Ciprofloxacin-AKOS Ciprofloxacin

ʻO ka maka o ka maka he 0.3% i ke ʻano o ka hopena o kahi hopena ʻāhinahina a i ka melemele a i ʻole ka ʻulaʻula paha.

1 ml
ciprofloxacin (i ke ʻano o ka hydrochloride)3 mg

Nā mea kūʻai: disodium paʻakai o ka ethylenediaminetetraacetic acid, mannitol a i mannitol, sodium acetate anhydrous a ʻekolu wai-wai, glacial acetic acid, benzalkonium chloride, wai d / a.

5 ml - mau pahu hūʻele polyethylene (1) - nā kīʻaha o ka pahu paʻi.

Pākuʻi helu

Holo nā maka 0.3%

Hoʻomoʻa ka 1 ml o ka hopena

mea waiwai - ciprofloxacin hydrochloride (ma hua ʻōlelo ciprofloxacin) - 3 mg,

nā mea hoʻowalewale: benzalkonium chloride - 0.10 mg, disodium ededate (disodium salt of ethylenediaminetetraacetic acid, Trilon B), mannitol (mannitol), sodium acetate trihydrate (sodium acetic acid 3-aqueous), glacial acetic acid, wai no ka hoʻonāukiuki.

Hoʻohālikelike i nā ʻōmole keʻokeʻo a i ʻole ka melemele keʻokeʻo paha

ʻO nā waiwai Pharmacological

Lapaʻau lāʻau

Ke noi topically, ua kū maikaʻi ciprofloxacin i loko o nā uhi o ka maka. Hoʻokomo ʻia ia i ka cornea a me ka keʻena o mua o ka maka, ʻoiai inā ka pilikia o ka epithelial uhi o ka kornea. Me ka pōʻino o ka corneal, ʻo ke kahe o ka ciprofloxacin i loko e ola i ka nui o nā mea kumu hoʻopiʻi o nā maʻi corneal.

Ma hope o kahi manawa hoʻokahi, ʻike ʻia ka ciprofloxacin ma ka umauma o ka keʻena o mua o ka maka ma hope o 10 mau minuke a he 100 μg / ml. ʻO ka lōʻihi loa o ka Cmax i ka māhuna o ke keʻena o mua ma hope o 1 h ʻo 190 μg / ml. Ma hope o 2 mau hola, hoʻomaka ka hoʻonaninani ʻana i ka lāʻau e hōʻemi, ʻoiai ka hopena o kona antibacterial ma loko o nā kiko o ka kornea e hiki aku i nā hola 6, i ka hoʻonaninani o ka keʻena anterior - a hiki i ka 4 hola.

Ma hope o ka instillation, hiki i ka ʻōnaehana o ka ʻōnaehana o ka lāʻau. Me ka topical noi o nā maka o ka maka o ciprofloxacin 4 mau manawa / lā ma nā maka ʻelua no nā lā 7, ʻo ke kumukūʻai awelika o ciprofloxacin i loko o ke koko koko he liʻiliʻi ma mua o 2-2,5 ng / ml, ʻoi ka ʻike nui loa ma mua o 5 ng / ml. Ke noi nui ʻia, T1 / 2 mai ka plasma he 4-5 mau hola.ʻO ka lāʻau ke hoʻopiʻi ʻia e nā keiki i loli ʻole - a i ka 50%, a i loko o nā ʻano o nā metabolites - a hiki i ka 10%, ma waena o nā mau palaka - ma kahi o 15%. ʻO kekahi o ka lāʻau lapaʻau i hoʻopau ʻia i ka umauma umauma.

Lapaʻau lāʻau

ʻO kahi papa antimicrobial ākea ākea mai ka hui o nā fluoroquinolones (kahi pūʻulu o nā monofluoroquinolones) no ka hoʻohana topical i ka ophthalmology.

Kāohi i ka DNA gyrase bakteria (topoisomerases II a me IV, ke kuleana no ke kaʻina o ka supercoiling o ka chromosomal DNA a puni ke kaua RNA, kahi e pono ai no ka heluhelu ʻana i ka ʻike genetic), hoʻonāukiuki i ka synthesis DNA, ulu palupia a me ka hoʻokaʻawale, hoʻohele i nā loli morphological (me ka pā o cell a me nā membranes) a me ka make wikiwiki o ka huina maʻi.

Hana ia i ka bactericidal ma kaola-kino i ka wā hoʻomaha a hoʻokaʻawale ʻia (no ka mea e pili wale ana ʻaʻole i ka gyrase DNA, akā pili pū kekahi lysis o ka paia o ka pā), a me nā micro-ʻano maikaʻi loa i ka wā hoʻohele. Hoʻonui i ka hualuaʻa o ka paia o nā pale cell.

Ua wehewehe ʻia ka liʻiliʻi o ka maʻi o ka maʻi macroorganism e ka nele o ka DNA gyrase i loko o lākou. ʻOiai e lawe ana i ka ciprofloxacin, ʻaʻohe mea like me ka hoʻomohala o ka pale ʻana i nā antibiotika ʻē aʻe i pili ʻole i ka hui o nā gyrase inhibitors, ka mea e hoʻokō maikaʻi loa ana i nā huakini i kū i nā aminoglycosides, penicillins, cephalosporins, tetracyclines a me nā meaʻokoʻa ʻē aʻe.

Hōʻalo i ka ciprofloxacin: nā momona aerobic gram-hewa: enterobacteria (Escherichia coli, Salmonella spp., Shigella spp., Citrobacter spp., Klebsiella spp., Enterobacter spp., Proteus mirabilis, Proteus vulgaris, Serratia marcescens, Hafnia alvei, Edwardsiella tarda, Providencia spp., Morganella morganii. Yersinia spp.), Hai nā huakini kino ʻino (Haemophilus spp., Pseudomonas aeruginosa, Moraxella catarrhalis, Aeromonas spp., Pasteurella multocida, Plesiomonas shigelloides, Campylobacter jejuni, Neisseria spp.), kekahi mau pathogens intracellular - Legionella pneumophila, Brucella spp., Chlamydia trachomatis, Listeria monocytogenes, Mycobacterium tuberculosis, Mycobacterium kansasii, Corynebacterium diphtheriae,

Nā maʻi aerobic Gram-maikaʻi. Staphylococcus spp.(Staphylococcus aureus, Staphylococcus haemolyticus, Staphylococcus hominis, Staphylococcus saprophyticus), Streptococcus spp. (Streptococcus pyogenes, Streptococcus agalactiae).

