6 nā lāʻau lapaʻau choleretic maikaʻi loa

Manaʻo mākou e hoʻomohala ʻoe iā ʻoe iho me ka ʻatikala ma luna o ke kumuhana: "ʻo ka lāʻau choleretic no ka stagnation o ka loiloi bile loiloi" me nā ʻōlelo mai ka poʻe loea. Inā makemake ʻoe e nīnau i kahi nīnau a kākau paha i nā ʻōlelo, e maʻalahi ʻoe i kēia ma lalo o ka ʻatikala. ʻO kā mākou loea endoprinologist e ʻike maoli iā ʻoe.

ʻO ke ʻano o ka wahine a me kona wā, ʻo kēlā me kēia kanaka i kekahi manawa ma ke ola e hālāwai me kekahi ʻano leʻaleʻa e like me ka cholestasis. Hōʻike kēia ʻano i ka emi ʻana o ke kahe o ka hua palaoa a me kāna hana hoʻokūkū i ka gallbladder e pili ana i ke kua o ka malnutrents, nā maʻi ʻōpū, nā ala poloka o ka hopena endocrine a i ʻole nā ​​maʻi parasit.

Manaʻo ʻia me ka cholestasis, ʻoluʻolu kēlā me kēia kanaka i kekahi mau hōʻailona kūpono ʻole, ʻo ia hoʻi:

  • he ʻike o ke kaumaha o ka waha
  • ka ʻāhinahina o ka ʻili a me ka ʻili o nā maka,
  • ʻeha i ka ʻokoʻa hypochondrium,
  • nā hōʻailona o ka lohi o ka maʻi paleha.

Wikiō (kaomi ke pāʻani).

Hoʻopilikia nui kēia kūlana i ke ola o ke ola a hoʻoneʻe i ke kanaka e ʻimi i kahi pono e kōkua ai e hoʻomaikaʻi i ke kahe o ka huahe, hoʻohemo i nā hōʻailona hōʻona o ka maʻi a hoʻomaʻamaʻa i ke kūlana pono o kekahi.

Ua hoʻomohala i ka lāʻau lapaʻau hou i nā lāʻau he nui, i ka wā e hoʻāla ai, hoʻomaikaʻi i ke kahe o ka bile a hoʻomaʻemaʻe i ka palu o ka "make" make. I kēiaʻatikala, e noʻonoʻo mākou i nā lāʻau lapaʻau kūpono loa no kēia hana.

He mea nui wale ia e hoʻomaopopo i ka lāʻau lapaʻau i hōʻike ʻia ma lalo nei e pono e kuhikuhi ʻia e nā poʻe loea ma hope o ka hōʻike ʻana. Hiki ke lawe ʻia nā lāʻau lapaʻau āpau i helu ʻia inā ʻaʻohe mau pōhaku i loko o ka palaho. A i mea e maopopo ai i kēia, he mea pono e hoʻomaʻemaʻe i kahi kaʻina maʻi ultrasound.

Wikiō (kaomi ke pāʻani).

ʻO ka papa inoa o nā lāʻau lapaʻau choleretic e ʻoi aku e kōkua i ka hoʻomaikaʻi ʻana i ke akeʻa a me nā mea puhaka.

1. Nā lāʻau lapaʻau.
2. ʻO nā hōʻola kanaka.
3. ʻO ka mea kanu meaʻai.

Ke kōkua nei kēia mau lāʻau hōʻeha i ka ate i ka ulu ʻana i ka hua bile, a laila hoʻōla i ka neʻe o kēia wai o kēia ola. ʻO ke kumu o nā lāʻau lapaʻau, e like me ke kānāwai, he ʻikepili o nā holoholona a i kanu ai hoʻi.

Kaʻi moa choleretics (Tsikvalon, Nikodin a me Osalmid)

ʻO kēia mau lāʻau lapaʻau choleretic kiʻekiʻe i loaʻa i ka synthes organic. Ma kahi o ka hoʻomaikaʻi ʻana i ka kahe o ka hua bile, hoʻomaʻemaʻe lākou i ka hana o ka ʻōpū, ka hoʻopau ʻana i ke kōlahalaha a me nā hana o ka pae ʻana i loko o ka ʻōpū.

ʻO kēia mau lāʻau, ka mea i kau ʻia i nā lāʻau lāʻau, hoʻonui i ka leo o ka humuhumu a ma ka manawa like e hoʻomaha ai i nā papa, e kōkua ana i ka hoʻopau i ka hua hipa.

ʻO Hydrocholekinetics (Borjomi, Essentuki a i ole Kvasov Polyana mineral water)

ʻO ka waiwai o nā wai kohua e hoʻonui i ka nui o ka bile a i ka manawa like i ka hoʻohaʻahaʻa ʻana i kona kūʻai i nā nui he nui e kōkua i ka hoʻoponopono i ka pilikia o cholestasis me ka ʻole o ka hoʻohana ʻana i nā lāʻau lapaʻau.

Wahi a nā kauka, aia nā kānāwai maʻamau no ka lawe ʻana i nā lāʻau lapaʻau e hoʻomaikaʻi i ka kahe bile:

  • ʻO ka pili o ka lāʻau lapaʻau i kauoha ʻia, pono ʻoe e lawe ia i hoʻokahi hola ma mua o ka papaʻaina, a inu hoʻi me ka wai wai.
  • Ua mahele ʻia ka ʻōlelo maʻamau i kēlā me kēia lā he pili i ka hapa he 2-4 i loko o ka lā e ʻai ai kekahi kanaka.
  • ʻO ka ʻai ʻana ma hope o ka lawe ʻana i ka lāʻau lapaʻau e pono ai. Inā ʻaʻole, hiki i ka mea maʻi ke hoʻomohala i nā hopena ʻaoʻao i ke ʻano o ka indigestion, nausea a me ka lua.
  • Lawe ʻia nā lāʻau lapaʻau i nā papa lōʻihi o nā lā 20-60, e pili ana i ka nui o nā cholestasis.
  • Ma hope o kahi papa o ka mālama ʻana, pono i ka mea maʻi i ka he mau ma ka papa ʻina a me kahi papa lua o ka lāʻau. A hiki i 4 mau papa ʻia e ʻae ʻia i kēlā me kēia makahiki.

I loko o ka waihona o nā mea pā o ka lāʻau kuʻuna, he nui nā mea kanu a me nā mea kanu i kōkua e wikiwiki koke i ka stagnation o ka bile.Loaʻa ka maikaʻi o kēia mau lāʻau lapaʻau ke kumukūʻai liʻiliʻi loa, a me kaʻoi aku ka maikaʻi, hoʻohālikelike ʻia me ka hoʻohana ʻana i nā lāʻau lapaʻau i ka lāʻau lapaʻau.

No ka hoʻomākaukau ʻana i kēia ʻano ikaika o ka hoʻoulu ʻana i ka hua bile, pono e hōʻiliʻili i nā dandelions me nā aʻa, holoi a pau i nā mea āpau, ʻili i kahi palaka a pīpī i ka wai o ka mea kanu. E inu i kēia wai hoʻōla no ka mahina, 2 r / lā ma 20 ml.

No ka hoʻomākaukau i ka lāʻau lapaʻau, pono e hōʻiliʻili i nā hua hua ʻai ʻōpala ma hope o ke hau o ka mua, e hoʻomoʻi iā lākou i kahi puna, a laila, ka hoʻohana ʻana i ka ʻula, kāwili i ka wai. E hoʻomaikaʻi i ka puka ʻana o ka bile, e inu i kēia hoʻōla ʻana no 3 mau wiki, 3 r / lā i 20 ml.

Hoʻonui kēia mea kanu i ka kahe o ka hua bile, a hoʻoulu hoʻi i nā ʻōpū i loko o ka hoʻohaʻahaʻa haʻahaʻa o ka wai momona. Pono ʻoe e inu i kēia hōʻola no 30 lā, 3 r / lā no 20 ml. ʻOiaʻiʻo, e hoʻomanaʻo ʻia ʻaʻole ia i kuhikuhi ʻia ia lāʻau lapaʻau no ka gastritis me ka nui o ka acidity, ka ulia peptic a me ka mumū o ka ʻōpū.

Hiki i kahi prophylactic maikaʻi a me ke olakino therapeutic e hoʻomaikaʻi i ke kahe o ka bile ka mea iʻa paila. Pono e hoʻopau ʻia i ke kakahiaka, ma kahi ʻōpū ʻole, 100 ml i kēlā me kēia lā. ʻO ka lōʻihi o ka hoʻohana ʻana i ia lāʻau kūlohelohe he pau ʻole.

ʻO ka hoʻomākaukau ʻana i nā wai wai no ka mālama ʻana i ka cholestasis pono koke ma mua o ka hoʻohana. No ka hana ʻana i kēia mea, pono ʻoe e holoi i ka mea kanu, e hoʻoneʻe i ka lepo me kahi kāwele pepa, a laila e huhū a me ka hoʻi mai o kahi mea hoʻokaʻa i a i mea blender paha. Pono ka pipi ʻia ka hopena hua me ka gauze, a inu koke i ka wai.

Hoʻopiʻi nā decoction o nā lāʻau lapaʻau me ka stagnation o ka bile ʻaʻole iʻoi aʻe ma mua o nā wai o ka wai hou.

Ka helu helu 1. Kāwili i kahi ʻāpana o nā hua o ka waiū waiū, nettle, palaoa stigmas a knotweed. 1 tbsp ninini 400 ml wai wai i loko o kēia kulu a waiho no 6 mau hola. Ma hope o ka manawa i hāʻawi ʻia, lawe i ka wai i loko o kahi hoʻolapalapa a kuke no 5 mau minuke. I ka uhi ʻana i ka pā me kahi uhi, waiho i ka huahana e hoʻomoʻo, a laila kānana iā ia a lawe i ka 300 ml i kēlā me kēia lā, hoʻokaʻawale ʻia i kekahi mau palapala. ʻO 2 mau lōʻihi ka lōʻihi o ka mālamaʻana.

Ka helu pāʻālua 2. Hoʻohui me 2 mau wahi o nā pua Helichrysum a me 1 hapa o Hypericum. Lawe ia 3 tbsp. kahi hoʻopiha ʻia, e hoʻopiha me ka 1 lita o ka wai a hoʻōla iā 10 mau hola. Ma hope o ke kali ʻana no ka manawa, e hoʻolapalapa i ka ʻōmole no 7 mau minuke, a laila e maloʻo a kānana. Pono ʻoe e lawe i ka lāʻau lapaʻau 100 ml ma hope o hoʻokahi hola ma hope o kēlā me kēia pāʻina. He mea pono ia e mālama ʻia i kēlā me ia lapaʻau no nā hebedoma 3, ma hope o ka hopena he hebedoma hoʻokahi a ke ʻano he papa lua.

Helu dec 3. Hoʻohui i 2 mau ʻāpana o ka paukū palaoa, 1 ʻāpana o ka knotweed, anise fruit, dandelion root, hypericum a me ka celandine. E ninini i kahi kīʻaha o ke kāwili me 500 ml o ka wai a hoʻolapalapa no 5 mau minuke. E hoʻomoʻi i ka mea momona maloʻo, a lawe i ka 100 ml 3 r / lā no 3 mau pule.

I ka hihia i hoʻomohala ʻia ai ka cholestasis ma muli o nā spasms o ka gallbladder, hiki loa ke hoʻopau ʻia me ka ʻole o nā lāʻau lapaʻau ma ka lawe ʻana i nā infusion o nā lāʻau lapaʻau.

Infusion No. 1. I nā kūlike kaulike, e kāwili i ka cinquefoil mau lau, pepelu a me nā celandine. 1 kaao ninini i ka 200 o ka wai paila e kohi ai i kēia hōʻiliʻili a hoʻōla iki. Pono ʻoe e lawe i kahi lapaʻau e like me ke kīpē, i kahi ʻano mahana, 1 aniani 2 r / lā. ʻO 2 mau lōʻihi ka lōʻihi o ka lapaʻau.

Infusion No. 2. Kāwili i nā ʻāpana like immortelle a me ka stigmas palaoa. 1 kaao E hoʻopiha i ka ʻano hui me 300 ml o ka wai hoʻolapalapa a koi, e uhi ana me ka uhi, no 2 mau hola. E inu i ka huahana i hoʻopau ʻia i ke ao, e lawe ma mua o kēlā me kēia papa.

Infusion No. 3. Hoʻohui pū kekahi, ʻōpiopio, netoli a me nā cone hop. E hoʻouka i kahi puna o ka hōʻiliʻili i loko o kahi thermos a ninini i ka 300 ml wai wai. Ma hope o ka pani ʻana i ka uhi, hoʻopiʻi i ka wai no ka liʻiliʻi mau hola 4, a laila e kānana i ka lāʻau lapaʻau a inu iā 50 ml 3 r / lā ma mua o kēlā me kēia pāʻina.

ʻO kekahi mau lau o nā lau ʻaila o ka hana mua, ma ka lālani pua, linseed a i ʻole ʻoliva, he mea maikaʻi hoʻi ia i ka hakakā ʻana me cholestasis. I kahi hihia o kēia pilikia, pono lākou e lawe i kēlā kakahiaka i kēia kakahiaka, ma kahi ʻōpū ʻole, 1 tbsp.Inā mālama ʻoe i kēia kaʻina hana no hoʻokahi mahina, ʻaʻole hiki iā ʻoe ke hoʻopau wale i ka stagnation i loko o ka pīpī, akā hoʻokau pū ʻia ʻoe i ka hoʻoneʻe ʻana.

ʻO ka maikaʻi, nā ʻaina ʻaila linseed me kēia pilikia. Hiki ke hoʻohana ʻia i kona ʻano maʻa, e like me ka mea i hōʻike ʻia ma luna nei, a i ʻole hiki iā ʻoe ke hoʻomākaukau i ka lāʻau lapaʻau ma kāna kumu. No ka hana ʻana i kēia, e kāwili i ka 100 g o ka flaxseed i loko o kahi kaomi wōwī, hoʻopiha i ka palaoa i ka hua me ka ipu lita a hoʻopiha iā ia i ka luna me ka aila a i kaʻaila ʻoliva paha. Ma hope o ka hāʻawi ʻana i ka lāʻau no ka hebedoma, hiki iā ʻoe ke hoʻomaka i ka mālama ʻana. E hana i kēia, i kēlā me kēia kakahiaka, e hoʻomaka me ka hoʻohana ʻana i 1 tbsp. kālā, a ma hope o ka hapalua hola hiki iā ʻoe ke hoʻomaka i ka ʻaina kakahiaka. Hana ʻia a hiki mai ke hōʻoluʻolu.

Aia kekahi ʻano hoihoi e hoʻohana ana i ka aila. Me ka hoʻōki o ka pīpī i kēlā kakahiaka, e hoʻomaka me kahi kīʻaha kīmaʻi kūlohelohe, ʻoiai e ʻai ana i 10 g o ka pata.

