He aha kaʻokoʻa ma waena o amoxiclav a me azithromycin?

I kekahi manawa e koho ʻia e nā antiibiotics e mālama i nā maʻi o ka hanu. Kūleʻa ke kauka i kahi lāʻau lapaʻau kūikawā, alakaʻi ʻia e kona pono a me kona ʻike. He paʻakikī mau i ka hoʻoholo ʻana i nā huakū a i ʻole ka bacterium i hōʻeha ʻia ka maʻi, no laila ke kuhikuhi ʻia nā antibiotics ākea ākea. ʻO kēia me Azithromycin a me Amoxiclav. Ke noi nei lākou ʻelua a ua hoʻohana nui ʻia no ka mālama ʻana.

E pane i ka nīnau, ʻoi aku ka maikaʻi: Azithromycin a i Amoxiclav, pono ʻoe e noʻonoʻo i nā kikoʻī o ka ʻano o kēlā me kēia.

ʻO ka hoʻohālikelike hoʻohālikelike

He mea paʻakikī e ʻōlelo i ka manawa like ʻole i ka ʻokoʻa ma waena o Amoxiclav a me Azithromycin. Loaʻa kēlā me kēia ʻano i kona mau hiʻohiʻona, ʻoiai ke kaua hakakā nei kēlā me nā microorganisms i like ʻole: ka hapa nui o ka staphylococci a me streptococci, hemophilic bacillus, chlamydia, Helicobacter pylori.

Inā makemake ʻoe e hiki i ke hoʻohana ʻia ʻo Amoxiclav ma hope o Azithromycin, a laila e hana ia i nā hana lapaʻau. I kekahi manawa ua kuhikuhi ʻia nā lāʻau ʻelua i loko o ka hale haukapila no ka mālama ʻana i nā maʻi koʻikoʻi, no ka laʻana, me ka peteronia bilateral.

ʻO wai kekahi o nā lāʻau e hoʻokō maikaʻi loa i kekahi maʻi kūikawā, i hoʻoholo ʻia ke kauka ma muli o ka hihia kūikawā. ^ E Ha yM. Hoʻopili ʻia ka koho e ka makahiki, ke ʻano o ke olakino o ka mea maʻi, ka hele ʻana o nā maʻi o nā maʻi a me nā mea ʻē aʻe. No ka laʻana, i ka hana maʻamau o ka ʻōnaehana pale, ʻo ia wale nō ka mea e hōʻino ai i nā bacteria a ua lawa ka Azithromycin e mālama iā ia.

Inā nāwaliwali ka huakaʻi, ʻaʻole hiki iā ia ke pepehi i nā microorganisms a pau e hōʻino ʻole ʻia. A laila ʻoi aku ka maikaʻi o ka hoʻohana ʻana i kahi Amoxiclav ikaika aʻe. E wikiwiki hou ka wikiwiki a hoʻomaka i ka hana ma loko o hoʻokahi hola a me ka hapa ma hope o ka hoʻokele ʻana. Ponoʻo Azithromycin i ʻelua mau hola e hana i kēia, akāʻo ka hopena therapeutic o ke lōʻihi aku.

Eia nō naʻe, ʻaʻohe mana o Amoxiclav e pale aku ai i kekahi mau mea ʻino i hoʻopaʻa pono ʻia e Azithromycin. Hoʻokuʻu ʻia kēia: mycoplasma, kekahi mau ʻano lāʻau o Koch a me kekahi mau ʻano o ka legionella.

Hoʻohana ʻia ʻo Amoxiclav a i ʻole Azithromycin no ka angina: inā ʻaʻole maʻi ka mea maʻi i ka penicillin, ua hāʻawi ʻia ʻo Amoxiclav, inā ʻaʻole i ʻae ka mea maʻi i kekahi ʻāpana o kēia lāʻau a ʻaʻole ia i hana pono, ʻōlelo ʻo ke kauka iā Azithromycin.

Hōʻike ka hoʻohālikelike o Azithromycin a me Amoxiclav i kēlā me kēia mea pono ke ala pono i kāna iho: e like me nā kauka, ʻo ka lāʻau mua loa he liʻiliʻi ka liʻiliʻi o ka hopena, a ʻoi aku ka uku no lākou, akā ʻo ka lua ka hopena ikaika.

ʻ .lelo a pau
He kaukaʻi ʻo Anna Moschovis.

ʻIke hewa? Koho ia a kaomi Ctrl + Enter

ʻO ka wehewehe a Azithromycin

ʻO Azithromycin kahi maʻi o ka hui macrolide. ʻO ke mea ikaika o ka lāʻau ka azithromycin dihydrate. Loaʻa ka lāʻau lapaʻau ma ke ʻano o nā papa coated a me nā kapiki no ka hoʻokō waha. 1 papa papa i ka 500 mg o ka lāʻau. He pālahalaha ka lāʻau lapaʻau. Hoʻopili ʻia ka hana o ka hana o ka azithromycin me kahi kaʻole o ke kaʻina hana o ka protein synthes e nā cell bacterial. Ma ka mākaʻi ʻana i nā ribosome, kōkua ka azithromycin e hoʻolōʻihi i ka ulu o nā meaola a pale i kā lākou hānai.

Ka lāʻau lapaʻau e hana bacteriostatically. Hoʻopili maikaʻi ka waiwai koʻikoʻi ma ke kiko. Hoʻopau ʻia ka lāʻau lapaʻau e ka lāpū me ka uē a ma o nā ʻāpana. ʻO ka hōʻailona no ke koho ʻana i ka azithromycin:

  1. Nā maʻi maʻi pāpaʻi o ka ʻōpū hanu o luna (laryngitis).
  2. Ke ala o nā kino ENT (otitis media, sinusitis, me ka sinusitis, pharyngitis, tonsillitis, tonsillitis kūlohelohe).
  3. Ke ala o ka lalo o ka hanu haʻahaʻa i hoʻoulu ʻia e nā microbes koʻikoʻi (bronchitis, pneumonia).
  4. ʻO nā maʻi ʻili (erysipelas, streptoderma, staphyloderma, huehue, impetigo, dermatosis kūmole).
  5. Pākuʻi hoʻonāukiuki o nā hanana genitourinary me ka ʻole o ka hoʻopiʻi (pyelonephritis, cystitis, urethritis, epididymitis, orchitis, prostatitis, hana i ka punilapa).
  6. ʻO ka wili i loko o ka hana mua.

