Ka hoʻāʻo ʻia ka hoʻoliʻi glucose koko

Hōʻike ka hoʻāʻo ʻana i ka glucose i ka hoʻoholo ʻana o ke koena o ka glucose i ka plasma koko a me ka insulin i loko o kahi ʻōpū ʻole a me 2 mau hola ma hope o ka hoʻouluʻana o ka hāmeʻe e nānā ai i nā ʻano like ʻole o nā pakanā i nā pakanaka (kū'ē i ka insulin, ka hoʻohaʻahaʻa glucose hoʻonāukiuki, diabetes mellitus, glycemia).

PuʻuwaiʻLelo Pelekania

Ka hoʻāʻo ʻana o Glucose tolerance, GTT, Ka hoʻāʻo ʻana i ka hoʻohaʻomaʻi maʻamau.

ʻO ka immunoassay Electrochemiluminescent - insulin, UV enzymatic (hexokinase) - glucose.

Mmol / l (milimolika no ka lita) - glucose, μU / ml (microunit no ka milliliter) - insulin.

He aha ka mea e hoʻohana ai i ka biomaterial no ka noiʻi?

Pehea e hoʻomākaukau ai no ka aʻo?

  • Mai ʻai i nā hola 12 i mua o ka hoʻopaʻa ʻana, hiki iā ʻoe ke inu i ka wai maʻemaʻe.
  • Hoʻokaʻawale iā ʻoe (i ka ʻae ʻana me ke kauka) ka mālama ʻana i nā lāʻau lapaʻau i loko o 24 mau hola ma mua o ka hoʻopaʻa ʻana.
  • Mai ulaula no 3 mau hola ma mua o ka hoʻopaʻa ʻana.

Hōʻike Mālama

ʻO kahi hōʻike hoʻohaʻahaʻa glucose ka nui o ke ana ka wikiwiki o ka hoʻoliihua o ke koko a me nā hola 2 ma hope o ka hoʻokūkū waha ma kahi hopena o glucose (ma ka maʻamau 75 g glucose). ʻO ka loaʻa ʻana o ka hoʻonā glucose e hoʻonui i ke kiʻekiʻe o ka glucose i ke koko i ka manawa mua, a laila hana ʻia ka insulin i loko o ka pancreas a i loko o ka lua o ka ʻona he pae ʻia ka pae o ka glucose i ke koko.

Hoʻohana ʻia ka ʻike hoʻoliʻi glucose. Ma ka hana lapaʻau, hoʻohana ka hoʻāʻo e hoʻokaʻawale i nā glucose prediabetes a me ka maʻi maʻi i ka poʻe me ke kaina ʻai koko wikiwiki. Eia kekahi, ʻōlelo ʻia kēia hōʻike no ka ʻike mua ʻana i ka maʻi maʻi i ka poʻe me ka nui o ka hopena (ka momona nui, me ka loaʻa ʻana o ka maʻi maʻi i nā hoahānau, me nā hihia i hōʻike ʻia i ka maʻi hyperglycemia, me nā maʻi metabolic, a me kekahi mea). Ka hoʻohālikelike ʻana i ka hoʻohaʻahaʻa glucose holomua no ka kiʻekiʻe o ka wikiwiki o ka glucose wikiwiki (ʻoi aku ma mua o 11.1 mmol / L), a no nā maʻi maʻi, nā keiki ma lalo o 14 mau makahiki i ka wā hope, i ka wā e lawe ai i kekahi mau pūʻulu o nā lāʻau lapaʻau (me ka laʻana, ʻoi aku ka steroid).

E hoʻonui i ka ʻike koʻikoʻi, me ka ʻike ʻana i ka pae o ka glucose i ka hōʻike ʻana i ka hoʻomanawanui o ka glucose, ua ʻike ka pae o ka pae o ka insulin i ke koko. ʻO ka Insulin kahi hormone i hana ʻia e nā pū beta o ka pancreas. ʻO kāna hana nui o ka hoʻemi ʻana i ke kao o ka glucose i ka koko. Hoʻomaopopo i nā pae o ka insulin ma mua a ma hope o ka lawe ʻana i ka hopena o ka glucose, me ka hoʻāʻo ʻana ka glucose, hiki iā ʻoe ke loiloi i ka ʻōpū o ka pane ʻana o ka pancreas. Inā ʻike ʻia nā hūnā o nā hopena mai nā pae maʻamau o ka glucose a me ka insulin, e hoʻomaʻamaʻa loa ʻia ka nānā ʻana i kahi kūlana patological, kahi i hele pū me kahi hōʻike mua ma mua.

He mea nui ia e hoʻomaopopo i ka koho a me ka wehewehe ʻana i nā hopena o nā hōʻike kākā hoʻomalu i ʻike ʻia me ka ʻike ʻana o ka pae o ka hoʻokaʻina o ke koko i hana ʻia e nā kauka komo ʻana.

He aha ka haʻawina ua hoʻohana ʻia?

  • No ka loaʻaʻana o nā huʻala o ka pale o ka paʻakai kino.

Ke hoʻokō ʻia nei ke aʻo ʻana?

  • Me nā hōʻailona o ka hypoglycemia e hoʻonohonoho i nā ʻano maʻi like ʻole,
  • i ka hoʻoholo ʻana i ka pae glucose / insulin, a no ka loiloi ʻana i ka huna ʻana i ka insulin a me ka hana β-cell,
  • i ka ʻike ʻana i ka pale kūkaʻi o insulin i nā mea maʻi me ka hypertension arterial, hyperuricemia, kiʻekiʻe triglycerides nui, type 2 diabetes mellitus,
  • inā manaʻo ʻoe i ka insulin
  • ke nānā nei i nā mea maʻi me ka momona o ka maʻi, ka maʻi diabetes, metabolic syndrome, polycystic ovary syndrome, hepatitis maʻi, non-alkohol alika o ka steatosis,
  • i ka loiloi ʻana i ka loaʻa o ka hoʻomohala ʻana i ka maʻi diabetes a me nā maʻi cardiovascular.

He aha nā hopena o nā hopena?

Hoʻolau

Ma kahi ʻōpū; 4.1 - 6.1 mmol / l, me.

ma hope o 120 minuke ma hope o ka ukana: 4.1 - 7.8 mmol / L.

Nā hōʻailona Diagnostic no ka maʻi maʻi a me nā maʻi glycemic *

Waiho I Kou ManaʻO HoʻOpuka