ʻO ka hapa nui o ka staphylococci-methicillin kū'ē i nā ciprofloxacin.

Na huakaiko Streptococcus pneumoniae, Enterococcus faecalis, Mycobacterium avium (kuhi (intracellularly)) - maʻalahi (koi ʻia ke hoʻokūkū nui e kī aku iā lākou).

Kākoʻo i ka lāʻau lapaʻau: ʻO nā pīpī bako, ʻo Pseudomonas cepacia, Pseudomonas maltophilia, Ureaplasma urealyticum, Clostridium difficile, Nocardia asteroides. Hoʻopiʻi kū'ē Treponema pallidum.

Ke hoʻomohala nui nei ka pale ʻana i ka ciprofloxacin, no ka mea, ma ka lima hoʻokahi, ma hope o ka hana a ciprofloxacin i nā hoʻomaʻamaʻa mau ʻole nā ​​microorganisms mau, a ma kekahi ʻaoʻao, ʻaʻole nā ​​huina bakela i nā enzyme e hana ʻole. He make paʻikiʻa ka lāʻau.

Nā hōʻailona no ka hoʻohana ʻana

Nā maʻi a me nā ʻehaʻeha ʻo nā maka e alakaʻi ʻia e nā microorganisms i pili i ka lāʻau lapaʻau:

- ka huakaʻi a me ka subacute conjunctivitis

- ulia maʻi pāpale pākēneka

- Nā maʻi ʻehaʻeha ma hope o nā hōʻeha a me nā kino ʻē aʻe

ʻO ka pale a me ka mālama ʻana mai i nā hōʻeha hōʻeha ma ka hōʻeha ʻana o ka maka a me kāna mau mea e pili ana (me ka hoʻokaʻawale ʻana o kahi kino ʻē aʻe mai ka cornea, conjunctiva, ma hope o ka hoʻolaha ʻana i ka kemu a i ke ʻano kino) paha a i ka wā i hana ʻia ma ka eyeball (pre-a me ka hoʻomakei ʻia o ka pale ʻana i ka maʻi ophthalmic).

Ke ʻano o ka noia me nā dosis

Kūloko ʻO 1-2 kaʻai i loko o ka ʻeke conjunctival o ka maka i hoʻopili. ʻO ke alapine o nā instillations e hilinaʻi i ka nui o ke kaʻina o ke ʻano.

Ma kahi maʻi o ka maʻi i ka maʻi hōʻeha maʻamau, hoʻokomo ʻia ka 1-2 i loko o ka ʻeke conjunctival o ka maka i hoʻopā ʻia (a i ʻole nā ​​maka ʻelua paha) i kēlā me kēia mau hola 4, a i nā maʻi ʻino, 2 hāʻule i kēlā me kēia hola. Ma hope o ka holomua, hoʻemi ʻia ka nui a me ka piʻi o nā instillations.

Ma ka maʻi bacterial conjunctivitis, maʻalahi, scaly a me ulcerative blepharitis - 4-8 mau manawa / lā, e like me ka nui o ke kaʻina o ke ʻano.

Me ka keratitis - 1 hāʻule ma ka liʻiliʻi 6 mau manawa / lā.

Me ka pōʻino o ka kornea i kumu ʻia e Pseudomonas aeruginosa, 1 hāʻule i ka liʻiliʻi o 8-12 mau manawa / lā.

Me ka uveitis anterior, hāʻawi ʻia ka lāʻau lapaʻau 1 hāʻule 8 8 mau manawa / lā. Ma ka hopena dacryocystitis a me canaliculitis - 1 hoʻohemo 6-12 mau manawa / lā, i loko o ka maʻi - 4-8 mau manawa / lā.

Ma ke ao ʻana o ka maʻi ulia i ka bakery ketahi: ma ka lā mua - i kēlā me kēia 15 mau minuke no 6 mau hola, a laila 1 kahe i kēlā me kēia mau minuke 30 i ka wā e ala ai, a me ka lua o ka lā - 1 waiho i kēlā me kēia hola i ka wā e ala ana, mai 3 a 14 mau lā - 1 hāʻule i kēlā 4 hola i ka wā e ala ana.

No ka pale ʻana i ka maʻi kuʻuna me ka hōʻeha o ka maka a me kāna mau mea hoʻohui - 1 hāʻule 4-8 mau manawa / lā no 1-2 mau pule. No ka pale ʻana i nā maʻi maʻi maʻi ma hope o ka hana me ka hoʻēmi ʻana o ka eyeball - 1 hāʻule mau manawa 4-6 / lā / i ka wā o ka wā hana.

Duration no ka hoʻohana. ʻO ka lōʻihi o ka mālama ʻana i ke koʻikoʻi o ka maʻi, ka papa kauka a me nā hopena o nā haʻawina bacteriological.

Nā hopena hopena

- nā maʻi kūlohelohe, ke kaumaha ʻeha a me ka hyperemia conjunctival, pōkā

- ka naʻau kino o ke kino i nā maka

- ʻono maikaʻi ʻole i ka waha ma hope o ka instillation

- hōʻemi i loko o kahi maʻi ʻike

- ka lōʻihi o kahi crystalline keʻokeʻo e hoʻopau ai i nā mea maʻi me kahi ulia corneal

nānā ʻana a i ʻole ka palaoa wili

Hoʻopili i nā lāʻau lapaʻau

Hoʻohālikelike ka lāʻau lapaʻau: hiki ʻole i ka hopena ciprofloxacin ke hoʻoponopono i nā lāʻau lapaʻau e loaʻa ana i nā waiwai pH o ka 3-4, ka maʻi kino a kūlohelohe ʻole paha.

