʻano pirouette),

Nā papa IA IA o nā lāʻau lapaʻau antiarrhythmic (e. G. Quinidine, disopyramide),

Class III antiarrhythmic drug (e.g. amiodarone, sotalol, dofetilide).

ʻO kekahi mau antipsychotics (no ka laʻana, thioridazine, chlorpromazine, levomepromazine, trifluoperazin, sulpiride, amisulpride, setiapride, haloperidol, droperidol).

ʻO nā lāʻau'ē aʻe (e.g. cisapride, diphenyl methyl sulphate, erythromycin no ka administrima iv, halofantrine, ketanserin, misolastine, sparfloxacin, terfenadine, vincamine no ka hoʻomalu iv).

ʻO ka vitamin D a me ka paʻakai kalima: ʻo ka hoʻohana like ʻana o ka diuretics thiazide me ka vitamin D a i ʻole ka paʻakai calcium e hoʻonui i ka momona o ka serum calcium, ʻoiai kapili ʻaila. Inā makemake ʻoe e hoʻohana i ka hoʻomākaukau o ka calcium a i ka vitamin D paha, pono ʻoe e nānā i ka ʻike o ka calcium ma ka serum koko a, aia paha, e hoʻoponopono i ka ʻano o kēia mau lāʻau.

Carbamazepine: pilikia o ka hoʻouluʻana i ka hyponatremia hōʻailona. Pono e kāohi i nā ʻōkuhi a me nā ʻōlima.

Hiki i ka Hydrochlorothiazide ke hoʻonui i ka hopena o ka hoʻomohala ʻana i ka hana ʻole i ka maʻi renal, ʻoiai me ka hoʻohana pū ʻana o nā dosis kiʻekiʻe o nā iodine e kūlike ana. Ma mua o ka hoʻohana ʻana iā lākou, pono ia e hoʻihoʻi i ka bcc.

Amphotericin B (no ka hoʻokele intravenous), hoʻopihapiha paha i ka laxatives a i ʻole ammonium glycyrrhizinate (mahele o ka laikini): hiki i ka hydrochlorothiazide ke hoʻonui i ka hoʻōla wai-electrolyte, ʻoi aku hoʻi ka hypokalemia.

ʻLoe a me ke kākele

I loko e pili ʻole i ka mea ʻai, inu ka nui o ka wai i hoʻokahi lā. Hiki ke lawe ʻia ka lāʻau ʻo Lorista ® N i ka manawa like me nā lāʻau lapaʻau antihypertensive.

He maʻi haole. Hoʻohui ʻia ka hui ʻana o hydrochlorothiazide / losartan no nā poʻe maʻi e, me ka hoʻohana hoʻokaʻawale ʻana o ka hydrochlorothiazide a i ʻole losartan, ʻaʻole i hāʻawi i ka hiki ke koko e pono ai ka make.

No ka hoʻoneʻe ʻana o kahi maʻi o losartan a me hydrochlorothiazide e hoʻokaʻawale ʻia ma mua o ka hoʻoneʻe ʻana i ka mea maʻi ma ka hopena me Lorista ® N. Inā pono (me ka ʻike ʻole ʻana o ke kao koko), ke nīnau o ka hoʻokaʻawale ʻana i kahi maʻi me ka maʻi me Lorista ® (losartan) i ka maʻi me Lorista ® N. e noʻonoʻo paha.

ʻO ka papa mua a me ka mālama mālama ʻia 1 papa. Lorista ® N (hydrochlorothiazide 12.5 mg a me losartan 50 mg). Loaʻa ka hopena hypotensive kiʻekiʻe i loko o 3 mau pule o ka maʻi. No ka hoʻokō ʻana i kekahi hopena i haʻi ʻia ʻē aʻe, hiki ke hoʻonui no ka ʻai ʻana o Lorista ® N. ʻO ka nui loa o kēlā me kēia lā he 2 papa. lāʻau lapaʻau Lorista ® N 1 ka manawa i kēlā me kēia lā.

Nā hui ahonui kūikawā

ʻO nā mea maʻi me ka hana renal impaired a i ʻole hemodialysis. I nā mea maʻi me ka loli renal moderate (Cl creatinine 30-50 ml / min), ʻaʻole pono ka hoʻoponopono ʻana o ka inika mua.

Ma mua o ka hoʻomaka ʻana i ka mālama ʻana me Lorista ® N, pono ʻoe e kāpae i ka diuretic, e hoʻihoʻi i ka bcc a me / a i ʻole nā ​​ʻike o nā mana sodium.

ʻO nā maʻi maʻi. ʻAʻole koi ʻia ka hoʻoponopono ʻana ma ka maʻi.

ʻO ka hōʻemi ʻana i ka hopena o ka morbidity cardiovascular a me ka make ma ka poʻe maʻi me ka hypertension arterial a waiho aku i ka ventricular hypertrophy

ʻO ka maʻa kumu mua o ka losartan he 50 mg / lā. ʻO nā mea maʻi ʻaʻole i hiki i ka hiki ke hoʻokō i nā pae koko i ka hopena aʻo ka lawe ʻana i ka losartan 50 mg / lā e pono ai ka mālama ʻana me ka hui pū ʻana o losartan a me nā haʻahaʻa haʻahaʻa o ka hydrochlorothiazide (12.5 mg). Inā pono, hoʻonui i ka nui o ka losartan i 100 mg / lā i ka manawa like me ka hydrochlorothiazide ma kahi o 12,5 mg / lā, i ka wā e hiki mai ana - hoʻonui i ka 2 papa. Lorista ® N (wale nō 25 mg o ka hydrochlorothiazide a me 100 mg o ka losartan i kēlā me kēia lā hoʻokahi i hoʻokahi lā. Inā pono, hoʻohui hou i ka neʻe koko e hoʻohui i nā lāʻau lapaʻau antihypertensive.

Nā ʻōlelo kikoʻī

ʻO ka edion Angioneurotic. ʻO ka poʻe maʻi me ka angioedema (alohe, lehelehe, pharynx, a me / a larynx paha) e nānā pono pono i kekahi mōʻaukala.

Hypotension arterial a me hypovolemia (dehydration). I ka poʻe maʻi me ka hypovolemia (dehydration) a me / a i ʻole kahi hōʻemi sodium i hōʻemi ʻia i loko o ke koko i ka wā o ka diuretic therapy, ʻohi ʻana i ka paʻakai o ka paʻakai, ʻehaʻeha, a i ʻole luhi paha, hypotension hypotension e ulu, ʻoiai ma hope o ka lawe ʻana i ka hopena mua o Lorista ® N. Ma mua o ka hoʻohana ʻana i ka lāʻau, pono e hoʻihoʻi ʻia. Kūʻai ʻo BCC a me / o ka sodium i loko o ka plasma.

Haki i ka pae wai-electrolyte kaulike. ʻO nā hewaʻole o ka hoʻāla wai-electrolyte i ʻike pinepine ʻia i nā mea maʻi i nā hana ʻoi aku ka maʻi papalapa, ʻoi aku hoʻi i ka maʻi mellitus maʻi diabetes. I kēia mea, pono ia e nānā pono me ka nānā o ka paʻū ma ka pā koko a me ka hoʻopale ʻana me ka creatinine, no ka mea, i nā mea maʻi me ka naʻau naʻau a me Cl Clinine 30-50 ml / min.

Hoʻohana ʻia ka manawa like me ka potassium-sparing diuretics, hoʻomākaukau i ka paʻakai, nā paʻakai paʻakai i loko o ka paʻakai, a i ʻole nā ​​ʻano ʻē aʻe e hoʻonui ai i ka paʻakai pākela i loko o ke koko plasma (e.g. heparin) ʻaʻole i ʻōlelo ʻia.

Hōʻeha ka hana ʻoluʻolu. Hoʻonui nui ka nānā ʻana o ka losartan i loko o ke koko koko i nā mea maʻi me ka cirrhosis, no laila, pono e hoʻohana ʻia ka lāʻau lapaʻau Lorista ® N me ka makaʻala i nā mea maʻi me ka hana maʻalahi ʻoluʻolu a me ka palaualelo.

Hola paʻa kino hana. Nā hana renal hiki ʻole ke kau ʻia, ʻo ka hoʻololi ʻole ʻana o ka renas, ma muli o ka pale ʻana i ka hoʻouka ʻana o RAAS (ka mea nui i nā poʻe maʻi e pili ana i ka hana renal ma luna o RAAS, no ka laʻana, me ka ʻeha ʻole o ka naʻau a i kekahi mōʻaukala o kahi renal hana).

ʻO ka stenosis aʻa Renal. I ka maʻi me ka bilateral renal stenosis stenosis, me ka stenosis arterial o ke kino wale nō ka hana e hana ana, ka lāʻau lapaʻau e hoʻopili ai iā RAAS, e komo pū ana a me ARA II, hiki i ka mea hou ke hoʻonui i ka ʻike o ka urea a me ka kumu hana i loko o ke koko koko.

Pono e hoʻohana ʻia ʻo Losartan me ka akahele i nā poʻe maʻi me ka stenosis aralula renalula a i ʻole he stenosis keiki ʻole.

Nā keiki hele liʻiliʻi. ʻAʻoheʻike i loaʻa me ka hoʻohana ʻana o Lorista ® N i nā mea maʻi i hōʻeha hou i ka hiki ke hoʻololi i ka kidney.

ʻO ka hyperaldosteronism mua. ʻO nā maʻi me ka hyperaldosteronism maʻamau e kūpaʻa i nā lāʻau antihypertensive e pili ana i ka RAAS, no laila, ʻaʻole i hāʻawi ʻia ka hoʻohana ʻana o Lorista ® N i nā mea maʻi.

Nā maʻi IHD a me nā maʻi cerebrovascular. E like me kekahi lāʻau antihypertensive, ʻo ka hoʻemi nui ʻana o ke kahe koko i loko o nā poʻe maʻi me ka maʻi artery coronary i ʻole a me nā maʻi cerebrovascular hiki ke alakaʻi i ka hoʻomohala ʻana i ka maʻi myocardial or stroke.

Haki puʻuwai. I nā maʻi e pili ana i ka hana renal i ka mokuʻāina ʻo RAAS (no ka laʻana, kahi papa hana NYHA ʻano III III-IV CHF, me ka ʻole ʻole o ka hōʻino kino ʻole), ʻo ka maʻi me nā lāʻau e pili ana iā RAAS e hele pū me ka hypotension arterial koʻikoʻi, oliguria a / a i ʻole ka holomua azotemia, i nā hihia pinepine, hoʻonā i nā pilikia renal. ʻAʻole hiki ke hoʻokaʻawale i ka holo ʻana o kēia mau pilikia ma muli o ka hoʻopiʻi ʻana i ka hana RAAS i nā maʻi e loaʻa ana i ka ARA II.

ʻO ka Stenosis o ka aortic a me / a i ʻole a mitral valve, GOKMP. ʻO ka lāʻau lapaʻau Lorista ® N, e like me nā vasodilator e pono ai, e hoʻohana pono me ka akahele i ka poʻe maʻi me ka stodyosis hemodynamically koʻikoʻi o ka aortic a / a i ʻole valle mitral, a i ʻole GOKMP.

