Acetylsalicylic acid, pauku: nā ʻōkuhi no ka hoʻohana

Aia i kēlā me kēia pā:

acetylsalicylic acid - 500 mg,

haumahaʻaoma keke t - 15.58 mg,

Kaikahiwa chlorphenamine - 2.00 mg,

nā mea hoʻowalewale: citric acid citric 1220 mg, sodium bicarbonate 1709.6 mg, lemon lemon 100 m g, quinoline ʻelehe dye (E 104) 0.32 mg.

ʻO ka Pharmacodynamics o ka lāʻau

ʻO ka lāʻau hoʻohui, ka hopena o nā mea ma muli o kāna mau hana:

Ka waikawa Acetylsalicylic(ASK) Loaʻa ia kahi analgesic, antipyretic, anti-inflammatory effect, kahi ma ka pāpā ʻana o nā enzyme cyclooxygenase i komo i ka synthesis o prostaglandins. Hoʻopili ka Acetylsalicylic acid i kahi hoʻohui platelet, ke kāohi nei i ka synthesis o ka thromboxane A2.

Phenylephrine He ihuhao a me ia, me ka hopena vasoconstrictor, e hoemi i ka huehue o nā membrane o nā moka o ka ihu, ʻo ia ka mea e maʻalahi ai ka hanu.

Chlorphenamine nona nā hui o antihistamines, hōʻoluʻolu i nā hōʻailona e like me ka ʻaihue a me ka lacrimation.

Nā Contraindications Aspirin Complex i ka pauka puka

- Hypersensitivity i ka acetylsalicylic acid a me nā NSAID a i ʻole nā ​​mea ʻē aʻe o ka lāʻau lapaʻau,

- nā lono ʻeha a me ka ulcerative o ka gastrointestinal tract (ma ka ulu ʻana i ke ala), ke ʻano kūlohelohe ʻole a paʻa paha

- ke hanina ma muli o ka lawe ʻana i ka salicylates a i ʻole nā ​​NSAID,

- nā maʻi koko, e like me ka hemophilia, hypoprothrombinemia,

- Ka hopena o ka hōʻeha a me / ole nā ​​hana ʻelua

- polyposis nasal pili i ka bronchial asthma a me ka intolerance e acetylsalicylic acid,

- he hoʻonui i ka nui o ka glandula,

- i hui pū ʻia me ka anticoagulants waha,

- i hui pū ʻia me ka monoamine oxidase inhibitors, ʻo 15 mau lā ma hope o ka hoʻopaʻa ʻana i kā lākou hoʻohana,

- hoʻohui hoʻohui o methotrexate i loko o kahi iniha o 15 mg i hoʻokahi pule a ʻoi paha,

- ka wahine hapaha (I a me III trimester), ka manawa o ka umauma.

ʻAʻole i kuhikuhi ʻia ka lāʻau no nā keiki ma lalo o 15 mau makahiki me ka maʻi ʻeha o ka huhū i hoʻomoʻi ʻia e nā maʻi maʻi maʻi, ma muli o ka hopena o ka Reye syndrome (encephalopathy a me nā momona momona a me ke kūkulu ʻana i ka hana o ka ate).

ʻO ka ʻōpū a me ke kākele ʻo Aspirin Complex i ka pauka ma ke ʻano

Hoʻololi i nā mea i loko o ka peke i loko o kahi aniani o ka wai lumi lumi. Lawe ʻia ma mua o kahi papa ʻai.

Nā pākeke a me nā keiki ma mua o 15 makahiki: hoʻokahi ʻeke hoʻokahi i nā hola 6-8.

ʻO ka nui loa o ka lā ma 4 mau ʻeke, ʻo ka manawa ma waena o nā paukū o ka lāʻau e pono ai ma kahi o 6 mau hola.

ʻAʻole lōʻihi ka lōʻihi o ka mālama ʻana (me ke kūkā ʻana i ke kauka) 5 mau lā i ka manawa i ʻōlelo ʻia ai he anesthetic a ʻoi aku ma mua o 3 mau lā he antipyretic.

