Hoʻopau nā Insulin Mikstard 30 nm no ka hoʻohana

Hoʻopaʻa no ka hoʻokele subcutaneous, 100 IU / ml

1 ml o ka lāʻau pili

mea waiwai - ka manuahi kanaka ʻenehana me 3.50 mg (100 IU) 1,

nā mea hoʻowalewale: zinc chloride, glycerin, fenol, metacresol, sodium hydrogen phosphate dihydrate, protamine sulfate, hydrochloric acid 2 M hopena, sodium hydroxide 2 M hoʻonā, wai no ka injection.

1 ʻO ka lāʻau lapaʻau ka mea e loaʻa ai ka 30% kūlū kanaka a me 70% isofan-insulin

Ke kapu ke keʻokeʻo, i ka wā e kū nei, e hoʻopili ʻia i loko o kahi aniani ʻulaʻula, ʻaʻole hoʻi i ʻula ʻole a i ʻole kahi waihoʻoluʻu keʻokeʻo. Hoʻopau maʻalahi ke kūleʻa i nā neʻe me ka haʻalulu haʻalulu.

ʻO nā waiwai Pharmacological

Lapaʻau lāʻau

ʻO ka hapalua o ka ola o ka insulin i ke kahe koko he mau minuke, no laila, ʻo ka hana i ka hana ʻia o ka lāʻau i loaʻa i ka insulin, ua hoʻoholo ʻia na nā ʻano ʻona o kona komo ʻana. ʻO ka lōʻihi o ka hana o ka hoʻomākaukau ʻana o ka insulin no ka nui o ka absorption, ka mea e hilinai ana i nā mea he nui (no ka laʻana, ma ke ʻano o ka insulin, ke ʻano a me kahi wahi o ka hoʻokele ʻana, ka mānoanoa o ka momona momona a subcutaneous a me ke ʻano o ka diabetes mellitus). No laila, ʻo nā pākuʻi o ka pharmacokinetic o nā insulin e hana i nā ʻano nui o ka hui a me ka intra-individu.

Loaʻa ka ʻike kiʻekiʻe (Cmax) o ka insulin i ka plasma i loko o 1,5 a 2.5 mau hola ma hope o ka hoʻokele subutanutan.

ʻAʻohe mea i ʻōlelo ʻia e pani ʻia i nā protein plasma e ʻike ʻia, me ka hoʻoleʻa o nā antibodies i nā insulin.

Hoʻopili ʻia ka hana like o ke kanaka e ka hana o kahi insulin protease a i ʻole ka pale ʻana i ka hana o ka insulin, a hiki paha ma ke ʻano o ka protein disulfide isomerase. Ua manaʻo ʻia aia aia i loko o ka molekala o ka insulin kanaka he nui nā wahi o ka cleavage (hydrolysis), eia nō naʻe, ʻaʻohe mea ʻano o nā metabolites i hoʻokumu ʻia ma muli o ka palaki i ka hana.

ʻO ka hapalua-ola (T½) i hoʻoholo ʻia e ka helu o ke kahe mai mai ka kiko kiko. No laila, ʻo T½ ʻoi aku kahi ana o ka loaʻa ʻana, ʻaʻole ma mua o ke ana maoli o ka hoʻoneʻe ʻana i ka insulin mai ka plasma (T½ o ka insulin mai ke kahawai. He mau minuke wale nō he mau minuke). Ua hōʻike ʻia nā noiʻi ʻana ʻo T½ ma kahi o 5-10 hola.

Lapaʻau lāʻau

ʻO Mikstard® 30 NM kahi insulin hana ʻelua e hana ʻia e ka biotechnology DNA recombinant me ka hana ʻana i ka umauma Saccharomyces cerevisiae. Hoʻopili ʻo ia me kahi kākelele kūikawā i ka membrane cytoplasmic o waho o nā pona a hana i kahi pūpū o insulin-receptor. Ma o ka hana ʻana o ka biosynthesis cAMP (i loko o nā pūnaʻi momona a me nā pūpuna o nā ʻona) a i ʻole ke komo ʻana i loko o nā pūnaewele (nāʻuʻuku), ua hoohoihoi ka insulin-receptor complex i nā kaʻina hana intracellular, e komo pū ana synthesis o ka helu o nā enzymes koʻikoʻi (hexokinase, pyruvate kinase, glycogen synthetase, etc.). ʻO ka hoʻohaʻahaʻa o ka glucose koko ka mea i ulu ʻia e ka hoʻonui i loko o kāna kaomi intracellular, hoʻonui i ke kūoʻi ʻana a me ka assimilation o nā kiko, hoʻoulu ʻana i ka lipogenesis, glycogenogenesis, protein synthesis, hoʻemi i ka hōʻemi o ka hana glucose i ka ʻāʻulu, etc.

Hoʻomaka ka hopena o ka lāʻau Mikstard® 30 NM i loko o ka hapalua hola ma hope o ka hoʻokele ʻana, a hōʻike ʻia ka hopena mamao loa i loko o 2-8 mau hola, ʻoiai ka lōʻihi o ka hana ma kahi o 24 mau hola.

ʻLoe a me ke kākele

Hoʻomaʻawi pinepine ʻia nā hoʻomākaukau i ka insulin i hoʻokahi manawa a ʻelua paha i ka lā inā pono ke hui ʻia o ka hopena mua a i ka lōʻihi.

Koho ʻia ke ʻano o ka lāʻau lapaʻau hoʻokahi, me ka noʻonoʻo ʻana i nā pono o ka mea maʻi. ʻO ka maʻamau, ma waena o 0.3 a me 1 IU / kg / lā. ʻOi paha ka pono o kēlā me kēia lā i ka insulin i ka mea maʻi me ka pale o ka insulin (no ka laʻana, no ka wā ʻōpiopio, a me ka poʻe maʻi me ka huelo), a haʻahaʻa ka poʻe maʻi me ka hoʻomaha o ka hana endogenous insulin.

Inā loaʻa e ka poʻe maʻi me ka maʻi maʻi kūloʻo i ka maʻi glycemic optimal, a laila hoʻohālikelike i ka maʻi maʻi i loko o lākou, ma ke ʻano he kānāwai, e kū mai ma hope. I kēia mea, pono ke ho'āʻo e ʻili i ka kaohi ʻana i ka metabola, ʻoi aku ka nānā pono ʻana i ka pae o ka glucose i ke koko.

Hoʻohana ʻia ka lāʻau lapaʻau i 30 mau minuke ma mua o kahi pāʻina a i ʻole kahi kīmona i loaʻa nā kīmona.

No ka hoʻokele kūmole. Ma lalo o nā kūlana e pono ai e hoʻopili ʻia ka pohō o ka insulin. ʻO Mikstard® 30 NM ka lawelawe pinepine ʻana i ka subcutaneously ma kahi o ka paia ʻōiwi ʻokoʻa. Inā kūpono kēia, a laila hiki ke hana ʻia nā inikina ma ka ʻūhā, wahi a gluteal a i ʻole paha i ka ʻāina o ka pīhoihoi deltoid o ka poʻohiwi (subcutaneously). Me ka hoʻopuka ʻana o ka lāʻau lapaʻau i ka wahi o ka paia o ka ʻōpū o ka naʻau, e loaʻa ka wikiwiki o ke kō ma mua o ka hoʻomaka ʻana i nā wahi ʻē aʻe. ʻO ka hana ʻana i kahi huakaʻi i loko o ka ʻili o ka ʻili e hoʻemi i ka hōʻemi ʻana i ka loko. Pono e hoʻololi mau i ka pūnaewele injection i loko o ka wahi anatomical i mea e hōʻemi ai ka hoʻonaninani o ka lipodystrophy.

Nā ʻōkuhi no ka hoʻohana ʻana iā Mikstard® 30 NM, pono e hāʻawi ʻia i ka mea maʻi.

Mai hoʻohana iā Mikstard® 30 NM:

I loko o nā pamu insulin.

Inā aia kahi allergy (hypersensitivity) i loko o ka inika manuahi a i ʻole kekahi o nā mea i hana i ka hoʻomākaukau ʻana o ka Mikstard® 30 NM.

Inā hoʻomaka ka hypoglycemia (liʻiliʻi koko koko).

Inā ʻaʻole i mālama pono ʻia ka insulin, a i ʻole a mālamalama

Inā nalowale ka pale pale a nalo wale paha. He pākiki pale pale ʻia kēlā me kēia pahu.

Inā ʻaʻole i ka lole keʻokeʻo keʻokeʻo a ʻolua hoʻi ma hope o ke kāwili ʻana.

Ma mua o ka hoʻohana ʻana iā Mikstard® 30 Nm:

E nānā i ka lepili e hōʻoia ai ʻoe e hoʻohana ana i ka ʻano like o ka insulin.

Wehe i ka pāpale pale.

Pehea e hoʻohana ai i ka lāʻau lapaʻau Mikstard® 30 NM

ʻO ka lāʻau ʻo Mikstard® 30 NM i hāpai ʻia no ka hoʻokō subutaneus. Mai hoʻokaʻawale i ka insulin intravenously a i ʻole intramuscularly. E hoʻololi mau i nā pūnaewele injection i loko o ke kahua anatomical e hōʻemi i ka hopena o nā sila a me nā ulia ma ka wahi i hoʻopaʻa ʻia. ʻO nā wahi maikaʻi loa no nā inikini: mau ʻūhā, nā ʻūhā mua a i ʻole poʻohiwi poʻohiwi.

Hōʻoiaʻiʻo e hoʻohana i kahi syringe insulin kahi e kau ʻia ai kahi meahana e hoʻopaʻa ai i ka paukū i nā pūʻulu o ka hana.

E huki i ka lewa i loko o ka syringe i ka nui e like me ka nui o ka inanini o ka insulin.

Ma mua o ka lawe ʻana i ka waiā, e ʻōwili i ka hue ma waena o kou mau palemata a hiki i ke keʻokeʻo a keʻokeʻo a me nā ao ke insulin. Māhuahua ʻia ka Resuspension inā he pākaha ka lumi o ka lāʻau.

E komo i ka insulin ma lalo o ka ʻili.

Mālama i ka pono ma lalo o ka ʻili no ka liʻiliʻi o 6 kekona e hōʻoia ai ka hoʻokele piha ʻana o ka inika i ka insulin.

ʻO nā maʻi e like me ka maʻi hopohopo a hele pū ʻia me ke kuni, e hoʻonui pinepine i ke kino o ka maʻi o ka insulin. Hiki ke koi ʻia ka hoʻoponopono ʻana inā he maʻi nā mea maʻi i nā maʻi, nā ate, ka hana adrenal function, pituitary a i ʻole thyroid gland.

Hiki pū paha ke pono no ka hoʻoponopono hoʻoponopono ʻana i ka wā e hoʻololi ai i ka hana kino a i ka ʻai maʻamau o ka mea maʻi. Hiki ke koi ʻia ka hoʻoponopono ʻana i ka neʻe ʻana i ka mea maʻi mai kahi ʻano like ʻole o ka insulin i kekahi.

Nā hopena hopena

ʻO nā hopena ʻino e nānā ʻia ana i loko o nā maʻi i ka wā me ka ʻoihana iā Mikstard® 30 NM i hilinaʻi nui ʻia ka nui o ka dosis a ma muli o ka hana pharmacological o insulin.

