Hana i ka microangiopathy - he aha ia, nā mea, nā maʻi a me nā maʻi

ʻO Microangiopathy (microangiopathy) kahi ala i kuhikuhi ʻia e nā palaka o nā kīʻaha koko liʻiliʻi (ma mua o nā capillaries. ʻO ka pinepine, ʻo ka hōʻailona kēia o nā maʻi kūʻokoʻa. ʻO nā ala maʻalahi o nā moku o ka retina o ka maka a me nā capillaries i loko o nā kuli ua manaʻo ʻia ʻo ia kekahi o kāna mau ʻano. Hoʻokumu ka maʻi ma nā pūnaehana vascular a me nā ʻāpana o kahi kūmole o nā ʻano maʻi like ʻole o nā maʻi ʻeha a me nā maʻi oncological, diabetes mellitus, nā maʻi ʻōpū, a me ka hemolysis (kahi ala kulou i hele pū ʻia e nā luku koko ʻulaʻula a me ka hoʻokuʻu ʻana o ka hemoglobin mai o lākou).

I ka nui o nā hihia, ʻo ko microangiopathy ka hopena o:

  • ʻO ka make a me ka make o nā ʻāpana a me nā ʻoka o ke kino (necrosis),
  • ʻO ka thrombosis kahi hana i hele pū ʻia e ka hoʻokumu ʻana o nā māhina koko ma loko o nā moku koko e hoʻokaʻawale i ke kahe koko maʻamau,
  • ʻO ka Hyalinosis (a i ka hyaline dystrophy) - kahi kūlana o kekahi o nā ʻano o ka dystrophy o ka protein a ke ʻano me ka hoʻoiho ʻana o ka hyaline i nā kiko.
  • ʻO ka Fibrinoid (a i ke ʻano nui o ka fibrinoid) kahi kūlana i hikiʻole ke hōʻike ʻia e ka nui o ka piʻi ʻana i ka vascular permeability a me nā hōʻike ʻana o kahi hoʻoneʻeneʻe hohonu loa o nā kiko huakaʻi, i kau ʻia ma ka luku ʻia o kāna waiwai kumu a me nā fibers.

ʻO ke kiʻi pōpoki o microangiopathy holoʻokoʻa i ke ʻano o ke kiko i hoʻopili ʻia, ma nā hiʻohiʻona anatomical a me morphological o nā kino i hoʻopili ʻia, a me ke ʻano o kekahi mau ʻaoʻao o ka waho ma ke kino. ʻO kāna mau kumu nui ka: hōʻino i ka palekana o nā paia o nā moku koko liʻiliʻi a me ka hana i ʻole ke ʻano o ka pūnaehana coagulation koko (hemostasis).

Hoʻomaʻa pinepine ʻia ka maʻi me ka hiki ʻole o ka renal, purpura (subcutaneous hemorrhage - kahi hōʻailona lapaʻau, ʻo ia hoʻi kahi hōʻailona o ka patology o nā ʻano o nā hemostasis) a me ka hōʻino ʻana i nā ʻāpana koko ʻula.

ʻO nā kumu o ka hoʻomohala ʻana o ka microangiopathy

Ke alakaʻi nei ka microangiopathy i:

  • ʻO ke ala i hoʻoiho ʻia e ka hua genetic ona mana, ka mea i hoʻopili ʻia e ke kaʻe o ka leo o nā paia o nā kīʻaha koko,
  • Kekahi mau maʻi e pili ana i ke koko a me ka plasma,
  • Hoʻohālikelike kino
  • ʻO nā ʻano hōʻeha kino like ʻole.

Manaʻo ia ka hiki ke hoʻonāukiuki i ka microangiopathy he hiki i ka uahi a me ka hoʻohui ʻana i ka waiʻona, a me ka hypertension hoʻi, kahi nāwaliwali nui o ke kino, ka mea, no ka hana ʻana i ka hana ʻalike a me kekahi mau loli e pili ana i ka makahiki.

Nā ʻano o ka microangiopathy

Hoʻololi ka lāʻau lapaʻau i nā ʻano ʻelua i nā maʻi:

  1. Cerebral microangiopathy (a i ʻole microangiopathy),
  2. Ma ka maʻi microangiopathy maʻi maʻi.

ʻO kahi hiʻohiʻona hiʻohiʻona o ka cerebral microangiopathy ʻo kaʻino i nā kīʻaha koko mikroskopona i loaʻa i ka lolo. Hoʻolālā ʻo ia i ke kū'ē pinepine ʻana e pili ana i ke kahe o ke koko maʻamau i loko o ka lolo, atherosclerosis, a me ke ʻano nui o ke koko (hypertension).