Nā ʻāpana ʻaoʻao o ka lāʻau lapaʻau

ʻO ke kino holoʻokoʻa: hipehuxikisis.

ʻLelo Gastrointestinal: nausea, dyspepsia, puʻuʻi, ʻōpū a me nā ʻōpū duodenal, hōʻeha o ka gastrointestinal, me ka hāmeʻe (kahi ʻeleʻele ʻeleʻele).

Nā maʻi kūwaha: urticaria, eczematous, ʻohi i ka ʻula, angioedema (edema Quincke), ihu ranny, bronchospasm a me ka pōkole o ka hanu,

ʻŌnaehana Hematopoietic: hypoprothrombinemia.

ʻO nā ʻōnaehana o ke kikowaena a me nā kino sensory: ʻeha, tinnitus, hōʻeha, mālama i ka pepeiao.

ʻŌnaehana papa maʻi: nāwaliwali kūleʻa, hoʻonāukiuki interstitial glomerulonephritis.

Ka hana lāʻau lapaʻau

ʻO ka acetylsalicylic acid ka hopena o ka anti-inflammatory o ka lāʻau me ka antipyretic, analgesic, anti-inflammatory effects, pili me ka pale ʻana i ka hana a COX1 a me COX2 e hoʻoponopono nei i ka synthesis o prostaglandins. Ke kāohi nei i ka hoʻouka ʻana o ka thromboxane A2 i loko o nā platelets, hōʻemi i ka hoʻohui, platelet adhesion a me thrombosis, he hopena anti-agregation. Ma hope o ka mālama makua ʻana i kahi hopena wai, nui ka hopena o ka analgesic ma mua o ka pauku waha o ka acetylsalicylic acid. Me ka hoʻokele subconjunctival a me ka parabulbar, ua ʻōlelo ʻia he hopena anti-inflammatory a me ka anti-aggregation hopena, ka mea e hōʻoia nei ka pathogenetically i ka hoʻohana ʻana i ka lāʻau lapaʻau no ka mālama ʻana i nā hana ʻeha ma ka maka o nā ʻano like ʻole a me ka hoʻokona kūloko. Hoʻomaopopo ka hopena anti-inflammatory i ka wā e hoʻohana ai i ka lāʻau lapaʻau i ka manawa hoʻomā o ke ʻano o ka hoʻonā ʻana ma ka maka. Me nā ʻeha luku ākea o ka maka, hiki i ka lāʻau lapaʻau ke hoʻokaʻawale i ka hoʻonāukiuki (friendly) o kahi ʻāpana o nā maka.

ʻO nā hoʻomākaukau e hoʻomākaukau ana acetylsalicylic acid

E hoʻokuʻu i ke ʻano

ʻO ka pauka no ka hopena o ka waha. ʻO ka pauka i loko o ka momona ma kahi kokoke i ke keʻokeʻo a keʻokeʻo me kahi kiko melemele.

Aia i kēlā me kēia pā:

mea kūlohelohe - acetylsalicylic acid (500 mg), phenylephrine bitartrate (15.58 mg), chlorpheniramine maleate (2.00 mg),

nā mea waiwai - nā aniani citric acid, sodium bicarbonate, lemon lemon, quinoline ʻeleele.

3547.5 mg o ka lāʻau lapaʻau i loko o ka ʻeke pepa, laminated me ka alumini foil a me ka film polyethylene, hoʻopili ʻia nā 2 mau pākaʻi ma 1 kaula (kahi i hoʻokaʻawale ʻia e kahi kaula perforated), 5 mau pihi me nā ʻōlelo aʻoaʻo no ka hoʻohana ʻana i kahi pahu pahu.

Nā hōʻailona no ka hoʻohana ʻana

· Nā hanana maʻi ma ka maka o nā ʻano like ʻole a me ka hoʻokele: (conjunctivitis, blepharitis, blepharoconjunctivitis, meibomyitis, halazion, keratitis, scleritis, keratouveitis),

· Uveitis Endogenous o kekahi etiology, uveitis exogenous (post-traumatic, postoperative, contusion, burn, chorioretinitis, neuritis, komo retrobulbar neuritis, optochiasal arachnoiditis).

