ʻO nā hiʻohiʻona o ka hoʻohana ʻana i ka COSMOS AKOS

Creensril-AKOS: nā ʻōlelo no ka hoʻohana ʻana a me nā loiloi

Palapala Latin: Creensril-AKOS

ATX Code: C09AA01

ʻO ka mea kūpono: captopril (Creensril)

Mea Hana: Synthesis, Open Society (Russia)

Hoʻouka i ka wehewehe a me ke kiʻi: 11/30/2018

ʻO nā kumukūʻai ma nā lāʻau lapaʻau: mai 10 mau rubles.

ʻO Cucksril-AKOS kahi mea hoʻomehanaʻelima-angiotensin (hoʻololi i ka enzyme), kahi lāʻau antihypertensive.

E hoʻokuʻu i ke ʻano a me ka ʻano

Loaʻa ka lāʻau lapaʻau i ke ʻano o nā papa: ʻāpala-cylindrical, me kahi chamfer, kokoke i ke keʻokeʻo a i ʻole ke keʻokeʻo paha, loaʻa ke ʻano ʻonaʻawa, ʻae ʻia ka hoʻoweliweli, ʻokoʻa ka hoʻokaʻawale o ka hoʻokaʻawale ʻana i nā papa i kahi papa o 50 mg (dosage o 25 mg: 10 a 25 pcs. , ma nā pahu kīwila o 1, 2, 3 a i ʻole 4 mau pā, i ka pā o ka 50 mg: 10 a i 20 mau pcs i nā blisters, i loko o kahi pūpū kāleka o 1, 2, 3, 4 a i ʻole 5 mau pā, 10, 20, 30, 40 , 50, 60, 80 a i ʻole 100 pcs. I nā paʻomo poli, i loko o ka pahu pahu pepa 1 hiki, iā kēlā me kēia pū ka pahuhopu e pili ana i ka hoʻohana 'ana o ka captopril-ICCO).

Pākaukau 1 papa:

  • mea hana ikaika: captopril (ma hua ʻōlelo o ka kau maloʻo) - 25 a 50 mg,
  • ʻO nā mea kōkua: dosage 25 mg - starch corn, milk milk, magnesium stearate, talc, dosage 50 mg - lactose monohydrate (waiu waiu), colloidal silicon dioxide (aerosil), cellulose microcrystalline, crospovidone (CL-M collidone, CL collidone), magnesium stearate, talc.

Lapaʻau lāʻau

ʻO Creensril-AKOS ka lāʻau antihypertensive, ka hana o ka hana ma muli o nā waiwai o ka mana hana - captopril. ʻO Creensril kahi mea paʻa o ACE mua huaʻāina nona ka pūʻulu SH (pūʻulu sulfhydryl). Ma ka paleʻana i ka ACE, e hōʻemi ana i ka huli ʻana o ka angiotensin I i ka angiotensin II a hoʻohemo i kāna hopena vasoconstrictor ma nā moku venous a me ka arterial. ʻO ka emi ʻana o ke kaina o ka angiotensin II e hoʻolōʻihi i ka hoʻonui hou ʻana i ka hana o ka plasma koko renin, e hōʻemi ana i ka hoʻokaʻawale ʻana i ka mea huna o ka ald testosterone e ka adrenal cortex. Hoʻopilikia kēia i kahi emi o ka pale kūloko o peripheral (OPSS) a me ke kahe o ke koko (BP), ke kūpaʻa ʻana i nā moku pulmonary, a me ka kaila o ka mua a ma hope o ka hapaha o ka naʻau. Hoʻonui ʻia nā hopena cardiac, hoʻomanawanui.

Ma lalo o ka hopena o ka captopril, e hoʻonui ai i nā lāʻau i kahi ʻoi aku ka nui ma mua o nā veins. Pēlā nō hoʻi, e lawe aku nei i Creensril-AKOS i ka nui o ka syntaglandin synthesis a me ka hoʻohaʻahaʻa ʻana i ka hōʻemi o ka bradykinin.

ʻAʻole ka hilinaʻi i ka hopena antihypertensive o ka captopril i ka hana a ka plasma renin. ʻO kona hopena ma ka kiko renin-angiotensin-aldosterone system (RAAS) e hoʻolohi ai i ka emi ʻana o ke koko i ka wā o ka hana maʻamau a hoʻemi i ka hana hormone.

Hoʻonui ka Cucksril i ke kahe coronary a me ka kahe koko, hoʻomaikaʻi i ka hāʻawi ʻana i ke koko i ka myocardium ischemic. ʻO kona hoʻohana lōʻihi loa ka mea e hōʻemi ai i ka nui o ka hypocrial myocardial a me nā paia o nā arai resistive, e pale ai i ka holomua o ka puʻuwai puʻuwai, a ke pale aku nei i ka hoʻomohala ʻana o ka dilateation o ka ventricular hema.

ʻO ka lawe ʻana iā Cebookril-AKOS i ka hōʻemi i ka hoʻohui ʻana o platelet, i ka puʻuwai puʻuwai - i ka hoʻolilo ʻana o nā kiko o nā sodium ion.

ʻO ka hōʻemi ʻana i ka tonus o ka effterent arterioles o ka glomeruli o nā pūpū e kōkua i ka hoʻomaikaʻi i ka hemodynamics intracubular a pale i ka helehelena o nā nephropathy diabetes.

I loko o kēlā me kēia lā o 50 mg, hōʻike ka captopril i nā waiwai angioprotective e kūʻē i nā moku koko o ka microvasculature. I nā maʻi me ka nephroangiopathy maʻi maʻi, e hōloi ana i ka holomua o ka hiki ʻole o ka maikaʻi ʻole o ka renal ʻole.

ʻAʻole e like me nā vasodilators pololei, e like me ka hydralazine a me ka minoxidil, kahi kaila o ke koko i ka wā e lawe ana iā Captopril-AKOS ʻaʻole i ukali ʻia e ka tachycardia reflex a kōkua i ka hoʻēmi ʻana i ka makemake oxygen myocardial. Loaʻa nā dosis kūpono o ka captopril i nā maʻi me ka hoʻopiʻi ʻana i ka naʻau ʻaʻole pili i ke koko.

Ma hope o ka lawelawe waha, ua hōʻemi nui ʻia ka nui o ke kahe ana o ke koko i nā hola 1-1.5. ʻO ka lōʻihi o ka hopena hypotensive e hilinaʻi i ka maʻa i lawe ʻia; a hiki i kona waiwai nui ma hope o nā hebedoma o ka lapaʻau.

ʻAʻole hiki iā ʻoe ke wehe wehe i ka captopril, hiki i kēia ke alakaʻi i kahi hoʻonui nui o ke koko.

Lapaʻau lāʻau

Ma hope o ka lawelawe waha, ua hele mai kahi wikiwiki o ka 75% o ka nui o ka nui o Cadedril-AKOS i lawe ʻia. ʻO ka inu ʻana o ka meaʻai me ka hoʻoneʻe ʻana i ka mālama ʻana o captopril e 30-40%. I ka hoʻomaka mua ʻana ma o ka ate, 35–40% o ka hana ikaika he biotransformed. Ka hoʻokūkū nui (Cmax) i ka kō koko koko i loaʻa i loko o nā hola 0.5-1,5 a he 114 o ka / ml.

Hoʻohālikelike i nā protein plasma koko - 25-30% (nui me ka albumin).

ʻO ka lanakila o ke koko-lolo a me ka papa lāʻau no ka wahi liʻiliʻi ma lalo o kahi liʻiliʻi (liʻiliʻi loa i ka 1%). Me ka waiū umauma, a hiki i ka 0.002% o ka hopena i lawe ʻia ʻia.