ʻO ka maʻi microangiopathy maʻi ʻo ia kekahi o nā hōʻailona e pili ana i ka maʻi mellitus, a ʻo ke kumu o ka hoʻomohala ʻana i ka iwi (a i ka histotoxic) hypoxia - kahi hopena i loaʻa mai i ka hoʻohana ʻole o ka oxygen i loko o nā kī.

Ma ka maʻi microangiopathy maʻi maʻi

Kūkaha kēia ʻano o ka microangiopathy ma muli o ka hoʻonui o ke kaila o ka glucose i ke koena o nā pae maʻamau. E pale aku i kēia kiʻi, ua hōʻino nā mea maʻi i nā paia o nā moku liʻiliʻi-kaliber (venules, capillaries a me arterioles) e pili kokoke i nā kiko o ke kino. I kēia hihia, hilinaʻi nui ʻia nā kiʻi haumania i kahi o ka lesion.

ʻO ka microangiopathy ʻano maʻi ʻo ia kekahi o nā mea i hōʻike ʻia e pili ana i ka maʻi diabetes. ʻO kēia ma muli o ka manaʻo i ka patology e hoʻonāukiuki i nā hana o ke aʻalolo a me ka hoʻoneʻe ʻana i nā ʻano metabolites mai lākou. Ke hoʻomau nei ka maʻi, hele mai ka vasoconstriction, ʻoi aku ka maikaʻi o nā hōʻailona o ka pololi o ka oxygen.

Ke kūleʻa ʻole ʻia o nā pā o nā kahe koko.

  • Hōʻino i nā membrane o nā arteri liʻiliʻi,
  • Hoʻopukaʻia ka Endothelial,
  • Pāwili ʻana o nā membrane papa.
  • Nā kuʻina o nā mucopolysaccharides i nā paia o nā huawai.

Eia kekahi, ma muli o ka hoʻonui ʻana o ke kaomi osmotic ma muli o ka hoʻonui nui ʻana o ka fructose i loko o ke koko a me ka hoʻoulu ʻana i ka wai nui, ʻike ka poʻe maʻi i ka hoʻonui ʻana i ka edema i loko o nā puna, a me ka ʻano ʻana o nā moku ma muli o ka pale ʻole o ka metabolism o nā protein a me nā momona.

ʻO ka hōʻike ʻano like loa o kēia ʻano microangiopathy:

  • ʻO ka nephropathy Diabetic (ʻike ʻia ma kahi hapakolu o nā poʻe maʻi a hōʻailona i ka hana renal impaired, renal edema, a me ka nui o nā waihona nui i loko o ka urine)
  • ʻO ka angopeetinopathy Diabetic (hoʻopōʻino i nā moku o ka retina o ka eyeball),
  • ʻO Microangiopathy o nā moku e kau ana ma nā pae haʻahaʻa.

Hoʻoponopono a me ka mālama ʻana o ka microangiopathy

E hōʻike i ka microangiopathy, pono ia e hoʻokō:

  • ʻO ka nānā aku ana i ka hoʻohana ʻia o nā kīʻaha koko,
  • ʻO ke ultrasound nui,
  • Imaging resonance wikiō,
  • X-ray hōʻike,
  • Hoʻohālikelike tomography.

A no ka mālama ʻana i ka microangiopathy, ʻo ia nō ia e hilinaʻi nei i ka hoʻokalakupua o ke kaʻina pili a me kāna etiology. I ka nui o nā hihia, hōʻike ʻia nā mea maʻi i ka lāʻau lapaʻau, e ʻimi ana i ka hoʻomaikaʻi ʻana i ka maikaʻi o microcirculation i nā kiko. Hoʻohui ia, hiki ke kuhikuhi pū ʻia ka physiotherapy.

Pono ke komo ʻana i ka maʻi lawaiʻa inā pono ia e hoʻihoʻi i ka vascular patency. Hoʻoholo ʻia ia me ka hoʻohana ʻana i nā ʻano o ka cryosurgery a i ʻole ka coagulation laser.

Hoʻoikaika palapala

Nui nā mea i lohe, a hele maila kekahi i kekahi maʻi e like me microangiopathy o ka lolo. He aha kēia ʻO kēia kahi kaʻina hana i hiki ke pilikia i ka capillaries a me nā moku liʻiliʻi, ka loaʻa ʻana o kahi ʻano maʻi. I ka lolo, pioloke ka helehelena koko. No ka mea ke kuleana ka oxygen a me ka glucose i ka kahe koko maʻamau, hiki ke lōʻihi i ka lōʻihi o kēia mau mea a hiki ke hōʻemi i ka hana ʻana o nā kīʻaha liʻiliʻi o ka lolo.

He aha ka lolo microangiopathy?