· Kākoʻo o ka proliferative vitreoretinopathy,

· Ke kāohi nei i nā hoʻopiʻi intraoperative a me ka postoperative o kahi ʻano maʻi (ma ke ʻano he, myra intraoperative a me ka macula edema ma hope o ke kākō ʻana i ka cataract me ka implantation o kahi lens intraocular, react syndrome ma ka microsurgery laser, thromboembolic kūlana i ka ophthalmology).

Loaʻa ka hopena

Ka waikawa Acetylsalicylic

  • Ke kino holoʻokoʻa: hyperhidrosis.
  • ʻO ka hōʻiliʻili gastrointestinal: nausea, dyspepsia, holo aihue, gastric a me 12 mau duodenal ulia, gastrointestinal koko, me nā mea huna (stool black).
  • Nā hui maʻi: urticaria, exanthematous rash skin, angioedema (Quincke's edema), ihu ranny, bronchospasm a me ka pōkole o ka hanu.
  • Hematopoietic ʻōnaehana: hypoprothrombinemia.
  • ʻO ka ʻōnaehana o nā kikowaena kikowaena a me nā kino sensory: dizziness, tinnitus, headache, loss loss.
  • ʻŌnaehana urinary: renal gagal, hoʻonani interstitial glomerulonephritis.
  • I nā hanana kūlike (

Ka hoʻoponopono ʻia ʻana

Nā pākeke a me nā keiki ma mua o 15 mau makahiki koho i 1 sachet i kēlā me kēia mau hola 6-8. ʻO ka nui loa o nā lā he nui he 4 mau ʻeke, ʻo ka waena ma waena o nā pona o ka lāʻau e lilo ai he 6 mau hola.

ʻAʻole lōʻihi ka lōʻihi o ka mālama ʻana (me ke kūkākūkā ʻana me ke kauka) 5 mau lā i ka wā e hoʻohana ʻia ai he anesthetic a ʻoi aku ʻo 3 mau lā he antipyretic.

Pono ka lālama e lawe ʻia ma ke ʻano o ka ʻai ʻana, ma hope o ka hoʻohemo ʻana i nā kiko o ka sachet i loko o kahi aniani o ka wai i ke kūwaho o ka lumi.

Hoʻohui nūhou

Ka waikawa Acetylsalicylic

Me ka hoʻohana like o ka ethanol, cimetidine a me ranitidine me ka acetylsalicylic acid, e hoʻonui ʻia ka hopena o ka hopena o ka hopena.

Me ka hana like o ka heparin a me ka anticoagulants kūloko me ka acetylsalicylic acid, ua piʻi ka hopena o ke koko ma muli o ke kaohi ʻana o ka hana platelet a me ka haʻalele o nā anticoagulants kūlike mai ka kamaʻilio ʻana me nā protein plasma koko.

ʻO ka acetylsalicylic acid e hōʻemi ana i ka laweʻana o indomethacin, fenoprofen, naproxen, flurbiprofen, ibuprofen, diclofenac, piroxicam.

Me ka hoʻohana pū ʻana o GCS me ka acetylsalicylic acid, piʻi ka nui o ka hōʻeha kino ʻana i ka mucosa gastrointestinal.

Hiki i ka acetylsalicylic acid me ka hoʻohana i ka manawa like ka hoʻonui i ka paʻa o ka phenytoin ma muli o kona neʻe mai ka pilina me nā protein.

Me ka hana like o nā lāʻau antidiabetic (komo pū i ka insulin) me ka acetylsalicylic acid, e hoʻonui ʻia ka hopena hypoglycemic ma muli o ka uluʻana o ka acetylsalicylic acid ma kahi pākiha kiʻekiʻe nāna nā hypoglycemic waiwai a me nā neʻe o ka sulfonylurea mai ka hui me nā protein plasma koko.

