ʻO Glibomet (Glibomet) - nā ʻōlelo i hoʻohana ʻia

ʻO ka lāʻau Glybomet ka hopena hypoglycemic a me hypolipidemic. Wahi a nā ʻōlelo aʻo Glibomet, hōʻeuʻeu ka lāʻau lapaʻau i ka mea huna o ka insulin, ka mea i hoʻoulu ʻia e ka pancreas kanaka, hoʻonui i ka naʻau o ka insulin i nā māla peripheral a pau. Hoʻokumu ka lāʻau lapaʻau i ka hoʻokuʻu ʻana o ka insulin, ʻoiai e pale aku ana i ka lipolysis ma loko o ka hoʻopili. Ke kāohi nei i ka glycogenolysis i loko o ka puʻuwai, ʻo Glybomet ka hōʻemi ʻana i ka hoʻokumu ʻana o nā clots koko, me ka hopena o ka hopena antiarrhythmic. ʻO ka hui pū ʻana o Glibomet, ka mea e pili ana i ka glibenclamide a me ka metformin, he hopena hoʻohui i ke kino o ka mea maʻi, ʻoiai glibenclamide ke kuleana no ka hana ʻana i ka insulin, a me ka hoʻoneʻe ʻana o ka metformin i ka hoʻoneʻemu ʻana i ka glucose a hoʻomāluulu i ka metabolid lipid.

Nā Hōʻikeʻike Glibometa

Hoʻohana ʻia ʻo Glibomet e mālama i ka mellitus type type 2, ma ke ʻano, ma hope o ka mālama ʻana i ka papa ʻaina i mea e ʻike ʻole ʻia ai. Hoʻomaka pū kekahi ʻo Glybomet ma hope o ka ʻai ʻana i nā lālani hypoglycemic waha i loaʻa ka hopena therapeutic. I ka hoʻoholo ʻana e nā loiloi o Glibomet, ʻoi aku ka maikaʻi ma ka lāʻau inā inā e hoʻomau ke ahonui ma ka lāʻau a me ka meaʻai.

Nā ala e hoʻohana ai iā Glybomet a me nā hewa

Ma hope o nā kauoha a Glibomet, lawe ʻia ka lāʻau lapaʻau ma ka wāʻai. Aia i kahi o kahi i waiho ʻia ai ke kao nā mea laʻa a hiki i ke kiʻekiʻe o ke kō koko o ka mea maʻi, ua kau ʻia ka dosage, ua hana ʻia kēlā me kēia mea hoʻokahi, me ka noʻonoʻo i ke ʻano o ke kanaka. Hoʻomaka lākou e lawe iā Glybomet me nā papa 1, 2 a i ʻole 3, e hele mālie i ka hopena i kūpono i ke ala o ka maʻi. ʻO ka maikaʻi loa o ka lālani Glibomet, e like me nā kuhikuhi, ʻelua i kēlā me kēia lā - i ke kakahiaka a me ke ahiahi. ʻAʻole ia e ʻōlelo i hoʻonui ʻia i ka lawe ʻana i ka lāʻau lapaʻau i kēlā me kēia lā no nā lā ʻelima mau papa.

Nā maʻi hoʻohālikelike i ka hoʻohana ʻana o Glibomet

ʻO ka contraindication nui e lawe i ka lāʻau lapaʻau, e like me nā ʻōlelo a Glibomet, he hypersensitivity i nā ʻāpana o ka lāʻau. ʻAʻole hiki ke hoʻohana ʻia ka lāʻau lapaʻau no kēia mau maʻi aʻe: ka mika maʻi maʻi, precoma diabetes, hypoglycemia, type 1 diabetes mellitus. Hoʻohana ʻia ka hoʻohana ʻana o ka lāʻau lapaʻau ʻo Glybomet i ke wā o ka hāpai a me ka ʻōpū.