ʻAʻole i kuhikuhi ʻia ʻo Azithromycin no:

  • molololo
  • hooulu pilikia,
  • lima hana hoʻopili hewa,
  • hoʻohana kuʻikahi me ka ergotamine,
  • Hoʻomanawanui ma mua o 18 mau makahiki (no ka hoʻokele intravenous).

Lawe ʻia nā papa Azithromycin ma mua a ma hope o kahi ʻaina. Hiki ke mālama wale ʻia ka lāʻau lapaʻau. ʻAʻole ʻōlelo ʻia kēia ʻano antibacterial e lawe ʻia i ka wā hāpai. Ke lawe nei iā Azithromycin i ka wā lactation, pono paha ʻoe e hōʻea i ka umauma. Hāʻawi i kahi antibiotic i nā keiki.

Lawe ʻia nā papa Azithromycin ma mua a ma hope o kahi ʻaina.

ʻO ka wehewehe ʻana iā Amoxiclav

Kuhi ʻia ʻo Amoxiclav ma o nā kinikini o ka hui penicillins i pale ʻia. ʻO ka hoʻonohonohoʻana o ka lāʻau hoʻohui ka amoxicillin a me ka waikawa clavulanic. Hana ʻia kahi lāʻau lapaʻau ma ke ʻano o nā papa no ka hoʻokele waha a me ka paule e loaʻa ai kahi hopena. He bactericidal. Hoʻomaopopo koke ʻia ka lāʻau lapaʻau. ʻAʻole ʻai ka ʻai i ka bioavailability o ka lāʻau. Hoʻopiliʻia ʻo Amoxicillin e nā keiki me ka urine.

Amoxiclav contraindicated in the mononucleosis infectious, hypersensitivity, lymphocytic leukemia (cancer cancer), ate disfunction, cholestatic jaundice. ʻAʻole i kuhikuhi ʻia nā papa no nā keiki ma lalo o 12 makahiki.

ʻOkoʻa ka ʻokoʻa

Ua like ʻole kēia mau lāʻau lapaʻau mai kekahi mai kekahi:

  1. Hana i nā pathogens i nā ʻano like ʻole. ʻAʻole make ʻo Azithromycin i nā huakini, akā ke kāohi nei i kā lākou ulu a me ka ulu ʻana, e kōkua ana i ke kino (kaomi i nā ʻona pale) i ka maʻi. Hoʻopilikia ka Amoxiclav i ka bactericidal, ka mea e hoʻonā i ka lysis o nā huakini a me ka luku ʻana i nā mikrobes.
  2. Loaʻa i nā ʻano palapala like ʻole. Hiki ke hoʻohana ʻia ʻo Azithromycin i ke ʻano o nā capsules i loko, a lawelawe pū ʻia i nā lāheʻu intravenously. Loaʻa i ka Amoxiclav i ka pauma form no ka hoʻokō intravenous.
  3. Aia lākou i nā papa o ka antibiotics like ʻole.
  4. Hana i nā pathogens like ʻole. ʻO Legionella, borrellia, mycoplasma a me ka chlamydia e pili ana i ka azithromycin. ʻO ka maʻi Pocococci, focal enterococcus, Staphylococcus aureus, Shigella a me Salmonella i ka pale ʻana i ka lāʻau. ʻO kahi hiʻohiʻona o Amoxiclav kahi mea kūpono e kū'ē i nā pathogens o nā maʻi ʻehaʻawa, Gardnerella, Helicobacter pylori, cholera vibrio a me actinomycetes.
  5. He hiʻohiʻona ʻokoʻa lākou. Loaʻa i ka Amoxiclav kahi beta-lactamase inhibitor, ka mea e ʻae iā ia e hana i nā bacteria me ke kūʻē ʻana i nā antibiotika lactamase.
  6. He nui nā hopena ʻaoʻao o ka Azithromycin. ʻAʻole ia e like me Amoxiclav, i ka wā e lawe ai i kēia lāʻau lapaʻau, anorexia (ʻeha), ʻike luhi, ʻike i ka lohe, hōʻeha o ka cardiovascular (palpitations, arrhythmia, tachycardia ventricular, loli i ka manawa QT, kahe ʻana i ke kahe koko), ʻeha o ka hanu (pōkole o ka hanu) ka pehu ʻana, hoʻomohala i ka hepatitis, jaundice, pancreatitis, hana ʻana i ka nāwī o ka mucous waha o ka waha, hypersalivation, discoloration o ka alelo, ʻeha ma nā ʻāʻī a me nā ʻōpū, huehue.
  7. Nā ʻokoʻa ʻokoʻa a me ke ʻano o ka hoʻokele. Inu inu nā papa Azithromycin 1 mau manawa i kēlā me kēia lā. ʻO ka lōʻihi loa o ka lapaʻau he 3-5 lā. Lawe ke Amoxiclav i papa 1 i kēlā me kēia 8-12 mau hola no 5-14 lā.
  8. Hoʻokahi helu o nā papa pākahi ma kēlā me kēia pā (3 a 6 paha no Azithromycin a me 15 no Amoxiclav).
  9. Loaʻa i nā kukuna i kēlā me kēia lā.
  10. Nā hōʻailona ʻokoʻa. ʻO nā ʻōmaʻomaʻo kūikawā no ka lawe ʻana iā Amoxiclav he gynecological pathology, cholecystitis, mumumu o nā dile bile, nā maʻi odontogenic (i kumu o nā maʻi dental), ka maʻi lipi, salmonellosis, sepsis, meningitis, endocarditis, nā maʻi o ka iwi a me ka kiko konane, nāwī o nā kiko ma ke ʻano o nā holoholona a me nā ʻili o ke kanaka. ʻO nā hōʻailona koʻikoʻi no ka azithromycin ka borreliosis (maʻi-pili i ka maka) i ka wā o ka erythema, chlamydia, mycoplasmosis a me nā huehue.
  11. Nā ʻano ʻē aʻe me nā lāʻau lapaʻau ʻē aʻe. ʻAʻole i hui pū ʻia ka Azithromycin me digoxin, zidovudine, warfarin, ergot alkaloids, atorvastatin (piʻi hou ka pilikia o ka hōʻino o ka iwi), terfenadine, lovastatin, rifabutin a me cyclosporine. Ke hoʻohana nei iā Amoxiclav, bacteriostatic antibiotics, laxatives, antacids, glucosamines, allopurinol, rifampicin, probenecid, oral contraceptives a disulfiram ʻaʻole hiki ke hoʻohana like like.