Nā hiʻohiʻona moʻomeheu. ʻO Losartan (e like me nā lāʻau lapaʻau ʻē aʻe e pili ana i ka RAAS) ka hopena hypotensive liʻiliʻi i haʻi aku i nā poʻe maʻi o ka lāhui Negroid i hoʻohālikelike ʻia me nā ʻelele o nā lāhui ʻē aʻe, aia paha ma muli o ke kiʻekiʻe o ka hyporeninemia i kēia mau maʻi me ka hypertension arterial.

Hypotension arterial a me ka hoʻopiha wai-electrolyte metabolism. Pono e kāohi i ke koko, nā hōʻailona kulekele o nā metabolism mea hoʻopiha wai-electrolyte, ʻo ia hoʻi dehydration, hyponatremia, hypochloremic alkalosis, hypomagnesemia a i ʻole hypokalemia, hiki ke ulu i ke kūkaʻe o ke kīwaha a i ʻole luaʻi.

ʻO nā electrolytes serum pono e nānā ponoʻia i kēlā me kēia manawa.

Nā hopena metabolic a me ka endocrine. Pono e mālama ʻia i nā maʻi āpau e loaʻa ana ka mālama ʻana me nā ʻaihue hypoglycemic no ka hoʻopale waha a i ʻole insulin, no ka mea Hiki i ka hydrochlorothiazide ke nawaliwali i ka hopena. I ka wā maʻi me ka diuret thiazide, hiki i ka maʻi diabetes mellitus ke hōʻike.

ʻO ka diuret Thiazide, me ka hydrochlorothiazide, hiki ke hoʻonāukiuki i ka ʻohi wai-electrolyte (hypercalcemia, hypokalemia, hyponatremia, hypomagnesemia, a me hypokalemic alkalosis).

Hiki i ka diuret Thiazide ke hōʻemi i ka excretion o ka calcium e nā keiki a mālama i kahi hoʻonui iki a me ka liʻiliʻi o ka calcium i ka plasma koko.

ʻO ka hypercalcemia koʻikoʻi paha kahi hōʻailona o ka hyperparathyroidism latent. Ma mua o ka hoʻokau ʻana i ka noiʻi o nā hana o nā kūlima parathyroid, pono ke kāpae ʻia ka thaizide diuretics.

I ka wā o ka mālama ʻana me ka diuret thiazide, hiki ke hoʻonui nui i ka neʻe o ka cholesterol a me ka triglycerides i ka serum koko.

Thiazide diuretic therapy ma kekahi mau mea maʻi e hoʻohilahila i ka hyperuricemia a me / a hoʻomaikaʻi ʻana i ke ʻano o ka gout.

Hoʻololi ʻo Losartan i ka hoʻoneʻe ʻana o ka waikiko uric i ka plasma koko, no laila, ʻo kona hoʻohana ʻana me ka hui pū me ka hydrochlorothiazide e hoʻopau i ka hyperuricemia i hoʻāla ʻia e kahi diuretic thiazide.

Hōʻeha ka hana ʻoluʻolu. Pono e hoʻohana ʻia ʻo Diuretics Thiazide me ka makaʻala i nā poʻe maʻi me ka hana o ka puʻuwai maʻi a i ʻole ka holo ʻana o ka maʻi ʻōmaʻomaʻo, no ka mea hiki iā lākou ke hōʻeha i ka cholestasis intrahepatic, a hiki i nā mea hōʻemi o ka wai-hoʻoliʻoli ma ka hoʻoliʻelima hiki ke kōkua i ka hoʻomohala ʻana i ka comp.

ʻO ka lāʻau Lorista ® N ka hoʻohālikelike ʻia i nā maʻi me nā maʻi ʻehaʻeha ohaʻi, no ka mea ʻaʻoheʻike me ka hoʻohana o ka lāʻau lapaʻau i kēia māhele o nā maʻi.

Kaila myopia a me ke aniani ākea paʻa kīkaha. ʻO ka Hydrochlorothiazide kahi sulfonamide e hiki ai ke hana i kahi hopena idiosyncratic e alakaʻi i ka hoʻomohala ʻana o ka myopia a transient a me kahi aniani koki-kokoke. Pākuʻi ʻia nā ʻōmaʻomaʻi: kahi hōʻemi wikiwiki e ʻike i ka acuity ʻike a i ʻole ka nānā ʻana o ka maka, e ʻike pinepine ʻia i loko o kekahi mau hola a i hoʻokahi pule paha mai ka hoʻomaka ʻana o ka maʻi hydrochlorothiazide. Hōʻalo ʻia ka hema, ʻaʻa kohi-kūpaʻa hiki ke alakaʻi i ka hoʻoilo mau ʻana o ka ʻike.

Lāʻau: oki e lawe i ka hydrochlorothiazide i ka hiki. Inā hoʻomau ʻole ka IOP, pono e nānā ʻia ka lāʻau lapaʻau i ʻole. ʻO nā mea pilikia no ka hoʻomohala ʻana i ke aniani glamcoma ʻoi aku: ka mōʻaukala o kahi hopena aler i ka sulfonamide a i ʻole benzylpenicillin.

I nā mea maʻi e lawe ana i ka diuret thiazide, hiki i nā hopena hypersensitivity ke ulu a kū i ka mua a me ka ʻole o ka mōʻaukala o kahi hopena alaka a i ʻole ka palaka bronchial, akā ʻoi aku ka nui o lākou inā he moʻolelo lākou.

Aia nā hopena o ka hoʻonāukiuki o ka systemus lupus erythematosus i ka wā o ka hoʻohana ʻana o ka diuretics thiazide.

ʻO kaʻikepili kūikawā ma nā mea kūʻai aku

ʻO ka lālani Lorista ® N he lactose, no laila ke hoʻomau nei ka lāʻau i nā mea maʻi me ka nele o ka lactase, ka lactose intolerance, glucose-galactose malabsorption syndrome.

Ka hopena i ka hiki ke hana i nā hana hanana pōʻino e pono ai ka nānā kūikawā a me ke ʻano wikiwiki (e like me ke kime, ka holo ʻana, ka hana me nā ʻōnaehana neʻe). I ka hoʻomaka ʻana o ka ho'ōla, hiki i ka lāʻau laʻa Lorista ® N ke hōʻeha i kahi kahe o ke koko, ke ʻole a me ka hiamoe, a no laila ke kūleʻa pinepine nei i ka kūlana psycho-emotional. No nā kumu palekana, ma mua o ka hoʻomaka ʻana i kahi hana e koi ai i ka nānā nui ʻana, pono mua ka poʻe maʻi e loiloi i kā lākou pane i ka hana.

Ka hana i ke kino

ʻIke paha ʻoe i ke kauka Lākena Helene ʻo Dioscorides i hilinaʻi i ka mana o ka pōpoki i ka manaʻo o ke kanaka? Ua kuhikuhi ʻo Avicenna hoʻōla ʻo Persian i ka mea ʻala lāʻau no ka hoʻoikaika i ka lolo, a ma ʻEulopa o ka Renaissance, ua mālama ʻia kēia mea kanu ... epilepsy.

ʻOiai ka moʻaukala lāʻau lōʻihi, e aʻo ʻia ana lākou. ʻAʻole ʻike i nā ʻepekema ʻohe i nā mea kikoʻī kūikawā kūmole i nā aʻa e hoʻonā i kā mākou mau nuna a kōkua iā lākou e hiamoe maikaʻi.

Akā ʻo ka hopena kūikawā o ka valerian ma ke kino o ke kanaka (me ka waiwai o ka motherwort, peony a me nā mea like like me nā mea like)

  1. Hoʻomaka ia i nā kaʻina o ka inhibitory i loko o ke kaila poʻokela o ke kikowaena, e kōkua ana e mālie a hiamoe koke.
  2. Hoʻopaʻalapa i nā ʻeha a me ka puʻuwai, e kōkua i ka hoʻomanawanui a kū i ke ʻano leʻaleʻa a me ka hoʻomau i nā kaumaha o kēlā me kēia lā.
  3. Hoʻohana ia e like me ka antispasmodic: hoʻomaha iki i nā kuʻekuʻe haʻwili o nā mea hoʻowalewale pale.
  4. Me ka hoʻohana mau loa ʻana, hoʻemi nui ʻia ia i ka kaomi.

Nā ʻōnoʻa o ka poino

ʻAʻole ʻike koke ʻia nā hōʻailona o ka make ʻana me ka lāʻau valerian. Inā ʻoe e inu i kahi tincture sedative a papa paha no nā mahina (ʻoiai i loko o kahi ʻae ʻia), hiki i ka hola X ke hele mai ka hopena o ka hopena o ka lāʻau.

ʻO nā mea nui ka loaʻa ʻana o ka mea ʻala ala lāʻau.

  • ninaki a me ka luaʻi
  • pilikia me ka ʻōpū a me ka ʻōpū (ʻeha, puʻuwai,),
  • huʻi ma ke poʻo
  • pohō paʻa
  • hoʻōla o ka maʻi maʻamau,
  • ho'ēmi ʻia ka hana
  • ke kaumaha a me ka lethargy,
  • hoʻowahāwahā a me ka manaʻo ʻole i nā mea e puni nei.

I kekahi manawa hana kūlike nā kumu o ka valerian i ke kanaka a loaʻa ka hopena kūlike (e hoʻomanaʻo i ka ʻano o nā pōpoki). I kēia hihia, aia ka excitability ikaika, maʻi a me ka anue, e lele ka pilikia. I kekahi manawa ke kahakaha nei nā naʻau o ka naʻau.

ʻO ke kōkua mua

He aha ka mea inā inu ʻoe i ka nui valerian? Inā ʻoe e hopu i ka manawa, a laila ʻaʻohe mea ʻole - ka maʻalahi nā hopena hopena.

  1. ʻOi aku ka maikaʻi o nā mea a pau, inā ke nānā ʻoe i nā hōʻailona o kahi overdose a hoʻoholo i ke kumu o nā hola 2 mua ma hope o nā papa a i ʻole nā ​​palapala kuhikuhi. ʻOiai lavage gastric ma ka home e hiki ke kōkua ma aneʻi.
  2. Hana ʻia kēia i ka maʻalahi - pono ʻoe e inu i ka wai ʻomaʻomaʻo nui i ka manawa (2-2.5 lita) a hoʻonāukiuki i ka luaʻi ma o ke kaomi ʻana i ke aʻa o ke alelo.
  3. Inā hala i hala ka manawa a i ʻole ke ʻano o kahi kanaka ma hope o ke ʻano o ka phytotherapy e pōʻino wikiwiki nei, pono e kāhea ʻia kahi ambulance. Pono ia i kahi gastric lavage i nā kūlana hoʻokūkū a me ka hoʻoponopono restorative.
  4. Inā ʻike ʻoe i kekahi mau maʻi kahalaha i ka wā o ka mālama ʻana me ka mauʻu palu, ʻoi aku ka maikaʻi o ka hōʻemi ʻana i ka ʻonaʻī a hoʻololi paha iā ia i kekahi lāʻau lapaʻau ʻē aʻe. No laila e pale aku i nā hopena koʻikoʻi.
  5. Hiki ke kāpae ʻia nā hōʻailona o nā alerine mea hoʻomau lāʻau me nā antihistamines maʻamau.