ʻO ka acetylsalicylic acid me ka hoʻohana like me ka hiki ke hoʻoikaika i ka hopena ototoxic o ka vancomycin.

Me ka hana like o ka methotrexate me ka acetylsalicylic acid, e hoʻonui ʻia ka hopena o ka methotrexate ma ka hoʻemi ʻana i ka hoʻomaʻemaʻe renal a me ka haʻalele ʻana mai ka kamaʻilio ʻana me nā protein.

ʻO ka salicylates me ka hoʻohana like ʻana e hōʻemi i ka hopena uricosuric o ka probenecid a me ka sulfinpyrazone ma muli o ke kūleʻa ʻana o tubular waʻa i ka waikika uric.

Me ka hana like o ka zidovudine me ka acetylsalicylic acid, ua hoʻomaopopo ʻia kahi hoʻonui like ʻole i nā hopena o nā mea make.

Phenylephrine

Me ka hoʻohana pū ʻana o ka phenylephrine a me ka inhibitors MAO (antidepressants - tranylcypromine, moclobemide, antiparkinsonian drug - selegiline), nā hopena hopena koʻikoʻi ma ke ʻano o ka poʻo nui o ka poʻo, ka piʻi ʻana o ke koko a me ke ʻano mahana o ke kino.

Me ka hoʻohana pū ʻana o ka phenylephrine me nā beta-blockers, hiki ke piʻi aʻe ke kaʻe o ke koko a me ka bradycardia koʻikoʻi.

Me ka hoʻohana like ʻana o ka phenylephrine me ka sympathomimetics, ka hopena o ka hopena ma ka pūnaehana nīhaka waena a me ka pūnaehana cardiovascular hoʻonui ʻia. Hiki i ka hoihoi, hoʻopau ʻia, hiki i ka insomnia.

ʻO ka hoʻohana ʻana o ka phenylephrine ma mua o ka hoʻonāuki inestation e hoʻonui aʻe i ka hōʻeha o ka puʻe ʻano o ka naʻau. Pono e hoʻokuʻu ʻia ʻo Phenylephrine i kekahi mau lā ma mua o ka mālama ʻana i ka maʻi maʻi.

Me ka hoʻohana like o Rauwolfia alkaloids hiki ke hoʻemi i ka hopena therapeutic o ka phenylephrine.

Me ka hoʻohana like ʻana o ka phenylephrine a me ka caffeine, hiki ke hoʻonui ʻia i nā hopena therapeutic a me nā mea hōʻona o ka hopena.

I nā hihia kaawale, me ka hoʻohana pinepine ʻana o ka phenylephrine me ka indomethacin a i ʻole bromocriptine, ulu nui ka maʻi hypertension e ulu.

Me ka hoʻohana pū ʻana o ka phenylephrine me nā antidepressants o ka hui o nā serotonin reuptake selective (fluvoxamine, paroxetine, sertraline), ʻo ka naʻau o ka naʻau i ka sympathomimetics a me ka hopena o ka hoʻomohala ʻana i ka serotonergic syndrome e hoʻonui.

Me ka hoʻohana pū ʻana o ka phenylephrine e hōʻemi ana i ka hopena hypotensive i nā lāʻau antihypertensive mai ka hui o ka sympatholytics (reserpine, guanethidine).

Chlorphenamine

Me ka hoʻohana like ʻana o ka chlorphenamine hiki ke hoʻoikaika i ka hopena pale i ka hoʻopili o ke aʻa o ke kua o ka ethanol, hypnotics, tranquilizer, antipsychotics (antipsychotics), a me nā kikowaena-hana waena.

Me ka hoʻohana pū ʻana o ka chlorphenamine e hoʻomaikaʻi i ka hopena anticholinergic o nā anticholinergics (atropine, antispasmodics, tricyclic antidepressants, MAO inhibitors).