Me ka hui like pū me nā antimicrobials ʻē aʻe, e nānā pinepine ʻia kahi pilina synergistic (beta-lactam antibiotics, aminoglycosides, clindamycin, metronidazole).

Nā ʻōlelo kikoʻī

Me ka mālama: Ua hōʻike ʻia ka lāʻau lapaʻau no nā mea maʻi me ka cerebral arteriosclerosis, pilikia cerebrovascular, convulsive syndrome.

ʻO ka hoʻonā i ke ʻano o ka hāʻule ʻana o ka maka i manaʻo ʻia no ka injra intraocular.

ʻAʻole hiki ke hoʻokele ʻia ka lāʻau lapaʻau i ka subconjunctival a pololei paha i loko o ke keʻena mua o ka maka.

Ke hoʻohana nei i nā lāʻau lapaʻau ophthalmic ʻē aʻe, ʻo ka manawa ma waena o kā lākou lawelawe e pau ma lalo o 5 mau minuke.

Inā, ma hope o ka noi ʻana i nā hāʻule, e hoʻomau a hoʻonui ʻia paha ka maʻi maʻamau no ka manawa lōʻihi, a laila pono ʻoe e kāpae i ka hoʻohana ʻana i ka lāʻau lapaʻau a nīnau aku i kahi kauka.

ʻO nā maka kuʻi wai ʻo Ciprofloxacin-AKOS i loko o ka papa pelele benzalkonium chloride, hiki ke hoʻonāukiuki i nā maka a me nā ʻāʻī ʻāʻī palaka laka. No laila, ma mua o ka hoʻohana ʻana i ka lāʻau iā Ciprofloxacin-AKOS, pono e hoʻokaʻawale ka mea maʻi i nā ʻīpili pili ʻana a kau ma luna o nā minuke 15 wale nō ma hope o ka hoʻoili ʻana.

Nā hiʻohiʻona o ka hopena o ka lāʻau lapaʻau ma ka hiki ke hoʻokau i kahi kaʻa a lawelawe paha

ʻO nā mea maʻi e ʻike ʻole ʻia kahi nalo ma hope iki o ka noi ʻana, ʻaʻole i ʻōlelo ʻia e hāpai i kahi kaʻa a hana paha me nā mīkini ʻenehana, nā mīkini a i ʻole nā ​​mea hana ʻē aʻe e koi ai i kahi hihiʻo koke ma hope o ka hoʻoili ʻana i ka lāʻau lapaʻau.

E hoʻokuʻu i ke ʻano a me ka pale

Momi nā maka 0.3%.

5 ml i loko o nā hue no ka maka o ka maka me kahi noʻoki ʻole i hāʻawi ʻia a me kahi pōpoki i hana ʻia i ka pāila.

5 ml i loko o nā pahu poli polymer me kahi pōpoki hoʻokoʻoki a me kahi pāpale dropper. Hoʻokahi ke kīʻaha me nā ʻōlelo aʻoaʻo no ka hoʻohana ʻana i nā lāʻau lapaʻau ma ka'āina a me nā ʻōlelo Lūkini e waiho ʻia ma loko o kahi ʻāpana pepa

E hoʻokuʻu i ke ʻano, ka hoʻonohonoho ʻana a me ka pōpoki

ʻIke ʻia ʻo Ciprofloxacin-AKOS i kahi hopena kūleʻa me kahi ʻōmaʻomaʻo ʻōmaʻomaʻo a i ʻole ʻōmaʻomaʻo hoʻi. Loaʻa ka lāʻau lapaʻau i loko o nā pahu wai 5 ml, ʻo kēlā me kēia mea he pu.

Hoʻopili ʻia ka hoʻomākaukau ʻana i nā ʻano mea:

  • ciprofloxacin hydrochloride - ka mea hana pono, 3 mg ma 1 ml o ka hopena,
  • aniumdrous a 3-wai hoʻohaumia sodium acetate, acetic acid, mannitol, etc. (hoʻohui hou).

ʻO nā waimaka o nā maka he antibiotic-fluoroquinolones, nā huahana antimicrobial. Hāʻawi ʻia kēlā me kēia kīhaha me kahi mea lapaʻau i loko o kahi pahu liʻiliʻi, i hui pū ʻia me nā ʻōkuhi me nā rula o ka hoʻohana ʻana.

Nā Hoʻohui

ʻO ke aʻo no ka hoʻohana ʻana i nā hōʻike: ua contraindicated ka lāʻau i ke alo o kahi maʻi viral o ka keratitis, nā ʻino fungal i nā hana maka. ʻAʻole pono e hoʻohana ʻia nā hopena i nā poʻe me ka hypersensitivity i kāna mau māhele.

Me ka nui o ka mālama ʻana, kuhikuhi ʻia nā pahu i nā maʻi me nā maʻi e like me ka cerebral arteriosclerosis, ko laila, a me ka nuku i loko ʻole o ka lolo.

ʻLoe a me ke kākele

Hoʻokomo ʻia ka lāʻau i loko o ka ʻeke sac o ka maka. Hoʻohana ʻia ka lāʻau lapaʻau e like me nā ʻōlelo aʻoaʻo penei:

  1. No nā maʻi haʻahaʻa a maʻalahi paha - 1-2 hāʻule me kahi wā hoʻomaha 4-hola.
  2. Me kahi maʻi paʻakikī, 2 hāʻule i kēlā me kēia hola.

ʻO ka helu o ka lāʻau a hiki ke piʻi i ka pinepine o ka hoʻokō ʻana e like me ka pau ʻana o nā hōʻailona. Hoʻonohonoho ʻia ka lōʻihi o ke kauka ʻana e ke kauka. I ka awelika, hoʻomau ʻia ka mālama ʻana no 1-2 mau pule.

Ka hoʻohana ʻana o ka pohō i ka wā hāpai a me ka lactation

ʻOiai ka hana kūpono o ka maka maka e komo maʻalahi i ka pale pletenta a i loko o ka umauma wai, inā he pilikia koʻikoʻi, hiki ke kuhikuhi ʻia i ka lāʻau lapaʻau i kahi mea hāpai a lactating paha. Hoʻohana ʻia ka hoʻohana ʻana o ka hoʻonā i ke kahua o ka gestation a me nā hōʻuluʻulu ʻana ma hope o ka noʻonoʻo pono ʻana o nā hopena āpau āpau a me ko lākou wehe ʻana.