A ehia nā papa o ka valerian hiki iā ʻoe ke inu i ka manawa? ʻOkoʻa kēia ʻano helu no nā mea a pau. No kekahi, ʻo nā mea kuke ʻia i ʻōlelo ʻia ʻoi aku ka nui o ka loa loa, a no kahi, ʻaʻole lawe ka 10 papa i kahi pōʻino a i ʻole ka hopena.

Pehea e lawe ai i ka hua valerian?

ʻO ka pōʻino me nā papa valerian a i nā pūliki kahi kūlana lūlū. Akā ʻaʻole ʻike maopopo pehea ka ʻano o ke kino i ka valerian pōʻino ʻole - ka hoʻonaninani maoli ʻia ka hopena i ka lāʻau lapaʻau. ʻO ka hōʻemi ʻana i nā pilikia āpau he mea maʻalahi loa, e hahai wale i nā kānāwai maʻalahi o ka hoʻōla ʻana i ka aʻa maikaʻi.

  1. Mai poina e hana mālie - hana ikaika ka pakiaka valerian, i kekahi manawa he pule no ka hōʻiliʻili ʻana i loko o ke kino a hoʻomaka e hana maikaʻi. Inā makemake ʻoe i kahi wikiwiki, e ʻimi hou i kahi sedative. Ma ka makuahine makuahine.
  2. E koho pono i kāu palapala kau palena. E hana mālie nā papa papa, akā contraindicated no ka poʻe me ka predisposition i ka ʻawaʻawa.
  3. ʻAʻole iʻoi aku ma mua o ka waiū, ʻoiai inā ka manaʻo, ʻaʻole holo pono ka lāʻau lapaʻau. Hiki i kahi hapalua o ke aʻa o ka puaʻa ke alakaʻi i ka excitability i ke aʻalolo, a laila eʻoi aʻe ana ka paʻakikī hou e moe mālie a moe. ʻOi aku ka maikaʻi ma ke kūkā ʻana i ke kauka, nāna nō e koho iā ʻoe i kekahi lāʻau lapaʻau hou.

ʻOiai ka mea kaulana o nā lāʻau lapaʻau, hiki i ka overdose o ka valerian ke hōʻeha koʻikoʻi i ke olakino a hoʻonāukiuki i nā hana hōʻeha. ʻO ka pale ʻana i kēia mau pilikia he mea maʻalahi loa, ʻo ka mea nui ka nānā ʻana i ka dosage a lawe i nā wāwahi ma waena o nā papa lāʻau.

Ua hoʻomākaukau ʻia kahi moʻolelo no ka pūnaewele e Nadezhda Zhukova.

KRKA KRKA dd Krka dd, Novo mesto / Krka-RUS, LLC Krka dd, Novo mesto Krka, dd, Novo mesto, JSC KRKA-RUS, LLC.

ʻO ka wehewehe ʻana i ke ʻano dosis

  • Nā papa hana hoʻoili kiʻi ʻoniʻoni, ʻōwili uhi ʻia nā kiniponi me ka melemele me kahi ʻōmaʻomato o ke kaila, he oval, he biconvex, me ka loaʻa ʻole o ka ʻaoʻao. ʻO nā papa, i ulana ʻia mai ka melemele a i ka melemele me ke kaʻe o ka pua ʻōmaʻomaʻo, he oval, he biconvex.

Nā kūlana kūikawā

  • 1 kōpō pākōlio losartan 100 mg hydrochlorothiazide 25 mg Mīwīwī: nā kīpē pregelatinized - 69.84 mg, cellulose microcrystalline - 175.4 mg, mole lactose lōmole - 126.26 mg, ka pākuʻi o ka magnesium - 3,5 mg.ʻO ka mana o ka membrane film: hypromellose - 10 mg, macrogol 4000 - 1 mg, dye quinoline yellow (E104) - 0.11 mg, titanium dioxide (E171) - 2.89 mg, talc - 1 mg. pākōlio losartan 100 mg hydrochlorothiazide 12,5 mg ʻO nā kumuwaiwai: nā māka pregelatinized, cellulose microcrystalline, lōmole lactose, magnesium stearate. Hōʻuluʻulu Shell: hypromellose, macrogol 4000, quinoline kūmole melemele (E104), titanium dioxide (E171), talc. pākōlio losartan 100 mg hydrochlorothiazide 25 mg ʻO nā mea kuahiwi: nā māka pregelatinized, cellulose microcrystalline, lactose monohala, magnesium stearate. Hōʻuluʻulu Shell: hypromellose, macrogol 4000, quinoline kūmole melemele (E104), titanium dioxide (E171), talc. potassium losartan 50 mg hydrochlorothiazide 12,5 mg ʻO nā mea kuʻuna: kano pregelatinized, kaila selolosa microcrystalline, lactose monohidate, magnesium stearate Shell komposisyon: hypromellose, macrogol 4000, quinoline kaila melemele (E104), titanium dioxide (E171), tal. pākōlio losartan 50 mg hydrochlorothiazide 12,5 mg ʻO nā mea kuʻina: ka huakaʻi pregelatinized, cellulose microcrystalline, lactose monohala, magnesium stearate. Hōʻuluʻulu Shell: hypromellose, macrogol 4000, quinoline kūmole melemele (E104), titanium dioxide (E171), talc.

Nā Lorista N contraindications

  • Hypersensitivity a losartan, i nā lāʻau lapaʻau i loaʻa mai nā sulfonamides a me nā mea ʻē aʻe o ka lāʻau lapaʻau, anuria, pilikia ʻole o ka renal (ʻo ka creinine clearance (CC) ma mua o 30 ml / min.), Hyperkalemia, dehydration (me nā poʻe he nui o ka diuretics) lima momona hōʻeha, maʻi hipokalemia refractory, hapai, lactation, hypotension arterial, makahiki ma lalo o 18 makahiki (ʻaʻole i hoʻokō ʻia ka hopena a me ka palekana), hemahema lactase, galactosemia a glucose / gal malabsorption syndrome Nā loina. Me ka mālama akahele: nā hana hoʻoliʻiliʻi o ka wai-electrolyte (hyponatremia, hypochloremic alkalosis, hypomagnesemia, hypokalemia), bilateral renal aren stenosis a i ʻole ka stenosis o hoʻokahi artery kidney, diabetes mellitus, hypercalcemia, hyperuricemia a / a i ʻole gout, i hoʻopili ʻia me kekahi anemone neurologicalal. hoʻomohala ʻia ma mua me nā lāʻau ʻē aʻe, me nā papa pale AP

Nā hopena ʻaoʻao Lorista N

  • Ma ka ʻāpana o ke koko a me ka ʻōnaehana lymphatic: pinepine: anemia, Shenlane-Genokha purpura. Mai ka pānaʻi ʻana: ʻaʻole i loaʻa: nā hopena anaphylactic, angioedema (me ka uhi ʻana o ka larynx a me ka alelo, e hoʻolalelale ana i nā ala mokulele a me / a ke ʻano ʻana o ka maka, nā lehelehe, pharynx) Mai ka ʻaoʻao o ka pūnaehana nīkini waena a me nā ʻōnaehana hoʻoneʻe peripheral: mau pinepine: ka ʻeha, ka ʻōhumu a me ka hina ʻole systemic, ʻūhā, nā luhi, ka manawa maʻamau: migraine. Mai ke ʻano o ka pūnaʻi cardiovascular: pinepine: hypotension orthostatic (hilinaʻi-dosis), palpitations, tachycardia, ʻaʻole anuʻu: vasculitis. Mai ka papa hana hanu: pinepine: mauʻu, ʻihi ʻana o nā ʻōpū hanu kiʻekiʻe, ʻo ka pharyngitis, ka huehue o ka mucosa nasal. Mai ka ʻeha gastrointestinal: pinepine: nā maʻi o ka maʻi, nā dyspepsia, nausea, ka luaʻi, ka ʻeha o ka ʻōpū. Mai ka ʻōnaehana hepatobiliary: loaʻa pinepine: hepatitis, hana hana kōpaʻa hemahema. Mai ka ʻili a me ka momona o ke kūpaʻa: pinepine: urticaria, ʻeha ka ʻili o ka ʻili. Mai ka ʻōnaehana musculoskeletal a me ka hoʻopili hoʻohui: pinepine: myalgia, ʻeha ʻeha, pinepine pinepine: arthralgia. Nā mea ʻē aʻe: ka pinepine: asthenia, nāwaliwali, edema peripheral, ʻeha ʻeha. Nā hōʻailona mākaʻina: pinepine: hyperkalemia, hoʻonui ʻia o ka hemoglobin a me ka hematocrit (ʻaʻole i koʻikoʻi i loko), pinepine: hoʻonui nui ʻana i ka serum urea a me nā mea hana, maʻa pinepine loa: hoʻonui i ka hana o ka ate a me nā enzyir bilirubin.

Nā lāʻau lapaʻau no nā hypertension

Hōʻike ʻia ʻo Lorista no ka pale ʻana o nā pilikia ma ka maʻi maʻi ma nā maʻi me ka nui o ka nui o ka hopena.

  1. hypertension kaulike,
  2. mai ke koko kiʻekiʻe
  3. nāwaliwali o ka puʻuwai
  4. ho'ēmi proteinuria i loko o nā poli o nā keiki me ka maʻi diabetes.

ʻAe ʻia nā papa Lozap e lawe ʻia me nā lāʻau ʻē aʻe e hoʻohaʻahaʻa i ka pae o ke kaomi. Pōlele ʻia ka lāʻau lapaʻau, ma hope o ka holoi ʻia ʻana me ka nui o ka wai i hoʻolapalapa ai ʻole ʻia.

Me ka hypertension arterial, ʻo ka nui o ka inika o ka papa 1 ka papa o Lorista N 50 / 12.5 mg hoʻokahi i ka lā. ʻO nā mea maʻi no lākou kahi kālā o ka hana ʻole ʻia, e pono ke kuhikuhi i ka papa 2 papa i kēlā me kēia lā. ʻO ke kūpono, lawe ʻia ka lāʻau i ke kakahiaka ma hope o ka ʻaina kakahiaka. Loaʻa ka hopena hypotensive kiʻekiʻe ma hope o nā hebedoma 3-4 mai ka hoʻomaka ʻana o ka ʻoihana.

No ka hōʻemi i ka hopena o ka maʻi cardiovascular a me ka make i nā poʻe maʻi e loaʻa nei i ka maʻi hypertension, hoʻomaka ka ventricular hypertrophy me ka mālama ʻana me 50 g o ka lāʻau i hoʻokahi lā i ka lā.

