Aspirin UPSA: nā ʻōlelo aʻoaʻo no ka hoʻohana

E hoʻokuʻu i ke ʻano

Nā papa papa palaka o kahi ʻano i hoʻopuni, keʻokeʻo. Ke hoʻoheheʻe ʻia i ka wai, hoʻokuʻu ka ʻuala hau.

ʻO ka mea kai ola: acetylsalicylic acid (500 mg), nā mea kuhi: sodium carbonate anhydrous, citric acid anhydrous, sodium citrate anhydrous, sodium bicarbonate, crospovidone, aspartame, natural maning flavion, povidone.

Waiora C: acetylsalicylic acid (330 mg), ascorbic acid (200 mg). Nā mea kūʻokoʻa: glycine, sodium benzoate, anhiddrous acid citric, monosodium carbonate, polyvinylpyrrolidone.

4 papa papa ʻaina i loko o kahi kaula o ka alumini foil i kāwili ʻia ma loko me ka polyethylene. 4 a 25 mau lāleʻa me nā kauoha no ka hoʻohana ʻana i kahi kāea pepa.

Waiora C: 10 papa o ke kahawai. Hoʻokahi hoʻokahi a ʻelua paha mau ʻauʻau i ka pahu pahu

Ka hana lāʻau lapaʻau

Loaʻa ia i nā hopena anti-inflammatory, analgesic a me nā antipyretic e pili ana i ka hoʻokae ʻana o ka cyclooxygenase 1 a me 2, e hoʻoponopono ana i ke kūmole o ka prostaglandins. Hoʻemi i ka hoʻohui, platelet adhesion a me thrombosis e ka pale ʻana i ka synthesis o ka thromboxane A2 i loko o nā platelets, aʻo ka hopena antiplatelet e hoʻomau i hoʻokahi hebedoma ma hope o hoʻokahi kaʻe.

ʻO ka maikaʻi o ka puka hopena i ka lāʻau e hoʻohālikelike ai i ka waikawa acetylsalicylic kūloko i nā papa he mea ʻoi loa a me ka wikiwiki o ka hana ʻana o ka mea hana a me kona hoʻomanawanui maikaʻi.

Lapaʻau lāʻau

Ura ka aspirin i ka wikiwiki ma mua o nā aspirin maʻamau. ʻO ka pae kiʻekiʻe o ka acetylsalicylic acid e hōʻea i 20 mau minuke. ʻO ka hapa hapalua o ka plasma mai 15 a 30 mau minuke. Hoʻokomo ka Acetylsalicylic acid i ka hydrolysis i loko o ka plasma me ka hoʻokumu ʻana o ka waika salicylic. Hoʻopili nui nā Salicylate i nā protein plasma. Kū hou ka ʻatikala me ka urine pH. ʻO ka hapalua o ka ola salicylic acid mai 3 a 9 mau hola a hoʻonui me ke kiʻi i lawe ʻia.

  • ʻO ka hōʻeha ʻeha a me nā hōʻemi i nā pākeke o nā ʻano kumu mua: ka ʻeha (me nā mea e pili ana i ka hoʻihoʻi ʻana i ka ʻatikala waipuna), ka ʻūhā ʻana, ka migraine, neuralgia, radicular radicular syndrome, ka ʻeha a me ka ʻeha pūluhi, ʻeha i ka wā menstruation.
  • Hoʻonui ka nui o ke kino i ke anu a me nā maʻi ʻē aʻe a me nā maʻi hou (ma nā pākeke a me nā keiki ma mua o 15 mau makahiki i ka nui o nā makahiki).

Nā Hoʻohui

  • ʻO nā maʻi a me ka ulcerative o ke ake o ka gastrointestinal i ke kaola o ke ake, ka huhui o ka gastrointestinal,
  • Pūnaewele
  • "ʻO ka maʻi aspirin"
  • Makahiki Aortic Aneurysm,
  • ʻO Phenylketonuria,
  • ʻO ka hē hemorrhagic, me ka hemophilia, telangiectasia, von Willebrand maʻi, thrombocytopenia, hypoprothrombinemia, thrombocytopenic purpura,
  • ʻO ka hemahema o Glucose-6-phosphate,
  • ʻO ka hypersensitivity i nā māhele o Aspirin UPSA a i nā lāʻau hou anti-inflammatory non-steroidal,
  • Puhi ka maʻi pāpaʻi a me nā hana koʻikoʻi,
  • Huaʻala ʻo K

ʻAe ʻia ka lāʻau e lawe wale ʻia ma ka trimester II o ka hāpai ʻana, i ka wā i lawe ʻia ai i ka wā lactation, ʻoi ʻia ka hoʻouluulu ʻia ʻana. ʻAʻole hoʻohana ʻia ʻo Aspirin UPSA i nā keiki ma lalo o 15 mau makahiki ma muli o ka hopena o ka hanana Reye syndrome.