ʻO nā kulekele Gynecological, cholecystitis, hoʻonāukiuki i nā dile bile, nā maʻi odontogen e hōʻike pono i ka lawe ʻana iā Amoxiclav.

He aha ka mea ikaika, Amoxiclav a Azithromycin

He paʻakikī ke ʻano hoʻohālikelike o Amoxiclav a me kāna mauʻikepili (Augmentin, Flemoklav Solutab) me nā lāʻau lapaʻau e pili ana i ka azithromycin ma muli o nā hui pharmacological ʻokoʻa, ka hanauna a me ka ʻōnaehana. Ponoʻo Amoxiclav i kahi manawa hou aku a me nā lāʻau e mālama ai i nā maʻi. Me ka pneumonia o ke ʻano pneumococcal, ʻo ia kahi laikahi mua o ka lālapa, aʻo Azithromycin i kauoha ʻia no ka intolerance penicillin a i ʻole kūʻē iā lākou.

Me kahi pathology'ē aʻe, ʻoi aku ka maikaʻi o Azithromycin. Aia wale nō i ka mea i hoʻonā ʻia ai ka lāʻau antibiotika a pehea ʻo ke keiki a i ʻole ka ʻomaʻomaʻomaʻa ʻana.

Hiki paha ke kau like

ʻAʻole kūpono nā Azithromycin a me Amoxiclav. Kuhi pinepine ʻia kēia mau antibiotika, me ka mea e hoʻemi ʻia ka hopena o ka mālama ʻana. ʻO kēia ma muli o kā lākou hana like ʻole o ka hana. ʻAʻole hiki ke hoʻohui pū me nā maʻi bacteriostatic me ka bactericidal. I mea e hoʻohana ai iā Azithromycin, pono ʻoe e hoʻopau i ka lawe ʻana iā Amoxiclav.

ʻO kaʻoi aku ka maikaʻi, amoxiclav a azithromycin

ʻO ka maikaʻi, ʻo Amoxiclav a me Azithromycin, ʻaʻohe mea e hiki ke ʻōlelo me ka maopopo ʻole. ʻO kēia kahi mea e koho ai. Ua koho ʻia ka lāʻau lapaʻau no nā mea maʻi o kēlā me kēia. ʻO ka ʻike ʻole o ka ʻikepili i ke ʻano o ka pathogen, hiki i kekahi lāʻau lapaʻau ke kuhikuhi. Inā he pilikia ka mea e hoʻomaka ʻia e Escherichia coli, Shigella, Salmonella, pneumococci, a laila makemake ʻia ʻo Amoxiclav. Me ke ala o ENT, ua kuhikuhi pinepine ʻia ʻo Azithromycin ma muli o kāna kumukūʻai haʻahaʻa a me ka komo maikaʻi ʻana i ka ʻoihana.

ʻO ka manaʻo o nā kauka a me nā loiloi o nā kauka

ʻAʻole i ʻomaʻomaʻo nā kauka i nā mea i ʻoi aku ka maikaʻi o ka lāʻau lapaʻau. Hoʻolālā pinepine nā urologists i ka ʻōmaʻomaʻo Amoxiclav a me Azithromycin, akā ʻoi aku ka maikaʻi o ka lua ma mua o ka maʻi chlamydial a me mycoplasma. Loaʻa ka lāʻau lapaʻau i ka hopena ikaika ma ka huakaʻi intracellular. Hoʻokahi nā Therapist a me nā pulmonologists i nā lāʻau ʻelua. Hoʻomaopopo nā lāʻau lapaʻau e hana i nā penicillins (Amoxiclav) i ke kino o nā keiki a maʻalahi i ka ʻoluʻolu.

Alexei, 32 makahiki, kaukaʻi niho niho, Moscow: "ʻO Amoxiclav kahi lāʻau ākea ākea ākea a kokoke wau e kuhikuhi mau i kaʻu poʻe maʻi me ka pahuhopu e pale aku i nā hoʻopiʻi hopohopo ma hope o nā hana niho. Aia nā hemahema i ka hemahema a me ka dyspepsia ma ke ʻano he hopena ʻaoʻao. "

Ulyana, 37, kauka, Yekaterinburg: “ʻO Amoxiclav ka lāʻau lapaʻau e koho ai no ka erysipelas e hoʻomaka nei, nā hōʻeha manuahi, nā pōpoki, a me nā maʻi odontogenic. Wikiwiki ka hopena. ʻO nā pōʻino o ka hana haʻahaʻa o nā papa i loko o ke ala o ka ʻoihana hanu o luna a me ka osteomyelitis. "

ʻO Maria, 35 mau makahiki, ʻo ia kekahi mea lapaʻau, Kirov: "Maikaʻi ʻo Azithromycin inā ʻike ʻia ka pathogen kiko a hana ka lāʻau lapaʻau ma luna. ʻO ka pōmaikaʻi he regimen hopena maʻalahi. Hoʻokomo ʻia nā pōʻino i ka hopena o ka ʻōpū a me nā ʻōpū. "

ʻO Amoxiclav a me azithromycin - he aha kaʻokoʻa?