I kēia lā, ʻaʻohe mau hopena o nā lāʻau lapaʻau kino no ka lāʻau lapaʻau Lorista, Lorista me nā lāʻau lapaʻau i hōʻike ʻia:

  • Nonololiki,
  • ʻO Cimetidine
  • Digoxin
  • Ketoconazole,
  • Phenobarbital,
  • Erythromycin.

Eia nō naʻe, i ka wā o ka hui pū me ka rifampicin, fluconazole, hiki ke hoʻomaopopo i kahi hōʻemi i ke kiʻekiʻe o ka paʻakai pākia losartan. ʻAʻohe ʻikepili e pili ana i nā hopena hopena o kēia hanana.

ʻO ka mālama pāʻana me ka amiloride, triamteren, spironolactone (diuretics potassium-sparing) a me ka hoʻomākaukau ʻana i ka potassium e hoʻonui i ka hopena o ka ulu ʻana i ka hyperglycemia i kekahi mau manawa.

Ke lawe like ʻia me nā NSAIDs (ka lāʻau lapaʻau anti-inflammatory non-steroidal), ʻo nā mea koho polili, e komo pū ana, me ka emi ʻana o ka hana pono hiki ke hoʻomaopopo:

  1. hoʻoiho
  2. nā lāʻau āpau antihypertensive.

I ka hoʻohālikelike ʻia ʻana ʻo Lorista me ka diuretics thiazide, hoʻohui ʻia ka normalization o ke koko ma ke ʻano, e hoʻonui ʻia ka hopena o nā lāʻau antihypertensive. No laila, ʻoi aku ka maikaʻi e pale aku i kēlā mau hui inā hiki ke hana ʻia kēia mea.

i ka hui pū ʻana me nā hana antihypertensive o nā hui ʻē aʻe i alakaʻi i ka hopena hoʻonui.

ʻO ka hoʻohana pono ʻana o Lorista a me fluconazole a i ole rifampicin hiki ke alakaʻi i kahi hōʻemi o ke kaohi o nā metabolites ikaika o losartan.

ʻO ka hui pū ʻana o Lorista a me ka hoʻomākaukau ana i ka paʻakai, hiki i nā paʻakai potassium-sparing diuretics a i ʻole nā ​​hopena saline hiki ke piʻi i ka nui o ka paʻakai o ke kō.

Me ka hoʻohana pū ʻana me NSAID, e emi paha ka hopena o ka lāʻau.

Hoʻokomo ʻia ka hypertension arterial i ka hōʻemi o ka metabolism i nā haʻahaʻa o 50-70% o nā hihia. Ma nā 40% o nā maʻi, ua ulu ka arertial hypertension i ke ʻano maʻi type 2. ʻO ke kumu ka kaʻe ʻana o ka insulin - ke kū'ē i ka insulin. ʻO ka maʻi diabetes mellitus a me ke kaomi e pono ai ka mālama koke.

Hoʻomaka ʻia ka mālama ʻana i ka maʻi hypertension me ka maʻi o ka lahilahi no ka maʻi maʻi me ka mālama ʻana i nā lula o ke ola kino: mālama i ke kaumaha maʻamau, kāpae i ka ulaula, inu i ka wai inu, hoʻopaʻa ʻia ka hoʻokomo o ka paʻakai a me nā meaʻai maikaʻi ʻole.

Lawe au ma ke ʻano maʻamau, me ko ka ʻaina, inu i ka wai maʻemaʻe. Manaʻo ʻia e lawe i Lorista i ke kakahiaka No ka hypertension arterial, ʻo ka maʻi awelika o kēlā me kēia lā he 50 mg. Loaʻa ka hopena kiʻekiʻe antihypertensive i loko o 3-6 mau pule o ka maʻi.

Hiki ke hoʻokō i kahi hopena ʻoi loa e ka hoʻonui ʻana i ka lāʻau o ka lāʻau i ka 100 mg / lā.

Lapa 1 (1 - 7 lā)) - 1 pahu. Lorista 12.5 mg / lā. 2nd wiki (8-14 lā lā) - 1 papa. Lorista 25 mg / lā. 3 mau pule (15-21 lā) - 1 papa. Lorista 50 mg / lā. 4 wiki (22-28 lā) - 1 papa. Lorista 50 mg / lā.

E kū'ē i ke kua o ka lawe ʻana i ka diuretics i nā inikini kiʻekiʻe, ke manaʻo ʻia e hoʻomaka i ka hopena Lorista me 25 mg / lā.Loaʻa ka hopena antihypertensive kiʻekiʻe i loko o 3 mau pule o ka maʻi.

I nā mea maʻi me ka hana renal impaired (CC 30-50 ml / min), ʻaʻole koi ʻia ka hoʻoponopono ʻana o ka inea mua o Lorista.

No ka hoʻēmiʻana i ka hōʻeha o nā pathologies cardiovascular a me ka make ma nā poʻe maʻi me ka hypertension arterial a waiho aku i ka hypertrophy ventricular, hoʻohana ʻia ka mua a me ka mālama mālama ʻana o losartan - 50 mg 1 manawa / lā (1 papa o Lorista 50).

Inā ma ke ʻano o ka mālama ʻana ʻaʻole hiki ke hoʻokō i ke pae o ke kaila o ke koko i ka wā e noi ana iā Lorista N 50, e pono ke hoʻoponopono. Inā pono, hiki ke hoʻonui ʻia ma ke ʻano (Lorista 100) me ka hydrochlorothiazide ma ke ʻano o 12,5 mg / lā hiki.

ʻO ka papa ʻōlelo i hōʻike ʻia i ka lāʻau Lorista® N 100 -1 tab. (100 mg / 12.5 mg) 1 manawa / lā.

ʻO ka pākaukau nui loa i kēlā me kēia lā he 1 papa. lālani Lorista N 100.

I nā maʻi me ka hana renal impaired, ʻaʻole pono ka hoʻoponopono ʻana.

I nā poʻe maʻi maʻi, ʻaʻole pono ka hoʻoponopono ʻana o ka inika.

I nā poʻe maʻi me ka hana lūlū hemahema, pono e hōʻemi ʻia kahi nui o Lorista. I CHF, ʻo ka papa helu mua he 12.5 mg / lā. A laila e hoʻonui mālie ʻia ka nui a hiki i ka hōʻea ʻana i kahi maʻa therapeutic maʻamau. Hōʻike ka hoʻonui i hoʻokahi manawa i ka hebedoma (no ka laʻana, 12.5 mg, 25 mg, 50 mg / lā). Kēia mau mea maʻi, nā ʻōlelo no nā papa āpau o Lorista e hoʻonohonoho pū me ka diuretics a me nā glycosides cardiac.

I mea e pale ai i nā kidney i nā maʻi me ka diabetes type type 2 me ka proteinuria, ke ʻano kumu mua mua o Lorista ʻo 50 mg / lā. Hiki ke hoʻonui ʻia ka nui o ka lāʻau i ka 100 mg / lā, e noʻonoʻo ana i ka emi ʻana o ke koko. ʻO ka hoʻonui aʻe aʻe ma mua o 1 papa papaʻa o Lorista® N 100 i kēlā me kēia lā ʻaʻole i aʻo ʻia a alakaʻi i nā hopena ʻaoʻao.

ʻO ka hoʻohana pinepine ʻana o losartan a me ACE inhibitors ke hoʻopulapula i ka hana a ka lua, no laila, ʻaʻole i kuhikuhi ʻia kēia hui.

Hoʻohana i ka mea maʻi me ka hoʻohaʻahaʻa ʻana i ka nui o ka wai o intravascular - hoʻoponopono ʻia i ka nui o ka wai o ka wai o ka wai ma mua o ka hoʻomaka ʻana o losartan.

E hoʻokuʻu i ke ʻano

I kēiaʻatikala, hiki iā ʻoe ke heluhelu i nā ʻōkuhi no ka hoʻohana ʻana i ka lāʻau lapaʻau Lorista . ^ E Ha yM. Hāʻawi i ka hoihoi mai ka poʻe kipa i ka pūnaewele - nā mea kūʻai o kēia lāʻau lapaʻau, me nā manaʻo o nā loea lapaʻau e pili ana i ka hoʻohana ʻana o Lorista i kā lākou hana. ʻO kahi noi nui, ʻo ia ke hoʻoikaika ikaika i kāu mau loiloi e pili ana i ka lāʻau lapaʻau: kōkua ka lāʻau lapaʻau a ʻaʻole hoʻi i kōkua i ka hoʻopiʻi ʻana i ka maʻi, nā mea hoʻopiʻi a me nā hopena ʻaoʻao, ua ʻike ʻia, ʻaʻole i hoʻolaha ʻia e ka mea hana ma ka annotation. Kau mau ʻistalelo Lorista ma ke alo o nā mea hoʻopili alolako. Hoʻohana no ka mālama ʻana i ke koko koko kiʻekiʻe i nā pākeke, nā keiki, me ka wā hāpai a me ka lactation.

Lorista - Angiotensin selectile 2 mau receptor antagonist ʻano AT1 i ʻole nā ​​kaine-protina.

ʻO Losartan (ka hana ikaika o ka lāʻau Lorista) a me kāna metabolito carboxy hoʻoikaika (EXP-3174) i kāohi i ka hopena o ka physiologically nui o ka angiotensin 2 ma nā mea hoʻokipa AT1, me ka mea o ke ala o kāna synthesis: alakaʻi ia i ka hoʻonui ʻana i ka hana renin plasma a me kahi laʻa i ka hoʻoliʻi ʻana o ka ald testosterone i loko o ke kaila koko.

Ma kahi kūwaho kūwaho ʻo Losartan i ka hana ʻana o nā mea hōʻiliʻili o ka AT2 ma o ka hoʻonui ʻana i ka pae o ka angiotensin 2. ʻAʻole i ʻoka ʻo Losartan i ka hana o ka kininase 2, kahi kinehu i hoʻopili ʻia i ka hana o ka bradykinin.

He hōʻemi ia i OPSS, kaomi i ke kaomi pulmonary, e hōʻemi ana ma hope o ke kaumaha, he hopena diuretic.

Kūleʻa ʻia me ka hoʻomohala ʻana o ka hypertrophy myocardial, hoʻonui i ka hoʻolahalaha ʻana i nā maʻi me nā maʻi ʻoi ʻole ka maʻi.

Loaʻa ia ʻo Lorista hoʻokahi manawa i ka lā e alakaʻi i kahi emi nui o ka systolic a me ka diastolic blood pressure. I loko o ka lā, ke kaohi nei ka losartan i ke kahe o ke koko, aʻo ka hopena antihypertensive e pili i ka ʻenikani circadian kūlohelohe. ʻO ka emi o ke kahe o ke koko i ka hopena o ka hopena o ka lāʻau lapaʻau ma kahi o 70-80% o ka hopena i ka hopena o ka lāʻau, 5-6 mau hola ma hope o ke lawelawe ʻana.ʻAʻole mālama ʻia ka maʻi kahalike, a ʻaʻohe o ka losartan i ka hopena koʻikoʻi ma o ka puʻuwai puʻuwai.

Maikaʻi ʻo Losartan i nā kāne a me nā wahine, ʻoiai ʻo ia i nā ʻelemakule (≥ 65 mau makahiki) a me nā mea maʻi ʻōpio (≤ 65 mau makahiki).