Nā hopena hopena

Hōʻike pinepine ʻia nā hopena ʻokoʻa i ka wā o ka hoʻohana ʻana o Ciprofloxacin-AKOS e nā ʻano kūmaha kūloko:

  • huu
  • kuni ana
  • ʻeha hōʻeha
  • konohūpīwī,
  • puakaha,
  • lakalaka
  • keratitis
  • keratopathy
  • ka ho okumu ana o na wahi one,
  • keipaka ʻana i ka mālamalama,
  • ka nani o ke kahe ana o na maka o kahi haole.

Ma hope koke o ka instillation, hiki mai kahi minamina maikaʻi ʻole i ka waha me ka hōʻalo ʻana i kahi manawa ʻole ma ka hana ʻike. ʻO nā kūlana maikaʻiʻole o ka systemic i loko o nā mea maʻi e hoʻomaʻamaʻa ana me kēia fluoroquinolone, ua hoʻopaʻa ʻia ka naila.

Inā hopohopo pinepine ʻia ka conjunctival hyperemia me ke kua ʻana o ka hoʻohana ʻana i ka maka o ka maka, pono e hoʻohana ʻia ka hoʻohana ʻana i ka lāʻau lapaʻau a nīnau aku i kāu kauka.

Kūkulu ka hoʻokuʻu ʻana o ka huahana, nā hoʻonohonoho a me nā pale

ʻO nā lā nā maka kokokūliploxacin-Akos i hana ʻia i ka hopena o kahi hopena kūlike o ka ʻulaʻula a me ka melemele a i ʻole he melemele.

Aia kekahi milliliter i ʻekolu mau miligram o ciprofloxacin (ma ke ʻano o ka hydrochloride). ʻO nā mea aʻe e hana nei he ʻano mea kōkua: disodium paʻakai o ka ethylenediaminetetraacetic acid, ka wai d / i, mannitol a i mannitol, benzalkonium chloride, glacial acetic acid, sodium acetate, ʻekolu-wai a anhydrous.

ʻO ka puka hoʻokuʻu i ʻelima mau milliliter polyethylene mau pahu pahu bolo i loko o nā kāleka kāleka.

Nā hiʻohiʻona Pharmacology

E like me nā kuhikuhi, he Ciprofloxacin-Akos he antimicrobial agent, he fluoroquinolone derivative. E hana pono i ka bactericidal. Mālama i ka maʻi gyrase DNA bacterial (topoisomerases IV a me II, nona ke kuleana no ka supercoiling chromosomal kokoke i ka RNA nuklea, pono kēia no ka heluhelu ʻana i ka ʻike hoʻoilina), hoʻohewa i ka synthesis o DNA, hoʻokaʻawale huina a me ka ulu ʻana, a me ke ʻano nui o nā loli morphological (me nā membranes a me nā cell paia) a hiki wikiwiki i ka luku ʻana i ka pūnaʻi make.

I ka pale ʻana i ka microorganisms gram-hewa i ka wā o ka hoʻokaʻawale a me ka dormancy (no ka mea ʻaʻole ia wale nō e pili ana i ka gyrase DNA, akā ua hoʻonāukiuki hoʻi i ka lysis o ka paia o ka pū), ma nā microorganism maikaʻi-huaʻai - i loko o ke kaʻina hana.

Hiki ke wehewehe ʻia ka mea i hoʻoneʻe ʻia i nā cell macroorganism ma o ka nele o ka DNA gyrase i loko o lākou.

I ka manawa like, kū'ē i ke kua mua o ciprofloxacin, ka hopena o ka hoʻolālā i ke kū'ē i nā antibiotika ʻē aʻe i ka poʻe gyrase inhibitor ʻaʻole i hana, e hana pono ai i ka lāʻau kūleʻa i nā pale kūleʻa, no ka laʻana, i nā tetracyclines, cephalosporins, penicillins, aminoglycosides a me nā mea hou aku i nā lāʻau hou.

ʻO ka hapa nui o ka staphylococci i kū i ka methicillin e kū'ē i ciprofloxacin. Ke hoʻomohala nei ka pale ʻana o nā pathogens māhuahua, no ka mea, ma ka ʻaoʻao hoʻokahi, aneane ʻole nā ​​microorganisms mau loa ma hope o ka hopena o ciprofloxacin, ma kekahi ʻaoʻao, ʻaʻohe nā kaila i loko o nā pūna bakela e hoʻāla ai.

Nā hōʻailona a me nā contraindications

"Kua hoʻohana ʻia ʻo Ciprofloxacin-Akos" no:

  • subacute
  • post-a me ka preoperative prophylaxis o ophthalmic opical inf komplious kompluma,
  • polaula iipala
  • hopohopo hoʻonā o nā kino o ka ʻike ma hope o ke komo ʻana o nā mea ʻē a i ʻole nā ​​hōʻeha,
  • keratoconjunctivitis, keratitis,
  • meibomite
  • dacryocystitis mauola
  • he ulia kulo o ke ʻano maʻi.

  • me ka keratitis viral,
  • me ka manaʻo o kēlā me kēia kanaka i ke ʻano o ka huahana,
  • kamalii malalo o kekahi makahiki.

Manawa kuhikuhi

"Hoʻohana ʻia ʻo Ciprofloxacin-Akos" i kā lākou wahi, i ka ʻeli ʻana iā lākou i loko o ka ʻeke conjunctival. Inā loaʻa i ka mea maʻi ka maʻi o ke aniani a me ke ʻano maʻalahi, hiki i kahi hoʻokahi a i ʻelua mau hiʻohiʻona e hoʻokomo i loko o ka maka i ʻike ʻia i kēlā me kēia mau hola. Inā nui ka maʻi, a laila lawe ʻia ka instillation i kēlā me kēia mau hola. Hoemiia ka hoʻohana pinepine ʻana me ka holomua o ke ʻano. Hoʻomaʻamaʻa ke ʻano lapaʻau mai ka hoʻokahi a ʻelua mau pule.