ʻO ke kumu nui o ka agoraphobia - hōʻike, ke ʻano hana a me nā hana hoʻomohala

ʻO ka immunotherapy no nā neoplasms malignant

He aha ka hoʻonā uila transcranial: ʻo ka manaʻo o ka hana a me ka hana o ka hana

Rekognan: ʻelua ma ka mākeke citicoline

ʻO nā ʻōlelo aʻo

E kiʻi i ka kūkā maʻa me ka neurologist a i ʻole psychologist

Aloha I kekahi lā, lawe wau i kahi haki 5l ma kaʻu manamana lima. Aia ka lepo i nā wahi āpau, akā he pono ia.

ʻO Goosebumps me ka haʻalulu i koʻu kino e holo pinepine ana, he aha paha?

ʻOi maikaʻi ka lā! Nui koʻu pilikia, he makahiki i ke kakahiaka (a i hope o koʻu hele ʻana i ka hiamoe.

Aloha. He 33 makahiki wau. ʻO Marina Huli lauoho. Vsd Hoʻomaʻaina kōpailila atheroscler 25%. Lawe ʻia Atarax. Ned

Aloha awakea No 2 wiki, hōʻeha ke poʻo i ka manawa āpau - ʻo ka ʻeha ma luna o ka ʻāʻī e hele i ka ʻaoʻao hema.

E hana i nā hoʻokolohua e kōkua iā ʻoe e aʻo hou e pili ana iā ʻoe iho.

ʻO ka hoʻokolohua no ka hoʻoholo ʻana i ke kiʻekiʻe o ka sociophobia

ʻO ka mea kaulana loa, ʻo ia ka hoʻāʻo no ka hoʻomaopopo ʻana i ka sociophobia ma ka māka ʻo Leibovich. E kamaʻilio me ka ʻenehana a hele i ka pūnaewele.

ʻO ka wehewehe ʻana o ke ʻano a hoʻokau iā Eysenck ma IQ - e hoʻoholo ana i ke kiʻekiʻe o ka naʻauao ma ka pūnaewele

ʻO nā hoʻokolohua e hoʻoholo ai i ke pae o ke akamai, ʻo ka hōʻike ʻO Eysenck IQ ka mea maʻamau a ʻono.

Nā hopena kūpono e hoʻoholo i ke kiʻekiʻe o ka empathy: hoʻāʻo iā Yusupov a me Boyko

Hōʻike ʻo Empathy ma ka pūnaewele. ʻO nā ala o ka hoʻonāukiuki i ke kiʻekiʻe o ka empathy I.M. Yusupova a me V.V. Hōʻailona.

ʻO kahi wahi o ka pathomorphology

ʻAʻole kū mai ka Microangiopathy o ka lolo mai kahi e noho nei. Hiki i nā hōʻemi ke pā o ka vascular i nā kumu 4.

  1. ʻO ka thrombosis kahi paʻa i ka lumen o ke koko koko.
  2. ʻO ka Necrosis ka make o nā ʻoihana me nā kiko.
  3. Hyalinosis - waiho i nā paia o ke kīʻaha koko o ka ʻaina - ka maʻi hyaline.
  4. ʻO Fibrosis kahi hana hou e hikiʻole ai i ka permeability kiko, ke alakaʻi nei i kona luku ʻana.

Aia i ka ʻano o ka microangiopathy, hiki i ka pathology ke loaʻa nā hopena maikaʻi loa, no laila he mea nui loa ia e nānā i kou kūlana a ʻimi i ke kōkua i nā hōʻailona mua.

Nā mea hoʻohilahila

ʻO ka ʻōpū o ka pōʻino ischemic i kumu e ka microangiopathy ʻaʻole i hoʻokomo i kekahi mau hola. Hoʻopili lākou mua i kahi kaʻina lōʻihi, ʻo ia hoʻi, me ke ʻano kānāwai, ua pili me nā ʻano mea:

  • ka moekolohe kūlia kumu i kahi kue ʻana o ke ʻano vascular,
  • i ka ulaula a me ka inu hewa,
  • huki koko ʻaʻā koko
  • nā hōʻeha
  • nā maʻi ʻohi
  • nā maʻi endocrine, kūikawā diabetes mellitus,
  • nā maʻi o ka ʻōnaehana cardiovascular, ma ke ʻano, ke kau o hypertension,
  • hana kaumaha kino kino a me nā kūlana hana hōʻino;
  • makahiki ma hope o 50 makahiki.

Nā ʻano o ka maʻi

Wahi a ka nui o nā hōʻailona, ​​māhele ʻia ka cerebral microangiopathy i nā ʻano 4.

  1. He maʻi maʻi ka cerebral amyloid microangiopathy. Nā maʻi e ka haʻalele ʻana o ka protein kalaiwa. ʻAʻole hoʻomaʻamaʻa a ua ʻike maikaʻi ʻole i ka lāʻau lapaʻau.
  2. ʻO ka angathyathy Lenticular e pili ana i nā keiki. Pono e nānā pono i ke keiki i nā dinamics.
  3. Hoʻopilikia ke kāpena microangiopathy holoʻokoʻa holoʻokoʻa o kahi maʻi me ka maʻi maʻi. Ke ulu nei ke ʻano o ka mea maʻi, ua hōʻike hou ʻia nā hōʻailona cerebral. Pono ke ʻano o ka mālama ʻana i ka maʻi lalo.
  4. Hoʻokumu ka microangiopathy hypertensive i nā mea maʻi me ka hypertension arterial. Pono e nānā i ka paū a pale i nā loli koke.