ʻO ka Hydrochlorothiazide kahi diuretic thiazide ka mea i ka hopena diuretic me ka hoʻopiʻi ʻana i ka reabsorption o ka sodium, chlorine, potassium, magnesium, nā wai wai i ka nealron neʻalone, e hoʻolei i ka hoʻopuka ʻana o nā meons calcium, uric acid. Loaʻa ia ia nā waiwai antihypertensive, ulu ka hopena hypotensive ma muli o ka hoʻonuiʻana o ka arterioles. ʻAʻohe hopena i kahi kahe koko maʻamau. Hoʻopilikia ka hopena diuretic ma hope o nā hola 1-2, hiki i kahi lōʻihi ma hope o 4 mau hola a lōʻihi i ke hola 6-12.

Ke hopena nei ka hopena antihypertensive ma hope o nā lā 3-4, akā hiki paha i nā wiki 3-4 e hoʻokō ai i ka hopena therapeutic maikaʻi loa.

ʻO nā pākuʻi + Losartan potassium.

ʻOsi ka ʻaiā losartan + hydrochlorothiazide + nā mea hanohano (Lorista N a me ND).

ʻO nā pharmacokinetics o losartan a me hydrochlorothiazide me ka hoʻohana like ʻole i ʻokoʻa ʻole i ko lākou hoʻohana ʻokoʻa.

Ua hoʻonoono maikaʻi ʻia mai ka papa hana ʻole. ʻO ka lawe ʻana i ka lāʻau me ka meaʻai, ʻaʻohe hopena koʻikoʻi ʻoi loa e pili ana i ka serum. ʻAʻole aneane e komo i ke koko-lolo (BBB). Ma kahi o 58% o ka lāʻau ua hoʻopau i ka bile, 35% - i loko o ka pāʻai.

Ma hope o ka lawelawe waha, ʻo ka hoʻokomo ʻana o ka hydrochlorothiazide, ʻo 60-80%. ʻAʻole i hoʻohālikelike ʻia ka Hydrochlorothiazide a ua lawe wikiwiki ʻia e nā keiki.

  • haehae maʻi
  • hōʻemi iki i ka hopena o ka maʻi ma nā maʻi me ka hypertension arterial a waiho aku i ka hypertrophy ventricular,
  • ka huhū o ka puʻuwai kūpilikiʻi (ma ke ʻano he hui hoʻohui, me ka intolerance a i ʻole ka launa ʻana o ka maʻi me ka ACE inhibitors),
  • ka pale ʻana i ka hana kidney ma nā mea maʻi me ka diabetes mellitus type 2 me ka proteinuria i hōʻemi ʻia i ka proteinuria, e hōʻemi i ka holomua o ka hōʻeha o ka pūpū, e hōʻemi ana i ka hoʻoulu ʻana i ka ʻōpū (pale i ka pono o ka dialysis, ʻānō e hoʻonui ka serum creatinine) a i ka make.

Nā Papa 12,5 mg, 25 mg, 50 mg a me 100 mg.

Lorista N (hoʻohui pū ʻia ka 12.5 mg o hydrochlorothiazide).

Lorista ND (hoʻohui ʻia he 25 mg o ka hydrochlorothiazide).

Nā ʻōkuhi no ka hoʻohana a me ka helu ʻana

Lawe ʻia ka lāʻau lapaʻau ma ke ʻano, me ka mea ʻole i ka ʻai, ʻo ke alapine ʻana o ka hoʻokō - 1 manawa i kēlā lā

Me ka hypertension arterial, ʻo ka awelika o ka awelika o kēlā me kēia lā he 50 mg. Loaʻa ka hopena kiʻekiʻe antihypertensive i loko o 3-6 mau pule o ka maʻi. Hiki ke hoʻokō i kahi hopena hou aʻe ma o ka hoʻonui ʻana o ka make o ka lāʻau i ka 100 mg i kēlā me kēia lā i ʻelua mau hopena a i ʻole hoʻokahi pae.

ʻOiai e lawe ana i ka diuretics i nā koina kiʻekiʻe, ʻoi ʻia e hoʻomaka i ka hoʻoulu ʻia ai ʻo Lorista me 25 mg i kēlā me kēia lā ma kahi hoʻokahi.

ʻO nā maʻi ʻōpiopio, nā mea maʻi me ka hana renal impaired (me nā mea maʻi i ka hemodialysis) pono pono e hoʻoponopono hou i ka hopena mua o ka lāʻau.

I nā maʻi me ka pīhoihoi hana ʻōmaʻomaʻo, e pono ke kuhikuhi i ka lāʻau ma kahi haʻahaʻa.

Ma ka hana hema ʻana o ka puʻuwai, ʻo ka hoʻomaka mua ʻana o ka lāʻau lapaʻau he 12.5 mg i kēlā me kēia lā i kahi pākahi. I mea e hoʻokō ai i ka nui o ka mālama maʻamau o 50 mg i kēlā me kēia lā, pono ke hoʻonui ʻia ka nui o ka make, ma waena o 1 hebedoma (no ka laʻana, ʻo 12.5 mg, 25 mg, 50 mg no ka lā). Kūkā ʻia ʻo Lorista i ka hui pū me ka diuretics a me nā glycosides cardiac.

No ka hōʻemi i ka hopena o ka hōʻeha ma nā maʻi me ka hypertension arterial a waiho aku i ka hypertrophy ventricular, ʻo ka paila palena mua o 50 mg i kēlā me kēia lā. I ka wā e hiki mai ana, hiki ke hoʻohui ʻia ka hydrochlorothiazide i nā haʻahaʻa haʻahaʻa a / a i ʻole ke momona a Lorista e hoʻonui ʻia i 100 mg i kēlā me kēia lā.

No ka pale aku i nā kauā i nā maʻi me ka diabetes type type 2 me ka proteinuria, ʻo ke ʻano kaulike mua mua o Lorista he 50 mg i kēlā me kēia lā. Hiki ke hoʻonui ʻia ka hopena o ka lāʻau i ka 100 mg i kēlā me kēia lā, e noʻonoʻo ai i ka emi ʻana o ke koko.

  • āhāhuʻe
  • ʻaiaiaia
  • lie kanikela
  • mea momona
  • ʻōpala
  • hopohopo
  • hiamoe a hiamoe ʻole
  • hiamoe
  • nā hoʻomanaʻo hoʻomanaʻo
  • peripheral neuropathy,
  • aloha
  • hale hoʻokaumaha
  • migraine
  • hāpau
  • manaʻo ʻino
  • orthostatic hypotension (dosis-hilinaʻi),
  • puʻuwai puʻuwai
  • tachycardia
  • brieociaia
  • nā arrhythmias
  • ʻinalelo angina pectoris
  • ihu ʻōpala
  • huhū
  • ʻOluomini
  • ka ʻōpū ʻana o ka muha,
  • paila, mamaila,
  • nā ninia
  • ʻeha ka ʻōpū
  • anorexia
  • ka malo maloʻo
  • nūloʻā
  • he ʻano hūnā
  • constipation
  • koi aku i ka urinate
  • huakaʻi renal function,
  • hoʻemi i ka libido
  • huakai
  • nahoa
  • ʻeha ma hope, ʻāʻī, nā wāwae,
  • kani ana i na pepeiao
  • lau kuhi hewa
  • ʻike maka
  • konohiki
  • anemia
  • ʻO ka poni Shenlein-Genoch
  • maloʻo maloʻo
  • hoʻonui hoʻonui ʻia
  • alopecia
  • kohola
  • urticaria
  • ʻili ka ʻili
  • angioedema (me ka komo ʻana o ka larynx a me ka alelo, e hoʻopiʻi ai i nā ʻōhua o ke ala a me / a me ka haki ʻana o ka maka, nā lehelehe, pharynx).

  • haehae
  • hyperkalemia
  • huehue
  • lactose intolerance,
  • galactosemia aiʻole glucose / galactose malabsorption syndrome,
  • hapai
  • lactation
  • a hiki i nā makahiki 18 a (ʻaʻole i hoʻokumu ʻia ka pono a me ka palekana i nā keiki),
  • hypersensitivity a losartan a me / a me nā mea ʻē aʻe o ka lāʻau lapaʻau.

ʻŌpū a me ka lactation

ʻAʻohe ʻikepili i ka hoʻohana ʻana iā Lorista i ka wā hāpai. Hoʻololi i ka pūnao Renal o ka pūpū, ka mea e hilinaʻi ana i ka hoʻokumu ʻana o ka ʻōnaehana renin-angiotensin, e hoʻomaka i ka hana ma ka lāʻomaʻo 3 a ʻoi ka hapai. Hoʻonui ka hakakā i ka pūpiki i ka wā e lawe ai i ka losartan i ka trimesters 2 a me 3. Ke hāpai ʻia ka hapai, hiki ke hoʻokuʻu koke i ka lāʻau losartan.

ʻAʻohe ʻikepili i ka hāʻawi ʻana i ka losartan me ka waiū umauma. No laila, ʻo ka nīnau no ke kāpae ʻana i ka hōʻeha umauma a wehe paha i kahi loina me ka losartan e pono e hoʻoholo i ka noʻonoʻo ʻana i kona mea nui i ka makuahine.

ʻO nā mea maʻi me ka hoʻohaʻahaʻa nui o ke koko kahe (no ka laʻana, i ka wā o ka mālama ʻana me nā dosis nui o ka diuretics) e ulu i ka hypotension hypertension arterial. Ma mua o ka lawe ʻana i ka losartan, pono ia e hoʻopau i nā hōʻino i kēia manawa, a hoʻomaka e hoʻomaka i ka lāʻau me nā dosis liʻiliʻi.

I nā mea maʻi me ka cirrhosis māmā a me ka maʻalahi o ka ate, ka ʻike ʻana o ka losartan a me kāna metabolite hoʻoikaika i ka plasma koko ma hope o ka lawelawe ʻana i ka waha i ʻoi aku ka kiʻekiʻe ma mua o nā mea olakino. No laila, e hāʻawi ʻia nā mea maʻi me ka mōʻaukala o ka maʻi maʻa i kahi haʻahaʻa o ka maʻi.

I ka poʻe maʻi me ka hana renal impaired, me ka ʻole a me ka ʻole o ka maʻi diabetes, ulu pinepine ka hyperkalemia, kahi e noʻonoʻo ʻia ai, akā wale nō i nā hihia hanana ka hopena o kēia hopena, ua pau ka mālama ʻana. I ka wā o ka mālama ʻana, mālama pono ʻia ka paʻū o ka pāhana i loko o ke koko, ʻoi aku ka nui o nā poʻe maʻi maʻi, me ka hana ʻole o ka renal.

Hiki i nā lāʻau lapaʻau e hana ana i ka ʻōnaehana renin-angiotensin hiki i ka serum urea a me ka creatinine i loko o nā mea maʻi me ka bilateral renal artery stenosis a i ʻole ka ʻaoʻao lua i ka stenosis hoʻokahi o ke akeʻa. Hiki ke hoʻololi hou ʻia nā loli ʻana ma hope o ka hoʻokuʻu ʻana i ka maʻi. I ka wā mālama, pono e nānā pinepine i ka ʻike ʻana o ka creatinine i loko o kahi serum koko i nā manawa maʻamau.