Pākuʻi helu

Nā momi no ka hoʻoponopono waha, 500 mg

Hoʻokahi ʻeke

mea waiwai - acetylsalicylic acid - 500 mg,

nā mea waiwai: mannitol, sodium bicarbonate, sodium hydrocytrate, ascorbic acid, cola flav, ʻona kikeke, anhydrous citric acid, aspartame.

Nā momi aila mai nā keʻokeʻo a hiki i ka melemele ke kala.

ʻO nā waiwai Pharmacological

Ke lawelawe ʻia, ua mālama koke ʻia ka acetylsalicylic acid mai ka gastrointestinal tract. Hoʻomili ʻia ia i ka puʻu e ka hydrolysis me ka hoʻokumu ʻana o ka waikele salicylic, i ukali ʻia e ka hui pū me ka glycine a i ʻole glucuronide. Ma kahi o 80% o ka salicylic acid e hoʻopili ai i ka protein plasma a lalahalaha koke ʻia i ka nui o nā koena a me nā lolo o ke kino. Hoʻokomo ʻia ma o ka pale koko-lolo.

Hoʻopili ʻia ka waikawa Salicylic i ka waiū a hoʻopaʻa i ka placenta.

ʻO ka hapalua o ka manawa acetylsalicylic acid e like me 15 mau minuke, ʻo ka salicylic acid ma kahi o 3 hola. ʻO ka salicylic acid a me nā metabolites ke hoʻopuka nui ʻia e nā keiki.

ʻO ka acetylsalicylic acid (ASA) pili i ka hui o nā lāʻau anti-inflammatory non-steroidal (NSAID) a loaʻa i nā hopena analgesic, antipyretic a anti-inflammatory, a pale pū hoʻi i ka hoʻohui platelet. Hoʻopili ka hana o ka hana me ka pale ʻana i ka hana o ka cyclooxygenase (COX) - ka mea nui o ka huina o ka metabolism o ka puna arachidonic, kahi mea he mua o ka prostaglandins, e hana nui ana i ka pathogenesis o ka mumū, ʻeha a me nā maʻi.

ʻO ka hopena analgesic o ka acetylsalicylic acid ma muli o nā hana ʻelua: peripheral (aʻae ʻole, ma o ke kāohi ʻana o ka syntaglandin synthes) a me ke kikowaena (ma muli o ke kaohi ʻana o ka syntaglandin synthesis ma ka pūnaehana waena a me ke ʻano o peripheral).

Ma muli o ka emi ʻana o ka hana ʻana o ka prostaglandins, ua emi iho ko lākou hopena ma nā kikowaena thermoregulation.

Hoʻopili ka Acetylsalicylic acid i kahi hoʻopihapiha platelet ma o ka pale ʻana i ke kāpili ʻana o ka thromboxane A2 i loko o nā platelets a loaʻa kahi hopena antiplatelet.

Nā hopena hopena

- nā ʻili o ka ʻili, urticaria, ʻeha, rhinitis, ka hanu o ke aʻi, ka pīhoihoi anaphylactic, bronchospasm, Quincke edema

- ka maʻiʻeha, ka maʻi iki, ka luaʻi, ka ʻeha ma ka wahi epigastric, ka hemahema o ka makemake, ʻeha nā gastrointestinal ulia (me ka hoʻohana pinepine ʻana i ka lōʻihi),

- nā hihia ʻeha ka loaʻa ʻana o ka pēpē gastrointestinal (hiki i ka wā ma muli o ke anemia o ka anemia posthemorrhagic aʻokiʻoki / anemia deficiency anemia (ma ke ʻano, no ka hoʻonaninua ʻana o ka okoa)

- ka maʻi hemorrhagic (nosebleeds, kaomi koko), hoʻonui i ka wā coagulation koko, thrombocytopenia, anemia

- ʻAno Reye / Reye (neʻe nui ka neʻe nei: nausea a me ka luaʻi anuanu, hōʻemi ʻana i ka hanu, ka hiamoe, nā koikoi, nā momona momona, hyperammonemia, nui aʻe nā kiʻekiʻe o AST, ALT)

- ulia hema ʻole, nephrotic syndrome

- ʻokoʻa pinepine ʻole, ka hana hoʻokaʻawale ʻana i ka hana o ke ake me ka hoʻonui ʻana i ka transaminases

- aia mai he mau hihia o ka hemolysis a me ka hemolytic anemia i nā maʻi me nā maʻi glucose-6-phosphat dehydrogenase.