Hoʻonohonoho ka Creensril i ka pūpū me ka hoʻokumu ʻana o nā metabolite hoʻonaninani kūlohelohe - captopril disulfide dimer a me ka captopril-cysteine ​​sulfide.

Half-ola (T1/2) captopril ma kahi o 2-3 mau hola. Ma kahi o 95% o ka loaʻa i koho ʻia e excreted ma o ke keiki i ka manawa o 24 mau hola mua (me ka 40-50% loli ʻole).

I loko o ka hana ʻole i ke kōkā maʻi, hōʻuluʻulu ka lāʻau, T1/2 hiki i waena o 3.5 a 32 mau hola. ʻO nā mea maʻi me ka hana renal impaired e hoʻemi i ka hoʻokahi pākahi a / a hoʻonui i ke kikowaena ma waena o nā pona o Captopril-AKOS.

Nā hōʻailona no ka hoʻohana ʻana

  • hypertension arterial (me ka hypertension renovascular),
  • ka maʻi paʻakikī ʻole - ma ke ʻano he hōʻuluʻulu paʻakikī,
  • hana ole o ka ventricle hema ma hope o ka infocoction myocardial i loko o nā mea maʻi i kahi kūlana paʻa.
  • nephropathy maʻi maʻi i ke ʻano maʻi mellitus type 1 (albuminuria ma mua o 30 mg / lā).

Nā Hoʻohui

  • Dure function renal, bilateral renal stenosis stenosis, hoʻokahi keiki stenosis me ka azotemia holomua, ʻo ka hyperkalemia refractory, hyperaldosteronism mua, ʻano ma hope o ka hoʻololi ʻana o ka pēpē,
  • lima hana hoʻopili hewa,
  • ka hoʻohana like ʻana o aliskiren a me nā mākaʻi o aliskiren i loko o nā mea maʻi me ka type type diabetes 2 mellitus a i nā mea maʻi me ka hana ʻole o kahi maʻi i hana ʻia me ka creatinine clearance (CC) ma lalo o 60 ml / min.
  • lolika lactose, maʻi pākuʻi glucose-galactose malabsorption a puʻuwai lactase,
  • wā hāpai
  • hana waiū
  • makahiki i 18 makahiki
  • hoʻoilina a me / a i ʻole angioedema idiopathic e pili ana i ke kumu o ka lāʻau o ka mua me ka ACE inhibitors (me ka mōʻaukala),
  • hypersensitivity i kekahi ACE inhibitors, me ka mōʻaukala
  • ka maʻi kūlohelohe o nā mea āpau o ka lāʻau lapaʻau.

Me ka mālama aka, pono e kau ʻia nā papa ʻehās-AKOS no hypertrophic obstructive cardiomyopathy, maʻi ʻeha coronary, mitral stenosis, aortic stenosis a me nā loli like ʻole e hōʻemi i ke kahe o ke koko mai ka palena hema o ka puʻuwai, i ka hopena o ka hypovension hypertension, maʻi renal failed, systemic lupus erythematosus maʻi hui ʻeha, pale ʻana i ka hematopoiesis pumehana o nā iwi, nā pathologies cerebrovascular, ka maʻi diabetes, mellitus, hyperkalemia, maʻiʻa. hana ate, ʻaina paʻa o ka sodium chloride, hemodialysis, ʻeha, maʻiʻaʻi, a i ʻole nā ​​ʻano ʻē aʻe e hoʻolilo ai i ka hoʻokahe nui o ke koko i ka wā o ka hōʻola a i ʻole anesthesia aoao, hemodialysis e hoʻohana ana i nā membanes holo kiʻekiʻe (e komo pū ana me AN69 polyacrylonitrile kiʻekiʻe-nā membranes), conensitant desensitizing therapy, apheresis o lipoproteins haʻahaʻa haʻahaʻa (LDL), i ka hui pū me nā diuretics pākia-kalima, ka hoʻomākaukau ʻana i ka paʻakai, nā mea pili i ka paʻakai a me ka paʻakai, ka hoʻomākaukau lithium, nā mea maʻi o ka lāhui Negroid, i ka wā kahiko.

Nā hopena hopena

ʻO nā pilikia ʻole i ka ʻōpū o nā ʻōnaehana a me nā ʻōpala (e like me ke alapō ʻana o kā lākou hoʻomohala ʻana, ua helu ʻia i kēia: pinepine pinepine - ≥ 1/10, pinepine - ≥ 1/100 a me 9 i ka 1 pāloli e hoʻokaʻawale ai i kahi hōʻike koko, ma lalo o 1 x 10 9 i ka 1 lita - ka lāʻau lapaʻau Inā loaʻa nā hōʻailona o nā maʻi maʻi maʻi, me ka ʻehaʻeha a me ke kūlohelohe paha, loaʻa i kahi hōʻike koko lapaʻau me kahi helu leukocyte.

Pono e noʻonoʻo i ka lawe ʻana iā Creensril-AKOS i ka hope o ka desensitizing therapy me ka hymenoptera venom a me nā mea like me ka hoʻonui i ka hopena o ka hopena anaphylactoid.

Ma ka hihia o ka nui o ka hana o ka transaminases hepatic a i ʻole ka hiʻohiʻona o nā hōʻailona jaundice, e hoʻopau koke ʻia ka mālama ʻana me ka captopril.

I loko o nā kānaka o ka lāhui Negroid, ka ACE inhibitors, me Creensril-AKOS, hōʻike i ka hopena antihypertensive liʻiliʻi.

ʻO kahi hōʻike urine no ka acetone i loko o nā poʻe maʻi e lawe nei i ka lāʻau lapaʻau hiki ke hāʻawi i kahi hopena maikaʻi ʻole.

ʻŌpū a me ka lactation

Hoʻopili ʻia ka hoʻohana ʻana o Creensril-AKOS i ka wā gestation a me nā hōʻuluʻulu umauma.

ʻO nā wahine o nā keiki hānau keiki e hoʻolālā nei i ka wā hapai e pale i ka hoʻohana ʻana o nā mea paʻa o ka ACE (me ka captopril). Pono lākou e hoʻolako i nā lāʻau antihypertensive hou.

Inā hele kuhi ʻia i ka wā o ka hoʻokele ʻana o Creensril-AKOS, hiki koke ke kāpae ʻia a koi ʻia ka nānā pono ʻana i ka hoʻomohala ʻana i ka ʻōpiopio. ʻO ka hoʻohana ʻana i ka captopril i ka mea hoʻomaʻama mua o ka hānau ʻana i hiki ke hoʻonui i ka ulu ʻana o ka ulu ʻana o ka hānau ʻana i ka hānau keiki. ʻO ka hoʻohana lōʻihi ʻana i ka lāʻau i loko o ka mea hōʻiliʻili o ka II a me III i mea hoʻopailua i ka ʻōpū a alakaʻi i ka hoʻoiho ʻana i ka pīpī ʻana o nā iwi o ka iwi, hōʻemi ʻia ka hana ʻula, oligohamoamnios, ua manaʻo ʻia e loiloi i ke ʻano o nā iwi ʻōpala a me ka hana o ka hana ʻana i ka wahine lā ma ka ultrasound (ultrasound).

I loko o nā pēpē i hala mau keiki nā poʻe e lawe aku i ka captopril i ka wā nui a me ka poʻe trimesters II a me III o ka hāpai ʻana, hiki i ka hoʻomohala ʻana o ka hiki ʻana o ka renal nealatal, hyperkalemia, hypotension.

Me ka hana pūnāwai paʻa ʻole

ʻO ka hoʻohana ʻana o Captopril-AKOS no ka mālamaʻana i nā poʻe maʻi me ka hōʻeha ʻana i ka maʻi papalapa ʻole e like me ka stenosis bilateral renal stenosis, stenosis hoʻokahi keiki me ka azotemia holomua, ʻo hyperkalemia refractory, hyperaldosteronism mua, a me ke ʻano ma hope o ka hoʻololi ʻana i ka maʻi lā.

