Galvus - nā ʻōlelo aʻoaʻo no ka hoʻohana ʻana, nā loiloi, nā mea hoʻohālike a me nā ʻano dosis (papa 50 mg, me ka metformin 50 500, 50 850, 50 1000 Met) o kahi lāʻau lapaʻau no ka mālama ʻana i ka maʻi type 2 i ka pākeke, nā keiki a me ka hānau ʻana

I kēiaʻatikala, hiki iā ʻoe ke heluhelu i nā ʻōkuhi no ka hoʻohana ʻana i ka lāʻau lapaʻau Galvus. ^ E Ha yM. Hāʻawi i ka hoihoi mai ka poʻe kipa i ka pūnaewele - nā mea kūʻai o kēia lāʻau lapaʻau, a me nā manaʻo o nā loea lapaʻau e pili ana i ka hoʻohana ʻana iā Galvus i kā lākou hoʻomaʻamaʻa. ʻO kahi noi nui, ʻo ia ke hoʻoikaika ikaika i kāu mau loiloi e pili ana i ka lāʻau lapaʻau: kōkua ka lāʻau lapaʻau a ʻaʻole hoʻi i kōkua i ka hoʻopiʻi ʻana i ka maʻi, nā mea hoʻopiʻi a me nā hopena ʻaoʻao, ua ʻike ʻia, ʻaʻole i hoʻolaha ʻia e ka mea hana ma ka annotation. Nā kikowaena o Galvus ma ke alo o nā mea hoʻokolohua kiko loaʻa. Hoʻohana no ka mālama ʻana i ka maʻi type 2 i ka pākeke, nā keiki, ʻoiai ʻo ka wā hapai a me ka lactation. ʻO ka hiʻohiʻona o ka lāʻau lapaʻau.

Galvus - ka lāʻau hypoglycemic waha. ʻO Vildagliptin (ka hana ikaika o ka lāʻau Galvus) he ʻelele o ka papa o ka hoʻoulu ʻana o ka insular apparatus o ka pancreas, sellyly pale i ka enzyme dipeptidyl peptidase-4 (DPP-4). ʻO ka hana wikiwiki a hoʻopau i ka hana DPP-4 (ʻoi aku ma mua o 90%) e hoʻoulu ai i ka hoʻowalewale ʻelua a me ka hoʻōla ʻana o ka meaʻai me ka peptide type 1 e like me GLP-1) a me ka glucose ka hilinaʻi i ka insulinotropic polypeptide (HIP) mai ka ʻōpū i loko o ka ʻōnaehana ma waena o ke ao.

Ke hoʻonui nei i nā kikowaena o ka GLP-1 a me HIP, ʻo vildagliptin e hoʻonui i ka naʻau o ka naʻau o nā selela pancreatic i ka glucose, e alakaʻi ai i kahi hoʻomaikaʻi ʻana i ka huna ʻana i ka glucose o ka glucose.

Ke koi nei i ka vildagliptin ma kahi o 50-100 mg i kēlā me kēia lā i nā mea maʻi me ka diabetes mellitus type 2, kahi hoʻomaikaʻi ʻana i ka hana o nā pancreatic β-cells ua ʻike ʻia. ʻO ka pae o ka holomua o ka hana o nā pū beta ke hilinaʻi i ka pae o ko lākou hōʻeha mua ʻia, no laila i loko o ka poʻe i hōʻino ʻia mai ka mellitus maʻi diabetes (me kahi pae kūlohelohe plasma maʻamau), ʻaʻole hoʻopiʻi ka vildagliptin i ka huna ʻana i ka insulin a ʻaʻole e hōʻemi i ka pae glucose.

I ka hoʻonui ʻana i ka kao o ka endogenous GLP-1, hoʻonui ka vildagliptin i ka hoʻololi ʻana o nā seleka o ka glucose i ka glucose, e alakaʻi ai i kahi holomua o ka hoʻoponopono o ka glucose i kālai ʻia ʻana o ka paleona. ʻO ka emi ʻana o ke kiʻekiʻe o ka glucagon i ka wā o ka pāʻina, ma ka huli ʻana, e hoʻolohi i ka hōʻemi i ka pale ʻana i ka insulin.

ʻO ka hoʻonui ʻana o ka pāʻana o ka insulin / glucagon e kū'ē ana i ke kua o ka hyperglycemia, ma muli o ka hoʻonui ʻana o ka ʻike ʻana o ka GLP-1 a me ka HIP, ke hoʻolilo nei i ka emi ʻana o ka hana o ka glucose i ka ate ma ka lua o ka wā prandial a ma hope o kaʻai ʻana, ka mea e hiolo ai i ka hoʻoliʻiliʻi o ka glucose i plasma koko.

Eia kekahi, e kū'ē i ka hope o ka hoʻohana o vildagliptin, kahi i hoʻohaʻahaʻa i ka pae o lipids i ka plasma koko, akā naʻe, ʻaʻole pili kēia hopena me kona hopena i ka GLP-1 a i ka HIP a me kahi hoʻomaikaʻi i ka hana o nā kōlena beta pancreatic.

Ua ʻike ʻia he piʻi nui ʻana o ka GLP-1 hiki ke hoʻolōʻihi i ka ʻōpū o ka gastric, akā ʻaʻole i nānā ʻia kēia hopena me ka hoʻohana ʻana o vildagliptin.

