Pehea ka lōʻihi e lawe ai i ka metformin

Metformin (dimethylbiguanide) - kahi hana antidiabetic no ka hoʻohana ʻana i loko, no ia o ka papa o ka biguanides. Ioaaaia Metformin Hoʻohili ʻia ia me ka hiki o ka mea ikaika e pale i ka gluconeogenesis i ke kino. Hoʻopili ka mea ola i ka lawe ʻana o nā irona o ka mekela o ka hanu o ka mitochondria. Ke alakaʻi nei kēia i kahi emi o ka holo ʻana o ka ATP i loko o nā pā a me ka hoʻoulu ʻana i ka glycolysis e kahi ala ʻokoʻa o ka oxygen. Ma muli o kēia, hoʻonui ʻia ka glucose i nā loko mai ka nui o ka wahi extracellular, a me ka hoʻoulu ʻana o ka lactate a me ka pyruvate i loko o nā ate, nā ʻāpana, adipose a me nā mea hoʻonaninani a me ka uaua e hoʻonui. Kūleʻa nā hale kūʻai Glycogen i loko o nā kōpona ate. ʻAʻole ia e kumu i ka hopena hypoglycemic, no ka mea, ʻaʻole ia e hoʻōla i ka hana insulin.

Hoʻemi i nā kaʻina momona o ka momona oxidation a pale i ka hana ʻana o nā momona momona. E kū'ē i ke kāʻei o ka hoʻohana ʻana i ka lāʻau lapaʻau, ua ʻike ʻia kahi hoʻololi i ka pharmacodynamics o ka insulin ma muli o ka emi ʻana o ka lehele o ka insulin i hoʻopaʻa ʻia i ka insulin manuahi. Kuhi ʻia hoʻi ka piʻi o ka lāhui insulin / proinsulin. Ma muli o ka hana o ka hana o ka lāʻau, ua hōʻemi ka nui o ka maʻi o ka glucose i loko o ka serum koko ma hope o ka ʻai ʻana i ka meaʻai, ua hōʻemi ʻia ka hōʻailona o ka glucose. Ma muli o ka maikaʻi ʻole o ka lāʻau e hoʻōla i ka hana o ka insulin e nā beta beta o ka pancreas, kāpae ia i ka hyperinsulinemia, ka mea i manaʻo ʻia ʻo ia kekahi o nā mea nui nui e hoʻonui ai i ke kino o ke kino i ka maʻi diabetes a me ka holomua o nā hoʻopiʻi vascular. ʻO ka emi ʻana o ka pae o ka glucose ma muli o ka hoʻomaikaʻi ʻana o ka glucose i ka huapalapala a me ka hoʻonui ʻana i ka ʻike ʻana i nā lolo recepti peripheral. I nā poʻe olakino (me ka nui o ka maʻi maʻi) i ka wā e lawe ai i ka metformin, ʻaʻole i mālama ʻia ke kaila o ka glucose. Kōkua ʻo Metformin e hōʻemi i ke kaumaha o ke kino i ka momona a me ka maʻi diabetes ma ke kāohi ʻana i ka momona, e hoʻemi ana i ke kao ʻana o ka glucose mai ka meaʻai i loko o ka ʻeha gastrointestinal a hoʻoulu ʻia i ka anaerobic glycolysis.

Metformin iā ia kekahi hopena fibrinolytic ma muli o ke kaohi ʻana o ka PAI-1 (ʻ typelelo ʻano plasminogen activator hoʻopaʻa) a me T-PA (tissue plasminogen activator).
Hoʻonui ka lāʻau lapaʻau i ke kaʻina o ka biotransformation o ka glucose i loko o ka glycogen, hoʻōla i ka kahe o ke koko i loko o nā pupu o ke ake. Hypolipidemic waiwai: hoʻemi i ka pae o LDL (lipoproteins haʻahaʻa haʻahaʻa), triglycerides (ma ka 10-20% a me ka piʻi mua o 50%) a me VLDL (haʻahaʻa lipoproteins haʻahaʻa loa). Ma muli o nā hopena metabolic, hiki i ka metformin ke hoʻonui i ka HDL (nā lipoproteins density kiʻekiʻe) e 20-30%.

Hoʻomaʻamaʻa ka lāʻau lapaʻau i ka hoʻolālā ʻana o nā hoʻomaʻamaʻa o nā aihue palupalu o ka paia o ka moku. He hopena maikaʻi kona i ka ʻōnaehana cardiovascular a ke pale aku i ka hiʻohiʻona o ka angiopathy maʻi maʻi.

Ma hope o ka lawelawe waha, ua hōʻea ka ʻike nui loa o ka waiwai ikaika i loko o ke kaila plasma ma hope o nā hola 2.5. I nā poʻe maʻi i loaʻa i ka lāʻau i ka nui e ʻae ʻia, ʻoi aku ka nui o ka waiwai o ka mea ikaika i ka pili koko a ʻaʻole i hiki i 4 μg / ml. 6 mau hola ma hope o ka lawe ʻana i ka pōpoki, ka lawe ʻana o ka mea ikaika mai ka pau ʻana o ka lāʻau lapaʻau, ka mea i hele pū ʻia e ka emi ʻana o ka pona plasma metformin . ^ E Ha yM. Ke lawe nei i nā dosages i ʻōlelo ʻia ma hope o 1-2 mau lā, ʻike ʻia nā mea paʻa o ka metformin i loko o ke koko koko i loko o 1 μg / ml a i ʻole.

Inā ʻoe e lawe i ka lāʻau lapaʻau i ka wā e ʻai ai i ka meaʻai, a laila hoʻēmi i ka komo ʻana o ka metformin mai ka lāʻau lapaʻau.Hoʻomili ʻia ka metformin ma nā paia o ka ʻāpana o ka digestive: i loko o ka mea liʻiliʻi a me duodenum, ʻōpū, a me nā palahalaha ʻomaʻoma a me nā puʻuwai. ʻO ka hapalua ola e pili ana i nā hola 6.5. Me ka hoʻohana o loko o ka metformin, ʻo ka bioavailability kūlohelohe i nā kanaka olakino he 50-60%. Hoʻohālikelike ʻia i nā protein plasma. Ke hoʻohana nei i ka hoʻōla a tubular a me nā kānana glomerular, ua hoʻopiʻi ʻia e nā pōpoki mai 20 a 30% o ka ʻeka i hoʻolele ʻia (ʻaʻole loli, no ka mea, like me ka formin, ʻaʻole i hoʻohālikelike ʻia). Me ka hana ʻole ʻole o ka renal, hoʻopau ʻia ka pale me ka hapa i ka hoʻomaʻamaʻa ʻana o ka likinine, no laila, kēlā me kēia, ke ʻano o ka plasma a me ka hapalua o ke ʻano o ka metformin hoʻonui mai ke kino, kahi e hiki ai ke hōʻuluʻulu ʻana i ka waiwai hana i loko o ke kino.

No ke aha e kōkua ʻole ai ka metformin

I kekahi manawa ke hoʻopiʻi nei nā mea maʻi ʻaʻole kōkua nā lāʻau i kuhikuhi ʻia, ʻo ia hoʻi, ʻaʻole i kū i ka hana nui - ʻo ka hoʻohiolo ʻana i ka glucose o ka wikiwiki. Hiki nō kēia i nā kumu kumu. Ma lalo wau i papa inoa i nā kumu kumu i hiki ʻole ke kōkua mai ka metformin.

  • ʻAʻohe Metformin i kuhikuhi ʻia no ka hōʻike
  • ʻAʻole lawa ka nui
  • Helu Pākaʻi
  • Ma kahi o kaʻai ʻana i ka wā e lawe ai i ka metformin
  • ʻOkoʻoma pākahi

ʻO kekahi manawa lawa ka hoʻoponopono ʻana i ka hewa i ka lawe ʻana a me ka hopena o ka hoʻohaʻa ʻana i ke kōpale e hoʻomau ʻole ʻoe e kali nei.

Hoʻopili pū me nā lāʻau ʻē aʻe

I ka wā o ka hoʻohana ʻana i ka metformin i kahi paʻakikī me nā lāʻau'ē aʻe, e kū pono ana nā hopena kūlohelohe ma waena o nā mea o nā lāʻau lapaʻau e hoʻomaikaʻi ai a hoʻoemi paha i ka hopena o ke kohi i ka metformin.

No laila, ʻo ka hoʻohana ʻana i ka metformin a me danazole i ka manawa like e alakaʻi i kahi hoʻonui wikiwiki i nā pae gula. Me ka mālama aka, pono ʻoe e hoʻohana i ka chlorpromazine, e hoʻoemi ana i ka hoʻokuʻu o ka insulin, a laila e hoʻonui ana i ka glycemia.

Loaʻa ka hoʻonui ʻia ʻana o ka hopena hoʻohaʻahaʻa i ke kō i ka wā e pau ai.

  1. ʻO Glucocorticosteroids (GCS).
  2. ʻO nā Sympathomimetics.
  3. Nā ʻāpana ʻokoʻa no ka hoʻohana ʻana i loko.
  4. Epinofrina.
  5. ʻO ka hoʻomakaʻana o ka glucagon.
  6. Nā huahelu thyroid.
  7. Nā hua kiko o nā phenothiazone.
  8. ʻO nā diuretics a me nā thiazides.
  9. ʻO nā derivatives waikawa Nicotinic.

Ma muli o ka hopena me ka cimetidine e alakaʻi i ka hoʻomohala ʻana i ka waihā lactic acidosis. ʻO ka hoʻohana ʻana i ka metformin, ma ka hopena e hoʻonāukiuki i ka hopena o nā anticoagulants.

ʻO ka inu ʻawaʻawa e hoʻohālikelike ʻia i ka wā e hoʻohana ai i ka metformin. ʻO ka inu nui me ka hoʻohaʻahaʻa kalala a me ka paleʻole ʻole, ka pōloli a me ka hāʻule ʻole ʻana o ka ate e alakaʻi i ka hoʻokumu ʻana o ka acidact lactic.

No laila, i ka wā o ka mea lapaʻau me ka metformin, pono nā mākaʻi e nānā i nā hana o nā keiki. No ka hana i kēia, pono lākou ma ka liʻiliʻi o ʻelua mau manawa ʻelua e hoʻopaʻa i ka hoʻopaʻaʻana o ka lactate i ka plasma. Pono hoʻi e lawe i kahi loiloi no ka ʻike o ka manamana ma ka koko.

Inā ua ʻike ʻia ka mea maʻi i kahi maʻi infectious bronchopulmonary a i ʻole ka maʻi ʻomaʻomaʻi o ka ʻōnaehana genitourinary, pono e kūkākūkā nui ʻia kekahi loea.

ʻO ka hui pūʻana o ka metformin me nā lāʻau e hoʻohiolo ana i ke kō, e like me nā inikini insulin a me ka sulfonylureas, i kekahi manawa ke alakaʻi nei i ka kaohi o ke kō. Pono e noʻonoʻo ʻia kēia ʻano maʻi no nā poʻe maʻi e hoʻokele nei i nā kaʻa a i ʻole nā ​​hana ʻano paʻakikī. Hiki iā ʻoe ke haʻalele i kēlā hana hōʻino i ka wā o ka mālama ʻana.

ʻAʻole i pili ʻole me ka ethanol, ka diuretika loop, nā iodine e pili ana i ka radiopaque, no ka mea e hoʻonui ai i ka nui o ka acidact lactic, ʻoi aku hoʻi i nā hihia o ka pōloli a me kaʻai haʻahaʻa-calorie. I ka wā o ka hoʻohana ʻana i ka metformin, waiʻona a me ka waiʻona waiʻona e pono ke pale ʻia.

E hoʻohana me ka akahele me ka hui pū me nā anticoagulants kūpaʻa a me ka cimetidine.ʻO nā derivatives o Sulfonylurea, insulin, acarbose, monoamine oxidase inhibitors (MAOs), oxytetracycline, angiotensin e hoʻohuli ana i ka enzyme (ACE) inhibitors, clofibrate, cyclophosphamide a me salicylates e hoʻonui i ka hopena o ka metformin.

Me ka hana like me ka glucocorticosteroids, ua hui pū ʻia ka ʻōpū o ka waha, ka epinephrine, ka glucagon, nā thyroid hormones, ka huaʻala o nā phenothiazine, ka momona nicotinic, thiazide diuretics, kahi hoʻemi i ka hopena o ka metformin i hiki.

Hoʻonui ka Nifedipine i ka hoʻopili ʻana, C max, a hoʻolohi i ka excretion.

ʻO nā mea kūmole (nā amiloride, digoxin, morphine, procainamide, quinidine, quinine, ranitidine, triamteren a me vancomycin) hoʻokūkū i nā ʻōnaehana o ka tubular a, me ka hoʻomau ʻana i ke ʻano lōʻihi, hiki ke hoʻonui iā C max e 60%.

ʻO ka Metformin ka lāʻau lapaʻau mai ka papa o nā biguanides, i hoʻohana nui ʻia i ka mālama ʻana i ka maʻi diabetes type 2.

ʻO ka mea nui o ka lāʻau lapaʻau ka Metroformin hydrochloride, silicon dioxide, povidone, magnesium stearate, macrogol i hoʻohanaʻia e like me nā mea kōkua.

Hoʻohana nui ʻia ka lāʻau lapaʻau e hoʻohaʻahaʻa i ke kōhi koko. I ka manawa like, ʻo ka hoʻohaʻahaʻa ʻana i nā hōʻailona e loaʻa wale nō ma hope o ka kīʻaha nui, akā hiki nō iā ʻoe e hoʻohaʻahaʻa i ka pae haʻahaʻa. ʻO ka hana koʻikoʻi o nā papa i hiki iā ʻoe ke hoʻoponopono i ka hana o ka insulin e ka pancreas, he mea kūpono ia i ke kino a ʻaʻole e hoʻonāukiuki i ka hoʻomohala ʻana o ka hypoglycemia. Eia kekahi, ma waena o nā hopena maikaʻi e loaʻa i:

  • ka hoʻohaʻahaʻa ʻana i ka hyperinsulinomia,
  • haawe
  • ho'ēmi i ka hopena o ka hoʻomohala ʻana i nā maʻi o ka ʻōnaehana cardiovascular,
  • hoʻopilikia pili i ka lipid metabolism i ke kino,
  • hōʻemi ia i ka hopena o nā momona,
  • hoʻemi i ka kiʻekiʻe o ka cholesterol kino,
  • hōʻemi i ka hopena o ka angiopathy maʻi maʻi,
  • hōʻemi i ka triglycerides.

Lawe ʻia ka lāʻau ma ke ʻano, ma hope o ʻelua a ʻekolu mau hola e hoʻomaka ai ka hana kiʻekiʻe. Ma kahi o ʻeono mau hola ma hope o ka lawe ʻana i ka lāʻau, hōʻemi ka plasma o ke metformin, no ka mea ua pau ka make ʻana o ka mea ikaika.

Ma ke ʻano o ka mālama ʻana me kēia lāʻau lapaʻau ma hope o kekahi mau lā, hiki iā ʻoe ke nānā i kona hele ʻana i loko o ke koko me nā mea liʻiliʻi.

ʻO ka metformin lāʻau lapaʻau kahiko e hoʻemi ana i nā hōʻeha o nā ʻano maʻi maʻi i nā kiʻī a me nā mea kuʻi, a pale pū kekahi i ka hoʻomohala ʻana i nā maʻi ʻoihana maʻi i nā hoʻokolohua ma nā moʻomeheu kelepona o nā kānaka a me nā mea ulu kanaka.

ʻO ka hui pū ʻana o ka metformin a me ka aspirin e pale nui i ka ulu ʻana o nā ʻōpū o ka pankī pancreatic ma ka pale ʻana i nā protein anti-apoptotic Mcl-1 a ​​me Bcl-2 (www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26056043). ʻO nā caspases nā enzyme caspse pili mua i ka make sel.

ʻO ka hui pū ʻana o ka metformin a me ka aspirin e pale aku i ka ulu ʻana o ka pehu kaila pankreatic ma o ka hoʻōla ʻana i ka caspse-3 (www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26056043) ʻO ka metformin e hōʻemi ana i ka TNF alpha (www.ncbi.nlm.nih.

gov / pubmed / 24009539) STAT3 (hōʻailona transducer a me ka mea hana o ka transcription 3) -mua i ka protein a me ka mea hana transwriter mai ka ʻohana STAT o nā protein. Hoʻopili maikaʻi loa ʻo Metformin i ka STAT3 a hiki ke kāohi i ka hoʻomaka ʻana o nā maʻi o ka pōpoki papaha a me nā carcinoma cell squamous o ka esophagus (www.ncbi.nlm.nih.

gov / pubmed / 26245871) (www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24577086) ʻO Tyrosine kinase 2 kahi enzyme e hoʻopili ʻia ana i ka hana IL-6, IL-10 a IL-12. Mahalo e lilo i ke kuleana i ka pale kino antiviral.

Ua hui ʻia ka mutation i ka gen TYK2 me Een hyperimmunoglobulin syndrome (HIES), kahi immunodeficiency nui e hōʻailona ʻia ana i nā pae kiʻekiʻe o immunoglobulin E (https://en.wikipedia.org/wiki/Tyrosine_kinase_2) Metformin pale i ka ulu ʻana o ka maʻi prostate ma o ke kāohi ʻana iā Tyrosine kinase 2 (www. ncbi.nlm.nih.

gov / pubmed / 26721779) Nā hui a me ka overexpression o β-catenin i hui pū ʻia me nā ʻano maʻi he nui, me ka maʻi hepatocellular, cancerectal cancer, cancer lung, umauma, ovarian a me ka endometrial cancers. https: //en.wikipedia.

org / wiki / Beta-catenin Metformin dosis-dependence pale β-catenin in cancer cancer (www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28035400) PPAR-γ - Peroxisome proliferator-activated gamma receptor gamma.Mālama ʻo PPAR-γ i nā hana momona a me ka mālama ʻana i ka glucose.

ʻAʻohe nā pōpoki pipi PPAR-γ i loaʻa ka ʻiʻo adipose i ka wā i hānai i nā meaʻai momona kiʻekiʻe. ʻO nā he nui e hoʻohana ana i nā lāʻau lapaʻau e hoʻohana ai e mālama i ka maʻi mellitus no ka hoʻōla ʻana i ka PPAR-γ ma ka hoʻohaʻahaʻa ʻana i ka glucose koko me ka ʻole o ka hoʻonui ʻana i ka ʻaila insulin pancreatic. (https://en.wikipedia.org/wiki/Peroxisome_proliferator-activated_receptor_gamma)

squamous cell lung cancer (80% o nā hihia), nā maʻi pale kolor, glioblastoma, ke poʻo a me ka ʻōpū. Hoʻokomo kēia protein i ka 30% o nā maʻi āpau (kaomi o nā kiko epithelial) .Lae aku ʻo Metformin i ka EGFR i glioblastoma www.ncbi.nlm.nih.

gov / pubmed / 21766499 Kinase AKT1 he kumu nui ia o ke ala hōʻailona PI3K / AKT a pili i nā hoʻoponopono o ka proliferation cell, ulu a me nā ola. Ke uku nui nei i ka aʻo ʻana i nā hana o kēia enzyme ma muli o ka hana a ke ʻano he oncogen ma nā maʻi maʻi he nui ka maʻi https: //en.wikipedia.

org / wiki / Protein_kinase_B Metformin kāohi ʻo AKT1 www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12890675 Metformin hōʻemi i ka maʻi oncology a me ka lōʻihi o ke ola ʻana ma o ka hoʻēmi ʻana ʻana i ka nui o nā kanesa ma nā ʻōpū ʻāʻī o nā kiʻiwahine i nānā ʻia i nā maʻi maʻi like (ʻike ʻia ke kiʻi ma ka hema) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3906334

ʻO ka Metformin kahi lāʻau lapaʻau kūpono hiki i ka mālama kūpono o ka lāʻau rheumatoid i nā maʻi me ka maʻi maʻi.