Nā hopena hopena o Glybomet

ʻO ka lawe ʻana iā Glybomet hiki i ke kaila a me ka hoʻopiʻi koʻikoʻi. Hōʻike nā loiloi o Glybomet i hiki ke kūleʻa ka maʻi pākahi, ka hopena hypoglycemic, e alakaʻi ana i ka emi ʻana o nā kiko o nā kōpela koko, nā platelets a me nā granulocytes i loko o ke koko. I ka manawa like, ʻoi ka hemolytic anemia, hepatitis a me jaundice cholestatic e ulu ana. I kekahi mau hihia hopu i ka lālani Glibomet, arthralgia a me hyperthermia i nānā. Hōʻike nā loiloi iā Glybomet i ka ʻike i ka kiʻekiʻe o ka protein i ka pāʻai a me ka hōʻike ʻana o ka photosensitivity.

Nā mea hoʻohālikelike o Glybomet

I kekahi mau hihia, me kahi maʻi, hiki i ka lāleʻa ʻo Glibomet ke hoʻohuli ʻia me nā analogue. ʻO kēlā mau hoʻohālikelike o Glibomet nā lāʻau lapaʻau ʻo Glyukovans a me Glyurenorm. ʻO ka lawe ʻana i nā lāʻau ʻelua Glibenclamide a me Metformin i ka lilo ʻana o nā lāʻau ʻē aʻe hiki ke lilo i mea hoʻohālike o Glibomet, akā e hōʻeha ka hopena ma mua o ka lawe ʻana i hoʻokahi lāʻau lapaʻau paʻakikī.

E hoʻokuʻu i ke ʻano a me ka ʻano

Hoʻolālā ʻia nā papa Glibomet i loko o nā mea kanu ikaika:

  • Metformin kahaha
  • Glibenclamide - 2,5 mg.

ʻO nā mea kōkua a Glibomet he mau momona kaomi ʻo ka magnesium stearate, microcrystalline cellulose, colloidal silicon dioxide, glycerol, gelatin, mais starch, talc.

I nā pōpō no 20 papa.

Lapaʻau lāʻau

ʻO Glibomet kahi lāʻau lapaʻau hypoglycemic waha e pili ana i ka derivatives o ka biguanide a me ka sulfonylurea o ka lua o ka hanauna. Hōʻano ʻia ia e ka hana pancreatic a me ka hana extrapancreatic.

ʻO Glibenclamide kahi lālā o ka hui o nā sulfonylurea o ka hanauna II a hoʻoulu i ka hoʻouluʻana o ka insulin ma ka hoʻohaʻahaʻa ʻana i ka paepae no ka pancreatic beta-cell glucose irritation. Hoʻonui ka mea i ka hoʻoliʻi ʻana o ka insulin a me ka pae o kona nakinaki ʻana i nā pū i hoʻopaʻa ʻia, hoʻāla i ka hoʻokuʻu ʻana o ka insulin, hoʻonui i kona hopena ma ka kō ʻana o ka glucose ma o ke aʻai a me nā ʻalā, a me ka pale ʻana i ka lipolysis ma loko o ka adipose. ʻIke ʻia kāna hopena ma ka lua o ke sekela o ka huna ʻana o ka insulin.

Aia ʻo Metformin i ka māhele o ka biguanides. Hoʻonui i ka naʻau o ka lāpau o nā io i nā hopena o ka insulin (hoʻonui i ke kiʻekiʻe o ka paa ʻana o ka insulin i nā ʻāpana, hoʻonui i nā hopena o ka insulin i ka pae post-receptor), pale i ka hoʻāʻo ʻana o ka glucose i loko o ka ʻōpū, pale aku i ka gluconeogenesis a kōkua i ka hoʻōho o ka lipid, a he hopena pākuʻi fibrinolytic ma muli o ke kaohi ʻana i ka mea puhopa activator plasminogen a ʻo ia ʻano.