Pono ka lawe ʻana o Aspirin. me ka mālama me ka urate nephrolithiasis, hyperuricemia, decompensated ka puʻuwai naʻau a me ka ulia peptic o ka ʻōpū a me ka duodenum ma kahi anamnesis. Ke hoʻohana nei i ka aspirin, pono e noʻonoʻo ʻia ka mea hiki ke hana i ka hōʻeha ʻana i ka gout me kahi predisposition e noho nei.

ʻ a me ke kākele

Hoʻoholo ʻia ka nui o ka maʻi a me ka papa o ka komo ʻana e ka kauka hele mai, no ka mea maʻa aku nei nā mea a pau e pili ana i ka makahiki a me ke ʻano o ka mea maʻi.

Pono e hoʻoheheʻe ʻia nā papa palepona i 100-200 mg o ka wai kuke i ka lumi lumi. Pono e ʻai ʻia ka lāʻau ma hope o ka ʻai.

Me ka ʻeha nui, hiki iā ʻoe ke lawe i ka 400-800 mg o ka acetylsalicylic acid 2-3 mau lā i kahi lā (akā ʻaʻole kaʻoi aku ma ka 6 g i kēlā me kēia lā). E like me kahi mea hoʻopiʻi antiplatelet, hoʻohana ʻia nā pā liʻiliʻi - 50, 75, 100, 300 a i ka 325 mg o ka mea ikaika. No ka huiki, ua ʻōlelo ʻia e lawe i ka nui o ka 0.5-1 g o ka acetylsalicylic acid i kēlā me kēia lā (inā pono, hiki ke hoʻonui ʻia ka paʻakai ma ka 3 g).

ʻAʻole pono nā lōʻihi o ka mālamaʻana ma mua o 14 mau lā.

Loaʻa ka hopena

I nā ʻōkuhi i ʻōlelo ʻia ai, ʻoluʻolu ʻia ka Aspirin UPSA. Kekahi luhi, i ka wā e lawe ai i ka lāʻau, hiki i kēia mau maʻi ke ulu nei:

  • ʻO ke kaulua ʻili, "aspirin triad", bronchospasm a me ka edema Quincke,
  • Hola hana huakaʻi,
  • ʻO Epistaxis, hoʻonui i ka manawa coagulation, ke kahe koko,
  • ʻAno, hoʻomaha loa i ka momona, ka luaʻi, ka ʻaihui gastrointestinal, ʻeha o ka epigastric, ke ʻeha ʻana o ka maʻi,
  • ʻO Thrombocytopenia, leukopenia, anemia, hyperbilirubinemia.

Inā ʻaʻole e loaʻa mai nā hopena kūpono ʻole, e hoʻoneʻe ʻia ke alakaʻi ʻana o Aspirin UPSA.

Ke keu

E makaʻala ʻoe e pili i ka hoʻohālikelike i ka ʻelemakule a ma nā keiki liʻiliʻi (therapeutic overdose a i ʻole ka hōʻino ʻona ʻole, ʻike ʻia i nā keiki ʻuʻuku liʻiliʻi), ka mea e alakaʻi ai i ka make.

Nā hōʻailona maʻi - me ka hiki ke hoʻolapalapa, hiki i ka tinnitus ke hoʻolohe, nalowale, hōʻeha, hōʻeha, hōʻilo, he hōʻailona o kahi overdose. Hoʻopau kēia mau mea hoʻonani ma o ka hōʻemi ʻana i ka hopena. I loko o kahi hoʻohālikelike nui - hyperventilation, ketosis, alkalosis respiratory, metabolic acidosis, coma, hōʻemi cardiovascular, hana hoʻopiʻi, hypoglycemia kiʻekiʻe.