Wahiʻokoʻa, e haʻi mākou iā ʻoe e pili ana i ka waiū waiū - kahi mea kanu i ka manawa ʻo ka immemorial ka mea maikaʻi loa a me ka hopena choleretic. ʻO ka aila wai leona wai he waiwai choleretic maikaʻi loa, e kākoʻo ana i ka olakino o ka pūpū, ka ʻōpū a me nā ʻōpū. Eia kekahi, ʻo ia ka hopena maikaʻi ma ka kūlana o ka ʻili, e kākoʻo ana i ka hana a nā ʻōnaehana cardiovascular.

Hiki iā ʻoe ke hoʻohana i ka ʻai. E hoʻomaʻamaʻa i ka puka ʻana o ka bile i loko o kahi kīhāpai, pono ʻoe e kūʻai i ka waiʻima waiū - keke, i waiho ʻia ma hope o ka pā o ka aila. Pono lawe ʻia kēia mea hana i 1 tbsp. 3 r / lā hapalua hola ma mua o ka ʻai, inu wai me ka ʻai.

I ka hana ʻole o ka waiū waiū, hiki ke hoʻomākaukau kūʻai i ka pāʻina kūʻokoʻa mai ka flaxseed. No ka hana ʻana i kēia, e hana wale i loko o kahi mīwila kofe. Akā inā he mau lau flax ma kou manamanalima, ʻoi aku ka maikaʻi o ka hoʻomākaukau ʻana i kahi decoction kūikawā. No kēia, 1 tbsp. ninini i ka 250 ml wai i loko o ka hua a, e kuke ai, hoʻolapalapa ia no 5 mau minuke. Ma hope o ka neʻe ʻana mai i ka wela, e ʻū ka lepo, a laila kānana iā ia a lawe i ka 100 ml 2 r / lā ma mua o ka papaʻaina.

I ka ʻoiaʻiʻo, ʻo ka launa ka holoi ʻana o ka palu a me nā dile bile. Ke hoʻokō nei i kēia kaʻina hana e hiki ai iā ʻoe ke hoʻomaikaʻi i ke olakino holoʻokoʻa o ke kino, akā ma luna o ke kīpoki a me nā ʻōpio, ka hoʻopau ʻana i ke aʻalolo a me ke kōkua ʻana i kahi kahe maikaʻi o ka bile.

ʻEkolu mau lā ma mua o ka ngongo, mea nui ia e hoʻololi i ka ʻai i ka meaʻai, e hōʻemi ai i ka ʻai ʻana i ka ʻai, a me ka hōʻole ʻana i ka mea momona a me ka pā. ʻO nā meaʻai lau ʻai, e ʻai ʻia a kuke ʻia i nā meaʻai a i hoʻopaʻa ʻia.

Hoʻomaʻamaʻa ʻia ka pale ʻana i ka lā kakahiaka. No ka lawe ʻana i ka pāpaʻi, pono ʻoe e inu i kekahi o nā hopena i laila:

  • 250 ml wai wai, kahi 1 tsp. Magnesium sulfate,
  • 500 ml mineral mineral-carbonated nonole (Borjomi a Essentuki), hoʻomehana ʻia a 40 C.
  • 200 ml o ka wai mineral me ka wai o 2 tbsp. Ngalū ʻia i loko Holosas.
  • 200 ml o ka wai, me kahi pū o Sorbitol i hoʻoheheʻe ʻia i loko.

Ke loaʻa ʻana o ke ʻano lāʻau lapaʻau, pono pono e moe me kou ʻaoʻao ʻākau ma kahi hoe mahana i hoʻomahana a hoʻomoe no 2 mau hola. Ma hope o kekahi manawa, aia kahi manaʻo e hoʻokaʻawale i nā ʻōpū, a ʻo nā kelu hopena e loaʻa ai i kahi kala ʻeleʻele a me nā haumia o ka bile. Hiki i kēia ʻōpiopio me ka colic i loko o ka ʻōpū. Hoʻomanaʻo wale nō hiki ke hana ʻia ka pākaukau ma hope o ka ultrasound o ka gallbladder a me ke ʻole me ka ʻae a ke kauka, a ʻaʻole hoʻi ma mua o 2 mau manawa i hoʻokahi makahiki. ʻO nā hui hoʻohālikelike i kēia kaʻina hana he cholelithiasis a me cholecystitis.

Ma nā mea kūkā i ka humuhumu i kahi keiki, hiki i ke kauka ke kuhikuhi i kekahi o kēia mau lāʻau lapaʻau:

I kēia hihia, pono ke kuhikuhi pono ʻia ka nui o ka lāʻau. Hoʻohui, hiki i nā wai minuke a me nā wai kūlohelohe e hoʻomaikaʻi ana i ke kahe ʻana o ka bile e hiki ke hoʻohui i ka papa o ke keiki. Akā ʻo nā infusions a me nā decoction no nā keiki ma lalo o 12 mau makahiki e pāpā ʻia e lawe!

I ka ʻoiaʻiʻo, hiki ke hoʻowalewale i ka ʻōpū i ka pale ʻana i ka ʻai. A inā ʻaʻole i kū pono kēia pilikia, ʻaʻole hope loa e hoʻomaka e hahai i ka ʻai ʻana.E hāʻawi i ka wikiwiki o ka maʻamau o ka nui o nā pēpē a me ka haʻapuʻi.

Ma ke kamaʻilio e pili ana i nā mea kanu no ka cholestasis, ʻo ka mea mua, pono e hoʻomanaʻo ʻia ʻo nā ʻoli nui o ke ola hānai o ka ʻawaʻawa, ka momona, a me nā meaʻai ʻai. Aia kēia papa inoa i nā mea momona a pau, nā iʻa maloʻo, nā sweets a me nā huahana palaoa.

ʻO ka palaka huluhulu 4-6 r / lā e kōkua i ke kūpaʻa o ka pilikia. Eia kekahi, pāpā ʻia ia i ka ʻai, no ka mea i kēia hihia, ua ʻike nui ka mea maʻi me ka cholestasis i ka ʻōpū ma ka ʻōpū a me ka ʻeha i ka quadrant pae ʻākau.

I mea e hoʻoikaika ai i ka mālamaʻana i kēia maʻi ʻino, pono e loli ka ʻai me nā huahana me ka hana choleretic. Hoʻonui kēia mau huahana i ka kūwili ʻana, hōʻoluʻolu i nā spasms a hoʻōla i ka hoʻokuʻu ʻana o ka bile i loko o nā pākia, a laila hoʻoneʻe i ka stagnation.

Mau aila ʻaila. Hoʻonui lākou i ka hana o ka hormone cholecystokinin, e hoʻoulu ai i ke kāpili o ka bile a hoʻonui i kona hoʻokuʻu i loko o ka ʻōpū.

ʻO nā lau ʻala a me nā huaʻai. Hoʻomaikaʻi lākou i ka hoʻomoʻa o ka gastrointestinal tract ma ka hoʻomaʻemaʻe mālie i nā ʻōpū a me ka puʻuwai, ʻo ia ka mea e kōkua ai i ka hoʻopau ʻana i nā ʻōuli kaumaha.

Mea momona hou. ʻO nā pīpī kōkala, kāpala a me nā kāloti, nā wai mai nā lingonberry a me nā hua ʻai, a me ka wai sauerkraut.

ʻO nā papa mua. Hoʻonui ʻia ka kahe o ka bile e nā mea maiʻa a nā mea ʻai, a me nā pōkole mai ka ʻai me ka ʻai a me ka iʻa.

Oat a palaoa palaoa paha. Hoʻonui kēia mau huahana i ka momona, ʻo ia ka mea e maʻalahi wale ka hoʻopau ʻana e nā poʻe e loaʻa ana i ka stagnation o ka bile.

Nā māla ʻē aʻe. Rosemary a me kaʻaila, cilantro a me ka celery, ka ʻamākua a me ka kumo. ʻO kēia mau huahana āpau he mau choleretic waiwai.

Ma ke ala, ʻōlelo aku nā kauka i nā mea maʻi āpau me ka cholestasis e nānā i ka calorie o nā meaʻai a hōʻino i kā lākou ʻai ʻana i ka ʻai ʻana i ka 1800 mau lā i kēlā me kēia lā.

ʻO ka mea hope loa, ke ʻōlelo nei mākou ʻaʻole hiki ke mālama ʻia ka cholestasis me ka hana ʻole ʻana piha. Ma kēia e noʻonoʻo ai, ʻōkuhi ke kanaka me kēia pilikia e hoʻomaka i kāna lā me ka leʻaleʻa, hoʻokani pāʻani (pākeke, ka pōkeke, ke ʻano hoʻoikaika, nā aerobics) a e hoʻāʻo e neʻe hou aku, e hele ana i ka hele i ka lewa wai no 40-60 mau minuke i kēlā me kēia lā.
Makemake au iā ʻoe i ke olakino maikaʻi!

Hoʻohana nui ʻia ʻo Cholagogue me ka stagnation o ka hua bile (cholestasis) i loko o ka gastroenterology e mālama ai i nā ʻāpana o ke kūwili, me kahi maʻi i kā lākou hana, ʻae ʻole, a me ka wā ma mua o ka hoʻomaʻamaʻa ʻana ma ka pīpī. ʻO nā lāʻau lapaʻau e hōʻoluʻolu pono i ke kaumaha, hōʻemi i ka hopena o ke kaumaha ma ka hana o ka digestive tract a pale i ka hoʻokumu ʻana o nā ala hou.

Hōʻike ʻia ka ʻike o ke kolestasis e nā kumu waho a me loko. ʻAʻole hiki i kekahi kanaka ke hele aku i loko o ka ʻōnaehana o ka hanu, akā me nā mana o kekahi, e hoʻomaka nā hōʻailona mua.

  • ka hoʻoikaika ole (hana, hana ʻole, hele wāwae a hoʻomaʻamaʻa paha),
  • ka nele o kaʻai (nā ʻeke ʻohi, ʻaina nui o nā sweets, palaoa, nā momona transgenic)
  • inu waipuna o na ano like ole, ulaula
  • hoʻonui nui intake caffeine
  • nā hopena ʻino o kekahi mau lāʻau.
  1. Nā ʻōmole like ʻole mai ka digestive tract, ʻoihana endocrine, nā metabolic a me nā hoʻokolohua metabolic.
  2. Hoʻomaʻamaʻa pinepine ʻia nā hana kūmau i ka wā o ka hānau ʻana o ke keiki, i ka wā e nui ai ka hoʻoulu ʻana o nā aʻala a i ka wā e ulu ana ka mea hānau.
  3. ʻO nā maʻi kūikawā o ka gallbladder kahi i loaʻa i ka dyskinesia biliary me kahi hoʻohaʻahaʻa o ka hana (ʻaʻole lawa ka hoʻemi ʻana o nā pā o ka pākuʻi a me nā kumu wai).

Heʻuʻuku ka liʻiliʻi o ka hoʻomohala ʻana i kēia maʻi, akā inā he predisposition ka wahine hāpai i kēia, a laila piʻi ka manawa o ka hoʻolālā. E aʻo e pili ana i ka cholestasis i ka wā hāpai.

Nui nā hui o nā lāʻau choleretic me ka hoʻopili like ʻana, ka ʻokoʻa o ke kaomi ʻana, ka like a ʻokoʻa ʻole paha.Hoʻohana lākou i nā kumukūʻai, ma muli o nā ʻāpana, nā mea hana a i ʻole hoʻi ka pae o nā hopena kūpono.

Hoʻoulu i ka hana o ka bile e nā ʻili o nā ate, e hoʻonui ana i ka maikaʻi o ka hoʻowalewale ʻana a me ka lawe ʻana ʻana o nā momona momona. Hoʻokumu ʻia ka mīkini o ka hana i ka wikiwiki o ka hoʻokē ʻana ʻana i nā pahuhī o ka ʻōpū mukī. Hoʻonui nui ka nui o ka mea huna. I ka wā o ka mālamaʻana i nā lāʻau lapaʻau, ua hōʻeha ka kolala maikaʻi a me ka hana o ka pahu i ka ʻōpū liʻiliʻi e hoʻomaikaʻi:

  • ʻO nā Choleretics ʻoiaʻiʻo

ʻO ka hoʻonohonoho ʻana o ia mau mākau e loaʻa ai nā waika bile i hana ʻia mai nā holoholona a mea kanu paha. Hiki ke loaʻa i ka wai o ka wai mai nā mea kanu a i ʻole ka holoholona huaʻai (bovine):

  1. Allohol (kahe maloʻo, ke kāleka kākā, hoʻōla i ka ʻona, nā lau ʻōpala): mai 20 p.
  2. Cholenzyme (bile maloʻo, nā kāmele mai pancreas maloʻo, maloʻo membrane pale) o ka pipi): mai 200 r.
  3. ʻO Vigeratin (ka huki i nā aihini i nā holoholona): mai 150 r.
  4. Hologon (cellulose, aspen bark, peppermint, immortelle, yarrow, valerian extract): mai 75 r.
  5. Lyobil (ʻoihana lapaʻau): mai 200 r.

Loaʻa i nā Choleretics nā huaʻala o nā mea kanu a me nā mea waiwai e hana ma hope o ka hopena mua. Hiki iā lākou ke hana ma ka ulu mau a i ka wā ma kahi exacerbation o nā ala e hoʻoneʻe i ka huina.

  • Nā Choleretics Synthetic

ʻO ka hoʻonohonohoʻana o nā lāʻau lapaʻau nā mea kikoʻī. Ua hana ʻia lākou ma ke kumu o nā pūhui organik. ʻO kā lākou hana, ʻo ka hana ʻana o ka bile i ka nui.

  1. ʻO Nikodine (hydroxymethylnicotinamide): mai 200 r.
  2. Odeston (gimekromon pūhui kaha): mai 300 r.
  3. Cyqualone (2,6-divanilal-cyclohexanone): mai 250 r.

ʻAʻole kuhikuhi ʻia nā kumu e pili ana i nā mea ʻenehana no ka hoʻohana kūʻokoʻa. Ke kaukaʻi paha ke kauka iā lākou ma muli o ka hiki ʻole o ka lāʻau lapaʻau a i ʻole ka nui o ka hopena i ka lāʻau kū hoʻokahi o nā choleretics maoli.

ʻO ka hoʻohana ʻana i nā mea kanu choleretic he lāʻau lapaʻau ʻē aʻe, akā ua hilinaʻi nā gastroenterologists i kona kūleʻa me ka hoʻohana mau ʻana.

ʻO nā mea kanu maikaʻi (monotherapy):

  • ʻona
  • kakōlapa
  • palaoa,
  • immortelle
  • elderberry
  • lio Honu
  • waiū waiū.

ʻO nā mea kanu cholagogue me kahi hopena palupalu (no ka hoʻohui ʻana i nā decoctions):

  • ʻanu ʻaukā, ʻōpala,
  • ʻaʻa dandelion
  • celandine
  • koleke
  • puaʻa
  • lihini.

Hoʻonui ka huaʻai i ka leo o ka palaupaʻa, i hāʻawi ʻia i ka hoʻopili ʻia o ka bile i loko o nā meaʻeha. Me ka hana maʻamau o ka decoctions, nā wai o ka ʻoi, hoʻonui ʻia kona ʻano, hoʻopau ʻia ka hoʻokalakupua.

