He aha ka mea e hana ai kahi keiki i hoʻāla ai i ka acetone i loko o kāna urine: nā kumu, mālama, pale

10 mau minuke Kau ʻia e Lyubov Dobretsova 1552

ʻO ke ʻano o ka Acetone i loko o ka mimi o kahi keiki (ketonuria a acetonuria paha) ke ʻano maʻamau. Hiki iā ia ke ulu i ke ku i ka wā o nā haunaele o nā wā kuʻuna i nā keiki olakino, a ma muli o ka hiki ʻana o nā maʻi maʻi mau ka ʻano o ka ʻano nui.

I ka manawa like, ʻaʻohe mea o ka etiology o nā kumu i kumu ketonuria, he mea weliweli loa kēia kūlana no ke kino o ke keiki. Hōʻike pinepine ʻia nā hōʻike me ke nānā ʻana i ka manawa kūpono a me ka mālama pono ʻana i ka lāʻau lapaʻau a hiki i ka hoʻomaka ʻana o ka coma a hiki hoʻi i ka make.

ʻO ka kaana o ka hopena o ka acetonuria i nā keiki

ʻO ka acetone Elevated i loko o ka urine o kahi keiki e hele ana ma muli o ka acetonemia (ketoacidosis) - ka hōʻiliʻili o nā kino ketone (acetone, acetoacetic a me nā beta-hydroxybutyric acid) i ke koko. Me ka hoʻonui o ka kao o ka ketones i loko o ke koko, hoʻomaka nā keiki i ke kuʻi i ka ulu ʻana mai ke kino e hōʻemi ai i ka hopena o nā toxic. No laila, i loko o ka urine, ua ʻike ʻia kahi kikoʻī o nā kino ketone, e kuhikuhi ana i ka acetonuria i nā huaʻōlelo o ka ʻenehana ma mua o nā mea maʻi.

Mai ka nānāʻana o ka hopena o ka hopena, ʻo ka acetonuria he hopena o acetonemia. I loko o nā keiki, ʻo ia mau maʻi ka maʻi maʻamau ma muli o ka loaʻa ʻole o kekahi manawa i ka manawa e hoʻoulu i ka hana o kā lākou hana maʻamau. I mea e hoʻomaopopo ai i ke kiʻi holoʻokoʻa o ka hoʻomohala o ka ketonuria, he mea nui ia e ʻike ai i hea a pehea e komo ai ka acetone i ke kahawai a no ke aha e weliweli ai ka hoʻonui ʻana i kona neʻe no nā keiki. ʻO ka maʻamau, ʻaʻole pono ke keiki he acetone i loko o ka pāʻai.

Hōʻike ka ketones i kahi waena i waena o nā hana metabolab - ke kāpili ʻia ka glucose i nā protein a me nā lipids (nāʻai). ʻO ka Glucose (kōpō) ke kumu nui o ka ikehu no ke kino kanaka. Hoʻonohonohoʻia ia mai nā palaka haʻahaʻa maʻalahi i loaʻa i loko o ka hana kai. Ma waho o ka nui o nā kahe o ka ikehu, ʻaʻole hiki i nā keʻena ke hana maʻamau (ʻoi aku hoʻi no nā ioi a me nā ʻiʻo).

Penei ka mea, inā no kekahi mau kumu, ua hoʻemi ka ʻōlelo glucose i loko o ke koko, e hoʻoikaika ʻia ke kino e loaʻa iā ia mai kāna mau iho pono ʻole, e uhaʻi i nā lipids a me ka protein. ʻO ke kaʻina kēia kaʻina a ua kapa ʻia ʻo gluconeogenesis. Me ka lawa o ke kino e hoʻohana i nā kino ketone olakino e hūnā ana i ka wāwahi o nā protein a me nā lipids, ʻaʻohe o ka manawa e hōʻuluʻulu i ke koko.

Hoʻokomo ʻia ka huehue i loko o nā lau i nā pūpū kī ʻole ʻole, a hoʻokaʻawale ʻia mai ke kino kanaka me ka urine a lilo i ea le ea. I nā hihia i hana hou ʻia nā kino ketone ma mua o ke kino e hoʻohana ai a kāpae ʻia, akā ʻeha ko lākou hopena iʻa no ka pili ʻana o nā kelepona āpau. ʻO ka mea mua, ua kūleʻa ka pūnao kūpili (ma ka pūnāwai, ʻōpū o ka lolo) a me ka ʻōnaehana kūwili - ma muli o ka inu ʻana, ua kūleʻa ʻia ka gastrointestinal mucosa (gastric) a laila, e alakaʻi ai i ka luaʻi.

Ma muli o kēia hala ʻole, nalowale nā ​​keiki i ke kahe - me ka urine, luaʻi, a me ka ea hoʻi i ka ea. Hoʻopilikia kēia i nā maʻi metabolic a me kahi loli i ke kahe o ke koko acid, i nā huaʻōlelo ʻē aʻe, hele mai ka metabolic acidosis. ʻO ka hemahema o ka mālama ʻana i ke olakino e alakaʻi i ka coma, a make ke keiki mai ka cardiovascular failed or dehydration wale nō.

He mea nui ia e ʻike i nā mākua no ke aha e hiki ai i ka ketonuria i nā keiki ke ulu, a me nā hōʻailona nui o kēia ʻano. E kōkua kēia i kā lākou manawa e ʻike i nā hōʻike mua o ka pathology a hana i nā hana kūpono e hoʻopau ai. No laila, ʻo nā kumu nui no ka hoʻonui ʻana i nā ketones i ke koko, a no laila i ka pā kīpē o nā keiki, penei ka mea like, penei.

Hoʻemi i ka hoʻoliʻiliʻi koko:

  • ka nele i nā hoʻoneʻe haʻawaʻi maʻalahi i ka meaʻai - me ka manawa lōʻihi ma waena o nā papaʻai, kahi kīnā ʻole paʻa a paʻa ʻole.
  • ʻO ka hoʻoemi ʻana i nā hana o ke kaʻina kalaiwa e pili ana i ka lawa o nā enzyme a i ʻole kā lākou kaha,
  • hoonui ka nui o ke kō i loko o ke kino - nā hōʻeha, nā hana, ke kaumaha, ka hoʻomaha ʻana i kahi maʻi maʻi, ka maʻi, ka noʻonoʻo a me ke kaumaha.