Me kahi ulia maʻi maʻi

Ka hoʻohana ʻana i ka "Ciprofloxacin-Akos" no kahi maʻi ulia pōpilikia: ka lā mua - ka pulu ʻana i kēlā me kēia hapaha i kēlā me kēia hola no ʻeono hola, a laila ka hapalua hola hapalua i ka emi ʻana a hiki i ka hiamoe ʻana i ka pō, i ka lua o ka lā. i ke kolu o ka lā o ka ʻumikumamāhā - kēlā me kēia mau hola o ka maka o ka maka ma ka hāʻule. Inā ʻaʻole e ho'ōla ka ulia, hiki ke hoʻomau ʻia ke ala lapaʻau.

Pono e pani i ka hue ma hope o kēlā me kēia hoʻohana ʻana. Lā ʻia ʻo ia ke pā ʻia i ka maka me kahi paʻu pipette.

Hoʻohui Kūʻai Kūʻai

Lūkini Russian, 640008, Kurgan, Kumukānāwai Avenue, 7.

tel / fax (3522) 48-16-89

Palapala palapala kākau inoa

ʻOntesiona OJSC, Rūlā Kūʻai

ʻLelo o ka hui e ʻae ana i nā koi mai nā mea kūʻai aku ma ka maikaʻi o nā huahana ma nā wahi o ka Repubalika o Kazakhstan a nāna ke kuleana no ka mālama kiaʻi ʻana o ka palekana ʻona i ka palena o Repubalika o Kazakhstan

Deсalog LLP, 050050, mau Repubalika o Kazakhstan,

Ka hana lāʻau lapaʻau

ʻO kahi papa antimicrobial ākea ākea mai ka hui o nā fluoroquinolones (kahi pūʻulu o nā monofluoroquinolones) no ka hoʻohana topical i ka ophthalmology. Kāohi ia i ka DNA gyrase bakalula (topoisomerases II a me IV, ke kuleana no ka supercoiling o ka chromosomal DNA a puni ka nuklia RG, pono pono no ka heluhelu ʻana i ka ʻike kikoʻī), hoʻohewa i ka synthesis o DNA, ulu a me ka hoʻokaʻawale, a me nā kumu i hoʻohuli ʻia i nā loli morphological (me ka pā o ka cell cell a me nā membranes) a me ka make wikiwiki o ka huina maʻi.

Hana ia i ka bactericidal ma kaola-kino i ka wā hoʻomaha a hoʻokaʻawale ʻia (no ka mea e pili wale ana ʻaʻole i ka gyrase DNA, akā pili pū kekahi lysis o ka paia o ka pā), a me nā micro-ʻano maikaʻi loa i ka wā hoʻohele. Hoʻonui i ka hualuaʻa o ka paia o nā pale cell.

ʻOiai e lawe ana i ka ciprofloxacin, ʻaʻohe mea like me ka hoʻomohala o ka pale ʻana i nā antibiotika ʻē aʻe i pili ʻole i ka hui o nā gyrase inhibitors, ka mea e hoʻokō maikaʻi loa ana i nā huakini i kū i nā aminoglycosides, penicillins, cephalosporins, tetracyclines a me nā meaʻokoʻa ʻē aʻe.

Hoʻokomo ka Ciprofloxacin i ka hana kino o ke neʻe ʻana i kahi pālahalaha nui aʻe o nā micro-positive a me nā gram-negative microorganisms. Hoʻokumu ʻia ka hana bactericidal o ciprofloxacin e ka ʻike ʻana i ka gyrase DNA enzyme, pono pono no ke kāpili ʻana o ka DNA o nā microorganisms. Loaʻa ʻia he hopena ikaika ka ciprofloxacin i mea he invitro e kū'ē i ka hapanui o nā microorganism e like me kēia:

ʻAno-maikaʻi

  • Staphylococcus aureus (komo i ke kūloko a me ke ʻano o ka methicillin-resistant), Staphylococcus epidermidis, Streptococcus pneumoniae, Streptococcus (hui ʻo Viridans).

Kāpena ʻole

  • Haemophilus influenzae, Pseudomonas aeruginosa, Serratia marcescens.

Ua hōʻike ʻia nā haʻawina vitro ua ikaika ka ciprofloxacin i ka hapa nui o nā microorganism e hiki mai ana, ʻoiai ʻaʻole i hoʻoholo ʻia ka manaʻo koʻikoʻi o ka ʻike i kēia mau haʻawina:

ʻAno-maikaʻi

  • ʻO Enterococcusfaecalis (he nui wale ka ʻōpū), ʻo Staphylococcushaemolyticus, Staphylococccushominis, Staphylococcussaprophytics, Staphylococcuspyogenes.

Kāpena ʻole

  • Acinetobacter calcoaceticus subsp. anitratus, Aeromonas caviae, Aeromonas hydrophila, Brucella melitensis, Campylobacter coli, Campylobacter jejuni, Citrobacter diversus, Citrobacter freundii, Edwardsiella tarda, Enterobacter aerogenes, Enterobacter cloacae, Escherichophella coliella Coliella Coli haella Moraxella (Branhamella) catarrhalis, Morganella morganii, Neisseria gonorrhoeae, Neisseria meningitides, Pasteurella multocida, Proteus mirabilis, Proteus vulgaris, Providencia rettgeri, Providencia stuartii, Salmonella fibrero, Shigella fibrene , Nā Yozinia enterocolitica.

Nā microorganisms ʻē aʻe:

  • ʻO Chlamydia trachomatis (maʻalahi maʻalahi i hiki aku) a me Mycobacterium tuberculosis (ʻokoʻa wale nō ʻoluʻolu).

ʻO ka hapa nui o nā Pseudomonas cepacia a me kekahi o nā pua o Pseudomonas maltophilia i kū i ka ciprofloxacin, e like me ka hapa nui o ka baker anaerobic, e komo pū ana nā Bacteroides fragilis a me Clostridium difficile.