Me ka wā o kaʻelemakule, ʻo ka hopena o ka atherosclerosis o nā moku koko, nui nā kāne e hōʻeha nei i kahi neʻe. Hoʻomaikaʻi ka lāʻau lapaʻau kahiko i ka neʻe ʻana i loko o nā mehe a pēlā ʻo ia e mālama ai i ka hemahema, e kū mai ana ma muli o ke kauā viva atherosclerosis.

A ʻo kēia ke kumu maʻamau o ka impotence. ʻO ka hana wale nō o ka metformin ka neʻe ʻana - ma hope o kahi papa o ka mālama ʻana. Ua hōʻike ʻia nā poʻe loea ʻAmelika mai ka Kulanui o Georgia e hiki nei i ka lāʻau lapaʻau no ka metformin kahiko hiki ke hoʻonui i nā kīʻaha koko o nā kaila lele i loko o nā māka.

Hoʻopau ka Metformin i ke kiʻekiʻe o nā hōʻailona hōʻailona a me ka hoʻēmi ʻana i ka hana palu me ka ʻoihana rheumatoid i nā maʻi me ka maʻi mellitus.

Hoʻohālikelike i nā ʻike kumu:

Hoʻopau ka Metformin i nā enzyme kiʻekiʻe e mālama ai a hiki ke mālama i ka maʻi ʻaka momona o ka waiʻona (NAFLD) i nā maʻi me nā maʻi mellitus.

Ehia mau kāu e lohe ai i ka metformin "nā mea kanu o ka ate." Akā he mau hōʻike o nā hoʻokolohua e hōʻike ana i ka mea, e noʻonoʻo ana i nā hopena metabolic a me kahi kōpae palekana maikaʻi, ʻo ke ʻano hoʻohālikelike me ka maikaʻi o ka metformin e hoʻohiki ai i ka mālama ʻana i ka NAFLD, a me nā mea maʻi me nā ʻāpana o ka metabolic syndrome.

Ka hana o ka hana o ka metformin

ʻO ka hana nui loa o ka metformin ka mea e hōʻemi i ka hana kūmole glucose.

Hoʻopau ka Metformin i ka hoʻokuʻu ʻana o ka enzyme AMPK o ke aniani, ka mea nona ke kaohi o ka glucose a me ka momona. Hōʻea kēia hana i ke kaohi ʻana o ka hana glucose i loko o ka ate. ʻO ia hoʻi, ʻaʻole i hoʻokumu ʻia ka glucose i loaʻa ma muli o ka metformin.

Eia kekahi, hoʻonui ka metformin i ka hoʻowalewale i ka insulin a me ka hoʻonui ʻana i ka uptake glucose peripheral (me ka hoʻohana ʻana i ka insulin, ua hāʻawi ʻia ka glucose i nā ʻōnaehana āpau o ke kino a lilo i kumu hoʻonaninani), hoʻonui i nā hāmeʻa momona momona, a hōʻemi ʻana i ka hoʻonaninui glucose i loko o ka gastrointestinal tract.

Ke lohi nei i ka lawe ʻana o ka glucose i ka gastrointestinal tract e ka metformin e kōkua i ka mālama ʻana i ke kaila glucose o ko lalo ma hope o ka ʻai ʻana, a me ka hoʻonui ʻana o ka paʻalapa o nā cell target i kā lākou iho.

Ma hope o ka lawelawe waha, ua hoʻokomo ʻia ka metformin i ka ʻeha gastrointestinal, hoʻomaka kona hopena ikaika ma hope o nā hola 2. A hoʻohālikelike ʻia ka metformin e nā keiki ma hope o kekahi mau hola 9-12. Pono e hoʻomaopopo i ka hiki ke hōʻiliʻili i ka metformin i loko o nā ate, nā pēpē a me nā meaʻawa.

Hoʻomaka ka hoʻohana ʻana o ka metformin me ka hana ʻana o ka 500-850 mg 2-3 mau manawa i kahi lā i ka wā ma hope o ka ʻaina. Hiki ke hoʻonui hou ʻia ka loli ma muli o nā hopena o ke kaohi ʻana o ke koko glucose.

ʻO ka mālama mālamaʻana o ka metformin ka mea maʻamau 1500-2000 mg / lā.

No ka hōʻemi i nā hopena ʻaoʻao mai ka gastrointestinal tract, ua hoʻokaʻawale ʻia ka nui o kēlā me kēia lā i 2-3 mau pona. ʻO ka nui loa o kēlā me kēia lā o 3000 mg / lā, i hoʻokaʻawale ʻia i 3 mau pona.

ʻO ka lāʻau lapaʻau mua o ka metformin ʻo Farani Glucophage.

Nā Generics o Glucophage: Metformin o ka hui ʻOzone (Lūkia), Siofor, etc.

Hoʻololi, e hōʻemi i nā hopena ʻaoʻao o ka metformin (ʻoi aku ka hoʻomaʻamaʻa ʻana o nā pēpē) a hoʻomaikaʻi i ke ʻano o ke ola o nā poʻe maʻi me ka maʻi type type 2 i Farani, ua hana ʻia kahi metformin lōʻihi i hoʻokuʻu ʻia a hoʻokuʻu ʻia ma lalo o ka inoa ʻo Glucofage Long me ka hoʻolohi lohi ʻana o ka metformin ikaika. Hiki ke loaʻa ka Glucophage lōʻihi i hoʻokahi lā i kēlā lā, ʻoiaʻiʻo, ʻoi aku ka maikaʻi o nā mea maʻi.

ʻO ka hoʻopili ʻana o ka metformin ka lōʻihi i ka papa gastrointestinal kiʻekiʻe.

Ke hana nei i ka mea hana i ke pale ʻole i ke kaʻina hana o ka gluconeogenesis e loaʻa ana i loko o ka ate. Ke emi ka hana ʻana o ka glucose i loko o kahi mea maʻi, e emi hoʻi kona pae koko. Pono e hoʻomanaʻo ʻia ma ka maʻi diabetes, ʻo ka nui o ka pae ʻai o ka glucose i loko o ka ate ka nui o ʻekolu mau manawa ko nā waiwai maʻamau.

Ma ke ate ka mea o ka enzyme i kapa ʻia AMP-hoʻoneʻe kinase (AMPK), e hana ana i ka hana nui ma ka hōʻailona ʻana i ka insulin, ka hana metabolism o nā momona a me ka glucose, a me ka paleʻana o ka ikehu. Hoʻokomo ʻo Metformin i ka AMPK e kāohi i ka hana o ka glucose.

Ma kahi o ka hoʻokipa ʻana i ke kaʻina hana o gluconeogenesis, hana i ka metformin i nā hana ʻē aʻe, ʻo ia hoʻi:

  • hoʻomaikaʻi i ka ʻikeʻana i nā ʻolua peripheral a me nā selela i ka honi e hoʻohiolo ana i ke kō.
  • hoonui i ka glucose i kaʻili e nā cell,
  • alakaʻi i ka hoʻonui nui o nā momona momona,
  • kūlike i ka komo ʻana o ka glucose mai ka papa hana ʻana o ka digestive tract.

ʻO ka lawe ʻana i ka lāʻau lapaʻau e kōkua i ka hōʻemi o ka momona ma ka poʻe. ʻO Metformin ka haʻahaʻa serum cholesterol, TG a me LDL cholesterol i kahi ʻōpū ʻole. I ka manawa like, ʻaʻole ia e hoʻololi i ka nui o nā lipoproteins o nā mea ʻē aʻe.

Ke hoʻohana nei i ka lāʻau lapaʻau, hiki i ka mea maʻi ke hōʻemi i ka emi ʻana o ke kō o nā kō i ka 20%, a me ke koʻi ʻana o ka hemoglobin glycosylated e pili ana iā 1,5%. ʻO ka hoʻohana ʻana i ka lāʻau lapaʻau e like me ka monotherapy, ka hoʻohālikelike ʻana me nā lāʻau lapaʻau e hoʻohaʻahaʻa i ka wai, ka insulin a me ka meaʻai kūikawā, e hōʻemi ana i ka hoʻoulu ʻana i ka puʻuwai puʻuwai.

Ma hope o ka inu ʻana i ka mea maʻi i kahi papa o ka metformin, e hoʻonui kona pae koko i loko o nā hola 1-3 a hoʻomaka ʻo ia e hana. Hoʻomaʻa maikaʻi ka lāʻau i loko o ka gastrointestinal tract.

Hoʻokomo ʻo Metformin i ka hana huna o ka hepatic enzyme AMP-hoʻāla i ka protein kinase (AMPK), nona ke kaohi o ka glucose a me ka momona. Pono ka hana o ka AMPK i ka hopena o ka pale ʻana o ka metformin i ka gluconeogenesis i loko o ka puʻuwai.

Hoʻopili i ka hoʻokaʻawale ʻana i ke kaʻina o ka gluconeogenesis i loko o ka pupu, e hoʻonui ai ka metformin i ka hoʻololi ʻana i nā kuhi i ka insulin, hoʻonui i ka uptake glucose peripheral, hoʻonui i ka hā o ka hoʻāla ʻana o nā momona momona, ʻoiai e hoʻēmi ana i ka lawe ʻana o ka glucose mai ka gastrointestinal tract.

E hoʻokomo maʻalahi ia, a laila ma hope o ka ʻai me ka ʻai o nā mea laʻa kāwailua i loko o ke kino, e hoʻomaka ʻia ke kūmākena pancreatic e mālama i nā pae koko i loko o nā palena maʻamau.

ʻO ka kalapona e mau nei i loko o nā meaʻai i kāwili ʻia i loko o nā ʻāpana a huli i ka glucose, kahi e komo ai i ke kahe. Me ke kōkua o ka insulin, ua hāʻawi ʻia i nā ʻāpana a loaʻa i ka ikehu.

Hiki i ke aʻuhima a me nā puʻuwai ke mālama i nā glucose keu, a hoʻokuʻu koke iā ia i loko o ke kahe koko inā pono (no ka laʻana, me ka hypoglycemia, me ka hoʻoikaika kino). Eia kekahi, hiki i ka ate ke mālama i ka glucose mai nā mea kanu ʻē aʻe, no ka laʻana, mai nā momona a me nā waikawa amino (nā ʻōnaehana o nā protein).

ʻO ka hopena nui o ka metformin ka hoʻololi ʻana (ka paʻa ʻana) o ka hana o ka glucose e ka ʻāʻī, ʻo ia ka mea maʻamau no ka maʻi maʻi type 2.

ʻO kekahi hopena hou aʻe o ka lāʻau lapaʻau i hōʻike ʻia i ka lohi o ke kao o ka glucose i loko o ka ʻawaʻawa, e ʻae ana e loaʻa i ke kaila haʻahaʻa o ke koko ma hope o ka ʻai ʻana (ka wai hoʻokaʻina o ke kō koko, a me ka hoʻonui ʻana i ka hoʻonaninua ʻana o nā pū i ka insulin (e hoʻomaka ana nā wahi kūpono e pane wikiwiki i ka insulin, kahi e Hoʻokuʻu ʻia i ka wā o ka uptake glucose.

Ma hope o ka lawelawe waha, ua hoʻopili ʻia ka pā metformin i loko o ka ʻeha gastrointestinal. Hoʻomaka ka hana a ka mea hana i ka 2.5 mau hola ma hope o ka hoʻokele ʻana a ma hope o 9 me nā hola a excreted a nā pōpoki. Hiki i ka metformin hōʻiliʻili i loko o ke ake, nāole, a me nā ʻōpū o ke ʻano.

I ka hoʻomaka ʻana o ka lāʻau, ʻike pinepine ʻia ka metformin i ʻelua a ʻekolu mau manawa i ka lā ma mua a ma hope o ka ʻai, 500-850 mg pākahi. Ma hope o kahi papa hana 10-15-lā, ka loiloi ʻia o kona pono ma ka kōʻai koko, a inā pono, hoʻonui ʻia ke ʻano ma lalo o ka mālama ʻana o kekahi kauka. Hiki ke hoʻonui ʻia i ka hopena o ka metformin i 3000 mg. i kēlā me kēia lā, hoʻokaʻawale ʻia i 3 mau pālua like.

Nā ʻōlelo kūikawā no ka hoʻohana ʻana a me nā loiloi hoʻomanawanui

E like me kekahi lāʻau lapaʻau, ʻikeʻo metformin i kāna aʻoaʻo ponoʻī. Hōʻike kūikawā wau i ke kumuhana i kahi kūlana kaulana loa, i hiki iā ʻoe ke hoʻomaopopo i ka hana o kēia lāʻau lapaʻau. E hoʻomaka kākou mai ka hoʻomaka a noʻonoʻo i ka nīnau o ka hana a ka metformin ma ke kino, a inā i loko o nā huaʻepekema, a laila ʻo ka pharmacodynamics a me ka pharmacokinetics o ka lāʻau lapaʻau, akā maʻalahi wale nō.

Hoʻoholo ka hana o ka hana ʻo Metformin ma ka hana pūlima o ka papa inoa o nā hōʻike.

Wahi a nā ʻōlelo kuhikuhi, ua hoʻohana ʻia ka lāʻau lapaʻau e mālama i ka maʻi diabetes type 2, me ka pale pū ʻana hoʻi i kēia maʻi.

Hoʻonohonoho ʻia nā papa maʻi kakano ʻo Metformin no nā kānaka o nā makahiki a pau, me nā keiki mai ka 10 mau makahiki.

Ma lalo o nā kūlana, hiki ke hāpai ʻia ma mua.

Ma mua o ka hoʻohana ʻana i ka Metformin, pono ʻoe e ʻike i nā ala āpau e hoʻohana ʻia ai no ia.

Ma kēia hihia, ʻoi aku ka maikaʻi o ka hoʻopili ʻana i nā ʻōlelo a ke kauka nāna i kuhikuhi i kēia lāʻau lapaʻau, me ka noʻonoʻo ʻana i nā ʻano o kēlā me kēia maʻi.

ʻO ka hōʻike no ke kuhikuhi ʻana i kahi lāʻau lapaʻau ka:

  • momo a me ke ʻano maʻi type 2
  • prediabetes (kūlana waena),
  • hiʻona me ka hoʻohaʻahaʻa insulin tolerance,
  • maʻiʻaʻai cleopolycystic,
  • maʻi o ka hoʻokalakupua
  • i loko o nā pāʻani
  • ka pale ʻana o ke ʻano kino.

ʻOiai he papa helu koʻikoʻi o nā ala e hiki ai iā ʻoe ke inu i ka Metformin, lawe pinepine ʻia me ka maʻi maʻamau ʻo ka maʻi 2. I ke ʻano o nā maʻi mua, hoʻohana pinepine ʻia kēia lāʻau lapaʻau, ʻoiai me ka mea e hoʻopili ʻia ai i ka therapy insulin.

Ua hōʻike ʻia he nui noiʻi i ka wā e lawe pū ana i ka lāʻau i ka manawa like me ka inikini insulin, pono ka emi ʻana o ka hormone haʻahaʻa ma kahi o 25-50%. Eia kekahi, ma hope o ka hoʻohana lōʻihi ʻana o ka lāʻau lapaʻau, hoʻomaikaʻi ka uku o ka metabolism. Hoʻohana ʻia nō hoʻi ia i ke ʻano o ka maʻi maʻi lua, pono e koi ʻia i ka inika o insulin.

I ke ʻano o ka maʻi ʻelua, ua kauoha ʻia ʻo Metformin i nā hihia a pau. I ka wā monotherapy, pono e hoʻonui mālie ka dosis. No laila, ma ka manawa mua e ʻae ʻia e hoʻohana i ka papa hana 1 i kēlā me kēia lā (500 a i ʻole 850 mg).

ʻO ka lōʻihi o ka manawa, hiki ke hoʻonui ʻia ke ʻano o ka lāʻau i ke kūkā ʻana me ke kauka ma mua o kēlā. ʻAʻole pono ka dosis nui loa i kēlā lā i kahi 2.5 mg, ʻo ia hoʻi, hiki i ka mea maʻi ke lawe i nā papa 2-3 i kēlā me kēia lā. Ma hope oʻelua pule, hoʻomaka ka hōʻea i ka hoʻoliatohala i ka maʻamau maʻamau. Ma hope o ka hōʻea i kahi pae koko koko maʻamau, hiki ke hoʻohaʻahaʻa ka waʻa.

ʻO ka hui pūʻana o ka lāʻau Metformin a me ka sulfonylurea hiki ke hopena i kahi hopena kūpono pōkole. Akā paʻa koke ke kino o ke kanaka i kēia ʻano lāʻau. No laila, hiki i ka monotherapy me Metformin ke hopena lōʻihi.

Nui nā maʻi maʻi me ke ʻano lua o ke ʻano ka nui o ka momona a momona paha.

I kēlā mau hihia, hiki i ka hoʻohana ʻana i ka lāʻau Metformin ke loaʻa i ka hopena maikaʻi i ka hoʻolilo ʻana o ka mea maʻi. Akā i ka mea ʻole e hōʻino i kona kino, pono e maʻi ka maʻi maʻi i kēlā mau ʻōlelo:

  1. Pono ka lōʻihi o ke ʻano maʻi i nā lā 22 aʻe.
  2. Ke lawe nei i nā paila, pono ke alakaʻi i ke ʻano hana.
  3. Lawe ʻia ka lāʻau lapaʻau me ka inu ʻawa.
  4. Hoʻokipa ʻia e ka maʻi maʻi nā meaʻai a ka mea maʻi.

I kēlā me kēia lā, ʻokoʻa kahi mea maʻi me ka maʻi maʻi e hoʻomaʻamaʻa i kekahi mau hana kino, inā paha e holo ana, piʻi, ka ʻauʻau ana, volleyball, ka pôpeku a me nā mea hou aku. Mai ka ʻaʻai ʻoe e hoʻokaʻawale ai i nā huahana bakery, nā pastries, ka pōʻaiʻai, ka waiʻai, ka meli, nā hua momona, nā mea momona a me nā meaʻai.

Ke hoʻoholo kūʻokoʻa nei ke kauka i ka hopena o ka lāʻau no ka mea maʻi. ʻAʻole hiki ke komo i loko o ka lāʻau lapaʻau ponoʻī, ʻoiai hiki ke alakaʻi i nā hopena koʻikoʻi. Eia kekahi, hiki ke hoʻohana ʻia e nā poʻe ʻaʻole keu i ke kaumaha, akā pili i ka piha.

Hoʻohana ʻia ka hoʻohana ʻana o ka Metformin ma ka mālama ʻana i ke ʻano o ke ʻano maʻi type 2 me ka hana pono ʻole i mālama ʻia, a me kekahi ʻano prediabetic. ʻO kahi palapala kuhikuhi pono no ka hoʻohana ʻana i ka maʻi diabetes type 2, i hele pū ʻia me ka obesity.

Hoʻohana ʻia ia ma ke ʻano he lāʻau paʻakikī i ka mālama ʻana i ka pohō o ka ʻōpū-visceral.