ʻO ka hana nui o nā protein a me nā wai momona me ka meaʻai a ma muli o kahi gastrointestinal dysfunction, e alakaʻi ai i kahi hōʻino o kā lākou hana. Pono kēia i ke kino e hana i nā kūlana no ka hoʻohana nui ʻana i nā protein a me nā lipids, e hele ana i ka gluconeogenesis. Ua kū ka maʻi diabetes mellitus ma ke ʻano he hopena kaʻawale e alakaʻi ana i kahi kiʻekiʻe o nā kino acetone, i kapa ʻia ʻo ka maʻi diabetes ketoacidosis.

Hoʻokumu kēia ʻano i ke ʻano o ka nele o ka insulin, i ka wā hiki ʻole ke loaʻa kahi kiʻekiʻe o ka glucose a i ʻole ke kau ʻia ma muli o ka pancreatic dysfunction. Pono e hoʻomanaʻo i ka mahana i nānā ʻia i ke keiki no ka manawa lōʻihi, hiki ke hoʻonui pinepine ʻia i ka nui o ka acetone i loko o ke koko a me ka hoʻoneʻe. ʻO kahi ma lalo iho nei kahi papaʻaina o ka nui o ka hoʻoliʻi koko koko no nā keiki o nā makahiki ʻokoʻa.

MakauNā hōʻailona kuhikuhi (mmol / l)
Tihi 1 makahiki2,8-4,4
1 ka makahiki3,3-5
2 makahiki
3 mau makahiki
ʻO 4 mau makahiki
5 mau makahiki
6 mau makahiki3,3-5,5
Mau makahiki 8
10 mau makahiki a keu aku

Hōʻike pinepine ʻia ka Acetonemia i ka wā kamaliʻi e kahi paʻakikī o kekahi mau hōʻailona, ​​ka mea i kapa ʻia ʻo ka acetone crisis (AK). Inā hana hou ʻia nā ʻano ʻelua a ʻelua paha mau manawa, a laila ua hoʻokū ʻia ka maʻi maʻi o ka maʻi acetonemic (AS). Wahi a nā mea e alakaʻi ai i ka piʻi o ka acetone i ke koko, ua kaawale ka mua a me ka lua.

Hoʻopau ka hope i ka hopena o nā maʻi, e like me:

  • Nā alahele o kahi ʻano infectious, ka mea i hōʻike ʻia e ke kuni nui a me ka luaʻi (flu, tonsillitis, SARS, maʻi maʻi),
  • kahi āpau (nā maʻi o ka ʻāpana gastrointestinal, ate, kidney, thyrotoxicosis, anemia, diabetes mellitus, etc.),
  • nā hōʻeha koʻikoʻi ma muli o ka trauma, ka hōʻoki ʻana ma ka hana.

ʻOiai ʻo ka AS maʻamau ka hapanui o ka nānā ʻana i nā keiki e loaʻa ana i ka diathesis neuro-arthritic (NAD), ʻoi ʻia ka ʻikepili hoʻi. ʻAʻole manaʻo ʻia ʻo NAD i kahi maʻi - he ʻano ʻano hana ia i ka hoʻolālā ʻana o ke kumukanawai, i hui pū ʻia me kahi predisposition i ka hopena o nā hopena pathological i nā hopena o ke kaiāulu.

Me kēia hana hoʻowalewale ʻana, ʻike ʻia ka nui o ka excitability, kahi loli i ka protein-lipid metabolism, a me ka ʻike ʻole ʻia o nā enzyme. E like me ke kānāwai, ua hoʻokaʻawale ʻia nā keiki me ka uka waikona uric ma ka haʻi ʻia ʻana o ke aniani, ka ʻeuʻeu a me ka excitability kiʻekiʻe. ʻOiai kekahi mea maʻamau lākou ma mua o kā lākou mau hoa i ka hoʻomohala naʻauao.

ʻO ka kūlana o ka kūlana ʻuhane a he kūpaʻa pinepine ʻia a hui pū ʻia me enuresis (ka pale ʻole ʻole) a me ka ʻūhā. Nā hoʻololi i ka maʻi o ke kaʻina metabolic i nā keiki e hōʻeha nei iā NAD i ka hōʻeha ʻana i nā hōʻeha nui i nā ʻā a me nā iwi, a ma loko hoʻi o ka ʻōpū. Hiki i kekahi mau mana o waho ke hoʻonāuki iā AK i kahi keiki me ka diat acid acid:

  • ke kūpaʻa ʻole ʻana a i ʻole kūpono ʻole paha,
  • hopohopo i ke kaumaha, makaʻu, ʻeha, ʻehaʻeha
  • nā manaʻo kūpono keu
  • Hōʻike ka lōʻihi o ka lā
  • ka hoʻoikaika kino.

No ke aha ʻoi aku ka maʻalahi o nā keiki i ka hoʻomohala ʻana o nā māla?

ʻO ke ketoacidosis Nondiabetic he ala no ka mālama mua ʻana i nā keiki mai ka makahiki 1 a hiki i ka 11-13 makahiki. ʻOiaʻiʻo, nā kānaka āpau, me ko lākou nānā ʻana i ka makahiki, ua ʻike ʻia i nā maʻi a me nā maʻi ʻē aʻe, a loaʻa pū kekahi mau hōʻeha. Akā i ka manawa like, i loko o nā pākeke, ketonemia a me kona hopena, ketonuria, ma ke ʻano he kānāwai, kū wale nō e like me ka hoʻopiʻi ʻana o ka maʻi mellitus i loko o ke ʻano o ka decompensation.

A ma muli o nā haʻawina, ua huli nei i loaʻa kēia ʻano maʻi ma muli o nā hiʻohiʻona physiological o ke kino o ke keiki, i lilo i mea hoʻonāukiuki i ka hoʻomohala ʻana o ka ketoacidosis.

  • ʻO ka mea mua, ke hoʻoikaika nei ke keiki a neʻe nui nei, e koi nui ana i ka ʻoi aku o ka ikaika ma mua o ka pākeke.
  • I loko o nā keiki, ʻaʻole i kūkulu ʻia nā hale hoʻoleʻa haʻahaʻa ma ke ʻano o ka glycogen, aʻo nā pākeke ka nui o ka nui o ke kino e kali mālie i ke kino no nā manawa pōʻino.
  • I ka wā kamaliʻi, aia ka hapa o ka physiological o nā enzymes e hāʻawi ai i ke ʻano o ka hoʻohana ʻana i nā kino ketone.

I ka nui o nā hihia, ua pau nā manawa o ka acetonemic syndrome e hōʻehaʻeha i ke keiki ma ka hoʻomaka ʻana o ka wā ʻōpiopio, ma ka makahiki o 12 mau makahiki.