Hoʻomaʻamaʻa - ka wikiwiki wikiwiki o ka lāʻau ma ka holoi ʻana i ka ʻōpū. Hoʻolaha koke ʻia i kahi keʻena kūikawā. ʻO ka kāohi kaulike paila-kumu. Līlīlī alīlīwīwihihihola nehu, hemodialysis, a i ʻole peritoneal dialysis inā pono.

Hoʻohui nūhou

Ua hui ʻia nā hui me methotrexate, inā paha i nā kau kiʻekiʻe (e hoʻonui ʻia kēia mea make), me nā anticoagulants waha i nā kiʻekiʻe kiʻekiʻe, ʻoi ka piʻi ʻana o ke koko.

ʻO nā hui ponoʻole - me nā anticoagulants waha (ma nā haʻahaʻa haʻahaʻa, piʻi ka nui o ke koko), me ka ticlopidine (hoʻonui i ka hopena o ke kahe), me nā ʻaina uricosuric (kahi hōʻemi i ka hopena uricosuric hiki), a me nā lāʻau anti-inflammatory.

ʻO nā hui e koi ana i ka hana akahele: me nā ʻaina antidiabetic (ma ke ʻano he nui, ka hoʻohaʻahaʻa ʻana i ke kōkōlima) - hoʻonui ʻia ka hopena hypoglycemic, me nā antacids - nā wili i waena o nā ʻāpana o nā antacids a me nā lāʻau salicylic e pono e mālama ʻia (2 mau hola), me nā diuretics - me nā koina kiʻekiʻe o nā lāʻau salicylic, pono e mālama pono i ka komo ʻana wai, nānā i ka hana renal i ka hoʻomaka ʻana o ka mālama ʻana ma muli o ka hiki ke huehue o ka maʻi renal i ka mea maʻi dehydrated, me corticoids (glucocorticoids ) - i emi salitsilemii i lapaau me corticoids, a he mea i ka pilikia o ka overdose o salicylate ma hope o kona hoopau wale.

ʻŌpū a me ka lactation

Hoʻokomo ʻia ka lāʻau i ka wā hāpai i ka wā ʻo I a me III trimester. Ma ka lua o ka hapalua o ka hapai ʻana, hoʻokahi hopena o ka lāʻau lapaʻau i nā pona i manaʻo ʻia inā hiki wale nō inā loaʻa ka pōmaikaʻi i manaʻo ʻia i ka makuahine ka ʻoi aku o ka maʻi o ka pēpē. Inā pono e hoʻohana i ka lāʻau lapaʻau i ka wā lactation, pono ke hoʻokuʻu ʻia nā umauma.

Nā ʻōlelo kikoʻī

Hiki i ka lāʻau lapaʻau ke hāʻawi i ke koko, a me ka hoʻonui ʻana i ka lōʻihi o ke kāne. Hoʻonui ʻo Aspirin i ka hopena o ke koko i ka hihia o ka hoʻokō ʻana.

I nā keiki, i ke kuhikuhi ʻana i ka lāʻau lapaʻau, pono e noʻonoʻo i nā makahiki a me ke kaumaha.

Me kahi pākeke ʻole sodium, i ka wā e hōʻiliʻili ai i ka meaʻai o kēlā me kēia lā, pono e noʻonoʻo ʻia i kēlā me kēia papa o ka UPSA aspirin me ka huaʻī C me nā mea e pili ana i ka 485 mg o ka sodium.

I nā holoholona, ​​ua hoʻomaopopo ʻia ka hopena teratogenic o ka lāʻau.

Nā hōʻailona no ka hoʻohana ʻana

E like me nā ʻōkuhi, ua hōʻike ʻia ʻo Aspirin Oops no:

  • He maʻi ʻino, a me nā maʻi a me nā maʻi ma nā keiki he 15 a ʻoi aku ko lākou mau makahiki a me nā pākeke,
  • ʻO ka ʻehaʻeha a hōʻeha paha i nā poʻe maʻi maʻi o nā ʻano like ʻole: ka ʻeha, me ka hoʻohuʻā ʻana o ka ʻawaʻawa, migraine, ka ʻūhū, ʻeha radicular syndrome, neuralgia, algomenorrhea, ʻeha a me ka ʻehaʻeha o nā naʻau.