ʻO Galvus Met kahi lāʻau lapaʻau hypoglycemic waha hui pū ʻia. ʻO ka pūnāwai o ka lāʻau Galvus Met ka mea komo ʻelua mau pūmole hypoglycemic me nā ʻano hana like ʻole: vildagliptin, no ka papa o ka dipeptidyl peptidase-4 inhibitors, a me metformin (ma ke ʻano o ka hydrochloride), he mākaukau o ka papa biguanide. ʻO ka hoʻohui ʻana o kēia mau mea e hiki ai iā ʻoe ke hoʻomaikaʻi maikaʻi i ka piʻi ʻana o ka glucose i ke koko i loko o nā mea maʻi me ka maʻi type 2 i loko o 24 mau hola.

Hōʻike

ʻO Vildagliptin + poʻe keu (Galvus).

ʻO Vildagliptin + Metformin hydrochloride + nā mea waiwai (Galvus Met).

Lapaʻau lāʻau

A lawe ma luna o kahi ʻōpū ʻole, lawe koke ʻia ka vildagliptin. Me ka inu manawa like ʻole me ka meaʻai, a emi iki ka helu o ka ʻike ʻana o ka vildagliptin, akā naʻe, ʻaʻole pili ka ʻai i ka ʻaina o ka eʻa a me ka AUC. Kālaha ʻia ka lāʻau lapaʻau ma waena o ka plasma a me nā wahi hoʻoliʻiliʻi koko. ʻO Biotransformation ke ala nui o ka excretion o vildagliptin. I ke kino o ke kanaka, ua hoʻohuli ʻia ka 70% o ka nui o ka lāʻau. Ma hope o ka helu ʻana i ka lāʻau, ua pili ka 85% o ka nui ma ka ʻōpū a me 15% ma o ka ʻōpū, ʻo ka renal excretion o vildagliptin i loli ʻole he 23%.

Hoʻopilikia, ʻo ka hoʻomaʻamaʻa ʻana o ke ʻano hui kino, a me ka moʻomeheu i ka hopena o ka pharmacokinetics o vildagliptin.

ʻAʻole i hoʻokū ʻia nā hiʻohiʻona ʻo ka pharmacokinetic o vildagliptin i loko o nā keiki a me nā ʻōpio ma lalo o 18 makahiki o kona mau makahiki.

E kūlike i ka papaʻaina o ka ʻai, ke emi ʻana o ka nui a me ka helu o ka ʻike ʻana o ka metformin. ʻAʻole pono ka lāʻau lapaʻau e nakinaki i nā protein plasma, aʻo ka pilina o ka sulfonylurea e hoʻopaʻa ʻia iā lākou ma mua o ka 90%. Hoʻomoʻa ka Metformin i nā ʻāpana koko ʻokoʻa (ʻoi paha ka ikaika o kēia kaʻina ma mua o ka manawa). Me kahi hoʻokele intravenous hoʻokahi i nā limahana olakino, hoʻopili ʻia ka metformin e nā loli. ʻAʻole ia i hoʻokaʻawale ʻia i ka puʻu (ʻaʻole i ʻike ʻia nā metabolites i nā kānaka) a ʻaʻole i hoʻopā ʻia i ka bile. Ke hoʻoluhi ʻia, ma kahi o 90% o ka nui o ka lāʻau i hoʻoulu ʻia ma ke keiki i ka wā 24 mau hola mua.

ʻAʻole pili ka kāne o nā mea maʻi i ka pharmacokinetics o metformin.

ʻAʻole paʻa i nā hiʻohiʻona pharmacokinetic o metformin i loko o nā keiki a me nā'ōpio ma lalo o 18 makahiki o kona mau makahiki.

ʻAʻole i like ka hopena o ka meaʻai ma ka pharmacokinetics o vildagliptin a me ka metformin i ka hoʻohui ʻana o ka lāʻau lapaʻau ʻo Galvus Met.

Nā Hōʻike

Kauka 2 diabetes mellitus:

  • e like me ka monotherapy i ka hui ʻana me ka lāʻauʻai a me ka hoʻomaʻamaʻa ʻana,
  • i ka poʻe maʻi ma mua e loaʻa ana ka hopena me ka vildagliptin a me ka metformin i ke ʻano o nā lāʻau lapaʻau hoʻokahi (no Galvus Met),
  • i ka hui pū me metformin ma mua o kahi lāʻau lapaʻau mua me ka lawa ʻole o ka hoʻokō ʻana o ka mālama ʻana i ka meaʻai a me ka hoʻomaʻamaʻa ʻana;
  • ma ke ʻano he hui ʻelua o ka hui pū ʻana me ka metformin, derivatives sulfonylurea, thiazolidinedione a i ʻole insulin i ka hopena o ka hoʻoulu ʻia ʻana o ka meaʻai kūpono, hoʻomaʻamaʻa a me ka monotherapy me kēia mau lāʻau ʻana,
  • ma ke ʻāpana o kahi hui triple: i hui pū ʻia me nā derivatives sulfonylurea a me ka metformin i nā mea maʻi i mālama mua ʻia me nā derogative sulfonylurea a me ka metformin e pili ana i kahi keʻakeʻa o ka meaʻai a me ka hoʻōla ʻana a me ka loaʻa ʻole i kahi kūpono glycemic control.
  • ma ke ʻano he hui triple: i hui pū me ka insulin a me ka metformin i nā maʻi i loaʻa mua i ka insulin a me ka metformin ma ke keʻena o ka meaʻai a me ka hoʻomaʻamaʻa ʻana a ʻaʻole i hoʻokō i ka pono glycemic control.

E hoʻokuʻu i nā palapala

Nā Papahana 50 mg (Galvus).

Nā papa hana 50 + 500 mg, 50 + 850 mg, 50 + 1000 mg (Galvus Met).