Me ka makaʻala, pono ke kau ʻia o ka captopril i nā maʻi me nā pilikia ʻoi ʻole.

Me ka haʻahaʻa haʻahaʻa o ka hana renal i ʻole ke kau (CC 30 ml / min a ma luna), hiki ke kuhikuhi ʻia iā Calaopala-AKOS i loko o kēlā me kēia lā o 75-100 mg.

Me ka hopena o ka renal kino (CC ma mua o 30 ml / min), ʻaʻole pono ka nui o ka lā ma mua e pili ana i ka 12.5 mg. Inā pono, hiki ke hoʻonui iki ʻia ka nui, e nānā ana i nā wā lōʻihi, akā ʻoi aku ka nui o ka hoʻoponopono mālama ʻia ma mua o ka hopena maʻamau e hoʻohana ai i ka hypertension arterial.

ʻOi paha ka pahuhopu hou o ka "loop" diuretics, akā ʻaʻole ia o ka diuretics o ka moʻolelo thiazide.

E hoʻoponopono ʻia ka hoʻoponopono ʻia o ka hoʻoponopono ʻia ʻana e hana ʻia ka hana ʻōmaʻomaʻo i ka mea nānā i ka mālama ʻana i ka QC o ka mea maʻi i kēia mau ʻōlelo aʻe:

  • CC 40 ml / min: ʻo ka inanele mua loa he 25-50 mg, ʻo ka nui loa ma mua o kēlā me kēia lā he 150 mg,
  • KK 21-40 ml / min: ʻo ka mua ka nui o kēlā me kēia lā he 25 mg, ka nui o ka nui o kēlā me kēia lā he 100 mg,
  • KK 10-20 ml / min: kahi mua o kēlā me kēia lā he 12.5 mg, ʻo ka nui loa o ka lā helu he 75 mg,
  • ʻOi aku ka QC ma mua o 10 ml / min: ʻo ka nui o ka lā ma mua o 6.25 mg, ʻo ka nui loa ma mua o ka lā he 37.5 mg.

Hoʻohana i ka wā kahiko

Pono e hāʻawi ʻia ka makaʻala e hopu i ka captopril-AKOS i nā maʻi maʻi maʻi.

ʻO ka lāʻau hoʻomaka no nā poʻe maʻi maʻi he 6.25 mg 2 mau manawa i ka lā. Hāpai kēia regimen dosing i ka hana renal impaired, no laila ʻike ʻia ia he maikaʻi no ka maʻi mālama. Manaʻo ia e hoʻoponopono i ka hapa o Creensril-AKOS e noʻonoʻo mau i ka pane o ka lāʻau lapaʻau maʻamau, mālama pono ʻia ma ka pae haʻahaʻa haʻahaʻa.

Hoʻohui nūhou

  • angiotensin II antagonist receptor (ARA II), aliskiren a me nā lāʻau lapaʻau ʻē aʻe e pili ana i ka RAAS: hoʻonui i ka nui o ke kuhi ʻana i ke koko, puhaluhi āpau o nā pūlea (me ka nui o ka moloka plula), hyperkalemia. Ma kēia mea, inā pono, ʻo ka koho ʻana i nā lāʻau ʻē aʻe e pili ana i ka RAAS e pono e kiaʻi pono i ka neʻe koko, nā hōʻailona o ka hana renal, nā electrolytes plasma. Me nā hana pūlea paʻa ʻole a me ka type 2 diabetes mellitus, pono e pale ʻia me ka aliskiren,
  • Diuretics pākaʻi paʻilima (amiloride, triamteren, spironolactone, eplerenone), mākaukau pākui, hoʻouka paʻakai, hoʻonoho paʻakai: hoʻonui i ka pilikia o ka hyperkalemia, pono e kāohi i ka manaʻo o ka pākela piliola,
  • diuretics (thiazide a "loop"): i nā kiʻekiʻe nui e hoʻonui i ka hopena o ka hypotension arterial,
  • diuretics, hoʻāla manawa, aldesleukin, alprostadil, cardiotonic, alpha1-locksers, beta-blockers, kikowaena alpha2-adrenomimetics, lohi nā kaaniani kalepa hāpau, nitrates, minoxidil, vasodilators: potentiate ka hopena hypotensive o Creensril-AKOS,
  • nā lā hiamoe, antipsychotics, anxiolytics, antidepressants: hoʻoikaika i ka hopena antihypertensive o ka captopril,
  • Non-steroidal anti-inflammatory drug (NSAIDs), including indomethacin, selector cyclooxygenase-2 inhibitors, estrogens: me ka hoʻohana lōʻihi, hoʻemi lākou i ka hopena o captopril. Eia kekahi, ʻo ka hui pū ʻana o nā NSAIDs a me ACE inhibitors hiki i ka hopena hoʻohui i ka hoʻonui ʻana i ke kao o ka paʻakai serum e kūleʻa ana i ke ʻano o ka hoʻohaʻahaʻa ʻana i ka hana renal (e komo pū ana ka hopena o ka renal), ʻo ia hoʻi i nā mea maʻi me ka mōʻaukala o ka hana renal i ʻole ke alo o ka maʻi, nā mea maʻi, a i ʻole me ka hoʻēmi ʻia ʻana o ke kahe koko. ,
  • anesthesia aoao: kahi hoʻohaʻahaʻa i hoʻemi ʻia ke koko i ka wā o ka hana nui, hiki i ka mea, inā he anesthesia aoao he hopena antihypertensive,
  • Hoʻomoe lithium: ua iho ka lithium excretion a me kona hoʻomohala i loko o ke koko,
  • allopurinol, procainamide: piʻi nui ka pilikia o ka neutropenia a / a i ʻole he maʻi Stevens-Johnson,
  • glucocorticosteroids, epoetin, estrogens a me nā hui kūlohelohe waha, naloxone, carbenoxolone: ​​hoʻonāwaliwali i ka hana a Creensril-AKOS,
  • Hoʻomake gula: iv ka hoʻokele ʻana o ka sodium aurothiomalate hiki i kahi mea paʻakikī o nā hōʻailona i ka mea maʻi, me ka hoʻokaʻawale ʻana i ke koko, ka ʻula helehelena, ka lua, ka luaʻi,
  • nā maʻi ʻolima: e hoʻemi i ka hopena haumania o ka captopril,
  • nā mea hoʻonā hypoglycemic no ka hoʻokō waha, insulin: hoʻonui i ka nui o ka hypoglycemia,
  • antacids: hoʻolōʻihi i ka laweʻana o ka captopril i ka gastrointestinal tract,
  • ethanol: hoʻonui i ka hopena hypotensive o Creensril-AKOS,
  • probenecid: kōkua i ka hoʻēmi ʻana i ka hoʻomaʻemaʻe kino o ka captopril, i alakaʻi ai i kahi hoʻonui i loko o ka neʻe i ka serum,
  • azathioprine, cyclophosphamide: hoʻonui i ka hiki o ka hoʻomohala ʻana i nā maʻi hematological,
  • propranolol: hoʻonui ʻia kona bioavailability,
  • cimetidine: kōkua i ka hoʻonui ʻana i ka manaʻo o ka mea hana i ka plasma koko,
  • clonidine: hōʻemi i ka nui o ka hopena antihypertensive.

The analogues of Captopril-AKOS are: Captopril, Captopril-Ferein, Captopril-FPO, Creensril-UBF, Creensril Velfarm, Kapoten, Katopil, Epsitron, Alkadil, Angiopril-25, Blockordil, Vero-C64aj, C64ril-STI a me nā mea ʻē aʻe.