Hoʻokomo i ka hiki ke lawe i nā kaʻa a kāohi i nā mīkini

ʻAʻohe ʻikepili e pili ana i ka hopena o Lorista i ka hiki ke hoʻokau i nā kaʻa a i ʻole nā ​​ʻano ʻenehana ʻē aʻe.

ʻAʻole ke ʻano o nā hōʻuluʻulu maʻi o ka maʻi me ka hydrochlorothiazide, digoxin, kūlohelohe anticoagulants, cimetidine, phenobarbital, ketoconazole a me ka erythromycin i nānā ʻia.

I ka wā o ka hoʻohana mua ʻana me ka rifampicin a me fluconazole, kahi i hoʻemi ʻia i ka pae o ka metabolite ikaika o ka potassium losartan. ʻAʻole maopopo ka hopena o nā maʻi maʻi o kēia hanana.

Hoʻohana i ka manawa like me ka diuretics potassium-sparing (no ka laʻana, spironolactone, triamteren, amiloride) a me ka hoʻomākaukau ʻana i ka paʻakai ka hoʻonui ʻia ʻana o ka hopena o ka hyperkalemia.

ʻO ka hoʻohana like ʻana o nā lāʻau anti-inflammatory non-steroidal, me nā mea koho meli COX-2, hiki ke hōʻemi i ka hopena o ka diuretics a me nā lāʻau antihypertensive.

Inā ʻōlelo ʻia ʻo Lorista i ka manawa like me ka thiazide diuretics, ʻo ka emi ʻana o ke koko, ʻoi aku ka pili o ke ʻano ma ke ʻano. Hoʻonui (kūleʻa) i ka hopena o nā lāʻau antihypertensive a pau (diuretics, beta-blockers, sympatholytics).

Nā hōʻike o ka lāʻau Lorista

Hoʻololi nā kumu hoʻohālike o ka waiwai ikaika:

  • Blocktran
  • Brozaar
  • Vasotens,
  • Vero Losartan
  • Zisakar
  • Hanohano Sanovel,
  • Karzartan
  • Keola
  • Lakea
  • Lozap,
  • Lozarel
  • Losartan
  • Pākana kala,
  • Kālehu
  • Lotor
  • Presartan,
  • Renicard.

Ke hana ʻole nei nā nīnaka o ka lāʻau no ka mea ikaika, hiki iā ʻoe ke kaomi i nā loulou ma lalo nei i nā maʻi i kōkua ʻia ai ka lāʻau lapaʻau kūpono a ʻike i nā mea hoʻomana i loaʻa no ka hopena therapeutic.

ʻO Lorista N kahi hui antihypertensive hui pū ʻia me kahi blocker angiotensin receptor blocker (type AT1) losartan a me ka thiazide diuretic hydrochlorothiazide. ʻO ka pahuhopu nui loa o ka maʻi hypertension ke pale aku i ka hoʻomohala ʻana o nā maʻi cerebrovascular, nā hanana cardiovascular, hana ʻole, a me ka hoʻēmi ʻana i ka hopena o ka make cardiovascular. Hāʻawi i ka loaʻa ʻole o ka monotherapy i ka hapanui o nā hihia ke kū nei i ka hana e hoʻokō ai i ka pae o ke kaila o ke koko, i nā makahiki i hala iho nei, ke hilinaʻi nei ka poʻe cardiologists i nā lāʻau antihypertensive hui pū. ʻO ka hui pū "angiotensin receptor blocker (sartan) + thiazide diuretic" i kēia manawa i manaʻo ʻia kekahi o nā mea hoʻohiki. ʻO ka hana like like o ka hana me ka hui "angiotensin-hoʻohuli i ka hoʻoneʻe o ka enzyme (ACE inhibitor) + thiazide diuretic", ʻo kēia "lāʻau lapaʻau" kāwili "ka nui o nā pono kūpono ʻole ma mua o ka mea mua. No laila, ʻaʻole like i ka ACE inhibitors, hāʻawi ka poʻe sartans i kahi pale piha i ka "cellular" hopena o ka hopena renin-angiotensin-aldosterone. Loaʻa iā lākou ka hoʻomanawanui iki aku, me ke kumu ʻole, ʻaʻole i ka hopena me ka ACE inhibitors, kahi ʻōpala maloʻo a me ka angioedema ma muli o ka hōʻiliʻili o ka bradykinin nui i loko o ke kino. Ua hōʻike i nā hualoaʻa o nā hoʻokolohua hoʻokolohua multicenter maʻamau i hōʻike i ka hoʻokō nui o ka losartan ma ka hypertension. Noho ʻo Sartans i kēia lā i kekahi o nā kūlana nui i nā ʻōnaehana o ke ao no ka mālama ʻana i kēia maʻi. ʻO Lorista N mai ke kahua kūʻai lāʻau lapaʻau Slovenian i puka mai ma ko mākou ʻāina i ka makahiki 2008 a i kēia manawa ua hoʻokele ia i nā lanakila o nā kauka a me ka hilinaʻi o nā maʻi. Kuhi ʻia ka hana o ka hana ʻo lorista N me ka hiki o losartan (waiho iā hydrochlorothiazide no kēia manawa) e pale i ka loaʻa ʻana o angiotensin II i kāna mau "pilikino" pilikino, ma muli o ia e ʻike i kona hiki i ke vasopressor.

A ke kumu, ua hōʻeha ke ʻano o ka lāʻau i ka hoʻomaha ʻana o nā paia o nā kīʻaha koko, e hōʻemi ai i mua a a ma hope o kaʻohi i ka myocardium, ka pale kūlohelohe peripheral ākea o nā kīʻaha koko a pale aku i ka hypertrophy hema. ʻAʻole like me nā lāʻau lapaʻau antihypertensive, ʻo Lorista N he hopena uricosuric, ʻaʻole ia e hoʻopōʻino i ka hana erectile, hōʻike i ka waiwai anti-inflammatory a me antiaggregant (antithrombotic), a hoʻomaikaʻi i nā hana cognitive (cognitive) hana. ʻO ka hana kūpono a me ka maikaʻi palekana o Lorista N i hōʻoia ʻia ʻaʻole wale nō i loko o nā hoʻokolohua lapaʻau, akā i ka wā o nā haʻawina hope-marketing, i.e. ma hope o ke komo ʻana o ka lāʻau lapaʻau i ka mākeke.Ma hope o ka hoʻopale waha, ua komo koke ʻo losartan i ka ʻeha gastrointestinal. ʻO kona bioavailability systemic kahi 33%, kahi i pili pū me ka hopena o ka hana mua ma ka ate. ʻO ka popo kiʻekiʻe ʻo losartan i ke koko ka hoʻopaʻa ʻia 1 hola ma hope o ka hoʻokele ʻana. Hiki ke hoʻohana ʻia ʻo Lorista N ma kahi o ka komo ʻana o ka meaʻai. ʻO ka māhele ʻelua o ka lāʻau - he thiazide diuretic hydrochlorothiazide - pale i ka pale ʻana i ke kū hou ʻana i ka nephron distal o nā waiwai sodium, a me ka chlorine, me ka wai a me ka pālolo, magnesium a me nā ʻonsona calcium. ʻO kona hopena antihypertensive ma muli o ka hoʻonuiʻiaʻana o ka arterioles. Hoʻomaopopo ka hopena diuretic 1-2 mau hola ma hope o ka lawe ʻana i ka lāʻau lapaʻau, hiki i kona kiʻekiʻe ma hope o 4 mau hola a lōʻihi a hiki i 12 mau hola. ʻO ka maʻa mau (e kākoʻo ana hoʻi) i ka lorista N no ka hypertension arterial ʻo 1 papa 1 manawa i ka lā. Pono ka hopena o ka hopena therapeutic e kali i ka 3 mau pule o ka lāʻau lapaʻau. Me ka lawaʻole o ka lāʻau lapaʻau, hiki ke hoʻonui ʻia i kēia hōʻeha i nā papa ʻelua. Hele maikaʻi ʻo Lorista N me nā lāʻau lapaʻau antihypertensive. ʻAʻole pono nā poʻe maʻi i ka hoʻoponopono hoʻoponopono ʻia. ʻO ka heleʻana o ka hydrochlorothiazide i ka mākaukau e hoʻonui i ka ulu ʻana o ka hypotension arterial a me nā haunaele ma ka pae wai-paʻakai.

Lapaʻau

E hui pū ʻia ka lāʻau antihypertensive.

ʻO Losartan kahi waena kūloko o ka angiotensin II ʻae i ke ʻano he II a me ka mea ʻole i protine.

In vivo and in vitro, losartan and its biologically active carboxy metabolite (EXP-3174) block all all the physiologically important effects of angiotensin II on AT 1 receptors, without way of his synt synthesis: alakaʻi ia i ka hoʻonui i ka hana renin plasma a me kahi kaohi ʻana o ke kaila o ka ald testosterone i loko o ke koko koko.

Hoʻololi ʻo Losartan i ka hana ʻana i nā mea hoʻoponopono o ka AT 2 e ka hoʻonui ʻana i ka pae o ka angiotensin II. ʻAʻole ʻo Losartan i kāohi i ka hana o ka kininase II, he enzyme e pili ana i ka metabolism o ka bradykinin.

He hōʻemi ia i OPSS, kaomi i ke kaomi pulmonary, e hōʻemi ana ma hope o ke kaumaha, he hopena diuretic.

Kūleʻa ʻia me ka hoʻomohala ʻana o ka hypertrophy myocardial, hoʻonui i ka hoʻolahalaha ʻana i nā maʻi me nā maʻi ʻoi ʻole ka maʻi.

ʻO ka lawe ʻana i ka losartan 1 ka manawa / lā alakaʻi i kahi nui statistically nui i ka systolic a me ka diastolic blood pressure. I loko o ka lā, ke kaohi nei ka losartan i ke kahe o ke koko, aʻo ka hopena antihypertensive e pili i ka ʻenikani circadian kūlohelohe. ʻO ka emi o ke kahe o ke koko i ka hopena o ka hopena o ka lāʻau lapaʻau ma kahi o 70-80% o ka hopena i ka hopena o ka lāʻau, 5-6 mau hola ma hope o ke lawelawe ʻana. ʻAʻole mālama ʻia ka maʻi kahalike, a ʻaʻohe o ka losartan i ka hopena koʻikoʻi ma o ka puʻuwai puʻuwai.

Maikaʻi ʻo Losartan i nā kāne a me nā wahine, ʻoiai ʻo ia i nā ʻelemakule (≥ 65 mau makahiki) a me nā mea maʻi ʻōpio (≤ 65 mau makahiki).