Nā hōʻailona o ka acetonuria

Hiki ke ulu wikiwiki nā ʻōmaʻomaʻo o kēia ʻano, a me kekahi mau hanana wikiwiki. ʻO ka pinepine ka loaʻa ʻana o kēia:

  • ka molowele pinepine ʻia, me ka nui o ka hopena i ka komo ʻana o ka wai a i ʻole kekahi meaʻai,
  • ʻeha i loko o ka ʻōpū o kahi ʻano spastic,
  • fiva
  • ka hoʻonui ʻana o ka ate.

Aia kekahi mau hōʻailona hoʻi o ka puʻuwai a me ka hoʻohuihui - maloʻo a me ka palu o ka ʻili, ka hoʻemi ʻana i ka nui o nā urine i hoʻokuʻu ʻia, nāwaliwali, kahi alapine e hoʻopuni ai a me kahi ʻūhā ma nā ʻālina. A laila hiki mai paha nā hōʻailona o ka haunaele i ka hana o ka ʻōnaehana ma waena, - i nā papa mua o ka ketonemia he ʻoliʻoli nui e hoʻololi koke ʻia e ka nāwaliwali, lethargy, mau hiamoe. Hiki i kēia ʻano ke lilo i kahi coma, a ma kekahi mau manawa e ulu ʻia ka maʻi hoʻokūkū.

Akā ʻo ka hōʻailona mua loa e mālama pono ai nā mākua a me nā ʻohana o ke keiki, ʻo ia, ʻo ka ʻō o ka acetone mai ka waha, a me ka pōkole a me ka urine. Ka hona o ke ʻano o nā ʻoni ketone - he ʻano momona a ʻono ʻole ia, e hoʻomanaʻo nei i ka huʻihuʻi, a ua ʻāpala maoli i nā hua ʻala.

Ikaika loa ke kaona a ʻike koke ʻia aku me ka pili ʻana i ke keiki, akā i kekahi manawa i hiki ke hoʻomaopopo ʻia, ʻoiai inā he ʻano nui loa ke ʻano o ke pēpē a ʻo ka hapa nui o nā hōʻailona o ka acetonia ma ka maka.

I loko o ka huli ana o ka urine, ua ʻike ʻia ka ketonuria, i ka biochemistry o ke koko, he ʻaʻano i ka nui o ka glucose a me nā chlorides, kahi nui o ka pae o ka kolamu a me lipoproteins, acidosis. Ma kēia hihia, ke hoʻonui ʻia ʻana o ka nui laʻikaʻe o ke koko o ka erythrocytes (ESR) a me ka hoʻonui ʻana o ka nui o ka leukocytes e hoʻoholo ʻia i kahi hōʻike koko ākea. Ke hele nei ka AS kekona, ʻo nā hōʻailona o ka maʻi lalo e hui nei i nā hōʻailona o ka ketonemia maoli.

Hiki iā ʻoe ke hoʻoholo i ka ketonuria ma ka home me ka hoʻohana ʻana i nā kaha hōʻike hōʻike kūikawā. Hoʻoikaika ʻia ke kaula i loko o kahi pahu momona me ka urine a laila hoʻohālikelike ʻia ka pale hua ma ke ʻano kala i hoʻopili ʻia i ka pā. I ka wā i hoʻonui iki ʻia ai ka nui o nā ketones, ʻo kona kala ka huli ʻulaʻula, a me kahi kiʻekiʻe kiʻekiʻe, huli ke kihi i ka poni.

Pehea e wehe ai i nā ketones mai ka iomi

Ke kūpaʻa nā hōʻailona o ka acetonemia no ka manawa mua, ʻo ia hoʻi ʻo ka acetonuria, pono nō ʻoe e kono aku i kahi kauka a kipa paha i kahi haukapila no nā ʻōlelo aʻo. Aia i ka paʻakikī o ke kūlana o ka mea maʻi, e kuhikuhi ʻia ka lāʻau lapaʻau o waho a i ʻole ka hoʻomaha hoʻokipa. Inā ʻae ʻia ka mālama ʻana o ka pēpē i ka maʻi ma ka home, e wehewehe iki ke kauka i ka mea e hana ai i nā mākua e kōkua i kona kino e pale i nā mea ʻala.

I loko o nā kūlana i hoʻokumu ʻia ai ke ʻano maʻi i nā keiki, hoʻokūkū pinepine nā ʻohana i nā hōʻike ma ka home. A aia wale nō i nā kūlana paʻakikī i loaʻa iā lākou ka mālama mālama olakino, kahi e hoʻopili ai i ke aʻo ʻana i ke kino a me ke koho ʻana i ka pili paʻakikī. Hoʻokumu ʻia nā hana Therapeutic i ʻelua mau ala - ʻo ka wikiwiki wikiwiki o ka acetone a me ka hoʻonui hou i nā pae glucose.

E hoʻohui i ka nele o nā glucose, hāʻawi nā keiki i kahi mea momona. Hiki iā ia ke kaomi, ka hoʻohui o kā lākou hua maloʻo, 5% hopena o ka glucose i loko o kēia launa, a me nā hopena wai-no ka Regidron. E hoʻemi i ka luaʻi, hoʻohāinu ʻia ke keiki mai kahi punetala i kēlā me kēia mau minuke. E wehe i ka acetone, hana ʻia ka hoʻomaʻemaʻe hoʻomaʻemaʻe i nā keiki (i kekahi manawa me kekahi ʻano maʻamau), a me nā mea hoʻihoʻi - a me nā mea hoʻihoʻi - ua kau pū ʻia nā enterosorbents. Eia nā mea penei: Enterosgel, Polysorb, Smecta.

ʻO ka inu ʻana i ka nui o ka wai e alakaʻi i ka hoʻonuiʻana i ka nui o ka urine, e kōkua nō hoʻi i ke hōʻemi ʻana i ka hoʻokaʻina o nā ketones. No laila, ʻo ka hopena kūpono loa e nānā ʻia ke hoʻololi ʻana i nā mea momona me nā wai kohua maʻamau a i ʻole ka alkaline mineral water, me ka laiki laila. Wahi a ka pediatrician maikaʻi a alakaʻi ʻo Komarovsky, ʻaʻole pono nā mea a pau e koi i ka pēpē e ʻai ai, akā, e mālama ʻia no ka mālama ʻana ʻaʻole ia pōloli.