ʻO kahi hui kūpono e hoʻopau pono i ka hōʻiliʻili ʻana o ka bile a me ka hoʻokumu ʻana o nā pōhaku i ke kino. Hoʻopau ʻia ka ʻālaʻi me ka noho ʻana o nā ʻano lāʻau ʻē aʻe, ʻo ia ke kumu e hoʻomaikaʻi nui ʻia ai ka hopena therapeutic:

  • Wai wai

Hōʻā ka wai i loko o nā mea hoʻowalewale a me nā paʻakai mineral e kōkua i ka hoʻopau ʻana i ka stile bile i nā ʻano ʻāpana like ʻole. Ma muli o ka hoʻopiha ʻana o ka gallbladder, e hoʻonui nui ʻia kona, e hoʻonui nui ʻia ka mea huna.

Pono ka wai o ka wai wai, me ka ʻikepili haʻahaʻa haʻahaʻa, kiʻekiʻe ka paʻakai a pili i ka lumi mālama kai a i ʻole ka hui maʻi. ʻO kahi koho kūpono no nā maʻi o ka hoʻopili līpī e pili ana i ka pāleʻomaʻa a me nā hoʻohuihui klone. Ua nānā ʻia lākou i loko o ka wai o Narzan, Mashuk No. 19, Essentuki (17, 4), Borjomi, Krainka, Bukovinskaya, Tyumen, Nagutskaya.

Hoʻonui i ka hoʻopihaʻana o ka wai a me ka hoʻohemo o ke bile i kekahi lāʻau lapaʻau e pili ana i ka valerian.

Hoʻemi ka Hydrocholetics i ke kao o ka bile ma ka ninini ʻana me ka wai. Ke emi iki aku nei ka lohi ʻana i ka uluʻu ʻana, ʻoi aku ka maikaʻi o ke kahe no ka hoʻonui nui ʻana. Hāʻawi kēia i nā prophylaxis pōhaku maikaʻi.

ʻO kēia pūʻulu o nā lāʻau lapaʻau e kōkua me nā hana kūlohelohe i ka puʻuwai.Hoʻonoho lākou e hoʻonui i ka leo o kona mau pā a hoʻomaha i ka pā biliary.

  1. Atropine (lāʻau kanu alkaloid, anticholinergic blocker): mai ka 60 r.
  2. Platifillin (kahi paʻakai alkaloid tartar): mai i 70 r.

Hoʻopili i ka hoʻopauʻana i ka stagnation o ka bile, nā mea lapaʻau e kōkua i ka hoʻopau ʻana i nā hana putrefactive i loko o ka ʻōpū Kūleʻa koke lākou i ka noho, me ka ʻole o nā kīnā a me nā ʻalaʻawa pungent, e hele pinepine ana i ka wā he hewa ʻole o ka haki o ka bile. Me ke kōkua o choleretics, hiki iā ʻoe ke hōʻiha i ka maʻi lemaka a me ka loli ʻana i ka maʻi ʻaʻī me ka constipation.

Hōʻike ka helu o nā kauka lāʻau i ka hōʻike ʻana o ka cholestasis i kēlā me kēia hapalima maʻi, e huli ana i kahi loea me nā hōʻailona o ka nausea, ʻeha a me ka hōʻeha i ka hypochondrium kūpono. Hoʻopili i kahi ala pono a me ka meaʻai kūpono, ʻo ka hiʻohiʻona o ka stasis bile e pili pono ana i ka luhi. Hoʻopilikia ka hopena a me nā hopena kino.

Pehea e hoʻoikaika ai i kahi ake pōpoki:

  • ka hana o kēlā me kēia lā (hula, jog, lele, lele)
  • ʻekolu 'ʻai i ka lā, i ka' ai 'ai i ka' ai ole a me ka lāʻai, ka hōʻai ʻana i ka 'ai
  • ka hōʻemi ʻana i nā ʻāpana o ka ʻemi a hoʻopau paha i nā mea inu ʻawaʻawa mai ka meaʻai,
  • ka papa o ka pōkole a me ka huhū, ke alakaʻi nei i ke kaumaha o loko.

A ʻoi ʻia e kāpae i ka stagnation o ka bile ma hope o ke kūkā ʻana me kahi gastroenterologist. E kuhikuhi ke kauka i nā hoʻokolohua kūpono, hoʻokau i ke kumu o ka hana hewa ʻana o ka maʻi pehu a me ka hana ʻana i ka maʻi kūpono.

Hōʻike liʻiliʻi nā hōʻailona liʻiliʻi o kahi pōpoki o ka huehue.

ʻO Cholagogue - kahi loiloi o nā lāʻau lapaʻau me nā kuhikuhi a me nā hōʻike

ʻO Cholestasis a i ʻole ke kau ʻia he hopena ʻoi ma ka hopena o ke aloha nui ʻana. Hoʻokomo kēia mea hana i ke kaʻina hana ʻana, hoʻomaikaʻi i ka hana kaʻa ʻōpū. Inā pilikia paha kāna hana, hele mai nā hōʻailona maikaʻi ʻole. ʻO nā lāʻau choleretic e hoʻomohala i ka hana o ka ʻōnaehana biliary e kōkua i ko lākou.

Hoʻohana ʻia ka hana o ka gallbladder e nā mea he nui. ʻO nā kumu o cholestasis:

  1. Hoʻonui ka huhū - kani nā wāwae ma muli o ke kaumaha.
  2. ʻO ka hoʻoluʻu ʻana o ka ʻōiwi i ka naʻau - e hoʻoohi i ka hana o ke kaomi ʻana.
  3. ʻO ka ʻai ʻana o ka meaʻai i momona i ka kolamu - ʻo ka bile wale nō ka mea hiki ʻole ke hoʻokō me kā kona hoʻoponopono.
  4. ʻO ka kīnā ʻole ʻole - hoʻopili ka ate.
  5. Hoʻololi ka hana haʻahaʻa - kū ʻia ka hypoxia kiko.
  6. Ke lawe nei i kekahi mau lāʻau lapaʻau - hoʻopau i ka hana o ka puka o ka bile.
  7. Nāwaliwali o nā ʻōpū palu - ke kau ʻole ka ʻōpala.
  8. ʻOi aku ka nui o ka gallbladder - hiki ke congenital a loaʻa paha ma muli o nā maʻi o nā keiki, ka ate, ka hypermobility, nā kīnā ʻana, ka hoʻoikaika ʻana o ke kino ikaika, ka momona, ka hōʻemi ʻana i ka wai, me ka hoʻēmi ʻole o nā mea ola. Hōʻike ke ʻano i ke ʻano o ka hoʻohaʻahaʻa ʻana a me ka hōʻiliʻili ʻana i ka hoʻopili ʻana o ka bile, ka hoʻoweliweli ʻana i ka hoʻomohala ʻana o nā pōhaku a me nā polyps.

ʻO ka hoʻokuʻuʻana i ka hana biliary hiki ke kahakaha e nā hōʻailona ākea:

  • constipation, ʻōpala,
  • lilo ka momona
  • he lua, he naki, he ʻōpū, ka ʻōpū o ka ea, he ʻawa i loko o ka waha,
  • ʻeha nā ʻōpū ma ka ʻaoʻao ʻākau, e kū ana i ka collarbone, spine, neck,
  • ʻāwili a me ka kaumaha nui ma hope o ka ʻai ʻana,
  • ka momona loa
  • mea hanu
  • ka ʻōulu ʻili o ka ʻili a me ka sclera,
  • kaʻiliʻili
  • pōʻeleʻeleʻele, kukui māmā.

Hoʻomaikaʻi kēia pūʻulu o nā lāʻau i ka hiki ke hana o ka ate, hoʻonui i ka nui o ka bile. Hōʻike ʻia nā kumu no ka cholestasis, constipation, steatosis, hepatitis, ʻehaʻeha a me nā dyskinesia biliary paha. Hoʻolokaʻa ʻia i loko o pūlūlū me kahi kūpeʻa o ka bile.

  1. ʻOiaʻiʻo - ka lawe ʻana i ka hua bula maoli mai nā holoholona, ​​nā mea kanu mea kanu.
  2. Hoʻoilina - lawe ʻia nā mea i loko o ke aniani, loaʻa nā antibacterial, antiflogistic (kūʻē i ke kūlohelohe), nā hopena antispasmodic.
  3. ʻO ka lau momona me kahi hopena choleretic - hōʻemi i ka mea ʻike i ka mea huna o ka bile, hoʻōla i kāna mea huna a hoʻokuʻu. Ma ka manawa like e hana ai i ka puʻuwai.
  4. ʻO nā lāʻau lapaʻau e hōʻemi i ka pōʻaiapili o ka supersaturation o ka bile me ka cholesterol - hoʻohui pū kekahi e pale i ka hoʻokumu ʻana o nā pōhaku a hoʻohemo paha i nā pōhaku i loaʻa.

Hoʻomoe maikaʻi no ka hoʻokahe wai ʻana mai ka pūʻulu o ka choleretics maoli e hoʻoikaika i ka mea huna ma muli o ka hana o nā mea ikaika. Loaʻa ka hopena hope mai ka bile kūlohelohe, ka ate ate, ka mucosa ʻawaʻawa, a me nā pancreas holoholona.

Kakā, kākala, kālai carbon

Hoʻopili ʻai 15-30 mau minuke ma mua o ka papa ʻaina 1-2 papa 3-4 mau lā i kahi lā no 3-4 mau pule.

ʻO cholecystitis Calculous, jaundice, hepatitis, dystrophy ate, pancreatitis, ulia gastric.

17 no 10 papa papa

Loikau 1 pc. ʻekolu lā i ka lā.

Allergy, Nausea, Puka, Hewa, Heha

ʻAniki a hiki i 12 mau makahiki, nā maʻi māhā oʻeha maʻi, nā hana o ka maʻi lōlū, ka hapai, ka lactation.

ʻO ka pīpī bovine Lyophilized

1 papa ʻekolu mau manawa i ka lā ma hope o ka ʻai no 2 mau mahina.

Heartburn, ʻona, ʻōpū.

ʻO ke kumu o ke ʻano o nā lāʻau lapaʻau ka pūlima a me nā mea kūlohelohe e loaʻa ana i ke ʻano o ka synthesis organik. Loaʻa iā lākou choleretic, antibacterial, antispasmodic, anti-inflammatory effects. He hopena kūpono nā lāʻau lapaʻau ma ke kaʻina hana ʻana, hoʻoneʻe i ka lemulewa, fermentation.

1-2 mau papa ʻekolu i kēlā me kēia lā me kahi papa o nā lā 15-20.

Hepatitis, hepatosis, cirrhosis, jaundice, ulia gastric.

500-1000 mg 3-4 mau lā i kahi lā no 10-14 lā.

ʻEha ka puʻuwai, indigestion.

Hoʻopuka nā Antacid gastritis, hoʻomau i nā mea o ka haku.

300-400 mg i kēlā me kēia lā i nā inikala no 3-4 mau pule.

ʻO ka momona i loko o ka waha, kahi manaʻo o ke kaomi i ka ʻōpū.

ʻO ka hepatitis, cirrhosis, jaundice, gastric ulcer, blockage o nā dile bile.

ʻO ka hui pūʻana o ka lāʻau lapaʻau ke loaʻa i nā mea kanu i nā mea kanu me ka hopena choleretic. Hoʻokumu lākou i ka hoʻōla ʻana o ka hua bile, hoʻoulu i kāna hana hana, e hoʻopili maikaʻi i ka ate.

ʻO ka hapalua hola ma mua o kahi pāʻina, 1-2 papa 2-3 mau manawa i kēlā me kēia lā me kahi papa o 10-40 mau lā.

ʻO ka hoʻonuiʻai ikaika, nā maʻi maʻi.

150 no 30 papa

2-3 papa ʻekolu ʻekolu i ka lā no ka 2-3 mau pule.

ʻO ka maʻi gallstone, ka ālaiʻana i nā dile bile, ka maʻi maʻi o ka ate.

335 no 60 mau papa

ʻOllelo Urolesan

ʻOiina, pepa, kaona, ka mea ʻoki, kākoti, hopoki, oregano extracts.

ʻO 8-10 ka puna i ka kōkolu ʻekolu mau lā i ka lā.

ʻO Dyspepsia, ʻehaʻeha o ka ʻili, dizziness, hypotension.

Heartburn, ʻeha, ka ʻōpū, ʻo nā makahiki a hiki i ka 18 mau makahiki.

Hoʻokomo pū ka hui pū i nā wai minima alkaline, salicylates, valerian. Hoʻonui lākou i nā mea huna o ka bile ma ka hoʻohaʻahaʻa ʻana i kona ʻike maka, hoʻonui i ka nui o ka wai i ka malu. Kūleʻa ka Bile, wikiwiki a puka i loko o ka duodenum. I kēlā me kēia lā lawe lākou i ka wai Borjomi, Slavyanovskaya, Essentuki No. 7 i kahi kiko a hiki i 1,5 lita, e ʻike pono i ka papa ʻaina lapaʻau No. 5. ʻAʻole lawe ʻia ka hana me nā hydrocholetics, ua hui pū ʻia me ka hoʻohana ʻana o nā lāʻau ʻē aʻe.

Hoʻokomo ʻia nā lāʻau lapaʻau o ka hui e hōʻemi i ke kani, cramping in the gallbladder, bile ducts. Hoʻomaʻamaʻa ka hoʻomaʻamaʻa ʻana i ka hoʻopili ʻana o ka bile i loko o nā ʻōpū, hōʻike ʻia no ka neʻe stasis. Ua kuhikuhi ʻia lākou no ke kōkua koke me ka maʻi gallstone, colpitis hepatic, cholangitis, cholestasis, cirrhosis, pain spasms e pili ana i ke kumu o ka ulu ʻana o ke ʻano ulu.

Ua māhele ʻia nā lāʻau lapaʻau i:

  • kālaʻa - loaʻa nā kuʻi o ka mint, St. John's wort, lemon balm, calendula, arnica, elecampane,
  • kūlohelohe - hele mai synthetically, loaʻa papaverine, aminophylline, drotaverine,
  • anticholinergics - kaupalena a hoʻonāwaliwali i ka hopena o ka acetylcholine, loaʻa ka atropine, besalol.

ʻO nā moʻi Turmeric, frangulaemodine, magnesium salicylate, aila aila me ka eucalyptus.

ʻO 5-10 kolo i kēlā me kēia paʻi o ka waihona i ʻekolu mau manawa i ka lā.

ʻO Bronchospasm, belching, nā ʻeha.

Hōʻōkuʻi ʻia ke dile Bile, ulia ikaika, hemorrhagic diathesis, he makahiki a hiki i 16 makahiki.

200 mg palua i kēlā me kēia lā 20 mau minuke ma mua o ka papaʻaina.

He 18 makahiki.

675 no 50 papa papa

Ma hope o ka ʻai ʻana, 50-100 mg 3-4 mau lā i ka lā no 3-4 mau pule.

La mualele, haanui, puuwai, a paa.

ʻO nā lāʻau choleretic o ka hui e hoʻihoʻi i ka hana o ka hoʻohaʻahaʻa i nā kumikā bile, hoʻonui i ke kani o ka pā kuhi, a pale i ke kaʻina. Hoʻopili kēia ma ka magnesium sulfate (magnesia), Platifillin, Febichol, Decholine. Hōʻike ʻia lākou no ka cholecystitis maʻi, hepatitis, gastritis, ma mua o ke kani duodenal.

