Nā mea hana hemostatic no ka ihu, ka huhū o ka ʻōpū, no ka ʻokiʻoki a me ka hemorrhoids - kahi hōʻikeʻike o nā lāʻau

I ka lāʻau lapaʻau e pili ana i ka hoʻokuʻu ʻana i ke koko, hoʻohana ʻia nā lāʻau hemostatic - tranexam a dicinone paha i ka wā hāpai.

I ka wā hāpai, hiki i nā wahine ke alo i kahi pilikia koʻikoʻi e like me ke kahe. ʻIke ia no nā kumu like ʻole. I nā mahina ʻekolu ʻekolu o ka uluʻana, me ka hele mai o ke kahe koko, aia nā manaʻo i ka hoʻoweliweli o ka maʻi kuhihewa, ka ʻōpū ectopic a me ka make antenatal o ka ʻōpio. A ʻo ka hoʻomaka ʻana o ke kahe koko i ka hapalua o ka hapai hiki i ka hōʻailona ke kahe mau o ka plasenta ma mua o ke ʻano (me ka hiki ke ʻano o ka hematoma retroplacental), kahi haʻahaʻa a i ʻole plasenta previa, a me kahi hōʻailona o nā maʻi exacerbated o ka ʻōpū a i ka ʻōpū o ka ʻōpū.

I kekahi hihia, pono koke ʻoe e hoʻopili i kahi maʻi gynecologist e ʻike i ke kumu kūikawā o ke kulekele a kuhikuhi i ka mālama ʻana.

E hoʻohana i dicinone i ka wā mua o ka wā hapai, ma ka ʻehā a me ke kolu o nā mea hoʻomaʻamaʻa, e ʻae ʻae ʻia e ke kauka.

,

Nā ʻōlelo Dicinone no ka hāpai ʻana

Ua ʻōlelo ka ʻōlelo kominone "ka hoʻohana ʻana i ka wā hāpai a hiki i ka wā hiki ke loaʻa ka hopena i ka hopena i ka maʻi ma ka makuahine. Inā kūpono, ʻo ke koho ʻana o ka lāʻau i ka wā lactation, ʻo ka hōʻuluʻulu ʻana o ka ʻaihue e hoʻomaʻamaʻa. He aha ke ʻano? Ma nā lāʻau lapaʻau, hiki i kahi ʻano like like i loko o nā kuhikuhi a nā lāʻau lapaʻau, i ka hana i ʻike ʻole ʻia nā haʻawina o kā lākou embryotoxic a me nā teratogenic effects. ʻO ia, ʻo ka palekana o nā lāʻau lapaʻau ke komo i ka pale o ka placental ʻaʻole paʻa.

Wahi a nā ʻōlelo kuhikuhi, ua hoʻihoʻi ʻia ka lāʻau dicinone (inoa kālepa - etamzilate) i ka hana ʻana o nā platelets e ka ʻōpū ʻana i ka iwi ʻōiwi, a ke hoʻo nei hoʻi i kā lākou komo ʻana i ka plasma koko. Eia kekahi, ma lalo o ka mana o kēia he hematatic (hemostatic), ʻo ka ikaika o nā ʻōnaehana o ka hoʻokumu ʻana o ka thromboplastin, e hōʻoia ai i ka hui ʻana o ke koko i nā wahi i hoʻopau ʻia o ka endothelium e hoʻomoe nei i ka naʻau o loko o nā capillaries. I ka manawa like, aia ka pae o ka waihona o ka platelet i loko o ke koko i loko o nā palena maʻamau, no laila, me kahi pae platelet haʻahaʻa, ʻaʻole i noʻonoʻo kahi dikinone.

ʻO ka Dicinon i ka wā hāpai, a hemo paha, i ka wā i hoʻolaʻa ʻia i ka wā e hāpai ana i ka wā hāpai, e hana ana i ka mea e hoʻoikaika ai i ka hana adhesive-aggregation o nā platelets (ʻo ia hoʻi, ko lākou "pili" i nā wahi i hoʻopau ʻia o ka pā koko koko a me ka hoʻokumu ʻana o nā platelets). ʻO ia nō ia (a ʻaʻole no ka piʻi nui o ke koko) e pau ai ke koko.

ʻO nā ʻōmaka no ka hoʻohana ʻana o dicinone i ke kahe koko kūloko o nā ʻano o nā kumu mua, me ka wā o ka hōʻiliʻili o ke kuʻuna, i ka gynecology a me nā hana o ka ʻawaʻawa. I waena o nā hihia kūkaʻi o ka hoʻohana ʻana i kēia lāʻau mālama ke hoʻonui ʻia i ke koko (hemorrhagic diathesis), pulmonary a me ka ʻōpū o ka ʻōpū.

A i waena o kāna mau contraindications: hypersensitivity i loko o nā mea i hoʻopili ʻia me ka hoʻopili ʻana, kahi ʻano ʻano nui o ka maʻi hoʻoilina e like me ka porphyria, he kahe koko i loko o ke ʻano o ka veins thrombosis, a me ka pani ʻia o ke kahe koko e nā thrombus (thromboembolism).

Tranexam a i dicinone paha i ka wā hāpai: ʻoi aku ka maikaʻi?

E like me ka dicinone, i ka wā hāpai, hiki i nā kauka ke kuhikuhi i kekahi lāʻau lapaʻau hou loa - tranexam (synonyms - urugol, tranex). Ke hoʻohana nei kēia lāʻau lapaʻau i ka pale o ka placental a no laila ke hoʻohana ʻia i ka wā hāpai ʻia e like me ke kauoha ʻana e ke kauka ma ka hihia inā nui nā pōmaikaʻi o kahi wahine hāpai i ka hopena maʻi.

Eia kekahi, i ka kohoʻana i ka tranescam, pono e ʻike ʻia kāna mau contraindications: thrombosis a i ʻole ka hoʻoweliweli o ko lākou hoʻomohala ʻana, thrombophlebitis vein hohonu, thromboembolic syndrome, hōʻeha o ka nānā aku o ka aniani, nā pilikia ʻole.

Hoʻohana ʻia ka Tranexam i ka wā hapai i nā kīʻaha like me ka dicinone. Akā ʻokoʻa loa kona pharmacodynamics. ʻO Tranexam e hana ana he agena hemostatic me ka nui o ka fibrinolysin (plasmin), he wahi o ke koko e pale ai i kona coagulation. Ke hoʻolōʻihi nei kēia lāʻau lapaʻau i ka hoʻōlaʻana o kahi proenzyme kūikawā o ka plasminogen a me ka hoʻohuli iā fibrinolysin. ʻO ia, pili ia i ka hemostasis, e hoʻonui ana i ka coagulation intravascular.

ʻO nā papa Tranexam (250 mg), kau i nā kauka i ka papa hoʻokahi 3-4 i ka lā. Me ka huhū i ka mea i hoʻomaʻamaʻa mua i ka wā hapai - e pani i ka hoʻokaʻawale i kona manawa - ʻo ka nui o kēlā me kēia lā o ka lāʻau ʻaʻole iʻoi aku ma mua o 1000 mg (4 papa), ma kahi lā ma hope - 1000-2000 mg i kēlā me kēia lā. Hoʻokomo ke ʻano o ka injection i ka hoʻokō ʻana o transescam ma ke ʻano o ka hoʻonā ʻana (i nā ampoule o 5 ml). Hoʻoholo ka nui o ka hewa ma muli o ka nui o ke koko a me ke kaumaha o ke kino: 10-15 mg no ke kilokilo.