I ka wā i hoʻohana ʻia ai ma ka hana lapaʻau, ʻike ʻia nā loiloi o Metformin ma hope o ka hoʻokō ʻana i nā hoʻokolohua lapaʻau i hōʻoia iā lākou, i ka makahiki 2007 ua hāʻawi ʻia ka lāʻau lapaʻau no ka hoʻohana ʻana i ka hana pediatric no ka mālama ʻana i ka maʻi type 1, e like me kahi hoʻopiʻi i ka therapy insulin.

Lawe ʻia nā papa Metformin ma hope o ka ʻai ʻana, inu i ka wai o ka nui. ʻO ka pā mua a me ka mua ka 1000 mg i kēlā me kēia lā, ma luna o kahi mau hebedoma 1-2 e hoʻonui pinepine ʻia ka nui, hoʻoponopono ʻia kona waiwai ma lalo o ka kaohi o ka ʻikepili ʻana i ka pae o ka glucose i ke koko.

ʻO ka lāhā loa ʻae ʻia he 3000 mg i kēlā me kēia lā. Hiki ke hoʻohana ʻia ka lāʻau i kēlā me kēia lā i ka manawa like, akā ma ka hoʻomaka ʻana o ka hoʻōla, i ka manawa o ka hoʻohālikelike ʻana, e noi ʻia e hoʻokaʻawale i nā ʻōmole 2-3, e kōkua ana i ka hōʻemi o ka hopena o ka lāʻau i ka gastrointestinal tract.

ʻIke ʻia ka ʻai kiʻekiʻe loa o ka lāʻau i loko o ke kaila koko he mau hola 2.5 ma hope o ka hoʻokele ʻana, ma hope o nā hola 6 he hoʻomaka ia e emi. Ma hope o 1-2 mau lā o ka hana maʻamau, e hoʻomau ʻia ka paʻa mau ʻana o ka lāʻau i loko o ke koko, e like me nā loiloi, hoʻomaka ʻia ʻo Metformin e ʻike ʻia i nā hopena he ʻelua mau pule ma hope o ka hoʻomaka ʻana o ka hoʻokō.

Me ka hoʻohui hoʻohui ʻana o ka Metformin a me ka insulin, pono ke nānā ʻana i nā kauka, me nā dosis kiʻekiʻe o ka insulin i ka haukapila.

Hōʻike ʻia nā contraindications i loko o nā ʻōlelo aʻoaʻo Metformin:

  • ʻO ka acidosis lactic o kēia manawa a i ʻole paha
  • Ke kūlana precomatous
  • Hypersensitivity o kekahi o nā lāʻau o ka lāʻau,
  • ʻO ka renal function like ʻole, a me nā mea i hoʻopili ʻia e hiki ai ke hoʻonāukiuki i kēlā me kēia.
  • Adrenal insufficiency,
  • ʻO ka hana hema ʻole
  • ʻO ka wāwae Diabetic
  • ʻO nā kūlana a pau e kumu ai i ka dehydration (ka luaʻi, ke nānā ʻana) a me ka hypoxia (hoʻoluhi, cardiopulmonary failed),
  • Alikaihue Pono e noʻonoʻo i ka hoʻohana hoʻokahi ʻana o ka Metformin a me ka waiʻona e hiki ai i nā maʻi metabolic koʻikoʻi,
  • ʻO nā maʻi maʻi maʻi i ka wā o ke kumu, i hele pū ʻia me ke kuni,
  • Nā maʻi maʻi maʻi i ka lae o ka decompensation,
  • Hoʻopuka ākea a me ka hoʻōla hou o ka postoperative,
  • Haumakua

ʻO ka ʻae ʻana, e like me ka wā kamaliʻi, ʻaʻole i ʻike hou ʻia he contraindication ʻoki loa i ka lawe ʻana i ka lāʻau lapaʻau, ʻoiai hiki nō ke kuhikuhi i ka Metformin no ka mālama ʻana i ka maʻi maʻi gestational a me ka pōʻai o ke kī, akā, ma kēia mau hihia, e kū pololei ke ʻano o ka ʻoihana ma lalo o ka mālama mālama olakino.

Ke aʻo ʻia nei ʻo Metformin ma nā ʻāina he nui: piha ka Pūnaewele i nā leka e pili ana i kona mau mea hou ʻike hou.No laila, he aha nā mea e hoʻohana ai i ka metformin a me nā ʻōlelo luhi i kēia lā?

  1. Mālama ʻo Metformin a kāohi i ka maʻi diabetes 2 ʻano.
  2. ʻAʻole hōʻemi ʻo Metformin i ke kōʻai ma hope koke o ka lawe ʻana i ka ʻaina mua. Hoʻomaka kāna hana ma hope o 2 mau hola. Ke emi nei ka hōʻemi ʻana i ke koko i loko o kahi mau lā - mai 7 a 14 mau lā.
  3. ʻAʻole i kumu i ka hypoglycemia i loko o kaʻaila therapeutic, me kahi overdose - nui loa.
  4. Hiki ke hoʻohui i ka metformin me ka insulin, maninil, etc.
  5. Kauka ʻo Dr. R. Bernstein (USA) i ka metformin i hōʻemi i ka hōʻemi o ka maʻi ʻaʻai a pale pū i ka nui o ka pōloli, a laila hoʻi i ka hāʻawi ʻana i ke kaupaona ʻana.
  6. Wahi a kaʻikepili e Craig Kerry, hiki ke hoʻohana maikaʻi ʻia ka metformin i ka hoʻopiʻi ʻana i ka maʻi oncology a me nā maʻi cardiovascular.
  7. Hoʻokumu ka Metformin i ka ulu ʻana o nā neurons hou i loko o ka lolo a me nā spinal cord.
  8. I ka maʻi o Alzheimer, ʻo ka nui o nā cell nerve i loko o ka hippocampus, ka māhele o ka lolo i kahi o nā mea hoʻomanaʻo hou, ua hoʻemi nui ʻia. Hōʻike ka ʻike i ka laweʻana i kahi 1000 mg o metformin i kēlā me kēia lā no ke kaupaona ʻana o 60 kg e hoʻonui i ka hiki ke hana hou i nā hoʻomanaʻo hou.
  9. Aia kahi ʻae kūʻokoʻa e pili ana ka metformin i ka hoʻonui ʻana i ka dementia. Ua noi ʻia e nā mea noiʻi o Taiwan i alakaʻi ʻia e Kauka Yichun Kuan i kahi noi ʻana o nā mea maʻi o 9300 me ka maʻi diabetes type 2, e nānā ana i ka hopena o ka metformin ma ka hui o nā mea maʻi. ʻO ko lākou hopena: ʻo ka lōʻihi ka mea i lawe i ka metformin a ʻoi aku ke kiʻekiʻe o ka nui, ʻoi aku ka kiʻekiʻe o ka dementia. Ua nīnau ʻia kēia manaʻo e nā loea he nui.
  10. Mālama ʻo Metformin i ke kūlohelohe o ka ʻōnaehana - kekahi o nā kumu o ka wā kahiko, pale ʻia ka naʻau a me nā kīʻaha koko mai ka wā kahiko.
  11. Hoʻonui ka lāʻau i ka kolesterol, e hoʻohaʻahaʻa i ka kiʻekiʻe o ka cholesterol manawaleʻa haʻahaʻa.
  12. Hoʻopau ka Metformin i nā kiʻekiʻe o ka hoʻoneʻe o nā kōpuna a hiki ke mālama i ka maʻi pelekikena a nā waiʻona ʻole i ka maʻi me nā maʻi maʻi.
  13. Hoʻemi i ka hopena o ka make ma kahi palaki o nā maʻi maʻi maʻi no ka 30%.
  14. ʻAʻohe Metformin ʻaʻohe contraindications kūpono loa no nā maʻi o ka pūpū, ka ate, a me ka puʻuwai naʻau ʻole. Inā loaʻa, hoʻonā ke kauka i ke ʻano, a hoʻomau ka hoʻomau i ka hoʻohana ʻana i ka metformin. Eia nō naʻe, ua hoʻoholo ka ʻōlelo a ke kauka me nā pilikia nui o ka puʻuwai, nā ʻōpū a me nā ʻōpū o ka mea maʻi ʻaʻole makemake i ka lawe ʻana i kēia lāʻau.
  15. Hiki i ka metformin ke hōʻemi i ka pae o ka vitamin B12, no laila ke hoʻohana ʻia, pono ʻoe e nānā i ka helu o ke koko.
  16. Hoʻohana ʻia ia ma ka waiho ʻole ʻana o ovulation ma nā maʻi maʻi infertility.
  17. Mālama ka Metformin i ka paona i ka manawa i hoʻokumu ʻia e nā lāʻau lapaʻau antipsychotic.
  18. ʻAʻole hiki ke hoʻohui me ka waiʻona e pale i nā hōʻeha ma ke ʻano o ka lactic acidosis (kahi hōʻeha make).
  19. Ke kupa nei ʻo Metformin no ka lilo ʻana i lāʻau lapaʻau no ka wā ʻelemakule.
  20. Ke aʻo ʻia nei ʻo ia ka lāʻau lapaʻau e hiki ai ke mālama i ka maʻi ʻala o ka rheumatoid i ka poʻe maʻi me ka maʻi maʻi 2.

Ka hana lāʻau lapaʻauHoʻomaikaʻi ka Metformin i ka mālama koko ma nā mea maʻi me ka maʻi maʻamau 2, a ua ʻōlelo pū ʻia i kekahi manawa no ka maʻi type 1. Hoʻemi i ke kōʻai wikiwiki ma hope o ka ʻai ʻana, hoʻomaikaʻi i nā helu koko i ka wā me ka. Hoʻonohonoho ia i ka ate e hoʻopu i ka emi o ka glucose, a hoʻopilikia pū me ka nalo ʻana o ka nui o nā papa i loko o ke kao ʻana. Hoʻonui i ka naʻau o nā cell i ka insulin. ʻAʻole ia e hoʻoulu i ka pancreas e hana i ka nui o ka insulin, no laila ʻaʻohe pilikia o ka hypoglycemia.
Lapaʻau lāʻauHoʻopili ʻia ka lāʻau lapaʻau e nā keiki me ka urine i loli ʻole. ʻO ka lohi ʻana o nā hana ikaika mai nā papa o ka hana lōʻihi (a me nā analogues) e lohi i ka hoʻohālikelike ʻia i nā papa maʻamau. I ka poʻe me ka hana renal impaired, hiki ke hoʻonui i ka mea hoʻoneʻe i ka kaila koko, ʻaʻole palekana.
Nā hōʻailona no ka hoʻohana ʻanaʻO ka type mabetitus type 2, keu i nā poʻe i momona nui a me ka nāwaliwali o ka hōʻiliʻili ʻana o nā io i nā insulin.ʻO ka lawe ʻana i ka metformin he hoʻopiha wale ʻia, akā ʻaʻole e hoʻololi, ʻai a me ka hana kino. ʻO ka hoʻohana ʻana i kēia lāʻau lapaʻau no ka maʻi maʻi, ka hoʻemi ʻana o ke kaumaha a me ke ola ʻana i ke ola ma ka ʻōlelo kikoʻī ma lalo o kēia ʻaoʻao.
Ka hana lāʻau lapaʻauHoʻomaikaʻi ka Metformin i ka mālama koko ma nā mea maʻi me ka maʻi maʻamau 2, a ua ʻōlelo pū ʻia i kekahi manawa no ka maʻi type 1. He hoʻohaʻahaʻa ia i ke kō me kaʻai ʻai ma hope o ka ʻai ʻana, a i ka manawa e hoʻomaikaʻi i nā hopena hōʻike i ke koko no ka glycated hemoglobin HbA1C. Hoʻonohonoho ia i ka ate e hoʻopu i ka emi o ka glucose, a hoʻopilikia pū me ka nalo ʻana o ka nui o nā papa i loko o ke kao ʻana. Hoʻonui i ka naʻau o nā cell i ka insulin. ʻAʻole ia e hoʻoulu i ka pancreas e hana i ka nui o ka insulin, no laila ʻaʻohe pilikia o ka hypoglycemia.
Lapaʻau lāʻauHoʻopili ʻia ka lāʻau lapaʻau e nā keiki me ka urine i loli ʻole. ʻO ka lohi ʻana o nā hana ikaika mai nā papa o ka hana lōʻihi (Glucofage Long a me nā analogue e lohi ana i hoʻohālikelike ʻia i nā papa papaʻa. I ka poʻe me ka hana renal impaired, hiki ke hoʻonui i ka mea hoʻoneʻe i ka kaila koko, ʻaʻole palekana.
Nā hōʻailona no ka hoʻohana ʻanaʻO ka type mabetitus type 2, keu i nā poʻe i momona nui a me ka nāwaliwali o ka hōʻiliʻili ʻana o nā io i nā insulin. ʻO ka lawe ʻana i ka metformin he hoʻopiha wale ʻia, akā ʻaʻole e hoʻololi, ʻai a me ka hana kino. ʻO ka hoʻohana ʻana i kēia lāʻau lapaʻau no ka maʻi maʻi, ka hoʻemi ʻana o ke kaumaha a me ke ola ʻana i ke ola ma ka ʻōlelo kikoʻī ma lalo o kēia ʻaoʻao.
Nā HoʻohuiKa hoʻomōhala ʻana i ka maʻi maʻi maʻi me nā wīwī o ka ketoacidosis, ka maʻi diabetes. Hōʻea nā pilikia renal - kaukoki filtration glomerular (GFR) ma lalo o 45 ml / min, hana koko ma luna o 132 132mol / L i nā kāne, ma luna o 141 μmol / L i nā wahine. ʻO ka hana hema ʻole. Nā maʻi maʻi pālua. Ka palia a ʻona paha. Naʻu?
Nā ʻōlelo kikoʻīPono e hoʻokuʻu ʻia ʻo Metformin i 48 mau hola ma mua o ke ʻano o ka hoʻokolohua a i ʻole ka hoʻokele radiopaque. Pono ʻoe e ʻike e pili ana i ka lactic acidosis - kahi hoʻonā koʻikoʻi ma kahi o ka pH koko mai ke kumu o 7.37-7.43 hoʻoheheʻe i 7.25 a i lalo. ʻO kona mau hōʻailona: nāwaliwali, kaʻeha o ka ʻōpū, ke oki o ka hanu, ka luaʻi, ke koma. Loaʻa ka hopena o kēia hoʻopiʻi ʻana i ka make ʻole, koe wale nō no ka poʻe e lawe i ka lāʻau inā loaʻa nā contraindications a i ʻole nā ​​mea i ʻōlelo ʻia i kēlā me kēia lā.

E wehewehe i kāu kōkō a koho i kahi kāne no nā loiloi

Hōʻike i ka makahiki o ke kāne

E wehewehe i ka makahiki o ka wahine

ʻĀnōHoʻomaopopo ʻia e hoʻomaka i ka mālama ʻana me kahi laʻi o kēlā me kēia lā o 500-850 mg e hoʻomāhuahua mālie iā ia a hiki i ka 2550 mg, ʻekolu papa 850 mg. No nā papa lōʻihi, ʻo ka lōʻihi loa ka nui o kēlā me kēia lā he 2000 mg. Hoʻonui ʻia ka dosle inā ʻaʻohe maʻi koʻikoʻi nā mea maʻi, ʻaʻole iʻoi aku ma mua o hoʻokahi pule, a ʻo kēlā me kēia lā 10 mau lā. Lawe ʻia nā papa pāhono-1 i ka manawa i ka pō. Nā papa maʻamau - 3 mau manawa i ka lā me ka pāʻina.
Nā hopena hopenaHoʻopiʻi pinepine nā mea maʻi i ka maʻi maʻamau, nausea, ka nalowale o ka makemake, a me ka hala ʻole o nā hopena ʻono. ʻAʻole kēia mau hopena pōpilikia i hele pinepine iā lākou iho i kekahi mau lā. E hoʻoikaika i ka maʻalahi, e hoʻomaka me 500 mg a mai wikiwiki e hoʻonui i kēia wai i kēlā me kēia lā. ʻOi aku ka pōʻino inā minamina, ʻohi, a ʻaʻole wale nā ​​lōkahi. Hoʻopilikia ka Metformin i ka hoʻopiliʻoleʻana o ka waiʻai B12.
Hāpai a me nā pēpēUa hoʻohālikelike ʻia ka metformin i ka wā hāpai a i ka wā a ka umauma, no ka mea, ma ke kahe o ka plasenta a i loko o ka waiū umauma. ʻAʻole hoʻohana ʻia e mālama i ka maʻi maʻi gestational. Ma kahi ʻē aʻe, palekana pono ka hoʻohana ʻana o kēia lāʻau lapaʻau ma PCOS. Inā lohe ʻoe ma hope, ua hāpai ʻoe, a hoʻomau i ka lawe - maikaʻi ia. Hiki iā ʻoe ke aʻo i ka ʻatikala ma Lūkini e pili ana i kēia.
Hoʻopili me nā lāʻau lapaʻau ʻē aʻeE hōʻole e lawe i nā lāʻau maʻi make, ʻaʻole lākou e hoʻohana me ka metformin.Hiki i ke keʻa ʻana me ka insulin ka mea hoʻemi i ke koko haʻahaʻa. Aia paha he mau hewa hewa me nā lāʻau lapaʻau no ke koko kiʻekiʻe a me ka pohō o ka naʻau. ʻAʻole kiʻekiʻe ka pale ʻia. Heluhelu i nā ʻōkuhi hana maʻamau no ka hoʻohana ʻana i ka pōpō me ka lāʻau lapaʻau no nā kikoʻī.
Ke keuUa wehewehe ʻia nā hihia maʻa nui me kahi hoʻohana o 50 g o ka lāʻau lapaʻau a i ʻole. ʻO ka hopena o ka emi nui o ke kō koko koko he haʻahaʻa, akā ʻo ka hopena o ka lactic acidosis ma kahi o 32%. Pono ke keʻena hoʻokipa pono. Hiki ke hoʻohana i ka dialysis e wikiwiki i ka hoʻopau ʻana i nā lāʻau mai ke kino.
E hoʻokuʻu i ke ʻano, nā kūlana a me nā ʻōlelo e mālama aiNā papa i loaʻa 500, 850 a i ʻole 1000 mg o ka papa hana. Pono e mālama i kēia lāʻau lapaʻau mai ka hiki ʻana o nā keiki i ke mahana ʻaʻole iʻoi aku i 25 ° C. ʻO 3 ka mau makahiki he ola no ka noho.

Kaʻana ma nā Pūnaewele

He aha ka meaʻai e hoʻololi nui ai i ka hoʻopili ʻana o ke koko? Ma ka papa helu 9 me ke kō koko nui He aha nā meaʻai e hoʻonāukiuki ai.

Nā Papa Helu Nā Hōlono a ka makemake a me ka makemake e hoʻemi i ka momona Sugar kalima, nā hemahema a.

Ka Papaʻikepili Nā Papaʻikepili Peculiarities o PreventionPevzner Diet No. 5 no ka nui o ka pancreatitis Nā nui nui

No ke aha i hoʻokahe ai ke koko haʻahaʻa inā ʻaʻole ʻoe e hoʻomaʻamaʻa i ke kō o ke koko kiʻekiʻe, a laila hoʻokau ʻia kahi a me nā.

ʻO nā hoʻonā o ka hypertension arterialHow pehea ka hana hypertension? Hoʻolālā o ka hypertension arterial.