Inā hōʻole ke keiki i ka meaʻai, a laila ʻoi aku ka maikaʻi e hāʻawi iā ia i nā meaʻai a me nā melemā o ka lolo - wai oatmeal a i ʻole semolina porridge, ʻāpala iʻa, kākala huala, ʻele ʻia. Me kahi kūlana paʻakikī o ka mea maʻi, neʻe lākou i ka haukapila a hoʻokau i ka maʻi infusion, kahi e hoʻopili nei i ka hoʻomaka ʻana o nā hopena lapaʻau e kālai a intravenously.

Kāohi

Ma hope o ka hemo ʻana i ke keiki o nā hōʻailona o AK, pono ia e hana i nā kūlana o kēia ʻano ʻole. Inā ʻike ʻia ka ketonuria no ka manawa mua, e hāʻawi ka mea pediatrician i kahi maʻi maʻamau o ke koko a me ka urine a kuhikuhi i kahi ultrasound o ka pancreas a me nā palu. Inā hele pinepine ʻia nā ʻano kīnā ʻole, a laila e pono ke hoʻoponopono ʻia ke ʻano o ke ʻano o ke pēpē a pono e nānā ʻia nā mea nui o kāna meaʻai.

No kahi keiki i makemake i ka ketonuria, lawa a hoʻomaha hoʻi, a me ka hōʻike pinepine ʻana i ka hau hou, he mea nui ia. Pono nā keiki me NAD e kaupalena i ke nānā ʻana ʻo TV a ʻaʻole ʻae ʻia lākou e pāʻani ma ke kamepiula. Hoʻopilikia pinepine ʻia nā hana noʻonoʻo noʻonoʻo a me nā hoʻomaʻamaʻa hāmeʻa ikaika. ʻO ke koho ʻoi loa no nā kamaliʻi e hele maʻamau i ka wai ʻauʻau.

Mai poina e pili ana i ka mea maʻamau nā kaʻai ʻole, ka mea e hoʻopalike ai i ke kau ʻana o ka meaʻai, e hoʻonui ai i ka kaila o nā kino ketone. ʻO kēia ka momona momona, nā hānai ikaika, nā iʻa i kāʻai, ʻohi aihīlu, a pēlā pū kekahi. Pono e hoʻokaʻawale i nā kalapona e kūleʻa i ka hoʻohālikelike - ke kō, ka meli, ka meli, nā hua, ka honi. Me ka syndrome acetonemia kūloko (i ka manawa, no ka laʻana, ulu ke ʻano me nā maʻi ARVI) pono ia e mālama i ka maʻi wale nō, akā e nānā pono hoʻi i ka regimen inu hoʻonui me ka hoʻopuka ʻana i ka nui o ke kō.

Pehea e kūleʻa ai ka acetone i ke kino?

I ka hoʻāhu ʻana, ua hāhū ʻia nā mea kanu i ka glucose a kau i ke kahe i loko o nā ʻāpana. Hoʻopili kekahi wahi o ka pūnao mea i hoʻolilo ʻia e nā sela me ka hoʻokuʻu i ka ikehu, a ʻo ka lua ka hoʻololi i ka glycogen a hōʻiliʻili i ka ʻili o ke ake. Me ka mālama kino koʻikoʻi - ke kaumaha, hoʻopau i ka hana kūlohelohe - hele hou ka glycogen i ke kahe koko.

I ka hapa nui o nā poʻe, he nui ka mana kumulative o ka pipi, no laila ʻaʻole holo nā mālama kālā i kahi manawa lōʻihi. Akā i ka 17-20% o nā keiki ʻōpiopio, hōʻiliʻili wale ke kikoo liʻiliʻi i kahi liʻiliʻi o glycogen. A inā ua maloʻo ia, hoʻomaka nā lipids (nā pelaka) i mea hoʻonaninani. I ka wā e hoʻokaʻawale ʻia, ʻike ʻia nā kino acetone a ketone paha. Inā ʻaʻole i lawe ʻia nā huahana metabolic mai ke koko no ka manawa lōʻihi, ināʻoi aʻe ka maikaʻi o ka maikaʻi o ke keiki.

Hoʻokomo ʻia ka Acetone i nā mea hoʻopiʻi e hoʻopili, hoʻonāukiuki i ka luaʻi. Hoʻopilikia wale ka hana hoʻohālikelike o ka lilo o ka pale o ka pale, ma muli o ke kahe o ka acetone i ke kino e hoʻonui.

ʻO ke kaulike o ka acetone i ka pāʻai

ʻO nā kino ketone nā huahana metabolic i hūnā ʻia e ka aʻai ʻili. Hoʻokomo lākou i ka metabolism, ka hoʻokuʻu o ka ikehu mai nā lipids. E pili ana kēia:

  • ʻO ka moliki beta hydroxybutyric,
  • acetone
  • ka huehae acetoacetic.
ʻO ka Acetone kahi huahana hoʻomaha o nā momona momona. Hoʻokumu ʻia ia i ke koko ma nā wahi liʻiliʻi.

No laila, i ka wā o ka urinalysis maʻamau (OAM), ʻike wale ʻia nā ala o ka acetone. ʻAʻoleʻoi aku kona pae i ka urine i kēlā me kēia lā ma mua o 0.01-0.03 g.

No ke aha ke keiki e hoʻonui ai i ka ketone

Inā ʻike ka acetone i loko o ke kino o ke keiki, ʻo ia ka manaʻo o ka hoʻololi ʻana o nā waikawa amino a i ʻole lipids. Ma muli o ka immaturity ka hana ʻana, hana hewa ka pānaʻi ʻana. Me ka maʻi hōʻino, ʻo ka 5% o nā keiki me ka hōʻeha o nā metabolic. Inā nele ke kino o ke keiki i nā pōkole, hana ʻia ka lipid metabolism. Ke wāwahi ʻia ka momona, hoʻokumu ʻia ka nui o ka acetone, e alakaʻi ana i ka lāʻau ʻalo.

ʻO nā kumu nui no ka hoʻonui ʻana i ka acetone:

  • lawa ʻole kōpae o ka glucose me ka meaʻai,
  • ka mea nui o nā lipids i ka meaʻai,
  • ka malabsorption o kā kaola i loko o ka ʻōpū,
  • ola kino ʻole i nā pēpē
  • e pili ana i kaʻai paʻa ʻana
  • mea hoʻonā a ʻiole paha nā mea hoʻowalewale o ka ʻili kūwaha,
  • huehue.

Ka hoʻonui ʻia ʻana o ka pae o ka acetone i ka urine, e hui pū ʻia me ka uhai ʻole ʻia o ka hoʻāla ʻana o ka wai-electrolyte, he hopena pathological i ka pā ʻana o ke aʻi a me nā wahī o ke keiki.