I kēia manawa, aia kahi manaʻo he maʻi ʻo ka lenticulostriary he maʻi maʻi, akā he ʻano kūikawā o ke kahe o ke koko. Inā ʻaʻole alakaʻi ia i nā kuʻe ʻana i ka hoʻolālā ʻana o ke kino a me ka psychomotor o ke keiki, ʻaʻole pono ka hoʻoponopono.

Nā kiʻi haukapila

Hāʻawi ʻia ke kūlana o ka mea maʻi e ka hele ʻana a me ka hoʻohui ʻana o nā syndromes koʻikoʻi. Hoʻopiʻi pinepine nā mea maʻi i nā poʻo o ka hōʻeha, kahi mālama maikaʻi me ka lāʻau lapaʻau, i hele pū ʻia e ka vestibular syndrome. ^ E Ha yM. A eia nō hoʻi, ua hoʻākāka maoli ʻia nā maʻi astheno-neurotic i kēlā mau mea maʻi: ke hele maikaʻi lākou, huhū, pākuhi i ke kaumaha a ma ka manawa hoʻokahi ua wikiwiki lākou, e hiamoe maikaʻi, hiamoe maikaʻi ʻole, hopohopo pinepine, hoʻoluhi ʻia. Hoʻomaopopo lākou i kahi emi nui o ka hana hana. Wahi a ke kahua o ka foci o ka gliosis a me kā lākou nui, hiki i ka mea maʻi ke loaʻa autonomic polyneuritis syndrome: kahi hōʻino o ke ʻeha a me ka hoʻohuihui ʻana o ke kino i nā wahi like ʻole. ʻO kekahi ʻano hōʻailona a me ka pilikia e pili ana i ka hemorrhagic. Hiki iā ia ke hōʻike iā ia iho ma ke ʻano o nā mea kīwī a me ka hamo, a me ke ʻano o ka nosebleeds. ʻO ka pōʻino o ke koko i loko o ka wahi i waena o nā membran a i ʻole e komo i ka waiwai o ka lolo.

ʻO Microangiopathy o ka lolo ka mea e hoʻopili ai ka encephalopathy o kēlā me kēia ʻeha. Inā hoʻomaka ʻia ka maʻi a ʻaʻole mālama ʻia kūpono, ma nā mua mua e loli wale nō ke ʻano, ke alakaʻi nei i ka maʻi kīnā, a ma hope iho e make ai ka mea maʻi.

Nā kumu kumu o ka maʻi

ʻO ke kumu nui nui ka hala ʻole o ka kaʻe o ke koko i loko o ka lolo, i hōʻike ʻia e ke ʻano kino. Hoʻopilikia ʻia nā mea keʻokeʻo, ʻoiai ʻaʻole lawa nā oxygen a me nā glucose. Hoʻopuka kēia mau mea i ka kahe o ke koko, a me kā lākou hemahema e hoʻopilikia i nā moku cerebral liʻiliʻi.

Ua hui pū ʻia ʻo Cerebral microangiopathy me nā maʻi ʻē aʻe. Hiki paha ia ia nā hopena o kēia mau ʻano kino.

  • Ka huluhulu Fibrinoid. Me kēia maʻi, lilo nā ipu, e luku ʻia ka pili hoʻohui.
  • Necrosis. Make ke kino nā kino.
  • Hoʻokomo ʻia Hōʻalo ka ke kahe a kaʻe ke koko.
  • Hikina. Hōʻiliʻili ka Hyaline i loko o ke kino.

ʻO nā kumu ke komo i ka palake i ka hana o kēia mau kaʻina metabolic:

  • hoʻoulu o ka lipid peroxidation,
  • hoʻoneʻe ʻia o ka protein protein,
  • nā hana hōʻiliʻili o nā mea (prostacyclin, nitrogen),
  • huina ʻaʻano,
  • hoʻonāukiuki i ka hopena o ka glucose oxidation,
  • ʻO ka hypoxia kiko ma muli o ka nui o ka hemoglobin glycosylated.

ʻO ka maʻi hiki ke hoʻowalewale i kekahi mau ʻōhua:

  • ka make ʻana i nā inu ʻona me nā ʻāpana nui,
  • ulaula
  • nawaliwali o ka pale ole,
  • nā hōʻeha mechanical a me nā lāʻau
  • kekahi mau maʻi (rubella, ʻehā),
  • ʻaina (ke kiʻekiʻe o ke koko),
  • māhuahua hoʻoikaika kino.