Berberis vulgaris, cocullus colocintis, album veratrum.

ʻO ka hapalua hola ma mua a i hoʻokahi hola ma hope o ka pāʻina, 10 mau i ka 30 ml o ka wai ʻekolu mau manawa i ka lā.

He 18 makahiki.

Ma waena, 50-100 g i kēlā me kēia lā.

ʻO ka nāwaliwali o ka ʻōpū, nā palaka, tachycardia.

ʻO ka ʻohi, cardiac, renal failed, hoʻopōmaikaʻi.

ʻO kahi tīpē 2-3 mau lā i ka lā ma kahi o ka hapalua hola ma mua o ka papaʻaina.

Ke hoʻomanawanui nei i nā mea o ka ʻano.

Hoʻohana ka pono kūikawā e hoʻopau i nā pōhaku a pale i ko lākou kūkulu ʻana. ʻO ka cholagoga i ka wā kīkī ʻana i ka gallbladder he hopena litholytic, kākoʻo i ka hana o ka ate, e hōʻoluʻolu i ka ʻeha.

Nā hopena o ka haze, ka waiū hū.

I ka wā ʻai, e lawe ʻoe i kahi capsule i ʻekolu manawa i ka lā.

Allergy, ʻōpala, hoʻonui ʻia diuresis.

ʻO ka maʻi ʻili o ka ate, ʻoi a hiki i ka 18 mau makahiki.

440 no 30 mau pulama

ʻO ka hapalua hola ma mua o ka ʻai, 200-400 mg ʻekolu mau manawa i ka lā no 2 mau mahina.

Nā maʻi hānō, flatulence, ʻeha.

ʻOitisitis ulcerative, maʻi o Crohn, ka hopena o ka tractary tract, hemophilia, a hiki i 18 makahiki.

810 no 100 papa papa

10 mg no 1 kg o ka paona o ke kino i kēlā me kēia lā.

Nā maʻi ʻeha, ʻeha, kuʻi.

Hoʻopili ʻana i nā kumuʻi o ka bile, ka huhū palaki.

205 no 10 mau pālule a 1200 paha he 125 ml o ke kāhea

Pono e hoʻokokoke pono ke koho ʻana i nā lāʻau lapaʻau no ka mālama ʻana i kahi keiki. Hiki iā ʻoe ke kūʻai i nā lāʻau lapaʻau wale ma hope o ka nīnau ʻana i kahi pediatrician. Hoʻohou pinepine ʻia:

  1. Choleretics Herbal - Holaflux ma ke ʻano o kaʻaila a i ʻole capsules, Flamin (i kauoha ʻia no nā keiki ma mua o 5 mau makahiki) i ke ʻano o ka ʻaila, papa, ʻīwī, hoʻopā. Hōʻike lākou i ke ʻano maʻamau o nā cholecystitis, dyskinesia o ka pīpī a me nā papa. Hoʻokomo ʻia ka mea pono i nā mea kanu i mea e pono ai ke kahe o ka huahe. Meana aole aneane pili nā hopena.
  2. Koleretika ʻoiaʻiʻo - hoʻomaikaʻi ʻo Allohol i ka kahe ʻana o ka huna, hoʻopihapiha i ka hana ate, loaʻa ka pipi ʻoi holoholona. Noi ʻia ka lāʻau no nā pēpē i ʻoi aku ma mua o hoʻokahi mahina no ka ½-1 papa 2-3 i ka lā.
  3. Nā mea i hoʻohui ʻia - Cholenzym, aia nā enzymes a hoʻomaikaʻi i ka hoʻowalewale ʻana. Hoʻokomo ʻia i ka mea kanu nā hua manu maloʻo a me nā mea kanu ʻia, i ʻōlelo ʻia i nā keiki ma mua o 12 mau makahiki ma ke papa pā ʻekolu ʻekolu i ka lā. No nā keiki mai 3 mau makahiki, ua pākahi ʻia ka pākēkē. ʻAʻole paʻa ka papa o ka mālama ʻana ma mua o 9 hebedoma.
  4. Hoʻolālā ʻia ʻo Cholekinetics - Barberin i ka ʻano pā papa no 5 mau makahiki. He hopena maikaʻi kēia o ka choleretic a me antispasmodic, cont conticated i ka hihia a pāpaʻi i ka barberry.
  5. Litholitics - Odeston, i hōʻike ʻia no nā keiki ma mua o 10 mau makahiki. Hoʻonui ka māla lāʻau i ka hana a me ke kinai ʻana i ka hua palaoa, kāohi i ka crystallization o kolesterol.


  1. Akhmanov, ʻo Mikhail Sergeevich Diabetes. E hele ka ola! ʻO nā mea āpau e pili ana i kou maʻi maʻi / Akhmanov Mikhail Sergeevich. - M .: Vector, 2012 .-- 567 p.

  2. "Diabetes mai A a Z" (unuhi mai ka ʻōlelo Pelekane). SPb., Ka hale hoʻopuka "ELBI - SPb.", 2003, 203 mau ʻaoʻao, ka pālahalaha o 3000 kope.

  3. Lodewick P.A., Biermann D., Tuchey B. Man me ka maʻi maʻi (i unuhi ʻia mai ka ʻōlelo Pelekania). Pokoleka - St. Petersburg, Binom Publishing House, Nevsky Dialect, 2001, 254 ʻaoʻao, 3000 kope.

E haʻi iaʻu iaʻu. ʻO Elena koʻu inoa. Ua hana wau ma ka endocrinologist ma mua o 10 mau makahiki. Ke manaʻoʻiʻo nei wau he kanaka mākeke wau i kaʻu kahua a makemake wau e kōkua i nā malihini a pau i ka pūnaewele e hoʻonā i nā paʻakikī a ʻaʻole pēlā nā hana. ʻO nā ʻikepili a pau no ka pūnaewele e hōʻiliʻili a hoʻomaʻamaʻa maikaʻi i mea e hōʻike ʻia e like me nā mea e pono ai ka ʻike. Ma mua o ka hoʻopili ʻana i ka mea i hōʻike ʻia ma ka pūnaewele, he kūkākūkā mandatory me nā mea loea.

Ka uku o nā lāʻau lapaʻau choleretic maikaʻi loa

T koho ʻana wahi inoa huahana kumukūʻai
ʻO choleretic maikaʻi loa - choleretics: hoʻonāukiuki i ka hoʻonaʻauao1 Allochol 44 ₽
2 Odeston 381 ₽
3 Holosas 105 ₽
ʻO ka choleretic-kinetics maikaʻi loa: ʻo nā mea e hoʻolalelale i ka wehe ʻana o ka hua bile1 Kōlepika Magnesium 26 ₽
2 ʻO Sorbitol 128 ₽
3 ʻAno-shpa (Drotaverinum) 112 ₽

ʻO choleretic maikaʻi loa - choleretics: hoʻonāukiuki i ka hoʻonaʻauao

ʻO nā mea e hoʻowalewale i ka hoʻokumu ʻana o ka huaā mai kona mau mea i hana mua ai, he kūlohelohe maoli paha, synthetic, a me nā lāʻau lapaʻau ʻano choleretic i loaʻa ke hopena bile-form. ʻO ka choleretics pololei ka mea maʻamau i nā holoholona. ʻO nā lāʻau lapaʻau choleretic kaulana loa e helu ʻia ma lalo nei. Me kēia mau mea, he alkeretika maoli ʻo Allochol, ʻo Odeston ka mea he aila synthetic, a ʻo Holosas kahi kolaginini, nā mea hoʻokahi o nā mea kanu.

ʻO Allohol paha ke kaulana loa a kaulana ʻoi "folk" choleretic lāʻau. ʻO kēia kahi hui i hoʻohui ʻia, a loaʻa iā Allohol ka pipi pipi maʻemaʻe, ka ʻōpala maloʻo a me ke kāleka, me ka pahu hake. Hāʻawi kēia mau mea āpau i kahi hopena choleretic ikaika hou ma mua o hoʻokahi bile. Hiki i Allochol ke hoʻonui i nā aelike o ka ʻōpū (peristalsis), a ma muli o ke hiki ʻana o carbon carbon, e loaʻa ana i ka hopena antimicrobial a me ka sorption, e hoʻemi ana ia i nā kaʻina o ka hōʻemi a me ka hoʻomohala hiki i ke kau i loko o ka ʻawaʻawa.

Hāʻawi ʻia ʻo Allohol ma ka mālama kino o ka cholecystitis kūloko, me ka cholangitis, a me nā mea maʻamau o ka maʻi cicic. Lawe pinepine ʻia ma nā papa ʻelua, ma hope o kahi ʻai, hiki iā ia ke hōʻike i ka hopena choleretic i ka nui. Inā hoʻoholo ʻia ka mea maʻi i ka meaʻai kūpono, a laila pono ʻoe e lawe i ka lāʻau lapaʻau ma mua o 4 mau manawa. Pono e nānā ʻia kēia ʻano hana no hoʻokahi mahina, a laila hoʻomalo ʻia ma ka dosis. Hiki i kahi papa o ke papa, akā ma waena o lākou he mea pono e hoʻomaha i ka liʻiliʻi o ka 2 mau mahina.

Ua hoʻohālikelike ʻia ke ʻano lāʻau lapaʻau e Allohol, a me kahi ʻāpana nui he 50 mau papaʻa kaila i kūʻai wale ʻia nā rubles 42 wale nō. I loko o kekahi mau lāʻau kūʻai, hiki ke loaʻa no ka 33 mau rubles, a me ka pōpoki liʻiliʻi liʻiliʻi o 10 papa ke kumukūʻai wale no 12 mau rubles.

Loaʻa a me nā ponoʻole

E hana ana ʻo Allochol, "choleretic" ikaika maʻalahi, ʻaʻole like me nā lāʻau lapaʻau synthetic. Eia naʻe, ke loaʻa nei ka bile kūlohelohe. Akā naʻe, me ka nui o ka nui o ka nui, hiki iā ia ke hōʻeha i ka ʻōpū a me ka palu ʻana i ka ʻōpū, a ua contongoicated ʻo Allohol i nā ʻehaʻeha, me ka jaundice mechanical (obstructive), a inā he pōpō ka pōpō. Hoʻopuka kēia i kahi hoʻonui nui i ka hilo, a inā ʻaʻole ia e hele, e hoʻonui ʻia ka pā ʻana a me ka ʻuwīwī ʻana me ka hoʻomohala ʻana o ka peritonitis. Hoʻopili ka Allochol i ka maʻi hepatitis a me subacute - nā māhā o ka ate, a me ka dystrophy holomua. Akā ʻo kēia lāʻau lapaʻau choleretic, i lawe ʻia e like me nā hōʻike, e hana mālie a kōkua i ka hoʻomaikaʻi ʻana i ka hoʻowalewale ʻana a me ka hoʻohiolo ʻana o ka ʻaʻa ma nā ʻano like ʻole o ka poʻe maʻi.

No Odeston ka pūʻulu o ka pinepine o nā lāʻau choleretics syntener, a loaʻa iā ia kahi hopena choleretic pololei. ʻO kēia huahana i ke ʻano o kahi mea ikaika e loaʻa ana i ka gimekromon, a loaʻa i ke ala o nā papa e kaupaona ana i ka 200 mg pākahi.

Hoʻolaha ʻo Odeston i ka hanana o ka stagnation, hoʻēmi i nā kaʻina hana e alakaʻi i ka hoʻokumu ʻana i nā pōhaku kolamu, ʻo ia hoʻi, e hōʻemi ana i ka ua o ka kolamu ma ke ʻano o nā crystals, a hōʻike ʻia i ka mālama ʻana i nā maʻi e like me ka hyperkinetic biliary dyskinesia, cholecystitis maʻi a me ka cholangitis. E kāpae iā ia ma hope o ka hoʻomaʻamaʻa ʻana i ka gallbladder, a ma muli o ke kaohi ʻana o ka pohihihi ʻo ka moʻo.

Hoʻohana ʻia ʻo Odeston i ka hapalua hola ma mua o ka papa ʻaina, 1 a i ʻole papa 2, ʻekolu mau lā i ka lā. ʻAʻole pono nā dosis o kēlā me kēia lā e 6 papa. ʻO ka papa komo e pili ana i nā wiki 2. ʻAʻole kuhi ʻia kahi ʻoka ʻana, akā ʻaʻole hiki iā ʻoe ke hopu aʻe ma hope, e lawe ana i kahi ʻelua ʻelua.Ka hoʻopili ʻana ʻo Polfa ka Polfa iā Odeston, a hiki iā ʻoe ke kūʻai i kahi pānaʻi o nā papa he 50 i ka hāʻule o 2018 ma nā kūlanakauhale nui o ka Lūkini Russian ma ka awelika ʻo 550 rubles.

E pili ana i nā hydrocholetics

ʻO kekahi papa ʻaina wai hoʻōla wai i kapa ʻia he hydrocholetics. Hoʻopili iki lākou i ka kao, ka viscosity o ka bile, a me nā mea hou aʻe. ʻAʻole e like me ka wai maʻamau, i ka wā o ka wai mineral e hoʻopili ʻia i loko o ka ʻōpū o ka ʻili a komo i loko o ke kahe wai o ke kahawai, ua hoʻihoʻi ʻia ia e nā ʻāpana o ke au i ka wahi mua, a hoʻonui i ke kaʻe i loko o ke kumu o ka bile e ka osmosis. Inā pono e hoʻonui i ka mea huna o ka bile, a laila pono ʻoe e koho i kēia wai e like me Essentuki No. 4 (hoʻohaʻahaʻa haʻahaʻa) a me nā helu 17 (mineralization waiwai), ʻo Jermuk. Pono lākou e hoʻopau i nā minuke 30 ma mua o ka pāʻina, ʻoi aku ma kahi ʻano mahana a me ka hau i hoʻokuʻu ʻia, inā inā kekahi.

ʻO ka choleretic-kinetics maikaʻi loa: ʻo nā mea e hoʻolalelale i ka wehe ʻana o ka hua bile

Ua hoʻokaʻawale ʻia nā lāʻau lapaʻau Cholagogue i ʻelua mau ʻano hoʻohālikelike. I ka hanana o ka bubule he hypotonic, a ʻo kona mau aʻalopona e palupalu a nāwaliwali, a laila pono e hoʻonui i kona leo a hoʻoikaika i kona hiki ke hoʻopaʻa ʻia. I ka manawa like, hoʻemi ka nui o kēia mau mea i hoʻohui i ka tonic, a hoʻonui i ka lumen o nā hana o nā kumu i ka bile dile maʻamau. Hoʻonohonoho maikaʻi wale lākou i nā ʻāpana ma ke hoʻoulu ʻana i ka kaisa o ka hormone gastrointestinal (cholecystokinin). ʻO kahi kumu o kēlā lāʻau choleretic o ka magnesium sulfate, a i ʻole he magnesia.