Me ka ʻeha ʻo ka ʻeha, ʻo bronchitis a me nā maʻi maʻi maʻamau e like me ka maʻi, ua hoʻohuʻahaʻa ʻia ka antibiotika, e like me kekahi i kekahi. ʻO kekahi o ka mea i hoʻohana pinepine ʻia, ʻo Azithromycin a me Amoxiclav, kahi mea kūpono e hoʻohālikelike ai.

ʻO ka hui pū ʻana o ka azithromycin ka mea like me ka mea nui o ka azithromycin. Aia i ka amoxiclav ka amoxicillin a me ka waikawa clavulonic.

Nā hana hana i ka hana

  • Hoʻopilikia ka Azithromycin i ka hoʻokumu ʻana o ka protein i nā pūna bakalē, e pale ai i ko lākou ulu maʻamau a me ka hoʻoulu. I ka manawa like, ʻaʻole make nā pepeke mai ka antibiotika, akā e kāpae wale i ka hana hou ʻana - pono e luku ʻia e ka ʻōnaehana.
  • Hoʻopilikiaʻo Amoxicillin i ka hoʻokumuʻana o kahi māhele nui o kahi pūpū maʻi - peptidoglycan. Ke alakaʻi nei kēia i ka make o ka microorganism. Eia nō naʻe, loaʻa i nā huapalapala he enzyme e hiki ai ke wehe i ka amoxicillin a like i loko o nā ʻano antibiotics, β-lactamase. Hoʻopili ka acid Clavulonic i ka hana o kēia enima, ma laila e hoʻonui ai i ka hiki o ke amoxicillin.

Hoʻohana ʻia ʻo Azithromycin no:

  • ʻO ka maʻi pharyngitis (kahi maʻi pharyngeal),
  • ʻO ka ʻili o Tonsillitis.
  • Bronchitis,
  • Piʻi,
  • ʻO nā maʻi hopohopo o nā kino ENT,
  • Pānuhū maʻi,
  • Laʻi hopohopo lēwa o ka kanawai o ka laahi,
  • Nā dermatoses hopohopo (nā ʻili ʻōiwi),
  • ʻO ka ulia peptic i hoʻokumu ʻia e ka maʻi Helicobacter pylori - ma ke ʻano o ka hui hoʻohui ʻana.

  • ʻO nā maʻi ʻōpū
  • ʻĀpilikia lēʻaaka (itis me ke kani)
  • ʻO ka wahi maʻi (koe wale nō no ka maʻi a me ka maʻi pāō)
  • Pau ka laha
  • Nā maʻi maʻi Urogenital
  • ʻO nā maʻi ma ka pīpī
  • ʻO ka ʻili a me ke pāloʻalolo papaha,
  • Me ka ulia ʻeha e pili ana i ka maʻi Helicobacter pylori - ma ke ʻano o ka hui hoʻohui ʻana,
  • I ka hana ʻana:
    • ʻO Gonorrhea
    • Ke kāohi ʻana i ka maʻi hana,
    • Nā maʻi ʻeha o ka ʻōpū o ka ʻōpū.

Nā Hoʻohui

ʻAʻole pono e hoʻohana ʻo Azithromycin no:

  • Ke pale ʻole i ka lāʻau lapaʻau,
  • Intolerance antibiotic Macrolide (erythromycin, clarithromycin, etc.),
  • ʻO ka renal i ʻole a hepatic failed,
  • ʻO ka umauma (pono e haʻalele i ka wā e lawe ai i ka lāʻau lapaʻau),
  • Pōpiopio a i ka 12 makahiki a i ʻole ka momona a hiki i 45 kg - no nā capsules a me nā papa.
  • ʻAno a hiki i 6 mau makahiki - no ka hoʻopiʻi.

  • Ke hoʻomanawanui nei i ka lāʻau, nā penicillins a i ʻole cephalosporins,
  • ʻO ka maʻi mononukleosis
  • ʻO ka huehalolo hopena.

Ua hōʻoia ʻia nā lāʻau ʻelua no ka hoʻohana ʻana i ka wā hāpai inā he ʻoi aku ka maikaʻi o ka hana ʻino.

Nā hopena hopena

Hiki i ke Azithromycin:

  • ʻʻAla
  • ʻEhaʻeha mālie
  • ʻEha ʻeha
  • ʻO nā maʻi he digestive
  • Hoʻokele ʻia nā wāwae pālua (thrush).
  • Allergic kūlia, incl. i ka la.

Nā hopena ʻokoʻa o Amoxiclav:

  • Allergic hopena pili
  • ʻO nā maʻi he digestive
  • Akea huehue, kidney kidney function,
  • ʻʻAla
  • ʻO nā maʻi paʻi.

Hōʻanoʻike o Azithromycin

ʻO Azithromycin kahi papa antibacterial o ka hui macrolide. Loaʻa i ka ʻano o nā capsules a me nā papa. Loaʻa iā ia kahi hopena bactericidal - hoʻopili i ka subunit 50S o ka ribosome, pale i ka synthesis synt.

Loaʻa iā ia ka hopena nui loa i ka:

  • Aulaia,
  • Melanie
  • hiloi hemophilic,
  • laia
  • Nā lawaiʻa
  • legionella
  • moraxella
  • haulie
  • nā huakini
  • pili
  • paulamala93
  • treponema
  • ureaplasma
  • myopoplasma.