ʻO nā mea aʻe ka ʻike i ka pinepine o nā hopena ʻeha i hōʻike ʻia i ka wā o ka hoʻokolohua lapaʻau, i ʻike ʻia me ka hoʻohana ʻana i ka lāʻau lālani Mikstard® 30 NM. ʻO ka neʻe o ka neʻe i koho ʻia penei: infrequently (≥1 / 1,000 a

Ke mālama nei i nā kūlana o ka lāʻau Mikstard ® 30 NM Penfill ®

Mai mālama i nā keiki.

ka hoʻokuʻuʻana no ka hoʻokele subcutaneous o 100 IU / ml - 2 mau makahiki.

Mai hoʻohana ma hope o ka lā pau pau i hōʻike ʻia ma ka pahu.

Waiho i kāu manaʻo

Nā ʻIke Kūlana Kūlana, ‰

Nā palapala kākau inoa Mikstard ® 30 NM Penfill ®

  • Kōkuhi kōkua mua
  • Hale kūʻai pūnaewele
  • E pili ana i kaʻoihana
  • Hoʻokaʻaʻike i nā kikoʻī
  • Hoʻokaʻaʻike ʻo ka mea hoʻopuka:
  • +7 (495) 258-97-03
  • +7 (495) 258-97-06
  • Email: mālama ʻia nā leka uila
  • Kaila: Lūkia, 123007, Moscow, ul. 5th Laa, d.12.

ʻO ka pūnaewele mana o ka hui Radar ʻAilana ®. ʻO ka hoʻolaha nui o nā lāʻau lapaʻau a me nā huahana o ke kākāʻā o ka mea kūʻai aku i ka Pūnaewele Lūkia. Hāʻawi ka hua'ōlelo o Rlsnet.ru i nā mea hoʻohana me ke komo i nā ʻōkuhi, nā kumukūʻai a me nā wehewehe o nā lāʻau lapaʻau, nā mea hoʻoulu ai i nā meaʻai, nā pono olakino, nā lāʻau lapaʻau a me nā huahana ʻē aʻe. Hoʻokomo ka papa kuhikuhi i ka lāʻau lapaʻau e pili ana i ka ʻike a me ka puka o ka hoʻokuʻu, ka hana a ka lāʻau lapaʻau, ʻike mau no ka hoʻohana ʻana, contraindications, nā hopena ʻaoʻao, ka pili o nā lāʻau lapaʻau, nā ʻano hana o nā lāʻau lapaʻau, nā lāʻau lapaʻau. Aia i ka papa kuhikuhi ka lāʻau lapaʻau nā kumukūʻai no nā lāʻau a me nā huahana lāʻau lapaʻau ma Moscow a me nā kūlanakauhale Lūkini.

Ua pāpā ʻia ʻo ka hoʻoili ʻana, kope, hoʻoheheʻe ʻia ka ʻike me ka ʻole i ʻae ʻia ʻo RLS-Patent LLC.
I ka helu ʻana i nā ʻike ʻike i paʻi ʻia ma nā ʻaoʻao o ka pūnaewele www.rlsnet.ru, pono kahi loulou i ke kumu o ka ʻike.

Aia mākou i nā ʻōnaehana pūnaewele:

Iwai a aie ke dttla.

ʻAʻole ʻae ʻia ka hoʻohana ʻana i nā ʻoihana.

ʻO ka ʻike e hana no nā limahana mālama olakino.

ʻO Mikstard 30 NM ka inakua lua hana. Loaʻa ʻia ka lāʻau lapaʻau ma o ka biotechnology DNA recombinant e hoʻohana ana i kahi kānana o Saccharomycescerevisiae. Hoʻopili ʻia ʻo ia me nā membrane receptor, no kahi mea i kū mai kekahi mea hoʻonani insulin-receptor.

E pili ana ka lāʻau lapaʻau i nā kaʻina hana e kū nei i loko o nā pūpuna, ma o ka hoʻōla ʻana o ka biosynthesis i nā pūpū a me nā momona. Eia kekahi, hoʻolauna ka hāmeʻa i ka mea huna o nā enzyme nui, e like me ka glycogen synthetase, hexokinase, pyruvate kinase.

ʻO ka hōʻemi i ke kō o ke koko e loaʻa ma o ka neʻe intacellular, hoʻonui ʻia i ka hoʻohuihui a me ka maikaʻi o ka hoʻoliʻi ʻana o ka glucose i nā kiko. Kuhi ʻia ka hana o ka insulin ma hope o ka hapalua hola ma hope o ka loaʻa ʻana o ka maʻi. A loaʻa ka ʻike kiʻekiʻe loa ma hope o nā hola 2-8, a ʻo ka lōʻihi o ka hopena he hoʻokahi lā.

ʻO nā hiʻohiʻona Pharmacological, hōʻailona a me nā contraindications

ʻO Mikstard kahi insulin manuahi ʻelua e noho nei i ka hoʻokuʻuʻana i ka isofan-insulin (70%) a me ka hana wikiwiki (30%). ʻO ka hapalua o ka ola o ka lāʻau mai ke koko e lawe i kekahi mau minuke, no laila ke hoʻoholo nei ka ʻaoʻao o ka lāʻau i nā hiʻohiʻona o kāna mau haʻuki.

Ke kūpaʻa nei ke kaʻina o ka absorption i nā ʻano like ʻole. No laila, ke kau ʻia e ke ʻano o ka maʻi, ke kūpaʻa, ka wahi a me ke ala o ka hoʻokele ʻana, a me ka mānoanoa o ka kiko subcutaneous.

ʻOiai ʻo ka biphasic ka lāʻau lapaʻau, ka lōʻihi o ka hoʻopili ʻana a me ka wikiwiki. Loaʻa ka ʻike kiʻekiʻe loa i ke koko ma hope o nā hola 1,5-2 ma hope o ka hoʻomalu sc.

Hoʻopili ʻia ka māhele o ka insulin i ka wā e hoʻopili ai i nā protein plasma. ʻO ka hana ʻē aʻe i nā protein e holo ana i mua ona i ʻike ʻole ʻia.

Hoʻopili ʻia ka insulin kanaka i nā enzyme-degrading insulin a i ʻole proteine, a me ka mea, e ʻike ʻia, e ka protein disulfide isomerase. Eia kekahi, ua ʻike ʻia nā wahi i loaʻa ka hydrolysis o nā moleki insulin. Eia naʻe, hoʻokomo ʻia nā metabolites ma hope o ka hydrolysis.

ʻO ka hapalua ola o ka mea hana e hilinaʻi nei ma luna o kona kaʻa ʻia ʻana mai ka kiko subcutaneous. ʻO ka manawa maʻamau he 5-10 hola. I ka manawa like, ʻaʻole huahana ka pharmacokinetics e nā ʻano pili pili makahiki.

ʻO nā ʻōmaka no ka hoʻohana ʻana o ka insulin Mikstard ka ʻano 1 a me ke ʻano type type 2, i ka wā e hoʻomohala nei ka mea maʻi i nā papa hoʻohaʻahaʻa i ke kō.

ʻO nā hoʻohālikelike he hypoglycemia a me hypersensitivity.

ʻO ka mea mua e hoʻomaʻamaʻa ʻia, pono nō e hoʻokaʻawale ʻia ke kaʻi ʻia e kekahi kauka. ʻO ka nui awelika o ka insulin no ka pākē maʻi makua he 0.5-1 IU / kg o ke kaumaha no kahi keiki - 0.7-1 IU / kg.

Akā no ka hoʻopiʻi ʻana i ka maʻi, pono ka hoʻēmi ʻana i ka ʻai, a inā he ʻano nui a me ka wā maʻi, pono paha ke hoʻonui ʻana i ka nui. Eia kekahi, ʻo ka pono o ka hormone hoʻoemi i nā maʻi maʻi hepatic a renal.

Pono e hoʻokō ʻia nā ʻōkuhi hapalua hola ma mua o ka hoʻopau ʻana i nā meaʻai i loaʻa i ka haʻalika. Eia nō naʻe, he mea maikaʻi ka hoʻomanaʻo e pili ana i ka ʻai ʻana i ka papaʻaina, ke kaumaha a me ka hoʻoikaika kino kino, pono ke hoʻoponopono ʻia i ka dosage.

Ma mua o ka lawe ʻana i nā lāʻau lapaʻau, pono e aʻo ʻia kekahi mau kānāwai:

  1. ʻAʻole ʻae ʻia ka hoʻopiʻi ʻana e hoʻokele pono ʻole ʻia.
  2. Hana ʻia nā huaʻōlelo subcutaneous i loko o ka paia o ka ʻōpū, ʻūhā, a i kekahi manawa ma nā puʻuwai deltoid o ka ʻūhā a i ʻole nā ​​ʻūpiki.
  3. Ma mua o ka hoʻokele ʻana, pono e hoʻolilo i ka hoʻopili ʻana i ka ʻili, e hoʻemi ana i ka hopena o ka hoʻopili ʻana i ke komo ʻana i nā mākena.
  4. Pono ʻoe e ʻike me ka s / c injection o ka insulin i loko o ka pā o ka ʻōpū, hele i kona wikiwiki ka wikiwiki ʻana me ka hoʻopuka ʻana i ka lāʻau i loko o nā wahi ʻē aʻe o ke kino.
  5. I mea e pale ai i ka hoʻomohala ʻana o ka lipodystrophy, pono e hoʻololi ʻia ka pūnaewele injection.

Hoʻohana ʻia ka Insulin Mikstard i loko o nā hue me nā pono kūikawā e loaʻa kahi puka ʻokoʻa. Eia nō naʻe, ma mua o ka hoʻohana ʻana i ka lāʻau, pono e hoʻokaʻawale ʻia ke kāpili. A laila e pono ka ʻūhā ʻana ma waena o nā palama a hiki i ka waiʻaka ma loko ona e kūleʻa a keʻokeʻo.

A laila, hili ʻia ka nui o ka ea i ke syringe, e like me ka nui o ke ʻano o ka insulin e lawelawe ai. Hoʻonohonoho ʻia ka hau i loko o ke kīʻaha, ma hope o ka hoʻoili ʻia ʻana o ka pono mai ia mea, a hoʻoneʻe ʻia ka lewa mai ka syringe. A laila, pono e nānā ʻoe inā hoʻokomo pololei ʻia ke ʻano.

Hoʻohana ʻia kahi inikini insulin e like me kēia: ʻo ka hoʻopaʻa ʻana i ka ʻili me nā manamana lima ʻelua, pono ʻoe e hoʻomoʻewaʻi a hoʻomaʻamaʻa iki i ka hopena. Ma hope o kēia, e pono ke paʻa pono o ka lāʻau ma lalo o ka ʻili no 6 mau kekona a lawe ʻia. I ka hihia o ke koko, pono e paʻi ʻia ka pūnaewele injection me kou manamana lima.

He mea kūpono ia e loaʻa ana nā hue nā pulu pale pale i lawe ʻia ma mua o ka pahu insulin.

Eia nō naʻe, nānā pono ka nānā ʻana pehea e pili pono ai ka uhi i ka pā, a inā nalo ka mea, a laila e hoʻihoʻi ʻia ka lāʻau lapaʻau i ka lāʻau lapaʻau.

Hōʻike nā loea o nā kauka a me ka hapa nui o nā maʻi maʻi i ka mea ʻoi loa ka hoʻohana ʻana i ka Mixtard 30 FlexPen.