Ua kau mua ʻia kēia mau lāʻau lapaʻau no ka dyskinesia biliary o ka ʻano hypotonic, stagnation i loko o ka gallbladder me ka hoʻohemo ʻana i kona leo. Hōʻike ʻia kēia mau lāʻau no ka gastritis me ka hoʻohaʻahaʻa haʻahaʻa, me ka cholekinetics e hōʻemi ana i ka ʻeha o ka puhaka, hōʻike ʻia i ka wā e kani ana ʻo duodenal i ke kanaka olakino.

Hoʻokomo pū ka lua o nā lāʻau i nā lāʻau antispasmodics, kahi e hoʻomaha ai i kahi puhaka o ke kīhāpai i hōʻeha ʻia, hoʻemi i kona spasm, a hana pū me ka hoʻomaha ʻana i nā papa umauma. Hāʻawi kēia iā ʻoe i ka hoʻomaikaʻi ʻana i ka bile, a me No-shpa, Papaverin, a i ʻole hiki ke ʻike ʻia i ka atropine a me platyphylline, i hoʻohana ʻia i nā keʻena olakino a i ka wā e kāhea ana i kahi ambulance, ʻo ia kahi hiʻohiʻona o kēia cholekinetics.

Pono kēia mau kālā no nā palapala hypertensive o diskinesia, ma ke alo o nā pōhaku i loko o kahi puʻuwai a me nā dile hile. Hiki iā lākou ke hōʻemi i ka maʻi ʻeha e kū pinepine i kahi kiʻi o ke kiko o ka biliary a me ka hiki ʻana i kahi maʻi gallstone.

E noʻonoʻo i nā cholekinetics kaulana loa a kūleʻa ʻia i kūʻai aku i loko o nā mākeke a hoʻokomo ʻia i ka kūlana.

Kōlepika Magnesium

ʻO Magnesia ka maʻalahi a me ka maʻalahi o ka choleretic a me nā laxative. ʻO kēia paule kala kala, hoʻonaninani ʻia i ka wai, loaʻa ka ʻonoʻawaʻawa ʻawaʻawa, a me ka inu ʻoluʻolu. Akā ʻo ia, ma ka hopena o ka hopena choleretic, he hopena pūpono a anticonvulsant, e kōkua i ka normalization o ka ʻōpū puʻuwai, he hopena hypotensive a hiki ke hakakā i ka constipation. Hoʻohana ʻia ka Magnesia no ka cholecystitis a me ka cholangitis, e kiʻi i kahi ʻāpana cystic o ka bile me ka kani ʻana o ka duodenal, no ka dyskinesia o ka gallbladder ma ke ʻano hypotonic, e hoʻomaʻemaʻe i nā ʻōpū. Pono e hoʻopili i ka magnesia ma ka hoʻopau ʻana i kahi pākeke (25 g) i loko o kahi aniani o ka wai mahana, a inu i waena o nā papa 3 mau manawa i ka lā, ma mua o ka papaʻaina. I kēia hihia, ma ka awelika, ma hope o hoʻokahi a ʻelua mau hola, e loaʻa ka lāʻau i ka hopena choleretic e pono ai, e hoʻopau ʻia ana no 4 a hiki paha i nā hola 6. ʻO ka maʻamau, ma hope o kēia, hana ʻia kahi hoʻomaha o ka stool, ʻoiai ka hopena o ka hāmotically kaha o ka magnesia e hana i kahi kahe nui o ka wai i loko o ka lumen intestinal.

ʻO ka Halekuai Kūʻai o Moscow e hana ana i ka sulfate magnesium, a me kahi pahu he 25 ka paona he kaupaona ʻia he 32 mau rubles.

ʻAno-shpa (Drotaverinum)

ʻO nā papa antispasmodic kaulana loa No-spa, a i ka drotaverin hydrochloride, e hana ʻia e ka hale kūʻai lāʻau Hinoin Hungarian. No-spa kahi hāmeʻa e hiki ai iā ʻoe ke hōʻemi i nā ʻalā mākia palupalu o nā kunu wale nō a me nā kumuiki ʻoi, akā, hoʻōla ʻia nā io o ka urinary tract, no laila hōʻike ʻia kēia lāʻau lapaʻau no ka renal colic.

ʻAʻole kōkua ka No-spa e hōʻemi i ka ʻeha nui me kahi ʻano hypertonic o ka dyskinesia biliary, me ka cholangitis, a me ka cholecystitis. ʻAʻole loaʻa ka spa-ʻai i nā papa wale nō, akā i nā mea i hoʻoponopono ai, no laila e mālama pinepine ʻia nā intramuscularly. Hōʻike wale ʻia ka antispasmodics no ka ʻeha i loko o ka ʻōpū o ka ʻōpū, ma ke kūlana o ka "ʻōpū ākea." ʻO ka ʻoiaʻiʻo inā e hoʻohana ʻoe i nā mea hōʻeha ikaika, hiki iā ʻoe ke hoʻomaha i ke kaumaha a nalowale i ke ʻano kahi e koi ʻia ai kahi hana wikiwiki, no ka laʻana, me ka appendicitis koʻikoʻi. ʻAʻohe huakaʻi a Antispasmodic kahi hopena analgesic, a ʻo nā mea āpau i hiki iā ia ke hana i ka hoʻomaha ʻana i nā uaua.

No laila, inā he manaʻo pili o ka holomua holomua i ka ʻōpū o ka ʻōpū, no ka laʻana, me ka cholecystitis like ʻole, a laila ʻaʻole i kōkua ka No-spa, akā inā loaʻa ka ʻeha ma ka ʻāʻī o ka ʻōpala, a laila e hoʻokō pono ka hopena pono, e hoʻonā ka spasm, e puka mai ka bile. i loko o nā ʻāpana, a holomua ka kūlana o ka mea maʻi.

Pono e hoʻohana i ka No-shpu i nā papa mai 1 papa o 40 mg a 6 papa papa i kēlā me kēia lā, ʻo ia hoʻi, ʻaʻole ʻoi aku ma mua o 2 papaʻa ʻekolu mau manawa i ka lā, pono ʻia e lawe i mua o ka papa ʻaina, no laila i ka wā o ka ʻaina e hōʻike ana i kona hopena a hoʻomaha. nā kikoʻī iki o ke kiko o ka biliary. ʻO hoʻokahi pahu o No-shpa i ka nui o nā papa he 24 no ke kumukūʻai e pili ana i 100 rubles.

Nā ʻano lāʻau lapaʻau choleretic

I kēia lā i loko o ka lāʻau lapaʻau, hoʻohana ʻia nā ʻano o nā lāʻau choleretic e hoʻokō i nā rula o ka hopena therapeutic, a mālama pū ʻia i nā hiʻohiʻona anatomical o ke kino o ka mea maʻi.

No laila, hiki i ka lāʻau lapaʻau ke hiki ke hoʻonohonoho i nā lāʻau e like me nā ʻano o kā lākou hoʻohana, ke ʻano o ka hopena therapeutic a me ka absorption, ka helu o ka hoʻoili a me ka hōʻoki ʻana i nā lāʻau choleretic mai ke kino o ke kanaka.

Ua hoʻokaʻawale ʻia nā lāʻau choleretic o kēia wā i nā helu he nui

ʻO nā lāʻau choleretic e hoʻonui ai i ka hana bile e ka ate ma muli o ka hana ikaika o nā waikawa bile

  1. ʻO nā lāʻau lapaʻau kūʻiʻo maoli:
  2. Hoʻokumu ʻia nā Choleretics, kahi i hoʻohui ʻia nā kumua bile ma ke kumu o nā mea holoholona a mea kanu paha, no ka laʻana, he lāʻau lapaʻau lāʻau, pipi bile,
  3. ʻO ka lāʻau lapaʻau choleretic syntous i ke ʻano o nā mea kūmole i hana ʻia ma o nā mea hoʻomalu a me ka hiki ke hana i ka nui o ka huahana bile.
  4. ʻO nā lāʻau lapaʻau e loaʻa ai kahi hopena choleretic (hoʻohana ʻia ma ke ʻano o decoctions a me nā infusions).
  5. ʻO nā lāʻau lapaʻau Hydrocholetic. Hoʻokomo nā māhele o kēia mau lāʻau i ka hoʻonui ʻana i ka hua bile, me ka hoʻokahe me ka wai.

ʻO ka cholekinetic choleretic nā lāʻau me ka stagnation o ke kōkua bile e hoʻokō i ka hoʻopuka o ka huahele ma muli o ka hoʻomaikaʻi ʻana i ka leo o ka humuhumu me ka hopena hoʻomaha ma nā kumu o ka ʻoihana.

Hoʻokomo ka lāʻau Cholespasmolytic i ka puka o ka bile ma muli o ka hopena hoʻomaha ma ka biliary tract a me ka ʻeha puhi:

  • Nā antispasmodics Synthetic
  • ʻO nā lāʻau Antispasmodic i hana ʻia ma ke kumu lāʻau,
  • nā lāʻau anticholinergic.

Hoʻokuʻu e hoʻemi i ka lithogenicity index o ka bile. Hoʻohana ʻia kēia mau lāʻau i nā mea hoʻopihapiha prophylactic no ka cholelithiasis, hiki iā ia ke hoʻopau i nā pōhaku i loko o ka puʻupuʻu:

  1. nā lāʻau lapaʻau e pili ana i ka ursodeoxycholic a me nā waikawa bileode chenodeoxycholic,
  2. Loaʻa i nā ʻāpana o nā huahana lipid-dissolving mau, no ka hoʻohālike o ka methyl tert-butyl eter.

ʻO kēia mau lāʻau choleretic, aia ma ke ʻano o nā mea ikaika e loaʻa ai nā waikawa bile, nā lāʻau lapaʻau i hana ʻia ma ke kumu o nā mea holoholona.

Hoʻomaʻama pinepine ʻo ka mea ʻala i ka ihe i kona ʻano kūlohelohe, nā ʻāpana o ka pancreas, nā ate, a me ka mucosa o ka iwi liʻiliʻi o ka holoholona. No kēia kumu, kapa ʻia nā lāʻau choleretic o kēia ʻano i nā lāʻau lapaʻau ʻano holoholona.

Hoʻohui i nā mea holoholona, ​​ʻo nā mea hoʻopihapiha choleretic paʻakikī i hoʻohui i nā lāʻau lapaʻau i loaʻa ke hopena choleretic pono.

Loaʻa nā Choleretics o ke kumu synthetic i ka synt synt synt. ʻO kēia mau lāʻau he choleretic, a ma ka mea ʻē aʻe, hoʻōla maikaʻi lākou i ka hōʻeha o ka ʻōpū o ka puhīpī a me nā kumulāʻau kēpala, hōʻemi i ka nui o ka kolamu ma ke koko, a make nō hoʻi i nā huaka pathogen nāna e hoʻonāukiuki i ka hoʻāla o ka biliary, a, ʻoiai, e hooki i ka hoʻōla ʻana.

Eia kekahi, nā lāʻau lapaʻau choleretic o ka puka synthetic hoʻoliʻi i ka pala a me ka hōʻea ʻana i loko o nā ʻāpana, hana maikaʻi me ka hoʻoulu ʻana i ka maʻi, aʻa.

ʻO nā lāʻau lapaʻau me ka hopena choleretic e kōkua i ka hoʻomaikaʻi ʻana i ka hana o ka ate, ka hoʻoili ʻana o ka hua bile, aʻo ka manawa like o ka hoʻēmi ʻana i kāna palapala kuʻuna.

Eia kekahi, hāʻawi nā mea kanu i kahi hoʻonui i nā kiko o nā cholates bile. Aia kekahi lāʻau lapaʻau i ka hopena cholekinetic, ʻo ia hoʻi, hiki iā lākou ke hoʻonui i ke kūkulu ʻana i ka huaʻi, a i ka manawa like pū ka hoʻomaʻamaʻa ʻana i ka ʻāʻī ʻana, aia ma ka hoʻopulapula e hoʻōla ai i ke kino o ke kanaka.

ʻO nā kumu e pili ana i nā lāʻau lapaʻau ke loaʻa nō hoʻi nā ʻano antibacterial maikaʻi loa, anti-inflammatory a me ka diuretic.

Ma muli o ke kīloi i nā lāʻau lapaʻau wale nō kahi hapa o ka hoʻomākaukau, ua kapa ʻia lākou i nā ʻano lāʻau lapaʻau e hoʻoneʻe ana i ka hua bile.

Hiki i ka Hydrocholeretics ke hoʻonui i ka nui o ka bile ma muli o ka hoʻokaʻawale ʻana i ka neʻe, kahi i hoʻokaʻawale ʻia o ka ʻike, i loaʻa i ka hoʻonui i kāna ʻike wai. Ma kēia hihia, e maʻalahi ke kāpae ʻana i ka hua bale, a hoʻokō ʻia ka nānā ʻana o nā hiʻohiʻona o nā pōhaku i loko o ka papa palu.

Hoʻomaikaʻi nā lāʻau cholekinetic i ka hana o ka haʻihaʻi a i ka manawa like e hoʻomaha ai i nā ʻōpū o ka wahina biliary. I mea e ʻike ai i ka hopena o nā aila o ka cholekinetic, pono e wehewehe ʻo ia ka pilina o ka gallbladder me ka duodenum e lawe ʻia ana ma ka bile dile, ma loko o ka mea i komo ai ka bile i ka duodenum.

ʻO ia ke ʻano, inā e piʻi ka leo o ka bile, ua keʻa nei, e pale ana i ka kahe o ka bile. Me ka leo haʻahaʻa o ka gallbladder, ʻaʻole hiki iā ia ke maʻalahi maʻalahi e kāohi i ka bile i ka umauma bile, ʻoiai aia nā manaʻo subive pono e hoʻokaʻawale ʻia mai nā hōʻailona o ka maʻi maʻi pancreatic a me nā hōʻike.

Ua hoʻokaʻawale ʻia nā lāʻau Cholespasmolytic i nā pūʻulu e pili ana i ka mana olakino i hoʻoikaika ʻia, akā ma ka hopena he like nō ka hopena o kā lākou hana. Hoʻopau nā lāʻau Cholespasmolytic i nā spasms, hoʻonui i nā dile bile, ka hoʻomaʻamaʻa ʻana i ka maʻalahi o ke kahe ʻana o ka bile i loko o ka ʻōpū.

Hoʻohana pinepine ʻia kēia mau lāʻau i nā papa liʻiliʻi e hōʻoluʻolu i ke ʻeha i nā maʻi o ka bile duct a me nā mea ʻeha.

ʻO nā mea e kōkua i ka hōʻemi i nā ʻāpana lithogenic o ka bile e hoʻohana ʻia e hoʻoiho i nā pōhaku i hana ʻia i loko o ka puʻuwai, a hoʻohana ʻia hoʻi ma ka hoʻomākaukau ʻana prophylactic no ka hoʻokumu ʻana o nā mea hou.

Ma muli o ka hiki i kēlā mau hui ke hoʻopio i ka hopena choleretic, ua wehewehe ʻia lākou me kahi pūʻulu choleretic.