Nā hana hana i ka hana

Hōʻike ka hōʻike ma lalo nei i ka hopena o kahi inhibitor ACE ma ʻelua mau ʻōnaehana hoʻololi:

  1. ʻO ka hana o ka hoʻokumuʻana o ka angiotensin II, kahi hoʻemi i kona neʻe i loko o ke koko.
  2. ʻO ka pale o ka luku ʻana o ka bradykinin i nā neʻe pale, ʻo ia ka mea e hāʻawi ai i kāna hōʻiliʻili ʻana

Kahi o ka hopena o kahi inhibitor ACE ma ʻelua ʻōnaehana hoʻololi

I ka paneʻana i kahi kahe o ke kahe koko a i ʻole ke kaumaha koʻikoʻi, hoʻomaka ka peptide renin e hoʻokuʻu i nā keiki ma hope. Hoʻokomo ia i ka protein angiotensinogen a hoʻololi ia i ka angiotensin I. I ka huli ʻana, ua lilo ʻo ia i ka angiotensin II me ke kōkua o ka angiotensin-hoʻohuli o ka enzyme. Ua kapa ʻia ke ʻano holoʻokoʻa o ka renin-angiotensin-aldosterone (RAAS).

ʻO Angiotensin II kēia mau waiwai:

  • ho'ēmi i nā musika o nā paia o nā kīʻaha koko, e hoʻopili i ka lumen. Hoʻopuka kēia i kahi hoʻonui i ke koko, e hoʻonui ana i ka luhi i ka puʻuwai, hoʻonui i ke kahe o ke koko i nā kino o loko,
  • hoʻonui i ke kao o aldosterone. Ma ka maʻi testosterone, e hoʻonui ai i ka nui o ke kahe i loko o ke kino. Ke alakaʻi nei kēia i ka edema a me ke kaumaha hou i ka ʻōnaehana cardiovascular. No kēia, aldosterone i loko o nā ʻaliki e hoʻoneʻe i ka sodium a hoʻoneʻe i ka paʻakai,
  • paipai ia i ka hoʻohuihui ʻana o nā mea like ʻole a me nā cylamine. Hoʻopau lākou a hoʻomaikaʻi aku i ka sclerosis o nā paia o nā kīʻaha koko, cardiac a me ka aʻalā.

Ma kahi o RAAS, ua pale aku ka ACE i ka ʻōnaehana kinin-kallikrein. ʻO Bradykinin ke kuleana no ʻelua mau papa hana:

  • hoʻomaha ʻana o nā pili koko, i.e. ka hoʻohaʻahaʻa ʻana i ke ʻano,
  • nā hopena maʻi a me nā maʻi maʻi.

ʻLoe a me ke kākele

Hoʻokele ʻia ka Creensril-AKOS i ka hola 1 ma mua o kahi pāʻina. Hoʻonohonoho ʻia ka ʻākena dosage hoʻokahi. I ka hoʻohālikelike ʻana i ka mahele o ka captopril e like me ka hōʻike ʻana i hōʻike ʻia, pono e hoʻohana i ka captopril i loko o ke ʻano maʻi: papa o 12.5 mg.

Me ka hypertension arterial, hoʻomaka ka mālama ʻana me ka maʻa haʻahaʻa loa o 12.5 mg 2 mau manawa i kahi lā (loaʻa pinepine me 6.25 mg 2 mau manawa i ka lā). Pono e uku ʻia i ka ʻomaʻomaʻi o ka hopena mua ma ka hola mua. Inā ulu ka hypotension arterial i kēia hihia, pono e neʻe ka mea maʻi i kahi kūlana (ʻo kahi pane i ka hopena mua ʻaʻole e lilo i mea pilikia i ka hana hou ʻana). Inā kūpono, e lūlū ka hopena (me kahi manawa o nā hebedoma 2-4) a hiki i ka hopena maikaʻi loa. Me ka hypertension arertial maʻalahi paha, ʻo ka lāʻau mālama mālama maʻamau ʻo 25 mg 2 mau manawa i kahi lā, ʻo ka nui loa ka nui o 50 mg 2 mau manawa i ka lā. Ma ka maʻi hypertension arterial, ʻo ka nui loa ka nui o 50 mg 3 mau manawa i ka lā. ʻO ka dosis kiʻekiʻe loa ʻo kēlā me kēia lā he 150 mg.

I nā poʻe maʻi ʻelemakule, ʻo ka hopena mua loa he 6.25 mg 2 mau manawa i ka lā.

I ka hopena o ka puʻuwai paʻakikī, ua kuhikuhi pū ʻia me ka diuretics a me / a i ʻole me ka mākaukau digitalis (i mea e pale aku ai i ka emi nui o ke kahe koko, hoʻopau ʻia ka diuretic a hoʻemi ʻia ka hāmeʻe ma mua o ka hoʻokō ʻana o Creensril-AKOS). ʻO ka dosis mua he 6.25 mg a i ka 12.5 mg 3 mau manawa i ka lā, inā pono, e hoʻonui malie i ka dosis (ma nā lōlō ma kahi o 2 mau pule) i 25 mg 2-3 mau manawa i ka lā. ʻO ka dosis kiʻekiʻe loa ʻo kēlā me kēia lā he 150 mg.

Ma ka ʻeha o ka haki ʻana o ka ventricle hema ma hope o ka loaʻa ʻana o kahi infococote myocardial i loko o nā mea maʻi ma kahi kūlana hauoli, ʻo ka hoʻohana ʻana o Cucksril-AKOS e hoʻomaka e like me 3 mau lā ma hope o kahi kīkē myocardial. ʻO ka dosis mua he 6.25 mg / lā, a laila hiki ke hoʻonui ʻia i ka lā o kēlā me kēia lā ka 37.5-75 mg i nā wai 2-3 (e pili ana i ka hoʻomanawanui o ka lāʻau). Inā pono, hoʻonui pinepine ʻia ka pākaukau i nā lā maʻamau i kēlā me kēia lā o 150 mg / lā. Me ka hoʻolālāʻana o ka hypotension arterial, pono paha kahi hōʻemi. ʻO nā hoʻāʻo ʻana e hoʻohana i ka hoʻohana ʻana i ka nui o kēlā me kēia lā ka nui o 150 mg e pono ke kau ʻia ma ka hoʻomanawanui e nā poʻe maʻi o Captopril-AKOS.

Me ka nephropathy maʻi maʻi, kahi laʻe o kēlā me kēia lā o 75-100 mg / lā i kuhikuhi ʻia no nā lā 2-3. Ma ka hihia o ka diabetes-hilinaʻi a me ka microalbuminuria (hoʻokuʻu i ka albumin 30-300 mg i kēlā me kēia lā), aia ka nui o 50 mg 2 mau manawa i ka lā. Me ka hoʻomaʻemaʻe piha piha o nā protein o ka ʻoi aku ma mua o 500 mg i kēlā me kēia lā, maikaʻi ka lāʻau lapaʻau ma ke ʻano o 25 mg 3 mau manawa i ka lā.

Me ka haʻahaʻa haʻahaʻa o ka hana renal impaired (creatinine clearance (CC) - ma kahi o 30 ml / min / 1.73 m), hiki ke kuhikuhi ʻia iā Cucksril-AKOS ma ke ʻano o ka 75-100 mg / lā. Me ka hapa nui o ka hopena o ka renal dysfunction (CC - a ʻoi aku i ka 30 ml / min / 1.73 m), pono ka nui o ka lāʻau mua ma mua o 12.5 mg / lā, a laila inā pono, e hoʻonui ka nui o ka nui o ka Cucksril-AKOS i nā wā lōʻihi. ka manawa, akā hoʻohana i kahi mea liʻiliʻi ma ka hihia o ka mālamaʻana i ka hypertension arterial, ka lāʻau o ka lā i kēlā me kēia lā. Inā pono, ua kau ʻia nā diuretics loop, a me nā mea diuretics o ka papa hyazide.