ʻO kēia kahi penina syringe insulin me kahi koho koho, kahi hiki iā ʻoe ke hoʻonohonoho i ka dosage mai 1 a 60 mau pūʻulu i nā hapaha o hoʻokahi pūʻulu.

Hoʻohana ʻia ka Flexpen me nā pono pono o NovoFayn S, ʻo ka lōʻihi o kahi e 8 a hiki i 8 mm. Ma mua o ka hoʻohana ʻana, e wehe i ka pāpale mai ka ʻili a me ka ʻike i nā pahu pahu ma kahi o 12 PIECES o ka hormone. A laila, pono e hoʻihoʻi maikaʻi i ka peni syringe ma kahi o 20 mau manawa a lilo i ke ao a keʻokeʻo.

Ma hope o kēlā, pono ʻoe e hana i nā hana aʻe:

  • Hoʻohana ʻia ka membrane ʻōpala me ka waiʻona.
  • Hoʻokuʻu ʻia ka hōʻailona palekana mai ka pono.
  • Hoʻokomo ʻia ka pono ma ka Flexpen.
  • Hoʻokuʻu ʻia ka hau mai ka pahu pahu.

No ka hōʻoia ʻana i ka hoʻokomo ʻana i kahi pākēnē pono a i ʻole e pale i ka lewa mai ke komo ʻana, pono kekahi ʻano hana. Pono e hoʻonohonoho ʻia nā ʻāpana ʻelua ma ka peni ʻili. I kēia manawa, e hoʻopaʻa ana i ka Mikstard 30 FlexPen me ka pono, pono ʻoe e pālū mālie i ka pahu lewa i ʻelua mau manawa me kou manamana lima e ʻā ana ka ea i luna.

A laila, e kaomi ana i nā peni ʻo ka syringe i kahi kūlana kūpono, e kaomi ka pihi hoʻomaka. I kēia manawa, pono e huli i ka mea koho mai ka hope, a puka i kahi pane o ka hopena i ka hopena o ka pono. Inā ʻaʻole kūpono kēia, a laila pono e hoʻololi i ka pono a i ka mea pono iho.

ʻO ka mea, hoʻonohonoho ke kohoʻana i ka maʻa i ka palena, a laila hoʻonohonoho ʻia ka nui e makemake ʻia.Inā hoʻololi ʻia ka mea koho e hoʻemi i ka ʻawaʻī, pono ia e nānā i ka pihi hoʻomaka, no ka mea inā hoʻopā ʻia, a laila hiki i kēia ke hana i ka leakage o ka insulin.

He mea kūpono ʻole e kūkulu i kahi koina, ʻaʻole hiki iā ʻoe ke hoʻohana i ka nui o ka nui o ka pohō e waiho nei. Eia kekahi, ʻaʻole hiki ke hoʻonohonoho ʻia ka nui o ka lāʻau e waiho ana i ka nui o nā waihona i koe i ka pahu kaʻa.

Hoʻohana ʻia ʻo Mikstard 30 FlexPen ma lalo o ka ʻili i ke ʻano like me Mikstard ma nā kīʻaha. Eia nō naʻe, ma hope o kēia, ʻaʻole i hoʻokaʻawale ʻia ka peni ʻo ka ʻāpā, akā, ke kāʻili wale ʻia ka pono. E hana i kēia, ua pani ʻia me kahi pāpale nui a pale ʻole, a laila hoʻokuʻu ʻia hoʻi.

No laila, no kēlā me kēia inikini, pono ʻoe e hoʻohana i ka lāʻau hou. Ma hope o nā mea a pau, ke loli nei ka wela, ʻaʻole hiki i ka insulin ke holo.

I ka wehe ʻana a me ka hoʻoluhi ʻana o nā pono, pono nui ʻoe e hahai i nā kaʻina palekana no ka mālama mai i nā mea mālama maʻi a i ʻole e mālama ana i ka maʻi maʻi. A ʻo ka mea i hoʻohana mua ʻia ai Spitz-kahi e hoʻokuke ʻia aku me ka pono ʻole.

No ka hoʻohana lōʻihi a palekana i ka lāʻau Mikstard 30 Flexpen, pono e mālama pono iā ia, e nānā ana i nā lula o ka mālama. Ma hope o nā mea a pau, inā palupalu a ʻōleʻa paha ka polokalamu, a laila hiki ke ʻoli i waho o ia mea.

ʻAʻole pono he hiki ke hoʻopiha piha ʻia paha FdeksPen. ʻO ka wā maʻamau, pono ke hoʻomaʻemaʻe i nā papa o ka peniʻu. No ka pahuhopu o kēia, e hoʻomehana ʻia me ka huluhulu i pulu ʻia i ka wai inu.

Eia naʻe, mai hoʻomoʻi i ka holoi, holoi a hoʻolele paha i ka pono ma ka ethanol. Ma hope o nā mea a pau, hiki i kēia ke alakaʻi i ka hōʻino i ka syringe.

ʻO ka overdose, ka hana o nā lāʻau lapaʻau, nā hopena maikaʻiʻole

ʻOiai ka manaʻo o ka overdose ʻaʻole i haku ʻia no ka insulin, i kekahi mau manawa e ulu ai ka hypoglycemia ma hope o ke kōpaʻa ʻana me ka maʻi mellitus, a laila me ka liʻiliʻi o ka hilo gula e inu ai ʻoe i kaʻa kīwī a i ʻole e ʻai i ka huahana e like me ka mea i kālai ʻia. No laila, ua makemake ʻia e lawe mau ka mea maʻi i kahi ʻāpana ʻaʻala a i ʻole ʻāpana kālā me lākou.

Ma ka hypoglycemia koʻikoʻi, inā ʻaʻole palaka ka maʻi maʻi, ʻike ʻia ka mea maʻi me ka glucagon i ka nui o ka 0.5-1 mg. Ma kahi keʻena lapaʻau, lawelawe ʻia kahi hopena glucose i ka mea maʻi maʻi maʻi intravenous, ʻoiai inā ʻaʻole ka hopena o ke kanaka e ka glucagon i loko o nā minuke 10-15. I mea e pale ai i ka hūnā, ʻo kahi mea maʻi e hoʻihoʻi hou i ka ʻike, pono ia e lawe i nā palaka i loko.

Hoʻokomo kekahi mau lāʻau i ka metabolism glucose. No laila, i ka hoʻoholoʻana i ke ʻano o ka insulin, pono e mālama ʻia i kēia helu.

No laila, ua hopena ʻia ka hopena o ka insulin e:

  1. ʻAiola, hypoglycemic drug, salicylates, ACE inhibitors, MAO non-selective B-blockers - hōʻemi i ka pono o ka hormone.
  2. Nā B-blockers - nā mākeke hōʻailona o ka hypoglycemia.
  3. Danazole, thiazides, hormone ulu, glucocorticoids, b-sympathomimetics a me nā hormone thyroid - hoʻonui i ka pono no ka hormone.
  4. Alika - e hoʻolōʻihi a hoʻonui paha i ka hana o ka hoʻomākaukau ʻana o ka insulin.
  5. ʻO Lancreotide a i ʻole Octreotide - hiki iā lāua ke hoʻonui a hoʻemi i ka hopena o ka insulin.

ʻO ka pinepine, ʻo nā hopena ʻaoʻao ma hope o ka hoʻopili ʻana iā Mikstard i ka hihia o nā hewa hewa, ka mea e alakaʻi ai i ka hypoglycemia a me nā pōʻino ʻole. ʻO ka hōʻemi nui o ka pae gula ka mea me kahi overdose, ka mea i ukali ʻia e ka mea hoʻokūkū, ka nalowale o ka ʻike a me ka hana ʻoi ʻole o ka lolo.

ʻO nā hopena maikaʻi ʻē aʻe ka pili ʻana i ka pupuhi, retinopathy, peropheral neuropathy, lipodystrophy a me nā ʻūwili kino (urticaria, hoʻoluhi).

Hiki i nā ʻeha mai ke kino a me ka subcutaneous tissue ke kū mai, a hoʻomohala ʻia nā hopena kūloko i nā pūnaewele injection.

No laila hele wale ka lipodystrophy ma ka maʻi maʻamau inā ʻaʻole e hoʻololi ka mea maʻi i kahi no ka maʻi. Hoʻokomo ʻia nā kūloko kūloko i ka hematomas, ʻulaʻula, ke aʻa, huehue a me ka ʻeha e hele mai nei i ka wahi ʻoi. Eia naʻe, ʻōlelo ka loiloi o ka maʻi pākia e hele nei kēia mau maʻi i kā lākou iho me ka hoʻomau mau i ka lāʻau.

He mea pono ia e hōʻike ai, me ka wikiwiki o ka hoʻomaʻamaʻa ʻana i ka glycemic control, hiki i ka mea maʻi ke hoʻomohala i kahi neuropathy hoihoi reversible. ʻO nā hopenaʻoi loa ka hopena pili i ka pīhoihoi anaphylactic a me ka ʻoihana i hiki ke kau ʻia i ka hoʻomaka ʻana o ka mālama ʻana. Eia nō naʻe, ʻo ka loiloi o nā maʻi a me nā kauka e ʻōlelo nei he mau helehelena a kaʻawale kēia mau kūlana.

ʻO nā hōʻailona o ka hypersensitivity maʻamau e hele pū me ka malfunctions ma ka ʻōpala kūwili, rashes ʻili, pōkole o ka hanu, ka ʻūʻī, nā palpitations, angioedema, ka hoʻohaʻahaʻa i ke koko a nāwaliwali. Inā hele ʻia kēlā mau ʻōmaʻomaʻo, pono ʻoe e nīnau koke i ke kauka, no ka mea hiki ʻole ke lapaʻau ʻia ke alakaʻi i ka make.

ʻO ke kumu kūʻai o ka lāʻau Mikstard 30 NM ma kahi o 660 mau rubles. Heʻokoʻa ke kumukūʻai o Mikstard Flexpen. No laila, uku nā penikala syringe mai 351 mau rubles, a me nā pahu hou mai ka makahiki 1735 rubles.

ʻO nā mea kaulana e pili ana i ka insulin biphasic: Bioinsulin, Humodar, Gansulin a me Insuman. Pono e mālama iā Mikstard i kahi wahi pouli ma kahi o 2 mau makahiki aku nei.

ʻO ke wikiō ma kēia ʻatikala e hōʻike ana i ke ʻano o ka hoʻokele ʻana i nā insulin.

  • Ka papa inoa ATX: A10AD01 Insulin (kanaka)
  • Mnn a i inoa inoa paha: Human Insulin
  • ʻĀpana hoʻolaʻa:
  • Mea hana: Unknown
  • Palapala ʻAna Kūlana: ʻAʻohe i ʻike
  • Aupuni: ʻAʻohe maopopo

ʻĀlelo aʻo

lāʻau lāʻau

Mikstard® 30 NM

Inoa kālepa

Inoa Kūʻai ʻole honua

Pākuʻi helu

Hoʻopaʻa no ka hoʻokele subcutaneous, 100 IU / ml

Hōʻike

1 ml o ka lāʻau pili

mea waiwai - ka manuahi kanaka ʻenehana me 3.50 mg (100 IU) 1,

nā mea hoʻowalewale: zinc chloride, glycerin, fenol, metacresol, sodium hydrogen phosphate dihydrate, protamine sulfate, hydrochloric acid 2 M hopena, sodium hydroxide 2 M hoʻonā, wai no ka injection.