Loaʻa ka hopena hypoglycemic o Glibomet i mau hola 2 ma hope o ka hoʻokele ʻana a lōʻihi i nā hola 12. Hoʻohui pū kekahi me nā hua ʻelua o ka lāʻau o ka lāʻau, ka mea e hoʻoulu ai i ka derogative sulfonylurea e hoʻohuihui i ka insulin endogenous (pancreatic effect) a me ka hopena pololei o ka biguanide ma ka adipose a me ka uaua mēlā (e hoʻonui nui i ka uptake glucose - ʻoi aku ka hopena o ka pancreatic), a me ka ʻōpū o ka pale (hoʻemi ʻia o gluconeogenesis). kekahi ʻano kaulike e hōʻemi ai i ka neʻe ʻana o kēlā me kēia mahele. Pale kēia i ka hoʻowalewale nui ʻana o nā hua beta pancreatic a hōʻemi i ka hōʻemi ʻana o nā ʻokaʻoki i kēia ʻano, a he mea pū kekahi hoʻi i ka palekana o ka lawe ʻana i nā lāʻau hypoglycemic a hōʻemi i ka loaʻa ʻana o nā hopena hopena.

Lapaʻau lāʻau

ʻO Glibenclamide me ke wikiwiki kiʻekiʻe a piha i ka hoʻokaʻawale (84%) i loko o ka pālaʻi ʻana o ke kaʻahele. Loaʻa ka ʻike kiʻekiʻe piha i nā hola 1-2 ma hope o ka hoʻokele. Hoʻopili ka mea kanu i nā protein plasma e 97% a aneane neʻe nui i loko o ka ate, ka hana ʻana o nā metabolites kaohi. Hoʻopili ʻia ʻo Glibenclamide 50% ma o nā lolo a me 50% me ka bile. ʻO ka hapalua hapalua kahi 5-10 hola.

Loaʻa ka nui o ke kīpē o nā metformin i ka digestive tract. Hoʻopuka koke ka pūhulu ma nā kiko āpau a hoʻomaʻamaʻa ʻole ʻia i nā protein plasma. Hoʻomolike ʻo Metformin i loko o ke kino a hoʻopili ʻia ma o nā ʻōpū a me kekahi hapa o nā ʻāpana. ʻO ke kāpae hapa-ola he aneane 7 mau hola.

Nā ʻōkuhi no ka hoʻohana ʻana iā Glibomet: ka ʻaea a me ka helu ʻana

Lawe ʻia nā papa ʻōlelo me ka ʻai.

Ua kau aku ke kauka i ka nui o ka maʻi a me nā wā mālama i kēlā me kēia ma muli o ke kuhikuhi ʻana i nā kauka, i ka nānā ʻana i ka kao o ka glucose i loko o ke koko a me ka pae ʻana o nā hana kālaiʻai.

ʻO ka maʻa mua ʻia he 1-3 mau papa ma kēlā me kēia lā. I ka wā o ka mālama ʻana, ke koho nei ka mea maʻi i kahi momona e hoʻokō ai i kahi normalization o nā pae glucose koko.

ʻO ka palena loa o kēlā me kēia lā ʻo Glybomet ʻaʻole pono e hoʻonui i nā papa 6.

Ke keu

Me ka overdose o Glibomet, hiki i ka hoʻomohalaʻana i ka acidosis lactic i kumu ʻia e ka hana o ka metformin, a me ka hypoglycemia i loaʻa e ka hana o ka glibenclamide.

ʻO nā hōʻailona o ka lactic acidosis ka palupalu ikaika, hōʻemi i ke koko, reflex bradyarrhythmia, drowsiness, confing and the loss of eling, hypothermia, respiratory disorder, muscle pain, diarrhea, nausea, a me ka luaʻi.

ʻO nā ʻōpū o ka hypoglycemia e pili ana i ka hōʻeha o ka ʻeha, ka manaʻo i ka makaʻu, ka manawa hoʻonanea ka wā neʻe, nā huakaʻi hōʻeha o ka neʻe, ka holo ʻana o ka pathological, nā pilikia hiamoe, nā hopohopo maʻamau, nā haʻalulu, paresthesia i ka waha waha, nāwaliwali, ka palu o ka ʻili, hoʻonui nui, palpitations, pōloli. ʻO ka hypoglycemia holomua hiki ke alakaʻi i ka kāohi ponoʻī ʻana a me ka nāwaliwali.