Nā ʻōkuhi no ka hoʻohana a me ka regimen dosage

Lawe ʻia ʻo Galvus i kahi ʻōlelo maʻamau, me he mea la o ka komo ʻana i ka meaʻai.

Pono ke koho ʻia o ka hoʻoponopono ʻia o ka lāʻau lapaʻau kūʻokoʻa e pili ana i ka hopena a me ka hikiʻole.

ʻO ke ʻano o ka lāʻau i manaʻo ʻia i ka wā o ka monotherapy a i ʻole ka mahele o ke ʻano hui ʻelua ʻelua me ka metformin, thiazolidinedione a i ʻole insulin (i ka hui pū me ka metformin a i ʻole metformin) he 50 mg a 100 mg o kēlā me kēia lā. I ka poʻe maʻi me ka maʻi maʻi ʻoi aku ka maʻi maʻamau 2 e loaʻa ana ka mālama me ka insulin, ua ʻōlelo ʻia ʻo Galvus i kahi maʻi o 100 mg i kēlā me kēia lā.

ʻO ka papa ʻōlelo ʻo Galvus i ʻōlelo ʻia ma ke ʻano he triple hui hoʻohui (vildagliptin + sulfonylurea derivatives + metformin) ka 100 mg i kēlā me kēia lā.

ʻO kahi paona o 50 mg i kēlā me kēia lā e pono e kuhikuhi i 1 mau wai i kakahiaka. Pono kahi wai o 100 mg no kēlā me kēia lā e 50 mg 2 mau manawa i ka lā ma ke kakahiaka a i ke ahiahi.

I ka manawa e lilo ai ma ke ʻāpana o ka hui pūnaehana ʻelua o nā mea me ka derony o ka sulfonylurea, e pili ana i ka pualapaʻa ʻia o Galvus he 50 mg 1 mau manawa i kēlā me kēia lā i ke kakahiaka. I ka hoʻohālikelike ʻia ʻana me ka derivatives o sulfonylurea, ʻo ka maikaʻi o ka lāʻau lapaʻau ma ka maʻa o 100 mg i kēlā me kēia lā ka like o ia ma ka hāleʻa 50 mg i kēlā me kēia lā. Me ka hopena ʻole o ka lāʻau lapaʻau e kūʻē i ka hope o ka hoʻohana ʻana o ka nui o ka lā i hāpai ʻia e mālama ʻia ai i kēlā me kēia lā o 100 mg, no ka mālama pono i ka glycemia, hiki ke loaʻa ka hopena hou aku i nā lāʻau maʻi hypoglycemic: metformin, sulfonylurea derivatives, thiazolidinedione a i ʻole insulin.

I nā maʻi me nā maʻi holi a me nā hana hepatic, ʻaʻole pono ka hoʻoponopono ʻana. I nā mea maʻi me ka hana ʻole a ʻoi paha ka hopena o ka renal (e komo pū ana me ka papa hana o ka hopena ʻole ʻana i ka maʻi hemodialysis), pono e hoʻohana ʻia ka lāʻau lapaʻau ma kahi o ka 50 mg hoʻokahi i hoʻokahi lā.

I nā poʻe maʻi maʻi (ʻoi aku ma mua o 65 mau makahiki), ʻaʻole pono ke hoʻoponopono ʻana.

No ka mea ʻaʻohe ʻike a me ka hoʻohana ʻana i ka lāʻau lapaʻau i nā keiki a me nā ʻōpio i lalo o 18 makahiki o kona mau makahiki, ʻaʻole ia e noi ʻia e hoʻohana i ka lāʻau i loko o kēia ʻano o nā maʻi.

Hoʻohana ʻia ka lāʻau. ʻO ka nui o ka noho ʻai ʻia ka lāʻau Galvus Met e pono ke koho ponoʻī ʻia e pili ana i ka hopena a me ka hikiʻole. Ke hoʻohana nei iā Galvus Met, ʻaʻole iʻoi aku ma kahi o ka nui o ka lā i ʻōlelo ʻia no ka vildagliptin (100 mg).

A pono e koho ʻia i ka inika hoʻomaka ʻia o ka lāʻau Galvus Met, me ka noʻonoʻo ʻana i nā regimens o ka mea maʻi me vildagliptin a me / a metformin paha. No ka hoʻēmiʻana i ka paʻakikī o nā hopena ʻaoʻao mai ka digestive system characteristic o metformin, lawe ʻia ʻo Galvus Met me ka meaʻai.

ʻO ka hopena kumu mua o Galvus Met me ka hiki ʻole o ka monotherapy me vildagliptin: hiki ke hoʻomaka ʻia ke mālama ʻana me Galvus Honey me kahi papa hoʻokahi me kahi maʻi o 50 mg / 500 mg 2 mau manawa i kahi lā, a ma hope o ka loiloi ʻana i ka hopena therapeutic, hiki ke hoʻonui pinepine ʻia ka lāʻau.

ʻO ka hopena kumu mua o Galvus Met me ka maikaʻi ʻole o ka monotherapy metformin: ʻoiai ke ʻano o ka hopena o ka metformin i lawe ʻia, ʻimi ʻia me Galvus Met e hoʻomaka me kahi papa hoʻokahi me kahi maʻi o 50 mg / 500 mg, 50 mg / 850 mg a i ʻole 50 mg / 1000 mg 2 mau manawa i ka lā.