Ke ʻano o ka noi

Ke lawe ʻia nei ka lāʻau lapaʻau e ka poʻe kūpuna i lawe wale ʻia i ka ʻike o ka mālama mau ʻana i nā hana o ka kidney.
Hoʻomaopopo ka hana therapeutic piha i nā mau wiki 2 ma hope o ka lawe ʻana i ka lāʻau lapaʻau.

Inā makemake ʻoe e hele Metformin me kekahi mau waha waha hypoglycemic a laila, e hoʻokiʻoki i ka lāʻau ma mua, a laila hoʻomaka i ka maʻi me Metformin i loko o ka ʻōlelo i manaʻo ʻia.

Me ka hui pū ʻana o ka insulin a me Metformin, ʻaʻole i loli ʻia ka nui o ka insulin i nā lā 4-6 mua. I ka wā e hiki mai ana, inā e kuhi pono ana, e hoʻohaʻahaʻa ʻia ka nui o ka inika - i nā lā aʻe o ka lā e 4-8 IU. Inā loaʻa ka mea maʻi i kahi 40 IU o ka insulin i kēlā me kēia lā, a laila e hoʻoneʻe ʻia ana kahi laʻana i ka wā i hoʻohana ʻia ai ʻo Metformin ma loko o kahi haukapila, no ka mea e pono ai ka mālama nui.

Kakano kaulana o ka hana a metformin

ʻO ka hana nui loa o ka metformin ka mea e hōʻemi i ka hana kūmole glucose.

Hoʻopau ka Metformin i ka hoʻokuʻu ʻana o ka enzyme AMPK o ke aniani, ka mea nona ke kaohi o ka glucose a me ka momona. Hōʻea kēia hana i ke kaohi ʻana o ka hana glucose i loko o ka ate. ʻO ia hoʻi, ʻaʻole i hoʻokumu ʻia ka glucose i loaʻa ma muli o ka metformin.

Eia kekahi, hoʻonui ka metformin i ka hoʻowalewale i ka insulin a me ka hoʻonui ʻana i ka uptake glucose peripheral (me ka hoʻohana ʻana i ka insulin, ua hāʻawi ʻia ka glucose i nā ʻōnaehana āpau o ke kino a lilo i kumu hoʻonaninani), hoʻonui i nā hāmeʻa momona momona, a hōʻemi ʻana i ka hoʻonaninui glucose i loko o ka gastrointestinal tract.

Ke lohi nei i ka lawe ʻana o ka glucose i ka gastrointestinal tract e ka metformin e kōkua i ka mālama ʻana i ke kaila glucose o ko lalo ma hope o ka ʻai ʻana, a me ka hoʻonui ʻana o ka paʻalapa o nā cell target i kā lākou iho. ʻO kēia waiwai o ka metformin e ʻae ʻia e hoʻohana i ka prediabetes - e pale aku i ka maʻi maʻi me ka makemake.

Ma hope o ka lawelawe waha, ua hoʻokomo ʻia ka metformin i ka ʻeha gastrointestinal, hoʻomaka kona hopena ikaika ma hope o nā hola 2. A hoʻohālikelike ʻia ka metformin e nā keiki ma hope o kekahi mau hola 9-12. Pono e hoʻomaopopo ʻia hiki i ka metformin hōʻiliʻili i loko o nā ate, nā ʻōpū a me nā ʻuhane.

Hoʻomaka ka hoʻohana ʻana o ka metformin me ka hana ʻana o ka 500-850 mg 2-3 mau manawa i kahi lā i ka wā ma hope o ka ʻaina. Hiki ke hoʻonui hou ʻia ka loli ma muli o nā hopena o ke kaohi ʻana o ke koko glucose.

ʻO ka mālama mālamaʻana o ka metformin ka mea maʻamau 1500-2000 mg / lā.

No ka hōʻemi i nā hopena ʻaoʻao mai ka gastrointestinal tract, ua hoʻokaʻawale ʻia ka nui o kēlā me kēia lā i 2-3 mau pona.ʻO ka nui loa o kēlā me kēia lā o 3000 mg / lā, i hoʻokaʻawale ʻia i 3 mau pona.

ʻO ka lāʻau lapaʻau mua o ka metformin ʻo Farani Glucophage.

Nā Generics o Glucophage: Metformin o ka hui ʻOzone (Lūkia), Siofor, etc.

Hoʻololi, e hōʻemi i nā hopena ʻaoʻao o ka metformin (ʻoi aku ka hoʻomaʻamaʻa ʻana o nā pēpē) a hoʻomaikaʻi i ke ʻano o ke ola o nā poʻe maʻi me ka maʻi type type 2 i Farani, ua hana ʻia kahi metformin lōʻihi i hoʻokuʻu ʻia a hoʻokuʻu ʻia ma lalo o ka inoa ʻo Glucofage Long me ka hoʻolohi lohi ʻana o ka metformin ikaika. Hiki ke loaʻa ka Glucophage lōʻihi i hoʻokahi lā i kēlā lā, ʻoiaʻiʻo, ʻoi aku ka maikaʻi o nā mea maʻi.

ʻO ka hoʻopili ʻana o ka metformin ka lōʻihi i ka papa gastrointestinal kiʻekiʻe.

Nā hopena hopena o ka metformin

  1. Me ka hoʻohana mau ʻana o ka metformin, hiki ke nānā ʻia kahi emi ma ka kahe ʻana o ka vitamin B12. Inā ua ʻike ʻia ka anemia megablastic, pono ka hoʻonui ʻia intramuscular o ka vitamin B12.
  2. ʻO ka pinepine, nā pilikia me ka gastrointestinal tract e hele mai (nausea, luaʻi, hōʻeha (ʻeha), ʻeha, ʻeha o ka ʻōpū, hoʻololi i ka ʻai, nā ʻono o ka momona. I kēia hihia, pono e lawe ʻia ka metformin me ka meaʻai e hōʻemi i ka ʻeha gastrointestinal.
  3. Me ka hoʻohana mau ʻana, pēlā nō i ka wā e lawe ai i ka metformin me nā inika nui o ka waiʻona, hiki mai ana ka lactic acidosis - ke kiʻekiʻe kiʻekiʻe o ka waiʻona lactic i loko o ke koko, e hoʻoweliweli ʻana i ka ola o ka mea maʻi. ʻIa pinepine pinepine ʻia me kahi overdose o ka metformin a i loko o nā mea maʻi me ka maikaʻi ʻole ʻoi.
  4. Kuhi loa ka hopena o ka ʻili - erythema, rash, dermatoses.
  5. Kuhi loa, hemahema ka maʻi, hepatitis, nalowale ke hoʻopau ʻia ka lāʻau.

Hoʻohana wale ʻia ka Metformin e like me ke kauka ʻana i ke kauka, a ʻo kona hoʻomaha hoʻomaha wale nō i ka nānā ʻana.

ʻO nā waiwai waiwai a me nā hoʻohana hou o ka metformin

Ke aʻo ʻia nei ʻo Metformin ma nā ʻāina he nui: piha ka Pūnaewele i nā leka e pili ana i kona mau mea hou ʻike hou. No laila, he aha nā mea e hoʻohana ai i ka metformin a me nā ʻōlelo luhi i kēia lā?

  1. Mālama ʻo Metformin a kāohi i ka maʻi diabetes 2 ʻano.
  2. ʻAʻole hōʻemi ʻo Metformin i ke kōʻai ma hope koke o ka lawe ʻana i ka ʻaina mua. Hoʻomaka kāna hana ma hope o 2 mau hola. Ke emi nei ka hōʻemi ʻana i ke koko i loko o kahi mau lā - mai 7 a 14 mau lā.
  3. ʻAʻole i kumu i ka hypoglycemia i loko o kaʻaila therapeutic, me kahi overdose - nui loa.
  4. Hiki ke hoʻohui i ka metformin me ka insulin, maninil, etc.
  5. Kauka ʻo Dr. R. Bernstein (USA) i ka metformin i hōʻemi i ka hōʻemi o ka maʻi ʻaʻai a pale pū i ka nui o ka pōloli, a laila hoʻi i ka hāʻawi ʻana i ke kaupaona ʻana.
  6. Wahi a kaʻikepili e Craig Kerry, hiki ke hoʻohana maikaʻi ʻia ka metformin i ka hoʻopiʻi ʻana i ka maʻi oncology a me nā maʻi cardiovascular.
  7. Hoʻokumu ka Metformin i ka ulu ʻana o nā neurons hou i loko o ka lolo a me nā spinal cord.
  8. I ka maʻi o Alzheimer, ʻo ka nui o nā cell nerve i loko o ka hippocampus, ka māhele o ka lolo i kahi o nā mea hoʻomanaʻo hou, ua hoʻemi nui ʻia. Hōʻike ka ʻike i ka laweʻana i kahi 1000 mg o metformin i kēlā me kēia lā no ke kaupaona ʻana o 60 kg e hoʻonui i ka hiki ke hana hou i nā hoʻomanaʻo hou.
  9. Aia kahi ʻae kūʻokoʻa e pili ana ka metformin i ka hoʻonui ʻana i ka dementia. Ua noi ʻia e nā mea noiʻi o Taiwan i alakaʻi ʻia e Kauka Yichun Kuan i kahi noi ʻana o nā mea maʻi o 9300 me ka maʻi diabetes type 2, e nānā ana i ka hopena o ka metformin ma ka hui o nā mea maʻi. ʻO ko lākou hopena: ʻo ka lōʻihi ka mea i lawe i ka metformin a ʻoi aku ke kiʻekiʻe o ka nui, ʻoi aku ka kiʻekiʻe o ka dementia. Ua nīnau ʻia kēia manaʻo e nā loea he nui.
  10. Mālama ʻo Metformin i ke kūlohelohe o ka ʻōnaehana - kekahi o nā kumu o ka wā kahiko, pale ʻia ka naʻau a me nā kīʻaha koko mai ka wā kahiko.
  11. Hoʻonui ka lāʻau i ka kolesterol, e hoʻohaʻahaʻa i ka kiʻekiʻe o ka cholesterol manawaleʻa haʻahaʻa.
  12. Hoʻopau ka Metformin i nā kiʻekiʻe o ka hoʻoneʻe o nā kōpuna a hiki ke mālama i ka maʻi pelekikena a nā waiʻona ʻole i ka maʻi me nā maʻi maʻi.
  13. Hoʻemi i ka hopena o ka make ma kahi palaki o nā maʻi maʻi maʻi no ka 30%.
  14. ʻAʻohe Metformin ʻaʻohe contraindications kūpono loa no nā maʻi o ka pūpū, ka ate, a me ka puʻuwai naʻau ʻole. Inā loaʻa, hoʻonā ke kauka i ke ʻano, a hoʻomau ka hoʻomau i ka hoʻohana ʻana i ka metformin. Eia nō naʻe, ua hoʻoholo ka ʻōlelo a ke kauka me nā pilikia nui o ka puʻuwai, nā ʻōpū a me nā ʻōpū o ka mea maʻi ʻaʻole makemake i ka lawe ʻana i kēia lāʻau.
  15. Hiki i ka metformin ke hōʻemi i ka pae o ka vitamin B12, no laila ke hoʻohana ʻia, pono ʻoe e nānā i ka helu o ke koko.
  16. Hoʻohana ʻia ia ma ka waiho ʻole ʻana o ovulation ma nā maʻi maʻi infertility.
  17. Mālama ka Metformin i ka paona i ka manawa i hoʻokumu ʻia e nā lāʻau lapaʻau antipsychotic.
  18. ʻAʻole hiki ke hoʻohui me ka waiʻona e pale i nā hōʻeha ma ke ʻano o ka lactic acidosis (kahi hōʻeha make).
  19. Ke kupa nei ʻo Metformin no ka lilo ʻana i lāʻau lapaʻau no ka wā ʻelemakule.
  20. Ke aʻo ʻia nei ʻo ia ka lāʻau lapaʻau e hiki ai ke mālama i ka maʻi ʻala o ka rheumatoid i ka poʻe maʻi me ka maʻi maʻi 2.

Mai kēia papa inoa, hōʻike ʻia nā hoʻohana hou o ka metformin (koe wale nō no nā maʻi maʻi type 2) i nīnau ʻia e nā ʻepekema. No ka pono, pono e ʻōlelo ʻia, ua hoʻowahāwahā ʻia ka hana a nā mea noiʻi ʻē aʻe. No laila, ke hoʻopaʻapaʻa mau nei nā poʻe loiloi inā hōʻemi paha ʻo Metformin i ka paona a ʻaʻole paha. Hōʻike kekahi mau hana i ka hoʻokau ʻana o ka hoʻokau ʻana o ka pānaʻi me ka metformin, aʻo kekahi e hōʻike i nā hopena liʻiliʻi o ka lāʻau lapaʻau ma ka ʻōnaehana o ka hua.

Lapaʻi Sorokina Vera Vladimirovna

ʻO ka lāʻau lapaʻau maʻi maʻamau maʻamau i hōʻike ʻia i ka honua ʻo Metformin, a lawe ʻia ia i kēlā me kēia lā e 120 miliona mau kānaka. ʻO ka mōʻaukala o ka lāʻau lapaʻau ua ʻoi aku ma mua o ʻeono mau makahiki, i kēia manawa ua hana ʻia nā haʻawina he nui, e hōʻike ana i kona pono a me ka palekana i nā maʻi. ʻO ka pinepine, ka hana a Metformin no ka diabetes type 2 e hōʻemi i ka pale ʻana i ka insulin, akā i kekahi mau mea hiki ke hoʻohana ʻia e pale aku i ka hoʻomohala ʻana i ka maʻi o nā haʻalā, a he mea hoʻohui pū kekahi no ka hoʻomehana insulin no ka maʻi type.

He mea nui ia e ʻike! Ua ʻōlelo ʻia he mea hou e ka endocrinologists no Ke hoʻomau nei ka mālama ʻana i ka maʻi diabetes! He pono wale nō kēlā i kēlā me kēia lā.

ʻO ka lāʻau lapaʻa he haʻahaʻa o nā contraindications a ʻaʻole kau i ka hopena maʻamau loa o nā lāʻau lapaʻau e hoʻohaʻahaʻa ana: ʻaʻole i hoʻonui i ka pane.

ʻO ka mea pōʻino, ʻo Metformin ke hele nei me kaʻole. Wahi a nā loiloi, i kahi ʻelima o nā mea maʻi me kāna intake, ʻike ʻia ka ʻeha o ka gastrointestinal. Hiki iā ia ke hōʻemi i ka hopena o ka hopena i ka lāʻau lapaʻau mai ka papa hana o ka hoʻoweliweli ʻana i ka hoʻonui ʻana i ka dosage a me ka hoʻohana ʻana i nā hoʻomohala hou a hoʻokuʻu i nā hanana hou.

ʻO ka maʻi maʻi a me nā hoʻohaʻahaʻa maʻi he mea ia o ka wā ma mua

ʻO ka maʻi maʻamau ke kumu o ka aneane 80% o nā hōʻeha a me nā amputations a pau. 7 aku o 10 mau mea e make ana i nā eʻe o ka naʻau a i ʻole ka lolo. Ma kahi kokoke i nā hihia āpau, hoʻokahi like ke kumu o kēia weliweli weliweli - koko koko kiʻekiʻe.

Hiki i ka Sugar ke kuʻi a hāʻule i ʻole, ʻaʻohe mea. Akā, ʻaʻole ia e hoʻōla i ka maʻi ponoʻī, akā kōkua wale nō i hakakā i ka hoʻokolokolo ʻana, ʻaʻole ke kumu o ka maʻi.

ʻO ka lāʻau lapaʻau wale ʻia i noiʻi ʻia no ka mālama ʻana i ka maʻi maʻi maʻi a hoʻohana ʻia nō hoʻi e nā endocrinologists i kā lākou hana.

ʻO ka maikaʻi o ka lāʻau lapaʻau, helu ʻia e like me ke ʻano maʻamau (ʻo ka helu o nā poʻe maʻi i hōʻola i ka huina o nā mea maʻi i ka hui o nā poʻe 100 i loaʻa i ka maʻi).

  • Ka hana maʻamau o ke kō - 95%
  • Hoʻokuʻuina o ka pua thrombosis - 70%
  • Hoʻopau i kahi puʻuwai ikaika - 90%
  • Hoʻopau i ke kiʻekiʻe o ke koko - 92%
  • Ke hoʻoikaika nei i ka lā, hoʻomaikaʻi i ka hiamoe i ka pō - 97%

ʻAʻole kahi hui huahana he poʻe loiloi a hāʻawi ʻia mai ke kākoʻo aupuni. No laila, aia kēia manawa o ka poʻe noho āpau.

Nā hōʻailona no ka hoʻohana ʻana o Metformin

ʻAe ʻo Metformin i ka hana ʻana i kahi mea kanu maʻamau me nā waiwai i hoʻolaʻa ʻia i ke kō. No ka hōʻemi i ka makee a hoʻonui i ka hopena hypoglycemic o ke kao, hoʻomaka ka hana ma ka hoʻokaʻina o nā mea ikaika mai loko mai.Ua huli lākou i mau biguanides. I kēia manawa, ʻo Metformin wale nō ke ʻano o ka lāʻau i loko o kēia hui i kūleʻa i ka hoʻomalu palekana, ʻo ke koena ka mea i hoʻopilikia i ka ate a nui i hoʻonui ʻia i ka hoʻouka ʻana o ka lactic acidosis.

Ma muli o ka hana pono a me nā hopena liʻiliʻi loa, he laiki mua o ka lāʻau ma ka mālama ʻana i ka maʻi type 2, ʻo ia hoʻi, ua kuhikuhi ʻia i ka wahi mua. ʻAʻole hoʻonui ʻo Metformin i ka synt synthesis. ʻO kahi mea'ē aʻe, ma muli o ka emi ʻana o ke koko koko, ua pau ka hāmeʻa ʻana i ka nui o ka nui, e kū pinepine ana i ka wā e hoʻomaka ai nā maʻi diabetes type 2.