Inā he kānalua i ka hoʻonuiʻana i ka lactic acidosis, pono e hoʻihoʻi koke ʻia ka Glibomet a hoʻihoʻi koke ʻia ka mea maʻi i ka haukapila. ʻO ka hopena kūpono loa no ka overdose ʻo hemodialysis.

Hiki ke mālama ʻia ka hypoglycemia Mild ma ka helu ʻana i kahi ʻāpana liʻiliʻi o ka hānai, nā mea inu a mea ʻai paha e loaʻa ai nā hāleoli i ka nui (ke ʻano o ke kīʻaha ʻoi, kīkī, ka meli).

Ma ka ʻike o ka nalowale o ka hoʻomaopopo ʻana, e ʻōlelo ʻia e kuhi i ka 40-80 ml o kahi hopena o 40% glucose (dextrose) i ka intravenously, a laila e hoʻopili i kahi kūleʻa o ka 510%. Hoʻokuʻu ʻia kahi papa hou o 1 mg o ka momonaagon i ka subcutaneously, intramuscularly a i ʻole intravenously. Inā ʻaʻole hōʻemi ka mea maʻi, pono ia e hoʻihoʻi i ka papa o nā hana. I ka haʻalele ʻana o kahi hopena koʻikoʻi maʻi, pili i ka mālama koʻikoʻi.

Nā ʻōlelo kikoʻī

Pono e hoʻōki i ka lawe ʻana iā Glibomet i ka wā i ʻike ʻia ai nā hōʻailona o ka lactic acidosis ma ke ʻano o ka nāwaliwali o ka laulā, ka luaʻi ʻana, ka ʻeha o ka ʻōpū, nā ʻōpū puʻuwā o ke kino, a nīnau koke i kahi kauka.

Hoʻomaopopo ʻia ʻoe e lawe i ka lāʻau lapaʻau me ka mālama pinepine ʻana i ka pae o ka creatinine i ke koko: no nā mea maʻi me ka hana o ka hana maʻamau - ma ka liʻiliʻi o 1 manawa i kēlā me kēia makahiki, no nā poʻe maʻi me ka hoʻāla ʻana me ka likinine i loko o ke koko kokoke i ka palena o kiʻekiʻe a i ka poʻe kahiko - 2-4 mau manawa i kēlā me kēia makahiki.

Pono e pani ʻia ʻo Glybomet i 2 mau lā ma mua o ka hoʻopili ʻana o ka haukapila i hoʻolālā ʻia me ka hoʻohana ʻana i ka anesthesia (spinal a epidural anesthesia). E hoʻomau i ka lāʻau lapaʻau me ka hoʻihoʻi hou o ka meaʻai ponoʻī, akā ʻaʻole i hala ma mua o 2 mau lā ma hope o ka hana, inā hōʻoia ʻia ka hana maʻamau.

I ka wā o ka mālama ʻana, ʻōlelo ʻia ka mālama aka i ka wā e hana ai i nā hana ʻehaʻeha a me ka hoʻokele ʻana, ʻoiai e like me ka hoʻomohala ʻana i ka hypoglycemia a, ma ke ʻano o ka hoʻokaʻawale ʻana i nā wikiwiki o nā hopena psychomotor a me ka hiki ke hoʻomaopopo.

Hoʻokumu ka hopena o ka mālama ʻana i nā hana pili i ke kaukaukau a nā kauka, i kāna mau ʻōlelo pili e pili ana i ka hoʻoponopono hou ʻana o ke ʻano kino a me ka ʻai, a me ka mālama pinepine ʻana i nā pae glucose koko.

I ka hoʻohana ʻana iā Glibomet, pono ʻoe e pale i ka inu ʻawaʻī, ʻoiai e hiki i ka ethanol ke hōʻeha i ka hypoglycemia a me / a i ʻole ke ʻano o ka disulfiram (hōʻeha i ka ʻōpū, puhipuhi, hōʻea, ka wela o ka wela ma ke kino o luna a me ka maka, dizziness, headache, tachycardia) . ^ E Ha yM.