1 ʻO ka lāʻau lapaʻau ka mea e loaʻa ai ka 30% kūlū kanaka a me 70% isofan-insulin

ʻO keʻano

Ke kapu ke keʻokeʻo, i ka wā e kū nei, e hoʻopili ʻia i loko o kahi aniani ʻulaʻula, ʻaʻole hoʻi i ʻula ʻole a i ʻole kahi waihoʻoluʻu keʻokeʻo. Hoʻopau maʻalahi ke kūleʻa i nā neʻe me ka haʻalulu haʻalulu.

ʻĀpana Pharmacotherapeutic

ʻO ka insulin a me nā analogue, ka hana i hui pū ʻia me ka insulin wikiwiki.

PBX code A10AD01

ʻO nā waiwai Pharmacological

Lapaʻau lāʻau

ʻO ka hapalua o ka ola o ka insulin i ke kahe koko he mau minuke, no laila, ʻo ka hana i ka hana ʻia o ka lāʻau i loaʻa i ka insulin, ua hoʻoholo ʻia na nā ʻano ʻona o kona komo ʻana. ʻO ka lōʻihi o ka hana o ka hoʻomākaukau ʻana o ka insulin no ka nui o ka absorption, ka mea e hilinai ana i nā mea he nui (no ka laʻana, ma ke ʻano o ka insulin, ke ʻano a me kahi wahi o ka hoʻokele ʻana, ka mānoanoa o ka momona momona a subcutaneous a me ke ʻano o ka diabetes mellitus). No laila, ʻo nā pākuʻi o ka pharmacokinetic o nā insulin e hana i nā ʻano nui o ka hui a me ka intra-individu.

Ka hoʻokūkū nui (Cmax) ua hoʻokomo ʻia ka insulin plasma i loko o 1.5 - 2.5 mau hola ma hope o ke kaʻina subutanutan.

ʻAʻohe mea i ʻōlelo ʻia e pani ʻia i nā protein plasma e ʻike ʻia, me ka hoʻoleʻa o nā antibodies i nā insulin.

Hoʻopili ʻia ka hana like o ke kanaka e ka hana o kahi insulin protease a i ʻole ka pale ʻana i ka hana o ka insulin, a hiki paha ma ke ʻano o ka protein disulfide isomerase. Ua manaʻo ʻia aia aia i loko o ka molekala o ka insulin kanaka he nui nā wahi o ka cleavage (hydrolysis), eia nō naʻe, ʻaʻohe mea ʻano o nā metabolites i hoʻokumu ʻia ma muli o ka palaki i ka hana.

ʻO ka hapalua-ola (T½) i hoʻoholo ʻia e ka helu o ke kahe mai mai ka kiko kiko. No laila T½ no ka mea, he mea ia o ka heʻe ʻana, a ʻaʻole maoli he helu no ka wehe ʻana i ka insulin mai ka plasma (T½ ʻO insulin mai ke kahawai he mau minuke wale nō ia. Ua hōʻike ʻia nā haʻawina ʻo T½ ma kahi o 5-10 hola.

Lapaʻau lāʻau

ʻO Mikstard® 30 NM kahi insulin hana ʻelua e hana ʻia e ka biotechnology DNA recombinant me ka hana ʻana i ka umauma Saccharomyces cerevisiae. Hoʻopili ʻo ia me kahi kākelele kūikawā i ka membrane cytoplasmic o waho o nā pona a hana i kahi pūpū o insulin-receptor. Ma o ka hana ʻana o ka biosynthesis cAMP (i loko o nā pūnaʻi momona a me nā pūpuna o nā ʻona) a i ʻole ke komo ʻana i loko o nā pūnaewele (nāʻuʻuku), ua hoohoihoi ka insulin-receptor complex i nā kaʻina hana intracellular, e komo pū ana synthesis o ka helu o nā enzymes koʻikoʻi (hexokinase, pyruvate kinase, glycogen synthetase, etc.). ʻO ka hoʻohaʻahaʻa o ka glucose koko ka mea i ulu ʻia e ka hoʻonui i loko o kāna kaomi intracellular, hoʻonui i ke kūoʻi ʻana a me ka assimilation o nā kiko, hoʻoulu ʻana i ka lipogenesis, glycogenogenesis, protein synthesis, hoʻemi i ka hōʻemi o ka hana glucose i ka ʻāʻulu, etc.

Hoʻomaka ka hopena o ka lāʻau Mikstard® 30 NM i loko o ka hapalua hola ma hope o ka hoʻokele ʻana, a hōʻike ʻia ka hopena mamao loa i loko o 2-8 mau hola, ʻoiai ka lōʻihi o ka hana ma kahi o 24 mau hola.

Nā hōʻailona no ka hoʻohana ʻana

- ka mālama ʻana i ka maʻi maʻi

ʻLoe a me ke kākele

Hoʻomaʻawi pinepine ʻia nā hoʻomākaukau i ka insulin i hoʻokahi manawa a ʻelua paha i ka lā inā pono ke hui ʻia o ka hopena mua a i ka lōʻihi.

Koho ʻia ke ʻano o ka lāʻau lapaʻau hoʻokahi, me ka noʻonoʻo ʻana i nā pono o ka mea maʻi. ʻO ka maʻamau, ma waena o 0.3 a me 1 IU / kg / lā. ʻOi paha ka pono o kēlā me kēia lā i ka insulin i ka mea maʻi me ka pale o ka insulin (no ka laʻana, no ka wā ʻōpiopio, a me ka poʻe maʻi me ka huelo), a haʻahaʻa ka poʻe maʻi me ka hoʻomaha o ka hana endogenous insulin.

Inā loaʻa e ka poʻe maʻi me ka maʻi maʻi kūloʻo i ka maʻi glycemic optimal, a laila hoʻohālikelike i ka maʻi maʻi i loko o lākou, ma ke ʻano he kānāwai, e kū mai ma hope. I kēia mea, pono ke ho'āʻo e ʻili i ka kaohi ʻana i ka metabola, ʻoi aku ka nānā pono ʻana i ka pae o ka glucose i ke koko.

Hoʻohana ʻia ka lāʻau lapaʻau i 30 mau minuke ma mua o kahi pāʻina a i ʻole kahi kīmona i loaʻa nā kīmona.

No ka hoʻokele kūmole. Ma lalo o nā kūlana e pono ai e hoʻopili ʻia ka pohō o ka insulin. ʻO Mikstard ® 30 NM e lawelawe pinepine ʻia ka subcutaneously ma kahi o ka paia o ka ʻōpū o ka ʻōpū. Inā kūpono kēia, a laila hiki ke hana ʻia nā inikina ma ka ʻūhā, wahi a gluteal a i ʻole paha i ka ʻāina o ka pīhoihoi deltoid o ka poʻohiwi (subcutaneously). Me ka hoʻopuka ʻana o ka lāʻau lapaʻau i ka wahi o ka paia o ka ʻōpū o ka naʻau, e loaʻa ka wikiwiki o ke kō ma mua o ka hoʻomaka ʻana i nā wahi ʻē aʻe. ʻO ka hana ʻana i kahi huakaʻi i loko o ka ʻili o ka ʻili e hoʻemi i ka hōʻemi ʻana i ka loko. Pono e hoʻololi mau i ka pūnaewele injection i loko o ka wahi anatomical i mea e hōʻemi ai ka hoʻonaninani o ka lipodystrophy.

Nā ʻōkuhi no ka hoʻohana ʻana iā Mikstard® 30 NM, pono e hāʻawi ʻia i ka mea maʻi.

Mai hoʻohana iā Mikstard® 30 NM:

  • I loko o nā pamu insulin.
  • Inā aia kahi allergy (hypersensitivity) i loko o ka inika manuahi a i ʻole kekahi o nā mea i hana i ka hoʻomākaukau ʻana o ka Mikstard® 30 NM.
  • Inā hoʻomaka ka hypoglycemia (liʻiliʻi koko koko).
  • Inā ʻaʻole i mālama pono ʻia ka insulin, a i ʻole a mālamalama
  • Inā nalowale ka pale pale a nalo wale paha. He pākiki pale pale ʻia kēlā me kēia pahu.
  • Inā ʻaʻole i ka lole keʻokeʻo keʻokeʻo a ʻolua hoʻi ma hope o ke kāwili ʻana.

Ma mua o ka hoʻohana ʻana iā Mikstard® 30 Nm:

  • E nānā i ka lepili e hōʻoia ai ʻoe e hoʻohana ana i ka ʻano like o ka insulin.
  • Wehe i ka pāpale pale.

Pehea e hoʻohana ai i ka lāʻau lapaʻau Mikstard® 30 NM

ʻO ka lāʻau ʻo Mikstard® 30 NM i hāpai ʻia no ka hoʻokō subutaneus. Mai hoʻokaʻawale i ka insulin intravenously a i ʻole intramuscularly. E hoʻololi mau i nā pūnaewele injection i loko o ke kahua anatomical e hōʻemi i ka hopena o nā sila a me nā ulia ma ka wahi i hoʻopaʻa ʻia. ʻO nā wahi maikaʻi loa no nā inikini: mau ʻūhā, nā ʻūhā mua a i ʻole poʻohiwi poʻohiwi.

  • Hōʻoiaʻiʻo e hoʻohana i kahi syringe insulin kahi e kau ʻia ai kahi meahana e hoʻopaʻa ai i ka paukū i nā pūʻulu o ka hana.
  • E huki i ka lewa i loko o ka syringe i ka nui e like me ka nui o ka inanini o ka insulin.
  • Ma mua o ka lawe ʻana i ka waiā, e ʻōwili i ka hue ma waena o kou mau palemata a hiki i ke keʻokeʻo a keʻokeʻo a me nā ao ke insulin. Māhuahua ʻia ka Resuspension inā he pākaha ka lumi o ka lāʻau.
  • E komo i ka insulin ma lalo o ka ʻili.
  • Mālama i ka pono ma lalo o ka ʻili no ka liʻiliʻi o 6 kekona e hōʻoia ai ka hoʻokele piha ʻana o ka inika i ka insulin.

ʻO nā maʻi e like me ka maʻi hopohopo a hele pū ʻia me ke kuni, e hoʻonui pinepine i ke kino o ka maʻi o ka insulin. Hiki ke koi ʻia ka hoʻoponopono ʻana inā he maʻi nā mea maʻi i nā maʻi, nā ate, ka hana adrenal function, pituitary a i ʻole thyroid gland.

Hiki pū paha ke pono no ka hoʻoponopono hoʻoponopono ʻana i ka wā e hoʻololi ai i ka hana kino a i ka ʻai maʻamau o ka mea maʻi. Hiki ke koi ʻia ka hoʻoponopono ʻana i ka neʻe ʻana i ka mea maʻi mai kahi ʻano like ʻole o ka insulin i kekahi.

ʻO nā hopena ʻino e nānā ʻia ana i loko o nā maʻi i ka wā me ka ʻoihana iā Mikstard® 30 NM i hilinaʻi nui ʻia ka nui o ka dosis a ma muli o ka hana pharmacological o insulin.

ʻAoa: Mikstard 30 NM Penfill (Mixtard 30 HM Penfill)

E hoʻokuʻu i ke ʻano, ka hoʻolālā a me ka pā

Hoʻopaʻi no ka hoʻokele sc o 1 ml kahi hoʻomohala o ka hoʻonaninani a me ka hoʻoneʻe ʻana o ka insulin isofan 100 IU insulin soluble kanaka 30% i ka hoʻoneʻe ʻana o ka isofan insulin o 70%.