ʻO nā Choleretics ʻoiaʻiʻo

ʻO nā lāʻau lapaʻau e hoʻoikaika ai i ka hana o ke kiko he i kapa ʻia ʻo choleretics.ʻO ka choleretics ʻoiaʻiʻo (cholesecretics) nā mea kanu i komo i ka hua bile holoholona a i ʻole nā ​​mea ʻona (bile acid, digestive enzymes). ʻO ka ʻoi loa ka hana:

  • Allohol. Hoʻopili i kahi bile maloʻo, loaʻa nā kiko o ka nettle a me ke kāleka. Hoʻoulu ia i ka hana o ka bile e ka ate, hoʻomaikaʻi i kona puka ʻana, e hōʻemi ana i ka hiki ke hoʻokumu ʻia o ka helu calculus. ʻAʻohe ona contraindications.
  • ʻO nā papa cholenzyme i hana ʻia mai ka bile maloʻo me ka hoʻohui o nā pancreatic a me nā ʻili o ka ʻili, kahi e hoʻolako ai i kahi hopena choleretic a me ka enzymatic. Hoʻoulu ʻia no nā ʻōnaehana o ka hepatobiliary, gastritis, colitis, a me nā maʻi o ka gastrointestinal. ʻAʻohe cont contications.
  • Hoʻokumu ʻia nā Chilon e pili ana i ka acid dehydrocholic i ka mea huna o ka bile, i nā mea anti-inflammatory. Hāʻawi i ka cholecystitis, cholangitis, hana pōhaku liʻiliʻi.

Hoʻokomo ʻia ʻo Cholagogue Liobil, Vigeratin, Deholin, Kholamin i nā ʻāina ʻē, akā ʻaʻole lākou i laikini i ka Lūkini Lūkini.

ʻO ka hoʻomākaukau maoli o ka hua bile, ma muli o ke ʻano akahai, hiki ke inu i ka wā lōʻihi.

Hoʻomaʻamaʻa ka ʻae ʻana i nā choleretics maoli i ka exacerbations o ke ala pilikia i ka pehu a me ka papa ʻaia. Koho ʻo Gastroenterologist i ka lāʻau lapaʻau, ke ʻano, ka nui.

Choleretics pili-kūloko

Hoʻohana ʻia ka lāʻau lapaʻau lāʻau i ka lāʻau lapaʻau ma muli o kā lākou ākea ākea o ka hana. ʻO kēia ka mea choleretic:

  • hoʻonui i ka nui o ka bile huna,
  • komo i kāna kuleana,
  • ho'ēmi i nā spasms o ka pahi a me nā kumu bile.

Hoʻokomo ʻia nā mea kanu kulekele a me nā mākaukau e pili ana iā lākou no ka cholecystitis, cholangitis, pancreatitis, dyskinesia o nā kino o ka ʻōnaehana biliary. Loaʻa iā lākou kekahi contraindications, ʻae ʻia ka ʻaina no nā keiki, hapai a me nā wahine lactating.

I loko o nā lāʻauʻaiʻai, aia nā choleretics māla i ke ʻano o nā papa, nā māla a i ʻole nā ​​ʻano lāʻau lapaʻau:

  • Loaʻa nā papa tanacechol i ka hoʻoneʻe tansy, hoʻonui i ka hana bile, e hōʻoluʻolu i nā kuila.
  • ʻO Kholosas, kahi kōkō e pili ana i nā hua rosehip, hoʻomaikaʻi i ka hana metabolism i loko o ke ate, kōkua i ka hoʻopau ʻana i ka bile, pale i ka hoʻohemo ʻana o nā pōhaku, hoʻomaʻamaʻa ʻole ʻia ke kūpaʻa, a hoʻopaʻa i nā hana ʻaihue. ʻO ka contraindication wale nō he kūloko kūʻokoʻa.
  • Hoʻololi ʻia ʻo Chophytol ma ka artichoke leaf leaf i nā papa a i ʻole ka hoʻonā waha. ʻO ka hepatoprotector choleretic ikaika e hoʻoponopono i nā kaʻina metabola. Contraindicated ma nā exacerbations o ka palaleka a me ka path hepatic.
  • Holagol - kahi lāʻau lapaʻau me ka turmeric, nā aila pono o ka mint a me ka eucalyptus. Hoʻonui ia i ka mea huna o ka bile, hoʻokuʻu i nā spasms, a loaʻa kahi hopena laxative. Contraindicated ma ka hāpai ʻana, lactating, mau keiki ma lalo o 12 makahiki.
  • ʻO Urolesan kahi choleretic aila me nā pepelu a me nā aila ahi, nā mea hoʻoneʻe o ka oregano a me nā hops, i hoʻoiho ʻia i nā puna. Hoʻonui i ka synthesis o ka papa, e pale ai i ka hoʻokumu ʻana o ka pōhaku. Mai kuhikuhi i ke wā o ka hāpai ʻana a me ka umauma.
  • Ke ahi nei - kahi lāʻau lapaʻau e pili ana i ka one immortelle - hoʻonui i ka mea huna bile, hoʻomaikaʻi i ka pūnaehana o ka ʻona. Hāʻawi i nā kulekele o ka ʻōnaehana hepatobiliary. Contraindicated i ka maʻi gallstone.

Aia ka uku o ka lāʻau lapaʻau choleretic ma ka laulā o ka hana, hoʻokuʻu ʻia i nā peke kānana e kūpono a hoʻomākaukau i ka infusions.

ʻOiai ka phyto-choleretics he liʻiliʻi o ka contraindications, ʻaʻole hiki iā ʻoe ke hōʻola ponoʻī. Pono kahi gastroenterologist e kuhikuhi i ka lāʻau lapaʻau e pono ai, a me konaʻano, a me ka hoʻoponopono regage.

Hoʻopiʻi hou aku

ʻO kēia mau wai minuke a me nā lāʻau lapaʻau, ka hopena choleretic i hoʻokumu ʻia ma muli o ka hana o ka bile i mea nui ka wai. Hoʻohui hou, hoʻonui ʻia ka nui o ka mea huna a hoʻemi ʻia ka hopena o ka hoʻokumu ʻana i ka pōhaku.

Hoʻohana ʻia nā wai mineral Therapeutic no ka stile bile (Borjomi, Narzan, Essentuki No. 17, Smirnovskaya) e hoʻohana ʻia no nā maʻi maʻi o ke akepaʻa, nā kēpala bile, a me nā alahele gastrointestinal. Ua inu lākou i ka wai minuke ma ka 40 ° C, ke hoʻokuʻu ʻia nei i mua o ka aila mai loko mai, i nā mea liʻiliʻi liʻiliʻi ma mua o ka ʻai ʻana.

Hoʻokomo ka Hydrocholetics i nā lāʻau mai nā hua o ka valerian (ka wai a me ka tincture), he mau hopena koleretic mau.

Nā Cholekinetics

Hoʻolālā kēia hui o ka choleretic i ke kani o nā paia o ka pā i nā dile bile a me nā mea wili, hoʻomaikaʻi i ke kahe o ka bile i loko o ka ʻōpū. Ua kuhikuhi ʻia lākou:

  • i nā maʻi maʻamau o ka ʻōnaehana hepatobiliary,
  • ho'ēmi i ka leo bile,
  • biliary dyskinesia.

I nā cholekinetics e loaʻa i nā lāʻau lapaʻau i hana ʻia mai nā mea kanu.

  • ʻO Kholosas a me Flamin - hoʻonui i ka leo o nā paia o nā lālā o ka system biliary, e hāʻawi i ka hana o ka huaʻi,
  • Berberis-Homaccord - kahi hui choleretic koʻikoʻi me ka barberry extract, kahi meaʻaiʻaiʻai. I ka makana i ka palaki biliary, he hopena analgesic, hoʻomaha i nā spasms.

Me ka hana kūlohelohe o ka bile, sorbitol, xylitol, mannitol, a me ka konineta i kuhikuhi ʻia no ka hoʻomaʻemaʻe hohonu o ka ate. Lawe ʻia ʻo Tubing i loko o ka haukapila a i ʻole home.

ʻO ka hoʻomaʻemaʻe ʻana i ka ate pono e hoʻomākaukau i kahi hoʻomākaukau, a me nā lāʻau lapaʻau ke loaʻa nā contraindications. No laila, ma mua o ka lawe ʻana i ka pākī, pono kahi ʻōlelo kūkā me ka gastroenterologist.

Kāleka

I waena o nā lāʻau lapaʻau e hōʻoluʻolu i nā spasms tract biliary a hōʻoluʻolu i ka puka ʻana o ka huahe, ua hoʻokaʻawale ʻia nā mau pūʻulu:

  • ʻO nā kumu e hōʻemi i ka pōkā bile ma o ka hana ʻana ma ka lolo (Bellalgin, Besalol). Hoʻonui i nā spasms ma muli o nā kikoʻī o ka alkaloids belladonna, e kāpae i ka ʻeha i ka wā e ke kuila ana ka lūlū.
  • ʻO antispasmodics Synthetic (Duspatalin, No-Shpa, Papaverin) e hōʻemi ana i ka ʻeha ma o ka hoʻomaha ʻana o nā mākia o nā paia o nā kino biliary.
  • Nā lāʻau lapaʻau lāʻau no ka kahe o ka huahe (tinctures, hoʻomākaukau i nā lāʻau lapaʻau) hoʻoluʻu lūlū i nā spasms, hoʻoheheʻe i ka bile, a hoʻomaikaʻi i kona ʻano.

ʻO kēia mau lāʻau choleretic e hoʻohana pono i ka hōʻaiʻe ʻana o ka palaho a me nā deformities ʻē aʻe.

Me ka hana litholytic

ʻO nā lāka maikaʻi ʻo choleretic e pale ai i ka hoʻokumu ʻana o ka calculi i ka gallbladder a hoʻohemo paha iā lākou i nā ʻano ursodeoxycholic. Hoʻonui maikaʻi ia i ka maikaʻi o ka bile, ka hoʻohaʻahaʻa i ka cholesterol, ma muli o kahi i luku ʻia nā pōhaku kolesterol. Ma ke mākeke lāʻau Lūkini hiki iā ʻoe ke kūʻai:

  • ʻĀmai (Germany),
  • ʻO Ursosan (Czech Republic),
  • ʻUliviv (Rūsia).

Hāʻawi lākou i ka wikiwiki wikiwiki o nā toxins, hoʻomaʻemaʻe i ka ate, no laila ua hoʻokaʻawale ʻia lākou ʻaʻole nā ​​nā pōhaku wale nō o ka gallbladder, akā no ka maʻi hepatitis hoʻi ka hana, nā kuhi a me nā dyskinesia o nā papa maikaʻi.

Nā huahana lāʻau

Me ka stagnation o ka hua bile, ua hoʻomākaukau ʻia nā hoʻomākaukau kūlohelohe me nā lāʻau lapaʻau. Hōʻike ʻia lākou i nā hihia penei:

  • inā aia nā contraindications no ka lawe ʻana i nā lāʻau ʻē aʻe,
  • i ka wa e pono ai ka hopena mālie ma nā kino o ka ʻōnaehana hepatobiliary,
  • i ka wa e koi ʻia ai ka paʻakikī.

Hoʻomau ka lāʻau hoʻomaʻama i ka hoʻomoʻo bile form, hōʻemi i ka nui o ka cholesterol, hoʻemi i ka hōʻemi o nā pōhaku, hoʻonui i ka leo o nā paia o nā kino o ka ʻōnaehana biliary, e kāpae i nā spasms. Eia nā mea kanu;

  • nā kolamu palaoa a me nā stigmas, hana ʻia lākou i loko o nā ʻeke lau a i ʻole he ʻano hoʻohālikelike (Leovit),
  • kūʻai ʻia ke one o ka immortelle i ke ʻāpana o ke ʻōpala choleretic, ka maloʻo maloʻo a me ka lāʻau lapaʻau Flamin,
  • ʻO ka tansy maʻamau kahi ʻāpana o ka hōʻiliʻili ʻo Phytohepatol No. 3, ka mea kanu Tanacehol,
  • ʻO artichoke, nā lau o ia ka mea nui i ka wehe ʻana i nā papa artichoke (Evalar) a me ka lāʻau lapaʻau Hofitol.

Hōʻike ʻia nā meakanu e kahi hopena choleretic ikaika, akā, e like me kekahi mau lau lau nahele, pinepine lākou i nā maʻi kūlohelohe. I mea e hōʻino ʻole ai i ka olakino, pono ʻoe e ʻōlelo mua me ka loea.

I ka wa e inu ai lākou i ka choleretic a i ka papa ʻia

ʻO nā kumu o ka iho ʻana o ka bile:

  • predisposition hoʻoilina
  • pōpilikia a loaʻa ʻole nā ​​hanana o ka ʻōnaehana hepatobiliary,
  • pancreatitis, gastritis, ulia ʻōpū,
  • pōhaku kūkulu
  • puʻuwai paʻakikī
  • hapai

ʻO ka inu maikaʻiʻole i ka momona, ka momona, kaʻala, ka meaʻai, ka luhi, ka lāʻau lapaʻau iho e hoʻonāukiuki i ka stagnation.

E ʻae ʻia ka hopena i hoʻopaʻa ʻia e ka poʻe ʻoi aku ka pilikia.

E hoʻohālikelike ka hiamoe, nāwaliwali laulā, nā luhi, ka luhi, ka pākeke ma ka alelo.

ʻO ka hele ʻana o kēia mau ʻōuli e pono ai ke kipa koke aku i kahi gastroenterologist. Hoʻokumu i nā hopena o ka hoʻokolokolo, ua kuhikuhi ʻia nā lāʻau lapaʻau e hoʻomaikaʻi i nā hoʻoiho ʻana, e hōʻoia ana i kahi kao o ka bile, e kāpae i nā kumu kumu.

I waena o nā contraindications he cirrhosis, nā maʻi ʻeha. ʻAʻole i lawe ʻia ka Cholekinetics me ka maʻi gallstone.

Nā ʻōmai no ka maʻi paʻakikī.

  • nā maʻi paʻa o ka ake a me nā kino o ka ʻōnaehana biliary (e mālama me ka choleretics, cholekinetics),
  • Dary dyskinesia biliary (hana ʻia me cholekinetics a me kekahi choleretic)
  • pōʻai a loaʻa paha i ka piko o ka ʻōpala (i mua i nā cholespasmolytics),
  • ka heleʻana o nā kalā liʻiliʻi liʻiliʻi i loko o ka ʻili (ʻoi ʻia i ʻōlelo ʻia kahi cholelitholytics).

ʻAʻole hiki ke inu i ka cholagogue me ka hoʻopā o nā maʻi maʻi o ka pepeka, ka palapa biliary, ka maʻi pancreatitis, ka ʻōpū o ka gastric a me ka ʻōpala 12 duodenal, intolerance pilikino. Kāohi ʻia ʻo Cholagogue me nā pōhaku nui a lehulehu ʻole.

I ka wā hāpai

ʻO ka hoʻohana ʻana o ka choleretic i ka wā hapai hiki ke loaʻa wale ma hope o ka nīnau ʻana i kahi kauka.

ʻO kekahi mau lāʻau lapaʻau e kuhikuhi ʻia no nā wahine hāpai wale nō no nā kumu olakino (Ursosan, Hologon, Odeston), ʻoiai ʻaʻole lato ʻia ka lactation. Me ka mālama aka, ma lalo o ka nānā o kahi gastroenterologist, inu lākou i ka Hofitol, Berberis-Homaccord, Besalol, No-shpu, Flamin, Holosas, Tanacehol.