ʻO kahi hoʻololi i ka ʻike o nā ketones kekahi mau hōʻike i nā maʻi.

  • gastroenteritis
  • hememia anemia,
  • nā lolo ʻōpū
  • tirekaxosis
  • ka laila hopohopo,
  • ʻO ka maʻi Herenko-Cush,
  • decompated hoʻōla,
  • hepatocellular carcinoma,
  • ka maʻi kanesa (leukemia).

ʻO nā mea i hoʻohālikelike i ka acetonuria:

  • kaumaha ma ke alo o ka naʻau,
  • pinepine pinepine i ka ARVI,
  • neuroinfection
  • hewne
  • Huaʻa a me ke kō a ka mineral,
  • ka ʻaila kino.

ʻO ka hoʻonui nui o ka acetone i loko o ke kino o nā keiki hānau hou ma ka 80% o nā hihia e pili pū ana me ka maʻi toxicosis i ka makuahine.

Hōʻuluʻulu ka pūʻulu pilikia i nā keiki me ka diathesis neuro-arthritic, no ka mea ke kokoke lākou i ka wikiwiki o ka hoʻoiho ʻana o ke ʻano a me nā hale kūʻai glycogen i loko o ka ate.

Nā hōʻailona o ka Acetone Elevated

Loaʻa ka nui o ka acetone ma serum e loaʻa ma 20% o nā keiki o kahi ʻōpiopio'ōpio. Hōʻike ʻia kahi maʻi metabolic e nā hōʻailona o ka ʻona a me kahi ʻanā ʻano e hele mai ana mai ka waha.

Pehea e hoʻoholo ai i ka acetonuria i kahi keiki.

  • makaʻi ʻana no nā lā he 2-3,
  • a palapa o ka ʻili
  • nāwaliwali mānoʻi
  • fiva
  • kaluaki iho urina
  • ake hopohopo
  • ka oki ana o na eha o ka opu
  • nāliʻi a i ʻole ka constipation
  • hoʻemi i ka momona
  • keokeo keʻokeʻo ma ka alelo,
  • hiamoe a hiamoe ʻole
  • huhū.

ʻO ka hoʻonui hoʻonui ʻia o ka acetone i ka pōnaehana hoʻonohonoho e alakaʻi i ka make, kahi ʻala i ka mālama pono o ke keiki. Aia ke kūlohelohe, ʻōwili polū, maʻi.

ʻO ka hoʻonui aʻe i ke kiʻekiʻe o nā kino acetone i hele pū me ka inu kau. A ʻo ka hopena, ke haki nei ka ʻōnaehana o ka pokela, ua hoʻonā ʻia nā wahi kikowaena. No laila, ʻaʻohe momona o ke keiki, ʻaʻole e pau ka luaʻi.

No ke aha he pilikia ka nui o nā ketone kiʻekiʻe

ʻO ka hōʻiliʻili o ka acetone i loko o ke kino e piha me ka acetonemic syndrome, e hōʻike ana iā ia iho:

  • lakalaka
  • fiva
  • tachycardia
  • e hoʻomaka ana ka luaʻi
  • kau wai nui
  • hiamoe a hiamoe ʻole
  • pilikia kino
  • arriralia.

Inā haʻalele ʻoe i ka pilikia, hoʻonui nui ka pipi i ka nui (hepatomegaly). I loko o nā mea maʻi me ka papa pilikia o ka maʻi acetonemic syndrome, ʻike mai nā hōʻailona meningeal --untuntary flexion o nā wāwae, ka hoʻopaʻapaʻa o nā ʻeha mālama.

Pūnaewele noiʻi

Hoʻoholo ʻia ka Acetone i kahi keiki e like me OAM. ʻO ka pahuhopu koʻikoʻi o ka hoʻokolokolo ʻo ia ka ʻike i ka nui o nā antibone ketone i ka urine. E hoʻokaʻawale i nā hewa i nā hopena, hoʻomākaukau lākou no ka maʻi 2 mau lā ma mua o ka hāʻawi ʻia ʻana o nā biomaterial i ka ʻoihana.

Hoʻomākaukau hoʻomākaukau no ka OAM:

  • 2 mau lā ma mua o ka hoʻopaʻa ʻana, haʻalele ʻia nā meaʻai momona a me ka ʻulaʻula mai i ka meaʻai.
  • hōʻole i nā lāʻau lapaʻau a me nā mea kanuʻaiʻai,
  • pale i ka overstrain psycho-manaʻo a me ka hoʻoikaika kino.

I ka hōʻiliʻili ʻana i ka urine, pono e noʻonoʻo ʻia nā rula aʻe nei:

  • I ke kakahiaka wale nō i hōʻuluʻulu ʻia ma hope o ke ala ʻana i hoʻohana ʻia ma ka biomaterial,
  • i mua o ka pā o biomaterial, holoi ʻia nā keʻena me ka hauʻoli,
  • ua hala ka hapa mua o ka urine (40 ml), a ua hōʻiliʻili ʻia ka waena (60-100 ml) i loko o kahi pāla wai.

ʻAʻole pono ka pahu e hōʻiliʻili ʻoi i ka ʻili.

E hoʻohuli ʻia ka wai o ka mea i hoʻopili ʻia ma ka hale hana i loko o 1-2 mau hola ma hope o ka hōʻiliʻili ʻana.

I mea e hoʻoholo ai i ke kumu o ka acetonuria, ua hōʻike ʻia nā haʻawina hou.

  • Holo ʻaila koko
  • hoʻoliʻi koko glucose
  • Kaona uila o ka urinary,
  • CT scan o ka pūʻai.

Wahi a nā hopena diagnostic, hoʻokaʻawale ke kauka i ka maʻi mai ka meningitis, ka maʻi pila, cerema edema.

ʻO ka hoʻokolohua home Acetonuria

E nānā i ka ʻikepili o ka acetone i loko o ke kino o ke keiki, lawa ke kūʻai mai i kahi kānana hoʻokolohua ma kahi kīkena. Hoʻohui ʻia ia me kahi reagent e loli i ke kala i ka hoʻopili ʻana me nā kino ketone. Kuhi ʻia ke kiʻekiʻe o ka acetonuria ma kahi kikoʻī:

  • a hiki i 0,5 mmol / l - kaawale
  • 5 mmol / L - mālamalama
  • aole i oi aku 4,0olol / l - aolo,
  • 10 mmol / L - kaumaha.

Inā nui ka acetone, pono ʻoe e hana i kahi manawa me ka pediatrician. Hoʻomaopopo nā kauka i ka hoʻohana ʻana i nā lula kikoʻī ma ka home e nānā i ka pono o ka holo ʻana.