A lawe ʻia ma ke alo, lawe ʻia ka lāʻau i ka hoʻopili koke ʻana, bioavailability - 37%. Hiki i nā māka ke hele i nā poloka.

  • nā maʻi o ka ʻōpū hanu, nā ʻenehana ENT (pharyngitis, tonsillitis, bronchitis, pneumonia, otitis media, laryngitis, sinusitis),
  • nā maʻi genitourinary (urethritis, cystitis, cervicitis),
  • nā mea hōʻiliʻili o ka ʻili a me nā membusuka mucous (erysipelas, nā dermatose bacterial),
  • ʻO ka maʻi Lyme
  • nā maʻi pā o ka digestive e pili ana me ka Helicobacter pylori.

Hōʻike ʻia ka Azithromycin no nā maʻi o ka ʻōpū o ka hanu, nā ʻenehana ENT (pharyngitis, tonsillitis, bronchitis, pneumonia, otitis media, laryngitis, sinusitis).

  • hypersensitivity o ka hana ikaika o ka lāʻau,
  • decompensated ʻōpū a me nā maʻi o nā keiki,
  • umauma umauma,
  • makahiki a hiki i ka 12 makahiki.

Me ka mālama aka, hiki ke kuhikuhi ʻia ka lāʻau lapaʻau:

  • hāpai ʻo ka wahine (inā he ʻoi aku ka pono o ka lawe ʻana ma mua o ka hopena o ka pūpū).
  • nā nāʻeʻeha o ka naʻau.

  • Nā hōʻailona neʻe - ka ʻeha, ke poʻo, ka pale ʻana i ka hoʻoweliweli ʻana o ka ʻili o ka ʻili, ke hiamoe hiamoe, ka hopohopo,
  • ʻeha ka ʻeha
  • palpitations
  • dyspeptic syndrome - ka lua, ka luaʻi, ka ʻaina ʻoluʻolu, hoʻololi i ka palaka, ʻeha ʻeha),
  • gastrointestinal tract disorders - pancreatitis, pseudomembranous colitis, hōʻeha ate,
  • nā hoʻonui kiʻekiʻe o nā transaminases a me bilirubin,
  • ioe
  • candidiasis o ka waha waha, vagina,
  • hōʻike kūlohelohe - rashes ʻili a me ka ʻeha, ka edema o Quincke,
  • Hōʻoiaʻiʻo bronchospasm.

Pono e lawe ʻia i ka lākiʻi 1 hola ma mua o kahi papa ʻaina a i ʻole 2 mau hola ma hope o ka ʻaina. Inu i ka nui o ka wai me ka hoʻomoʻa ʻole ʻana.

Hoʻolālā Amoxiclav

ʻO Amoxiclav kahi antibiotic ākea ākea-ākea mai ka hui o nā penicillins semi-synthetic. Hoʻopili iā amoxicillin a me ka waikawa clavulanic. Loaʻa i nā papa papaʻa a i ka puka pauka no ka hoʻomākaukau o nā hana hoʻopiʻi, nā hopena no ka hoʻokele intravenous. Loaʻa ia he hopena bactericidal. Ua luku ʻia ʻo Amoxicillin ma kāna ʻano maʻemaʻe e ka beta-lactamase, a ua kāohi ʻo clavulanic acid i kēia enzyme, ʻo ia ka hana hou aku ka maikaʻi.

ʻO Amoxiclav kahi antibiotic ākea ākea-ākea mai ka hui o nā penicillins semi-synthetic.

Hoʻomaʻaʻa ka lāʻau lapaʻau:

  • Melanie
  • kenia
  • enterobacteria
  • Escherichia
  • ʻōpopo hemophilic,
  • Klebsiella
  • moraxell
  • mau walima,
  • keke
  • listeria
  • aitaka
  • peptococcus
  • paulamala93
  • ka brucella
  • haulie
  • ʻO ka helicobacter pylori,
  • nohime pili,
  • kahi maʻi protozoal
  • salmonella
  • Shigella
  • kolera vibrio,
  • ʻO Yersinia
  • chlamydia
  • borellium
  • leptospira
  • treponem.

Hoʻonui koke ka lāʻau i loko o ka pānaʻi hana, bioavailability - 70%. I ka loaʻa ʻole o nā huhū o ka meninges, ʻaʻole i komo ka lāʻau i ka heʻa koko-lolo. Hoʻokumu ʻia ʻo ia ma o ka ʻōnaehana urinary, komo i loko o ka waiū umauma, ma o ka paepae placental.

Nā hōʻailona no ka hoʻohana ʻana:

  • ʻeha nā hopohopo o ke keaka a me ka ʻaoʻao o ka hanu, ENT nā ʻōpū (tonsillitis, pharyngitis, abscess pharyngeal, sinusitis, otitis media, bronchitis, pneumonia),
  • nā maʻi o ka ʻōnaehana genitourinary (cystitis, urethritis, pyelonephritis),
  • nāʻiʻi o ka ʻili a me nā pāwī palupalu,
  • hana ʻino i ka iwi a me ka hoʻopili hoʻohui,
  • ka hana ʻana o nā ʻili o ka biliary a me nā ʻōpū o ka ʻōpū,
  • pae hoʻohua i ʻike ʻole ʻia,
  • maʻi maʻi odontogenic
  • i nā maʻiʻelima.

  • hypersensitivity i nā māhele o ka lāʻau lapaʻau,
  • jaundice cholestatic:
  • paʻa ka hana ʻōpio ma muli o ka hoʻohana pono ʻana i nā lāʻau lapaʻau i ka wā ma mua,
  • leukemia lymphoid,
  • hopohopo mononucleosis,
  • pilikia kūlohelohe
  • phenylketonuria.