Inā lawe ʻoe i ka tranexam a i ʻole dicinone i ka wā hāpai, a laila ʻike paha nā hopena maikaʻi ʻole. No laila, ʻo ka lawe ʻana i ka dicinone hiki i ka ʻeha, ka ʻupena, ke ʻano ʻulaʻula o ka maka, ka ʻōpū, ka ʻōpū, ke ʻeha o ka ʻōpū, hōʻemi i ke koko, hōʻeha (paresthesia) o nā wāwae.

A me ka hopena o ka hopena o ka tranexam e hōʻike i ka haki, nāwaliwali, ka hiamoe, ke kāwele a me ka hōʻeha, ka luaʻi, ka nausea, ka maʻi palupalu, ka puʻuwai, ka nele o ka makemake, ka ʻike kīnā ʻole, a me ka tachycardia a me ka ʻeha ʻeha.

Dicinone dosage i ka wā hāpai

Loaʻa kēia lāʻau lapaʻau i ke ʻano o nā papa (250 mg i kēlā me kēia) a me kahi hoʻonā kaha (i ka 2 ml / 250 mg ampoules).

Ka therapeutically substantiated i kēlā me kēia lā o dicinone i ka wā hapai he 10-20 mg o ka lāʻau i kēlā me kēia kilamu o ke paona. Ma ke ʻano he kānāwai, ua kuhikuhi ke kauka e lawe i nā papa dicinone i ka wā hāpai, kahi hoʻokahi i ka manawa (250 mg) - 3-4 mau lā i ka lā. ʻO ka hopena kiʻekiʻe loa me ka hoʻokele waha i loaʻa i ʻekolu mau hola ma hope o ka papa i hoʻokomo i ka ʻōpū a lōʻihi i nā hola he ʻelima. Hoʻoholo ʻia ka lōʻihi o ka lawe ʻana i nā papa e ka kauka ma muli o ka nui o ka nānā ʻana.

ʻO ka hoʻohana ʻana i ka makua i ka dicinone - i ke ʻano o ka inikini intradermal a intravenous paha - e hoʻolilo i kahi hopena hemostatic nui loa: ma hope o ka hapaha o hoʻokahi hola, a ʻo ke ʻano nui loa ka nānā ʻana ma hope o hoʻokahi hola a me ka hapa (me ka hoʻokele intramuscular - ʻoi aku ka lōʻihi). No laila, ʻo nā hua ʻōlelo intravenous o ka dicinone i ka wā hāpai, ua kūpono loa no ka lawa ʻana i ka ʻono.

, , , ,

ʻO ke kumukūʻai o dicinone i ka wā hāpai

I kēia lā - e pili ana i ka mea hana a me ka pae o Ukraine - ke kumukūʻai o ke dicinone i ka wā hapai: ʻano ʻo dicinone i loko o nā papa (250 mg, pākana o 100 mau ʻāpana) - ma ka ʻano o 95-135 UAH., Dicinone i ke ʻano o ka hopena no ka ʻomaʻi (250 mg, ampoules o 2 ml, pūpū o 50 mau ʻāpana) - mai 90 a 145 UAH. no ka pahee. ʻO ka awelika o ke kumukūʻai hoʻokahi (inā ma kahi kīhaka kūʻai aku lākou e kūʻai aku ai i nā lāʻau i nā ampoule hoʻokahi) no ka 2 UAH.

ʻO nā kumukūʻai no ka tranex i nā papa (30 pcs. Packs) i hana ʻia ma ka Lūkini Lūkini - ma waena o ka 178-225 UAH., Ke kumu kūʻai o ka pahu tranex (30 mau pūpū o 250 mg) e Malesci - 132-168 UAH. ʻO Ugurol (tranexam) o ka hui Rottafarm i ampoules o 5 ml (ma kahi pahu o nā 5 ampoules) kumukūʻai ma kahi o 220-240 UAH. A ʻo ke kumu kūʻai o ka tranexam no ka hoʻohana makua ʻana he 768-790 UAH. no 10 mau ampoule o 5 ml.

ʻO nā hōʻike e pili ana i ka dicinone i ka wā hāpai

ʻO nā lāʻau lapaʻau Hemostatic, i ka tranexam a i ʻole paha i dicinone i ka wā o ka hāpai ʻana, i nā hihia e pono ai ke hoipiʻi i ke koko, i hoʻohana ʻia no ko lākou mau hopena pili. ʻO ka hoʻohana ʻana i kēia mau lāʻau lapaʻau, e like me ka hōʻike ʻia e nā hōʻike lāʻau lapaʻau a me nā loiloi lapaʻau e pili ana i ka dicinone i ka wā hāpai, ua hōʻoia ʻia ia, no ka mea e kōkua ai i ka hoʻopau ʻana i ke koko ʻole a ma nā kūlana he nui e pale aku i kahi kuhi ʻana i nā wā mua o ka hānau keiki. Eia kekahi, ʻo ka hopena i nā ʻāpana o ka ʻōnaehana hemostatic, ʻo ia hoʻi, he ʻōnaehana e hōʻoia ai i ka kaulike o ka coagulation koko a me ka hoʻokūkū aʻo ka mālama ʻana i kona ʻano wai, heʻuʻuku.

A ʻo nā loiloi e pili ana i ka dicinone i ka wā o ka hāpai ʻana o kēlā mau maʻi i hoʻokaʻawale iā lākou iho i kēia lāʻau lapaʻau. Ua kōkua ʻo ia i kekahi e mālama i ka hāpai ʻana, akā ʻo kekahi, ʻoiai ʻo ka hoʻoikaika ʻana o nā kauka, ʻaʻole hiki i kēia mea ke hana ...

Pono e hoʻomanaʻo ʻia o ka dicinone i ka wā hāpai - e like me nā huahana lāʻau lapaʻau ʻē aʻe i kēia mau hanana - pono i kuhikuhi ʻia e ke kauka! A pono ke kauka ʻo 100% ʻo ka pono o ka lāʻau lapaʻau i hāʻawi ʻia i ka makuahine ʻāpono i ʻoi aku ka kiʻekiʻe ma mua o ka hiki ke hiki i ke ola a me ke olakino o kāna keiki hānau.

He aha nā lāʻau lapaʻau hemostatic

ʻO ke kaʻina o ke kōkoʻi koko i ke kino o ke kanaka ke hōʻike ʻia e kahi ʻōnaehana paʻakikī o ka hui ʻana o kahi hui o nā kumuwaiwai (coagulation factor). ʻO ka hapa nui o kēia mau mea nā protein. I kēia manawa, ua hoʻokū ʻia ka pono o 35 mau mea coagulation: 13 plasma a me 22 platelet. ʻO ka nele o kekahi o kēia mau hiʻohiʻona e alakaʻi i ka hiʻohiʻona o ke koko variegated.

ʻO nā lāʻau hemostatic (mai ka Helene. - ke pani ʻana i ke koko) i hoʻolālā ʻia e hoʻopau i nā kumu o nā pilikia i loko o ke kino a pāpā i ke kahe koko. Hoʻokumu ka manaʻo o ka hana o ka ʻoihana hemostatic i ka hoʻopiha ʻana i ka nele i kā lākou ponoʻī, e hoʻoulu ai i ka thrombosis ma luna o nā moku i hoʻopau ʻia a hoʻopaʻa ʻia hoʻi ka hana fibrinolytic (kahi kāwele o nā māka koko).