Kahi ʻano makahiki (mai ka 50 mau makahiki) hiki ke microangiopathy.

ʻO ka hōʻailona o ka maʻi ka:

  • nā wahi hiamoe hiamoe
  • poʻomanaʻo
  • ho'ēmi i ka huahana
  • e moe lā, i ke ao
  • noʻonoʻo noʻonoʻo
  • nā hoʻomanaʻo hoʻomanaʻo
  • hāmeʻa
  • nā wāwae wāwae i ka wā e holo ana a e hele ana,
  • koko i loko o ka urine
  • kahe koko mai ka ihu a me ka ʻōpū
  • ka paʻakikī o ka ʻili ma nā wāwae,
  • ka nui haumāna.

Pehea e hoʻokō ai ke kaʻina hana?

Pono e kūpono ka mālama ʻana. Pono ʻoe e hōʻalo i ka maʻi ma lalo o ka mālama paʻa ʻana o kahi loea. ʻO ka mea mua, pono e hoʻoholo i kāna pae, a laila kuhikuhi i kekahi mau lāʻau lapaʻau. ʻOi aku ka makua o ka mea maʻi, ʻo ia ka mea pono e alakaʻi ʻia. Ma ke makahiki o 50, ʻo microangiopathy o ka lolo ka wikiwiki loa.

ʻO ka hana mua a nui hoʻi e lawe ʻia ma ke alo o kahi maʻi he hoʻohaʻahaʻa i ke kaomi. ʻO ke hypertension kahi kumu e wikiwiki nui ai i ke ʻano o ke kino. ʻOiai ke ʻano o nā lāʻau lapaʻau o luna loa ia e hoʻokahe i ke koko, pono ke ʻae ʻia ka lāʻau lapaʻau e kāu kauka.

Me ka maʻi, pono e hoʻomaikaʻi i ka pēpē cerebral. He kūpono nā Nootropics (Nootropil, Cerebrozilin, etc.) no kēia. Loaʻa i nā lāʻau lapaʻau e pili ana i ka acid nicotinic i ka hopena maikaʻi. Aia kēia me Picammilon.

ʻO kekahi hana nui o ka mālama ʻana, ʻo ka hōʻemi ʻana o lipids. Hiki iā ʻoe ke hoʻokō i ka pahuhopu me ke kōkua o nā fibrates, statins. Hiki i kāu kauka ke kuhikuhi i simvastatin.

ʻO ka liʻiliʻi o ka oxygen i ka lolo, ka wikiwiki e hoʻomohala ka maʻi. Hoʻohana ʻia nā antihypoxants e hoʻopaʻa i ka ʻōnaehana cerebral me ka oxygen.

Hoʻokomo ʻia ka regimen lapaʻau i nā lāʻau lapaʻau e hoʻolauleʻa ai i ke koko manini. ʻO ka Aspirin lāua ʻo Trenal nā lāʻau lapaʻau e pili pono ana i ka kahe koko a pale i ka nānā ʻana o nā clots.

Me nā pae holomua, pono ia i nā lāʻau ʻē aʻe. No ka mea, ke kaemae i na aneurysm. Hoʻonui ia i ka pilikia o ka make, no laila, pono ka hoʻohemo ʻana inā hiki.

Inā pili koʻikoʻi nā moku, hiki ke hoʻoweliweli ʻia ke kaʻina hana a me nā kaʻina hana kūikawā (cryosurgery a me ka coagulation laser) pono. Kahi ka poʻe maʻi i kuhikuhi i ka physiotherapy i kahi kahi inpatient.

I ka hihia i hui pū ʻia aku ka maʻi me ka maʻi maʻi maʻi koʻikoʻi, e hāʻawi koʻikoʻi kahi meaʻai. Hoʻopiʻi ia i ka wehe ʻana o nā huahana o ke kō a me ka hoʻopau ʻana o ka meaʻai maʻamau. Pono nā maʻi i ka maʻi insulin a me nā lāʻau lapaʻau ikaika.

Nā kumu kumu o ka maʻi

Ke kū nei ka hoʻolālā ʻana o ka microangiopathy i hope o nā maʻi ʻē aʻe.Hiki ia i ka maʻi diabetes, oncology, pathology ate, hemolysis.

Ihele nā ​​kumu nui.

  • maʻi ʻehā (measles, rubella),
  • mau ala e kōkua ai i ka hoʻopilikia koko,
  • maʻi mellitus maʻiʻi
  • haʻi maʻi
  • elemakule
  • nā ʻōhua hoʻoili nā kumu o ka leo vascular,
  • nā hōʻeha like ʻole
  • pōʻino nui,
  • ka hana ino ana i na hana ino.