Hoʻopili i nā lāʻau lapaʻau

ʻO ka acetylsalicylic acid e hōʻemi ana i ka hoʻomaʻemaʻe kino o ka methotrexate a hoʻonāukiuki i ka paʻa o ka methotrexate i nā protein plasma.

Me ka hoʻohana pū ʻana o ka acetylsalicylic acid me nā anticoagulants (Coumarin, heparin) a me nā lāʻau thrombolytic, ke piʻi aʻe o ka hoʻopaʻi ʻana ma muli o ka hana platelet impaired a me kaʻino i ka mucosa gastrointestinal.

Hoʻemi i nā hopena anticoagulant o nā derivatives Coumarin.

Ma muli o ka hoʻonui ʻana o ka hopena i ka wā e hoʻohana ai me ka nui o nā dosis (3 ≥ g / lā) o nā mea ʻē aʻe o ka NSAID e loaʻa ana i ka salicylates, ʻike nui ʻia ka ulia ulcerative a me ke kahe koko ʻana.

Me ka hoʻohana pū ʻana o ka acetylsalicylic acid me nā selotonin reuptake selective (SSRIs, SSRIs) e pili ana i ka paʻakikī o ke kahe o ka gastrointestinal tract hou ma muli o kahi hopena synergistic.

Hoʻonui ka Acetylsalicylic i ka hoʻoneʻeʻana o ka digoxin i loko o ke kō koko.

Hoʻonui ka nui o nā wai acetylsalicylic i ka hopena hypoglycemic a me nā lāʻau antidiabetic (insulin, hoʻomākaukau o ka sulfonylurea) ma muli o ka hopena hypoglycemic acid acetylsalicylic a me ka haʻalele o ka sulfonylurea mai i nā protein plasma.

Me ka hoʻohana pū ʻana o ka acetylsalicylic acid ma nā pona ≥ 3 g / lā me ka diuretics, ʻike ʻia kahi emi ʻana o ka filtration glomerular (ma muli o ka emi o ka hoʻohuihui ʻana o ka prostaglandins e nā keiki).

ʻO nā glucocorticoids systemic (koe wale nō ka hydrocortisone, i hoʻohana ʻia ma ke ʻano he mea hou no ka maʻi o Addison) hoʻemi i ka paʻalele o ka salicylates i ka plasma koko, e hoʻonui ai i ka pilikia o ka overdose salicylate ma hope o ka pau ʻana o ka mālama glucocorticosteroid.

Ma ka ʻaoʻao o ke ʻano o ka hoʻohana ʻana o ka acetylsalicylic acid i loko o nā dosis ≥ 3 g / lā a me ka inhibitoriotryin-convertible enanthous (ACE), he hōʻemi i ka kānana glomerular o A inhibitors i hoʻomaopopo ʻia, ka mea i hui ʻia e ka hoʻemi ʻana i kā lākou hopena antihypertensive.

Hoʻonui ka Acetylsalicylic acid i ka hopena o ka mea hoʻonā o ka acid valproic ma muli o ka haʻalele i kahi kūlana i hoʻopaʻa ʻia i kahi protein.

Hoʻonui ka huaʻona i ka manawa hoʻokaʻawale a me ka hopena hōʻemi o ka acetylsalicylic acid ma ka mucosa gastrointestinal.

Me ka hoʻohana pū ʻana me nā lāʻau uricosuric (benzbromaron, probenicide) e nānā ʻia kahi hopena o ka uricosuric hopena (ma muli o ka hoʻokūkū kūwaho o ka uric acid e nā keiki).