Pehea e hoohi ai i ke koko i ka wā menstruation

ʻO ka pohō nui o ke koko i loko o nā wahine i ka wā menstruation (ʻoi aku ma mua o ke ʻano o ka lā maʻamau o 80 ml) hiki ke kumu ʻia e nā kumu like ʻole. Ma mua o ke kūʻai ʻana i kahi lāʻau lapaʻau nui loa i kahi kākena ma ka ʻōlelo aʻoaʻo a ke kanaka lapaʻau, pono ʻoe e hoʻokaʻa i kāu gynecologist me kēia pilikia. Ma kahi kauka loea e hiki ke hoʻoholo i ke kumu i hoʻoiho ʻia mai ka hana maʻamau, a ke noi aku nei i ka mana nui loa o ka hana i kuhikuhi ʻia.

ʻO nā lāʻau hemostatic i hoʻohana ʻia i ke kaʻina hana e hoʻohana ai ʻaʻole he panacea no nā maʻi i hoʻonāukiuki i ke koko. Pale iki lākou i ka hoʻokuʻu ʻana i ke kahe wikiwiki o ke koko e hiki ai i ke kino ke hana no ka ka hopena o ka hopena. ʻO ke ʻano o ka mālama ʻana i kuhikuhi ʻia e ke kauka a pili pū i nā lāʻau lapaʻau e pili pono ana i ke kumu o ka pathology.

ʻO nā paila hemostatic kahi hopena maikaʻi no ka hoʻohaʻahaʻa nui i ka wā menstruation. Hiki i nā lāʻau lapaʻau koho kūpono e pili ana i ka genesis i ʻike i ke koko e hiki ke hoʻihoʻi i ka hapa o nā mea coagulation. Ma mua o ka hoʻomaka ʻana e lawe i ka lāʻau lapaʻau hemostatic, pono ʻoe e ʻike e loaʻa i kekahi o lākou nā hopena a me nā contraindications. ʻO ka papa papa hemostatic maʻamau i wehewehe ʻia i ka papa ma lalo.

Hoʻololi i nā mea hoʻohālike o ka vitamona K. Hoʻolālā e hoʻoulu i ka hana o ka prothrombin

Coagulability koko kiʻekiʻe pathologically, hoʻohui thrombosis

ʻO ka hopena o ka ʻili i ke ʻano o nā rashes i ʻole

Ke lāʻau lapaʻau lāʻau vasoconstrictor me ka hopena astringent

ʻO ke koko koko kiʻekiʻe, ʻo ka hapai, ka lactation manawa

ʻO ka hōʻikeʻana o nā hōʻailona maʻi

ʻO ka hana Vasoconstrictor me ka hoʻemi ʻia o ka permeability capillary

ʻO nā maʻi Urological, thrombosis

Hoʻonāukiuki ʻia ka hana o ka thromboplastin, ka mea i hāʻawi i ka wikiwiki o ka hoʻokumu ʻana o kahi thrombus maʻamau

Puka, nausea, limb soreness

Hōʻike i ka hoʻokumuʻana o ka protein plasmin, nona ke kuleana o ka hoʻopili ʻana o nā māka koko

Hoʻopuka i nā puolo, myocardial infarction

Hoʻohuʻi, nā pilikia ʻānina, kala

Erythrostat no nā kāne

ʻO ka lāʻau lapaʻau o ka hemorrhage me ke kōkua o Erythrostat i loko o ka hoʻohana ʻana i nā papa hemostatic ʻelua a ʻekolu i kēlā me kēia 5 mau hola ma mua o ka papaʻaina. ʻAʻole pono ka lōʻihi o ka papa ma mua o 10 mau lā, ma hope o ka mea e pono ai ke kaha a hoʻomaha ma ka liʻiliʻi he 3 mau mahina. Inā hele ka lulu i kēia manawa, pono ʻoe e nīnau i ke kauka no ka ʻōlelo aʻo. I kēlā kūlana, e kuhikuhi ʻia ka mālama ʻana me kekahi lāʻau lapaʻau hou loa.

Ascorutin me ke koko ʻōpū

ʻO ka Ascorbic acid, ʻo ia kahi mahele o Ascorutin, ua manaʻo ʻia he mea nui ia no ka hoʻokumu ʻana o nā fiber collagen. Mahalo i kēia ʻano, ua hoʻokō a he hopena hopena. ʻO ka hoʻokele wā o ka lāʻau ʻo Ascorutin no ka pale ʻana e hiki ai iā ʻoe ke hoʻoikaika i nā paia o nā kīʻaha koko a hōʻemi i kā lākou palupalu. E inu i nā papa ʻehā i hoʻokahi lā no ka 1 pil. ʻO ka hopena o ka lāʻau lapaʻau ka cumulative, no laila e ʻike maopopo ʻia ka hopena maikaʻi me kēlā Hoʻolālā ʻia ka papa hana no 3 mau pule.

ʻO ka Dicinon lāua ʻo Tranexam i ka manawa like

ʻOi aku kahi momona o nā lāʻau pehu i ka wā e lawe ʻia ai i ka waha. Hoʻomaʻamaʻa ʻia ʻo Dicinon lāua ʻo Tranexam e nā poʻe loea i nā hihia e koi ana i ka mālama ʻoluʻolu. ʻO ka hana ma Tranexam ʻo ka hoʻopau koke i ka lilo ʻana o ke koko, a ʻo Dicinon e pale i ke kino mai ka hiki ʻana o ka trombosis. Pono e lawe ʻia kēia mau mea hemostatic e like me ke ʻano hana: ʻo ka mua mau papa he 2 papa ʻelua, a laila pā i kēlā me kēia 6 mau hola.

ʻO kahi paina wikiwiki no ka wikiwiki o ke koko wikiwiki, he inikini hemostatic. Ka hoʻolako ʻana i ka puʻuwai ulu i ka wikiwiki ka hoʻokumu ʻana o nā puʻupuʻu (nā māwae koko) ke kāohi i ke koko. Loaʻa ka hopena o ka inika injection i loko o 10-15 mau minuke. mahope iho o ka noho luna ʻana. ʻO ka hopena ʻoi loa ka hopena hemostatic no ka infusions ma ke koho ʻana o ka hoʻoulu ʻia ʻoi loa.

  • Etamsylate
  • Kālā calcium
  • ʻO ka waila Aminocaproic
  • ʻAuhau
  • Oxytocin
  • Methylergometrine
  • Vikasol.

Oxytocin no ka hoʻā ʻana o ka ʻōpū

ʻO ka hana o ka lāʻau hemostatic Oxytocin e hoʻonui i ka hana kontrakile o nā ʻiʻo hoʻōla o ka ʻōpū. Ma muli o kēia hana, ua piʻi nui ke ʻano o ka calcium ma loko o nā puna, a pau ke kaʻina hana. Pono ia e hoʻolauna i ka lāʻau lapaʻau intramuscularly hopena e loaʻa ai ka hopena maikaʻi loa. Hoʻolaha ʻia ka ʻā hoʻokahi i kēlā me kēia maʻi e pili ana i ka ʻikepili i loaʻa i ka ʻike ma ka lāʻau. ʻAʻole hiki i kahi luna hoʻokele hoʻokahi keʻoi aku i ka 3 IU.

Aminocaproic waikawa no ka menstruation

Kuhi ka hopena hemostatic ikaika o ka acid aminocaproic i ka pale ʻana o ka hoʻololi o profibrinolysin (kahi ʻano hana ʻole plasmin) i ka fibrinolysin (hana ʻano). ʻO ka hoʻohanaʻana i kēia lāʻau lapaʻau no ka menstru kaumaha e pili ana i ka lawelawe intravenous o kahi hoʻonā elima mau pakeneka i kēlā me kēia hola a pau i ka hoʻemi ʻana o ka nānā.