Nā ʻoihana ʻoihana ʻo ka maʻi lapaʻau a me ka lāʻau lapaʻau: Nā ʻōpū o ke kanaka o ka wā lōʻihi

ʻO Mikstard 30 NM Penfill kahi o ke pani o ka biofinika o ka manu isofan insulin o ka hana biphasic. ʻO ka hoʻomaka ʻana o ka hana ma hope o 30 mau minuke ma hope o ka mālama subutanutan. Hoʻohālikelike ka hopena kiʻekiʻe ma waena o 2 mau hola a me nā hola 8. ʻO ka lōʻihi o ka hana e lōʻihi ana i nā hola 24. Aia kahi kokoke i ka profil o ka hana a ka insulin: e kau ana i ka palena o ka huahana a hōʻike i nā hiʻohiʻona kūʻokoʻa.

ʻO ka komo ʻana o ka insulin a, ma muli o ka hopena, ka hoʻomaka ʻana o ka hopena hypoglycemic, e hilinaʻi ana i ka pūnaewele hōʻehae (ʻōpū, ʻūhā, nā ʻūhā), ke ake ʻana o ka maʻi injection, insulin concentrization a me kekahi mau mea ʻē aʻe. I loko o ke koko, T1 / 2 o ka insulin he mau minuke ka.

No laila, ʻo ka hana nui o ka hana a ka insulin e hilinaʻi nui ʻia ma ka helu o kona hoʻopili ʻana. Manaʻi nā mea nui i kēia kaʻina hana, ma muli o kahi ʻano ʻokoʻa o kēlā me kēia ʻokoʻa. Ke hoʻololi nei mai kahi inikini insulin o ka 40 PIECES / ml i 100 PIECES / ml, nā hoʻololi liʻiliʻi i ka hoʻopili ʻana o ka insulin ma muli o ka nui o ka nui o ka uku i uku ʻia e kona kiʻekiʻe kiʻekiʻe.

Manaʻo ʻia e hoʻohana i nā insulins biphasic me kahi papa paʻa o ka maʻi maʻi.

Nā Palapala Kūlana Kahi

Penfill a me nā Hoʻolaha Hoʻolaha

Ma mua o ka hoʻohana pono ʻia, e hōʻoiaʻiʻo no ka mea ʻole kaʻino o ka pahu Penfill. ʻAʻole hoʻohana ʻia ka Penfill inā aia kekahi pōʻino e ʻike ʻia ai a i ʻole ka laulā o ka ʻaoʻao o ka ʻaoʻao o ka pana pahu ua ʻoi aku ia ma mua o ka laulā o ke kaʻo keʻokeʻo.

Ma mua o ke kau ʻana i ka pahu Penfill i loko o ka peni ʻo ka syringe, pono e hūʻū ʻia ia i lalo. Pono e hoʻoneʻe ʻia ka neʻe ʻana i ke ʻano no ka neʻe ʻana o ka pahu aniani i ka pahu pahu mai kekahi ʻaoʻao a hiki i kekahi. Pono e hana ʻia kēia hana ma ka liʻiliʻi 10 mau manawa - a hiki i ke ʻano ke aniani-keʻokeʻo a ʻahuʻula.

Inā hoʻokomo ʻia ka pahu Penfill i loko o ka peni ʻoi, hana hou i nā hana kāwili ʻana ma mua o kēlā me kēia o ka pūlima. Ma hope o ke kōkō, pono e noho pono ka ʻili ma lalo o ka ʻili no ka liʻiliʻi o 6 kekona. Pono ke kahe a ka peni penu ke hoʻopaʻa ʻia a hiki i kahi nihi pono ke kaholo ʻia ma lalo o ka ʻili. Ma hope o kēlā me kēia pākaha, pono e hoʻoneʻe koke i ka pono. Penfill no ke hoʻohana pilikino wale nō. Hiki ke hoʻohana ʻia ke kāwili ʻo Penfill i ka NovoPen 3, Innovo syringe pen a lawe pū paha me ʻoe no 1 mahina. Ke hoʻokomo nei ka pahu i ka pahu i loko o ke syringe ʻo NovoPen 3, ʻike ʻia ke kala kala ma ka puka o ka mea paʻa.

ʻO nā hopena ʻaoʻao e pili ana i ka hopena ma ka lolo o ka metabolism: nā kūlana hypoglycemic (pallor, hoʻonui nui, ka palpitations, nā moe hiamoe, nā haʻalulu).

Nā ʻano maʻi alerine: ʻaʻole pinepine - nā ʻūhā ʻili, ʻaʻohe liʻiliʻi - angioedema. Nā kūmole kūloko: ʻaʻole pinepine - ka hyperemia a me ka ʻeha ma ka wahi o ka injection o ka huahana, me ka hoʻohana lōʻihi ʻana ʻaʻole pinepine - lipodystrophy ma ka pūnaewele injection.

ʻŌpū a me ka lactation

I ka wā hāpai a me ka lactation, pono ka mea maʻi i nā loli o ka insulin, ka mea pono e mālama i ka mālama pono metabolic control. ʻAʻole ke pale a Insulin i ka pā palena. Ke hoʻohana nei i ka huahana Mikstard 30 NM Penfill i ka wā lactation, ʻaʻohe pilikia o ke pēpē.

ʻO nā maʻi e loaʻa ana ma mua o ka 100 IU o ka insulin i kēlā me kēia lā e pono ke halihali i ka wā e hoʻololi ai i ka huahana. Pono e hoʻoneʻe ʻia mai kahi ʻano o ka insulin i kekahi ʻano e ʻohi ʻia ma lalo o ka kaohi o ke kaila koko. Ma lalo o ka hopena o ka insulin, e hoʻemi ana ke ahonui i ka waiʻona.

Hoʻokomo i ka hiki ke lawe i nā kaʻa a kāohi i nā mīkini

Ma hope o ka hoʻohuli ʻia o ka mea maʻi i ka insulin kanaka biosynthetic, hiki i ka ʻae ke kaʻa i ke kaʻa a hana i nā hana ʻē aʻe ʻē aʻe e koi ai i ka nānā nui a me ka wikiwiki o ka hopena psychomotor e wāwahi.

Nā hōʻailona: nā hōʻailona mua o ka hypoglycemia - ke ulu wikiwiki ʻana i ka lou, palpitations, tremors, ka pōloli, ka hōʻeha, ka paresthesia i loko o ka waha, palaki, ʻeha, nā moe hiamoe. I nā hihia koʻikoʻi o ka overdose - coma.

Hoʻomaʻamaʻa: hiki i ka mea maʻi ke hōʻoki i ka hypoglycemia māmā ma ka lawe ʻana i nā meaʻai aʻai i ke kō aʻai. I nā hihia koʻikoʻi, kaʻili o subcutaneous a i ʻole intramuscularly e hoʻolako i 1 mg o ka glucagon. Inā kūpono, hoʻomau ka hoʻomohala iv me ka hoʻomaka ʻana o nā hopena dextrose neʻe.

Hoʻonui ʻia ka hopena hypoglycemic i ka insulin e ka poʻe MAO inhibitors, non-selective beta-blockers, sulfonamides, anabolic steroid, tetracyclines, clofibrate, cyclophosphamide, fenfluramine, a me nā huahana e loaʻa ana i ka ethanol.

Contraceptives oral, glucocorticoids, thyroid hormones, thiazide diuretics, heparin, lithium huahana, tricyclic antidepressants hōʻemi i ka hopena hypoglycemic o insulin. Ma lalo o ka hopena o ka reserpine a me nā salicylates, ʻelua nāwaliwali a hoʻonui i ka hana o ka insulin hiki.

Ethanol, hiki i nā disinfectants ke hoʻemi i ka hana koi o ka insulin.

Nā kūlana mālama a me nā wā wā

Pono e mālama i nā kālai penfill i loko o kahi pā i kahi wahi i mālama ʻia mai ka lā ma ka mahana o 2 ° a 8 ° C, mai hoʻokaʻawale.

ʻAʻole ʻōlelo ʻia ka pahu kālaila ʻo Penfill i mālama ʻia i loko o ka friji.

Hoʻolohe
Ma mua o ka kau ʻana i ka lāʻau "Mixtard 30 NM Penfill" pono pono e nīnau i ke kauka.
Ke hāʻawi ʻia nei ka ʻōlelo aʻo aku wale nō e hoʻomālamalama iā ʻoe iho me ka " Mikstard 30 NM Penfill (Mixtard 30 HM Penfill)».

Mākaukau: MIXTARD ® 30 Nm PENFILL ® (MIXTARD ® 30 HM PENFILL ®)

ʻO ka waiwai koʻikoʻi: ka injection isophane insulin injection
KAUKA ATX: A10AD01
KFG: Medium Duration Human Insulin
Nā hōʻailona ICD-10 (hōʻailona): E10, E11
Reg. helu: P ʻAe 014312 / 02-2003
Lā hoʻopaʻa inoa: 06.16.03
Mea ʻai reg. doc.: NOVO NORDISK (Denmark)

KAHANA HINA, HIKI KUPUA A PAPALAAU

3 ml - mau kāleka (5) no nā penikala syringe no NovoPen - nā pūpū pālima (contour cell pack) (1) - nā pākaʻi o nā kāleka.

KAHIKI NOHO NO KA MANA ANA NO KE KOA.
ʻO ka wehewehe ʻana i ka lāʻau lapaʻau i ʻae ʻia e ka mea hana ma 2004

KANA hoʻohālikelike ʻAha ʻia

ʻO Mikstard 30 NM Penfill kahi o ke pani o ka biofinika o ka manu isofan insulin o ka hana biphasic. ʻO ka hoʻomaka ʻana o nā hana he 30 mau minuke ma hope o ka mālama subutanutan. Hoʻohou ka hopena kiʻekiʻe ma waena o 2 mau hola a me nā hola 8. ʻO ka lōʻihi o ka hana e hiki i ka 24 hola.

Hoʻomaka ka ʻike o ka hana o ka insulin: ua hilinaʻi ia ma ka ʻano o ka lāʻau o ka lāʻau a hōʻike i nā ʻano kū hoʻokahi.

KAHOAINA

ʻO ka komo ʻana o ka insulin a, ma muli o ka hopena, ka hoʻomaka ʻana o ka hopena hypoglycemic, e hilinaʻi ana i ka pūnaewele hōʻehae (ʻōpū, ʻūhā, nā ʻūhā), ke ake ʻana o ka maʻi injection, insulin concentrization a me kekahi mau mea ʻē aʻe.

I ke koko T1/2 he minuke kekahi. No laila, ʻo ka hana nui o ka hana a ka insulin e hilinaʻi nui ʻia ma ka helu o kona hoʻopili ʻana. Manaʻi nā mea nui i kēia kaʻina hana, ma muli o kahi ʻano ʻokoʻa o kēlā me kēia ʻokoʻa.

Ke hoʻololi nei mai kahi inikini insulin o ka 40 PIECES / ml i 100 PIECES / ml, nā hoʻololi liʻiliʻi i ka hoʻopili ʻana o ka insulin ma muli o ka nui o ka nui o ka uku i uku ʻia e kona kiʻekiʻe kiʻekiʻe.