ʻO kāna ʻae ʻia e hiki ai iā ʻoe:

  1. E hoʻoikaika i ka pane ʻana o nā pona i ka insulin, ʻo ia hoʻi, e hōʻemi - ke kumu nui o nā maʻi kalapika i nā poʻe momona keu. Hiki i ka metformin ke hoʻohui me ka meaʻai a me ke koʻikoʻi ka uku no ka maʻi type 2, me ka hopena kiʻekiʻe o ka lāʻau, a me ke kōkua i ke kāpae ʻana.
  2. E hōʻemi i ka laweʻana o nā kīleʻa mai nā palaka mai, e hōʻemi hou ai i ke kō koko.
  3. E hoʻolohi i ka hoʻoulu ʻana o nā glucose i loko o ka ate, no ka mea o kona pae i ke koko i hāʻule ai i kahi ʻōpū ʻole.
  4. E hoʻopiʻi i ka ʻōlelo lipid koko: hoʻonui i nā ʻike o ka lipoproteins kiʻekiʻe i loko o ia mea, hoʻemi i ka cholesterol a me ka triglycerides hōʻeha i nā pili koko. ʻO kēia hopena e hōʻemi i ka hopena o nā pilikia vascular o ka maʻi maʻi.
  5. Hoʻomaikaʻi i nā kaʻina hana o ka hoʻoulu ʻana o nā koko koko hou i loko o nā moku, hoʻonāwaliwali i ka pohō o ka leukocytes, ʻo ia hoʻi, e hōʻemi i ka hopena o ka atherosclerosis.
  6. E hōʻemi i ke kaumaha o ke kino, ʻoi loa ma muli o ka mea koʻikoʻi no ka metabolism o nā momona visceral. Ma hope o 2 mau makahiki o ka hoʻohana ʻana, e hāʻule ana ka nui o nā mea maʻi ma 5%. Me ka hoʻohaʻahaʻa ʻana i ka intake caloric, hoʻomaikaʻi nui nā hopena o ke kaupaona ʻana.
  7. Hoʻomoe i ke kahe koko i loko o nā kōpili peripheral, ʻo ia hoʻi, e hoʻomaikaʻi i kā lākou ʻai.
  8. No ke hoʻouluʻana i ka ovulation me ka polycystic ovary, no laila, hiki ke kiʻi ia i ka wā e hoʻolālā ana i ka wā hāpai.
  9. Mālama ʻia i ka maʻi kanesa. Kūpono ʻia kēia hana hou. Ua hōʻike ʻia nā noiʻi i nā waiwai antitumor i loko o ka lāʻau lapaʻau; ʻo ka hopena o ka hoʻouluʻana o ka oncology i nā poʻe maʻi i hōʻemi ʻia e 31%. Ke hana ʻia nei ka hana hou e hoʻopaʻa ʻia a hōʻoia i kēia hopena.
  10. Lohi i ka luhi. ʻO ka hopena ka ʻike ʻole loa o Metformin, ua hana ʻia nā hoʻokolohua wale nō ma luna o nā holoholona, ​​ua hōʻike lākou i ka hoʻonui i ke ola ʻana o nā mea hoʻowalewale. ʻAʻohe hopena o nā hoʻokolohua holomua holomua me ka hoʻopili ʻana i ka poʻe, no laila he hopena wikiwiki loa ka ʻōlelo ʻana o ko Metformin e hoʻolōʻihi i ke ola. Ma kēia manawa, heʻoiaʻiʻo kēia ʻōlelo wale nō no ka poʻe maʻi me ka maʻi maʻi.

Ma muli o ka hopena multifactorial i ke kino, nā hōʻailona no ka hoʻohana ʻana o ka Metformin, ʻaʻole i palena wale nō o ka maʻi maʻi o ka maʻi diabetes 2 ʻano. Hiki iā ia ke kūleʻa kūleʻa pono e pale i nā maʻi kalaiwa, i mea e hoʻoikaika ai i ka hoʻolilo ʻana. Ua hōʻike nā noiʻi i nā poʻe me ka prediabetes ( ,, , he keu aku ka nui o ka insulin) i ka wā i hoʻohana ai ʻo Metformin, no ka maʻa o ka maʻi he 31% e emi iki paha. ʻO ka hoʻohui ʻana i ka meaʻai a me ke hoʻonaʻauao kino i ka hoʻolālā ua hoʻonui maikaʻi ʻia nā hopena: ʻo 58% o nā mea maʻi i hiki ke pale i ka maʻi maʻi.

Hoʻololi ʻo Metformin i ka hopena o nā maʻi maʻi āpau ma o 32%. Ke hōʻike nei ka lāʻau lapaʻau i nā hopena hoihoi loa i ka pale ʻana o nā macroangiopathies: ʻo ka hopena o ka hoʻoulu ʻana i ka puʻuwai a me nā hōʻeha a hōʻemi ʻia e 40%. Hoʻohālikelike kēia hopena i ka hopena o nā cardiprotectors e ʻike ʻia - nā lāʻau lapaʻau no ke kaomi a me nā statins.

Puka o ka hoʻokuʻu a me ka waiū

ʻO ka lāʻau kanu kumu mua e loaʻa ana ʻo Metformin i kapa ʻia ʻo Glucofage, kahi hana kūʻai nona ka hui ʻo Farani Merck. Ma muli o ka ʻoiaʻiʻo o nā makahiki i hala aku nei mai ka hoʻomohala ʻana i ka lāʻau lapaʻau a loaʻa i kahi patent no ia, ʻo ka hana ʻana i nā lāʻau lapaʻau me nā ʻano like - he loea, i ʻae ʻia i ke kānāwai.

Wahi a nā loiloi a nā kauka, ka mea kaulana loa a me ka kiʻekiʻe o lākou:

  • Siofor Kelemania me Metfogamma,
  • Israeli Metformin-Teva,
  • Glyfomin Lūkini, Novoformin, Formmetin, Metformin-Richter.

Loaʻa i nā makana ka maikaʻi: ʻoi aku ka liʻiliʻi ma mua o ka lāʻau lapaʻau mua.ʻAʻole lākou me ke ʻole o nā drawback: ma muli o nā hiʻohiʻona o ka hana, hiki i ka palupalu i ka hopena, e hoʻomaʻemaʻe maikaʻi ʻole. No ka hana ʻana o nā papa, hiki i nā mea hana ke hoʻohana i nā koho ʻē aʻe, kahi hiki ke alakaʻi i nā hopena ʻaoʻao hou.

Hoʻohana ʻia ka lāʻau lapaʻau i ke ʻano o nā papa no ka hoʻokele waha, ma ke ʻano o 500, 850, 1000 mg. Hoʻomaopopo kahi hopena hoʻemi i ke kōpona ma nā pilikia o ka hoʻōlaia o ka hoʻoliʻiliʻi ʻana mai ka 500 mg. No ka maʻi maʻi, ʻo ka hopena kūpono loa he 2000 mg . ^ E Ha yM. Me ka hoʻonui o ia i ka 3000 mg, ulu nui ka hopena hypoglycemic ma mua o ka loaʻa o nā hopena ʻaoʻao. ʻO ka hoʻonui hou aʻe i ka dosage ʻaʻole wale ia he kūpono, akā weliweli nō hoʻi. Inā ʻaʻole lawa nā papa ʻelua o 1000 mg e hoʻohālikelike i ka glycemia, ʻo ka mea hoʻomanawanui e kuhikuhi pū ʻia i nā lāʻau lapaʻau mai ka hoʻokaʻa ʻana mai nā hui ʻē aʻe.

Hoʻohui ʻia me ka Metformin mākia, ua hana pū ʻia nā hoʻomākaukau like ʻana no ka maʻi diabetes, no ka laʻana, ʻo Glibomet (me ka glibenclamide), Amaryl (me glimepiride), ʻo Yanumet (me ka sitagliptin). Hoʻoholo ʻia ko lākou kumu i ka maʻi maʻamau, ʻoiai ke hoʻomaka nei ka hana pancreatic.

Aia kekahi mau lāʻau lapaʻau o ka hana lōʻihi - ʻo ka Glucofage Long kahiko (ka pāheʻe ʻana o 500, 750, 1000 mg), nā mea hoʻomohala a Metformin Long, Gliformin Prolong, Formin Long. Ma muli o ka hana kūikawā o ka papa, ua lohi ka lihilihi ʻana o kēia lāʻau, e alakaʻi ana i ka hoʻēmi ʻana o ka ʻelua o ka hopena o ka hopena mai ka ʻāpana. Mālama ka hopena hypoglycemic maʻi. Ma hope o ke kāʻei ʻana o Metformin, ua hoʻohemo ʻia ka ʻaoʻao kumu ʻole o ka papa i nā moʻa. ʻO kahi wale nō o kēia puka ka mea liʻiliʻi e hoʻonui i ka pae o ka triglycerides. Inā ʻaʻole, i ka hopena maikaʻi e pili ana i ka lipid profile o ke koko.

Pehea e lawe ai i ka metformin

Hoʻomaka e lawe ana i ka Metformin me 1 papa o 500 mg. Inā hoʻomau maikaʻi ʻia ka lāʻau lapaʻau, hoʻonui ʻia ka dosage i 1000 mg. Hoʻoulu maikaʻi ka hopena hoʻemi i ke kō, kahi emi mau i ka glycemia i ʻike ʻia ma hope o 2 mau pule o ka hoʻokele ʻana. No laila, hoʻonui ʻia ke ʻano e 500 mg i ka hebedoma a ʻelua paha, a hiki i ka uku ʻana i ka maʻi maʻi. No ka hōʻemi i ka hopena maikaʻiʻole i ka kaomi ʻana, ua hoʻokaʻawale ʻia ka nui o kēlā me kēia lā i 3 dosis.

Hoʻomaka ka lohi ʻana i ka metformin e inu me 1 papa, ʻo ka manawa mua i hoʻoponopono ʻia ai ka lāʻau ma hope o nā lā 10-15. ʻO ka nui o ka nui i ʻae ʻia he 3 mau papa o ka 750 mg, 4 mau papa o 500 mg. ʻO ka helu nui o ka lāʻau ke ʻona i ka manawa like, i ka wā pāʻina. ʻAʻole hiki ke ʻokaʻaha ʻia nā papa a hoʻokaʻawale ʻia i nā ʻāpana, ʻoiai he pale ʻole o kā lākou kūkulu e alakaʻi i ka hana lōʻihi.

Hiki iā ʻoe ke lawe i ka Metformin no ka manawa lōʻihi, ʻaʻole pono ka wā hoʻomaha i ka mālama ʻana. I ka wā hoʻokipa a ʻaʻole kāpae. Ma mua o ka momona, hoʻoemi lākou i ka holo o ka kaloli.

Ma muli o ka hoʻohana lōʻihi ʻana, hiki i ka hemahema o ka nui o ka wai B12, no laila pono nā mea maʻi e lawe ana i ka Metformin e ʻai i nā huahana holoholona i kēlā me kēia lā, ka nui o ka ate, nā pēpē a me ka pipi, a lawe i kahi hōʻike makahiki no ka hemahema B12.

ʻO ka hui pūʻana o ka metformin me nā lāʻau'ē aʻe:

Ke kāohi nei i ka ʻaelike Hoʻomoe ʻO ka hana makemake ʻole
Ke papa ʻia ʻoleHoʻohālikelike kūlike ʻo X-ray me ka ʻike iodineHiki i ka hoʻonāukiuki i ka acidact lactic. Hoʻokiʻi ʻia ka Metformin i 2 mau lā ma mua o ke aʻo ʻana a i hana paha, a hoʻihoʻi ʻia i 2 mau lā ma hope o lākou.
Nā mea lawelawe
Kāhea ʻiaʻAkohala, nā meaʻai āpau a me nā lāʻau āpau e loaʻa anaHoʻonui lākou i ka hiki o ka lactic acidosis, inā hoʻi i ka maʻi maʻi maʻi ma kaʻai haʻahaʻa-carb.
Koi ʻia ka mana ʻē aʻeʻO Glucocorticosteroids, chlorpromazine, beta2-adrenergic agonistsKa piʻi kōpili o ke koko
ʻO nā maʻi hoʻoweliweli ʻē aʻe ma mua o nā mea ACE inhibitorsKa hopena o ka hypoglycemia
DiureticsʻO ka hiki ke lactic acidosis

Nā hopena ʻaoʻao a me nā contraindications

Nā hopena hopena mai ka lawe ʻana i ka Metformin a me kā lākou pinepine i ka ʻike.

Nā hanana pōʻino Nā hōʻailona nui Auawaea
Nā pilikia ʻo DigestionʻAno, nele i ka momona, nā kīwaha kīwau, luaʻi.≥ 10%
ʻO ka maʻi ʻonoʻO ka ʻono o ke kala ma ka waha, pinepine ma ka ʻōpū ʻole.≥ 1%
Allergic hopena piliʻUla, ʻulaʻula, ʻeha.Ka hana o ka hana a Metformin

Ke hana nei i ka mea hana i ke pale ʻole i ke kaʻina hana o ka gluconeogenesis e loaʻa ana i loko o ka ate. Ke emi ka hana ʻana o ka glucose i loko o kahi mea maʻi, e emi hoʻi kona pae koko. Pono e hoʻomanaʻo ʻia ma ka maʻi diabetes, ʻo ka nui o ka pae ʻai o ka glucose i loko o ka ate ka nui o ʻekolu mau manawa ko nā waiwai maʻamau.

Ma ke ate ka mea o ka enzyme i kapa ʻia AMP-hoʻoneʻe kinase (AMPK), e hana ana i ka hana nui ma ka hōʻailona ʻana i ka insulin, ka hana metabolism o nā momona a me ka glucose, a me ka paleʻana o ka ikehu. Hoʻokomo ʻo Metformin i ka AMPK e kāohi i ka hana o ka glucose.

Ma kahi o ka hoʻokipa ʻana i ke kaʻina hana o gluconeogenesis, hana i ka metformin i nā hana ʻē aʻe, ʻo ia hoʻi:

  • hoʻomaikaʻi i ka ʻikeʻana i nā ʻolua peripheral a me nā selela i ka honi e hoʻohiolo ana i ke kō.
  • hoonui i ka glucose i kaʻili e nā cell,
  • alakaʻi i ka hoʻonui nui o nā momona momona,
  • kūlike i ka komo ʻana o ka glucose mai ka papa hana ʻana o ka digestive tract.

ʻO ka lawe ʻana i ka lāʻau lapaʻau e kōkua i ka hōʻemi o ka momona ma ka poʻe. ʻO Metformin ka haʻahaʻa serum cholesterol, TG a me LDL cholesterol i kahi ʻōpū ʻole. I ka manawa like, ʻaʻole ia e hoʻololi i ka nui o nā lipoproteins o nā mea ʻē aʻe. ʻO ke kanaka olakino (me nā waiwai kūlohelohe maʻamau) e kaʻi aku i ka metformin ʻaʻoleʻike i ka hopena therapeutic.

Ke hoʻohana nei i ka lāʻau lapaʻau, hiki i ka mea maʻi ke hōʻemi i ka emi ʻana o ke kō o nā kō i ka 20%, a me ke koʻi ʻana o ka hemoglobin glycosylated e pili ana iā 1,5%. ʻO ka hoʻohana ʻana i ka lāʻau lapaʻau e like me ka monotherapy, ka hoʻohālikelike ʻana me nā lāʻau lapaʻau e hoʻohaʻahaʻa i ka wai, ka insulin a me ka meaʻai kūikawā, e hōʻemi ana i ka hoʻoulu ʻana i ka puʻuwai puʻuwai. Eia kekahi, ʻo kahi noi ma ka noiʻi 2005 (Cochrane Collaboration) i hōʻoia i ka hala ma waena o nā mea maʻi me ka diabetes type 2 a hōʻemi ʻia e ka lawe ʻana i ka Metformin.

Ma hope o ka inu ʻana i ka mea maʻi i kahi papa o ka metformin, e hoʻonui kona pae koko i loko o nā hola 1-3 a hoʻomaka ʻo ia e hana. Hoʻomaʻa maikaʻi ka lāʻau i loko o ka gastrointestinal tract.

ʻAʻole metabolized ia mea, akā excreted mai ke kino kanaka me ka urine.

Nā ʻōkuhi no ka hoʻohana ʻana i ka lāʻau lapaʻau

Loaʻa ka lāʻau lapaʻau Metformin i ke ʻano o nā papa i loaʻa iā 500 mg o ka mea ikaika (metformin hydrochloride). Ma kahi o ia mea, ua loaʻa ka huahana i kahi liʻiliʻi o nā mea hoʻohui aʻe: starch corn, crospovidone, povidone K90, magnesium stearate a talc. Hoʻokahi i hoʻokahi pahu me 3 mau palaka o nā papa he 10.

ʻO ka mea wale i hele aku i ka loiloi e hōʻike pololei ana i ke olakino maʻi hiki ke kuhikuhi i ka hoʻohana ʻana i ka lāʻau Metformin. Ke lawe ka mea maʻi i nā paila, pono ʻo ia e hahai i nā ʻōlelo a ke kauka a pau.

Aia kahi ʻōlelo i kau ʻia ma kēlā me kēia pūpū o ka hoʻomākaukau. Ma ia mea e hiki ai iā ʻoe ke loaʻa i kēia mau hōʻike hōʻike no ka hoʻohana ʻana:

  1. ʻO ka maʻi mellitus type 2, ka mea keu loa i ka poʻe i kaumaha ʻole i ka ketoacidosis (metabolism ka hopena o ka ʻai).
  2. I ka hui pū me ka maʻi insulin me ka pale ʻana i ka hormone, i kū i ke kekona.

Pono e hoʻolilo a hiki i kahi loea ke hiki ke helu i ka nui o ka maʻa, i hāʻawi ʻia i ka nui o ke kō i loko o ke koko o kahi maʻi maʻi. Hāʻawi nā ʻōlelo i nā ʻāpana ʻokoʻa i ka lāʻau lapaʻau, e koi pinepine ai i ka loiloi a me ke hoʻoponopono.

ʻO ka ʻōmua mua o ka lāʻau lapaʻau he 1-2 papa (a hiki i ka 1000 mg i ka lā). Ma hope oʻelua pule, hiki i ka nui o ke ana o ka metformin ka mea.

ʻO nā papa mālama mālama o ka lāʻau lapaʻau he 3-4 papa (a hiki i 2000 mg i ka lā). ʻO ka papa helu kiʻekiʻe o kēlā me kēia lā he 6 mau papa (3000 mg). No nā mea makua (mai 60 mau makahiki), ʻoi ʻia ke inu i ka metformin ʻaʻole iʻoi aʻe ma mua o 2 papa i kēlā me kēia lā.

Pehea e inu ai i nā paila? Ua hoʻopau ʻia lākou a pau, holoi ʻia me kahi ipu aniani o ka wai, i ka wā pāʻina a ma hope paha. No ka hōʻemi ʻana i ka manawa kūpono e pili ana i ka ʻōnaehana o ka digestive, pono e hoʻokaʻawale ʻia ka lāʻau lapaʻau i kekahi mau manawa. Ke hele mai nei nā pilikia o ka metabola, e hoʻemi ʻia ka nui o ka lāʻau e pale i ka hoʻomohala ʻana i ka acidosis lactic (lactic coma).

Pono e mālama ʻo Metformin i kahi maloʻo a maloʻo me ka loaʻa ʻole o nā keiki liʻiliʻi. Nā kikowaena o ka mālama ʻana mai ka +15 a +25 degere. ʻO 3 mau ka lōʻihi o ka lāʻau lapaʻau he 3 mau makahiki.

Nā hiʻohiʻona a me nā hopena maikaʻiʻole

E like me nā lāʻau lapaʻau ʻē aʻe, hiki ke hoʻohana ʻia ka metformin i nā poʻe me kekahi mau palaka a i nā kumu ʻē aʻe.

E like me ka mea i ʻōlelo ʻia ma mua, no nā poʻe maʻi ʻoi aku ma mua o 60 mau makahiki, ka poʻe keu nui e hana nei i ka hana nui, ʻaʻole pono nā lāʻau e hoʻohana ʻia, no ka mea hiki ke alakaʻi i ka hoʻomōhola lactic acidosis.

ʻAʻole liʻiliʻi ka papa inoa o nā contraindications no kēia lāʻau lapaʻau. Hoʻohana ʻia ka hoʻohana ʻana o ka metformin i ka manawa:

  • precoma a i ʻole coma, maʻi ʻana,
  • akeʻe a me nā aʻalā.
  • nā maʻi maʻi e hoʻopilikia ana i ka hana o nā ʻōpū (dehydration, hypoxia, nā maʻi like ʻole, ka maʻi ʻoe),
  • ʻo ka huakino me nā mea ʻawaʻawa a i ʻole nā ​​waiʻona o ke kala,
  • nā maʻi ākea a i ʻole e alakaʻi ai i ka hoʻomohala ʻana o ka infarction myocardial, ʻeha hanu a ʻole hoʻi naʻau ʻole,
  • lactic acid coma (ma ka moʻolelo, ka mōʻaukala),
  • hana i ka liʻiliʻi o ʻelua mau lā ma mua a no nā lā ʻelua ma hope o nā hoʻokolokolo x-ray a me ka radioisotope me ka ʻōlelo ʻana o ka māhele like like me iod.
  • nā meaʻai haʻahaʻa-haʻahaʻa (emi iho ma lalo o 1000 mau kalona i ka lā),
  • e hali ana i ka pēpē a me ka umauma.
  • hoʻonui mahanū i nā manaʻo o ka lāʻau.