ʻO ka lāʻau lapaʻau e pono e mālama me ka akahele inā:

  • ka mōʻaukala o ka pseudomembranous colitis i kēia manawa,
  • gastrointestinal tract pathology, hana hewa a me ka hana kidney,
  • i ka wā o ka hānau ʻana o ke keiki a me ka hānai ʻana
  • i ka wā e hui pū ai me nā anticoagulants.

  • ʻōpio dyspeptic
  • stomatitis, glossitis,
  • ʻeleʻele nā ​​niho enamel,
  • gastrointestinal tract disorders - enterocolitis, pseudomembranous colitis, lēʻaila ka hana lawelawe ʻeha, hepatitis, hoʻonui i nā kiʻekiʻe o ka transaminases a me bilirubin,
  • nā mea hoʻonāukiuki
  • anemia, leukopenia, thrombocytopenia / thrombocytosis, eosinophilia, agranulocytosis,
  • ioe
  • kandidiasis
  • nā hōʻailona neurological - nā hiamoe hiamoe, nā hopohopo, irritability.

ʻO ka hui pūʻana o Amoxiclav me Methotrexate e alakaʻi i ka hoʻonui ʻia o ka pehu o ka hopena. Ke hui pū me nā antacids, ʻikeʻia ka aminoglycosides a me nā laxatives, a ʻike ka hopena i ka hopena o Amoxiclav. No ka hoʻouluʻana i ka hopena o ke kinikino, pono pono e lawe pū me ia me ka huahelu C. Amoxiclav e hōʻemi i ka hopena o ka lawe ʻana i nā contraceptives, pono e noʻonoʻo i nā wahine o nā makahiki hānau.

Pono e kiʻi ʻia ka lāʻau ma mua o ka papaʻaina, me ka wai nui. Hoʻoholo ʻia ka papa e ka kauka hele ʻana, no ka mea e hilinaʻi ana i ka hōʻino a me ka pā nui o ka hana pathological, ke ʻano o ka mea maʻi, a me nā ʻano o ke kino o ke kino.

Aia ia ka hapa?

  1. ʻO ka papa pākuʻu mai ka 220 a 500 mau rubles, e hilinaʻi ana ma muli o ka nui o ka nuixicillin.
  2. ʻO ka paukona no ka hoʻomākaukau o nā kāpae - mai 100 a 300 mau rubles.
  3. ʻO ka pauka no ka hoʻonā ʻana no ka maʻi - e pili ana i ka 900 rubles.

  1. Ka puka papa - mai 80 a 300 mau rubles.
  2. Nā ʻōpala - mai 150 a 220 mau rubles.

E pili ana i nā ikepili o nā kumukūʻai kumukūʻai, ʻoi aku ka liʻiliʻi o Azithromycin.

Hiki paha ke hoʻololi i ka Azithromycin me Amoxiclav?

Hiki ke hoʻololi i ka Azithromycin me Amoxiclav inā maikaʻi ka hopena i ka microorganism seeded (e hōʻike ʻia e ka moʻomeheu bacteriological). Inā he mycoplasma aiʻole ureaplasma ke pathogen, a laila ma kēia hihia, ʻaʻohe hopena o Amoxiclav. ʻO ka lawe ʻana i ka lāʻau e pono e lawe ʻia e nā kauka hele wale nei, ʻaʻole ʻia ke hana i kāu iho.

Ua noi ʻia nā lāʻau ʻelua i waena o nā kauka e pili ana i nā mahele maʻi infectious, akā ua koho ʻia ke koho hoʻokahi, e lawe ana i nā contraindications.

Nā Hōʻike Hoʻomaʻi

Victoria, 32 makahiki, Vladivostok

I ka lua o ka hapalua, i ka wiki 27, ua hōkue ke kinipopo, ua huli hoʻi i ka hoʻomaka ʻana o ke niho niho naʻauao. Ua kuhikuhi ke kauka iā Amoxiclav, no ka mea he hoʻohemo ʻo ia. Aia nā hopohopo e hoʻopilikia ai ka lāʻau i ke keiki, akā ua hōʻoia ke kauka ʻaʻole e waiho wale ʻia ka maʻi, a me ka loaʻa ʻole o ka hōʻeha paʻakikī e hōʻeha ʻia ai. Lawe ʻia 5 mau lā a hele nā ​​mea a pau. Ua hānau maikaʻi ke pēpē.

ʻO Daniel, 24 mau makahiki, ʻo Orenburg

Ua kau lākou i ka bronchitis maʻi. I kekahi mau manawa i hoʻokahi makahiki, ʻoi loa ka ulu, pono e mālama me ka antibiotics. Inā hoʻomaka wau e lawe i ka manawa kūpono, a laila hiki iaʻu ke hana me nā wailua. ʻAʻole hiki i nā microorganism ke hoʻomohala i ka hoʻohui i ka lāʻau hoʻolaʻau i hoʻolaʻa pinepine, ʻo wau i ka ʻAmoxiclav me Azithromycin.

Nikolai Ivanovich, 53 makahiki

Ua loaʻa i nā kauka nā maʻi he nui, maʻi prostatitis a me nā mākaukau bronchial i pinepine pinepine ʻia. Lawe mau wau i Azithromycin, akā hoʻonui pinepine aku ke kauka iā Amoxiclav. Heʻoi aku ka helu, ʻaʻole maʻalahi mau e kūʻai, no laila ke lawe wale wau i ka wā i hoʻopiʻi nui ʻia ai nā ʻōuli, ma nā kūlana ʻē aʻe e sui wau iā ia.

ʻO wai ka lāʻau hōʻemi

ʻO ke kumukūʻai o ka lāʻau lapaʻau e hilinaʻi ʻia ma kona ʻano ka hoʻokuʻu a me kahi o ke kūʻai aku. ʻOi aku ka kiʻekiʻe o ka huahana Amoxiclav ma muli o ka hoʻopili, ma laila kekahi mau mea ikaika, no laila wikiwiki loa ka hopena o ka lāʻau. ʻAi pinepine ʻia ʻo Azithromisin.