Nā ʻōlelo kikoʻī

Hiki i ka acetylsalicylic acid ka mea e hoʻonāukiuki i kahi hoʻouka o bronthial asthma a i ʻole nā ​​hopena ʻē aʻe. ʻO nā mea pilikia i ka mōʻaukala o ka mea maʻi e pili ana i ka hānō, ka maʻa mauʻu, ka polyposis nasal, nā maʻi ʻeha hanu, a me nā hopena alia i nā lāʻau ʻē aʻe (no ka laʻana, ka haki, urticaria, a me nā ʻano ʻē aʻe).

ʻO ka hiki i ka wa acetylsalicylic acid e kāohi i ka platelet aggregation hiki ke alakaʻi i ka huhū nui i ka wā a ma hope o nā hōʻiliʻili o nā mea maʻi (me nā poʻe liʻiliʻi, e like me ka huki ʻana o ka niho). Hōʻeu ka hopena o ke koko me ka hoʻohana ʻana o ASA i kahi maʻi kiʻekiʻe.

Ma nā wai haʻahaʻa, hoʻemi ʻia ka acetylsalicylic acid i ka hoʻoneʻeʻana i ka waikawa uric, hiki iā ia ke alakaʻi i ka hoʻomohala ʻana i ka gout i nā mea maʻi me kahi puʻuwai haʻahaʻa o kāna excretion, hiki iā ia ke hōʻeha i kahi hōʻeha o ka gout i nā mea maʻi hiki.

ʻAʻole pono ke hoʻohana nā waikawa Acetylsalicylic i ka mālama ʻana i ka maʻi maʻi viral, ma ke komo ʻana a i ʻole hemahema paha, i nā keiki a me nā ʻōpio, ʻaʻohe kūkākūkā me ke kauka. Me kekahi mau maʻi viral, inā pū me ka maʻi influenza A, B ka maʻi a me ka pulupulu, aia kahi kūlana o ka hopena o Reye.

I loko o nā mea maʻi me ka nele o ka glucose-6-phosphate dehydrogenase, ʻo ka acetylsalicylic acid e hiki ai i ka hemolysis aʻai ʻole hemolytic.

ʻO ka hoʻokahi o nā lāʻau e loaʻa ai ka 19 mg o ka sodium, pono e noʻonoʻo i nā mea maʻi ma ka papaʻaʻai paʻakai.

ʻO ka Aspirin Effect kahi kumu o ka phenylalanine (aspartame), hiki ke hoʻopōʻino i ka poʻe me ka phenylketonuria.

Nā hiʻohiʻona o ka hopena o ka lāʻau lapaʻau ma ka hiki ke hoʻokau i kahi kaʻa a lawelawe paha

Ke keu

Nā hōʻailona: dizziness, tinnitus, sensation of loss loss, sweating, headaches, nausea, luaʻi. Ma hope mai, ke kuni, ka hyperventilation, ketosis, respal alkalosis, metabolic acidosis, coma, vascular insufficiency, ʻōpū hanu, pilikia hypoglycemia e ulu.

Hoʻolālā: lavage gastric, kuhikuhi i ka ulana kua hoʻōla ʻia a me nā diuresis alkaline paʻa. Pono e mālama ʻia kekahi o ka ʻoihana.

Hoʻopili pū me nā lāʻau ʻē aʻe

ʻO nā haʻawina kūikawā e ao ai ka pilina o ka acetylsalicylic acid me nā lāʻau ʻē aʻe pʻAʻole i hana ʻia ka hoʻokele Subconjunctival / parabulbar. Me nā ʻōlelo e pili ana i ka hoʻokele a me nā regimens dosage, ʻike ʻole ʻia ka hopena o ka launa ʻana me nā lāʻau ʻē aʻe. Hiki ke hoʻonui i nā hopena o ka heparin, kūlohelohe anticoagulants, reserpine, glucocorticosteroids a me nā huaʻōlelo hypoglycemic waha a hoʻonāwaliwali i ka hopena o nā lāʻau uricosuric. Me ka hoʻohana pū ʻana me ka methotrexate, hiki ke loaʻa ka nui o ka hopena o ka hopena o nā hopena o ka hope.