Nā mea hana hemostatic no ka ʻokiʻoki

I mea e pale ai i ke kahe o ke koko ma muli o ka hana ʻino ʻana i nā kaomi palupalu, hoʻohana ʻia nā mea lapaʻau koʻikoʻi kūloko. Hiki i ka hōʻemi ʻana a me nā ʻeha ma luna o ka ʻili ke mālama ʻia me ka hydrogen peroxide no ka disinfection. Hiki i ka hopena hoʻowalewale o ka peroxide ke pani i ke koko capillary māmā. ʻO kahi hihia koʻikoʻi e pono ai ka hoʻohana ʻana i nā lāʻau lapaʻau me ka hopena hemostatic maikaʻi loa.

Hoʻololi kūpono ka hoʻohanaʻana i ka pauku hemostatic me ka anesthetics. ʻO ka papa hana kumu hana adrenaline i loaʻa ka hopena vasoconstrictor, ka mea i loaʻa e ka hopena o ka pani ʻana i ke kaʻe liʻiliʻi me ka hōʻeha kino.ʻO ka hoʻomākaukau no ka mālama ʻana i nā hōʻeha ma waho o ke koko kanaka a me ka holoholona paha.

Nā lāʻau lapaʻau hemostatic no nosebleeds

No ka hooki ʻana i nā nosebleeds o nā ʻano etiology, pono ke hoʻokō. No kēia mau pahuhopu, gauze, foam a pneumatic base hiki ke hoʻohana. E hoʻoikaika i ka hopena e kōkua i nā lāʻau lapaʻau kiʻekiʻe loa i hoʻopili ʻia ma ka swab. ʻO kēia mau lāʻau lapaʻau:

  • Etamsylate
  • Dicinon
  • ʻO ka Epsilon-aminocaproic acid,
  • Kālā calcium
  • Vikasol.

ʻO ke kumu maʻamau o ka nosebleeds ʻo ka hypertension arterial, no laila he mea nui e hāʻawi i ka hopena hypotensive wikiwiki. Aia ia i ka hoʻohaʻahaʻa ʻana i ke koko i ke ala lāʻau lapaʻau. ʻO nā lāʻau lapaʻau i hoʻolālā ʻia e kāna hana no ka wā lōʻihi, ʻaʻole kūpono ia no ka mālama wikiwiki ʻana i nā nosebleeds.

Me nā hemorrhoids

ʻO ka huhū wikiwiki i hoʻoneʻe ʻia e ka ʻili o ka hemorrhoid hiki ke pani ʻia me ke kōkua o nā ʻaina hemostatic i hoʻohana ʻia no nā ʻano koko ʻē aʻe (Dicinon, Vikasol, Etamsylate, etc.). Eia kekahi, ʻo ke ʻano he lāʻau lapaʻau maikaʻi, aia i nā ala o nā supositories a me nā meaʻaila. Nā mea waiwai, ʻo ka glycerin a me ka kūmole vitamin, ʻo ia ke kumu o ka suppositories, ua hōʻeha i ka hoʻōla a me nā mea hemostatic. ʻO ka hoʻohana ʻana i nā kukuiiho e pale ai i ke kahe o ke koko ma ke ʻano mau.

No ka anesthesia kūloko a mālama i ke kaʻe kūloko mai nā ʻōpala i loko o ka anus, hiki iā ʻoe ke hoʻohana i ka nui o ka pīhoihoi kūlohelohe nui i hoʻolāʻau ʻia i loko o ka hoʻonā o nā lāʻau lapaʻau. Ke kōkua nei ka hoʻokomo ʻana i nā suppositories a me nā sponges e hoʻopau koke i ke kahe, akā pono ʻole ʻoe e hilinaʻi i ka hopena lōʻihi.

Nā Hoʻohui

ʻO nā mea ikaika e lilo i kahi o ka hoʻomākaukau hemostatic hiki ke hoʻonāukiuki i ka hopena o nā hopena alerine. I mea e pale aku ai i nā hopena maikaʻiʻole, pono e lapatai i ke kauka e pili ana i ka loaʻa ʻana o kahi ʻano kolo i nā allies. ʻO ka hypersensitivity o kekahi o nā lāʻau o ka lāʻau lapaʻau he contraindication pololei i kona hoʻohana ʻana, no laila e waiwai pono e nānā pono i nā ʻōkuhi a me ka hakuʻina. Ke hōʻole nei i nā ʻōlelo aʻoaʻo i loko o nā ʻōlelo no ka lāʻau lapaʻau, e pili ana i ka hewa a me ka mau ʻuwā like ʻana, hiki ke alakaʻi i ka hoʻomohala ʻana i ka maʻi thrombohemorrhagic.

Ma hope o ka loaʻa ʻana o nā ʻōlelo a ke kauka e pili ana i ka hoʻohana ʻana i kahi lāʻau lapaʻau hemostatic, hiki iā ʻoe ke huli i nā lawelawe o ke aniani uila o nā lāʻau lapaʻau e familiarize iā ʻoe iho me ke koho o nā kālā i loaʻa. I mea e kūʻai ai i kahi kūlana o ke kumukūʻai ma ke kumukūʻai kūpono i kahi hale kūʻai pūnaewele, pono ʻoe e hoʻomaʻamaʻa iā ʻoe iho me ka kumukūʻai nui o nā lāʻau lapaʻau ma o ka wahi noho. Hiki iā ʻoe ke kauoha i ka mea i koho ʻia, e nānā ana i ka ʻikepili kahi i hōʻike ʻia i ka papaʻaina.

ʻO nā hiʻohiʻona maʻamau o Dicinon

Mālama ʻia ka lāʻau lapaʻau no ka pale a me ka mālama ʻana i ke kahe o ka maʻi capillary o nā ʻano kumu. Hoʻohana ʻia ia i nā pā nui o ka lāʻau lapaʻau: otolaryngology, gynecology, obstetric practice, mālama ʻana i nā maʻi o ka maka, urology, etc.

Kau ʻia ka lāʻau lapaʻau e hoʻōki i ke koko i ka wā a ma hope o ka ʻoihana, menorrhagia, me nā manawa kaumaha, kahe koko mai ka ihu, nā gums, i ka retina, etc. Eia kekahi, hoʻohana ʻia ʻo Dicinon i nā keiki pediatrics: me kona kōkua, ʻo nā hemorrhages intracranial i loko o nā keiki e hoʻopau koke ma hope o ka hānau ʻana.

Ua wehewehe ʻia ka noi nui ʻana i ka lāʻau e nā waiwai o ka mea hana - ethamzilate, e hoʻomaka koke e hana nui: ma hope o ke kūpaʻa - ma hope o 5-15 mau minuke, ma hope o ka lawe ʻana i nā papa, ʻike ʻia ka hopena ma hope o 1-2 mau hola. Hoʻopilikia ka Ethamsylate i ka hoʻokumu ʻana o ka mucopolysaccharides i nā paia o ka capillary, a ma muli o ka hoʻomaikaʻi ʻana i ko lākou ikaika a me nā hemahema, a ua kōkua pū kekahi i ka hoʻokumu ʻana o ka nui o ka thromboplastin i loko o nā pūnaewele lesion. I ka manawa like, ʻo ka hana o nā mea e hoʻopaʻa pono i ke koikoi koko, a ma ka manawa like, ʻaʻohe hopena o Dicinon i ka hoʻokumu ʻana i nā kīlehe koko.