ʻO ka maʻi kumu mua o Galvus Met i loko o nā mea i loaʻa i ka hopena hui me ka vildagliptin a me ka metformin e like me nā papa hoʻokaʻawale: e pili ana i nā ʻano o ka vildagliptin a i loaʻa ka metformin i lawe ʻia, mālama ʻia me Galvus Met me kahi papa e like me ka mea e like me ka mea e hiki ai i ka mālama ʻana i ka 50 mg / 500 mg , 50 mg / 850 mg a i 50 mg / 1000 mg, a me ka titrated ma ka hopena.

ʻO ka maʻi kumu mua o Galvus Met ma ke ʻano he hana mua i ka poʻe maʻi me ka diabetes mellitus type 2 me ka ʻike ʻole o ka hoʻomaʻamaʻa ʻana o ka papa ʻaina a me ka hoʻomaʻamaʻa ʻana: ma ke ʻano he hoʻomaka ʻana, ʻo Galvus Met e pono e kuhikuhi ʻia i loko o kahi kinohi o 50 mg / 500 mg hoʻokahi manawa i ka lā a me ka wā ma hope aʻe o ka loiloi ʻana i ka hopena therapeutic ʻO ka hapakō i kahi momona a hiki i 50 mg / 100 mg 2 mau manawa i ka lā.

ʻO ka hui hoʻohui me Galvus Met hui pū me ka derogatives sulfonylurea a i ʻole insulin: ka helu ʻana o ka haʻawina o Galvus Met mai kahi wai o vildagliptin 50 mg 2 mau manawa i kahi lā (100 mg i kēlā me kēia lā) a me ka metformin i loko o kahi pane e like me ka mea i lawe mua ʻia ma ke ʻano lāʻau hoʻokahi.

ʻO ka hoʻohana ʻana o Galvus Met he contraindicated i loko o nā mea maʻi me ka hana ʻole o ka renal a i ʻole ka hopena ʻole.

Hoʻokuʻu ʻia ka Metformin e nā keiki. No ka mea pinepine ka poʻe maʻi ma mua o 65 mau makahiki i ka emi ʻana o ke kumu hana ʻole, ua kuhikuhi ʻia ʻo Galvus Met i kēia ʻano o nā mea maʻi ma ka liʻiliʻi liʻiliʻi loa e hōʻoia i ka normalization o ka glucose kukuna ma hope o ka hoʻoholo ʻana i ka QC e hōʻoia i ka hana maoli. Ke hoʻohana nei i ka lāʻau lapaʻau i nā mea maʻi ma mua o 65 mau makahiki he mea pono ia, e nānā mau i ka hana renal.

No ka ʻike ʻole ʻia o ka palekana a me ka hana ʻana o Galvus Met i nā keiki a me nā ʻōpio ma lalo o ka makahiki 18, ʻaʻole i aʻo ʻia ka hoʻohana ʻana i ka lāʻau i loko o kēia ʻano o nā maʻi.

Loaʻa ka hopena

  • lie kanikela
  • āhāhuʻe
  • hāpau
  • mea ʻalaʻawa
  • paila, mamaila,
  • gastroesophageal reflux,
  • ʻeha ka ʻōpū
  • nā ʻeha, hoʻohemo ʻana,
  • he ʻano hūnā
  • huahuʻi,
  • hipehuxikisis
  • mea momona
  • ʻili ka ʻili
  • urticaria
  • huu
  • huhuhu,
  • peripheral edema,
  • hepatitis (hiki ke hoʻihoʻi ʻia ma ka hoʻokuʻu ʻana o ka lāʻau),
  • lōkohu
  • ʻili ʻōwili o ka ʻili,
  • mākaʻi
  • kaomi ʻana i ke kō o ka vitamin B12,
  • lactic acidosis
  • ʻākōwili ka naʻau i loko o ka waha.

Nā Hoʻohui

  • hana ʻole a hana ʻole paha i ka hana renal: me ka pae serum creatinine i ʻoi aku ma mua o 1,5 mg% (ʻoi aku ma mua o ka 135 μmol / l) no nā kāne a ʻoi aku ka 1,4 mg% (ʻoi aku ma mua o 110 110mol / l) no nā wahine,
  • nā hana ʻoi me ka pilikia o ka hoʻomohala ʻana i ka hana renal: dehydration (me ka maʻi ʻaʻa, ka luaʻi), ke ʻano, ka maʻi maʻi o ka maʻi maʻi, nā maʻi o ka hypoxia (haʻalulu, sepsis, maʻi maʻi, nā maʻi bronchopulmonary).
  • ʻoi a ka hopena puʻuwai a me ka palaualopiko o ka wīkō, kaʻai o ka myocardial infarction, ka maʻi cardiovascular failed (kūwī),
  • pauna aho hanu
  • lawelawe aho ʻaia,
  • ka huaka a ʻo ka metabolic acidosis ʻoiʻi (me ka ketoacidosis maʻi i hui pū ʻia a i ʻole coma). Pono ke hoʻoponopono i ka ketoacidosis Diabetic e nā lāʻau insulin,
  • lactic acidosis (me ka mōʻaukala),
  • ʻAʻole i kuhikuhi ʻia ka lāʻau lapaʻau i 2 mau lā ma mua o ka hoʻokō ʻana, ka radioisotope, nā haʻawina x-ray me ka hoʻomaka ʻana o nā mea hoʻohālikelike a i loko o 2 mau lā ma hope o ke hoʻokō ʻana,
  • hapai
  • lactation
  • maʻi diabetes type 1
  • humuhinu maoli, huakino makehewa
  • ka adherence i ka meaʻai haʻahaʻa-emi (emi iho ma mua o 1000 kcal i kēlā me kēia lā),
  • nā keiki ma lalo o 18 mau makahiki o ka (a me ka palekana a me ka palekana o ka hoʻohana ʻaʻole i hoʻopaʻa ʻia),
  • hypersensitivity i vildagliptin a i metformin a i ʻole kekahi mea like o ka lāʻau.