I ka manawa pinepine, ulu ka patology ma muli o kēia mau hana:

  • ʻO ka Necrosis ka make o nā kolo a me nā ʻoihana o ke kino.
  • ʻO ka Hyalinosis ka hemahema o ka protein ma waena o ka hoʻohemo ʻana o kahi maʻi hyaline.
  • Hoʻonui ka paila vascular. A ke kumu, ua hoʻohālikelike nā huapalapala a me nā kumumanaʻo o ka ʻili hoʻohui hoʻohui i nā loli.
  • ʻO ka thrombosis, hōʻike ʻia i ka hoʻokumu ʻia ʻana o ke kahe koko i loko o ka lumen o ka moku, ua hopena i ke kahe koko.
  • Vascular endothelial dysfunction, ka mea e alakaʻi ai i kā lākou pupu. I kēia kūlana, hōʻemi ka hana o ka antithrombin, a emi ka prostacyclin, a me ka nui o ka thromboxane.

ʻO nā hōʻailona ʻona o ka microangiopathy

ʻO ka hōʻike ʻana o nā lāʻau lapaʻau o nā maʻi e pili ana i nā kikoʻī o nā ʻōpala a me nā kiko, ka pōʻino o nā mea i hele mai ma lalo o ka mana o kekahi mau kumu o waho. Hoʻopiʻi pinepine nā mea maʻi i ka hōʻeha a me ka puhi ʻana i nā wāwae, hōʻemi ka ʻike, kahe koko mai ka ʻōpū a me ka ihu, ka hoʻomohala ʻana o ka claudication intermittent, ka maloʻo maloʻo o nā wāwae, hemoptysis.

Pēlā i hoʻokaʻawale ʻia nā hōʻailona ma hope o ka microangiopathy:

  • ua luku ʻia ka kū pololei o nā moku liʻiliʻi,
  • kaule ka maʻi liʻiliʻi
  • ʻopala ʻia nā ʻula ʻulaʻula,
  • neʻe ka hana o ke kōkoʻe koko,
  • aia kekahi kiʻekiʻe nui o ka hemorrhage subcutaneous.

Nā hōʻailona o ka maʻi

ʻO nā Microangiopathy o ka lolo he mau hōʻailona ma lalo nei: hoʻomaka ka mea maʻi e hoʻopiʻi i kahi maʻi hoʻomanaʻo, nā mālamalama blurred, nāwaliwali ʻole kūpono a me nā hōʻeha. Hōʻike lākou ma muli o ka loaʻa mai o ka hakakā o nā lolo i ka hōʻino ʻia o ke kahe koko. ʻO ka hopena hūnā i nā paia o nā moku liʻiliʻi e hoʻolaʻa i nā kaʻina oxidative o nā lipid, ua hoʻopiʻi ʻia nā mea ʻala manuahi, e hoʻoneʻe i nā ʻili o nā lolo.

Ke ulu nei ka maʻi, lilo ka mea maʻi i nānā a hoʻopoina. He lana lana kahi hihohilohi, kahi hui i hoʻohālikelike ʻia, ʻokoʻa ka lōʻihi o nā haumāna, a emi ka hana ʻike. Eia kekahi, hoʻoulu pinepine ka ihu a me ka ʻōpū, nā hōʻoluʻolu ma nā wāwae i ka hoʻomaha, maloʻo a me ka ʻike ʻana o ka ʻili o nā wāwae, kahe koko i loko o ka urine.

ʻO ke ʻano o kahi manaʻo

ʻO Microangiopathy o ka lolo - kahi maʻi e hoʻopilikia i nā paia o nā capillaries, e alakaʻi i kahi hōʻino o ko lākou patest, e hōʻea ana i kahe o ke koko i nā kiko o ke poʻo. Ke alakaʻi nei ka maʻi maʻi i ka neʻe ʻana o nā palekona pōkole olakino e nā kumu focal (nā wahi o ka gliosis), ʻike ʻia ka ʻili ʻōpala ma ka pūnaewele o ka lesion. ʻO nā loli alakaʻi i nā moku liʻiliʻi e hōʻeha i nā hopena pōʻino a hiki ke alakaʻi i ka make o ka mea maʻi.

ʻO ka ʻōnaehana neʻe i ka maʻi microangiopathy kahi maʻi maʻi maʻi i puka mai ma muli o nā hopena maikaʻi loa e pili ana i ke olakino kanaka, ma waena o lākou:

  • predisposition genetic (pilikia me ka elasticity a me ka leo),
  • maikaʻi ʻole (nā palaka, ka waiʻona),
  • coagulation koko maikaʻi
  • ʻeha nā poʻo
  • cardiovascular pathology,
  • hopohopo a me nā lipo kino o ke kino (rubella a i ʻole ʻōpala, hoʻoneʻe ʻia i ka wā kamaliʻi)
  • maʻi maʻi system endocrine (diabetes mellitus),
  • oncological neoplasms,
  • hana hana ʻole
  • ʻōpiopio.