Loaʻa ka lāʻau lāʻau i nā papa, ka mea i hoʻohana ʻia i nā papa papa, a ma kahi ʻōlelo inikua i manaʻo ʻia no ke ala o ka hoʻokele intravenous a me intramuscular. I kekahi mau manawa, hoʻohana ʻia kahi ʻōiwi inikia waho me ke ʻano o nā aahu a i ʻole nā ​​tampons: e hoʻomaʻū ʻia nā kapa ke hoʻomākaukau i ka hoʻomākaukau a kau ʻia ma ka pūnaewele mea e pōʻino ai.

Hoʻohana ʻia nā hiʻohiʻona o hoʻokahi ʻina a i ʻole kekahi o nā lāʻau lapaʻau ma ke ʻano o ke kahe a me ke kumu o ka lapaʻau. Inā pono ʻoe e kōkua wikiwiki, a laila hāʻawi ʻia ka mea maʻi i nā inikini, no ka hoʻokele prophylactic, ua hōʻike pinepine ʻia nā papa, akā ʻano mea pū kekahi.

  • Nā papahele: ka pākana i kēlā me kēia lā no nā pākeke - 10-20 mg / kg i nā nui he nui, inā pono, hiki i ka hapa hoʻokahi ke hiki i 750 mg. I ka manawa postoperative, inu nā papa me kahi hoʻomaha o 6 mau hola o 250-500 mg. No nā keiki, ua hoʻoholo ke ʻano o ka maʻamau mai ka ratio o 10-15 mg no 1 kg, ʻo ka hopena huahele ua hoʻohele ʻia i kekahi mau hana.
  • Hāʻawi ʻia nā ʻākina i loko o / m i / a i loko. ʻO ka dosela i kēlā me kēia lā no 10 mai ka 10 a 20 mg / kg. I nā hana i hoʻolālā ʻia, ua paʻi ʻia nā lāʻau lapaʻau i hoʻokahi hola ma mua a ma hope o ka pau ʻana - i kēlā me kēia ʻeono hola, 250-500 mg, a hiki i ka pau ʻana o ke koko. Inā kūpono, mālama ʻia ka lāʻau lapaʻau i ka wā o ka hoʻomaʻamaʻa ʻana. Ua kuhikuhi ʻia nā ʻōkuhi no nā keiki ma nā hewa, kahi e helu ʻia ai ka pāʻana o ka 10-15 mg no 1 kg, ka mea i hoʻokaʻawale ʻia i kekahi mau inikini.

Hoʻomaʻamaʻa ʻia ka Dicinone maʻamau, akā hiki i ka ʻeha, ka ʻeha o nā wāwae, ka ʻōpū, ke kuʻina, ka kaumaha, ma ka ʻōpū o ka ʻōpū, ka puʻuwai, hōʻemi i ke kaomi, ka huehue o ka maka a me nā hopena kūloko o ke kanaka.

ʻAʻole pono ka hoʻohana ʻana i ka lāʻau lapaʻau i nā mea maʻi me ka trombosis, kiʻekiʻe coagulability, hemoblastosis i nā keiki, ʻike kiʻekiʻe i nā ʻāpana.

Ke noi ma ka gynecology

E like me nā lāʻau lapaʻau, pono ke hoʻohana ʻia ʻo Dicinon e ka hoʻoholo a ke kauka. Inā hoʻoholo ʻia ka lāʻau lapaʻau ma ka hihia o ka haehae koʻikoʻi, a laila pono e hoʻomaka i ka inu ʻana iā ia i nā lā 3-5 ma mua o ka lā i manaʻo ʻia a i loko o 5 mau lā o ka MC, e lawe ana i nā papa papa ʻekolu i ʻekolu mau manawa i ka lā. ʻO ka papa ʻōlelo aʻo ʻia he 10 mau lā. I ka mahina e hiki mai ana, e aʻo ʻia e hoʻokuʻi i ka hoʻokipa a hiki ke hoʻohui i ka hopena i loaʻa.

ʻAʻole ia e hāʻawi ʻia i nā pōpoki no ka hoʻopanemene o ke kāne, no ka mea e hoʻopilikia iki kēia i ke ʻano o ke kaohi.

ʻO nā hiʻohiʻona o Tranexam

ʻO ka lāʻau lapaʻau me ka hopena hemostatic, akā hana i kahi liʻiliʻi ma mua o Dicinon. Loaʻa ka hopena Hemostatic ma muli o nā waiwai o ka waihue tranexamic. Hōʻike ʻia kona hopena inā i hoʻoili ʻia ke koko i ka ʻike nui o ka fibrinolysis i loko o ke koko - kekahi o nā mea o ke koko e pani ai i kona kime. Hoʻomaʻamaʻa ka hana i ka hoʻōla ʻana o ka plasminogen, pono no ka hoʻokumu ʻana o ka fibinolysis a no laila he hopena i ka ʻōnaehana coagulation i ke koko, ka wikiwiki ʻana i kona loli ma loko o nā moku.

Loaʻa ka lāʻau lapaʻau, e like me Dicinon i kekahi mau ʻano (papa a me nā inikini) hiki iā ia ke hoʻohana ʻia no nā ʻano āpau āpau i kumu ʻia e nā pā anticoagulant kiʻekiʻe loa: hidal, gingival, uterine, gastrointestinal, ma hope o nā hana like ʻole (gynecological, dental, urological). Hoʻomaopopo ʻia ka lāʻau lapaʻau no ka angioedema hoʻoilina, kūlohelohe a me nā ala maʻi.

Hiki ke hoʻohana ʻia i ka wā hāpai, akā aia wale nō i nā hihia i hoʻāpono ʻia kona hoʻohana ʻia e nā pono nui i ka makuahine. ʻO ka kaupalena no ka mea i hiki i ka tranexamic acid ke kū i ka placenta a hiki i ka hopena ke hoʻopilikia i ka hoʻolālā ʻana o ka embryo / fetus.

No laila, hiki i ka koho ʻana o kekahi o nā lāʻau ʻelua: Dicinon a i Tranexam, a ʻo ka mea maikaʻi loa iā lākou, pono ʻoe e hoʻomau i nā kumu he nui: kahi ʻano maʻi kūpono, ke ʻano o ka mea maʻi, nā kumu i hoʻonāukiuki i ka palema, contraindications, etc.

He aha ia Vikasol?

He lāʻau antihemorrhagic e pili ana i ka menadione - kahi hana synthetic, kahi mea hou no ka vitamina maoli K. He hiki ke hoʻopilikia i ka synthesis o prothrombin a me nā mea like ʻē aʻe e hōʻoia ai i ka coagulation koko a me ka hoʻokaʻawale ʻana i kona kūlana.

Hoʻohana ʻia ia i nā hihia i loaʻa ʻia ai ke koko e ka pōkole a me ka hypovitaminosis K: me nā maʻi o ka digestive tract, maʻi hemorrhagic i nā keiki hou, nā hōʻeha me nā neʻe nui o ke koko, ma hope o ka hoʻomaʻamaʻa. Hoʻohana ʻia ia i ka gynecology e hoʻopau ai i ke kaʻe maʻi ʻana o ka maʻi o ka ʻōpū, ke kaumaha a hoʻokaʻawale ʻia, a ʻōlelo ʻia nō hoʻi i ke koko i hoʻē ʻia e kekahi mau lāʻau lapaʻau. Ua kuhikuhi ʻia i nā wahine hāpai i nā hana hope loa e pale aku i ke koko i nā keiki ma hope o ka hānau ʻana.

Hana ʻia ka lāʻau lapaʻau i nā papa a me ka hoʻonā no nā inikini intramuscular a me intravenous.