ʻO ka Hydrochlorothiazide kahi diuretic thiazide ka mea i ka hopena diuretic me ka hoʻopiʻi ʻana i ka reabsorption o ka sodium, chlorine, potassium, magnesium, nā wai wai i ka nealron neʻalone, e hoʻolei i ka hoʻopuka ʻana o nā meons calcium, uric acid. Loaʻa ia ia nā waiwai antihypertensive, ulu ka hopena hypotensive ma muli o ka hoʻonuiʻana o ka arterioles. ʻAʻohe hopena i kahi kahe koko maʻamau. Hoʻopilikia ka hopena diuretic ma hope o nā hola 1-2, hiki i kahi lōʻihi ma hope o 4 mau hola a lōʻihi i ke hola 6-12.

Ke hopena nei ka hopena antihypertensive ma hope o nā lā 3-4, akā hiki paha i nā wiki 3-4 e hoʻokō ai i ka hopena therapeutic maikaʻi loa.

Hoʻohui

Ma nā haʻawina loiloi, ʻaʻohe hōʻike o ka lapaʻau i ka hopena lapaʻau o losartan me ka hydrochlorothiazide, digoxin, warfarin, cimetidine, fenobarbital, ketoconazole a me erythromycin.

ʻO Rifampicin a me fluconazole e hōʻemi i ka pae o ka metabolite ikaika (ʻaʻole i aʻo ʻia ka ʻike like ʻana).

ʻO ka hui pūʻana o losartan me ka diuretics potassium-sparing (spironolactone, triamteren, amiloride), kākahu pili pālua a potoma paʻakai hiki ke alakaʻi i ka hyperkalemia.

NSAIDs, e komo hiki ke hōʻemi i nā mea mālama COX-2 i ka hopena o ka diuretics a me nā mea kanu antihypertensive, e komo pū me losartan.

I nā mea maʻi me ka hana renal impaired, mālama ʻia me nā NSAID (e komo pū ana me COX-2 inhibitors), e mālama ai me ka angiotensin II antagonist receptor hiki ke alakaʻi hou i ka hana hou ʻana o ka hana moloka, e komo pū me ka hana ʻole o ka renal, ka mea maʻamau.

ʻO ka hopena antihypertensive o ka losartan, e like me nā lāʻau antihypertensive e hiki ke hōʻemi i ka wā e lawe ana i ka indomethacin.

Me ka hoʻohana like ʻana me ka diuret thiazide, ethanol, barbiturates a me nā lāʻau lapaʻau hiki ke hoʻokaʻawale i ka hopena o ka maʻi orthostatic hypotension.

Me ka hoʻohana pū ʻana me nā lawena hypoglycemic (no ka hoʻokūkū waha a me ka insulin), pono paha kahi hoʻoponopono ʻana no nā ʻaihue hypoglycemic.

I ka wā e lawe pū ʻia ai me nā lāʻau lapaʻau antihypertensive, he hopena hoʻohui.

Hoʻololi ʻo Colestyramine a me colestipol i ka hoʻopili ʻana o ka hydrochlorothiazide.

Me ka hoʻohana like ʻana me GCS, ACTH, kahi nui i hōʻemi ʻia i nā pae electrolyte, koʻikoʻi hypokalemia.

Hōʻemi ka Hydrochlorothiazide i ka uluʻana o ka pane i ka amines pressor (e.g., epinephrine, norepinephrine).

Hoʻonui ka Hydrochlorothiazide i ka hopena o nā hoʻomaha hoʻomaha o ka musula o kahi ʻano hana ʻole-depolarizing o kahi ʻano hana (no ka laʻana, tubocurarine).

Hoʻopau ka diuretics i ka hoʻomaʻemaʻe i ka lithium a hoʻonui i ka hopena o ka hopena o nā mea lacium (ʻaʻole i ʻōlelo ʻia ka hana like).

Hiki i nā NSAIDs (me nā pūlani COX-2) ke hōʻemi i ka diuretic, natriuretic, a me nā hopena hypotensive o ka diuretics.

Ma muli o ka hopena i ka metabolism o ka calcium, hiki i ka hoʻohana ʻana o ka diuret thiazide e hoʻokaʻawale i nā hopena o kahi hōʻike ʻana o ka hana o nā kūloko parathyroid.

Nā ʻōkuhi no ka hoʻohana ʻana i Lorista N, ke ʻano

Lawe ʻia ka lāʻau lapaʻau ma ke ʻano, me ke ʻano o ka ʻaina. Lorist H 12.5 mg + 50 mg. hiki ke hoʻohui pū i nā ala ʻē aʻe e hōʻemi ai i ka paʻakikī.

Initial a me ka mālama mālama ʻia - 1 papa 1 manawa i kēlā me kēia lā. I nā poʻe maʻi a me nā mea maʻi me ka maikaʻi ʻole o ka hoʻololi ʻana i ka renal, me ka poʻe ma ka dialysis, ʻaʻohe koi mua o ka hoʻoponopono hoʻoponopono ʻia.

No ka hoʻokō ʻana i kahi hopena iʻike ʻia, hiki ke hoʻonui ʻia ka nui o ka lāʻau ma ka papa ʻelua o Lorista N (50 / 12.5 mg) 1 i kēlā me kēia lā.

ʻO ka palena kiʻekiʻe o kēlā me kēia lā he 2 mau papa o ka lāʻau lapaʻau.

He maʻi hypertension a haʻalele i ka hypertrophy ventricular

I mea e hōʻemi ai i ka hopena o nā pathologies cardiovascular a me ka make, i hāʻawi ʻia ka losartan i kahi maʻi mua o 50 mg hoʻokahi i ka lā. Inā ʻaʻole hiki ke hoʻokō ʻia ke koko ma ka wā e lawe ai i ka losartan i loko o kahi lā i 50 mg i ia lā, pono e koho i kahi maʻi ma ka hoʻohui ʻana me nā wai liʻiliʻi o ka hydrochlorothiazide (12.5 mg i kēlā me kēia lā).

Inā pono, pono e hoʻonui ʻia ka pā o losartan i kēlā me kēia lā he 100 mg i hui pū me ka hydrochlorothiazide ma ke ʻano he 12.5 mg, a ma ka wā e hiki mai ana, e hoʻonui i ka pākela o kēlā me kēia lā o Lorista N i 2 papa.

Wahi a nā cardiologist, he mea pono e lawe i ka Lorista N no ka maʻi cardiovascular inā ʻaʻole i kōkua ʻo monotherapy me losartan e hiki ai i ke kō pae o ke koko.

Nā kūlana mālama

  • hale kūʻai ma ka lumi lumi 15-25 kiʻekiʻe
  • haʻalele i nā keiki
Hāʻawi ʻia ka ʻike

ʻO ka ʻōnaehana vaskular he ʻāpana koʻikoʻi o ka hana o ke ʻano holoʻokoʻa holoʻokoʻa. ʻO kahi ʻano pathological āpau e alakaʻi i kahi palupalu i ke olakino kanaka, a i kekahi mau maʻi e lilo i mea make. Kuhi ʻia ka hopena o ka lāʻau Lorista N no nā mea ikaika mai ka mana, ua pale aku nā ʻāpana i ka myocardial hypertrophy, ka hopena o ka hōʻeha. Kahi ala hopena i kapa ʻia he hopena antihypertensive i ka lāʻau lapaʻau.

ʻO ka lāʻau Kauka Lorista N

Hoʻokomo ʻia ka lāʻau lapaʻau i ka hui o nā lāʻau antihypertensive, ua hui pū ʻia. ʻO ka lāʻau lapaʻau o Lorista ka mea me losartan o ka hana ikaika, ʻo ia kekahi antagonist o nā mea koho selective, he ʻano mea ʻole non-protein. Mahalo i kēia mea kanu, na Lorista N e hoʻolako nei i kahi paʻa, ka wikiwiki o nā hōʻailona āpau o nā ʻĀina e hiki ai i ka ʻono o ka ʻoniʻoniensusiotin II II.

Ka hoʻonohonoho ʻana a me ke ʻano o ka hoʻokuʻu ʻana

Loaʻa nā papa i kahi ʻano biconvex oval, ka melemele (i kekahi manawa me ka waihoʻoluʻu ʻōmaʻomaʻo), ma kekahi ʻaoʻao he pilikia. Aia i kēlā me kēia papa lāʻau:

Ke hoʻohana ʻia nei nā mea hoʻohanohano no ka lāʻau lapaʻau.

  • konekena stearate,
  • ke kumu pregelatinized
  • laktosa lactose,
  • mikuleka
  • ka leʻaleʻa talcum
  • titanium hone
  • macrogol 4000,
  • kinomi melemele melemele.

Lorista N - nā ʻōlelo aʻoaʻo no ka hoʻohana

Hiki i kahi lāʻau lapaʻau ke lilo i kahi ʻāpana o ka hana paʻakikī a hana paha e like me ka lāʻau kūʻokoʻa kūʻokoʻa. ʻAʻole ʻai i ka ʻai i ka hoʻopili ʻana o ka lāʻau lapaʻau. Hoʻohālikelike ʻia nā lula noi ma lalo nei e like me nā ʻōlelo a Lorista N:

  1. AH (keahiā kuahiwi). Ma ke kānāwai, ʻo ka nui o ka dosage he 50 mg, ʻo ka nui o ka nui no ka mālama pono ʻana. ʻO ka palena kiʻekiʻe loa o kēlā me kēia lā he 100 mg. Kuhi ʻia ka hopena antihypertensive kiʻekiʻe ma hope o 3-6 mau pule o ka mālama ʻana. ʻO ka ʻōmua mua no ka poʻe me ka dysfunction pepeke a maʻi paha me ka hypovolemia he 25 mg.
  2. Hoʻopau ʻole nā ​​puʻuwai naʻau. Hoʻomaopopo ʻia i kēia hihia e hoʻonui mālie i ka dosage, pono ia e hoʻomaka me 12.5 mg no hoʻokahi pule, a laila e lawe pono ka mea aʻe i 25 mg a me kahi hapakolu e hoʻohana i kahi maʻi maʻamau o 50 mg i kēlā me kēia lā.
  3. Hōʻalo ʻia o ka cardiovascular ma nā maʻi āpau kiʻekiʻe: ʻo ke ʻano mua he 50 mg, inā pono, hiki iā ʻoe ke hāpai i ka 100 mg.

Hoʻohui nūhou

Pono e mālama i ka hopena e hiki mai i ka hopena ma muli o ka hui pū ʻana o nā papa no Lorista N a me nā lāʻau lapaʻau ʻē aʻe. Aia ka ʻikepili kahi:

  1. ʻAʻohe ʻano loli ʻē aʻe i ka wā e lawe ai iā Warfarin, Cimetidine, Hydrochlorothiazide, Digoxin a me nā lāʻau ʻē aʻe me kahi hopena like.
  2. ʻO ka hōʻailona o ka hana neʻe i ka metabolite e hoʻemi me ka hoʻokaʻawale ʻana me ka fluconazole, rifampicin.
  3. E hoʻomohala ʻia nā hōʻailona o ka hyperkalemia aʻo ka lawe ʻana i ka diuretics me ka pākeke a i ʻole kāna hoʻohui, nā paʻakai.
  4. Hiki i nā NSAID a me nā mea koho selectively ke hōʻemi i ka hopena o nā lāʻau antihypertensive a i ʻole ka diuretics.
  5. ʻO ka hoʻohui me NSAID e hōʻeha i ka hana renal, kahi e alakaʻi ai i nā hiʻohiʻona o nā hōʻailona o ka hana ʻole e hoʻohuli.
  6. ʻO ka hopena hypotensive o Lorista N e hōʻemi i ka indomethacin.
  7. Hoʻokumu ka Orthostatic hypotension i ka wā e hoʻohui ai i ka lāʻau lapaʻau me ka barbiturates, thiazide-type diuretics, narcotic bahan.
  8. ʻO kahi hiʻohiʻona o ka hopena hoʻohui e hoʻonāukiuki i ka hoʻomohala piha ʻana o ka lāʻau me nā lāʻau antihypertensive.