Pehea e hoʻohaʻahaʻa ai i nā pae ketone

Me ka acetonuria hanohano, ʻaʻole pono nā hale hoʻomaha. Hoʻoholo ʻia ka regimen lapaʻau e ke kauka ma luna o ka ʻike OAM. ʻO nā pahuhopu nui o ka mālamaʻana:

  • ka hoʻemi ʻana o ka nui o ka acetone i loko o ke kino,
  • ka hoʻihoʻi hou ʻana o ka kalapula a me ka lipid metabolism,
  • ka lawelawe ʻana o ka hana maʻa.

No ka paleʻana i ka acetonemic syndrome, kahi papaʻai, nā ʻano lāʻau lapaʻau a me ka physiotherapy i kau ʻia.

Pākaʻa ʻaʻa

I mea e ola ai i kahi keiki, pono ia e hōʻemi i ka ʻikepili o ka acetone i ke kino. ʻO nā hōʻailona no ka hoʻohana ʻana i nā enemas hoʻomaʻemaʻe:

  • utuka
  • palaka papahele
  • nāwaliwali
  • nele i ka momona
  • fiva.

Nā hiʻohiʻona o ka hoʻonohonoho ʻana i kahi enema:

  • me he mea lā holoi holoi hoʻohana ʻana i ka hopena o ka sodium bicarbonate,
  • ma mua o ka hoʻopuka ʻana, ka hoʻomoe ʻia o ke kuʻi o ka enema a i ʻole ka peni me ka ʻeu aila.
  • hoʻokomo ʻia ke kihi ʻōpala i loko o ka anus a hohonu a 3.5-5 cm,
  • Hoʻokomo ʻia ka 150-500 ml wai o ka wai i loko o ka ʻāpana (pili paha ka lulu ma ka makahiki o ke keiki),
  • me ka ʻole o ka hoʻonui ʻana i ka enema, neʻoki mālie ʻia ke kolo mai ke anus.
Hoʻomaʻamaʻa ʻia ke kaʻina hana i ka manawa 1 i ka lā, akā aia wale nō ma ke ʻano o kahi pediatrician.

Inā ua hoʻokiʻekiʻe ke keiki i ka acetone i loko o kāna urine, he aha kaʻu e hana ai?


ʻO ka pilikia ʻo ia ka maʻi o kēia manawa wale nō me ka haʻalele ʻana o ka lāʻau kūpono hiki ke hōʻeha, akā hiki ke lilo i kahi hoʻonāukiuki i nā maʻi ʻē aʻe, no ka laʻana, e hele pū me ka maʻi diabetes.

No laila, inā i ʻike ʻia nā hōʻailona o kahi pilikia acetonemic no ka manawa mua loa, pono ʻoe e kipa koke i ka pediatrician.

E hoʻoholo ʻo ia i nā kumu kumu no ka hoʻomohala ʻana i kēia ʻeha a hana i nā koho kūpono no kona ʻōpōpō (hiki i ka maʻi maʻi lapaʻau ke kapu ʻole). Eia naʻe, i ka nui o nā hihia, inā ua ʻike mua ke keiki i nā kino ketone i loko o ka pāʻai, a loaʻa i nā mākua ka ʻae ʻana mai ka luna mai, a laila hiki ke mālama ʻia ma ka home.

ʻAʻole hiki iā ʻoe ke nalowale i ka mālama, no ka mea, e koi ʻia ka halemai:

  • me ke ʻano o nā hōʻailona o ka ulu ʻana (ʻeha, ʻeha, hoʻonui i ka hoʻomoʻi ʻana i ke kakahiaka, ka maʻi, ka nalowale o ka ʻike),
  • inā hiki ʻole ke inu i ke keiki ma luna ou,
  • i ka pau ʻole o ka holomua ma hope o nā hola 24 mai ka hoʻomaka ʻana o ka mālama.

I kēlā me kēia kūlana, loaʻa i ka haukapila a i ka home he ʻelua mau kuhikuhi nui: ka hoʻomaʻamaʻa ʻana i ka wikiwiki o ka wehe ʻana o nā ketones mai ke kino a hoʻonohonoho i ka komo ʻana i ka nui o ka glucose.

Pono e kiaʻi pinepine i ke kūlana o ke keiki e hoʻohana ana i nā kānana hoʻāʻo no ka acetone (eʻai nei i nā kumu hoʻāʻo) i mea e kūʻai ʻia ai i nā wahi āpau. No ka 'ano, ʻo ka mahele kino: 4 a 10 mmol / L.

Nā lāʻau lapaʻau e hoʻohaʻahaʻa i nā pae ketone


ʻO ke koho ʻana o nā lāʻau lapaʻau a me nā hana detoxification me ka hoʻohana ʻana i nā lāʻau lapaʻau ka mea i ʻike i ke kauka.

E hana pololei nei nā mākua, nāna i kuhikuhi kūʻokoʻa a helu i ka helu o nā lāʻau lapaʻau i manaʻo ʻia no ka hoʻohana ʻana ma nā kūlana i hoʻopaʻa ʻia a ma lalo o ka nānā ʻana o nā limahana olakino.

Ma ka home, he palena liʻiliʻi o nā lāʻau lapaʻau ke hiki a maikaʻi hoʻi ma hope o ka nīnau ʻana i kahi kauka.

No laila, no ka hana o ka mea paʻa e nā adsorption a me ka wehe ʻana i nā huahana decompos toxic, hoʻohana nā enterosorbents i ka honua: carbon carbon, Polysorb, Enterosgel.

ʻAʻole hiki i ka ʻāpopo ke inu i ke keiki a inu hou i ka hāʻawi ʻana i ka wai ma loko o ke kino. Hoʻopili i ke kaʻina o ka luaʻi ke hiki ke hōʻemi i kahi ʻaina antiemetic, e kōkua i ka hoʻopaʻa ʻana i ke ʻano. Hōʻike pinepine ʻia ʻo Tserukal.

E hana hou, e hoʻihoʻi i ka kaulahao paʻakai. No ka hana i kēia, ua ʻōlelo ʻia nā keiki me ke ʻano me ka paʻakai: Regidron, Glucosolan, Orapit. Hiki iā ʻoe ke hāʻawi i kahi hopena ʻai me ka glucose no ka inu ʻana, no ka laʻana, he hopena hopena 40% glucose.

Hiki nō hoʻi ke hoʻohana i nā antispasmodics, a inā pono, pono nā lāʻau antipyretic ma mua o ka hiki ʻana o kahi ambulance.