ʻO nā lāʻau choleretic kūpono ʻo Cholenzym, Allocholum, ka hopena o ka valerian a me ka sorbitol, nā wahine hāpai me ka ʻole o ka palena, e like me ke kumu i kuhikuhi ʻia e ke kauka.

No nā kamaliʻi, hoʻoulu ʻia ʻo Flamin i loko o nā peke i ʻeke i ka pahu hoʻokahi: no nā pēpē a hiki i ka makahiki hoʻokahi lākou e hāʻawi ʻia i hoʻokahi ʻeke, me ka makahiki o ka hoʻonui pinepine ʻia o kā lākou makahiki, ma hope o 5 mau makahiki e lawe lākou he 4 ʻeke.

Kuhi ʻia nā ʻōpiopio ʻo Hofitol i ka hoʻonā (ʻoi ʻia ke kuhi ʻia e ke kauka), mai 6 mau makahiki aku, ʻae ʻia nā papa. No-shpu no nā keiki ka weluwelu a hoʻoheheʻe ʻia i ka wai.

ʻO ka mālama ʻia o nā congenital a i ʻole ka loaʻa o nā pathology o ka ʻōnaehana biliary i kahi keiki me ka lālia choleretic e lawe ʻia me ka mālama nui ma lalo o ka mākaʻi ʻana o kahi loea.

ʻO kekahi choleretic (Allohol, Holosas, Ursosan) a me nā wai kohua therapeutic lawe ʻia i loko o nā liʻiliʻi liʻiliʻi mai ka 3 mau makahiki, ua ʻōlelo ʻia ʻo Odeston ma hope o 7 mau makahiki, ʻo Hologon - ma hope o 12.

No kekahi mau maʻi

Koho ʻia nā lāʻau lapaʻau no ka stagnation o ka bile ma muli o ka hopena o ka maʻi. No laila, ʻo ka lāʻau lapaʻau choleretic ma hope o ka wehe ʻana i ka papahele a me ka pancreatitis e kuhikuhi i kahi ʻokoʻa. Hāʻawi ʻia nā maʻi no ka maʻi o ka holo ʻana.

ʻO ka maʻiʻO ka huiHoʻomoe
Me ka hemo palaki palaniNā CholereticsAllohol, Odeston, Holosas
KālekaBellalgin, ʻAʻohe-spa
Me ka pancreatitisNā CholereticsAllohol, Cholenzyme
Ua hui ʻiaOdeston, Ke ahi nei
ʻO LitholithicUrsosan
Me giardiasis i nā pākekeNā CholekineticsHolosas, Mannitol, Berberis-Homaccord
KālekaNon-spa, Papaverine, Besalol
Me nā polyps o ka gallbladderNā CholereticsAllohol, Cholenzyme
Hoʻopiʻi hou akuWai wai
ʻO LitholithicʻSlelo ʻia, Ursoliv
Nā maʻi maʻi o ka ʻōpū a me ka duodenumNā CholereticsAllohol, Hofitol
KālekaPapaverine, No-shpa
Ua hui ʻiaOdeston
ʻO LitholithicUrsosan

Pono e kāohi ʻia kēia hopena o kēia mau maʻi i nā lāʻau lapaʻau choleretic. No ka laʻana, me kaʻole o ka gallbladder, ua hoʻolako ʻia ka hoʻomākaukau ʻana i nā enzyme a me nā hepatoprotectors, me ka cholecystitis a me ka pancreatitis, analgesics, anti-inflammatory drugs, a me ka meaʻai ʻai kau i kauoha ʻia.

Pehea e maopopo ai ua hoʻomaka ka lāʻau i ka hana

Lohi ka cholagogue me ke kūlike o ka bile. ʻOiai me ke ola olakino maikaʻi, hāʻawi i ka waiʻona, e hele ana i ka papaʻaina a me nā papa hana a pau i ke kauka, ʻo nā maʻi e hōʻole ʻia:

  • helehelena maʻamau, constipation,
  • holomua ka kala o nā feces
  • he ʻawaʻawa ma ka waha
  • hooki i ka eha kaumaha
  • hoʻomaikaʻi nā momona.

Inā ua hoʻoholo ʻia ka lāʻau lapaʻau i ka manawa kūpono, ma hope o ka papa o ka mālama ʻana, ʻoluʻolu ʻole i ka quadrant luna kūpono e nalowale mau ana, e lilo ka nāwaliwali.

ʻO nā hōʻola kanaka a me nā huahana meaʻai me ka hopena choleretic

ʻO ka nānā ʻana i ka stagnation o ka pīpī i loko o ka puʻuwai e loaʻa ka hoʻohana ʻana i nā lāʻau lapaʻau, nā lāʻau lapaʻau lāʻau, nā meaʻai meaʻai. Hoʻokumu ʻia nā ʻano lāʻau lapaʻau kuʻuna ma ka hoʻohana ʻana i nā aila ʻaiila, nā wai mineral, nā infusions a me nā decoction, i hoʻomākaukau ʻia mai nā lāʻau lapaʻau:

Hoʻohana ʻia lāua e ʻelua, no ka laʻana, kaʻaila me ke kahe, a ma nā kumukūʻai. Me ka aila a me ka wai wai i ka home, lawe ʻia kahi hoʻomaʻemaʻe hohonu o ka ʻāʻī (tubage).

Loaʻa i kekahi mau huahana nā choleretic waiwai: beets, ʻupena, ʻaʻa, peterseli, celery, kāloti, ʻekele. Hoʻomau ʻia nā wai momona a me nā ʻaila mai lākou. ʻAʻole make nā mea kanu i ko lākou hōʻolaola ʻana ma hope o ka kuke ʻana.

ʻO ke hana o ka bile i ke kino

I loko o ko mākou kino, ka kuleana ka hana ʻana no ka hana ʻana o nā hua momona, kahi e hoʻopili ai i ka wai o ka bile i kēlā me kēia lā. Mai ka puʻuwai, hoʻouna ʻia ka mea hoʻonaʻauao ʻili i ke kōpāpā, kahi i hōʻiliʻili ai, loaʻa ka ʻike pono, a laila huna ʻia i loko o ka duodenum. ʻO ka pīpī hoihoi ʻo ia ka lau tan a loaʻa i kahi ʻono ʻawaʻawa.

Hoʻokomo ikaika ʻo Bile i ke kaʻina hana ʻana, ka hana no ka hana ʻana a me ka hoʻowalewale ʻana o ka ʻai, ka wāwahi ʻana o nā momona, ka hoʻihoʻi ʻana o nā mea momona a me nā huaora. Mahalo i ka hua bile, e hoʻomaikaʻi ka hana o ka pahu o ka pākia a me nā meaʻala, kolamu a me nā huahana decay pau i ke kino. Hoʻoweliweli ka hana ʻino i loko o ka palā a i ʻole gallbladder e hoʻoweliweli i ka hoʻokau ʻana o ka bile a me ka hōʻea i ke ola maikaʻi. ʻO nā hōʻailona ʻolua e like me ka ʻawaʻawa i ka waha, nā ʻeha ma ka hypochondrium kūpono, ʻona ʻana o ka ʻili, ke kaumaha ma hope o ka ʻai ʻana, ke kuʻuna, a me ke ʻano o ka ʻōpū.

Ke hoʻokō nei i nā hōʻailona leʻaleʻa a hoʻopau i ka hōʻālo e kōkua:

  • nā lāʻau lapaʻau choleretic,
  • wā i hoʻāʻo ʻia ai ka lāhui,
  • nā meaʻai kūikawā i koho ʻia.

ʻOiaʻiʻo, ma mua o ka hoʻomau ʻana i ka mālama ʻana, pono e kūkā ma kahi gastroenterologist a hahai pono i kāna mau ʻōlelo hāpai.

Cholagogue me ka hoʻokele o ka bile

ʻO nā lāʻau lapaʻau, e hoʻākāka pinepine ʻia no ka stagnation o ka bile a me ka biliary dyskinesia, hiki ke hoʻokaʻawale i nā pūʻulu:

  1. Choleretics,
  2. Kiilehua,
  3. Nā Cholekinetics.

ʻO nā kolamu Cholagogue no ka uha ʻana o ka naʻau

E noho mākou i nā kikoʻī hou aku i nā lāʻau lapaʻau choleretic kaulana loa, i koho pinepine ʻia e kāpae i ka stagnation i loko o kahi pīpī.

ʻO kahi hoʻomākaukau kūlohelohe e pili ana i ka hua bile i hoʻomaloʻo, nā mea kanu i kālai ʻia (nettle a me ke kāleka) a me ka carbon carbon. Ua hōʻike ʻia ka lāʻau lapaʻau ma ka mākeke kūʻai i ʻoi aku ma mua o 50 mau makahiki he nui no ka mea, ʻaʻole naʻe i nalo i kona pili ʻana ma muli o kāna kūlana kiʻekiʻe a me nā uku haʻahaʻa. Hoʻololiʻi ʻo Allochol i ka nui o ka bile i hana ʻia, hoʻolako i ka hopena choleretic, hoʻāla i ka hoʻoweliweli ʻana, a hoʻemi ʻana i ka mumū a me nā kaʻina o ka fermentation a me nā pala i loko o ka ʻōpū.

Loaʻa ka lāʻau lapaʻau i ke ʻano o nā papa kiʻi ʻoniʻoni. Ka maʻi maʻamau i kēlā me kēia lā mai 3 a 6 papa papa, i hoʻokaʻawale ʻia i ʻekolu piliona. Pono e lawe ʻia nā papa ma hope o ka papaʻaina. Hoʻomaʻamaʻa maikaʻi ʻo Allohol, ʻaʻole hiki i nā hopena a me nā mea he nui nā contraindications. I waena o lākou he ala hoʻohālikelike o nā maʻi pāpaʻi a me nā maʻi puhaka, a me ka hoʻomanawanui ʻana o ka poʻe i nā ʻāpana o ka lāʻau. Hoʻokumu ʻia ka papa no ka mālama ʻana i ke ʻano o nā maʻi a me nā aamina 3-4 wiki.

Hoʻomoe pū ʻia e pili ana i ka hoʻihoʻi ʻia mai ka hua momona a me nā enzyme mai ka pancreas o nā bipi.ʻOi aku ka hopena o kona choleretic ma mua o Allohol, akā ʻoi aku ka nui o nā koho therapeutic. Hoʻohana ʻia ka lāʻau lapaʻau ʻaʻole e hoʻopau wale i ka hōʻeha i ka ʻōnaehana kūʻai, akā, no ka mālama ʻana hoʻi i nā maʻi gastrointestinal (colitis, maʻi ʻeha maʻi peptic). Noi ʻia nā papa e lawe i ka ʻāpana 1 ma hope o ka ʻaina (ʻekolu mau manawa i ka lā).

Hāʻawi ka lāʻau lapaʻau i ka hoʻomaikaʻi ʻana i nā kaʻina hana a me ka hoʻowalewale ʻana i ka meaʻai, hoʻonui i ka makemake a kōkua i ka hoʻokau ʻana i ka ʻeha. ʻO nā hopena pākuʻi, ʻike ʻia nā hopena kūlohelohe hiki i hiki ke ulu pū me ka mālamalama nui i nā mea o ka lāʻau. He liʻiliʻi nō hoʻi nā cholenzym, pili lākou i ka exacerbation o ka pancreatitis a me nā pathologies ate.

Kāleka i loko o Cholaguna e pili ana i ka waiwai - gimekromona synthesized artificially. Ke hoʻomau nei ka lāʻau lapaʻau i ka hana a me ke kina ʻana o ka bile, ka hopena antispasmodic, hoʻomaha i nā kumu bile a hoʻoemi i ke kaumaha. Hoʻohana ʻia ʻo Odeston e hoʻopau i ka stagnation o ka bile a pale i ka hoʻokumu ʻana o nā gallstones, ʻoiai ke hana ikaika i ka lāʻau lapaʻau e pale i ka crystallization o kolesterol. Ma ka hoʻomaha ʻana i nā musle palupalu a me ka sphincter o Oddi, wehe ke lāʻau lapaʻau i ke ala no ka hoʻokuʻu ʻana o ka bile a kāpae i nā hōʻailona hōʻona pili i ka pili ʻana (nausea, luaʻi, constipation).

I ka manawa hoʻokahi, e lawe iā 1-2 papa i ka hapalua hola ma mua o ka papaʻaina. Pono e lawe i ka lāʻau i ʻekolu mau manawa i ka lā. ʻO ka manawa maʻamau o ka mālamaʻana he 14 lā. Hiki i ka lāʻau lapaʻau ke hōʻeha i ka mucosa o ka ʻōpū, no laila, contraindications i ke koho ʻana iā Odeston he mau maʻi peptic, ka huhū koko, hypersensitivity, ʻeha a me nā maʻi o nā keiki, a hiki i nā keiki (a hiki i ka 18 mau makahiki). ʻO nā hopena hopena, nā maʻi dyspeptic, nā ʻeha, nā hopena maʻi e pili ana.

ʻO ka lāʻau synthetic me kahi hopena choleretic, pili i ka derivatives o formaldehyde me amidanicotinic acid. Ua hoʻopiʻi ʻo Nicodine i ka hopena anti-inflammatory, choleretic a me ka bactericidal hopena. Hoʻohana ʻia no ka stagnation o ka hua bile, ka mumū o ka puhipuhī, biliary dyskinesia, a me nā hoʻopiʻi hoʻopukapuka. Hiki i nā mea ikaika o ka lāʻau ke hoʻoikaika i ka huki ʻana o ka hua bile, hoʻōla maikaʻi i ka hana ate a hōʻike i kahi hopena antimicrobial i haʻi ʻia.

ʻO kahi papa hoʻokahi o ka lāʻau lapaʻau he 1-2 papa, pono ʻoe e lawe iā lākou ma mua o ka ʻai a hiki i ka 4 mau lā i ka lā. ʻO nā hoʻohālikelike i ke koho ʻana iā Nicodin he hypersensitivity, hapai, lactation. Me ka cholestasis, pono e hoʻohana ʻia kahi kahu choleretic me ka akahele. Ma nā hopena o ka hopena, hiki i nā hopena kūlohelohe, hoʻonui i ke ʻeha ma nā hypochondrium kūpono a me nā hōʻailona dyspeptic.

Oxafenamide

Hoʻokumu ka lāʻau i ka osalmide me ka choleretic, antispasmodic, cholekinetic a me choleretic hana. Hoʻopuka koke ka māhele nui i ka hōʻeuʻeu ʻana ma o ka hoʻonui ʻana i ka hana o ka bile a me ka hoʻohaʻahaʻa i kona kaʻe. Eia kekahi, hōʻoluʻolu ʻo osalmide i ka palu o nā ʻalā palupalu, hoʻomaha i nā kumulāʻau bile, hōʻemi i ka kolamu koko a hōʻoluʻolu i nā hōʻailona leʻaleʻa o ka maʻi (maʻi, hōʻeha i ka waha, ʻeha, hōʻeha o ka hopua a hōʻeha i ka ʻaoʻao ʻākau, a me ka ʻaha ʻana o ka ʻili).