ʻO ka maʻi hemostatic ua contraindicated i ka poʻe me ka hoʻonui i ka coagulability o ke koko, ka thrombosis, thromboembolism, a me ka intolerance o nā mea i hoʻopili ʻia. Hoʻolahalima ʻia ka maʻamau maʻamau, akā ma kekahi mau mea maʻi i hōʻike ʻia mai ka ʻili o ka ʻili (hiki i ka ʻāʻī, ke ʻūmi, urticaria), i nā mea maʻi maʻi maʻi, hiki mai i ka bronchospasm. I nā keiki hou, hiki ke hoʻonāukiuki i ka maʻi hemolytic.

Hoʻopili ʻia nā pipi ma nā ʻōpala a me nā umauma no nā kumu like ʻole, a no laila, i ke koho ʻana i kahi lāʻau lapaʻau e hoʻopau ai iā lākou, pono ke hele aku kekahi mai ke kumu o ke ʻano hana. No laila, he aha ka mea e maikaʻi ai - Dicinon, Vikasol a i ʻole Tranexam - e hilinaʻi nei i ka maʻi maʻi maʻamau a me nā ʻano o ke kūlana o ka mea maʻi.

He aha ka mea likeʻole ma waena o Tranexam a me Dicinon?

ʻO ka mea mua, nā mea āpau ikaika. I Slovenian Dicinon nō ia etamzilathoʻoikaika i ka hana ʻana o nā platelets i ke kino a me ke kumu coagulation i nā wahi o ka hōʻino i ka paia vascular. He ipo aila hemostatic a me ka maikaʻi loa no ke kaila capillary.

Hōʻike hōʻike i ka hoʻokolohua lapaʻau Placebo e hōʻike ʻia i ka hopena o ka hopena therapeutic o ka etamsylate i loko o ka ʻōpū a me ka ʻole i hana ʻia me nā ʻano like ʻole o ka hōʻeha o ka menorrhagia. He hana mālie loa ia a hoʻohaʻahaʻa ʻia, ʻoi aku me DMK - disfunctional uterine pendhine (i hoʻoneʻe ʻia e ka hormonal disruption a i ʻole functioning ovarian) i ka wā ʻaʻole i koi ʻia ka contraception.

Loaʻa ka Dicinon i ke ʻano o nā papa a i ʻole nā ​​injections, ka lōʻihi a me ka lōʻihi o ka hoʻohana ʻana na mea e hilinaʻi nei i ka nui o ke koko a me ka dinamics o ka hoʻomaikaʻi. Kuhi pinepine kēia 250-500 mg (like me ka papa papa 1-2) mau manawa 3, ʻoiai ʻo kēia ʻōpio ke koho pinepine ʻia e ke kauka e like me ke kaumaha o ka mea maʻi a hiki ke hoʻonui nui ʻia e like me ka paʻakikī o kēia hihia.

ʻO ka Domestic Tranexam kahi mea hou i ka lāʻau hemostatic hou e loaʻa nei ma ke ʻano he ʻano ikaika huaʻaleʻa tranexamic. ^ E Ha yM. E like me Dicinon, hoʻohana ʻia ʻo Tranexam i ka ʻoihana, akā ʻoi loa ka maikaʻi no ka puhaka gynecological (meta-analysis no ka 2018). No ka mea, me ka menstruation kaumaha, hōʻike nō ia i ka hoʻemi ʻana i ke koko i hōʻemi ʻia e 34-58%. Hāʻawi ia i kahi hopena maikaʻi ma ka plorrinal a me ka postpartum hemorrhage, ma hope o ka lohi ʻana i ka cervix a i ʻole nā ​​kaʻina hana hou.

Loaʻa ʻia paha i loko o nā papa a i ʻole ampoule paha, akā ʻoi aku ka nui o nā dosages (koe wale nō me ka hapai) a hoʻonohonoho ʻia nā mea i ʻike ʻia i ka maʻi maʻamau a me ka palaka paha. No ka laʻana, i nā wahine, 1 g o ka waʻa tranexamic i nā hola he 6-8 e hoʻemi ana i ke koko koko menstrual ma mua o ka hapalua. No laila, ʻo ka awelika o ka awelika he 3000-5000 mg i kēlā me kēia lā, ka mahele ʻia i 3-4 mau ʻāpana, hāʻawi i kahi nui i nā hua o nā papa. No laila, hāʻawi pinepine ʻia i ke ʻano o nā injections me ka hoʻololi ʻana i ka puka papa ma hope o ka loaʻa ʻana o ka hoʻomaikaʻi ʻana. Hoʻololi ʻia ka lōʻihi o ka papa maʻamau ma waena o 3 a 10.

Hōʻike Tranexam

He lāʻau lapaʻau loa kēia, ʻo ka hoʻokuʻu ʻana o nā papa ka papa a me kahi hopena i nā ampoules no ka hoʻokō intravenous. ʻO kēia mau mea i kahi hopena anti-inflammatory kūloko, e hooki i ke koko a hōʻemi i ka hopena o nā alaka. ʻO ka hana ikaika o ka lāʻau lapaʻau ka tranexamic acid, e hoʻokaʻawale i ke edema a hōʻemi i ke kahe koko.

ʻO ka hoʻonā o ka hana o ka lāʻau lapaʻau ka hopena o ka hana ikaika i ka hoʻopou ʻana i ka plasminogen a hoʻōla ʻole iā ia, e pale ana i kona hoʻololi ʻana i ka plasmin. Mākou ka mea i hoʻokaʻawale ʻia e ka piʻi ʻana o ka pae o ka fibrinolysis. Ma muli o ka paʻa o ka hana o ka palekana o nā protein a me nā kinins i hoʻopili ʻia i nā hopena alerine, he maʻi anti-inflammatory a me nā anti-alaka.

ʻO ka kao kiʻekiʻe loa o ka lāʻau e hele i 3 mau hola ma hope o kāna hoʻoponopono. Hiki i nā mea o ka lāʻau lapaʻau ke hiki ke hoʻopili i nā protein plasma, komo i ka placenta a hoʻopili ʻia i loko o ka waiū umauma. Pōʻai ka hopena therapeutic a 17 mau hola. Inā hōʻino kahi kanaka i kahi hana o ka huehue, a laila loaʻa ka manawa i ka hōʻiliʻili o nā mea ikaika. I ka hopena o kahi hoʻokele intravenous, loaʻa ka hopena i ka hopena analgesic.

Nā hōʻailona no ka hoʻohana ʻana o nā papa hemostatic a me nā inikini:

  • gastric, nasal, postpartum, uterine dumarahia, pati ma luna o ke kūlana o ka maʻi von Willebrand,
  • hematuria, ka huhū ma hope o ka lawe ʻana i ka niho i nā mea maʻi me ka diathesis hemorrhagic, cone cervical no ka carcinoma, prostatectomy,
  • ka huhū ʻana ma ke kua o ka neoplasms malignant o ka prostate a me pancreas, leukemia, maʻi o ka ate, ma hope o ka hōʻeha ʻana i nā ʻōpū o ka umauma a me ka hoʻokaʻawale lima o ka plasenta.
  • kahe koko i ka wā hāpai
  • maʻi pākaʻomaʻi - nā lāʻau lapaʻau a me nā mea luhi i nā maʻi, urticaria, dermatitis allergic, eczema,
  • retinalopati maʻi maʻi,
  • lilo iā lākou kaoedema,
  • maʻi maʻi maʻi - stomatitis, laryngitis, pharyngitis, tonsillitis, aphthae o ka wahaosa waha.