No ka mea, ua mālama ʻia nā maʻi me ka poli o ka puʻuwai i kekahi mau hihia, ua hōʻike ʻia ka acidosis lactic, ʻo ia paha kekahi o nā hopena ʻaoʻao o ka metformin, ʻaʻole pono ʻo Galvus Met i ka poʻe maʻi me nā maʻi o ka maʻi a i ʻole nā ​​mea maʻi hepatic biochemical hepatic.

Me ka mālama aka, ua aʻo ʻia e hoʻohana i nā lāʻau lāʻau e pili ana i ka metformin i nā mea maʻi ma luna o 60 mau makahiki o ka makahiki, a i ka wā e hoʻokō ai i ka hana kino koʻikoʻi ma muli o ka piʻi nui o ka lolo lactic.

ʻŌpū a me ka lactation

No ka mea ʻaʻole i lawa nā hōʻike a nā wahine hāpai i ka hoʻohana ʻana i ka lāʻau Galvus a i ʻole Galvus Met, hoʻohana i ka lāʻau lapaʻau i ka wā hapai.

I loko o nā hihia o ka metabolism glucose impaired i nā wahine hāpai, loaʻa ka nui o ka hoʻouluʻana o ka anomalies congenital, a me ka pinepine o ka neonatal morbidity a me ka make. E hoʻolaʻa i ka hoʻoliʻiliʻi o ke koko i ka wā hapai, ua hōʻike ʻia ka insulin monotherapy.

I nā hoʻokolohua hoʻokolohua, i ka wā e kuhikuhi ana i vildagliptin i nā inakē he 200 mau manawa i ʻoi aku i ko ke ake ʻana, ʻaʻole i kau ka lāʻau i ka hoʻomōmaʻomaʻo a me ka hoʻomohala mua ʻana o ka embryo a ʻaʻole i kau i ka hopena teratogenic ma ka pūpū. I ka lawe ʻana i ka vildagliptin i hui pū me ka metformin ma kahi hapa o 1:10, ʻaʻohe pū kekahi hopena teratogenic o ka maʻi fetus.

No ka mea ʻaʻole i ʻike ʻia e hoʻopili ʻia ana ka vildagliptin a i mua paha i ka metformin i ka waiū kanaka, ua hoʻohana ʻia ka hoʻohana ʻana i ka lāʻau ʻo Galvus i ka wā o ka hoʻoulu ʻana.

Hoʻohana i nā keiki

Contraindicated i nā keiki a me nā ʻōpio ma lalo o nā makahiki he 18 (ʻo ka maikaʻi a me ka palekana o ka hoʻohana ʻana, ʻaʻole i hoʻokū ʻia).

Hoʻohana i nā mea maʻi maʻi

Me ka mālama aka, ua aʻo ʻia e hoʻohana i nā lāʻau lapaʻau e pili ana i ka metformin i nā maʻi ke ʻoi aku ma mua o 60 mau makahiki.

Nā ʻōlelo kikoʻī

I nā poʻe maʻi e loaʻa ana i ka insulin, ʻaʻole hiki iā Galvus a Galvus Met ke hoʻololi i ka insulin.

Mai ka wā e hoʻohana ai i ka vildagliptin, he piʻi nui ka hana o aminotransferases (maʻa mau me ka hōʻike ʻole ʻana i nā mea lapaʻau) i ʻike pinepine ʻia i ka hui kaohi, ma mua o ke kuhikuhi ʻana i ka lāʻau lapaʻau ʻo Galvus a me Galvus Met, ʻo ia hoʻi i ka wā o ka mālama ʻana me ka lāʻau lapaʻau, e ʻōlelo ʻia no ka hoʻoholo ʻana i nā palena biochemical o ka hana ate. Inā he hana nui ka mea maʻi o nā aminotransferases, pono e hōʻoia ʻia kēia hopena e kahi noiʻi lua, a laila e hoʻoholo pinepine i nā ʻōhua biochemical o ka ate hana a hiki i ko lākou hoʻomaʻamaʻa ʻana. Inā heʻoi aku ka nui o ka hana a AST a i ʻole ALT e piʻi a ʻoi aku paha iʻoi aku ma mua o VGN i hoʻopaʻa ʻia e ka noiʻi hou ʻana, pono ia e kāpae i ka lāʻau lapaʻau.

Lactic acidosis ka hopena paʻakikī a maikaʻi loa akā ʻo ka hoʻopiʻi kūlohelohe e kū mai ana me ka hōʻemi o ka metformin i loko o ke kino. Lactacidosis me ka hoʻohana ʻana i ka metformin i nānā nui ʻia i nā mea maʻi me ka maʻi mellitus me ka maikaʻi ʻole o ka renal maikaʻi ʻole. Hoʻopili ʻia ka pilikia o ka hoʻomohala ʻana i ka acidosis lactic i nā mea maʻi me ka maʻi mellitus maʻi diabetes maikaʻi ʻole, me ka ketoacidosis, ka pōloli lōʻihi, ka nui o ka inu ʻana i ka waiʻona, ʻeha ʻole a me nā maʻi e hoʻoiho ai i ka hypoxia.