I ka hoʻoneʻe ʻana o vitro ciprofloxacin e ulu pinepine me ka ulu ʻana (multistage mutation).

Ka hoʻoponopono ʻia ʻana

ʻO ka ʻōlelo e hoʻākāka ʻia no ka mālama ʻana i nā ʻōpala corneal:

  • ʻelua mau pahū ma ka maka eha i kēlā me kēia mau minuke 15 no ka mau hola ʻeono, a laila ʻelua mau manawa i loko o ka ʻeha nui i kēlā me kēia mau minuke 30 i ke koena o ka lā mua. I ka lua o ka lā, e hoʻoiho i ʻelua mau hāʻule ma ka maka hōʻeha i kēlā me kēia hola. I ke kolu o ka lā a hiki i ka 14 lā, e kuhi i nā hemo ʻelua i loko o ka maka eha i kēlā me kēia mau hola. Inā he 14 lā ma hope o ka mālama ʻana, ʻaʻole i loaʻa ka corneal re-epithelization, hiki ke hoʻomau ʻia ka mālama ʻana.

No ka mea, ua mālama ʻia ka hoʻoponopono ʻia no ka bacterial conjunctivitis:

  • hoʻokahi a ʻelua paha i hāʻule i loko o ka pēpē conjunctival i ʻelua mau hola i ka lā mua. A laila i loko o ʻelima mau lā, e hāʻule ai hoʻokahi a i ʻelua paha i kēlā me kēia mau hola.

ʻO ka lōʻihi loa o ka mālama ʻana no kekahi o nā maʻi maʻi 21 mau lā.

Hoʻohui nūhou

ʻAʻohe aʻo kūikawā ma ka hoʻopili ʻana o ciprofloxacin me nā hāʻule ʻana o ka maka me nā lāʻau ʻē aʻe. Eia naʻe, ʻo ka lawelawe ʻōnaehana o kekahi quinolones i alakaʻi i ka ulu ʻana o ka theophylline i loko o ka plasma, he hopena i ka metabolism o ka caffeine, a me ka hoʻonui ʻana i ka hana o nā anticoagulants waha, warfarin a me nā mea pono. Ua ʻike ʻia kekahi nīhou mau mea hou i ka kia serum creatinine inā ke lawe nei ka mea maʻi i ka cyclosporine i ka manawa like.

Inā makemake ʻia ka hoʻohana ʻana o nā lāʻau lapaʻau ophthalmic hou, pono e hoʻokaʻawale ʻia kā lākou hoʻohana i ka manawa ma kahi hoʻomaha 15 mau minuke.

ʻO nā lāʻau lapaʻau me nā mea kūpono e pili ana i ka hoʻonui ʻana i ke kikowaena QT:

ʻO ka Ciprofloxacin, e like me nā fluoroquinolones e pono, e hoʻohana me ka akahele me nā poʻe maʻi e loaʻa ana i nā lāʻau lapaʻau me kahi ala e ʻike ʻia no ka hoʻolōʻihi i ka wā QT (no ka laʻana, ka papa IA me III mau lāʻau antiarrhythmic, nā antidepresi tricyclic, macrolides, antipsychotics.

Hoʻokaʻaʻike i nā lens

ʻAʻole kūpono ke kau ʻana i nā līpoki pili i ka wā o ka mālama ʻana i nā lāʻau lapaʻau. Inā hoʻohana ʻia nā līkī paʻakikī, a laila pono ʻoe e hoʻokaʻawale iā lākou ma mua o ke kaʻina hana a kau hou i nā minuke 15-20 ma hope o ka lawelawe ʻana i ka lāʻau.

Ka hopena i ka hiki i nā mea maʻi e hoʻomālamalama i nā ʻenehana a hoʻokele i kahi kaʻa: nā poʻe i nalowale i ka ulia o ka ʻike ma hope o ka hoʻohana ʻana iā Ciprofloxacin-Akos ʻaʻole ʻae ʻia ka hana pū me nā mīkini koʻikoʻi, mea hana a nā mīkini paha, a e hana paha i ka kaʻa, ʻoiai ke koi pololei ʻia ka ʻike maka kaʻina hana.

Ke mālama nei a me ke ola o ka noho

Pono e waiho i nā kulu Antipacterial i kahi e pale ʻia mai ka mālamalama, i lalo o ke mahana o +15 a +25 ° C. ʻAʻole pono nā lāʻau lapaʻau. Hiki ke haʻalele ʻia ke komo ʻana i nā lāʻau lapaʻau no nā keiki liʻiliʻi a me nā holoholona e noho ana i ka home.

ʻO ka hala o ke ola o kahi hoʻonā ophthalmic i kahi pahu hoʻopaʻa i hoʻopaʻa ʻia ʻo 2 mau makahiki. Ma hope o ka wehe ʻana o ka ipu me ka mea lapaʻau, pono e hoʻonaʻau ʻia nā mea i loko o kona manaʻo no 28 mau lā.

I mea e hoʻololi ai i ka huahana mua, pili kēia:

  • Athenoxine.
  • Betaciprol.
  • Vero-Ciprofloxacin.
  • Ciprinol.
  • Microflox.
  • Quintor.
  • Oftocipro.
  • Lāʻau ʻoliā.

Hoʻohālike ʻia nā huahana i papa inoa ʻia me ka hoʻonā wehewehe i loaʻa, he ʻano like, ʻike pilikino a me nā hōʻailona no ka hoʻohana ʻana. Loaʻa nā lāʻau like like ma ke ʻano o nā kulu ʻana o nā maka a ua hana pono ʻia e hana i nā instillations.

ʻO Ciprofloxacin-AKOS kahi lāʻau maʻi haʻahaʻa haʻahaʻa e kōkua ana e hakakā i nā ʻano maʻi āpau. He kumukūʻai kūpono i ka lāʻau laʻa, mai nā 23-36 rubles.I kūʻai ʻia ia i loko o nā lāʻau lapaʻau me kahi laʻana. Ma mua o ka hoʻohana pono ʻana i kēia hāmeʻa, pono e hoʻomaʻamaʻa i ka hoʻomaʻomaʻi ophthalmic a loaʻa i ke ʻano kauka a ke kauka.