ʻLoe a me ke kākele

Nā papa ʻaina Aspirin ʻOi ma mua o ka hoʻohana ʻana e pono e hoʻokaʻawale ʻia ma ka hapa o ka wai o ka wai a i ʻole ka wai.

Ua ʻōlelo ʻia nā keiki ma mua o 15 mau makahiki a ʻo nā mea maʻi makua 1 papa a hiki i ka 6 mau manawa i ka lā. Me ka ʻeha koʻikoʻi, ʻae ʻia ke kiʻekiʻe, ʻae ʻia kahi hoʻokele hoʻokahi o Aspirin Ups i loko o kahi maʻi o 2 papa. ʻAʻole pono e kau ka nui o nā lā ma kēlā me kēia lā 6 papa (3 g).

Ua kuhikuhi ʻia nā poʻe maʻi ʻo ʻApirin Ups 1 papa a hiki i 4 mau manawa i ka lā. ʻO ka nānā pinepine ʻana i ka regimen o ka hoʻohana ʻana o Aspirin Oops e hiki ai iā ʻoe ke hōʻemi i ka nui o ka ʻehaʻeha o ke ʻeha a pale aku i ka hoʻonui ʻana i ka mahana o ke kino.

ʻAʻole pono e lōʻihi ka lōʻihi o ka lāʻau lapaʻau i nā lā 5 i ka wā i kuhikuhi ʻia ai he anesthetic a me 3 mau lā he antipyretic.

ʻO ka hoʻohanaʻana i ka lāʻau lapaʻau i nā kiʻekiʻe kiʻekiʻe ma kekahi manawa lōʻihi paha e lilo i nā hōʻailona aʻe o kahi overdose.

  • He ʻeha hōʻeha
  • ʻʻAla
  • Ke lohe nei ʻoe,
  • Hoʻonui ka naʻau
  • Nausea, luaʻi,
  • Hoʻopiʻi ʻike ʻia
  • Kuhi hewa
  • Haki i ka wai-electrolyte metabolism,
  • Hōʻalo kahi.

Inā hele mai kahi overdose, pono ka mea maʻi e koi aku i ka lua a holoi paha i ka ʻōpū, lawe i nā adsorbents a me nā laxatives. Noea ʻia e hele i ka haukapila.

Nā hopena hopena

Hiki i ka hoʻohana ʻana o Aspirin Oops i mea e hopena ai ka hopena:

  • Allergies: papaleka ʻili, bronchospasm, edema Quincke, "aspirin" triad (bronchial asthma, polyposis o ka ihu a me paranasal sinuses, intolerance to acetylsalicylic acid).
  • ʻŌnaehana urinary: hana i ʻole ke āpau o ka hana,
  • Pūnaehana Digestive: nausea, luaʻi, huakaʻi, ʻeha o ka epigastric, ʻeha o ka gastrointestinal, hoʻonui i ka hana o nā ʻāpana o nā huina, a me ka hoʻohaʻahaʻa,
  • Hematopoietic ʻōnaehana: anemia, thrombocytopenia, hyperbilirubinemia, leukopenia,
  • Pūnaehana coagulation koko: hemorrhagic syndrome (kūmū i ke koko, nosebleeds), hoʻonui i ka wā coagulation koko.

I ka hihia o ka hoʻomohala ʻana i nā hopena ʻaoʻao, pono e hoʻomanawanui ka mea lawe i ka lawe ʻana i ka Aspirin Ups.

Aspirin UPSA

Nā ʻōkuhi no ka hoʻohana:

ʻO Aspirin UPSA kahi lāʻau anti-inflammatory non-steroidal i hoʻohana ʻia e hōʻoluʻolu i ke kaumaha a hōʻemi i ke ʻano kino o ke kino i nā maʻi aʻeha paha e ʻike ʻia.

Nā kuleana a me nā kūlana e waiho ai

ʻO ka aspirin UPSA, e like me ke kauoha, e mālama i ka wai maikaʻi, ʻaʻole i hiki ke mālama i nā keiki a pale ʻia mai kahi mālamalama, maloʻo, ma kahi pālahalaha ʻaʻole iʻoi aku ma kahi o 30 ° C.