Me ka hoʻomohala ʻana o ka acidosis lactic, kahi pōkole o ka hanu, ka ʻeha ʻeha a me nā hypothermia i ʻike ʻia, ukali ʻia e ka coma. ʻO nā ʻōlima o ka papa hana i loaʻa ka waiwai diagnostic: kahi hōʻemi i ke koko pH, kahi serum lactate konsile ma luna o 5 nmol / l, a me kahi nui anionic interval a me ka hoʻonui nui o ka lactate / pyruvate. Inā kānalua ka metabolic acidose, pono e hoʻokuʻu ʻia ka lāʻau lapaʻau a hoʻomaha koke ka maʻi maʻi i ka haukapila.

No ka mea, ua hoʻopili ʻia ka metformin e nā keiki, ka ʻoi o ka hōʻemi ʻana o ka hōʻuluʻulu ʻana a me ka hoʻomohala ʻana o ka acidosis lactic, ʻoi aku ka nui o ka hana o ka renal. Ke hoʻohana nei i ka lāʻau lapaʻau, pono ʻo Galvus Met e loiloi pinepine i ka hana renal, ʻo ia hoʻi i loko o nā hopena e hiki mai ana i ka mea i hoʻopōʻino ʻia: ke ʻano mua o ka mālama ʻana me nā lāʻau antihypertensive, nā loea hypoglycemic, a i ʻole NSAIDs. ʻO ke kānāwai, pono e nānā ʻia ka hana ʻoi aku ma mua o ka hoʻomaka ʻana o ka mālama ʻana me Galvus Met, a laila liʻiliʻi ma kahi o 1 manawa i kēlā me kēia makahiki no ka poʻe maʻi me ka hana o ka renal maʻamau a ma kahi o 2 mau manawa i kēlā me kēia makahiki no ka poʻe maʻi me ka creatinine serum ma mua o VGN. I nā mea maʻi me ka pōmaikaʻi koʻikoʻi kahi hana kīnā ʻole, pono ia e nānā ʻia ma mua o 2 mau manawa i ka makahiki. Inā hele ʻole nā ​​hōʻailona o ka hana a ke kīpoki, pono e hōʻoki ʻia ʻo Galvus Met.

Ke hoʻokō nei i nā haʻawina x-ray e koi ana i ka hoʻomoe ʻana o nā ihe i ka radiopaque iodine ka mea i hoʻopihapiha ʻia, ʻo Galvus Met e hoʻoleʻaleʻa a manawa (48 mau hola ma mua, a i loko o kahi mau hola 48 ma hope o ka hoʻopaʻa ʻana), ʻoiai ka hana hoʻokō o ka iodine e hoʻopihapiha ana i nā radiopaque e pili ana i ka hopena o ka mahiki i ka hana o ke keiki a hoʻonui i ka hopena o ka ka hoʻomohala ʻana o ka hoʻomehana lactic acidosis. Hiki iā ʻoe ke hoʻomau i ka lawe ʻana iā Galvus Met wale nō ma hope o ka loiloi lua o ka hana ʻōpili.

Ma ka hana ole cardiovascular kaulike (pīhoihoi), ʻoi aku ka hopena o ka puʻuwai, paʻa o ka myocardial infarction a me nā kūlana ʻē aʻe e hōʻike ʻia ana e ka hypoxia, ka hoʻomohala ʻia o ka acidosis lactic a me ka hoʻomaʻamaʻa ʻole a prerenal akō hiki. Inā hele mai nā kūlana i luna, e hoʻokuʻu koke ʻia ka lāʻau.

I ka wā o ke kaʻina holoʻokoʻa (me ka ʻokoʻa ʻole o nā hana liʻiliʻi i pili ʻole i ke kaupalena ʻia ʻana o ka ʻai a me ka waiʻai), pono o Galvus Met. Hiki iā ʻoe ke hoʻomau i ka lawe ʻana i ka lāʻau ma hope o ka mea hoʻomaka ke lawe i ka ʻai ma luna iho ona a hōʻike ʻia kēlā maʻi kīnā ʻole ʻoi ʻole.

Ua hoʻonohonoho ia e hoʻonui i ka eʻule (alkohol) ka hopena o ka metformin i ka metabolism lactate. Pono e hōʻike ʻia ka poʻe maʻi e pili ana i ka hiki ʻole o ka hōʻemi kino ʻana i ka wā o ka hoʻohana ʻana i ka lāʻau Galvus Met.

Loaʻa ʻia nā metformin i kahi kokoke o 7% o nā hihia e hoʻoiho i kahi emi o ka asymptomatic i ka serum bitamina B12 kāʻai. ʻO ke emi ʻana o nā hihia i loaʻa pinepine ʻole i ka ulu ʻana i ka anemia. Ka mea, ma hope o ka haʻalele ʻana o ka metformin a me / a i ʻole ke kūpaʻa o ka vitamin B12, ke mālama ʻana i ka serum o ka huaora B12. ʻO ka poʻe maʻi e loaʻa iā Galvus Met, ua hōʻike ʻia ma kahi o ka manawa 1 i kēlā me kēia makahiki e hana i kahi hōʻike koko ākea a inā e ʻike ʻia kahi hana kolohe, e hoʻoholo i ko lākou kumu a lawe i nā kūpono kūpono. Ka mea maʻamau, ʻo kekahi mau mea maʻi (no ka laʻana, nā mea maʻi me ka hoʻopiʻi ʻole ʻia a i ʻole malabsorption o ka vitamin B12 a i ʻole ka calcium) he predisposition e hoʻohaʻahaʻa i ka serum concentrations o ka vitamin B12. I ia mau hihia, hiki ke hoʻolako ʻia e hoʻoholo i ka serum konsentrate o ka vitamin B12 i kahi liʻiliʻi i 1 manawa i 2 mau makahiki.