ʻAʻole lapaʻau nā antiemetics i ke kumu o kona helehelena!

Pehea e lawe ai i ka acetone me kahi meaʻai?


ʻO ka hoʻohana ʻana o kahi meaʻaiʻai kūikawā no ka acetonemia hiki ke hoʻokaʻawale i ʻelua mau manawa.

ʻO ka mea mua - ma ka hopena o ke kinikini, ma hope o ka holoi ʻana i nā ʻōpū me kahi ʻōmole soda, ka hoʻohana ʻana o nā wai ʻala i kēlā me kēia mau minuke 10.

ʻO ka wai momona, non-carbonated a ʻoi aku ka puna wai ma ka wai ʻai (wai ʻole), nā inu wai, nā wai i loko o ka wai momona i kūpono no kēia mau kumu. Pono kēia e hoʻonui i ka nui o ka urine excreted, kahi e kōkua ai i ka hoʻopauʻana i nā ketones.

Aia nā loiloi o nā mākua i loaʻa i kēia pilikia, e hōʻike ana ma kēia manawa ke hoʻohaʻahaʻa nei ia i ka pae o nā kino ketone o Pepsi-Cola. Eia naʻe ke kānalua nei nā kauka i kēia mea a ke ʻōlelo nei he kī leʻa ʻokoʻa ka hopena like ʻole, ʻo ka mea nui ka inu ua keiki lā i ka nui.


E hele mai, e hoʻokomo pono i nā crackers a me ka oatmeal i ka wai. ʻO ka lua o ke ʻano o ka meaʻai i hoʻokō ʻia me ka regimen i hāpai ʻia me ka dietitian no ka pale ʻana i ke kahe ʻana.

Hoʻololi ʻole nā ​​huahana ketogenic mai ka meaʻai: nā ʻalā, nā momona momona a me nā iʻa, ʻalena i ka lau, iʻa, aila, ʻaʻai, nāʻaʻai, mau ʻihi, nā hua niu, sorrel, mayonnaise, ka ʻofe.

ʻO ka hele wale ʻana i nā manawa maʻamau i nā keiki o ka sodas sugary, nā meaʻai ʻoluʻolu, nā ʻeke a me nā keke he pōpilikia. Hoʻohui i nā kiko momona o nā holoholona i mea e like ai ka mea hiki, akā e waiho i nā mea kanu, e like me nā huaʻai, ma kahi liʻiliʻi.

Pono e kau i ka hoʻomākaukau ʻana o ka meaʻai me nā cereals

Pono ke kumu o ka meaʻai mai nā huahana: nā ʻuala, cereals, nā hua palaoa, ka hua, ka waiū, kefir, ka ʻūhā, nā mea ʻai me nā huaʻai (koe wale nō me nā kamato a me nā kao).

ʻAʻole hiki iā ʻoe ke hāʻawi piha i nā hāmeʻa haʻahaʻa, ʻo ia hoʻi ka papa kuhikuhi i ka meli, ka jam, nā muffin haʻahaʻa a me nā kuki, nā kime, nā aniani. Pono ka hoʻonohonoho ʻana i ke ʻano e kūleʻa ai ka waena ma waena o nā manawa he 3 mau hola.

Ma muli o nā mea kauʻai i kaʻai ʻana i nā keiki, koi nā pediatricians i ka pono o nā papa lāʻau lapaʻau i ka wā hoʻoilo.

ʻO ka hoʻomaʻamaʻa ʻana me nā kuʻemaka kūloko

Hoʻowahāwahā ka maʻi maʻi i kēia lāʻau e like me ke ahi!

Pono ʻoe e koi ...


ʻAʻole mākou e poina i ka lāʻau lapaʻau kūlohelohe kekahi i kāna arsenal ka pono i hiki ke hāʻawi i nā kōkua āpau i hiki.

Hāʻawi i kēlā mau wai e hoʻopau koke i ka acetonemia: wai paʻakai keʻokeʻo, ka hoʻopihapiha chamomile, ka wai maloʻo maloʻo (pono me ka hohi).

Pono lākou e inu i nā sips liʻiliʻi i kēlā me kēia 10 mau minuke. Hoʻonui ka nui a me ka inu ʻokoʻa i ka urination, ʻo ia hoʻi e hoʻomaikaʻi wikiwiki ke kino. Eia kekahi, hiki ke hoʻohana ʻia kēia mau kālā no ka pale ʻana, aia ma mua o ke kali ʻana no kahi ala ʻokoʻa o ke acetone e ʻike ʻia.

ʻO nā wai inu me ka meli a me ka wai lemon ua hana maikaʻi nō hoʻi lākou, no ka mea i loaʻa iā lākou kekahi hopena alkalizing.

Hoʻohui me nā loina i ke kaua i ka acetonuria

No nā keiki i manaʻo ʻia a i ʻole nā ​​manaʻo ikaika e like me ka mea no ka hoʻomohala ʻana i ka acetone, ka ʻoluʻolu, ka decoction o ka valerian a me ka lemon lemon, ua kau ʻia nā lāʻau lapaʻau no ka pale ʻana i ka wā e kala ʻia ai.

Ma ka holoʻokoʻa, ua lokahi ka lāʻau kuʻuna a me nā lapaʻau āpau e pono nā keiki i ka ʻoihana i kēlā me kēia lā o ka regimen i loaʻa ka hopena maikaʻi loa i ka ʻoihana metabola.


Pono e ka luna o ka lā i kēia mau mea:

  • hoʻōla maʻamau akā maʻamau
  • hele wāwae ʻole
  • ma kahi o 8 mau hiamoe.
  • ʻai kaulike
  • hoʻomaʻamaʻa wai.

ʻAʻole e ho'āʻo i ka hoʻōla i nā kānaka inā hōʻino ke kūlana.

Nā ʻōlelo aʻoaʻo a Kauka Komarovsky

Ua manaʻo ʻo Kauka Komarovsky he acetone i nā keiki he hiʻohiʻona o ka metabolism. Inā maopopo ʻoe i ka hiʻona, lilo ia i maopopo ka mea e pono ai e hana i kahi hihia o ke ʻano ʻehā mai ka waha.

ʻO ke kōkua mua ka glucose i loko o nā papa papa a i loko kahi kūlana wai, a me nā mea maloʻo. Inā hoʻokomo ka glucose i ke kino i ka manawa, hiki ke pale ʻia ka luaʻi. Ma kahi o ka hoʻomaka ʻana o ka hoʻomake a acetonemic, pono ʻia kahi maʻi antiemetic a ma kēia manawa e hāʻawi ʻia ke keiki i ka wai kiʻekiʻe.