KAHIKAI

- na mellitus no ka kanalela o insulin.

- ka non-insulin-dependant mellitus (type II): kahi kū i ka waha hypoglycemic agents, ke kū'ē i ka ʻāpana o kēia mau lāʻau (i ka wā hui pū ʻana), nā maʻi kūlohelohe, nā hana holo, ka hapai.

DOSAGE KA ʻElelo

Manaʻo ʻia e hoʻohana i nā insulins biphasic me kahi papa paʻa o ka maʻi maʻi. Me ka mellitus non-insulin-hilinaʻi nui, ma ke ʻano he kānāwai, e hoʻohana ai iā Mikstard 30 NM Penfill.

ʻO ka hopena o ka lāʻau Mikstard 30 NM Penfill i hoʻoholo ʻia e ke kauka ma kēlā me kēia hihia. Hoʻohana ʻia ka lāʻau ma ka subcutaneously. Ma hope o ke kōkō, pono ke noho pono ma ka ʻili ma lalo o ka ʻili no ʻeono kekona, e hōʻoiaʻiʻo ana i kahi momona piha.

Ke hoʻoneʻe nei i ka mea maʻi mai ka puaʻa maʻemaʻe koʻikoʻi a i ʻole insulin kanaka kanaka iā Mikstard 30 NM Penfill, e like nō ka nui o ka lāʻau lapaʻau.

Ke hoʻoneʻe nei i ka mea maʻi mai ka pipi a i ʻole hui ʻia i ka insulin iā Mikstard 30 NM Penfill, hoʻemi ʻia ka nui o ka insulin e ka 10%, koe wale nō inā emi mai ka hopena mua ma mua o ka 0.6 U / kg o ke kaumaha o ke kino.

Ma kahi lā i kēlā me kēia lā nui ma mua o ka 0.6 PIECES / kg o ke kaumaha o ke kino, pono ke lawelawe ʻia ka insulin e like me ka 2 injections ma nā wahi like ʻole.

Nā rula no ka hoʻohana ʻana i ka pahu Penfill a me ka hoʻokele lāʻau

Ma mua o ka hoʻohana pono ʻia, e hōʻoiaʻiʻo no ka mea ʻole kaʻino o ka pahu Penfill. ʻAʻole hoʻohana ʻia ka Penfill inā aia kekahi pōʻino e ʻike ʻia ai a i ʻole ka laulā o ka ʻaoʻao o ka ʻaoʻao o ka pana pahu ua ʻoi aku ia ma mua o ka laulā o ke kaʻo keʻokeʻo. Ma mua o ke kau ʻana i ka pahu ʻo Penfill i loko o ka ʻāpana syringe, pono e hūʻū ʻia ia a lalo. Pono e neʻe i ka ʻoi ʻana i neʻe ka mea aniani i ka pahu pahu pahu mai kēlā ʻaoʻao a i kekahi. Pono e hana ʻia kēia hana ma ka liʻiliʻi 10 mau manawa - a hiki i ke ʻano ke aniani-keʻokeʻo a ʻahuʻula. Inā hoʻokomo ʻia ka pahu Penfill i loko o ka peni ʻoi, hana hou i nā hana kāwili ʻana ma mua o kēlā me kēia o ka pūlima. Ma hope o ke kahili ʻana, pono e noho pono ka lāʻau ma lalo o ka ʻili no ka liʻiliʻi o 6 kekona. Pono ke kahe a ka peni penu ke hoʻopaʻa ʻia a hiki i kahi nihi pono ke kaholo ʻia ma lalo o ka ʻili. Ma hope o kēlā me kēia pākaha, pono e hoʻoneʻe koke i ka pono.

Penfill no ke hoʻohana pilikino wale nō.

Hiki ke hoʻohana ʻia ke kāwele ʻo Penfill i kahi pahu NovoPen 3, Innovo syringe pen a lawe pū paha me ʻoe no 1 mahina.

Ke hoʻokomo ʻia nei ka pahu kolohe i loko o ka penika syringe o ka NovoPen 3, ʻike ʻia ke kaula ʻoniʻoni ma o ka puka makani o ka mea paʻa.

KA MANA NUI

ʻO nā hopena pili e pili ana i ka hopena ma nā pakania kalaiwa: Nā kūlana hypoglycemic (pallor, hoʻonui nui, palpitations, hiamoe hiamoe, haʻalulu).

Nā maʻi kūwaha: līpoki - keʻokeʻo ka ʻili, loloa loa - angioedema.

Nā kūloko kūloko: kuaʻu - hyperemia a me ka ʻeha ma ka wahi o ka lāʻau lapaʻau o ka lāʻau, me ka hoʻohana lōʻihi ʻana i ka paʻakikī - lipodystrophy ma ka wahi o ka injection.

Koho kAka HONOLAHA

PAHANAʻO MAKAUKAI

I ka wā hāpai a me ka lactation, pono ka pono o ka mea maʻi no ka loli o ka insulin, pono ka mea e mālama i ka mālama pono metabolic control.

ʻAʻole ke pale a Insulin i ka pā palena.

Ke hoʻohana nei i ka lāʻau lapaʻau Mikstard 30 NM Penfill i ka wā lactation, ʻaʻohe pilikia o ke keiki.

Koho KAHIKOLA

ʻO ka poʻe maʻi e loaʻa hou ana ma mua o ka 100 IU o ka inikua i kēlā me kēia lā pono ke halihali i ka wā e hoʻololi ai i ka lāʻau lapaʻau.

Pono e hoʻoneʻe ʻia mai kahi ʻano o ka insulin i kekahi ʻano e ʻohi ʻia ma lalo o ka kaohi o ke kaila koko.

Ma lalo o ka hopena o ka insulin, e hoʻemi ana ke ahonui i ka waiʻona.

Hoʻokomo i ka hiki ke lawe i nā kaʻa a kāohi i nā mīkini

Ma hope o ka hoʻohuli ʻia o ka mea maʻi i ka insulin kanaka biosynthetic, hiki i ka ʻae ke kaʻa i ke kaʻa a hana i nā hana ʻē aʻe ʻē aʻe e koi ai i ka nānā nui a me ka wikiwiki o ka hopena psychomotor e wāwahi.

KAOLELO

Nā Hoʻomaka nā hōʻailona mua o ka hypoglycemia - ke piʻi koke ʻana mai i ka luhilahi, palpitations, nā nui, ka pōloli, ka pīkī, ka paresthesia i loko o ka waha, pallor, ʻeha, ka hiamoe o ka hiamoe. I nā hihia koʻikoʻi o ka overdose - coma.

Lāʻau: hiki i ka mea maʻi ke hōʻoki i ka hypoglycemia palu ma ka ʻai ʻana i ke kōkō aʻai ʻole nā ​​meaʻai kīkī. I nā hihia koʻikoʻi, kaʻili o subcutaneous a i ʻole intramuscularly e hoʻolako i 1 mg o ka glucagon. Inā pono, hoʻomau ʻia ka lāʻau iv me ka hoʻomaka ʻana o nā hopena e hoʻopau ai i nā dextrose.

MOOLELO KAHAKAU

Hoʻonui ʻia ka hopena hypoglycemic i ka insulin e ka poʻe MAO inhibitors, non-selective beta-blockers, sulfonamides, anabolic steroid, tetracyclines, clofibrate, cyclophosphamide, fenfluramine, a me nā hoʻomākaukau i loaʻa ka ethanol.

Contraceptives oral, glucocorticoids, thyroid hormones, thiazide diuretics, heparin, lithium hoʻomākaukau, tricyclic antidepressants hōʻemi i ka hopena hypoglycemic o insulin.

Ma lalo o ka hopena o ka reserpine a me nā salicylates, ʻelua nāwaliwali a hoʻonui i ka hana o ka insulin hiki.

Ethanol, hiki i nā disinfectants ke hoʻemi i ka hana koi o ka insulin.

HOOPAU LOA

Ke kūleʻa aku nei ka lāʻau lapaʻau.

Nā HALOʻI A ME KA LOA

Pono e mālama i nā kālai penfill i loko o ka pau i ka pena, i kahi e pale ʻia mai ka lā ma ke ʻano he 2 ° a 8 ° C, mai hoʻokaʻawale. ʻAʻole ʻōlelo ʻia ka pahu kālaila ʻo Penfill i mālama ʻia i loko o ka friji.


  1. Mazovetsky A.G., Velikov V.K. Diabetes mellitus, Medicine -, 1987. - 288 p.

  2. ʻO Tsonchev Laboratory hōʻike ʻana i nā maʻi rheumatic / Tsonchev, ʻē aʻe V. a. - M .: Sofia, 1989 .-- 292 p.

  3. Daeidenkoea E.F., Liberman I.S. ʻO keʻano o ka maʻi maʻi. Leningrad, hoʻolaha i ka hale "Medicine", 1988, 159 p.

E haʻi iaʻu iaʻu. ʻO Elena koʻu inoa. Ua hana wau ma ka endocrinologist ma mua o 10 mau makahiki. Ke manaʻoʻiʻo nei wau he kanaka mākeke wau i kaʻu kahua a makemake wau e kōkua i nā malihini a pau i ka pūnaewele e hoʻonā i nā paʻakikī a ʻaʻole pēlā nā hana. ʻO nā ʻikepili a pau no ka pūnaewele e hōʻiliʻili a hoʻomaʻamaʻa maikaʻi i mea e hōʻike ʻia e like me nā mea e pono ai ka ʻike. Ma mua o ka hoʻopili ʻana i ka mea i hōʻike ʻia ma ka pūnaewele, he kūkākūkā mandatory me nā mea loea.

Nā ʻōkuhi no ka hoʻohana ʻana i ka lāʻau lapaʻau

ʻO ka mea mua e hoʻomaʻamaʻa ʻia, pono nō e hoʻokaʻawale ʻia ke kaʻi ʻia e kekahi kauka. ʻO ka nui awelika o ka insulin no ka pākē maʻi makua he 0.5-1 IU / kg o ke kaumaha no kahi keiki - 0.7-1 IU / kg.

Akā no ka hoʻopiʻi ʻana i ka maʻi, pono ka hoʻēmi ʻana i ka ʻai, a inā he ʻano nui a me ka wā maʻi, pono paha ke hoʻonui ʻana i ka nui. Eia kekahi, ʻo ka pono o ka hormone hoʻoemi i nā maʻi maʻi hepatic a renal.

Pono e hoʻokō ʻia nā ʻōkuhi hapalua hola ma mua o ka hoʻopau ʻana i nā meaʻai i loaʻa i ka haʻalika. Eia nō naʻe, he mea maikaʻi ka hoʻomanaʻo e pili ana i ka ʻai ʻana i ka papaʻaina, ke kaumaha a me ka hoʻoikaika kino kino, pono ke hoʻoponopono ʻia i ka dosage.