Loaʻa ka hopena

Hoʻokele ʻia ka Creensril-AKOS i ka hola 1 ma mua o kahi pāʻina. Hoʻonohonoho ʻia ka ʻākena dosage hoʻokahi. I ka hoʻohālikelike ʻana i ka mahele o ka captopril e like me ka hōʻike ʻana i hōʻike ʻia, pono e hoʻohana i ka captopril i loko o ke ʻano maʻi: papa o 12.5 mg.

Me ka hypertension arterial, hoʻomaka ka mālama ʻana me ka maʻa haʻahaʻa loa o 12.5 mg 2 mau manawa i kahi lā (loaʻa pinepine me 6.25 mg 2 mau manawa i ka lā). Pono e uku ʻia i ka ʻomaʻomaʻi o ka hopena mua ma ka hola mua. Inā ulu ka hypotension arterial i kēia hihia, pono e neʻe ka mea maʻi i kahi kūlana (ʻo kahi pane i ka hopena mua ʻaʻole e lilo i mea pilikia i ka hana hou ʻana). Inā kūpono, e lūlū ka hopena (me kahi manawa o nā hebedoma 2-4) a hiki i ka hopena maikaʻi loa. Me ka hypertension arertial maʻalahi paha, ʻo ka lāʻau mālama mālama maʻamau ʻo 25 mg 2 mau manawa i kahi lā, ʻo ka nui loa ka nui o 50 mg 2 mau manawa i ka lā. Ma ka maʻi hypertension arterial, ʻo ka nui loa ka nui o 50 mg 3 mau manawa i ka lā. ʻO ka dosis kiʻekiʻe loa ʻo kēlā me kēia lā he 150 mg.

I nā poʻe maʻi ʻelemakule, ʻo ka hopena mua loa he 6.25 mg 2 mau manawa i ka lā.

I ka hopena o ka puʻuwai paʻakikī, ua kuhikuhi pū ʻia me ka diuretics a me / a i ʻole me ka mākaukau digitalis (i mea e pale aku ai i ka emi nui o ke kahe koko, hoʻopau ʻia ka diuretic a hoʻemi ʻia ka hāmeʻe ma mua o ka hoʻokō ʻana o Creensril-AKOS). ʻO ka dosis mua he 6.25 mg a i ka 12.5 mg 3 mau manawa i ka lā, inā pono, e hoʻonui malie i ka dosis (ma nā lōlō ma kahi o 2 mau pule) i 25 mg 2-3 mau manawa i ka lā. ʻO ka dosis kiʻekiʻe loa ʻo kēlā me kēia lā he 150 mg.

Ma ka ʻeha o ka haki ʻana o ka ventricle hema ma hope o ka loaʻa ʻana o kahi infococote myocardial i loko o nā mea maʻi ma kahi kūlana hauoli, ʻo ka hoʻohana ʻana o Cucksril-AKOS e hoʻomaka e like me 3 mau lā ma hope o kahi kīkē myocardial. ʻO ka dosis mua he 6.25 mg / lā, a laila hiki ke hoʻonui ʻia i ka lā o kēlā me kēia lā ka 37.5-75 mg i nā wai 2-3 (e pili ana i ka hoʻomanawanui o ka lāʻau). Inā pono, hoʻonui pinepine ʻia ka pākaukau i nā lā maʻamau i kēlā me kēia lā o 150 mg / lā. Me ka hoʻolālāʻana o ka hypotension arterial, pono paha kahi hōʻemi. ʻO nā hoʻāʻo ʻana e hoʻohana i ka hoʻohana ʻana i ka nui o kēlā me kēia lā ka nui o 150 mg e pono ke kau ʻia ma ka hoʻomanawanui e nā poʻe maʻi o Captopril-AKOS.

Me ka nephropathy maʻi maʻi, kahi laʻe o kēlā me kēia lā o 75-100 mg / lā i kuhikuhi ʻia no nā lā 2-3. Ma ka hihia o ka diabetes-hilinaʻi a me ka microalbuminuria (hoʻokuʻu i ka albumin 30-300 mg i kēlā me kēia lā), aia ka nui o 50 mg 2 mau manawa i ka lā. Me ka hoʻomaʻemaʻe piha piha o nā protein o ka ʻoi aku ma mua o 500 mg i kēlā me kēia lā, maikaʻi ka lāʻau lapaʻau ma ke ʻano o 25 mg 3 mau manawa i ka lā.

Me ka haʻahaʻa haʻahaʻa o ka hana renal impaired (creatinine clearance (CC) - ma kahi o 30 ml / min / 1.73 m), hiki ke kuhikuhi ʻia iā Cucksril-AKOS ma ke ʻano o ka 75-100 mg / lā. Me ka hapa nui o ka hopena o ka renal dysfunction (CC - a ʻoi aku i ka 30 ml / min / 1.73 m), pono ka nui o ka lāʻau mua ma mua o 12.5 mg / lā, a laila inā pono, e hoʻonui ka nui o ka nui o ka Cucksril-AKOS i nā wā lōʻihi. ka manawa, akā hoʻohana i kahi mea liʻiliʻi ma ka hihia o ka mālamaʻana i ka hypertension arterial, ka lāʻau o ka lā i kēlā me kēia lā. Inā pono, ua kau ʻia nā diuretics loop, a me nā mea diuretics o ka papa hyazide.

Ke keu

Nā hōʻailona: kahi i hoʻemi ʻia o ke kahe o ke koko, i ʻole

hiolo, myocardial infarction, pilikia ulia cerebrovascular, hoʻopiʻi thromboembolic.

Hoʻomaʻamaʻa: kau i ka mea maʻi me ka hoʻohaʻahaʻa i lalo o nā ʻōpū, hoʻokaʻawale i ke hoʻihoʻi i ke koko (hoʻonui i ke kahe o ke koko, ʻo ka iv infusion o 0.9% sodium chloride solution), ʻo ka hōʻailona hōʻailona. ʻAʻole pono ia ka hoʻohana ʻana o ka hemodialysis, dialitis peritoneal.

Hoʻopili pū me nā lāʻau ʻē aʻe

ʻO nā lāʻau lapaʻau e hōʻemi i ka hana sympathetic i kuhikuhi i nā poʻe maʻi e hopu ana i ka captopril me ka makaʻala. Hāʻawi nā Beta-blockers i kahi hopena antihypertensive iki i ka wā i hoʻohui ʻia i ka capropril, akāʻo ka hopena o ka hopena ma mua o ka mea i manaʻoʻia.

Ua palupalu ka hopena antihypertensive e nā lāʻau anti-inflammatory non-steroidal (NSAID) (pani i ka Na + a hoʻemi i ka syntaglandin synthes), kūlike loa me ke kua ʻana o kahi haʻahaʻa o ka renin, a me ka estrogen (lohi Na +). ʻO ka hui pū me nā diuret thiazide, vasodilators (minoxidil), verapamil, beta-blockers, tricyclic antidepressants, ethanol hoʻonui i ka hopena hypotensive.

ʻO ka hoʻohana pū ʻana me ka diuretics potassium-sparing (no ka laʻana, triamteren, spironolactone, amiloride), mākaukau pākui, cyclosporine, haʻahaʻa paʻakai (e loaʻa paha iā K + a 60 mmol / l), nā mea hoʻohui o ka pākaha, nā paʻakai paʻakai (he nui nā koina o K +) e hoʻonui ai. ka hopena o ka hoʻomohala ʻana i ka hyperkalemia.

Hoʻowalewale i ke kaʻo ʻana o ka hoʻomākaukau lithium.