I loko o ka gynecology, ua hoʻohana ʻia ʻo Tranexam e ho'ōki i ka kahe koko. E kau i ka lāʻau lapaʻau me ka hoʻoweliweli o ka hōʻemi, ka hoʻokuʻu ʻana i ke kaumaha ma nā wā mua, me ka hemorrhage lōʻihi (ʻoi aku ma mua o ka 1 pule). Hoʻohana ʻia ka lāʻau lapaʻau no ka nalowale nui o ke koko i ka wā menstruation.

  • hypersensitivity i nā māhele o ka lāʻau lapaʻau,
  • e kū mai ana i nā hemorrhages subarachnoid.

Ma lalo o ka mākaʻi ʻana o ke kauka, ua lawe ʻia ʻo Tranexam i kēia mau hihia:

  • myocardial infarction
  • maʻiʻola ma ka maʻi thromboembolic
  • thrombophlebitis hohonu loa,
  • he thrombosis cerebral,
  • nā mālamalama maikaʻi ʻole
  • hematuria
  • hule kala kala,
  • nā huahookele ʻole
  • hoʻoweliweli o ka trombosis.

I kekahi manawa lawe i ka lāʻau lapaʻau nā hopena hopena:

  • nausea, luaʻi, ka hoʻohaʻahaʻa, ʻaʻai, ʻōpū ʻana o ka ʻōpū, ʻāwī
  • palaualelo i ka ʻike ʻana i nā kala, ke hiamoe nei, ke kaumaha,
  • thromboembolism, trombosis,

  • hypersensitivity i nā māhele o ka lāʻau lapaʻau,
  • e kū mai ana i nā hemorrhages subarachnoid.

Ma lalo o ka mākaʻi ʻana o ke kauka, ua lawe ʻia ʻo Tranexam i kēia mau hihia:

  • myocardial infarction
  • maʻiʻola ma ka maʻi thromboembolic
  • thrombophlebitis hohonu loa,
  • he thrombosis cerebral,
  • nā mālamalama maikaʻi ʻole
  • hematuria
  • hule kala kala,
  • nā huahookele ʻole
  • hoʻoweliweli o ka trombosis.

I kekahi manawa lawe i ka lāʻau lapaʻau nā hopena hopena:

  • nausea, luaʻi, ka hoʻohaʻahaʻa, ʻaʻai, ʻōpū ʻana o ka ʻōpū, ʻāwī
  • palaualelo i ka ʻike ʻana i nā kala, ke hiamoe nei, ke kaumaha,
  • thromboembolism, trombosis,
  • urticaria, ʻeha, ʻiliʻoki ʻili.

Hoʻomoe ʻia ʻo Tranexam no ka hoʻoweliweli o ka pau ʻana o ka hāpai ʻana, ka hoʻokaʻawale ʻana me ka wehe ʻana i nā papa mua, me ka hemorrhage lōʻihi.

ʻO nā mea hana o ka lāʻau lapaʻau: Moscow Endocrine Plant (Moscow), Nizhpharm OJSC (Nizhny Novgorod), Obninsk Chemical a me Lapaʻau Mea Pūnaewele CJSC (Obninsk).

Characterization o Dicinon

He lāʻau lapaʻau nui loa ia e kōkua ai e pale a hoʻōki i ke koko. ʻO ka hana ikaika o ka lāʻau lapaʻau ka ethamylate. Nā puka helu - nā papa a me ke kō. Hōʻike ʻia ka Dicinon ʻaʻole wale nō i nā waiwai hemostatic. E kōkua ana ka lāʻau lapaʻau e hoʻoikaika i nā paia o nā kīʻaha koko, e hōʻemi i kā lākou permeability, a hāpai pū ʻia ka coagulation koko.

Loaʻa i ka Dicinon nā hiʻohiʻona vasoconstrictive, no ka mea e hoʻoulu i ka hoʻokuʻu i ka prostacyclin Pgl2.

Kōkua ia i ka hoʻōki i ke koko. ʻOiai ke kūpono i nā waiwai hemostatic, ʻaʻole i alakaʻi ka lāʻau i ka hoʻokumu ʻana i nā māka koko a ʻaʻole hoʻonui i ke kahe koko.

Ma hope o ka lawelawe ʻana, ʻike ʻia ka hopena therapeutic ma hope o nā hola 2.5-3, ma hope o ka hoʻokele intravenous - ma hope o 20 mau minuke, ma hope o ka kaha o ka intramuscular - ma hope o 1-1,5 mau hola. Hoʻomaopopo ka lāʻau lapaʻau no 4-6 mau hola. Hiki iā ia ke komo i ka plasenta.

Nā hōʻailona no ka hoʻohana ʻana:

  • ka hoohi ana a me ka pale ʻana o ke koko o ka maʻi a me ka parenchymal i ke otolaryngology,
  • ma ke kauka i ka wā hana
  • maʻi hypertension i kumu e nosebleeds
  • i ka hana ophthalmology i ka mālamaʻana i ka glaucoma, lawe a cataract a me keratoplasty,
  • maʻi pālahalaha microangiopathy,
  • diorrope hemorrhagic (komo ka maʻi o Werlhof),
  • i loko o ka neurology - me ka puʻuwai ischemic, ma ka hōʻola hoʻokūkū - e hooki i ka pulmonary a me ka ʻōpū o ka ʻōpū,
  • ʻōpū kikohoʻi maoli i loko o nā keiki mua a me nā pēpē.

Hoʻohana ʻia ʻo Dicinon e pani i ka menstruation, no ka mea, he alat ikaika. Akā e manaʻo ʻia e hoʻohana wale ʻia ma ke ʻano he hope loa kēia, inā he mau kuhikuhi pili no kēia.

  • palia phpoli
  • thromboembolism
  • ʻōpalaola
  • ʻōpolipopose i nā kamaliʻi,
  • hypersensitivity i nā ʻāpana o ka huahana.

Me ka makaʻala, ʻoi aku ia e lawe i ka lāʻau lapaʻau no ke koko i hoʻoiho ʻia mai kahi overdose o anticoagulants. I ka wā hāpai, hāʻawi ʻia kahi lāʻau lapaʻau i nā hihia koʻikoʻi.

Kokua Dicinon e hoʻoikaika i nā paia o nā kīʻaha koko, hoʻemi i kā lākou kūpaʻa, a ke hoʻolauleʻa nei hoʻi i ka hoʻokūkū koko.

ʻO kekahi manawa, me ka hoʻohana ʻana o Dicinon, hiki i nā hopena ʻaoʻao hope aʻe:

  • ʻeha, hōʻeha, hōʻeha, a me nā haʻahaʻa haʻahaʻa.
  • hauā, kaumaha ma ka ʻōpū o luna, puʻuwai,
  • hoʻemi i ke kaʻe o ke koko, ka maʻiemia o ka ʻili o ka maka, nā hopena alia.

ʻO ka mea hana o ka lāʻau lapaʻau ʻo Lek D.D., Slovenia.

ʻO ka hoʻohālikelike o Tranexam a me Dicinon

I kahi e ʻike ai i kēia lāʻau e ʻoi aku ka maikaʻi, pono ia e ʻike i ko lākou ʻano like a ʻokoʻa.

Loaʻa nā mea ʻelua i nā maʻi maʻamau:

  • nā palapala like i like
  • hoʻohana
  • na lula like ole
  • alakaʻi i ka hoʻolālāʻana o nā hopena pili.