Hoʻokuʻu ʻia ka lāʻau lapaʻau mai nā lāʻau lapaʻau me ke ʻole o ka wai ʻole, he ola papa, i lalo o nā manaʻo koʻikoʻi o ka mea hana, ʻekolu makahiki. Ma hope o ka lā pau, pono e hoʻokuʻu ʻia ka huahana.

Loaʻa kahi hewa i loko o ka kikokikona? Koho ia a kaomi Ctrl + Enter.

ʻO ka hiʻohiʻona o ka lāʻau lapaʻau

ʻO ka mea hana e hoʻoholo ai i nā waiwai o ka lāʻau lapaʻau ka acetylsalicylic acid, ʻo ka ʻike i 500 mg.

ʻO nā mea kōkua e hoʻoholo ai i ke ʻano a me nā waiwai o kahi mea lapaʻau, ʻoi aku ka citric acid, ka sima sodium (carbonate a citrate), ʻono ʻono a me nā ʻoni o ka ʻoni, aspartame, croslovidone, a me nā mea'ē aʻe.

Hoʻomaopopo i nā waiwai

Hoʻomoʻa ʻo ka Aspirin i nā papa hoʻopiʻi e ʻoi aku ka wikiwiki ma mua o nā huahana like, akā i kāna ʻano maʻamau. Kuhi ka ʻai kiʻekiʻe i ke koko i ka 10-40 mau minuke ma hope o ka hoʻokele ʻana. ʻO ka mea hana e hoʻokaʻawale ʻia e hana i ka wai salicylic acid, he hopena ia nō hoʻi kahi therapeutic. Ua hoʻolōʻihi nā mea ʻelua i ka puni o ke kino, lanakila i ka pā panalua, i hoʻopuka ʻia i ka waiū.

Hoʻololi ʻia ka Acetylsalicylic acid i loko o ke ake, a hoʻōla ʻia nā metabolites i loko o nā ōpena.

E hoʻokuʻu i nā palapala

ʻO ka kumu kumukūʻai he 187 mau rubles.

Hoʻomoe ʻia ʻo Aspirin i ke ʻano o nā papa hekau maikaʻi. He lemi-cylindrical nā peni, he chamfer a hoʻokaʻawale i kahi pilikia. Ke hoʻohemo ʻia nā papa, ʻike ʻia kekahi ʻano me ka hoʻokuʻu i ka ʻaihapona.

Hoʻopaʻa ka huahana i nā kaula o 4 mau paila, i ka pahu pahu pahu - 4 mau ʻōpio, hui pū ʻia.

I ka wā hāpai a ʻo ka HB

ʻAʻole hiki ke hoʻohana ʻia nā mākaukau me ka acid acetylsalicylic i kēia mau manawa, keu no nā wahine i loko o ka papa hana o ka 1st a i ʻole 2nd trimester, ma muli o ka pilikia nui o nā pathologies fetal (cleft palate, abnormalities o ka puʻuwai naʻau). I ka hihia wikiwiki, pono ka liʻiliʻi e like me ka liʻiliʻi, a me ka pōkole o ka hoʻokipa ʻana, e hana ʻia ma lalo o ka mākaʻi a me ke kuleana o ke kauka.

I loko o ka hana hoʻopiʻi 3th, hoʻohālikelike ʻia ka paʻakai, no ka mea hiki iā ia ke hāʻawi i ka kaʻi ʻana o ka fetal, ʻo ka hana ilihune, nā hana ʻole i ke kīleono i kahi keiki, a hiki i ka hoʻomohala ʻana ʻole.

Eia kekahi, hiki i ka huehue ke hoʻonāukiuki i ka hōʻino a me ka hoʻokaʻawale mau i ka makuahine a me ka maʻa. ʻO nā ʻano liʻiliʻi o ka aspirin kekahi i kumu iā lākou. ʻO nā dosis nui o ka waikawa i hoʻohana ʻia ma ka hopena o ka hāpai ʻana e alakaʻi i ke kahe o ka koko intracranial. Hoʻopuka maoli nā pēpē mua i kēia.

Pono nā wahine lactating e haʻalele i nā ʻĀina Aspirin, no ka mea ka hiki i ka acetylsalicylic acid e komo i loko o ka waiū.

ʻO nā mea mālama palekana

Me kahi papa lōʻihi o nā Aspirin Oops, pono ia e hoʻonohonoho pono i ka hana ʻana i ke koko a me ka papaʻa stool, e nānā i ke ʻano o ka pūpū.