Ke lawe ʻia nei ka mea maʻi i kahi lāʻau lapaʻau me ka ʻole e hoʻopili ai i nā ʻōlelo a ke kauka, hiki mai nā ʻano like ʻole. Ua pili pū lākou me ka hana ʻole ʻana:

  1. hoʻoweliweli a kaʻiole (luka, ʻono hoʻololi, hoʻonui lemulence, ka nele o ka makemake, ʻeha a ʻehaʻeha paha).
  2. hematopoietic mea ola (ke hoʻomohala ʻana o ka anemia megaloblastic - ka hapa ʻole o ka waikawa folic a me ka huaora B12 i ke kino),
  3. ka hana o ka hoʻokūkū (ka hoʻomohala ʻana o ka acidact lactic a me B12 hypovitaminosis e pili ana i ka malabsorption),
  4. pūnao endocrine (ka ulu ʻana o ka hypoglycemia, ka mea i hōʻike ʻia e ka nāhā, ka huhū, ka ʻeha a me ka dizz, ka nalowale o ka ʻike).

I kekahi manawa loaʻa paha ka ʻōpala ʻili. ʻO nā hopena ʻino e pili ana i ka haki ʻana o ka hana kūwili e kū pinepine mau i nā hebedoma ʻelua pule. He ʻano maʻamau kēia o ke kino, ma hope o nā lā 14, ka hele ʻana o ka hoʻohui ʻana i ka metformin, a hala nā hōʻailona ma kā lākou.

Kākoʻo overdose

Ma kahi maʻi hilahila e lawe i ka lāʻau lapaʻau ma nā wahi kiʻekiʻe ma mua o ka mea i hōʻike ʻia i loko o nā ʻōkuhi a i kuhikuhi ʻia e ke kauka hele e hiki ke hōʻeha i kona kino, ʻaʻole ia e pili ana i ka make. I ka hihia o ka overdose, hiki i kahi hopena hopena -. ʻO kekahi kumu nui no kona hoʻomohala ʻana, ʻo ka hoʻopili ʻana i ka lāʻau lapaʻau no ka hana ʻana i ka maʻi maʻi.

ʻO kahi hōʻailona o ka lactic acidosis kahi o ka huehue ka hōʻeha, ka ʻeha o ka naʻau, ke emi ʻana o ke kino, ʻehaʻeha o ka naʻau, ka nui o ka hanu, ka hōʻeha a me ka ʻeha ma ke poʻo, nāwaliwali, a me ka piko.

Inā ʻike ka mea maʻi i ka liʻiliʻi o kekahi o nā mea i luna aʻe, pono ka hoʻopau ʻana i ka metformin. ʻO ka hana aʻe, pono koke ʻoe i ka hoʻokipa i ka mea maʻi no ka mālama olakino. Hoʻoholo ke kauka i ka ʻike lactate, ma ke kumuʻo ia, e hōʻoia ana a hōʻole paha i ka maʻi maʻi.

ʻO ke ala maikaʻi loa no ka wehe ʻana i ke kao nui loa o ka lactate me ka metformin ʻo ke kaʻina hana hemodialysis.E hoʻopau i nā hōʻailona i koe, hana ʻia ke ʻano hōʻailona.

Pono e hoʻolilo i ka hoʻohana paʻakikī o nā metformin a me nā mea hoʻomehana me nā derivatives sulfonylurea e hiki ai i ka wikiwiki o ka hoihoi o ke kō.

Hoʻohui a me nā ʻano ʻē aʻe

I ka wā o ka hoʻohana ʻana i ka metformin i kahi paʻakikī me nā lāʻau'ē aʻe, e kū pono ana nā hopena kūlohelohe ma waena o nā mea o nā lāʻau lapaʻau e hoʻomaikaʻi ai a hoʻoemi paha i ka hopena o ke kohi i ka metformin.

No laila, ʻo ka hoʻohana ʻana i ka metformin a me danazole i ka manawa like e alakaʻi i kahi hoʻonui wikiwiki i nā pae gula. Me ka mālama aka, pono ʻoe e hoʻohana i ka chlorpromazine, e hoʻoemi ana i ka hoʻokuʻu o ka insulin, a laila e hoʻonui ana i ka glycemia. I ka wā o ka maʻi me nā antipsychotics a ma hope o ka hōʻemi ʻana i ka lāʻau, pono ke hoʻoponopono ʻia ka nui o ka metformin.

Loaʻa ka hoʻonui ʻia ʻana o ka hopena hoʻohaʻahaʻa i ke kō i ka wā e pau ai.

  1. ʻO Glucocorticosteroids (GCS).
  2. ʻO nā Sympathomimetics.
  3. Nā ʻāpana ʻokoʻa no ka hoʻohana ʻana i loko.
  4. Epinofrina.
  5. ʻO ka hoʻomakaʻana o ka glucagon.
  6. Nā huahelu thyroid.
  7. Nā hua kiko o nā phenothiazone.
  8. ʻO nā diuretics a me nā thiazides.
  9. ʻO nā derivatives waikawa Nicotinic.

Ma muli o ka hopena me ka cimetidine e alakaʻi i ka hoʻomohala ʻana i ka waihā lactic acidosis. ʻO ka hoʻohana ʻana i ka metformin, ma ka hopena e hoʻonāukiuki i ka hopena o nā anticoagulants.

ʻO ka inu ʻawaʻawa e hoʻohālikelike ʻia i ka wā e hoʻohana ai i ka metformin. ʻO ka inu nui me ka hoʻohaʻahaʻa kalala a me ka paleʻole ʻole, ka pōloli a me ka hāʻule ʻole ʻana o ka ate e alakaʻi i ka hoʻokumu ʻana o ka acidact lactic.

No laila, i ka wā o ka mea lapaʻau me ka metformin, pono nā mākaʻi e nānā i nā hana o nā keiki. No ka hana i kēia, pono lākou ma ka liʻiliʻi o ʻelua mau manawa ʻelua e hoʻopaʻa i ka hoʻopaʻaʻana o ka lactate i ka plasma. Pono hoʻi e lawe i kahi loiloi no ka ʻike o ka manamana ma ka koko. Inā hōʻike nā hopena i ʻoi aku ka nui o ka kukuna creatinine ma mua o 135 mmol / L (kāne) a me 110 mmol / L (wahine), pono loa ka hōʻoki ʻana i ka lāʻau.

Inā ua ʻike ʻia ka mea maʻi i kahi maʻi infectious bronchopulmonary a i ʻole ka maʻi ʻomaʻomaʻi o ka ʻōnaehana genitourinary, pono e kūkākūkā nui ʻia kekahi loea.

ʻO ka hui pūʻana o ka metformin me nā lāʻau e hoʻohiolo ana i ke kō, e like me nā inikini insulin a me ka sulfonylureas, i kekahi manawa ke alakaʻi nei i ka kaohi o ke kō. Pono e noʻonoʻo ʻia kēia ʻano maʻi no nā poʻe maʻi e hoʻokele nei i nā kaʻa a i ʻole nā ​​hana ʻano paʻakikī. Hiki iā ʻoe ke haʻalele i kēlā hana hōʻino i ka wā o ka mālama ʻana.

Ke hoʻohana nei i kekahi mau lāʻau lapaʻau ʻē aʻe, pono e ʻike ka mea maʻi i ke kauka e pili ana i kēia, kahi e hoʻololi ai i ka hewa a me ka lōʻihi o ka papa o ka lapaʻau.

ʻO ke kumukūʻai, nā loiloi a me nā hoʻohālike

Kūpaʻa ke kumukūʻai o Metformin inā he mea lawe a kau ʻia a domestically paha.

ʻO ka mea paʻa o nā mea kanu loea he hypoglycemic waiwai i nā wahi like ʻole o ka honua, nui nā ʻāina e hoʻopuka ana ia.

Oe ke kuai i ka lāʻau lapaʻau ma ka hōʻike ʻana i ka lāʻau lapaʻau ma ka lāʻau lapaʻau, aia hoʻi ke koho i ke kauoha i ka lāʻau lapaʻau ma ka pūnaewele.

Pili ke kumukūʻai o ka lāʻau lapaʻau ma ka wahi o ka lāʻau lapaʻau ma ka teritori o ka Russian Federation a me ka mea hana

  • Metformin (Lūkia) No. 60 - ʻo ka uku haʻahaʻa he 196 rubles, a ʻo ka nui ka 305 mau rubles.
  • Metformin-Teva (ʻĀpana) ʻAʻohe 60 - nā kumukūʻai liʻiliʻi he 247 rubles, a ʻo ka nui ka 324 mau rubles.
  • Metformin Richter (Hanawai) Helu 60 - ʻo ke kumukūʻai liʻiliʻi he 287 rubles, a ʻo ka lōʻihi ka 344 mau rubles.
  • Metformin Zentiva (Slowakia) No. 30 - ke kumukūʻai haʻahaʻa he 87 mau rubles, a ʻo 20 ka nui ka rubles.
  • Metformin Canon (Lūkia) ʻAkake 60 - nā kumukūʻai liʻiliʻi he 230 rubles, a ʻo ka lōʻihi loa ka 278 rubles.

E like me kāu e ʻike ai, ua haʻahaʻa loa ke kumukūʻai o ka lāʻau Metformin, no laila hiki i nā mea āpau me nā kālā like ʻole ke kūʻai aku. Eia kekahi, ʻoi aku ka ʻoi aku o ke kūʻai ʻana i ka lāʻau lapaʻau home, no ka mea he haʻahaʻa kona kumukūʻai, a ʻo ka hopena o ka lāʻau.

He aha ka Metformin

ʻO ke alakaʻi alakaʻi i ka mālama ʻana i ka maʻi mellitus type 2 i lawe iā Metformin. No nā biguanides. ʻO kēia nā mea e hoʻohaʻahaʻa i ka glucose o ke koko. Hōʻoiaʻiʻo ka maikaʻi o ka lāʻau lapaʻau e ka manawa, hoʻomaʻamaʻa o ka hoʻohana ʻana, e like me ka hōʻike ʻia e nā loiloi maʻi hoʻomanawanui. ʻO kēia wale nō ka lāʻau lapaʻau i hoʻohanaʻia e mālama i ka maʻi diabetes i nā keiki. He nui nā inoa o Metformin, ua kūʻai ʻia ʻo ia he Glucofage, Siofor, Gliformin. Aia ia i ka mea hana a me ka ʻano o nā lāʻau lapaʻau.

Ka hoʻonohonoho ʻana a me ke ʻano o ka hoʻokuʻu ʻana

Loaʻa ka metformin i ka puka pā. Ua puni lākou, he biconvex, i uhi ʻia me ka pūlima enteric o ke keʻokeʻo. Hoʻopaʻa ʻia ka lāʻau lapaʻau i nā poli o 10 a 15 mau ʻāpana paha. E hoʻopaʻa i ka kāʻei karton i 30 mau papa. Hōʻike ka papa i ka ʻano like o hoʻokahi kapula o ka lāʻau lapaʻau:

Hoʻohui kūlaʻi mau mea

Metformin hydrochloride (a dimethylbiguanide)

Kāpili kolala (a i ʻole ka mea kanu)

Pharmacodynamics a me ka pharmacokinetics

Hoʻopili ka Metformin i ke kāpili ʻana o ka ATP (adenosine triphosphoric acid) i ka mitochondria (organelles cell spésible). Ka hopena i loko o kēia kaʻina hana i nā helu biochemical i pili i ka hoʻoliʻi o ka hoʻoliʻiliʻi. Hoʻokahi i loko o ke kino, ka dimethylbiguanide e hōʻemi i ka hoʻemi ʻana i ka paʻakai gula ma muli o kekahi mau hana.

  • wehe i ka gluconeogenesis (ke kaʻina o ka hana i ka glucose mai ka pūpū o ka mea kalai ole) i ka pūpū,
  • hoonui i ka ike
  • hoʻomaikaʻi i ka hoʻohanaʻana i nā glucose i nā cell,
  • e hoʻolohi ana i ke kaʻina o ke kīnā ʻana o nā glucose i ka pā liʻiliʻi.

Ma lalo o ke ʻano o ka lāʻau lapaʻau ma hope o ka ʻai ʻana, ʻaʻohe hoʻololi nui o ka pae o ka glucose. Kauike:

  1. ʻaʻole e kumu i ka hypoglycemia (ke ʻano pili me ka hoʻokaʻawale i ka pae glucose),
  2. ʻaʻohe hopena i ka synthesis insulin,
  3. hōʻemi i ka pae o ka triglycerides, nā lipoproteins haʻahaʻa haʻahaʻa i ka plasma koko,
  4. Loaʻa ia he hopena fibrinolytic (thrombo-absorbable) ma muli o ke kaohi ʻana o kahi iwi plasminogen activator inhibitor (kahi protein e paipai nei i ka synthesis o kahi kinohi fibrinolytic).

Hoʻopilikiaʻia ka hōʻemi o ka lāʻau mai ka gastrointestinal tract. ʻO ka palena maʻamau o ka lāʻau lapaʻau he 50-60% bioavailability. ʻAʻole ʻano ʻo Metformin me nā protein koko. Hoʻākoakoa ka mea i loko o nā kelepona salivary, nā ʻōpū o nā mākona, nā pūpū, a me nā aniani. I ka wā i hoʻoili ʻia ai nā keʻokeʻo. Hoʻohālikelike ʻo Mforminin monotherapy e hoʻohālikelike i nā lāʻau lapaʻau hou e hoʻemi i ka nui o ke kō.

  • ka loaʻa ʻana o ka maʻi ʻauwa
  • make me nā make ma nā maʻi me ka maʻi diabetes type 2.

Pehea e lawe ai

Uhai ʻia nā papa āpau, holoi ʻia me ka wai nui. ʻO ka 500 dosis mua ma mua o 500 i hoʻokahi manawa i ka lā, ʻo ke kiʻekiʻe ka 2.5-3 g. Manaʻo ʻia e lawe i nā papa metformin ma hope o ka ʻaina awakea a i ʻole ma mua o ka hiamoe. ʻOi aku ka nui o ka lāʻau o ka lāʻau e hoʻonui me ka liʻiliʻi. ʻO kahi nui ma mua o ka nui o ka dimethylbiguanide e hoʻopiʻi i ka ʻeha o ka ʻōpū a hoʻonāukiuki i ke kaʻina hana. ʻO ka momona metallic, nausea nā hōʻailona o kahi overdose ma nā papa mua o ka hoʻohana ʻana i kahi huahana lāʻau lapaʻau.

Me ka monotherapy me kahi lāʻau lapaʻau, ʻoi aku ka maikaʻi o ka hoʻokau ʻana i kahi hoʻolālā i hōʻoia ʻia:

  1. I ka hebedoma mua, he lāʻau lāʻau i ka nui o 500 mg ka lawe i ka manawa 1.
  2. ʻOi aku, hoʻonui ʻia ka nui o kēlā me kēia lā i 850-1000 mg a māhele ʻia i 2 mau pūhaka.
  3. Inā hōʻoluʻolu paha nā kaʻina metabolic i kahi kiʻekiʻe loa o ka 2000 mg, hoʻohui ʻia ka sulfonylureas e pili ana i ka metformin a i ʻole ka hoʻohana ʻana o ka insulin.
  4. Hoʻokumu ka hoʻonui ʻana i ka dosage i ka heluhelu heluhelu. Koho ʻia ke ʻano he lāʻau kaukau me ka lāʻau kauka.
  5. I nā poʻe maʻi maʻi, ʻo ka nui o ka nui o nā lā ma mua o 1000 mg.

Metformin: pehea ka lōʻihi e hiki ai iaʻu ke lawe a hoʻohui ʻia?

I nā maʻi me ka maʻi diabetes type 2, kū pinepine ka nīnau, pehea ka lōʻihi e lawe ai ka Metformin? Kuhi, ʻaʻole ka manaʻo o ka nīnau i kēia nīnau.ʻAʻole hiki i kekahi kauka ke kuhikuhi i ka manawa kūpono, ʻoiai ke mālama nei ka mea mālama i kēlā me kēia maʻi i kona ʻano maʻamau o ke olakino, ka pae glucose, ka hōʻeha o ka maʻi maʻi a me nā maʻi pili.

ʻOi ka maʻi diabetes mellitus ua kapa ʻia ke ahulau o ke kenekulia 21. ʻO kēia ma muli o kaʻoiaʻiʻo i kēlā me kēia makahiki ka nui o ka nui o nā mea maʻi me kēia pathology. Hōʻike nā helu i kahi 90% o nā maʻi āpau e loaʻa ana i ka lua o ka maʻi maʻi, ma waena o lākou he nui a nui nā wāhine ma mua o nā kāne.

He lāʻau lapaʻau kaulana ʻo Metformin ma waena o nā maʻi maʻi like ʻole insulin e hiki ʻole ke hoʻokō i ka hoʻemi ʻana i ke kō me ka meaʻaiʻai kūikawā a me ke ʻano. Eia kekahi, hoʻohana ʻia nō hoʻi e pale i nā hopena koʻikoʻi ma ka maʻi maʻamau a maʻa mau ʻūlū maʻi. Akā he aha ke ʻano o ka hana o ka lāʻau lapaʻau, pehea e lawe pololei ai i nā mea ʻole e hōʻino iā ʻoe iho? Ma, e hoʻāʻo e kiʻi i kēia.

Ka hana o ka hana a Metformin

Ke hana nei i ka mea hana i ke pale ʻole i ke kaʻina hana o ka gluconeogenesis e loaʻa ana i loko o ka ate. Ke emi ka hana ʻana o ka glucose i loko o kahi mea maʻi, e emi hoʻi kona pae koko. Pono e hoʻomanaʻo ʻia ma ka maʻi diabetes, ʻo ka nui o ka pae ʻai o ka glucose i loko o ka ate ka nui o ʻekolu mau manawa ko nā waiwai maʻamau.

Ma ke ate ka mea o ka enzyme i kapa ʻia AMP-hoʻoneʻe kinase (AMPK), e hana ana i ka hana nui ma ka hōʻailona ʻana i ka insulin, ka hana metabolism o nā momona a me ka glucose, a me ka paleʻana o ka ikehu. Hoʻokomo ʻo Metformin i ka AMPK e kāohi i ka hana o ka glucose.

Ma kahi o ka hoʻokipa ʻana i ke kaʻina hana o gluconeogenesis, hana i ka metformin i nā hana ʻē aʻe, ʻo ia hoʻi:

  • hoʻomaikaʻi i ka ʻikeʻana i nā ʻolua peripheral a me nā selela i ka honi e hoʻohiolo ana i ke kō.
  • hoonui i ka glucose i kaʻili e nā cell,
  • alakaʻi i ka hoʻonui nui o nā momona momona,
  • kūlike i ka komo ʻana o ka glucose mai ka papa hana ʻana o ka digestive tract.

ʻO ka lawe ʻana i ka lāʻau lapaʻau e kōkua i ka hōʻemi o ka momona ma ka poʻe. ʻO Metformin ka haʻahaʻa serum cholesterol, TG a me LDL cholesterol i kahi ʻōpū ʻole. I ka manawa like, ʻaʻole ia e hoʻololi i ka nui o nā lipoproteins o nā mea ʻē aʻe. ʻO ke kanaka olakino (me nā waiwai kūlohelohe maʻamau) e kaʻi aku i ka metformin ʻaʻoleʻike i ka hopena therapeutic.