Me ka koho i ka captopril ke lawe ʻana i ka allopurinol a i ka procainamide paha, piʻi nui ka pilikia o ka hoʻomohala ʻana i ka maʻi Stevens-Johnson a me ka hana immunosuppressive. ʻO ka hoʻohana ʻana o ka captopril i nā maʻi e lawe ai i nā immunosuppressants (no ka laʻana, ka azathioprine a i ʻole ka cyclophosphamide) e hoʻonui i ka pilikia o ka hoʻomohala ʻana i nā maʻi hematological. ʻO ka hoʻohana like ʻana o ka ACE inhibitors a me insulin, a me ka lāʻau hypoglycemic waha hiki ke alakaʻi i ka holo ʻana o ka hypoglycemia. Hōʻalo ʻia ka nui o ka ulu ʻana i ka hypoglycemia i nā hebedoma mua o ka hui pū ʻana, me ia i nā mea maʻi me ka hana renal impaired. ʻO nā mea maʻi me ka maʻi maʻi e nānā pono i ka mālama glycemia, no ka mea i ka malama mua o ka maʻi me ka ACE inhibitor.

Nā hiʻohiʻona noi

Ma mua o ka hoʻomaka ʻana, a i ʻole maʻamau i ka wā o ka mālama ʻana me Creensril-AKOS, pono ka nānā ʻana o ka lawelawe ʻana. I nā maʻi me ka puʻuwai puʻuwai, ua hoʻohana ʻia lākou ma lalo o ka mākaʻi loea. E kūʻē i ke kāʻei o ka hoʻohana lōʻihi ʻana o Creensril-AKOS, ma kahi o 20% o nā maʻi e piʻi mau i ka urea a me ka serum creatinine ma mua o 20%, i hoʻohālikelike ʻia me ka waiwai maʻamau a mua paha. ʻOi aku ma mua o 5% o nā mea maʻi, ʻoi aku ka poʻe me ka nephropathy koʻikoʻi, e koi i ka hōʻemi o ka mālamaʻana ma muli o ka hoʻonui o ka neʻe ʻana o ka maka. I nā mea maʻi me ka haole hypertension me Creensril-AKOS, ʻike ʻia ka hypertension arterial i nānā wale ʻia i nā hihia loaʻa, hiki i ka hoʻomohala ʻana i ke ʻano me ka pohō o ka wai a me ka lilo o ka paʻakai (me ka laʻana, ma hope o ka maʻi kūleʻa me ka diuretics), i nā mea maʻi me ka puʻuwai naʻau paʻa ʻole a ma lalo o ka dialysis. . ^ E Ha yM. Hiki ke emi iki ka hopena o ke kahe o ke koko me ka hoʻopau ʻana i ka wā mua (4-7 mau lā) o kahi diuretic a i ka piʻi ʻana paha o ka paʻakai sodium klorida (ma kahi he hebedoma ma mua o ka hoʻomaka ʻana o ka lawelawe), a i ʻole ka hoʻokele ʻana o ka captopril i ka hoʻomaka ʻana o ka mālama ʻana i nā dosis liʻiliʻi (6.25- 12,5 mg / lā). I ka wā o ka lāʻau lapaʻau ma ke kumu maʻi outpatient, e hoʻomaopopo i ka mea maʻi e pili ana i ka hiki ʻana mai o nā hōʻailona o ka maʻi, e koi ana i ka hoʻokolokolo olakino e pili pono ana, nā hoʻomaʻamaʻa kaua a me ka lab. I nā mahina 3 ʻekolu. Mālama ʻo ia i kēlā me kēia mahina i ka nui o nā maʻi koko keʻokeʻo, a laila - 1 manawa i 3 mau mahina: i nā mea maʻi me nā maʻi autoimmune i nā malama 3 mua. - kēlā me kēia mau pule 2 mau pule, a laila - i kēlā me kēia 2 mahina. Inā hemo loa ia ka nui o nā leukocytes ma mua o 4000 / ll, hōʻike ʻia kahi hōʻike koko ākea, ma lalo o 1000 / μl, ua kāpae ʻia ka lāʻau lapaʻau. Inā hele mai ka ʻōmaʻomaʻi mua o ka maʻi lua e pili ana i ka mua o ka myeloid hypoplasia, pono e hana koke i kahi hōʻike hoʻoweliweli kikoʻī. Pono e hoʻokaʻawale i kahi kūʻokoʻa kūʻokoʻa o ka lāʻau a me kahi hoʻonui kūʻokoʻa kūʻokoʻa i ka ulu o ka hana kino. I kekahi mau hihia, kūʻē i ke ʻano o ke hoʻohana ʻana o nā inhibce ACE, ʻo ia hoʻi captopril, loaʻa i ka nui o ka neʻe o ka pāhana i loko o ka serum koko. Ka hoʻonui ʻia ʻana o ka hoʻoulu ʻana i ka hyperkalemia me ka hoʻohana ʻana i nā mea paʻa o ka ACE inhibitors i ka poʻe maʻi me ka maikaʻi ʻole a me ka diabetes mellitus, a me ka lawe ʻana aku i ka diuretics potassium-sparing, hoʻomākaukau o potassium a i nā lāʻau lapaʻau hou e hoʻoulu ai i ka manaʻo o ka pāhana i ka paʻakai i ke koko (no ka laʻana, heparin). ʻO ka hoʻohana like ʻana o ka diuretics potassium-sparing a me ka hoʻomākaukau ʻana i ka paʻakai e pono e pale ʻia. Ke lawe nei i ka hemodialysis i nā maʻi e loaʻa ana iā Creensril-AKOS, e hoʻohana pono ʻia ka hoʻohana ʻana o nā membaly dialysis kiʻekiʻe (e.g. AN69), i ia mau mea, e hoʻomāhuahua ʻia ka hopena o ka hoʻomohala ʻana i ka hopena anaphylactoid. I ka hihia o ka hoʻomohala ʻana o ka angioedema, ua hoʻopau ʻia ka lāʻau lapaʻau a nānā pono ʻia ke nānā ʻana i ka lāʻau lapaʻau a me ka hōʻailona hōʻailona. Ke lawe nei iā Creensril-AKOS, hiki ke nānā ʻia kahi hopena maikaʻi ʻole ke nānā ʻana i ka urine no ka acetone. ʻO ka hiki i ka lāʻau lapaʻau ka mea e hoʻopiʻi ai i ka hana a i ʻole nā ​​mea hana no ke kino, ka launa pū me ka taba, ka waiʻona, ka meaʻai: i ka wā mālama, pono ia e hōʻalo i ke kaʻa ʻana i nā kaʻa a komo i nā hana hiki i ke ʻano he pōʻino e koi ai i ka hoʻonui nui ʻana o ka nānā a me ka wikiwiki o ka hopena psychomotor, no ka mea hiki ke maʻi, ʻoi aku ka hopena ma hope o ka lawe ʻana i ka ʻeha mua.

ʻO nā mea mālama palekana

ʻO nā mea mālama aku: hoʻohana i nā maʻi autoimmune koʻikoʻi (ʻoi aku ka systemic lupus erythematosus a i ʻole scleroderma), ka mālama ʻana i ka hematopoiesis kumulima o nā ʻōpū (ka pilikia o ka neutropenia a me agranulocytosis), ischemia cerebral, diabetes mellitus (nui aʻe ka piʻi ʻana o ka hyperkalemia), i nā maʻi ma ka hemodialysis sodium ka palena, ka hyperaldosteronism maʻamau, ka maʻi naʻau coronary, nā kūlana me ka hoʻoemi ʻia ʻana o ka nui o ke kahe koko (e pili ana i ke aniani, ka luaʻi), i ka ʻelemakule.

Me ka mālama aka, ua kau ʻia nā mea maʻi ma ka lāʻau paʻakai a i ʻole ka paʻakai (ka nui i hoʻonui ʻia i ka hoʻoulu ʻana i ka hypotension arterial) a me ka hyperkalemia.

I ke ʻano o ka uʻi aʻu e lawe ai?