ʻLelo a nā kauka e pili ana iā Tranexam a me Ditsinon

Oksana, 51, gynecologist, Vladivostok: "Ma kaʻu hana, ʻike pinepine wau i ka lāʻau lapaʻau Tranexam. He lāʻau lapaʻau ikaika kēia e hoʻopau koke i ke koko. ʻAʻole e hele ʻia nā hopena ʻino me ka regimen mālama kūpono i koho ʻia. Loaʻa ia i ka wā o ka hapai inā he pilikia o ka kuhi ma nā wā mua. "

ʻO Vladimir, he 53 makahiki, hematologist, ʻo Nizhny Novgorod: "Kū pinepine wau iā Dicinon i koʻu mau maʻi. He maikaʻi ia a hoʻopau koke i ke koko mai ka ihu. He haʻahaʻa loa kona kumukūʻai ma mua o nā mea like'ē aʻe. ʻAʻole ia e like me Tranexam, ʻaʻole ia e hoʻopilikia i ka hana o ka puʻuwai a ua hoʻomau ʻia maikaʻi. "

Nā Hōʻike Hoʻomaʻi

Svetlana, 29 makahiki, ʻo Barnaul: “He pulima wau ma ke kumu o ka niho. Ma hope o kona kāpae ʻia, hele mai ka huhū nui. ʻAno nā kauka i nā ʻili liʻiliʻi ma Tranexamine a hoʻokomo i loko o ka niho. Huli koke ke koko, i 2-3 mau minuke. "

Victoria, 31, Moscow: “Ua hōʻeha mau au i ka pohō nui o ke koko i ka wā o ke kāne. Akā, i ka makahiki i hala ua hala wau i ka nui o ke koko i loaʻa i kahi anemia. Ua kauoha ke kauka i ka mālama Dicinon. Hoʻopakele maoli kēia lāʻau lapaʻau iaʻu, no ka mea ua hoʻopau hope ʻia ka pilikia. "

Ta? E? A s? Thef ??? a ?e t?

Loaʻa me Tranexam a me Dicinon nā mea hoʻoikaika ʻokoʻa like ʻole. ʻO ka mea hope loa o ke kālā ma ke ʻano o ka hopena e hiki ke hoʻohanaʻia ma intravenously a me intramuscularly. ʻO Tranexam i ke ʻano o kahi mea wai wai e mālama wale ia i ka hana. Eia kekahi, hiki ke kūʻai ʻia kēia lāʻau lapaʻau i nā papa kiʻi ʻoniʻoni, e hōʻemi pono i ka hōʻemi o ka hōʻiliʻili o ka ʻōnaehana. Ke hana nei nā lāʻau lapaʻau ma ke kumu o nā mīkini like, akā hāʻawi i ka hopena lapaʻau like.

Hiki ke kūʻai aku i ka Tranexam ma nā papa, kahi e hoʻohaʻahaʻa nui i ka hōʻemi o ka hōʻino ʻana o ka hanana hana.

Aia ia ka hapa?

Kūlike ke kumukūʻai o Tranexam: 385-1550 rubles. Nā ʻāpana (500 mg, 10 pcs. Mā ka pā) e hiki ke kūʻai ʻia no 385 mau rubles. ʻOi aku ka hoʻonā i nā manawa hou aʻe. Kumu kūʻai o Dicinon: 415-650 rub. ʻOi aku ka uku o kēia alat ma kekahi ʻano o ka hoʻokuʻu. No ka hoʻohālikelike, no 415 mau rubles. Hiki iā ʻoe ke kūʻai i kahi puana aia 100 mau papa o Dicinon.

Me ka hoʻohemo ʻana

Koho ʻia ka koho ʻana o kahi hopena ʻoi aku ka maikaʻi me ka ʻike mua: ka ʻike ʻana i nā pathologies i hui pū ʻia e nā mākeke koko paʻa, ka ʻano hui a me nā ʻano o ke koko i ka wā e hoʻōla ai (no ka laʻana, hoʻonui ʻia a emi ʻole ka ʻike), etc. etc. e ʻoi aku ka maikaʻi no ke kahe. ʻO ka wikiwiki o ka hana e pono e noʻonoʻo ʻia. No ka laʻana, me ka loaʻa ʻana o ka ʻōpū, ua kōkua ʻo Tranexam i ka wikiwiki, no ka mea he hopena kūloi ka plasminogen i komo i ke kaʻina hana koikoi koko.

I ka wā hāpai

Inā ma nā hoʻomaka mua o ka hāpai ʻana i nā hōʻailona o ka hoʻoweliweli o ka hoʻokaʻawale ʻana (ua lilo ka ʻōpū, ua puka mai nā mea liʻiliʻi). ʻElua a Dicinon a me Tranexam i loko o nā helu liʻiliʻi ma o ka plasenta. Pono ke ʻekekema e koho i ka lāʻau lapaʻau a kuhikuhi i ka hoʻoponopono lāʻau lapaʻau.

Nā loiloi a kauka e pili ana i ka Dicinon i nā lāʻau: nā hōʻailona, ​​hoʻohana, nā hopena ʻaoʻao, analoguesTranexam palapala ʻōlelo

I mea i ʻoi aku ka maikaʻi?

I kēia lā, ʻike ʻia kahi papa noiʻi lapaʻau kūpono hoʻokahi mai 2012. Ua mālama ʻia e 50 wahine me ka menorrhagia (menstru kaumaha), i hoʻokaʻawale ʻia i ʻelua mau pūʻulu, ka mea e hoʻohālikelike ai i ka pono o etamsylate (Dicinone) a me ka waika tranexamic. ʻAʻole loiloi ʻo ia wale nō ka ikaika, akā, ʻo ka maikaʻi o ke ola e pili ana i ka olakino wahine ma mua a ma hope o ka hoʻōki ʻana (kino a me ka hana pilikino, ka ʻona naʻauao nui). Hōʻike nā hopena i like ka hōʻemi o ke kahe koko e like me ka nui o nā hui ʻelua, me ka loaʻa liʻiliʻi o Tranexam e pili ana i ka hoʻomaikaʻi ʻana i ka maikaʻi o ke ola.

Hiki iaʻu ke hoʻohana pū me Dicinon a me Tranexam?

Hiki i kahi ʻano hana ʻokoʻa ke hoʻohui i nā lāʻau ʻelua i ka mālama ʻia ʻana o nā hihia koʻikoʻi. Hāʻawi ka hui hoʻohui i kahi ala ʻelua i ke kāohi ʻana i ke koko:

  • hana antifibrinolytic o ka tranexamic acid,
  • ka hoʻokō ʻana i ka hemostasis (coagulation) ma o ka hoʻomaikaʻi ʻana i ke kaila (stickiness) o nā platelets a me ka hoʻihoʻi ʻana o ka pā o ka capillary ma lalo o ka mana o etamzilate.

ʻO ke kauka hele wale nō e hiki ke kuhikuhi iā Tranexam a me Dicinon i ka manawa like, ʻoiai e pili ana kēia i ke piʻi ʻana o ka hopena o nā hopena ʻokoʻa mai ke ʻano o ke koko, akā makemake pū ka mālama mau. ʻO ka hana maʻamau kēia i kahi kahua o ka haukapila. He mea nui e hoʻomanaʻo e pili ana ka dinamics i ka hoʻomaikaʻi ʻana i ka hopena o nā hormonal a i ke kino paha, akā, ʻo ke kūlana ʻoliʻoli, i ke kiʻekiʻe ʻana o ka pilikia, ka mālama pono ʻana i nā ʻōlelo a ke kauka i ka wā mālama.

Waiho I Kou ManaʻO HoʻOpuka