He kumukūʻai o nā papa Amoxiclav e uku i ka awelika o 235 mau rubles. no ka pālākiō maʻamau o 15 pcs., Azithromycin me nā papa like he 50 mau rubles.

Mai poina e pono ai i nā lāʻau ʻelua ke ʻano nā hana maʻi. No laila, hiki iā ʻoe ke kūʻai iā lākou wale nō ma ka papa inoa.

ʻOi aku ka maikaʻi - Amoxiclav a iʻole Azithromycin

Ua hōʻike ʻia kahi hoʻohālikelike hoʻohālikelike o kēlā me kēia lāʻau lapaʻau ka hopena a me ka ʻoli. Ke nānā ʻia nei mai ka ʻike o nā contraindications, ʻaʻole mālama iā Azithromycin iā lākou a hiki ke hoʻohana ʻia mai ka wā kamaliʻi. Akā ʻo Amoxiclav ka mea ikaika i ka hakakā ma nā microorganisms kūponoʻole.

Ke koho ʻana i ka lāʻau kūpono, hilinaʻi ke kauka i nā hopena hōʻike a me ka hoʻokolilo pilikino o ka mea maʻi.

Ua kau ʻia ke ʻano o ka mālama ʻana ma ke ʻano o nā huakini, nā maʻi, nā ʻano makahiki a me nā ʻano ʻano o ke kino. I ka laʻana, hiki iā ʻoe ke noʻonoʻo i ka chlamydia maʻi. ʻAʻole make ka hoʻohana ʻana o Amoxicillin i ia, a ʻo ʻAzithromycin e hana maikaʻi me ka maʻi puka ʻana.

Hoʻāla ʻia Amoxiclav

Amoxiclav - kahi antibiotic me ka laulā ākea o ka hana, e pili ana i nā penicillins. Ke kāohi nei nā lāʻau i ka protein i nā peptide-binding e hoʻopili i ka hana ʻana i ka paia o ka cell bacteria, e kōkua ana i kona make. ʻAʻole hoʻopau ʻia ʻo Amoxiclav i ke kino o ke kanaka, no ka mea, ua paʻa ka nui o ka protein peptide-paʻa i loko o nā pūnaola o ke kanaka.

ʻO nā maʻi no ka hoʻohanaʻana i ka lāʻau lapaʻau ka maʻi maʻi.

  • odontogenic
  • Nā hui kino ENT, nā ʻōpū o ka ʻōpū o ke kino (me ka sinusitis, ka sinusitis, pharyngitis, otitis media, tonsillitis, a pēlā aku),
  • ʻōpū o ka hanu haʻahaʻa (ma loko o ke aʻalolo a me nā maʻi bronchitis, pneumonia),
  • ka pili ʻana a me ka iwi kiko
  • uria
  • nā ʻūpū palupalu a me ka ʻili,
  • ʻekekikema
  • biliary tract (cholangitis, cholecystitis).

Hoʻopili ʻia ke hoʻohana ʻana o Amoxiclav i kēia mau helu:

  • leukemia lymphocytic
  • hopohopo mononucleosis,
  • ka hele ʻana o kahi mōʻaukala o ka jaundice cholestatic a i ʻole he lēʻaleʻa hepatic function i kumu ʻia e ka lawe ʻana i ka mana Clavulanic a i ʻole Amoxicillin,
  • ka hoʻomaloka ʻole ʻana o kēlā me kēia mea ikaika o ka lāʻau,
  • nā hopena hypersensitivity e ulu mai ana e pane i ka lawe i ka antibiotika o ka hui cephalosporins, penicillins a me nā mea hoʻonaninani beta-lactam a me nā mea āpau.

Pehea e hana ai ka azithromycin?

ʻO Azithromycin kahi antibiotic semi-synthetic o ka macrolide pūʻulu, kahi hopena bacteriostatic. Mālama i ka ulu ʻana o ka flora pathogenic ma muli o ka pale ʻana o ka translocase, kekahi mea pono e pono ai no ka synthesis o nā protein a me ka hoʻokaʻawale ʻana i nā cell bacteria. Hōʻike ʻia ka hopena bactericidal i nā mea maʻi e lawe i nā kiʻekiʻe kiʻekiʻe o ka lāʻau.

Nā hōʻailona no ka hoʻohanaʻana i ka antibiotic:

  • nā hopena o nā kino ENT a me ka ʻōpū hanu o luna (sinusitis, pharyngitis, tonsillitis, tonsillitis, otitis media),
  • nā maʻi ʻeha o ka ʻili a me nā lau palupalu,
  • ke kulana o ka ʻōpū hanu haʻahaʻa (pneumonia, bronchitis),
  • unplplated urinary tract maʻi (cervicitis, urethritis),
  • erythema migrans.

ʻO nā contraindications kūpono loa no ka lawe ʻana iā Azithromycin:

  • ka pilina ʻole kanaka kūʻai i ka azithromycin, erythromycin, nā macrolides a i ʻole ketolides,
  • hana paʻa me Ergotamine a me Dihydroergotamine,
  • nā maʻi o ka pūpū a me nā ʻōpio (ʻo ka hōʻemi ʻana o ka maʻi a me ka hana hepatic).

ʻO ka hoʻohālikelike o Amoxiclav a me Azithromycin

ʻOiai ke ʻano o nā lāʻau āpau he mau antibacterial āpau, ʻokoʻa nā ʻokoʻa ma waena o lāua.