ʻO Microangiopathy pinepine ʻia kahi hoʻopiʻi kū'ē i nā maʻi ʻē aʻe o ke kino kanaka, i hoʻonāukiuki ʻia e kēia mau mea.

Wahi a ka papa helu honua āpau o nā maʻi, aia ka huaʻōlelo "microangiopathy" inā loaʻa nā ʻano loiloi wale nō inā he mau wehewehe ʻana o ke ʻano o ka loʻi a me kona ʻano, eia, no ka: ʻo peripheral microangiopathy o ka lolo.

He aha nā ʻano o microangiopathy?

Ke hōʻike nei i kahi maʻi, hoʻokaʻawale nā ​​kauka i kekahi mau ʻano i hōʻike ʻia e kekahi mau hōʻike a me nā hōʻailona.

  • ʻO ka cerebral microangiopathy o ka peʻa.

Loaʻa ka maʻi nui i kēlā me kēia kanaka makua. ʻO ke kumu o ka makahiki a me nā ala e pili ana i nā maʻi pēpē e like me ka atherosclerosis, maʻi ʻo Alzheimer, alakaʻi i ka hōʻiliʻili ʻana o kahi mea i kapa ʻia ʻo "glycoprotein" ma nā paia o nā capillaries. Ma lalo o ke kumu o nā moku liʻiliʻi e luku mau ʻia. He mea paʻakikī ke heleʻana o ka pathological ke hoʻomohala a mālama. ʻO ka hala o ka manawa, ulu ka maʻi i loko o ka discirculatory encephalopathy, ma hope i kahi maʻi ischemic maʻi.

  • Diabetic syndrome of microangiopathy.

ʻO nā mea maʻi e loaʻa nei i ka maʻi diabetes hiki i nā maʻi pathological maʻi. ʻO ka haunaele paʻakikī i ka lolo o ka mea maʻi ʻo ia kekahi o nā pilikia o ka maʻi.

  • Hypertonic ʻano.

Loaʻa ka maʻi maʻi i nā maʻi e loaʻa me ka hypertension. Hiki i ke hypertension kuauhau ke hoʻonāukiuki i ke kahe o ke kahe ma o ke kao.

  • Lenticular form.

Hōʻike ʻia ke ʻano pathological i nā keiki hou a me nā keiki ʻōpio. Wahi a nā pathology i ka hoʻolālā kūikawā o ka ʻōnaehana vascular, ka hoʻolako ʻana i ke koko i nā kumu ʻehā subortortical brain, ʻaʻole i manaʻo ʻia he maʻi. ʻO kahi keiki me kahi striatal form of pathology e pono ka mālama mau ʻana e ka neurologist.

Hoʻohana ʻia nā Metode Diagnostic

E hōʻike i ke ʻano o ke ʻano palola, hōʻiliʻili ke kauka i ka moʻolelo olakino holoʻokoʻa o ka mea maʻi, e nānā pono ana i nā hoʻopiʻi i lalo:

  • hōʻeha ʻeha nui ʻole ke hele ʻole ma hope o ka lawe ʻana i nā hōʻeha,
  • hana ʻino o nā hana vestibular,
  • asenaio-neurotic syndrome (ʻano hiʻohiʻona: ka huhū maikaʻi ʻole, ka huhū, ke kaumaha, nā luhi mau, ka moe hiamoe)
  • hoʻemi ʻia ka hana
  • nā pale ʻana o ka ʻiliʻili o ka ʻili i kekahi mau wahi,
  • ke hiʻohiʻona o ka bruising ma ke kino,
  • Nā ʻōpiopio.

He mau ʻano pilikia kēia mau pilikia, no laila, ʻoi aku hoʻi, ua kau ʻia ka mea maʻi i nā hoʻokolohua:

  • hōʻikeʻike koko ololi,
  • Holo ʻaila koko
  • hoʻāʻo ʻia ka ʻaila koko,
  • Encephalogram.

E hoʻomaopopo i ka maʻi, ua noi ʻia nā kaʻina e hiki ke ʻike i ka hoʻokokoke ʻana o ka pathology, a me ka nānā ʻana i ke kūlana o ka ʻōnaehana maʻi vascular.

ʻO ke kaʻina hana MRI ua manaʻo ʻia ʻo ia ka mea palekana a ʻoi loa ka ʻike.

Hiki i ke kaʻina hana iā ʻoe ke ʻike i nā leʻaleʻa wahaheʻe o nā moku koko, e ʻike ai i ko lākou nui a me nā localization.

Ke ʻano nei i kahi kipa ʻana i kahi kanaka maʻi maʻi e nānā i ke ʻano o nā moku i loko o ka waihona kālā.