Hoʻohui nūhou

Hoʻonui ʻia ka hopena o Glybomet me ka hoʻomohala pinepine ʻana i nā beta-blockers, derivatives Coumarin (warfarin, syncumar), allopurinol, cimetidine, monoamine oxidase inhibitors (MAO), oxytetracycline, sulfanilamides, chloramphenicol, phenylbutazone, perilefenamide amide , sulfinpyrazone, miconazole (i ka wā i lawe ʻia ai ka waha), ethanol.

ʻO ka hopena hypoglycemic o ka lāʻau lapaʻau e hōʻemi i ka hui pū me ka glucocorticosteroids, adrenaline, contraceptives waha, diiaet thiazide a me barbiturates, ka hoʻomākaukau ʻana i ka hormone thyroid.

ʻO ka hoʻokele ʻana o nā beta-blockers e uhi paha i nā hōʻailona o ka hypoglycemia, ʻo ka hoʻohui ʻana i nā mea momona loa.

Me ka hoʻohana like o Glibomet me ka cimetidine, hoʻonui i ka hiki ke hoʻonui i ka acidosis lactic, me nā anticoagulants, hoʻonui i kā lākou hopena.

Hoʻopilikia ka mea maʻi i ka hoʻomohala ʻana i ka waikena lactic acid me nā haʻawina x-ray me ka hoʻohana ʻana o ka ʻenekia i nā mea i hoʻohālikelike ʻia iodine.

ʻO nā mea hoʻohālikelike o Glibomet nā: Amaril, Avandamet, Avandaglim, Gluconorm, Glukovans, Glimecomb, Galvus Met, Glyukofast, Bagomet Plus, Combogliz, Metglib, Yanumet.

Hōʻikeʻike o Glibomet

I waena o nā poʻe maʻi e lawe pinepine i ka lāʻau lapaʻau, ʻike pinepine nā loiloi e pili ana iā Glibomet, eia nō naʻe aia nā mea pili i nā hopena liʻiliʻi. Nui nā poʻe maʻi e hōʻike ʻia ana me ka type 2 diabetes mellitus e hui pū me Glibomet me nā lāʻau ʻē aʻe, no laila ʻaʻole hiki ke hōʻoia pololei i ka hopena o ka mālama ʻana me ka lāʻau lapaʻau. ʻAʻole ʻoluʻolu ʻia kekahi poʻe i ka hopena o kēia ʻano maʻi, a ua loli lākou i ka analog i Glibomet, e hōʻike ana i ka pono o ke ala pilikino i ke koho ʻana i ka mālama ʻana.

ʻO ka heleʻana o ʻelua mau mea ikaika i Glibomet ma kekahi mau mea e hoʻonāukiuki ai i ka hoʻomanawanui kū hoʻokahi i ka lāʻau. No ka mea e pono e hoʻomanaʻo i ka maʻi mellitus no ka maʻi mellitus, hiki i ke kauka ke hoʻoholo i ke kūpono o ke kuhikuhi ʻana i kēia lāʻau lapaʻau, e hoʻomohala i kahi hoʻoponopono lapaʻau a hoʻoponopono i ka maʻi.

ʻLoe a me ke kākele

Lawe ʻia ʻo Glybomet i ke kanaka ma ka wā ʻai.

Hoʻoholo ʻia ka nui o ka maʻi a me ke kūpaʻa o ka lapaʻau ʻana e ka neʻe ʻana i ke kauka, ma muli o ka pae o ka glucose i ke koko a me ka ʻāina o ka pakanā kalepa.

ʻO ka papa lāʻau mua o Glibomet ka 1-3 papa i kēlā me kēia lā, me ka hoʻoponopono hou ʻia e hiki ai i ka pae kiʻekiʻe o ka pehu i loko o ke koko. ʻAʻole hoʻohana pono ma mua o nā papa 6 o ka lāʻau lapaʻau i kēlā me kēia lā.

Waiho I Kou ManaʻO HoʻOpuka