Pehea e hoʻohana ai: dosis a me ke ʻano o ka mālama ʻana

I loko, 0.25 g 2-3 mau manawa i ka lā, me nā maʻi ʻino - 0.5-0.75 g 2-3 mau manawa i ka lā.

I ka hihia o nā maʻi o ka urinary - 0.25-0.5 g 2 mau manawa i ka lā, ʻo ke ʻano o ka mālama ʻana - 7-10 lā.

Me ka gonorrhea uncomplicated - 0.25-0.5 g hoʻokahi manawa, me ka hui pū ʻana o nā maʻi gonococcal me chlamydial a me mycoplasma - 0.75 g i kēlā me kēia mau hola 12 no 7-10 mau lā.

Me ka chancroid - 0,5 g 2 mau manawa i kahi lā no kekahi mau lā.

Me nā kaʻa meningococcal ma loko o ka nasopharynx - hoʻokahi, 0,5 a 0.75 g paha.

I ka laweʻana o Salmonella i ka maʻi, ma ka waha, 0.25 g 4 mau manawa, ʻo ke ʻano o ka mālama ʻana a hiki i ka 4 hebedoma. Inā makemake, hiki ke hoʻonui ʻia ka dosage i ka 0.5 g 3 mau manawa i ka lā.

Me ka pneumonia, osteomyelitis - i loko, 0.75 g 2 mau manawa i ka lā. ʻO ka lōʻihi o ka mālamaʻana o osteomyelitis hiki i 2 mau mahina.

No nā maʻi gastrointestinal i hoʻoiho ʻia e Staphylococcus aureus, 0.75 g kēlā me kēia hola 12 no 7-28 mau lā.

E hoʻomau ka hoʻomau no ka liʻiliʻi ma kahi o 3 mau lā ma hope o ka normal o ka mahana o ke kino a i ʻole ka nalo ʻana o nā maʻi lapaʻau.

Ma kahi helu filtration glomerular (CC 31-60 ml / min / 1.73 sq.m a i kahi ʻōlaʻa serum creatinine mai 1,4 a 1.9 mg / 100 ml), ʻoi ka nui o kēlā me kēia lā he 1 g. Ma ka huina kānala glomerular ma lalo o 30 ml / min / 1.73 sq. m a i ʻole nā ​​mea serum creatinine e kū aʻe ma mua o 2 mg / 100 ml; kūkaʻi nui i kēlā me kēia lā - 0,5 g.

Inā hele ka mea maʻi i ka hemodialysis a i ʻole ka dialysis peritoneal - 0.25-0.5 g / lā, akā pono e lawe ʻia ka lāʻau lapaʻau ma hope o ka hālāwai hemodialysis.

I nā maʻi koʻikoʻi (no ka laʻana, ka kaʻi ʻana o ka fibrosis cyclic, nā maʻi o ka ʻōpū o ka ʻōpū, nā iwi, a me nā ʻōpū) i kumu ʻia e Pseudomonas a i ka staphylococci, nā māhā puhuhaka i hōʻea ʻia e Streptococcus pneumoniae, a me nā maʻi chlamydial o ka pā genitourinary, e hoʻonui ʻia ka hopena ma ka 0.75 g i kēlā me kēia mau hola 12.

Pono e luku ʻia nā papa i ka liʻiliʻi me kahi wahi liʻiliʻi ma hope o ka ʻaina. Ke lawe nei i ka popo ma kahi ʻōpū ʻole, ua hoʻomoʻo ʻia ka mea ikaika me ka wikiwiki.

Ka huina intravenous: ʻo ka lōʻihi o ka infusion he 30 mau minuke ma kahi o 0.2 g a me 60 mau minuke i kahi wai o 0.4 g ʻO nā hopena infusion, mākaukau e hoʻohana ʻia, hiki ke hoʻohui pū ʻia me 0.9% hopena NaCl, ka hopena o Ringer a me Ringer-lactate, 5 a me 10% hopena o ka hoʻonā. dextrose, 10% hopena hopena fructose, a me kahi hopena no ka 5% hopena dextrose me ka hopena o 0.225-0.45% NaCl.

Me nā maʻi o ka urinary uncomplicated, ʻeha o ka hanu o ke kanikau, hoʻokahi pākahi he 0.2 g, me nā hōʻeha paʻakikī o ka urinary tract o luna, me nā maʻi koʻikoʻi (me ka pneumonia, osteomyelitis), hoʻokahi pākahi he 0.4 g. Inā pono, / ma ka mālama ʻia ʻana o ka maʻi kaumaha, ka hoʻoweliweli ʻana a i ʻole ka hoʻoweliweli ʻana i kumu ʻia e ka Pseudomonas, staphylococci a i ʻole Streptococcus pneumoniae, hiki ke hoʻonui ʻia ka pāpaʻi i ka 0.4 g me ka neʻe o ka hoʻokele a hiki i ka 3 mau lā i ka lā. ʻO ka lōʻihi o ka mālama ʻana no ka osteomyelitis hiki i ka 2 mau mahina.

Me ka lawe kino ʻana o Salmonella - 0.2 g 2 mau manawa i ka lā, ke ʻano o ke mālama - a hiki i 4 wiki. Inā makemake, hiki ke hoʻonui ʻia ka dosage i ka 0.5 g 3 mau manawa i ka lā.

I loko o ka maʻi gonorrhea - 0.1 g hoʻokahi.

No ka pale ʻana i nā maʻi i ka wā o ka hōʻemi ʻana o ka hōʻemi - 0.2-0.4 g no nā hola 0.5-1 ma mua o ka hoʻomaʻamaʻa ʻana, me ka lōʻihi o ka hoʻomaʻamaʻa o nā ʻoi aku he 4 mau hola, e hoʻokipa hou ʻia ma ka hopena like.