ʻOi aku ka helu o ka nui o ke koko ma mua o 140/90 mm RT. ʻAniā. ʻO Creensril AKOS kahi lāʻau lapaʻau hana pōkole. Aia kona hopena ma kahi o 6 mau hola. No laila, ʻo ka manawa pinepine, ke kauka nei nā kauka i nā pilikia hypertensive, no ka hoʻohana mau ʻana ma ka hypertension i ʻōlelo ʻia i nā lāʻau lapaʻau lōʻihi.

Hiki iā ʻoe ke lawe i ka lāʻau lapaʻau i ka hoʻomaka ʻana o ka hypertension arterial, i ka nui o ka piʻi ʻana o ke kahe koko he mea ʻole a liʻiliʻi, a laila e kamaʻilio i kāu kauka. ʻAʻole ia i kuhikuhi ʻia i nā ʻōlelo aʻoaʻo no ka hoʻohana ʻana o Creensril AKOS i ka mea e pono ai ka lilo. No laila, inā ʻo ka hopena o ka hana o ka lāʻau lapaʻau e kūpono i ka mea maʻi a me ke kauka hele ʻana, a laila hiki iā ʻoe ke waiho i kēia hoʻoponopono lapaʻau e like me ka hoʻohana mau ʻana.

Nā ʻōkuhi no ka hoʻohana

  1. I mea e hōʻalo ai i nā hopena ʻaoʻao, hoʻomaka lākou e lawe i ka lāʻau lapaʻau me nā liʻiliʻi liʻiliʻi. Kuhi pinepine ʻia mai 6 a 12 mg 3 mau manawa i ka lā.
  2. Hoʻoholo ʻia ka hopena ma hope o kekahi mau lā, pono e hōʻiliʻili ka lāʻau lapaʻau i loko o ke kino.
  3. Inā ʻaʻole lawa nā dute mua i ka hopena, a laila hoʻonui ka nui o ka dosage i 25-50 mg 2 mau manawa i ka lā.
  4. E like me ka mea e like ai i ka lā, hiki iā ʻoe ke lawe i ka 150 mg o ka lāʻau lapaʻau.
  5. Me ka pilikia o hypertensive, ʻo ia hoʻi, ke hiki aku ka nui o ke koko i nā helu ma luna o 180/110 mm RT.Art., Lawe ia 25 mg o Cakopaa a kali i ke kaohi ʻana o ke kaomi no ka hapalua hola.
  6. Inā ʻaʻole i hopena ka hopena, a laila hiki iā ʻoe ke hoʻomaʻi i ka lawe ʻana i kekahi lua.

Pehea ka lōʻihi o ka Cucksril AKOS e hōʻoluʻolu i ke kaomi?

Loaʻa kēia lāʻau lapaʻau i ke koko ma hope o nā minuke 15, hiki i ke koina o ka nui o nā mea i loko o 60-90 mau minuke, a laila e emi iki ana.

Hana a Cucksril no kahi mau hola 6, no laila ʻo 3 ka manawa o ka hoʻokele ʻana he 3 manawa.

Hoʻomaopopo nā maʻi hoʻomau i ka noi

Loaʻa nā loiloi e pili ana iā Katopril AKOS.

Loaʻa nā pono o ka lāʻau lapaʻau:

  • ka wikiwiki wikiwiki o ka hopena
  • me ka uku haʻahaʻa
  • maʻalahi nā papa pālani liʻiliʻi, maʻalahi ka moni ʻana,
  • hoopau i ke kāʻā, ke poʻo,
  • hiki ke hoʻohana i ka hale ma ke ʻano he kōkua mua,
  • hiki ke hoʻohana ʻia no ke piʻi ʻana o ka paʻakikī ma ke ʻano he nui.

Nā mea i ʻōlelo ʻia ʻole o ka pono o ka lāʻau lapaʻau.

  • ʻai hoʻōki ʻono
  • hopena pōkole
  • ʻaʻole kūpono no kēlā me kēia lā maʻamau, mau.
  • Loaʻa nā lāʻau lapaʻau hou aʻe no ka mālamaʻana i ka hypertension.

He aha ka hopena ma waena o Creensril a me Creensril AKOS?

ʻAʻohe ʻokoʻa a ke aʻo ʻana o Captril AKOS ma ke ʻano o ke aʻo ʻana o Captopril. No laila he aha ka hopena ma waena o Creensriln a me Captril AKOS? ʻO ka awiwi AKOS ka mea i hana ʻia ka lāʻau lapaʻau e ka hui kaiahi ʻo Kurgan o ka hoʻomākaukau a me nā huahana "Synthesis". Ua holo ʻo kēia hui mai ka makahiki 1958. Hoʻonui ka mea kanu i nā meaʻoi aku ma mua o 3% o nā huahana lapaʻau mai ka mākeke lāʻau Lūkini. Ke kūʻai aku nei nā huahana āpau i nā mana kūpono i nā pae āpau o ka hana.

Hoʻopili pū me nā lāʻau ʻē aʻe

Hoʻonui ka lāʻau huina diuretic i ka hana o ka captopril, ka hoʻonui ʻana i kona kao i loko o ke koko i kekahi mau manawa. Kuhi o ʻike ʻia nā hopena hypotensive i ka wā e lawe pū ana me kekahi NSAID, keu indomethacin.

Eia kekahi, ke emi nei ka hopena o ka hoʻohanaʻana i ka lāʻau inā inā ua hui pū ʻia me ka estrogens hana ʻenehana a ma ka manawa like, hoʻohana ʻo clonidine.

Hoʻohui maikaʻiʻia me nā paʻakai pākote a me ka paʻakai e hoʻokau ʻana i ka lohi ʻana o ka mea hope i loko o ke kino, a hoʻonāukiuki i ka hoʻāinu.

ʻO ka hoʻomohala ʻana o ka nausea, ka luaʻi a me ka nalowale o ka hoʻomaopopo ʻana ua ʻike ʻia me ka hoʻohana pinepine ʻana o ka captopril me nā hoʻomākaukau e pili ana i ke gula.

Ke pāpā ʻole ʻia nei e hui pū me nā lāʻau like ʻole:

  • Allopurinol a me procainamide - alakaʻi i ke kūkulu houʻana o ka maʻi Stevens-Jones, a hoʻonui pū i ka hopena o ka hoʻokumu a hoʻonui i nā neutropenia.
  • ʻO ka insulin - e pīhoihoi i ka manawa o ka hoʻomohala ʻana i ka hypoglycemia (ʻo ka nui o ka nui o ke kō o ke koko).
  • Hoʻokumu ʻo Cyclosporins - oliguria, e kū ana i ka pilikia ʻole.
  • Nā immunosuppressants e pili ana i ka Azathioprine - ke alakaʻi nei i ka hoʻokumuʻana o nā pathologies hematological (he pili koko i ka hoʻoliihua ʻana, hoʻemi ʻole ʻia nā loko o ke koko).

Inā pono ʻoe e hoʻohana iā Creensril a me nā lāʻau ʻē aʻe i ka manawa like, pono ʻoe e kamaʻilio mau i kāu kauka e pili ana i ka hiki ʻana o kahi hopena kūlohelohe kūpono.

Video: Kāleʻa Renal

I ka wā hāpai

ʻAʻole hoʻohana ʻia ʻo Cucksril ma ke ʻano ma loko o nā wahine hāpai, no ka mea hiki ke hoʻopilikia i kēia kūlana o ka maʻi hānai, e hoʻokau ana i nā pilikia naʻau congenital. Pono ʻoe e hōʻole i ka lawe i nā pills i ka wā o ka umauma, ka mea i komo i ka hana ikaika i loko o ka waiū a hiki i ke kumu o ka hōʻemi ʻana i ke kao i loko o ka pēpē.