ʻO ka mea like me nā lāʻau lapaʻau penei:

  1. Kahi ākea o ka hana antibacterial hana. Hoʻopau maikaʻi nā lāʻau lapaʻau i ka hapa nui o ka streptococci a me ka staphylococci (e komo pū me Staphylococcus aureus), Helicobacter pylori, Haemophilus influenzae, nā kumu hoʻopihapiha o ka gonorrhea, shigillosis a me ka ʻōpala wai.
  2. E hoʻokuʻu i ke ʻano. Loaʻa kēlā me kēia huahana i nā papa kiʻi ʻoniʻoni ma kaʻaila a me nā kāleka. ʻO ke kūʻai aku nei he mau pōkole no ka hoʻomākaukau o ka pohō a me ka hoʻonā ʻana no ka hoʻokele makua.
  3. Hoʻohana ma ka pediatrics. ʻAʻole i kuhikuhi ʻia nā papa no nā keiki ma lalo o 12 mau makahiki a me ke kaumaha paha o ke kino ma lalo o 40-45 kg, a he hopena no ka hoʻokele intravenous i nā mea maʻi ma lalo o ka 18 mau makahiki o ka makahiki.
  4. Hoʻohana i ka wā hāpai, lactation. Ua kuhikuhi ʻia nā lāʻau lapaʻau i nā wahine hāpai (i ka wā ʻoi aku ka nui o ka pono kūpono ma mua o ka hiki ke mālama ʻia). ʻO ka lawe ʻana i nā paila ma ka lactation hiki ke hiki wale nō ma hope o ka hoʻopau ʻia ʻana o ka umauma.

ʻO ka hopena ma hope o ka lawe ʻana i ka antibiotika Azithromycin he lohi a lōʻihi naʻe ka lōʻihi.

Hiki paha ke hoʻololi i kekahi lāʻau lapaʻau i kahi lāʻau ʻē aʻe?

Inā hiki ole ka hoʻohana ʻana o ka lāʻau lapaʻau ma muli o nā hopena ʻino a i ʻole ka contraindications, hiki ke hoʻololi ʻia i kahi analog. Ma mua o kēia, pono ʻoe e nīnau i ke kauka a me ka ʻike pono ke kūpono ka lāʻau lapaʻau no ka mālama ʻana i kahi maʻi i noho ʻia.

ʻAʻole pili ka Azithromycin i ka hopena o ka Amoxiclav, aia i nā mea kaha mana amoxicillin.

Eia kekahi, hiki ke loaʻa i nā antibiotika i ka manawa like. Ua hōʻike ʻia nā haʻawina hauoli ʻana ʻaʻole i pili ʻino ka azithromycin a me nā macrolides i ka maikaʻi o Amoxicillin. Hiki ke hoʻohana ʻia nā lāʻau lapaʻau 2 i ka mālamaʻana i nā maʻi lēʻeha koʻikoʻi (kahi pū me ka pneumonia bilateral) i loko o kahi keʻena o kahi haukapila.

Hōʻike nā kauka e pili ana i nā kauka e pili ana iā Amoxiclav a me Azithromycin

ʻO Olga Sergeevna, ʻoihana, ʻo Moscow: "Ua hōʻoia ʻia ka palekana a me ka hoʻokō pono o nā lāʻau ʻelua, akā hana like lākou ma ke kino. Pepehiʻo Amoxiclav i nā flora pathogenic, a me Azithromycin i pale i nā maʻi o ka hoʻonui. ʻO nā hopena ʻokoʻa i ka wā o ka mālama ʻana he mea ʻole ia, akā pono ke mālama ʻia. I ka wā o ka papa hana, ke noi nei au e lawe i ka probiotics e pale ai i ka hoʻomohala ʻana o nā ala o ka gastrointestinal. "

ʻO Iik Mikhailovich, ka mea lapaʻau, Kazan: "Ua kaulana kēia mau antibiotics ma muli o ka laulā nui o ka hana. Ua kau ʻia lākou i nā maʻi like ʻole, mai ka ʻāʻulu a hoʻopau i nā maʻi piʻi. ʻAʻole hiki iā ʻoe ke lawe i ka lāʻau lapaʻau me ka ʻole o ka ʻae ʻana i kahi loea: hiki iā ʻoe ke hoʻomau i ka pilikia a hoʻonāukiuki i ka hele ʻana o ka maʻi.

ʻO Anna Alekseevna, ʻoihana lapaʻau, ʻo St. Petersburg: "I ke koho ʻana i kekahi o nā lāʻau lapaʻau, nui nā mea e pono e noʻonoʻo, me ke komo ʻana i nā pathologies concomitant. Inā hōʻike ka mea maʻi i ka maʻi mellitus, kākau wau iā Amoxiclav (i kēia hihia ke manaʻo ʻia ʻo ia ka hana hou aku). Inā ʻaʻohe mea maʻi i ka hoʻonaʻauao olakino, ʻaʻole hiki iā ia ke koho kūʻokoʻa i ka antibiotics. "

ʻO Azithromycin a i Amoxiclav - ʻoi aku ka maikaʻi?

Hōʻike ʻia ka Amoxiclav a me kona mau kikowaena i nā alakaʻi mokuʻāina no ka mālama ʻana i nā maʻi maʻi hopohopo o ka ʻōpū o ka ʻōpū o ka respiratory (a me ka sinusitis) ka lāʻau lapaʻau mua. Eia nō naʻe, ko lākou pālahalaha pinepine a me ka hoʻohana ʻole mau ʻia i alakaʻi i ka hoʻomaka ʻana i ka pale ʻana i ka pale ʻana i ka amoxicillin. ʻAʻohe mea e pale aku i ka azithromycin i kēia manawa, eia naʻe he ākea pālahalaha o nā contraindications a me nā hopena ʻaoʻao. ʻO ka hopena ʻoi loa ka hopena o nā antibiotika: inu mua i ka papa o Amoxiclav, kahi manawa aʻe me kahi anuanu - ke ala o Azithromycin, etc. Hiki i kēia ala ke hiki iā ʻoe ke lanakila i ke kūkulu ʻana o ke kūpaʻa i nā microorganisms.

Waiho I Kou ManaʻO HoʻOpuka