ʻO ka lōʻihi manawa o ka mālamaʻana: 1 lā - me ka maʻi gonorrhea a me ka maʻi cystitis, a hiki i ka lā 7 - me nā maʻi o ka ʻōpū, ka urinary tract a me ka ʻōpū o ka ʻōpū, i nā manawa holoʻokoʻa o ka manawa neutropenic - i nā mea maʻi me ka pale o ke kino nāwaliwali, ʻaʻole iʻoi aʻe ma mua o 2 mau mahina - me ka osteomyelitis a me nā lā 7-14 - me nā maʻi āpau āpau. Me nā maʻi streptococcal ma muli o ka pilikia o ka hoʻopiʻi ʻana i ka hopena, a me nā maʻi chlamydial hoʻi, pono ka lōʻihi o ka mālama ʻana i ka lā 10 mau lā. I ka poʻe maʻi me ka immunodeficiency, lawe ʻia ka hana i ka wā o ka neutropenia.

Pono e mālama ʻia ka lāʻau no ka liʻiliʻi he 3 mau lā ma hope o ka normal o ka nui o ke kino a i ʻole nā ​​nalo ʻana o nā maʻi lapaʻau.

Ma kahi pae kānana kānalua glomerular (CC 31-60 ml / min / 1.73 sq. M a i ʻole ka serum creatinine kukuna mai ka 1.4 a i ka 1.9 mg / 100 ml), ʻo ka nui loa o kēlā me kēia lā he 0.8 g.

Ma kahi pae kānana kānalua glomerular (CC ma lalo o 30 ml / min / 1.73 sq.m a i ʻole ka hoʻonaʻauao serum ma mua o 2 mg / 100 ml), ʻoi ka nui o kēlā me kēia lā he 0.4 g.

No nā poʻe maʻi maʻi, ua hoʻemi ʻia ka nui ma ka 30%.

Me ka peritonitis, ʻae ʻia ka hoʻohana ʻana i ka hoʻokele infaperitoneal o nā hopena infusion i loko o kahi pāʻaiʻauʻau o 50 mg 4 mau manawa i ka lā i ka 1 lita o ka dialysate.

Ma hope o ka lawelawe ʻana iv, hiki ke hoʻomau ʻia ka mālama ʻana.

Hoʻohui

Ma muli o ka emi ʻana o nā hana o ke kaʻina hoʻomehana microsomal i nā hepatocytes, e hoʻonui ana i ka kukuna a hoʻolōʻihi i ka T1 / 2 o theophylline (a me nā xanthines ʻē aʻe, no ka laʻana ka caffeine), nā lāʻau lapaʻau hypoglycemic waha, a me nā kūlohelohe anticoagulants, a kōkua i ka hōʻemi i ka index prothrombin.

Ke hui pū ʻia me nā lāʻau antimicrobial ʻē aʻe (nā beta-lactam antibiotics, aminoglycosides, clindamycin, metronidazole), ʻimi pinepine ʻia nā synergism, hiki ke hoʻohana pū me ka azlocillin a me ka ceftazidime no nā maʻi i hoʻoʻi ʻia e Pseudomonas spp., Me meslocillin, azlocetilin l, a. antibiotika - no nā maʻi streptococcal, me nā isoxazolepenicillins a me vancomycin - no nā maʻi staphylococcal, me ka metronidazole a me clindamycin - no nā maʻi anaerobic.

Hoʻonui i ka hopena nephrotoxic o ka cyclosporine, kahi i hoʻonui ʻia ai ka serum creatinine, i loko o ia mau mea maʻi, ka mana o kēia hōʻailona 2 mau manawa i ka hebedoma e pono ai.

I ka manawa like, hoʻonui ia i ka hopena o nā anticoagulants kūpaʻa.

ʻO ka hoʻokele Oral a me nā lāʻau o Fe, nā sucralfate a me nā lāʻau antacid e pili ana i ka Mg2 +, Ca2 + a me Al3 + e alakaʻi ana i ka emi ʻana o ka ciprofloxacin, no laila e koi ʻia i nā hola 1-2 a i ʻole 4 mau hola ma hope o ka lawe ʻana i nā lāʻau lapaʻau ma luna.

Hoʻokomo ka NSAID (i ka ASA) i ka hopena o ka ʻaihue.

Ua hōʻemi ʻo Didanosine i ka hoʻopili ʻana o ciprofloxacin ma muli o ke hoʻokumu ʻia o nā mea paʻakikī i loaʻa iā Al3 + a me Mg2 + i loaʻa i ka didanosine.

Hoʻoulu ʻo ka Metoclopramide i ka hoʻoiho ʻana, kahi e hoʻoneʻe ai i ka emi i ka manawa e hiki ai i Cmax.

Ke alakaʻi nei ka mālamaʻana i nā lāʻau uricosuric i kahi hōʻemi i ka hoʻopauʻana (a hiki i 50%) a me ka hoʻonui ʻana aʻe i ka plasma plasma o ciprofloxacin.

Hoʻopau ʻole ka lāʻau infusion i ka hopena infusion a me nā lāʻau āpau a me nā lāʻau lapaʻau e kūleʻa ai ke kino a me ke kūlohelohe i kahi ʻano acidic (ʻo ka pH o ka hopena infusion ciprofloxacin he 3.9-4.5). Mai hui i ka hopena o ka hoʻokele iv me nā hopena e loaʻa ai ka pH oi aku ma mua o 7.

Nā nīnau, nā pane, nā loiloi e pili ana i ka lāʻau lapaʻau Ciprofloxacin-AKOS


ʻO ka ʻikepili i hāʻawi ʻia e hana no nā lāʻau lapaʻau a me nā lāʻau lapaʻau. Aia nā ʻike e pili ana i ka lāʻau lapaʻau e pili ana i nā ʻōlelo i hoʻopili ʻia e ka mea hoʻopiʻi e ka mea hana. ʻAʻohe ʻikepili i hoʻopili ʻia ma kēia a ʻole kekahi ʻaoʻao o ka pūnaewele a mākou e hiki ke lawelawe ma kahi kūʻokoʻa no ka hoʻopiʻi pilikino i ka loea.

Waiho I Kou ManaʻO HoʻOpuka