Ke hoʻohana nei i ka lāʻau lapaʻau, hiki i ka mea maʻi ke hōʻemi i ka emi ʻana o ke kō o nā kō i ka 20%, a me ke koʻi ʻana o ka hemoglobin glycosylated e pili ana iā 1,5%. ʻO ka hoʻohana ʻana i ka lāʻau lapaʻau e like me ka monotherapy, ka hoʻohālikelike ʻana me nā lāʻau lapaʻau e hoʻohaʻahaʻa i ka wai, ka insulin a me ka meaʻai kūikawā, e hōʻemi ana i ka hoʻoulu ʻana i ka puʻuwai puʻuwai. Eia kekahi, ʻo kahi noi ma ka noiʻi 2005 (Cochrane Collaboration) i hōʻoia i ka hala ma waena o nā mea maʻi me ka diabetes type 2 a hōʻemi ʻia e ka lawe ʻana i ka Metformin.

Ma hope o ka inu ʻana i ka mea maʻi i kahi papa o ka metformin, e hoʻonui kona pae koko i loko o nā hola 1-3 a hoʻomaka ʻo ia e hana. Hoʻomaʻa maikaʻi ka lāʻau i loko o ka gastrointestinal tract.

ʻAʻole metabolized ia mea, akā excreted mai ke kino kanaka me ka urine.

ʻO ka Metformin ka lāʻau wale nō no ka pale ʻana i ka hoʻopiʻi ʻana i nā hoʻopiʻi o ka maʻi maʻi a me nā maʻi maʻi cardiovascular

Kūpono ʻia ma ka puke pai:
Ef. Cardiology a me Angiology 1/2011

MD M.N. Mamedov, M.N. Kovrigina, Ph.D. E.A. ʻO Poddubskaya

I kēia lā, ʻo metformin kekahi o nā lāʻau lapaʻau antidiabetic i hoʻohana nui ʻia. Ma 2006, ua hoʻokomo ka International Diabetes Federation i nā ʻōlelo hou no ka mālama ʻana i ka maʻi maʻi, kahi i koho ʻia ai ka metformin e like me ke ʻano lāʻau lapaʻau mua i hui pū me ka loli ola no ka hoʻomaka ʻana i ka mālama ʻana. No nā makahiki ʻelima i hala iho nei, ʻaʻole i loli kēia kūlana.

Eia nō naʻe, ua piha ka mōʻaukala o ka hoʻohana ʻana i nā biguanides i ka hana endocrinological a piha i nā manaʻolana a me nā hemahema. Ua hoʻohana ʻia nā biguanides mua - fenformin a me buformin i ka waena o ka kenekulia 20, a ua liuliu koke ʻia mai ke kūʻai aku ma muli o ka hoʻomohala ʻana i ka lactic acidosis.Ua hana ʻia ʻo Metformin e Sterne i 1957. I ka makahiki 1960, ua hoʻomaka ʻia nā haʻawina mua kauka, ka mea i hōʻike ʻia i ka emi ʻana o ke glycemia ʻaʻole i ukali ʻia e ka piʻi ʻana o ka nui o ke kino o ke kino a me ka hopena o ka hypoglycemia. I ka 1980, e hoʻohana ana i ke kaʻina hana kipi, ua hōʻike ʻia e hōʻemi ai ka metformin i ka pale ʻana i ka insulin.

I ka makahiki 1995, no ka manawa mua loa, ua ʻae ka FDA (ʻAmelika ʻAmelika ʻAmelika a me ʻAmelika Hui Pū ʻIa) i ka hoʻohana nui ʻana o ka metformin ma ʻAmelika Hui Pū ʻIa. Ma kahi noiʻi i hoʻomaka ʻia e ka FDA, ʻike ʻia ka metformin e hoʻohālikelike ʻia me ka palekana me nā lāʻau lapaʻau antidiabetic. Hōʻike ʻia ka loaʻa o nā metformin i loaʻa nā pōmaikaʻi ma luna o nā biguanides, e hōʻiliʻili nui ia i loko o ka pāpuhila liʻiliʻi a i loko o nā puhaka liʻoniʻu, ʻaʻole ia ma loko o nā ʻuhane, ʻo ia kahi papa nui o ka hoʻokumu lactate. Wahi a nā hoʻokolohua he nui, ʻo ka pinepine o ka metformin e pili ana i ka lactic acidosis ka 8.4 ma 100 tausani nā mea maʻi, a me ka maʻi i nā lāʻau antipyretic ʻē aʻe (me ka glibenclamide) - 9 i kēlā me kēia 100 tausani.

Ma ke ʻano o 50 makahiki, ua hana ʻia nā ʻike hoʻokolohua a me ka hoʻopaʻa ʻana ma luna o nā ʻano like ʻole o ka hopena a me ka palekana o ka metformin.

Nā Huaʻōlelo Antihyperglycemic o Metformin

Hoʻohālikelike ka hopena o ka metformin i ke kōmela glucose koko i ka hopena o nā hana antidiabetic. ʻAʻole he kumu o ka Metformin i ka hyperinsulinemia, ma kahi ʻē, hoʻoliʻiliʻi pinepine ka nui o ka insulin, ka mea i hui pū ʻia me ka holomua o ka naʻau o ka insulin.

I loko o kahi noiʻi hauoli nui (ʻelua makapō, randomized, pletebo-control, parallel-group study) e pili ana i 451 nā mea maʻi, nā maʻi antihyperglycemic hopena o ka metformin i aʻo ʻia. ʻO ka hoʻohaʻahaʻa ʻokoʻa i ka hoʻokaʻina o ke koko a me ka hemoglob glycated e nānā ʻia me ke kūkaʻi o ka metformin i nā inika o 500-2000 mg / lā. I ka poʻe maʻi me ka maʻi maʻi, kahi laʻa o kēlā me kēia lā o 2000 mg o ka metformin ka mea maikaʻi loa no ka mālama ʻana i nā pae glucose koko. Ma ke mākeke Lūkini, ua hōʻike ʻia nā metformin Glucofage i ʻekolu mauʻu o 500 mg, 850 mg a me 1000 mg.

Me kēia, hoʻonui ka metformin i ka hoʻohanaʻana i ka glucose i ka wā o ka hoʻopā, ka mea i hoʻopili ʻia me ka hoʻomaikaʻi ʻana i ka naʻau pakanaleka. Hoʻohui ka hoʻomaʻamaʻa glucose glucose me ka hoʻonui i ka metabolism glucose non-oxidative, ʻo ia hoʻi, ʻaʻohe hopena o ka oxygen oxidation. Ua hōʻike ʻia nā hopena o ka metformin ma ke ʻano o ka glucose i loko o ka ate i 7 nā mea maʻi me ka diabetes mellitus type 2 i ka wā mālama me ka metformin therapy i mau manawa 3 mau mahina. Hoʻopili maoli ka Metformin i ka hana o ka glucose i loko o ke akea a me ka pinepine o ka gluconeogenesis hoʻohālikelike me ka pae mua.

Ua hōʻike ʻia kahi noi maʻi maʻi Pelekane e loaʻa ai i ka metformin ka hopena o ka insulin. ʻO ka haʻahaʻa o ka insulin i ka haʻahaʻa he mau kānaka i hoʻopaʻa ʻia i ka hui metformin i hoʻohālikelike ʻia i ka hui o ka sulfonylurea (glibenclamide a chlorpropamide) paha i nā hui ʻelua a i ʻole nā ​​inikini insulin.

ʻO ka pale ʻana i ka maʻi maʻamau ma mua me ka metformin

ʻO ka pale mua ʻana o ka maʻi hānai e pili ana i ka hoʻohana ʻana i nā mea paʻakikī, ʻo ka hoʻololi ʻana o ke ʻano ola a me nā lāʻau lapaʻau i waena o nā poʻe i ka hopena. ʻO ka mea mua, aia kēia pūʻulu i ka poʻe me ka prediabetes (kiʻekiʻe wikiwiki ka glycemia a me ka hoʻohaʻahaʻa glucose ʻole).

I nā makahiki 1976-1980, e like me ka mahele o kahi noiʻi mokuʻāina e ka US National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES II), 3092 mau makua i ho'āʻo no ka hoʻohaʻahaʻa glucose. ʻO ka mua o ka hyperglycemia 2 mau hola ma hope o ka lawe ʻana he 75 g o ka glucose i pili me ka hoʻonui nui i nā hihia āpau o ka make ma ka maʻi. Loaʻa ka ʻikepili koi i ka hoʻopaʻa noi ʻana, ʻikepili mai ka Diabetes Epidemiology: Collaborative Analysis Of Diagnostic Criteria ma Europe (DECODE) i hōʻike ʻia, ka mea i hōʻike i ka hana nui o ka prediabetes i ka hoʻomohala ʻana i nā hoʻopiʻi lapaʻau o nā maʻi cardiovascular (CVD). Hana ʻia ka Hyperglycemia e ka wikiwiki o ka glucose a ma hope o ka hoʻāʻo ʻana ka glucose i ka 22,514 mau kānaka ma luna o ke kau he 8.8 mau makahiki. ʻO ka heleʻana o ka glycemia kiʻekiʻe i hoʻoulu ʻia i ka nui o ka make o ka make mai CVD. Eia nō naʻe, ʻo ka NTG (ahonui i ka hoʻohaʻahaʻa glucose) ʻoi aku ka mea nui o ka hoʻomohala ʻana i nā pilikia lapaʻau.

Ma nā puke i paʻi ʻia nā hopena o kekahi mau noiʻi o ka lāʻau lapaʻau e hoʻohana ana i nā lāʻau lapaʻau me nā ʻano hana like ʻole no ka pale mua ʻana i ka maʻi maʻi. ʻEkolu mau haʻawina noiʻi i loko o ka puke (BIGPRO 1, BIGPRO 1.2 a me DPS), ka mea i aʻo i ka hopena o ka metformin i nā hui o nā maʻi me ka ʻōpū o ka ʻōpū, hypertension, hypertriglyceridemia a me nā mea maʻi me NTG. ʻO ka Hoʻolālā Kūkā Hāpai Diabetes (DPP) kekahi o nā haʻawina noiʻi nui loa e pili ana i ka pale mua ʻana i ka maʻi maʻi. Hana ʻia ka haʻawina ma nā kikowaena 27 ma United States, i hoʻolālā ʻia no ka lōʻihi o 3 a 6 makahiki, akā hoʻopau ʻia ma mua o ka papa hana ma ʻAukake 2001, ʻoiai ke hoʻokō ʻia nā pahuhopu nui. Ma ka noiʻi DPP, ua hoʻohana ʻia ka lāʻau lapaʻau mua ʻo Metformin Glucofage ®. I loko, ua maʻi maʻalahi ʻia nā mea maʻi me NTG i ʻekolu mau pūʻulu:

  • plasebo + mau paipai no ka loli ola (ua loaʻa nā mea maʻi i nā ʻōlelo kākau no ka papa ʻaina, hoʻonui ʻia ka hana kino kino a me ka hoʻokaʻawale ʻana i ka puhi)
  • metformin (Glucofage ®) 850 mg 2 mau manawa i kahi lā + nā ʻōlelo hōʻike e pili ana i ka nohona,
  • loli ka ulu kino ʻana (ma ka liʻiliʻi o 7% ka hōʻemi ʻana o ka paona kino, haʻahaʻa-calorie a me ka hypolipidemic meaʻai, ka hana kino kino 150 min / wiki, me ka mālama mālama olakino āpau).

ʻO kahi hoʻohālikelike hoʻokūkū ma waena o nā hui placebo a me nā hui metformin he ʻelua makapō. Ma keʻano holoʻokoʻa, ua hoʻemi ʻia ka hopena o ka hoʻomohala ʻana i nā maʻi type 2 i ka 58% i ka poʻe i hoʻololi i ko lākou ola, a ma ka 31% i nā poʻe i loaʻa i ka metformin ma ke ʻano o 850 mg 2 mau manawa i ka lā no 3 mau makahiki. Ke hōʻike nei i nā subgroups i komo pū ʻia, hōʻike ʻia i ka metformin i hoʻohiki maikaʻi loa i ka hōʻemi o ka hoʻomohala ʻana i ke ʻano type type 2 i ka poʻe i lalo o 45 mau makahiki he nui hoʻi, a me nā poʻe i loaʻa i ka momona koʻikoʻi (BMI ≥ 35 kg / m 2). I kēia mau pūʻulu, hōʻemi ka hopena o ka hoʻomohala ʻana i nā maʻi diabetes type 2 e ka 44-53% a me ka ʻole o ka hoʻololi ʻana i ke ala maʻamau o ke ola maʻamau.

ʻO ka Metformin a me kahi hoʻohaʻahaʻa i ka pilikia o nā pilikia hoʻonā

I ka makahiki 1998, ua paʻi ʻia nā hualoaʻa o ka British Prospective Diabetes Study (UKPDS), kahi i hōʻike ʻia nā hopena maikaʻi loa i nā hopena hopena cardiovascular ma ka poʻe me ka maʻi maʻi. Hōʻike kēia hōʻike i ka pono o ka metformin ma luna o nā lāʻau lapaʻau e hoʻohaʻahaʻa i ka hōʻemi ʻana i nā hoʻopiʻi macrovascular a me ka hopena hoʻohālikelike i ka mālama ʻana i ka glycemia.

Ua loiloi ʻia kahi hōʻike no ka hoʻopaʻa pono ʻana i nā ʻano lāʻau lapaʻau like ʻole, me ka hoʻololi o ke ʻano ʻano, metformin, sulfonylureas, a me ka ʻomo ʻana i ka insulin i ka poʻe me ka maʻi maʻi hou. Ua hōʻike ʻia nā hopena o ka hōʻike ʻana i ka hana koʻikoʻi me ka hoʻohana ʻana i ʻekolu mau lāʻau lapaʻau i ʻoi aku ka maikaʻi ma mua o ka lāʻau maʻamau. I loko o ka ʻike o ka mana glycemic, ʻaʻole i ʻike nui ʻia i waena o nā lāʻau lapaʻau.

E like me ka hoʻomākaukau ʻana no ka metformin hoʻokolokolo, ua hoʻohana ʻo UKPDS i ka mākaukau mua ʻo ka metformin Glucofage ®.

Ua ʻoi aku ka ʻoi o ka Metformin (Glucofage ®) ma mua o nā loli ola. Hoʻohālikelike ka hopena hypoglycemic o ka metformin i ka sulfonylurea a me ka maʻi insulin. ʻAʻole i hoʻopiʻi ʻia ka hoʻomaikaʻiʻana i ka mālama glycemic me ka hoʻonui ʻana i nā pae insulin, ʻoiai ua hoʻomaikaʻi ʻia ka hoʻomaikaʻi ʻana i ka insulin.

Ua hoʻohana ʻia ka lāʻau lapaʻau i loko o nā poʻe me ka maʻi mellitus maʻi hou a me ke kūbaha a me ka momona (n = 1704 nā mea maʻi me ka nui o 120% o ke kaumaha kino kino). ʻO ka awelika therapeutic hopena o ka metformin he 2550 mg / lā. I ka hopena o ka mālama ʻana, ua kōkua nā metformin i ka hōʻemi o ka maʻi maʻamau ma o ka 36%, ka make ma muli o ka maʻi maʻi o ka maʻi o 42%, nā maʻi āpau o ka maʻi maʻi i ka maʻi o 32%, a me ka infococote myocardial e 39% (e nānā i ka papaʻaina).

Papa Hana 1. UKPDS: Ke pale aku nei i nā hoʻopiʻi cardiovascular ma o ka hoʻāla maʻamau ʻana i nā pae glucose i nā maʻi maʻi me ka maʻi maʻi hou maʻi maʻamau (n = 5100)

Nā wahi heluMetformin (2550 mg / lā)Hoʻomākaukau Sulphonylureas / insulin
Kūleʻa i ka Manaʻo%Hoʻolaha kūʻokoʻaKūleʻa i ka Manaʻo%Hoʻolaha kūʻokoʻa
ʻO ka make e pili ana i ka maʻi maʻamau↓42%0,017↓20%0,19
Kekemaka mai kekahi kumu↓36%0,011↓8%0,49
ʻO ka pilikia o ke kūkulu ʻana i kahi hoʻopiʻi ʻana↓32%0,0023↓7%0,46
Ka hopena o ka infococose myocardial↓39%0,01↓21%0,11
ʻOkelelo↓41%0,13↓14%0,60

I ka hui o nā mea maʻi e lawe ana i ka metformin i ʻekolu mau peka

Hiki paha ke metformin i nā keiki a me nā wā'ōpiopio?

Hoʻoulu ʻo Metformin i ka glycemia i nā wā'ōpiopio e loaʻa ana i ka maʻi diabetes. I ka manuahi, noiʻi ʻelua ʻelua makapō i nā keiki ʻōpio e loaʻa ana i ka maʻi diabetes 2 type, metformin nui ka hoʻemi ʻana i ka ʻaihue wikiwiki a me ka globulin glycated i hoʻohālikelike ʻia i ka placebo (p

I ʻEulopa, ua hoʻohālikelike ʻia ka metformin 500 mg me monotherapy a i hui pū ʻia me ka insulin i nā keiki ʻōpio he 10 mau makahiki a ʻoi aku. ʻO ka hoʻomaka ʻana o ka metformin he papa hoʻokahi i ka manawa a ma hope o ka hoʻokō ʻana. Ma hope o nā lā 10-15, inā pono, hoʻonui ka nui o ka lāʻau lapaʻau. Hoʻololi i ka palena o ka hopena o ka lāʻau lapaʻau e hōʻemi i nā hopena ʻaoʻao mai ka gastrointestinal tract.

Ke kākoʻo nei ke ʻano o nā alakaʻi i kēia manawa no ka mālama ʻana i ka maʻi diabetes type 2 i ka hoʻohana ʻana i ka lāʻau lapaʻau i nā keiki a me nā ʻōpio i loaʻa i ka maʻi type 2. Ua hoʻoholo ke komite maʻi ʻĀina o ka Pūnaewele ʻAmelika ʻAmelika e hiki i ka maʻi nā mea maʻi me ke ʻano maʻi o ka hyperglycemia "hiki ke mālama ʻia i ka mālama ʻana i ka papaʻai a me ka hoʻomaʻamaʻa, akā i nā hihia nui lākou e pono ai e mālama i ka lāʻau lapaʻau." Ma US, ua hoʻohālikelike ʻia ka metformin e like me monotherapy i nā ʻōpio me ka diabetes type 2 a me he ʻāpana o ka hui ʻana i nā ʻōpio kahiko (17 mau makahiki a ʻoi aku). No laila, ʻo ka metformin hoʻokahi wale nō o ka lāʻau hypoglycemic waha i apono ʻia no ka hoʻohana ʻana i nā keiki ma mua o 10 mau makahiki. Ma Lūkia, ʻEulopa a me USA, ʻo kekahi o nā lāʻau lapaʻau i kēia pūʻulu - Glucophage - ua ʻae ʻia no ka hoʻohana ʻana i ka hana pediatric, e hoʻomaka ana i ka makahiki 10.