ʻO ka maʻi maʻi

No ka mālamaʻana i kahi kūlana patological, ua hoʻohana ʻia kahi ala hoʻohui, ʻo ia nā lāʻau lapaʻau e hōʻike nei i ka mea maʻi:

  • nā lāʻau lapaʻau e hoʻomaʻamaʻa i ke koko,
  • nā mea lawelawe e hoʻonui ai i ka ʻike o ka oxygen ma nā ʻili o ka lolo (antihypoxants),
  • hoʻānuʻu ʻia ka lipid koko
  • nā lāʻau e hoʻihoʻi ana i ka kahe koko i loko o ke kino,
  • nootropic nā lāʻau e hoʻomaikaʻi ai i ka lolo palaki olakino.

Hoʻokumu ke kauka i kahi meaʻai kūikawā i mau momona no ka mea maʻi. Hoʻomaopopo ʻia ka mea maʻi i ka hoʻokō hoʻomaʻemaʻe kino (kahi pūʻulu o nā hoʻomaʻamaʻa therapeutic).

ʻO kahi kōkua kōkua i ka mālamaʻana o nā maʻi:

  • kipa ʻaila lawaiʻa
  • ke kino make
  • Acupuncture
  • physiotherapy.

Hoʻohana ʻia ka hana ma nā hihia koʻikoʻi. Nā hōʻailona no ka hana: ʻo ka hiki ʻole ke hoʻihoʻi i ka vascular patency me ka lāʻau lapaʻau, puni koko ʻole ʻia.

ʻO kahi ʻano hou e mālama ai i kahi ʻano o ke ʻano o ka maʻi maʻi hānai he hirudotherapy (hoʻomaʻamaʻa ʻia me nā leeches). Ua ʻike ʻia kahi ʻano hana ʻole ʻole o ka mālama ʻana mai ka wā kahiko. I kēia manawa, ua hoʻohana pōmaikaʻi ia e hoʻopaʻa i kahi papa inoa o nā maʻi.

Loaʻa ka maʻi lapaʻau Leech i kēia hopena ma ka ʻōnaehana vascular:

  • kiko (trano penikala koko),
  • ke hoʻoponopono ʻana (hoʻihoʻi i nā paia o nā kīʻaha koko),
  • analgesic (hoʻomaha
  • hypotensive (hoʻohaʻahaʻa i ke koko.

ʻO ka hopena therapeutic o ke kau ʻana i ka leeches he hopena lōʻihi, ʻaʻohe mea e hoʻohālikelike ai, kūleʻa a palekana.

ʻO nā mea ikaika e kau nei ma ka lawehala o ka lepa lapaʻau e loaʻa i ka hopena maʻamau i ke kino o ka mea maʻi, hoʻolaʻa i ke kahe o ke koko a me nā hana kaʻina, hoʻoneʻe i nā pae o ka glucose, a hoʻomaikaʻi i nā microcirculation capillary. ʻO ka mea maʻi me nā pathology vascular e kuhikuhi i ka hana 2 mau papa o ka hirudotherapy i kēlā me kēia makahiki.

Hiki i nā hopena a wīwī

ʻO ke ala o nā capillaries kahi maʻi maʻi nui e pono ai ka ʻoihana paʻakikī. Ma kāna nalowale ʻana, e ʻinoʻino paha ke ʻano o ka mea maʻi. ʻO nā hopena kūpono ʻole paha ka mālama kūpono ʻole a:

  • ka nele o ka mea maʻi
  • make o ka mea maʻi.

Hiki i ke komo ʻana i kahi kauka ke alakaʻi i ka hoʻomohala ʻana:

  • māhā
  • puʻuwai puʻuwai
  • ischemia
  • nalowale o ka hihio
  • nā mālamalama maikaʻi ʻole.

ʻO ka huli ʻana ma ke ʻano o ke ʻano o ke kuamoʻo, ke kahi o ka lesion a me ka kiʻekiʻe o nā loli like ʻole i nā pā vascular hiki ke hoʻēmi i nā hopena o ka maʻi.

ʻAʻole hiki ke ʻoki loa i ka hōʻailona o ka maʻi, akā hiki i ka mālama kūpono ke hoʻolohi i ka papa a hoʻopaʻa i nā hōʻeha.

Nā hana kūpono

ʻO nā mea maʻi me ka palaka maʻi e pono ai e hana i nā pale pale e kōkua i ke pale ʻana i ka hoʻomohala ʻana o nā hoʻopiʻi:

  • hele pinepine i ke kauka hele mai, hoʻokō i nā hana lapaʻau āpau,
  • e hahai i kahi meaʻai
  • hāʻawi i nā hana maikaʻi (ulaula, inu wai),
  • nānā i ke koko a me ke kahe koko,
  • komo i loko o ke ʻano haʻuki, e hoʻolōʻihi i ka manawa i ka lewa wai.

Waiho I Kou ManaʻO HoʻOpuka