Inā he mea maʻi me ka diabetes mellitus type 2, nāna i pane mua ma ke olakino, hōʻike i nā hōʻailona o ka ulu ʻana (kahi loli ma nā ʻāpana laboratorium a i ʻole nā ​​hōʻike kulana), a ʻaʻole maopopo iki nā hōʻailona, ​​pono e hana koke ʻia nā hoʻokolohua e ʻike i ke ketoacidosis a me / a i ʻole ka lactic acidosis. Inā hoʻopaʻa ʻia ka acidosis i kahi ʻano a i ʻole kekahi e hoʻopaʻa ʻia, pono ʻoe e kāpae koke i ka Galvus Met a lawe i nā ana kūpono.

ʻO ka maʻamau, ma nā maʻi e loaʻa wale nō iā Galvus Met, ʻaʻole ʻike ʻia ka hypoglycemia, akā naʻe hiki ke kūpaʻa ʻia i ke ʻano o ke kīʻaha haʻahaʻa (a inā ʻaʻole ke ʻano o ka hana kino olakino e ka mākaukau o ka ʻona o ka ʻai), a i ʻole ke kūpaʻa ʻana o ka inu ʻona. ʻO ka hypoglycemia ka mea maʻamau i ka poʻeʻelemakule, debilitated a hoʻohaʻahaʻa paha i nā maʻi, a he maikaʻi hoʻi i ke ʻano o ka hypopituitarism, ka ʻoluʻolu adrenal a i ʻole nā ​​wai inu wai. I nā poʻe maʻi maʻi a i nā mea maʻi e loaʻa ana nā beta-blockers, hiki ke loaʻa ka maʻi o ka hypoglycemia.

Me ka luhi (ke maʻi, ke trauma, ka maʻi, ʻoihana) i hōʻea i kahi mea maʻi e loaʻa ana i nā ʻaihue hypoglycemic i ke ʻano paʻa, hiki ke hōʻemi i ka hopena o nā mea hope a i kekahi manawa. I kēia hihia, pono paha e kāpae iā Galvus Met a kuhikuhi i ka insulin. Hiki iā ʻoe ke hoʻomau hou i ka mālama ʻana me Galvus Met ma hope o ka hopena o ke ake o ka manawa.

Hoʻokomo i ka hiki ke lawe i nā kaʻa a kāohi i nā mīkini

ʻO ka hopena o ka lāʻau Galvus a i ʻole Galvus Met i ka hiki ke lawe i nā kaʻa a hana a me nā mīkini me nā mea i aʻo ʻole ʻia. Me ka hoʻolālā ʻana o ka dizziness i ka hope o ka hoʻohana ʻana i ka lāʻau lapaʻau, pono ka mea e pale i ka hoʻolele ʻana i nā kaʻa a hana pū me nā mīkini.

Hoʻohui nūhou

Me ka hoʻohana like ʻana o vildagliptin (100 mg 1 manawa i kēlā me kēia lā) a me ka metformin (1000 mg 1 manawa i kēlā me kēia lā), ʻaʻohe kikowaena pili lapaʻau koʻikoʻi ma waena o lākou. ʻAʻole hoʻi i loko o nā hoʻokolohua hoʻokolohua, ʻaʻole hoʻi i ka wā ākea o ka hoʻohana ʻana o Galvus Met i nā mea maʻi e loaʻa ana i nā lāʻau lapaʻau like ʻole.

He haʻahaʻa haʻahaʻa ʻo Vildagliptin no ka hoʻopili ʻana i nā lāʻau. No ka mea, he vildagliptin ka papahele o ka isoenzymes cytochrome P450, ʻaʻole ia e hoʻopili a hoʻowalewale i kēia mau isoenzymes, ʻo kona pilina me nā lāʻau lapaʻau nā mea hoʻohaumu, na mea paʻa, a i ʻole nā ​​hanana ʻo P450 e hiki ʻole. Me ka hoʻohana ʻana o ka vildagliptin ʻaʻole i pili i ka helu metabola o nā lāʻau lapaʻau he poʻe hoʻohālikelike o nā enzyme: CYP1A2, CYP2C8, CYP2C9, CYP2C19, CYP2D6, CYP2E1 a me CYP3A4 / 5.

ʻAʻohe ʻanoʻike olakino koʻikoʻi o ka vildagliptin me nā lāʻau lapaʻau e hoʻohana pinepine ʻia i ka mālama ʻana o ka maʻi mellitus type type 2 (glibenclamide, pioglitazone, metformin) a me kahi hāpau olakino olakino (amlodipine, digoxin, ramipril, simvastatin, valsartan, warfarin).

Hoʻonui ka Furosemide i ka Cmax a me AUC o ka metformin, akā ʻaʻole i pili i ka hoʻomaʻemaʻe kino. Hoʻopau ka Metformin i ka Cmax a me AUC o ka furosemide a ʻaʻole i hoʻopilikia i ka hoʻomaʻemaʻe renal.

Hoʻonui ka Nifedipine i ka hoʻopili ʻana, Cmax a me AUC o ke metformin, i ka la pū, e hoʻonui i ka excretion i loko o ka urine. ʻAʻole hoʻomaʻamaʻa ʻo Metformin i nā hanana pharmacokinetic o ka nifedipine.