Ma mua o ka lawe ʻana i nā lāʻau lapaʻau, pono e aʻo ʻia kekahi mau kānāwai:

  1. ʻAʻole ʻae ʻia ka hoʻopiʻi ʻana e hoʻokele pono ʻole ʻia.
  2. Hana ʻia nā huaʻōlelo subcutaneous i loko o ka paia o ka ʻōpū, ʻūhā, a i kekahi manawa ma nā puʻuwai deltoid o ka ʻūhā a i ʻole nā ​​ʻūpiki.
  3. Ma mua o ka hoʻokele ʻana, pono e hoʻolilo i ka hoʻopili ʻana i ka ʻili, e hoʻemi ana i ka hopena o ka hoʻopili ʻana i ke komo ʻana i nā mākena.
  4. Pono ʻoe e ʻike me ka s / c injection o ka insulin i loko o ka pā o ka ʻōpū, hele i kona wikiwiki ka wikiwiki ʻana me ka hoʻopuka ʻana i ka lāʻau i loko o nā wahi ʻē aʻe o ke kino.
  5. I mea e pale ai i ka hoʻomohala ʻana o ka lipodystrophy, pono e hoʻololi ʻia ka pūnaewele injection.

Hoʻohana ʻia ka Insulin Mikstard i loko o nā hue me nā pono kūikawā e loaʻa kahi puka ʻokoʻa. Eia nō naʻe, ma mua o ka hoʻohana ʻana i ka lāʻau, pono e hoʻokaʻawale ʻia ke kāpili. A laila e pono ka ʻūhā ʻana ma waena o nā palama a hiki i ka waiʻaka ma loko ona e kūleʻa a keʻokeʻo.

A laila, hili ʻia ka nui o ka ea i ke syringe, e like me ka nui o ke ʻano o ka insulin e lawelawe ai. Hoʻonohonoho ʻia ka hau i loko o ke kīʻaha, ma hope o ka hoʻoili ʻia ʻana o ka pono mai ia mea, a hoʻoneʻe ʻia ka lewa mai ka syringe. A laila, pono e nānā ʻoe inā hoʻokomo pololei ʻia ke ʻano.

Hoʻohana ʻia kahi inikini insulin e like me kēia: ʻo ka hoʻopaʻa ʻana i ka ʻili me nā manamana lima ʻelua, pono ʻoe e hoʻomoʻewaʻi a hoʻomaʻamaʻa iki i ka hopena. Ma hope o kēia, e pono ke paʻa pono o ka lāʻau ma lalo o ka ʻili no 6 mau kekona a lawe ʻia. I ka hihia o ke koko, pono e paʻi ʻia ka pūnaewele injection me kou manamana lima.

He mea kūpono ia e loaʻa ana nā hue nā pulu pale pale i lawe ʻia ma mua o ka pahu insulin.

Eia nō naʻe, nānā pono ka nānā ʻana pehea e pili pono ai ka uhi i ka pā, a inā nalo ka mea, a laila e hoʻihoʻi ʻia ka lāʻau lapaʻau i ka lāʻau lapaʻau.

Mikstard 30 Flexpen: nā ʻōlelo aʻoaʻo no ka hoʻohana

Hōʻike nā loea o nā kauka a me ka hapa nui o nā maʻi maʻi i ka mea ʻoi loa ka hoʻohana ʻana i ka Mixtard 30 FlexPen.

ʻO kēia kahi penina syringe insulin me kahi koho koho, kahi hiki iā ʻoe ke hoʻonohonoho i ka dosage mai 1 a 60 mau pūʻulu i nā hapaha o hoʻokahi pūʻulu.

Hoʻohana ʻia ka Flexpen me nā pono pono o NovoFayn S, ʻo ka lōʻihi o kahi e 8 a hiki i 8 mm. Ma mua o ka hoʻohana ʻana, e wehe i ka pāpale mai ka ʻili a me ka ʻike i nā pahu pahu ma kahi o 12 PIECES o ka hormone. A laila, pono e hoʻihoʻi maikaʻi i ka peni syringe ma kahi o 20 mau manawa a lilo i ke ao a keʻokeʻo.

Ma hope o kēlā, pono ʻoe e hana i nā hana aʻe:

  • Hoʻohana ʻia ka membrane ʻōpala me ka waiʻona.
  • Hoʻokuʻu ʻia ka hōʻailona palekana mai ka pono.
  • Hoʻokomo ʻia ka pono ma ka Flexpen.
  • Hoʻokuʻu ʻia ka hau mai ka pahu pahu.

No ka hōʻoia ʻana i ka hoʻokomo ʻana i kahi pākēnē pono a i ʻole e pale i ka lewa mai ke komo ʻana, pono kekahi ʻano hana. Pono e hoʻonohonoho ʻia nā ʻāpana ʻelua ma ka peni ʻili. I kēia manawa, e hoʻopaʻa ana i ka Mikstard 30 FlexPen me ka pono, pono ʻoe e pālū mālie i ka pahu lewa i ʻelua mau manawa me kou manamana lima e ʻā ana ka ea i luna.

A laila, e kaomi ana i nā peni ʻo ka syringe i kahi kūlana kūpono, e kaomi ka pihi hoʻomaka. I kēia manawa, pono e huli i ka mea koho mai ka hope, a puka i kahi pane o ka hopena i ka hopena o ka pono. Inā ʻaʻole kūpono kēia, a laila pono e hoʻololi i ka pono a i ka mea pono iho.

ʻO ka mea, hoʻonohonoho ke kohoʻana i ka maʻa i ka palena, a laila hoʻonohonoho ʻia ka nui e makemake ʻia. Inā hoʻololi ʻia ka mea koho e hoʻemi i ka ʻawaʻī, pono ia e nānā i ka pihi hoʻomaka, no ka mea inā hoʻopā ʻia, a laila hiki i kēia ke hana i ka leakage o ka insulin.

He mea kūpono ʻole e kūkulu i kahi koina, ʻaʻole hiki iā ʻoe ke hoʻohana i ka nui o ka nui o ka pohō e waiho nei. Eia kekahi, ʻaʻole hiki ke hoʻonohonoho ʻia ka nui o ka lāʻau e waiho ana i ka nui o nā waihona i koe i ka pahu kaʻa.

Hoʻohana ʻia ʻo Mikstard 30 FlexPen ma lalo o ka ʻili i ke ʻano like me Mikstard ma nā kīʻaha. Eia nō naʻe, ma hope o kēia, ʻaʻole i hoʻokaʻawale ʻia ka peni ʻo ka ʻāpā, akā, ke kāʻili wale ʻia ka pono. E hana i kēia, ua pani ʻia me kahi pāpale nui a pale ʻole, a laila hoʻokuʻu ʻia hoʻi.

No laila, no kēlā me kēia inikini, pono ʻoe e hoʻohana i ka lāʻau hou. Ma hope o nā mea a pau, ke loli nei ka wela, ʻaʻole hiki i ka insulin ke holo.

I ka wehe ʻana a me ka hoʻoluhi ʻana o nā pono, pono nui ʻoe e hahai i nā kaʻina palekana no ka mālama mai i nā mea mālama maʻi a i ʻole e mālama ana i ka maʻi maʻi. A ʻo ka mea i hoʻohana mua ʻia ai Spitz-kahi e hoʻokuke ʻia aku me ka pono ʻole.

No ka hoʻohana lōʻihi a palekana i ka lāʻau Mikstard 30 Flexpen, pono e mālama pono iā ia, e nānā ana i nā lula o ka mālama. Ma hope o nā mea a pau, inā palupalu a ʻōleʻa paha ka polokalamu, a laila hiki ke ʻoli i waho o ia mea.

ʻAʻole pono he hiki ke hoʻopiha piha ʻia paha FdeksPen. ʻO ka wā maʻamau, pono ke hoʻomaʻemaʻe i nā papa o ka peniʻu.No ka pahuhopu o kēia, e hoʻomehana ʻia me ka huluhulu i pulu ʻia i ka wai inu.

Eia naʻe, mai hoʻomoʻi i ka holoi, holoi a hoʻolele paha i ka pono ma ka ethanol. Ma hope o nā mea a pau, hiki i kēia ke alakaʻi i ka hōʻino i ka syringe.

Hoʻopili me nā lāʻau lapaʻau a me nā ʻano ʻē aʻe ʻē aʻe

E like me kāu e ʻike ai, ʻike ka nui o nā lāʻau lapaʻau i ka metabolism glucose.

ʻO nā lāʻau lapaʻau e hōʻemi i nā pono insulin

A me nā mea laikini hypoglycemic oral (PSS), monoamine oxidase inhibitors (MAOs), non-selective b-blockers, ACE inhibitors (ACE), salicylates, anabolic steroids and sulfonamides.

ʻO nā lāʻau lapaʻau e piʻi ai i ke koi ʻana o ka insulin

Contraceptives oral, thiazides, glucocorticoids, hormone thyroid, sympathomimetics, ulu ʻana o ka hormone a me danazole.

  • hiki i nā adrenergic blockers ke uhi i nā hōʻailona o ka hypoglycemia a hoʻolohi i ka hoʻihoʻi ʻana ma hope o ka hypoglycemia.

Hiki i ka Octreotide / lanreotide ke hōʻemi a hoʻonui i ka pono no ka insulin.

Hiki i ke alakika ke hoʻonui a hōʻemi paha i ka hopena hypoglycemic o ka insulin.

Nā hiʻohiʻona noi

ʻO ka hiki ʻole o ka hoʻopau ʻana a i ʻole ke hōʻoki ʻana i ka mālama ʻana (ʻoi aku hoʻi me ka maʻi diabetes type type) hiki ke alakaʻi pālahalaha maʻi a me ke ketoacidosis maʻi maʻi. ʻO ka maʻamau, ulu pinepine nā hōʻailona mua o ka hyperglycemia i nā hola he nui a i ʻole mau lā paha. Hoʻohui lākou i ka makewai, ka hoʻomau pinepine ʻana, nilo, ka luaʻi, ka hiamoe, ʻulaʻula a me ka maloʻo ʻana o ka ʻili, ka malo maloʻo, ka nalowale o ka makemake, a me ka honi o ka acetone i ka ea hanu.

I ka maʻi diabetes type, he hyperglycemia, ʻaʻole e mālama ʻia, e alakaʻi ana i ka ketoacidosis maʻi, kahi make maoli nō ia.

Hypoglycemia hiki ke loaʻa inā he kiʻekiʻe loa ka nui o ka insulin ma mua o ka pono o ka insulin. I kahi hihia o ka hypoglycemia a i ʻole ke kānalua ka hypoglycemia, mai lawelawe i ka lāʻau.

Ke kuhi i nā ʻai a i ʻole ka hoʻonui ʻana i ka hana kino e hiki ke alakaʻi i ka hypoglycemia.

ʻO nā mea maʻi i hoʻomaikaʻi maikaʻi i nā kaila o ka glucose koko ma muli o ka inikini insulin therapy e nānā i nā loli i ko lākou mau maʻi maʻamau, ka mea mua o ka hypoglycemia, pono e hōʻike mua aku.

E nalo paha nā hōʻailona luhi maʻamau i nā maʻi me ka maʻi lōʻihi.

ʻO nā Comorbidities, ʻoi aku ka maʻi a me nā mea palupalu, e hoʻonui i ka pono no ka insulin. ʻO nā maʻi i hui pū ʻia o nā pūpū, nā pēpē, nā kelepaʻi adrenal, nā kelenipuna pituitary, ka ʻai ʻana o ka thyroid i ke ʻano o ka hoʻololi ʻana i nā kūmole i ka insulin. Ke hoʻoiho ʻia nei ka mea maʻi i kahi ʻano like ʻole o ka insulin, e loli a hōʻailona ʻole paha ka haʻi o ka hypoglycemia.