  • I ka poʻe maʻi me ka gout, hiki i ka lāʻau lapaʻau ke hana i ka exacerbation, ma muli o ka hiki i ka acetylsalicylic acid e hoʻoneʻe i ka hopena o ka urinary.
  • ʻO nā mea maʻi e kau nei ma ke keʻakeʻa e hoʻokuʻu ʻia e hōʻemi i ke koko i ka wā a ma hope iho o ka wawao.
  • Pono e ʻike nā poʻe e kaohi i ka paʻakai paʻakai e loaʻa ia i nā ʻano hana o Aspirin Oops.

Nā pili kūleʻa lāʻau

Inā aia kekahi mau lāʻau ʻē aʻe, a laila pono e mālama ʻia ke papa o nā Aspirin Ups me ka akahele, no ka mea ka hopena acetylsalicylic acid me kā lākou mau mea hana, hoʻopili i nā waiwai. No laila, pono e hōʻike i ke kauka e pili ana i nā kālā i lawe ʻia.

  • Hoʻopili ʻo Aspirin i nā waiwai o ka antidiabetic a me anticonvulsants, diuretics.
  • Ke hui pū me ka waiʻona nā meaʻona a me ka waiʻona, hoʻopōʻino i nā membous mucous o ka gastrointestinal tract, hoʻonui ʻia ka nui a me ka lōʻihi o ke koko o ka maʻi.
  • ʻAʻole hiki ke hoʻohana ʻia ʻo Aspirin me nā anticoagulants waha, ma muli o ka nāwaliwali o ka hopena o ka hopena a me ka piʻi nui o ka kahe. Inā pono, pono ʻoe e nānā mau iā ʻoe i ke kiʻekiʻe o ka coagulability o ke koko.
  • Mākaukau e pili ana i nā mea hoʻohui o ka magnesium, alumini, kalima paʻakai, e hoʻolaʻa i ka haʻalele ʻana o salicylates.

Nā hopena hopena

Kuhi ʻia i nā palapala i manaʻo ʻia e nā mea hana a mau kauka, ʻaʻole i ka hopena nā hopena, akā ʻaʻole ia e haʻalele.

  • Hōʻano kūlohelohe - ka ʻili a me ka hanu (a i ka edema Quincke a i ʻole bronchospasm)
  • Aspirin triad
  • ʻO ka maʻi ʻeha, ka ʻeha o ka puʻuwai, ka pehu o loko, ka huhū o ka ʻono
  • ʻO kaʻino kino
  • Ka huhū huehue, nā liebleeds, nā ʻokiʻoki a me ke kīhaʻi koko.

Inā loaʻa nā hōʻailona kānalua ma hope o ka lawe ʻana i nā kikowaena Aspirin, pono e kāpae ʻia a nīnau aku i kekahi kauka.

Nā palapala helu o ka Aspirin Oops

ʻO ka ʻoihana lapaʻau e hoʻokomo i nā kikowaena Aspirin, he keʻokeʻo, papa ʻaina effervescent. Nā papa papa i 500 mg o ka waiwai ikaika - acetylsalicylic acid. ʻAʻohe o nā Aspirin Oops. ʻO kēia ka sodium carbonate, citric acid, sodium citrate. Ka hoʻonohonoho ʻana o ka lāʻau i ka sodium bicarbonate, aspartame, nā ʻono ʻono. Aia i ka pōkā ʻehā mau papa ʻailima no nā Aspirin Oops.

Loaʻa ʻia nā papa o Aspirin Oops i nā papa he 325 mg o ka waikawa acetylsalicylic.