Nā ʻōlelo a ke kūʻai a me ka waiho ʻana

Kūʻai aku ʻia ʻo Lorista N ma kekahi kīkaha me kahi ʻole o ka lae ʻole, e like me ke kuhikuhi ʻana, pono e mālama i ka huahana ma kahi wahi me ka mahana wela e ʻole ai ka loaʻa i ka māmā. ʻO 3 mau makahiki kahi e noho ai ke ola o ka noho lāʻau.

Inā pono, hiki ke mālama ʻia i ka lāʻau diuretic me ka mea like like, e like me Lorista N. I kēia manawa, ʻo kēia mau koho aʻe, ʻo ia nā analogues o kēia lāʻau lapaʻau, nā mea e hāʻawi ai i nā hopena o ka angiotensin.

  • Blocktran GT,
  • Gizaar
  • Losartan
  • Vazotens H
  • Paʻa Kaʻaina Sanovel,
  • Gizortan
  • Simartan H,
  • Lozap Plus,
  • Hoʻohui ʻia ʻo Lozarel
  • Lakea N

Kauoha Lorista N

Kuhi ʻia ka lāʻau lapaʻau ma loko o nā mākeke o kekahi kūlanakauhale, hiki iā ʻoe ke kauoha i ka lāʻau lapaʻau mai ka Pūnaewele me ka hoʻopuka ʻana i ka home. Ma lalo o ke kumukūʻai ma nā hale kūʻai pūnaewele ma lalo iho nei, hilinaʻi paha ke kumukūʻai ma ke kahua o ke kūʻai aku, ʻo ka mea hana.ʻO ka manaʻo kuhi o ka hoʻomākaukau ʻana o Lorista N e like me kēia:

Nā papa āpau Lorista - he aha ke kōkua ʻana mai lākou? Ke loaʻa nei ka lāʻau lapaʻau i nā waiwai hypotensive. ʻO ka ʻōlelo aʻo "Lorista" no ke hoʻohana e hoʻohana i nā mea pili i lawe i ke koko kiʻekiʻe, ʻo ka huhū o ka naʻau.

ʻO nā pōkō Lorista: kahi mea a lākou e kōkua ai i ka

Pākuʻi ʻia nā ʻōkuhi no ka hoʻohana ʻana:

  • haehae maʻi
  • ka hiki ʻana o ka puʻuwai ma ke ʻano maʻi (ma ka hui pū me nā lāʻau lapaʻau ʻē aʻe).
  • waiho ka hypertrophy ventricular (kahi lāʻau lapaʻau i ʻōlelo ʻia ai e hōʻemi i ka hopena o ka huki).
  • nephrology, hoʻomohala ʻana i ke ʻano o ka maʻi maʻamau o ke ʻano type 2.

ʻO ka lāʻau lapaʻau "Lorista N" i kauoha ʻia no nā hōʻailona like, me ka lāʻau antihypertensive a me ka diuretic.

ʻO ka lāʻau lapaʻau "Lorista": kuhikuhi i ka hoʻohana

Lawe ʻia nā papa papaʻa, holoi ʻia me ka wai, hoʻokahi i ka lā. Ke hōʻike nui nei, hoʻoweliweli ʻana i kahi hōʻeha, ka mea maʻi, a me nā nephrologists i nā maʻi maʻi maʻi, e hōʻike ʻia ana e lawe ana i ka 50 mg o ka lāʻau. Malia paha he hoʻonui pālua i ka dosage. ʻO ka lōʻihi ma ka lapaʻau e lawe iā 3-5 wiki. I ka manawa e hoʻohana pū ai me ka diuretics, 25 mg i kuhikuhi ʻia. Me nā maʻi o ka puʻuwai, ua hoʻemi ʻia ka nui o ka lāʻau.

Ma ke ʻāpana o ka mālama ʻana i ka puʻuwai naʻau paʻakikī, e lawe ʻia nā papa e like me kēia. I ka pule mua e inu lākou i ka 12.5 mg i kēlā me kēia lā. I nā 3 hebedoma e hiki mai ana, hoʻonui ʻia ke kaʻi ʻia e 12.5 mg i kēlā me kēia 7 mau lā. I ke kahua hope, lawe ʻia ka 50 mg. ʻO kēia kahi papa hana mālama.

ʻO ka lāʻau lapaʻau "Lorista N": kuhikuhi i ka hoʻohana

No ka mālamaʻana i ke hypertension, pono ʻoe e inu i ka 1 papa. Inā pono, e kuhikuhi i ka 2 kapaka i ka lā. Me ka hoʻemi iki ʻana o ke kahe koko, hoʻomaka ka lāʻau me 25 mg o ka lāʻau. Hoʻohana ʻia ka mālama ʻana o ka naʻau me ka lāʻau lapaʻau "Lorista N" me ka ʻole o ka hana maʻamau. Lawe ʻia ia ma ka nui o nā papa he 1-2.

Nā hopena hopena

ʻO ka lāʻau "Lorista", ʻōlelo aʻoaʻo a me nā loiloi maʻi hoʻomanawanui e hāʻawi i kēlā ʻike, ʻike maikaʻi ʻia e nā maʻi. Eia nō naʻe, aia nā hopena ākea. E hele koke lākou, ʻaʻole i haʻi ʻia. Hiki i ke taputapu ke kumu:

  • luhi, luhi, pōkole, huʻi,
  • uria, aine,
  • ʻōpala, hoʻololi i ka ʻono, ka anemia, ka ʻili maloʻo, ka hives,
  • ʻeha, ka huhui o ka mucosa nasal, bronchitis, dyspepsia,
  • ho'ēmi i ka hoihoi, arthralgia,
  • ʻike maka, ʻike ʻia, gout,
  • itching, dizziness, palpitations, pharyngitis,
  • ʻeha ka ʻōpū, myalgia, tinnitus, ʻokuʻuhū,
  • hopohopo, hoʻomālamalama, ʻulaʻula, angioedema,
  • hoʻomoʻe hiamoe, hoʻomālamalama kino.

ʻO ka huaʻōlelo ʻo "Lorista" kahi i ʻōlelo ʻia:

ʻO nā mea a ka poʻe maʻi a me nā kauka e ʻōlelo nei

E pili ana i nā papa ʻōlelo "Lorista" loiloi i hāʻawi like ʻole. Ua hōʻike kekahi mau maʻi e loaʻa wale i kēia lāʻau lapaʻau iā lākou e hoʻomaʻamaʻa i ke koko. Akā naʻe, ʻaʻole kūpono kēia a nā mea hana a pau. Ke ʻōlelo nei kekahi poʻe ʻaʻole he hopena, hōʻoia ka poʻe ʻē i nā hopena ʻino. ʻO ka pinepine pinepine lākou i ka maʻi maʻamau a me ka urticaria.

Hāʻawi nā kauka i kā lākou manaʻo ma nā papa Lorista. Wahi a lākou e hiki ai i ka hopena hopena, kahi kūpono e noʻonoʻo ai no ka hoʻoholo ʻana i ka ʻimi.

Hypertension arterial (i nā poʻe maʻi e hōʻike ʻia ana ka lāʻau lapaʻau lāʻau). ʻO ka hōʻemi ʻana i ka hopena o ka morbidity cardiovascular a me ka make ma ka poʻe maʻi me ka hypertension arterial a waiho aku i ka ventricular hypertrophy.

ʻO ka ʻimi a me ke kākele ʻo Lorista N nā papa he 12.5 mg + 50 mg

I loko, e pili ʻole ana i ka ʻahaʻaina. Hiki ke hoʻohui pū ʻia ka lāʻau lapaʻau me nā mea hana ʻē aʻe antiihypertensive. He maʻi haole. ʻO ka laʻana mua a me ka mālama mālama ʻana he 1 papa o ka lāʻau lapaʻau (50 / 12.5 mg) 1 ka manawa i kēlā lā. Loaʻa ka hopena antihypertensive kiʻekiʻe i loko o ʻekolu mau pule o ka hoʻomehana. No ka hoʻokō ʻana i kahi hopena iʻike ʻia, hiki ke hoʻonui ʻia i ka nui o ka lāʻau no ka 2 papa (50 / 12.5 mg) hoʻokahi i ka lā. ʻO ka palena kiʻekiʻe o kēlā me kēia lā he 2 mau papa o ka lāʻau lapaʻau.I ka poʻe maʻi me ka hoʻohaʻahaʻa nui o ke koko kahe koko (no ka laʻana, ʻoiai e lawe ana i nā koina nui o ka diuretics), ʻo ke ʻano kumu mua o ka losartan i nā mea maʻi me ka hypovolemia he 25 mg hoʻokahi i ka lā. I kēia mea, pono e hoʻomaka ʻia ka lāʻau maʻi ma hope o ka hoʻopau ʻia ʻana o ka diuretics a me ka hoʻoponopono ʻana o ka hypovolemia. I nā poʻe maʻi a me nā mea maʻi me ka maikaʻi ʻole o ka hoʻololi ʻana i ka renal, me ka poʻe ma ka dialysis, ʻaʻohe koi mua o ka hoʻoponopono hoʻoponopono ʻia. ʻO ka hōʻemi ʻana i ka hopena o ka morbidity cardiovascular a me ka make ma ka poʻe maʻi me ka hypertension arterial a waiho aku i ka ventricular hypertrophy. ʻO ka maʻa kumu mua o ka losartan he 50 mg 1 manawa i kēlā me kēia lā. ʻO nā mea maʻi ʻaʻole i hiki i ka hiki ke hoʻokō i nā pae koko i ka hopena aʻo ke lawe ʻana i ka losartan 50 mg / lā e pono ai ka mālama ʻana me ka hui pū ʻana o losartan a me nā haʻahaʻa haʻahaʻa o ka hydrochlorothiazide (12.5 mg), a inā pono, e hoʻonui nui i ka dosis o losartan i 100 mg e hui pū me hydrochlorothiazide i loko o kahi make o 12,5 mg / lā, i ka wā e hiki mai ana - e hoʻonui i 2 papa o ka lāʻau lapaʻau 50 / 12.5 mg i ka huina (100 mg o losartan a me 25 mg o ka hydrochlorothiazide i kēlā me kēia lā).

Waiho I Kou ManaʻO HoʻOpuka