Nā mea pale aku nui:

  • kaiki momona holoholona,
  • inuwai momona
  • ka lawe ʻana iā Nicotinamide (kahi huaora e kuleana i ka hoʻoponopono kūpono o ka glucose metabolism).

Eia kekahi, e kōkua i nā hōʻeha, e aʻo ʻo Dr. Komarovsky i ka waiho ʻana i nā papa glucose a me ka fructose.

Me kēlā me kēia hoʻolāʻau, hoʻohālikelike a me nā maʻi, pono lākou e nānā prophylactically.

Ua koi aku ʻo Kauka Komarovsky e hoʻokaʻawale ʻia ka maʻi maʻamau inā ʻike ʻia ka acetone, ʻoiai ua lawa ka nui o ka glucose i loko o ke koko, ʻaʻole hiki ke paʻa.

He wikiō hoʻohana pono

Kauka ʻo Dr. Komarovsky i kahi mea e hana inā he acetone ke keiki i ka palahala.

No laila, ke nānā aku nei kahi kūʻokoʻa mai ke ʻano o nā mea e pili ana i ka acetone i loko o ke koko a me ka urine e hōʻike ana i kahi kipi o ka hoʻoponopono o ka glucose i loko o ka metabolism. Hiki ke pale ʻia ka hoʻomohala ʻana o ka maʻi acetonemic. ʻO ka hoʻolālā maikaʻi loa no nā mākua ke hele ma kahi hoʻokolohua mua me ka pediatrician e ʻike i nā kumu a hana i nā hana e pale ai i ka hoʻi hou ʻana.

Pono e mālama i ka acetone e hāʻawi i nā keiki me kahi kumu o ka glucose a me ka hoʻonui lāʻau inu ʻokoʻa. ʻO ka hana koʻikoʻi i ka manawa lāpule e hoʻokani ʻia e ka meaʻai kūpono, ka hoʻonohonoho ʻana o ka ʻona a me ka noho ʻana o ka naʻau a me ke ʻano e ola ai, ma ka mea nui i hāʻawi ʻia i ke ola kino o ke keiki.

ʻO ka inu maʻamau

ʻO ka mālama ʻana i ka acetone i nā keiki ma ka home e pili ana i ka inu ʻana. E hoʻihoʻi i ka pale o ka wai-electrolyte a pale i ka dehydration, hoʻohana e like me ka mea inu.

  • nāwaliwali nāwaliwali me ka meli a me ke kō,
  • nā hua paʻiliʻi
  • heroc decoction.

Inā e hōʻeha ʻia ke keiki ma ka luaʻi, hāʻawi i nā pā me nā electrolytes a me nā ʻalekti - Regidron, Hydrovit, Orsol, Electral. E hoʻihoʻi i ka ate, ua ʻōlelo ʻia e hāʻawi i ka wai kaila wai pālima pēpē.

ʻO ka lāʻau lapaʻau mea ʻo ia kekahi o nā hana ʻoi loa e pale i ka acetonemic syndrome i kahi keiki. E hana no ka hapa o ka glucose, ua hoʻokomo ʻia nā kākoi huehue i loko o ka meaʻai.

Loaʻa ka ʻai ʻana i nā huahana me nā ʻōmū palū, lipids a me nā waikawa amino. I ka manawa mālama, ua kāpae ʻia nā mea aʻe ma ka papa kuhikuhi:

  • iʻa
  • ʻai iʻa
  • nā mea inu ʻoki
  • meaʻai wikiwiki
  • helehewa
  • ʻai momona.

Me ka acetonuria i loko o nā pēpē, pono e hoʻonui i ka pinepine o ka hoʻopili ʻana i ka umauma. Inā make ke keiki i ka ʻai mea hoʻohālike, e hoʻohana i nā ʻano antireflux me kahi kaila o ka glucose.

ʻO nā lāʻau lapaʻau a me nā enterosorbents

Hoʻokomo ʻia ka lāʻau lapaʻau e hoʻopau i ka hoʻohālikelike a me ka hana hana aho ʻole. Me ka acetonuria, hoʻohana ʻia nā pūʻulu o nā lāʻau lapaʻau:

  • antemetics (Domperidone, Tserukal) - kāpae i ka uha a me ka luaʻi,
  • sedatives (Glycine, Atomoxetine) - loaʻa kahi hopena hōʻoluʻolu o ka ʻōpona, hoʻoemi i ka hopohopo a me ka huhū
  • antispasmodics (Drospa forte, No-shpa) - kāpae i nā hōʻeha hōʻeha spastic.

ʻO nā keiki me ka hoʻolalohilo nui e kuhikuhi i ka infusion therapy. Hoʻokomo ʻia me ka hoʻokele intravenous o ka hoʻomākaukau ʻana i ka paʻakai a me ka glucose.

E hoʻomaikaʻi i ke ʻano o nā ate, ua hoʻohana ʻia nā hepatoprotectors e pili ana i nā mea kanu - Hofitol, Artichol, Holosas, etc. No nā hōʻailona o ka hypovitaminosis, ua hāʻawi ʻia nā ʻoihana multivitamin - Multivit, Supradin Kids, Vitrum, Pikovit, Aevit. No ka wikiwiki o ka lawe ʻana i nā mea make, hoʻohana ʻia nā sorbents - Polysorb Polyphepan, Filtrum, Enterosgel. Hōʻalo ka wai me ka wai alkaline e hoʻopau i nā toxins i loko o ka pāʻai.

Pehea e piʻi ai nā kiʻekiʻe o ka acetone?

Loaʻa ka nui o ka acetone serum i 17-20% o nā keiki ʻōpio. Wahi a nā helu helu, no ka manawa mua ia, ʻike ka acetonuria iā ia iho i 2-3 mau makahiki. I nā keiki 6-7 mau makahiki ʻekiki, piʻi ikaika ke kahe o nā kino ketone, e pili pū me ka hoʻopaʻa ʻana o ka ʻōpū gastrointestinal.

Ma ka wā ʻōpiopio - 11-13 mau makahiki - pau nā hōʻailona o ka acetonuria i ka hapa nui o nā keiki. Inā hoʻonui iki ka nui o ka acetone, hōʻike kēia i ka maʻi metabolic ma muli o kaʻai maikaʻiʻole.

ʻO ka fluctuation i ka nui o nā ketones i nā pēpē i 90% o nā hihia ma muli o ka maʻi hōʻino.

Waiho I Kou ManaʻO HoʻOpuka