ʻO ka ʻimi a me ke kālai ʻana o nā Polaka ʻApirin

E like me nā ʻōkuhi, ua lawe lula ʻia ʻo Aspirin Oops, 500-1000 mg i kēlā me kēia lā. ʻO ka palena loa o kēlā me kēia lā o ka Aspirin Oops he ʻekolu kāmela. Hoʻohana pinepine ʻia ka lāʻau lapaʻau hoʻokahi a ʻelua paha i ka lā, ʻekolu mau manawa. Ma mua o ka hoʻohana ʻana, pono e hoʻokaʻawale ʻia ka papa o ka lāʻau i loko o kahi aniani o ka wai. Inā hopohopo nui ka ʻeha a aia ke kiʻekiʻe kiʻekiʻe i ka hoʻomaka ʻana o ka maʻi, a laila hiki iā ʻoe ke lawe i ʻelua papa i hoʻokahi manawa. A lā e hiki ai iā ʻoe ke inu i nā keu eono. A e ʻōlelo ʻia ana nā poʻe ʻelemakule e lawe ʻole i nā papa ʻehā ʻē aʻe o Aspirin Oops. E like me ka antipyretic, lawe ʻia ʻo ʻApirin Oops i ʻekolu mau lā, ma ke ʻano he analgesic a hiki iā ʻoe ke lawe ʻelima lā.

ʻAʻole ʻōlelo ʻia nā keiki i lalo o ʻehā makahiki i hāʻawi ʻia i nā ʻōlima Aspirin. Mai 4 a 6 mau makahiki e hāʻawi iā 200 mg i kēlā me kēia lā, 7-9 mau makahiki e lawe iā 300 mg i ka lā. Hiki i nā keiki ma mua o 12 mau makahiki ke lawe iā 250 mg 2 mau manawa i ka lā, ʻoiai ka nui o nā lā i kēlā me kēia lā ʻaʻole pono 750 mg.

Me ka infarction myocardial, hiki i nā mea maʻi ke lawe i nā kikowaena Aspirin mai 40 a 325 mg hoʻokahi i ka lā. Hoʻohana ʻia ka lāʻau lapaʻau ʻia ma ke ʻano he mea pale i ka hōʻiliʻili o ka platelet. I kēia hihia, lawe ʻia ka nui o Aspirin i kahi maona o 325 mg i hoʻokahi lā no ka manawa lōʻihi.

Hoʻopili pū me nā lāʻau ʻē aʻe

Wahi a nā ʻōlelo kuhikuhi, hiki i ka Aspirin Oops ke hoʻonui i ka hopena o ka heparin a me nā anticoagulants waha, a me ka reserpine, nā lāʻau a steroid. ʻO ka lāʻau lapaʻau e hōʻemi i ka hopena o nā lāʻau antihypertensive aʻo ia e hoʻohana. ʻO ka hoʻohanaʻana i nā Aspirin Oops me nā lāʻau non-steroidal a me nā anti-inflammatory e hiki ke hāpai i nā hopena hopena koʻikoʻi.

Nā kuleana a me nā kūlana e waiho ai

He kūpono ka huahana no ka hoʻohana ma loko o 3 mau makahiki mai ka lā i hoʻopuka ai. I mea e pale ai i ka nalowale ʻana i nā waiwai therapeutic, pono ia e pale ʻia mai ka wela, ke kukui a me ka haʻahaʻa kiʻekiʻe. E mālama i nā wela a hiki i 25 ° C, mālama i nā keiki.

I mea e koho ai i ka huahana e loaʻa ana i ka acetylsalicylic acid, ʻaʻole ia he pilikia. Akā hāʻawi ʻia i kona mau hiʻohiʻona lāʻau, pono ke kūleʻa ʻia me ke kōkua o ke kauka.

Bayer (Kelemānia)

He kumukūʻai kumukūʻai: 258 r

ʻO ka huahana ka nui o 400 mg o ka hana ikaika, i hoʻomāhuahua ʻia me ka vitamin C (240 mg). ʻO nā kumuwaiwai hou nā mea e hoʻokumu ai i ka hoʻolālā a me ka hoʻomau o ka lāʻau. Loaʻa ka lāʻau lapaʻau i ke ʻano o nā papa keʻokeʻo nui no ka hoʻomākaukau ʻana i kahi inu, ma kēlā ʻaoʻao kekahi ʻano kahi hōʻailona o ka hōʻailona hopohopo ma ke ʻano o ke kea.

Lawe ʻia ka lālani i hoʻokahi paila i hoʻohemo ʻia i ka wai, ʻoi aku ka nui o ka ʻawaʻawa ʻo 2 mau papa, he ʻelua kekona ma hope o ʻehā mau hola.

Nā pono:

  • Kūpono maikaʻi
  • Ka hana.

Loaʻa i nā pono:

  • Hiki ke maʻi kūlohelohe.

Waiho I Kou ManaʻO HoʻOpuka