ʻAʻole hoʻopilikia ʻo Glibenclamide i nā mea laikini pharmacokinetic / pharmacodynamic o ka metformin. Hoʻopili maoli ka Metformin i ka Cmax a me AUC o ka glibenclamide, akā i ka nui o ka hopena ke ʻano nui. No kēia kumu, ʻaʻole maopopo ke ʻano o ka maʻi koʻikoʻi o kēiaʻoihana.

ʻO nā cial organic, no ka laʻa, amiloride, digoxin, morphine, procainamide, quinidine, quinine, ranitidine, triamteren, trimethoprim, vancomycin, a me nā mea ʻē aʻe, excreted e nā ʻuhane e ka neʻe tubularin, hiki i ka hui kūloko me ka metformin, no ka mea hoʻokūkū lākou no nā ʻōnaehana o ka tubule maʻamau. Hoʻonui ʻo Cimetidine i nā kaila o ka metformin i ka pulu / koko a me kona AUC ma o 60% a me 40%, kēlā. ʻAʻole pili ʻo Metformin i nā ʻāpana pharmacokinetic o ka cimetidine.

Pono e mālama pono i ka wā e hoʻohana ana iā Galvus Met me nā lāʻau lapaʻau e pili pū ana i ka hana kidney a i ʻole ka lawe ʻana i ka metformin i loko o ke kino.

Hiki i kekahi mau lāʻau ke hōʻeha i ka hyperglycemia a hōʻemi i ka hopena o nā mea kūmole hypoglycemic, ʻo ia mau lāʻau me ka thiazides a me nā diuretics, glucocorticosteroids (GCS), nā phenothiazines, ka hoʻomākaukau ʻana i ka hormone thyroid, estrogens, contraceptives waha, phenytoin, acid acid nicotinic, sympathomimetics, a me nā calcium antagonists. Ke koho ʻana i kēlā lāʻau lapaʻau hoʻohālikelike, a i ʻole, i ʻole ke hōʻea ʻia, e hāmama ʻia e nānā pono i ka hopena o ka metformin (ʻo kona hopena hypoglycemic hopena) a, inā pono, hoʻoponopono i ka hopena o ka lāʻau.

ʻAʻole kuhikuhi ʻia ka hoʻohana pinepine ʻana o danazolea e pale ai i ka hopena hyperglycemic o ka mea hope. Inā pono ke mālama me ka danazol a ma hope o ka hoʻokuʻu ʻana i ka hopena, pono ka hoʻoponopono ʻana o ka metformin i lalo o ka hoʻomalu o ka pae glucose.

ʻO Chlorpromazine i ka wā i lawe ʻia i nā inikini kiʻekiʻe (100 mg i kēlā me kēia lā) hoʻonui i ka glycemia, a hoʻoneʻe i ka hoʻokuʻu ʻana i ka insulin. I ka mālamaʻana i nā antipsychotics a ma hope o ka hoʻokuʻu ʻana i ka hopena, pono ke hoʻoponopono ʻia ma ke ʻano o ka pae o ka glucose.

ʻO kahi noiʻi radiological e hoʻohana ana i nā ʻenehana me ka iubine eodine e hoʻomoʻi i ka hoʻomohala ʻana o ka acidosis lactic i nā mea maʻi me ka maʻi mellitus me ka hana ʻole o ka hana.

Hoʻonohonoho ʻia e like me injections, beta2-sympathomimetics hoʻonui i ka glycemia ma muli o ka hoʻouluʻana o nā mea hoʻokele beta2-adrenergic. I kēia hihia, pono ka mana glycemic. Inā pono, ʻōlelo ʻia ka insulin.

Me ka hana like o ka metformin me nā derivatives sulfonylurea, insulin, acarbose, salicylates, hiki ke hoʻonui ʻia ka hopena hypoglycemic.

Mai ka hoʻohana ʻana o ka metformin i nā mea maʻi me ka hoʻohuihue ʻawaʻawa nui e hoʻonui ai i ka nui o ka lactic acidosis (ʻoi aku hoʻi i ka wā e pōloli ana, ʻalo ʻia, a i ʻole hōʻehaʻeha o ka ʻōpū), pono nā mea maʻi e hōʻole i ka inu ʻana i ka wai inu a me nā lāʻau ʻai e pili ana i ka ethanol (waʻa wai) i ka wā me ka Galvus Met.

Nā inoa o ka lāʻau Galvus

Hoʻololi nā kumu hoʻohālike o ka waiwai ikaika:

Nā huahana i loko o ka hui pharmacological (hypoglycemic agents):

  • Avandamet,
  • Avandia
  • Arfazetin,
  • Bagometua,
  • Betanase
  • Bukarban,
  • Victoza
  • Glemaz
  • Glibenezera
  • Kelepaea,
  • Glibomet,
  • Holaʻula
  • Gliklada
  • ʻO Glyclazide
  • Glimepiride
  • ʻO Glyminfor,
  • ʻO Glitisol
  • ʻO Glyformin
  • Makalei,
  • Glukoba,
  • Makalei,
  • Hopu,
  • Hoʻolaha lōʻihi,
  • Diabetalong
  • Diabeton
  • Kauahi
  • Diaformin,
  • Langerine
  • Maninil
  • Meglimide
  • Methadiene
  • Metglib
  • Metfogamma,
  • Metformin
  • Nova Met
  • Pioglite
  • Hoʻololi
  • Roglit,
  • Siofor
  • Sofamet
  • Subetta
  • Trazenta,
  • Formin
  • Puka Pliva,
  • Chlorpropamide
  • Euglucon,
  • Hoavius
  • Yanumet.

Hoʻohana ʻia e mālama i nā maʻi: maʻi, diabetes

Waiho I Kou ManaʻO HoʻOpuka