Hoʻohālikelike

ʻO ka Metformin ka lāʻau lapaʻau antidiabetic e pono ai, a inā pono, hiki ke hoʻoikaika ʻia me nā lāʻau antidiabetic ʻē aʻe: sulfonylureas, meglitinides, glitazones, alpha-glucosidase inhibitors. Hoʻonohonoho maikaʻi i nā mea pili i nā papa kuʻuna, a ma o ke ʻano kū i ke kūpaʻa a me ka hana kūʻokoʻa o ka insulin, e hōʻemi nui ana ka metformin i nā hanana cardiovascular a me ka make.

Ua hoʻomaopopo ʻia ka Metformin a palekana. ʻAʻole ʻoi aku ka kiʻekiʻe o ka hoʻomohala ʻana i ka waikena lactic i hoʻohālikelike ʻia me nā lāʻau lapaʻau antidiabetic.

E like me nā ʻōlelo a ka International Diabetes Federation a me ka American Diabetes Association, ʻo ka metformin ka koho mua loa i nā poʻe maʻi me nā maʻi maʻi type 2. I loko o kahi papa noiʻi Polokalamu Diabetes, i hōʻemi ai ka metformin i ka hōʻemi o ka hoʻomohala ʻana i ka maʻi maʻamau i ka poʻe me nā maʻi mua o ka mea hoʻoliʻoliʻi. Wahi a kahi noiʻi ʻo Pelekānia e pili ana i ka maʻi diabetes, ma waena o nā lāʻau āpau antidiabetic, he ʻokoʻa ka metformin no ka hōʻemi ʻana i ka morbidity a me ka make. I nā ʻaina holomua ʻelua, ua hoʻohana ʻia ka hoʻomākaukau ʻana me ka Metformin maoli, ʻo Glucofage ®.

Palapala maʻi maʻi maʻi - Hōʻikeʻike ʻoihana

Inā ua hōʻike ʻoe e ka prediabetes, a laila ʻoe no ʻoe iho ke kuleana nui i kona mālama ʻana, a e loaʻa iā ʻoe ka manawa e hoʻohuli ai i kēia kūlana a hoʻopaʻa i ka hoʻomau ʻana o ka maʻi diabetes type 2. ʻO ka pohō i ka paona, mālama i kahi kīnā olakino a me ka hoʻomaʻamaʻa pinepine nei i ka hopena a pale i ka hoʻohemo ʻana i ka hoʻomaka ʻana o ka maʻi maʻi, a he hōʻemi hoʻi i kou pilikia i ke kūkulu ʻana i nā hoʻopiʻi like ʻole, e like me ke kuhi naʻau coronary a i ʻole hōʻeha. Hiki ke kani maʻalahi, akā he mea nui ia no kou olakino holoʻokoʻa a no ka pale ʻana i ka hoʻomohala ʻana i ka maʻi diabetes.

I kekahi mau pilikia, ʻo ka hoʻohui ʻana i ka meaʻai a hoʻomaʻamaʻa, hiki i kāu kauka ke kuhikuhi i ka lāʻau lapaʻau no ʻoe. Akā ua hōʻike mua nā haʻawina i nā hopena hoʻohiki i ka pale ʻana i ka maʻi maʻi ma o ka hahai ʻana i ka ʻai a hoʻomaʻamaʻa. ʻO kekahi noiʻi nui i United States (Diabetes Prevention Program) i hōʻike ʻia ʻo kēia mau loli ola e ʻoi aku ka maikaʻi ma ka hoʻohaʻahaʻa ʻana i ka hopena o ka hoʻomohala ʻana i ka maʻi diabetes ma mua o ka lawe ʻana i ka lāʻau lapaʻau.

E kāohi i kou paona

ʻO ka hapanui o ka poʻe me ka prediabetes i kaupaona ʻia a loaʻa iā lākou ka waihona kikoʻelima kino (BMI) o 25 a ʻoi aku paha. Inā he 25 a ʻoi paha ke kiʻekiʻe o kāu BMI, nalowale i ka 5-10% o kou paona e hiki ke kōkua i ka pale a hoʻolohi i ka hoʻomohala ʻana i ka maʻi type 2. Kōkua koʻikoʻi ke kōkua i kou kino e hoʻohana pono ana i ka insulin.Ua hōʻike ʻia kahi noiʻi hou nei i ka hoʻemi ʻana o ke kaumaha ma ka poʻe me ka prediabetes e hōʻemi ana i ka pale ʻana i ka insulin. Hoʻohālikelike ka pae o ka holomua no ka paona i nalowale.

E hahai i ka meaʻai kūpono

Inā loaʻa iā ʻoe ka prediabetes, hiki iā ʻoe ke pale a kali i ka hoʻomohala ʻana o ka maʻi ma o ka hana ʻana i kēia:

E kamaʻilio pū me kāu kauka e pili ana i kahi hoʻolālā meaʻai pilikino.

Ua ʻike ʻia kekahi noiʻi nui loa i ka poʻe e ʻai ana i nā lau, nā iʻa, ka mea moa, a me nā meaʻai a pau ka nui o ka haʻahaʻa o ka hoʻomōhala ʻana i ka maʻi type 2 a hoʻohālikelike ʻia i ka poʻe e pili ana i ka ʻai ʻana i ka ʻiʻo ʻulaʻula, nā iʻai ʻai, a me ka momona momona. nā huahana, kaʻaila hoʻomalu a me nā mea ʻala.

Hoʻolālā i kāu meaʻai no ka prediabetes pinepine pinepine iā ʻoe e nānā hou i nā meaʻai. Aia i kekahi mau ala maʻalahi e hoʻoponopono i kāu meaʻai. Hiki i kahi mea mālama meaʻai hōʻoia ke kōkua iā ʻoe e hana i kahi hoʻolālāʻai e kūpono i kou ola.

Hoʻopā pinepine mau

Paipai nā mea hōʻike iā ʻoe e hana i kekahi o kēia aʻe inā hana i ka hoʻomaʻamaʻa kino:

Hana ʻia i kekahi mau ʻano hana no ka 10 mau minuke a i ʻole i ka wā o ka lā, hiki iā ʻoe ke hahai i nā ʻōlelo ʻōlelo ma luna nei. Hiki iā ʻoe ke koho pono iā ʻoe iho a i ʻole ʻelua o kēlā mau ʻano hana. E kamaʻilio me kāu kauka ma mua o ka hoʻomaka ʻana i kāu papahana hoʻoikaika.

E kōkua ka hoʻomaʻemaʻe iā ʻoe e hoʻokele i kāu koko koko ma o ka hoʻohana ʻana i ka glucose e like me ke kumu no ka ikehu ma a ma hope o ka hoʻomaʻamaʻa. Kōkua lākou iā ʻoe e pane maikaʻi aku i ka insulin a hoʻohaʻahaʻa i kāu pilikia o ka ulu ʻana i ka maʻi diabetes. Eia kekahi, kōkua ka hana kino iā ʻoe e mālama i ke kaumaha olakino, hoʻohaʻahaʻa i ka kolamu kiʻekiʻe, hoʻonui i nā lipoprotein kiʻekiʻe (HDL) a i ʻole ka "cholesterol maikaʻi", a hoʻohaʻahaʻa i ke koko kiʻekiʻe. Hāʻawi kēia mau pōmaikaʻi i ka pale ʻana o nā maʻi o ka puʻuwai a me ke koko (nā maʻi cardiovascular). Hiki iā ʻoe ke hoʻonui hou i kou hopena e pili ana i ka hoʻomohala ʻana i ka maʻi maʻi ma o ka hoʻomaʻamaʻa ʻana i nā manawa lōʻihi i ka manawa o kēlā me kēia hālāwai.

Hiki i nā papa ke neʻe i ka hele a me ka hoʻoikaika ʻana i nā hana ikaika e like me nā jogging, ka holo, ka uila a me ka pāʻani ʻana i ka tennis. Ua hōʻike pū ʻia nō hoʻi nā hana ʻē aʻe, e like me ke kohi ʻana a i ʻole ke hau kai hiki nō ke loaʻa ka hopena maikaʻi. E kamaʻilio i kāu kauka e pili ana i kahi hoʻolālā no kahi papahana hoʻoikaika palekana.

Lawe i nā lāʻau lapaʻau inā hoʻoholo ʻia

I kekahi mau manawa, kauka nā kauka i ka hoʻomākaukau i papa papa, metformin pinepine. Hoʻemi ia i ka nui o ka hilo i hana ʻia e ka ate i loko o kahi kanaka me ka pale ʻana i ka insulin. Hiki i kēia ke kūpono no ka maʻi polycystic ovary syndrome. Inā ua kau aku ke kauka iā ʻoe i kahi lāʻau lapaʻau e pili ana i ka prediabetes, mai poina e lawe aku e like me ia i kuhikuhi ʻia iā ʻoe.

Inā ʻoe e inu i nā mea ulaula, e kamaʻilio me kāu kauka e pili ana i ke kiola. Hiki i ka ulaula ke hana i ka hopena i ka hoʻomohala ʻana i ke ʻano type type 2 a me kona mau hōʻemi mua ʻana. No ka ʻike hou aku, e ʻike i ka ʻāpana "Quoking Smoking."

Nānā i ke koko a me ka cholesterol

Inā loaʻa iā ʻoe ka prediabetes, a laila ʻoi aʻe ka hopena o ka hoʻomohala ʻana i kāu maʻi cardiovascular ma mua o nā mea me nā pae o ka glucose koko maʻamau. Hiki i kāu kauka ke ana i ke kaʻe o kou koko a nānā i kāu koko no ka cholesterol. Ma ka hoʻohaʻahaʻa i kāu kolamu i ka pae i ʻōlelo ʻia ai a mālama i kou koko i ke kaʻi ʻana o 140/90 halekaʻi o ka mercury, hiki iā ʻoe ke hōʻemi i kou pilikia o ka ulu ʻana o ka maʻi naʻau a me nā kīʻaha koko nui.

Ma ka hahai ʻana i kahi meaʻai kūpono a hoʻomaʻamaʻa maʻamau, hiki iā ʻoe ke mālama i ke kahe o ke koko a me ka pae i loko o nā pae i ʻōlelo ʻia. ʻO ka poʻe me ka lipoprotein kiʻekiʻe-kiʻekiʻe (HDL) pae kiʻekiʻe o 35 milligrams per deciliter (mg / dl) a i lalo, a i ʻole triglycerides o 250 mg / dl a i luna aʻe paha, he nui ka hopena o ka hoʻomohala ʻana i ka maʻi type 2.

Kālai koho

Ke kuhikuhi nei i nā papa i ka poʻe maʻi i nā makahiki 60 a keu aku ʻaʻole ke aʻo ʻia inā e hana lākou i ka hana kino olakino. Hiki i kēia ke alakaʻi i ka acidosis lactic. Pono ka hoʻoholo ʻana o ka pae o ka creatinine i loko o ka serum koko ma mua o ka mālama ʻana a ma ka manawa maʻamau i ka wā maʻi (hoʻokahi mau makahiki i kahi manawa maʻamau). Inā ʻoi aku ka pae o ka creatinine ma mua o ka mea maʻamau a ma ka palena o ka pae paha, a laila ʻoi aku ka loiloi noiʻi ʻo 2-4 manawa i kēlā me kēia makahiki. Hiki i nā poʻe pākahi ke hana i kahi papa asymptomatic no ka hiki ʻole o ka renal, no laila ke koho nei lākou i nā pae creatinine he mau manawa 2-4 i ka makahiki.
Me ka nui o ke kaumaha, pono pono ʻoe e hoʻopili i kahi meaʻai me ka paona.

ʻOiai e lawe ana i ka lāʻau lapaʻau, pono nā mea maʻi e hahai i kekahi o ka lāʻau i kuhikuhi ʻia i kēlā me kēia lā, kahi mea e noʻonoʻo ai i ka hoʻoili ʻia ʻana o ka ʻai o ka kalaiola ma ka lā i ka lā I ka hoʻomaka ʻana o ka lawe diuretics, nā lāʻau a me nā anti-inflammatory non-steroidal a me nā lāʻau antihypertensive, aia paha kahi hoʻopiʻi like me ka maikaʻi ʻole o ka renal. I kēlā mau mea maʻi, pono e hoʻohana ʻia ʻo Metformin me ka akahele e pili ana i ka hiki ke hoʻopau ʻia i ka hana renal.
Ma hope o ka hana ʻana, hoʻomau ka lāʻau lapaʻau ma hope o 2 mau lā. Ma mua o kēia wā, ʻaʻole pono e lawe ʻo Metformin. Lawe ʻia nā hoʻokolohua hoʻopaʻa noiʻi no ka mālama ʻana i ke ʻano o ka maʻi maʻi i mālama pono ʻia a me ka manawa maʻamau, me ka nānā ʻana i kekahi mau manawa o ka manawa.

Kāla nui

Lula:KAHOLAHA
ʻĀkau ATX:A10BA02 -

ʻO ka maʻi diabetes mellitus kekahi o nā pilikia koʻikoʻi o ka lāʻau lapaʻau hou. Hānai ʻia ʻo ia i kēia kūlana e ka uku nui o ka mālama ʻana, ʻeha a paʻakikī loa (a i ʻole nā ​​maʻi āpau) nā hoʻopiʻi, a me ka make kiʻekiʻe. No laila, ma waena o nā mea maʻi e loaʻa ana i ka maʻi type 2, ʻo ka make ma 2-3 ka manawa i ʻoi aku ma mua o ka lehulehu. Hoʻolālā ʻia ka metformin lapaʻau hypoglycemic waha e hakakā like me kēia maʻi, "ʻono" i ke kani, akā ʻaʻole naʻe he kumu o ia mau mea. I kēia lā, ʻaʻole hiki i kēia lāʻau lapaʻau ke kapa ʻia i kekahi ʻano ʻano hoʻokolohua kūpono: ua hoʻolauna ʻia i loko o ka hana endocrinological mai ka hopena o ke kanalima. 'o ke kenekulia hope. I kēia manawa, metformin is, me ka ʻole o ka exaggeration, ʻoi aku ka maʻamau o ka papaʻaila e hoʻohaʻahaʻa i ka wai. ʻO ka hana o kāna hana i aneane loa i ke kau ʻana ma nā pale, a ua hana pū kēia me ke hoʻohui no ia. Hoʻopili ka Metformin i ke kaʻina hana o ka glucoseoneogenesis (synthesis glucose) i loko o ka ate, e hoʻoneʻe ana i ka lilo ʻana o ka glucose i loko o ka ʻōpū liʻiliʻi, hoʻonui i ka hiki i nā kuhi peripheral e hoʻohana ai i ka glucose, a hoʻonui i ka hoʻoweliweli hou ʻana o nā kino i ka insulin. ʻO ka mea nui loa, ʻaʻole i pili ka lāʻau lapaʻau i ka hana ʻana o kona iho ponoʻī e ka pancreas a ʻaʻole i kumu ka hopena o ka hypoglycemic ʻano maʻi o kekahi mau lāʻau hoʻohiolo haʻahaʻa (ʻo ke ʻano nui loa o ia paha he hypoglycemic coma).

ʻO nā hopena lāʻau ʻē aʻe o ka lāʻau lapaʻau e komo i ka emi ʻana o ka hiki ʻana o ka triglycerides a me nā lipoproteins "hewa" maikaʻi (LDL) i loko o ke koko, ka hoʻokau ʻana (a i kekahi mau manawa a he hōʻemi) i ka paona pono ʻana o ka mea maʻi, a me ka hana fibrinolytic (antithrombic).

Hoʻoholo ʻia ka hopena o ka metformin e ke kauka i kēlā me kēia hihia a kau ʻia i ka pae mua o ka glucose i ke koko. Wahi a nā ʻōmike holoʻokoʻa, hoʻomaka ka lāʻau lapaʻau e lawe me ka 500-1000 mg (kahi mea e like me nā papa 1-2. Ma hope o 10-14 lā, ʻae ʻia e hoʻonui i ka ʻai, e pili ana i nā kuhikuhi o kēia manawa i ka paʻa ʻana i ke koko.ʻO ka mālama mālamaʻana o ka metformin ka pilina mai 1500-2000 mg, ʻo ka nui ka 3000 mg. ʻO nā maʻi makua ka hihia kūikawā. ʻO ka mea mua, pono e hoʻomaopopo ʻia i loko o ka poʻe i ko lākou mau makahiki he ʻumikūmālua, ka mea, ʻoiai ʻo ko lākou mau makahiki, e hoʻomau nei i ka hana ma ke kino ikaika, hiki i ke metformin ke hana i ka acidactact lactic Ma kēia mea, lawe ʻia ka lāʻau i loko o nā mea maʻi like a contraindicated. I nā kūlana ʻē aʻe, pono nā ʻelemakule e lawe i kahi o mua o 1000 mg o ka metformin i kēlā me kēia lā. Pono ʻia nā papa e lawe ʻia me nā meaʻai a ma hope koke iho me kahi aniani o ka wai. Hoʻokaʻawale ka ʻokoʻa o ka lā i kēlā me kēia lā he mau 2-3.

Lapaʻau

ʻOiea hypoglycemic oral mai ka hui o ka biguanides (dimethylbiguanide). Hoʻopili ʻia ke ʻano hana o ka metformin me ka hiki iā ia ke kāpae i ka gluconeogenesis, me ka hoʻokumu ʻana i nā momona momona a me nā mea hoʻoneʻe o ka momona. Hoʻonui i ka paʻakikī o nā receptors peripheral i ka insulin a me ka hoʻohanaʻana i nā glucose i nā cell. ʻAʻole hoʻopilikia ka Metformin i ka nui o ka insulin i ke koko, akā hoʻololi i kona pharmacodynamics ma ka hoʻemi ʻana i ka ratio o ka lā i hoʻopaʻa ʻia ai ka insulin i ka manuahi a hoʻonui i ka pae o ka insulin i ka proinsulin.

Hoʻonohonoho ka Metformin i ka synthesis glycogen ma ka hana ʻana i ka synthetase glycogen. Hoʻonui i ka hiki o ka halihali i nā ʻano kīwili o nā membrane glucose. Hoʻopili i ka hoʻopili ʻana o ka pehu o ka glucose.

Hoʻēmi i ka pae o ka triglycerides, LDL, VLDL. Hoʻoulu ʻo Metformin i nā waiwai o fibrinolytic o ke koko ma o ke kāohi ʻana i kahi mea hoʻoneʻe i ka mea hoʻonāukiuki plasminogen.

ʻOiai ke lawe nei i ka metformin, paʻa mau ke kino o ka mea maʻi i ka hoʻomau ʻana a i ʻole ka hoʻohaʻahaʻa ʻana.

Lapaʻau lāʻau

Ma hope o ka lawelawe waha, ua hoʻopili mālie ʻia ka metformin a paʻa i ka hoʻopili ʻana mai ka ʻōpala. Loaʻa ka C max i ka plasma ma hope o nā hola he 2.5. Me kahi paona hoʻokahi o 500 mg, ʻo ka bioavailability kūleʻa he 50-60%. Me nā ingestion like ʻole, ua hoʻemi ʻia a emi aʻe ke ʻano o ka hoʻopili ʻana o ka metformin.

Ua hoʻolaha koke ʻia ʻo Metformin ma ke ʻano o ke kino. ʻAʻole hiki ke hoʻopaʻaʻia i nā protein plasma. Hoʻomili ia i nā kuhi salivary, nā pēpē a me nā pōpoki.

I ka wā i hoʻoili ʻia ai nā keʻokeʻo. T 1/2 mai ka plasma he 2-6 hola.

I ka hihia o ka hana renal impaired, hiki i ka cumulation o metformin.

Waiho I Kou ManaʻO HoʻOpuka