Hoʻololi ʻia ka lawelawe topical Simultaneous me nā ʻano ophthalmic āpau (ma ke ʻano o ka hāʻule a me ka hinu poni): glucocorticosteroids, me nā etiotropic agents (antiviral a me / or antibacterial therapy), antiglaucoma agents, m-anticholinergics, sympathomimetics, antiallergic drug. Ma waena o ka noi kaiaulu o nā ʻaina ophthalmic ʻē aʻe, ma kahi o 10-15 mau minuke e hala. ʻAʻole pono e hoʻohana pū kekahi me nā NSAID e lawelawe ʻia ma ke kūloko (ma ke ʻano o nā instillations a i ʻole nā ​​kikowaena subconjunctival / parabulbar). Mai kāwili i ka hopena o ka hopena o ka acetylsalicylic waʻa me nā hopena o nā lāʻau lapaʻau ʻē aʻe.

Ke ʻae ʻia nei ka hana me ka etiopathogenetic therapy (e lawe ana i nā NSAID, ʻoi aku ka maʻi antibacterial a me antiviral, glucocorticosteroids, antihistamines, etc.).

ʻO nā mea mālama palekana

Mai hōʻemi i ka hoʻonā hoʻonāukiuki o ka lāʻau lapaʻau me nā hoʻonā o nā lāʻau lapaʻau ʻē aʻe i hoʻopaʻa ʻole ʻia i kēia aʻo. E hui pū ʻia me ka laʻau me ka procaine (i hoʻokahi syringe). Inā pono e kuhikuhi i ka acetylsalicylic acid i ka manawa like me nā lāʻau ʻē aʻe no ka etiotropic a ma / a ma ke ʻano maʻi maʻi maʻi, ma ka liʻiliʻi he 10-15 mau minuke e emi ma waena o ka hoʻohana ʻana o nā mea āpau ophthalmic. ʻAʻole pono nā mea e mālama ai i ka lā 10-12. Maiʻaʻahu i ka wā o ka mālama ʻana Hoʻokaʻaʻike i nā lens lono.

No ka pale ʻana o nā hoʻopiʻi hemorrhagic postoperative (ʻoi aku hoʻi i nā mea maʻi me ka maʻi mellitus), hoʻohana ʻia ka hoʻohana ʻana o ka angioprotectors (dicinone, etamsylate, etc.).

Pono ka hoʻohana ʻana o ka lāʻau i ka mālama ʻana i ka pilikia o ka pilikia o ke kaomi ʻai puʻukui koko a me nā maʻi erosive a me nā ulcerative o ka ʻeha gastrointestinal i loko o ka anamnesis i ka nānā ʻana i ka hiki ke koko. Me nā ʻōpū perforated o ka maka me ka ʻeha ʻana i ke kino ciliary, hiki nō ka hemorrhage. ʻO ka acetylsalicylic acid a ma nā liʻiliʻi liʻiliʻi e hōʻemi ana i ka hoʻonuiʻana o ka waikina uric mai ke kino, hiki iā ia ke alakaʻi i kahi hoʻouka kaua hopena o ka gout i nā mea maʻi hiki. ʻO ka wā o ka mālama ʻana, pono e pale i ka lawe ʻana i ka ethanol.

Hoʻopilikia i ka hiki ke pana i nā kaʻa a kāohi i nā mīkini pilikia i ka pōʻino: no nā poʻe maʻi e nalowale iki ana ka luhi ʻana ma hope o ka hoʻopili ʻana i ka nānā ʻana i ka maka, ʻaʻole ia he mea e ke kaʻa ai i nā kaʻa a hana paha me nā hāmeʻe neʻe ʻana i kekahi mau minuke ma hope o ka hoʻoilo ʻana i ka lāʻau.

Waiho I Kou ManaʻO HoʻOpuka