ʻO ka hoʻoneʻe ʻana o ka mea maʻi i kekahi ʻano ʻē aʻe a i ʻole ke ʻano o ka insulin e kū mai ana ma lalo o ka mākaʻi loea koʻikoʻi. ʻO kahi hoʻololi i ke kahe, ʻano (mea hana) ʻano, ʻano, ka hoʻomaka ʻana o ka inika (kanaka a i ʻole kekahi analog o ke ʻano o ke kanaka) a me / a i ʻole ke ʻano hana hana i pono ai ka hoʻoponopono ʻana i ka insulin. ʻO nā mea maʻi e hoʻoneʻe ʻia i Mikstard ® 30 NM me kahi ʻano like ʻole e loaʻa i ka insulin e koi i ka hoʻonui o ka nui o nā inikini o kēlā me kēia lā a i ʻole kahi hoʻololi i ke ʻano hoʻohālikelike i ka insulin maʻamau a lākou e hoʻohana ai. Hiki ke kūlohelohe ʻia ka pono no ke koho ʻana ma ka wā o ka hoʻokele mua ʻana i kahi lāʻau hou, a i nā hebedoma mua a i ʻole mau mahina o kona hoʻohana ʻana.

Ke hoʻohana nei i kēlā me kēia inikini insulin, hiki i nā hopena ke ʻano ma ka pūnaewele maʻi, hiki iā ia ke hōʻeha i ka ʻeha, ʻulaʻula, ke kuʻi, hives, ʻūhā, kīwī, a me ka hoʻāhu ʻana.

ʻAʻole pono e hoʻohana ʻia nā hoʻopiʻi i ka insulin i nā pamu insulin no ka hoʻomehana lōʻihi o ka ʻōpū o ka insulin.

ʻO ka hui pūʻana o nā thiazolidinediones a me nā huahana insulin

Ke hoʻohana ʻia nā thiazolidinediones e hui pū me ka insulin, ua hōʻike ʻia nā hihia o ka puʻuwai aloha congestive, e hōʻike pū ana i nā mea maʻi me nā mea e pili ana i ka hiki ʻole o ka puʻuwai puʻuwai. E noʻonoʻo pono kēia i ke koho ʻana i ka mālama ʻana me ka hoʻohui pū ʻana o thiazolidinediones me insulin. Me ka hoʻohana pū ʻana o kēia mau lāʻau, pono nā mea maʻi ma lalo o ka mālama ʻana o kahi kauka no ka hoʻokumu ʻana i nā hōʻailona a me nā hōʻailona o ka puʻuwai naʻau congestive, loaʻa ke kaumaha a me ka loaʻa ʻana o edema. Ma kahi o nā mea e hōʻemi ai i ka hana o ka naʻau, pono e hoʻōla ʻia ka mālama ʻana me ka thiazolidinediones.

Nā maʻi maʻi maʻi (> 65 mau makahiki).

Hiki ke hoʻohana ʻia ka lāʻau ʻo Mikstard® 30 NM i nā maʻi maʻi maʻi.

I nā poʻe maʻi ʻelemakule, pono e hoʻoikaika ʻia ka nānā ʻana o ka glucose a hoʻoponopono ʻia ke ʻano o ka insulin i kēlā me kēia.

ʻO ka laupili o Renal a me ka pohō.

ʻO ka hōʻemi o Renal a me ka maʻi hepatic hiki ke hōʻemi i ka pono o ka insulin. I ka poʻe maʻi me ka maʻi hāpau a me ka hepatic, pono e hoʻoikaika ʻia ka nānā ʻana o ka glucose a ʻae pū ʻia ka nui o ka insulin.

Hoʻohana i ka wā hāpai a lactation .

No ka mea ʻaʻole i hele ka insulin i ka pale o ka placental, ʻaʻohe palena o ka mālamaʻana i ka maʻi maʻi me ka insulin i ka wā hāpai.

Ka pono o ka insulin e hoʻohaʻahaʻa i ka trimester mua o ka hapaha a hoʻonui nui i ka lua a me ka lua

Ma hope o ka hānau ʻana, ʻoiai ka pono no ka insulin e hoʻi hou i ka pae.

ʻAʻohe nō hoʻi nā palena i ka mālama ʻana i ka maʻi diabetes me ka insulin i ka wā o ka ʻōpū ʻana, no ka mea, ʻaʻole e hoʻopiʻi ʻia ka mālama ʻana o ka makuahine i ka pēpē. Akā, ʻoiai he mea kūpono loa e hoʻoponopono i nā ʻano a me / a ʻai paha no ka makuahine.

Nā haʻawina hoʻoliʻi holoholona hihiu me ka hoʻohana ʻana i nā insulin a ke kanaka

ʻaʻole i hōʻike i kekahi hopena maikaʻiʻole i ka hānai.

ʻO ka hiki ke alakaʻi i ka hopena i ka wā e lawe ana i nā kaʻa a i ʻole nā ​​hana ʻē aʻe.

ʻO ka pane a ka mea maʻi a hiki i kona hiki ke hoʻomāʻeha me ka hypoglycemia.

Hiki i kēia ke lilo i hopena pili i nā kūlana i koʻikoʻi ʻia kēia mana (no ka laʻana, i ke kaʻa ʻana i ke kaʻa a i ʻole nā ​​mīkini).

Pono e ʻōlelo ʻia nā mea maʻi e hana i nā hana e pale ai i ka hypoglycemia ma mua o ke kaʻa ʻana. He mea koʻikoʻi loa kēia no nā poʻe maʻi i nā nāwaliwali a i ʻole nā ​​hōʻailona paha o ka hana mua o ka hypoglycemia a i ʻole manawa i nā manawa hypoglycemia e pinepine pinepine. I lalo o nā kūlana e kaupaona ʻia ka kūpono o ke kaʻa.

Ka hoʻonohonoho ʻana a me ke ʻano o ka hoʻokuʻu ʻana

1 ml o ke kaʻa no ka inikini i loaʻa i ke kanaka biosynthetic insulin 100 IU (he soluble insulin 30% a me ka hoʻōki ʻana i ka isofan-insulin he 70%), i 3 ml Penfill mau kaʻa no ka hoʻohana me NovoFen 3 penehina syringe penikala a me nā manolo NovoFine a ma loko o 1.5 ml Penfill cartridges no ka mea e hoʻohana ai ma NovoPen a i ʻole NovoPen II penikala syringe, i loko o kahi pā o 5 mau pcs. a i loko o nā pahu o 10 ml.

ʻO nā hopena ʻino

ʻO ka hopena maʻamau e pili ana i ka maʻi maʻi he hypoglycemia. Wahi a nā haʻawina loiloi, a me ka ʻike e pili ana i ka hoʻohana ʻana i ka lāʻau ma hope o ka hoʻokuʻu ʻana ma ka mākeke, ka ʻano like o ka ulu ʻana o ka hypoglycemia ma nā ʻano like ʻole o nā maʻi, me nā ʻōkuhi ʻokoʻa ma nā pae like ʻole o nā mana glycemic (ʻike. ʻIkepili ma lalo).

I ka hoʻomaka ʻana o ka insulin insulin, nā hewa refractive, edema a me nā hopena ma ka wahi i ʻōlelo ʻia (ʻeha, ʻulaʻula, urticaria, ʻehaʻeha, wīwī, ʻaila a hōʻeha i ka wahi hōʻeha) e ʻike ʻia. Kēia mau ʻōuli. ʻO ka holomua wikiwiki i ka kaohi koko o ke koko hiki ke alakaʻi i kahi kūlana maʻamau e hoʻohuli ai i ka maʻi neuropathy hōʻeha.

ʻO ka hoʻomaikaʻi maikaʻi loa i ka mālama glycemic ma muli o ka ulu ʻana o ka inikini insulin e hele pū ʻia me ka exacerbation kaʻawale o ka retinopathy diabetes, ʻoiai ka lōʻihi o ka hoʻokō ʻana i ka glycemic control hoʻoemi i ka hōʻemi o ka holomua o ka maʻi retinopathy diabetes.

Wahi a nā haʻawina loiloi, ʻo nā hopena ʻino loa i hōʻike ʻia e ka lewa a me nā papa ʻōnaehana ʻōnaehana e like me MedDRA.

E like me ka ʻike pinepine ʻana o kēia mau ʻano, ua hoʻokaʻawale ʻia kēia mau ʻano i loko o nā mea e ulu pinepine ana (≥1 / 10), pinepine pinepine (≥1 / 100 a 1/1000 a Pono ke mālama ʻia ʻo 1/10000 a ® 30 NM i loko o ka friji i kahi mahana o 2 - 8 ° C (ʻaʻole kokoke loa i kahi pahu manu). Mai hoʻokaʻawale.

E mālama i ka hoʻokaʻawale ʻē aʻe ma waho o ka hiki o nā keiki.

Lūlū i ka wela a i ka lulu paha.

ʻO kēlā me kēia bili ka pale me ka pale kapa poli. Inā ʻaʻole pono ka pale plastik pale pono ʻole a hala ʻole paha, pono e hoʻihoʻi ʻia ka ipu i ka lāʻau lapaʻau.

ʻO nā pahu o Mikstard ® 30 NM i hoʻohana ʻia, ʻaʻole pono e mālama i loko o ka friji. Hiki iā lākou ke mālama i ka mahana o ka lumi (ʻaʻole i kiʻekiʻe ma mua o 25 ° C) no 6 mau pule ma hope o ka wehe a i ʻole 5 mau wiki ma ke anuʻu ʻaʻole eʻoi aku ma mua o 30 ° C.

ʻAʻole pono ke hoʻohana ʻana i ka hoʻomākaukau ʻana no ka insulin.

Mai hoʻohana i ka insulin ma hope o ka lā pau i paʻi ʻia ma ka pōpau.

ʻAʻole hiki ke hoʻohana ʻia ʻo Mikstard® 30 NM inā ma hope o ke kāwili ʻana i nā kiko o ka vial, ʻaʻole e loli ka wai i ka keʻokeʻo a ʻulaʻula.

Ka hana lāʻau lapaʻau

Hoʻopili ʻo ia me ka mea kūpaʻa membrane plasma hou a komo i loko o ka pū, kahi e hoʻōla ai i ka phosphorylation o nā protein cellular, hoʻowalewale i ka synthetase glycogen, pyruvate dehydrogenase, hexokinase, pale i ka lipipole a adipose a me lipoprotein lipase. I ka hui pū ʻana me kahi receptor kūikawā, e hoʻomaʻemaʻe i ke komo ʻana o ka glucose i loko o nā cell, hoʻomaikaʻi i kona uptake e nā ʻāpana a hāpai i ka hoʻololi ʻana i ka glycogen. Hoʻonui i nā lako glycogen, hoʻoulu i ka syntept peptide.

ʻO nā mea mālama palekana

ʻO ke kāula Penfill no ke hoʻohana pilikino wale nō. Ma hope o ka loaʻa ʻana no ka liʻiliʻi he 6 s, pono ka noho ʻana ma ka ʻili o ka ʻili no kahi maʻi piha. Pono e noʻonoʻo i ka hiki ke hiki i ka kaʻa ke hoʻopuka i kahi kaʻa ma hope o ka hoʻoneʻe ʻana i nā mea maʻi i ka insulin kanaka e hoʻohemo iki. ʻAʻole ʻoe e hoʻohana i ka lāʻau lapaʻau inā me ke hoʻokau ʻana i ka pohō ʻana i lilo ʻole homogeneous.

Waiho I Kou ManaʻO HoʻOpuka