Kālai ʻia nā papa ma mua o ka papa ʻaina a ʻekolu mau manawa i ka lā. ʻAʻole pono e hoʻokaʻawale ʻia ʻo Oxafenamide me ka nui o ka naʻau i kāna mau ʻāpana, cirrhosis a me ka momona o ke ake, gastric ulcer a me ka obstrive jaundice. ʻO ka hopena o ka hopena, ka ʻehaʻeha, nā maʻi, nā ʻalū ma ka ʻili, hiki ke hoʻopau koke ʻia ma hope o ka hoʻokuʻu ʻana o ka lāʻau.

Nā lāʻau lapaʻau e pili ana i ka make immortelle me ka choleretic, antibacterial a me nā mea antispasmodic. Hoʻoulu maikaʻi ka hoʻouluʻana i ka maʻi palupalu, hoʻonui i ka hana o ka bile aʻo ka hōʻemi i kona kohu.ʻO ka hana ikaika o ka lāʻau lapaʻau e hoʻokau i ka pahuhopu au i ka ʻaelike, ʻoiai hoʻomaha i ka pahu biliary a me ke kōkua i ka puka ʻana o nā mea huna. ʻAʻole i hoʻokaʻawale ʻia ʻo Flamin no nā ʻōkuhi hypersensitivity a me nā hana ulcerative, hiki i kona alakaʻi me ke kūleʻa a me nā peke i ke koko.

ʻO ka lāʻau lapaʻau, ka mea i kau ʻia ma ka kiʻi artichoke, hoʻokuʻu ʻia i ke ʻano o nā papa palaka i loko o ke kumu kiʻi kiʻiʻoniʻoni, kōnī no ka hoʻoponopono waha a me kahi hopena no ka maʻi maʻi. Ua loaʻa ia kahi hopena choleretic a me choleretic. ʻO ka lōʻihi o ka mālamaʻana he 2-3 mau pule, kahi e ʻekolu ai nā papa ʻekolu o Hofitol e lawe ʻekolu manawa i ka lā.

ʻAʻole kuhikuhi ʻia ka lāʻau lapaʻau no nā pilikia nui o ka pūpū a me nā pōpoki, cholelithiasis, intolerance kanaka i nā mea a i nā wā kamaliʻi (a hiki i 6 mau makahiki). Hoʻokomo pinepine ʻia ʻo Chophytol i nā hopena ʻokoʻa, akā i kekahi manawa ke haunaele (hōʻeha), ke kuʻuna, ka ʻōpū, a me nā ʻōpū o ka ʻōpū e hoʻomaopopo ʻia mai ka papalopihi. ʻO nā kūloko kūloko e kū mai ana i ka pane i ka lawe ʻana i ka lāʻau lapaʻau me ka rashes, ka ʻāʻili o ke kino, a me nā hives

Nā lāʻau lapaʻau cholagogue me ka hoʻokele o ka bile

Hoʻohuiʻia nā lāʻau lapaʻau, nui nā lāʻau lapaʻau he hopena choleretic ikaika. Ma kahi o ke kūlohelohe o ka hua bile, ʻōlelo nā loea e kūʻai aku i nā uku kūikawā ma ka lāʻau lapaʻau e kōkua i ka hoʻopau ʻana i nā hanana stagnant a me nā hōʻailona pili. Nā ʻōmū me ka hana choleretic e kū nei:

  • valerian
  • melissa
  • mint
  • immortelle
  • palaoa,
  • ʻōpala
  • Lilia o ke awāwa
  • ʻeke ʻeke kahu hipa
  • calendula
  • chamomile
  • mauna lehu
  • kakōlapa
  • aa mai mala
  • lingonberry
  • artichoke
  • Kanaka Highlander
  • ʻōpala:
  • ahe kumu
  • ʻehā ʻōpala.

Inā loaʻa kekahi o nā mea kanu i luna, i loko o ka hōʻiliʻili lāʻau, hiki iā ʻoe ke hoʻohana palekana me ka hoʻomākaukau ʻana i kahi decoction e kōkua ana i ka hoʻohālikelike i ka puka o waho o ka bile. Akā e hoʻomanaʻo ʻia paha hiki ke hoʻohana ʻia nā uku kolerika wale nō i ka loaʻa ʻole o ka exacerbation, ʻo ia hoʻi, i ka manawa o ke kala ʻana i ka maʻi.

ʻO nā pūʻulu kūleʻa kūloko no ka stagnation o ka bile

Nui nā mau ʻona loiloi e pili ana i ka hoʻomākaukau ʻana i nā lāʻau kanu e kōkua i ka hoʻihoʻi ʻana i ka hana spile o nā dile bile, hoʻomaikaʻi i ka hana a me ka puka ʻana o ka bile, a me ka hoʻihoʻi ʻana i ka hana gallbladder.

ʻO ka Mint a me nā celandine infusion. ʻO ka lau nahele a me ka laumele i lawe ʻia i nā kūlike like, 2 tbsp. 300 ml o ka wai hoʻolapalapa e ninini ʻia i loko o ia ʻiliʻili, hoʻonaninani ʻia, ʻauana a ʻāinu ʻūaū i kakahiaka a me ke ahiahi no 14 lā.

ʻO ka infusion e hoʻopau i ka spasm. I kahi thermos e waiho i 1 tbsp. lāʻau maloʻo (nettle + hop cones + wormwood + immortelle). E ninini ʻia ka hōʻiliʻili me 250 ml wai o ka wai hoʻolapalapa, ua pani ʻia ka thermos me ka uhi a hoʻohuihui ʻia ka hui ʻana no 2 mau hola. Hoʻopili ʻia ka infusion hoʻopau a lawe ʻia ma 1/4 kīʻaha ma mua o ka papaʻaina.

Hoʻopala o immortelle a me St. John's wort. ^ E Ha yM. Kōkua i ka hoʻomaikaʻi ʻana i ka hana o ka bile a hōʻemi i kona kohu. ʻO ka mua, ua mākaukau ke hōʻiliʻili o nā ʻāpana he 2 mau lau o ka mauʻu maloʻo o ka wao a St. John a me immortelle. A laila 5 tbsp. la l E hōʻiliʻili ka ʻili i kahi lita o ka wai a waiho no nā hola 10. Ma hope o kēlā, e hoʻohālikelike ʻia ka hōʻiliʻili ma luna o ka wela no 10 mau minuke. Hoʻomaʻemae ʻia ka pauku ʻona a hoʻoneʻe ʻia a lawe ʻia ma 100 ml ʻehā mau manawa i ka lā ma hope o ka ʻaina.

Coriander Broth. ^ E Ha yM. ʻO ka mua, ua mākaukau kahi hōʻiliʻili o nā ʻāpana he 4 i nā hua coriander a ʻelua hapa o ka mint a me ka immortelle. A laila 2 tbsp. la l ninini ʻia ka hui ʻana me ka 250 ml o ka wai paʻū a hoʻolapalapa ʻia ma luna o ka wela haʻahaʻa no 15 mau minuke. Ma hope o ka hoʻomoʻo, hoʻoili ʻia ke aniani a hoʻōla i ka 100 ml ma mua o ka ʻaina kakahiaka a me ka ʻaina ʻaina. E kōkua ka hopena i ka hoʻihoʻi ʻana i ke kani o ka humuhumu a hoʻomaʻemaʻe i nā kumu bile.

He hana maikaʻi kēia e hiki ai ke hana i ka home e hoʻopau i ka ulu ʻana i ka palaho. Akā ma mua o kou hoʻomaka ʻana e hoʻomaʻemaʻe i nā kumulāʻau i nā ke kō.

2 a 3 mau lā ma mua o ke kaʻina hana e hiki mai ana, pono ʻoe e haʻalele i ka hoʻohana ʻana i nā momona, ka momona, nā meaʻai a me nā meaʻai e hoʻoulu ai i ka hoʻomohala ʻana i ka ʻeha o ka ʻōpū.Hoʻomaopopo ʻia ka puna wai ʻaʻole iʻoi aku ma mua o ka manawa i hoʻokahi mahina, ʻoi aku ka maikaʻi ma ka lā a i ke kakahiaka.

Nui nā koho no ka hoʻomaʻemaʻe i nā hopena, hiki iā ʻoe ke koho i ka mea e kūpono iā ʻoe a lawe ma ka mua o ke kaʻina

  • Hoʻopau i ka paona Magnesium sulfate (1 tbsp. L o ka pauka i loko o kahi aniani o ka wai mahana),
  • ʻO ka sorbit solution (1 tbsp. Ma 200 ml o ka wai wela),
  • 250 ml wai wai hoʻomoʻa ʻole me ka ʻole o ka hau (Borjomi, Essentuki), i kahi o 2 mauʻu. la l Pololewa Holosas.

Ma hope o ka inu ʻana i ka hoʻonā, pono ʻoe e moe ma kou ʻaoʻao ʻākau a kau i kahi pā mahana mahana i ke ʻano o ka hypochondrium ʻākau. ʻO ka hoʻomaʻemaʻe i ka puʻuwai a me nā ʻōpū e hiki mai i loko o 1 a 2 mau hola. I ka wā e loaʻa ai kēia, puka paha nā kīwaha palupalu i ka palupalu nāwaliwali. He hana koʻikoʻi kēia kaʻina hana, hiki iā ia ke hoʻopau i ka stagnation o ka bile a hoʻomaikaʻi maikaʻi i ke kūlana holoʻokoʻa a maikaʻi.

Mau aila ʻaila

ʻO nā lau aila o ka hana o ka hana mua (lāʻau ʻoliva, linseed, ʻulaʻula) e hoʻopau pono i nā hanana stagnant. Lawe ʻia lākou ma kahi ʻūhā ʻole, i kēlā me kēia kakahiaka, i ka nui o kahi pākaukau hoʻokahi. 30 mau minuke ma hope o ka lawe ʻana i ka aila, hiki iā ʻoe ke hoʻomaka kakahiaka kakahiaka. Loaʻa i kēia kaʻina hana ka hopena choleretic maikaʻi a kōkua e hoʻokau i ka hoʻoili ʻana pono.

Nā huahana Cholagogue me ka hoʻokele o ka hua bile

Mai poina e pili ana i ka meaʻai, nā nui he nui i hiki ke hoʻoponopono i ka hana a puka i waho o ka hua bile. Hōʻike nā huahana o kēia huahana i kahi hopena choleretic moderate:

  • nā lau momona hou - kamato, kāloti, kāloti, beets,
  • nā huaʻala a me nā hua waina - nā huaʻi huawa, nā huaʻomaʻa, nā plums, cranberry, currants, cherries,
  • nā hua maloʻo - ka apricots maloʻo, prunes, avs,
  • greens - sorrel, spinach, rhubarb, dill, celery, artichoke.

ʻO kekahi mau mea ʻala a me nā ʻamono, e like me ka turmeric, nā mea kū a me ka chicory, loaʻa nō hoʻi ka hana choleretic. Akā ʻoi ka mea e ʻoi loa ke kāwele ʻia i ka lau ʻana, ka ʻono a me nā wai ʻona. No ka hoʻokō ʻana i ka hopena i makemake ʻia, pono koke ke hoʻomākaukau ʻia nā wai wai ma mua o ka hoʻohana ʻana.

Hōʻalo ʻia ka wai mai nā wahi maka i hoʻomākaukau ʻia me ka hoʻohana ʻana i ka juicer a i ʻole mākaʻu ʻai. I ka hopena hope loa, wīwī ʻia ka wai mai ka lau o ka mea kanu a hua ʻole paha ma ka hoʻohana ʻana i kahi kiko. ʻO ka wai hopena e hapai ʻia me ka wai inu ʻokoʻa a inu i ka wai 2550 ml ma mua o ka ʻai i ke kakahiaka a me ke ahiahi.

ʻO ka wai wai mai nā turnips a me nā polosa he hopena choleretic maikaʻi loa, e hōʻeuʻeu i ka hoʻohuihui o ka gallbladder, hoʻonui i ka hana a ka puka mai o ka bile a hoʻomaikaʻi i ka hoʻoneʻe ʻana me ka hoʻohaʻahaʻa haʻahaʻa o ka wai o gastric. Akā me nā pilikia e like me ka ʻōpū o ka ʻōpū, ka gastritis, nā hana hōʻeha i loko o nā ʻōpū, ʻawaʻawa a i ʻole turnip e pono e hoʻokuʻu ʻia.

Akā ʻaʻohe mea wale nō e lawe i ka wai pia, hiki iā ʻoe ke inu no ka manawa lōʻihi no 100 ml ma hope o kaʻai i ke kakahiaka a me ke ahiahi. Hoʻopau i ka makeest, hana i ke kaʻina hana a hoʻoneʻe i ka constipation.

ʻO kekahi lāʻau lapaʻau hou ʻia ka wai derani, kahi i hoʻomākaukau ʻia mai nā hua ʻili i hoʻoili ʻia ma hope o ka hau. Hoʻohana ʻia ka hopena choleretic ikaika inā lawe ʻoe i 20 ml wai o ka wai ma mua o ka ʻai no 3 mau pule.

Nui nā mau hiʻohiʻona e kōkua i ka hoʻopau ʻana i ka stile bile. Pono wale e koho pololei i ka koho kūpono loa a ʻike pono e nīnau aku i kekahi kauka ma mua o ka hoʻohana ʻana e pale aku ai i nā hoʻopiʻi kūlohelohe.

ʻO kēlā me kēia mahina e hana wau i ka tubage me ke kōkua o Magnesia a i Sorbite paha. Hoʻopili kēia i nā hoʻomaʻemaʻe i nā loiloi kīwī a hoʻohemo i ke kūpaʻa bula mai ke kino. Ma hope o ke kaʻina hana, ʻike ʻoe i ka maʻalahi ma ke kino holoʻokoʻa, ka ʻōpū, ka belching, ka ʻawaʻawa i ka waha, kaumaha a me ka ʻeha ma ka ʻaoʻao ʻākau. Akā hiki ʻole iā ʻoe ke hana i ka tyubage inā inā he mau pōhaku i loko o ka bile, inā ʻaʻole lākou e neʻe me ka au o ka bile a hiki ke hoʻopaʻa i nā kēkā. I kēia hihia, pono ʻoe e hele i ka hoʻopili ʻana no ka hoʻopaʻa ʻana.

Ke kiʻi nei wau i nā hōʻeha ma koʻu ʻaoʻao ʻākau, nausea, nāwaliwali, hoʻokipa wau iā Allohol. ʻO kēia lāʻau lapaʻau choleretic ma muli o nā mea kūlohelohe, kōkua ia e hoʻokumu i ka hana o ka puʻuwai a hoʻomaikaʻi i ka puka ʻana o ka bile.ʻO ka hopena, ma hope o nā hebedoma 2-3 o ka mālama ʻana, nalo nā hōʻailona hōʻoluʻolu, a hoʻi hou ke ʻano i ke ʻano maʻamau. He paluhalelo ka lāʻau, he nui nā contraindications, a na ka hoʻomaʻamaʻa ʻaʻole ia e hoʻopā i nā hopena ʻaoʻao.

Waiho I Kou ManaʻO HoʻOpuka