Nā kuleana a me nā kūlana e waiho ai

ʻO 24 mau mahina mai ka lā o ka hana ʻana, e hōʻike nei i ke kāpena o Captoril Akos. Store ma kahi maloʻo maloʻo, i kahi wela o ka nui o ka 25 ° C.

ʻO ke kumukūʻai kumukūʻai ma nā lāʻau lapaʻau Lūkini no Captril Akos ʻaʻole iʻoi aku 25 mau rubles hona no 10 mau papa. I Ukraine, hiki ke kūʻai ʻia ka lāʻau lapaʻau ma ke kumukūʻai like - 25 hryvnia.

I waena o nā lāʻau lapaʻau e loaʻa ai ka hopena antihypertensive like, hiki iā mākou ke hoʻokaʻawale.

ʻO ka hapa nui o nā loiloi o ka poʻe maʻi e hoʻohana ana i ka Creensril Akos ma ke ʻano he lāʻau lapaʻau e hōʻike ana i kona pono kūpono. Hoʻomaopopo ka poʻe maʻi ʻaʻole i ka hana kiʻekiʻe wale nō, akā ʻo nā mea maikaʻi ʻē aʻe:

  • ke kumu kūʻai
  • aponoia e ka kino,
  • ʻaʻohe pilikia
  • ua hoʻomaopopo ʻia ka hopena ma hope o ke kau mua ʻana,
  • hiki ke hoʻohanaʻia e like me ka mahele o ka hopena paʻakikī.

ʻO nā hihia kūʻokoʻa wale nō he intolerance pilikino i captopril i hōʻike ʻia ma ke ʻano o kahi maʻi alakania (urticaria).

Hoʻohālikelike

I keia ala Hoʻohui ke Creensril Akos i nā hana kiʻekiʻe a me nā kumukūʻai kūpono, ke ʻae nei iā ʻoe e kūʻai manuahi i ka lāʻau i loko o kekahi lāʻau lapaʻau. Kuhi ʻia i nā ʻōlelo a pau a nā kauka a ke kauka, ʻaʻole ka hopena o ka lāʻau lapaʻau i ka hopena ʻino. I ka hoʻomakaʻana o nā hopena alakaline, ma mua o ka hoʻomaka o ka papa o ka hoʻomaʻamaʻa, kahi hōʻike hōʻike hōʻike no ka hoʻomaka ʻana o nā hopena ʻino.

Nā ʻano, nā inoa, ke ʻano a me ke ʻano o ka hoʻokuʻu ʻana

Loaʻa kēia Captril i loko o kēia mau ʻano like ʻole:

  • Kanakaole
  • Cilolopa Vero
  • Paikiale Hexal,
  • Paikialia Sandoz,
  • Kanehole-AKOS,
  • Creagelia Acre
  • Kanakaole-Ros,
  • Paikea Sar,
  • CIOLIKA-STI,
  • Kanikaole-UBF,
  • Kanikaole-Ferein,
  • Kanikaole-FPO,
  • Cadaika Stada,
  • Huikau ʻO Egis.

ʻO kēia mau ʻano o ka lāʻau lapaʻau ka ʻokoʻa i kēlā me kēia ma o ka hiki ʻana i kahi huaʻōlelo hou i ka inoa, e hōʻike ana i ka puʻupuʻu a i ʻike kaulana paha i ka mea hana o kekahi ʻano lāʻau. A i ʻole, he like ʻole nā ​​ʻano o Cewareril mai kekahi i kekahi, ʻoiai ua hana ʻia ma nā ʻano like like ʻole, ua like nō ko ia ʻano ʻano like ʻole, a me nā mea hou aku, he pinepine nā mea ikaika i nā hua Calaopala like, like, no ka mea ua kūʻai ʻia ia mai nā mea nui Kina a ʻo India.

ʻO nā ʻokoʻa i nā inoa inoa o nā ʻano Cewareril ma muli o ka pono o kēlā me kēia hui lapaʻau e hoʻopaʻa ai i ka lāʻau lapaʻau a lākou e hana ai ma lalo o ka inoa inoa, kahiʻokoʻa i nā poʻe ʻē aʻe. A iāiai i ka wā ma mua, i ka manawa Soviet, ua hana kēia mau lāʻau lapaʻau like me ka Captrilka like me ka ʻenehana like ʻole, ua hoʻohui wale lākou i hoʻokahi huaʻōlelo i kahi inoa kaulana, ʻo ia kahi hoʻopukapuka o ka inoa o ka hui, a, no laila, loaʻa mai kahi inoa kūʻokoʻa mai kahi mana o ke kānāwai. ʻokoʻa mai nā mea ʻē aʻe.

No laila, ʻaʻohe mau hopena ʻokoʻa ma waena o nā ʻano o ka lāʻau lapaʻau, a no laila, e like me ke ʻano he kānāwai, ua hui pū ʻia ma lalo o hoʻokahi inoa inoa Cucksril. Eia hou ma ke kikokikona o ka ʻatikala mākou e hoʻohana ai i kahi inoa - Captopril - e hōʻike i nā ʻano like ʻole.

Loaʻa nā ʻano like ʻole o Captopril i hoʻokahi puka pākahi - ʻo kēia nā papa waha. ʻOi ke ʻano ikaika papa i nā mea waiwai pio, ka inoa o ia mea, ka mea, ua haawi i ka inoa o ia la- hu.

Loaʻa nā ʻano kamana Cucksril i nā ʻano like ʻole, e like me 6.25 mg, 12.5 mg, 25 mg, 50 mg a me 100 mg no kēlā me kēia papa pā. ʻO ia ʻano laulā e loaʻa ai iā ʻoe ke koho i ke koho maikaʻi loa no ka hoʻohana ʻana.

Ma nā mea kōkua Aia paha i nā ʻano kīnā ʻo Cobiaril i nā ʻano mea like ʻole, no ka mea hiki i kēlā me kēiaʻoihana ke hoʻololi i kā lākou ʻano, ke hoʻāʻo nei e hoʻokō i nā ʻōmaʻomaʻo o ka hana pono. No laila, i mea e wehewehe pono ai i ka hoʻohui ʻana o nā mea kōkua o kēlā me kēia ʻano ʻano o ka lāʻau, pono e noʻonoʻo pono i ka pepa i hoʻopili ʻia me nā ʻōkuhi.

ʻO ka ʻāpana no ka C ʻanawela ma ka ʻōlelo Latin i kākau ʻia penei:
Rp: ʻLelo. Creensrili 25 mg No. 50
D.S. Lawe iā 1/2 - 2 papa 3 mau manawa i ka lā.

ʻO ka papa mua o ka papa inoa ma hope o ka pōkole "Rp" e hōʻike i ka puka dosage (ma kēia hihia Tab. - nā papa), ka inoa o ka lāʻau lapaʻau (ma kēia hihia, Captoprili) a me kāna ona dosage (25 mg). Ma hope o ka "Ikona" ikona, hōʻike ʻia ka helu o nā papa e pono ai ke hoʻokuʻu i ka mea kūʻai aku i ka mea kūʻai aku. Ma ka lālani lua o ka paʻi ma hope o ka pōkole "D.S." hoʻolako ʻia ka ʻike no ka mea maʻi i loaʻa nā ʻōlelo pili i ka pehea e lawe ai i ka lāʻau lapaʻau.

He aha ka mea e kōkua ai i ka captopril (therapeutic effect)

Kanakaole hoʻemi kahe koko a hoʻoemi i ka ukana ma ka puʻuwai. Wahi a ia, hoʻohana ʻia ka lāʻau i ka mālama ʻana i ka hypertension arterial, maʻi ʻeha (hōʻeha ka naʻau, myocardial infarction, myocardial dystrophy), me ka maʻi nephropathy maʻi.

ʻO ka hopena o Captopril e pani i ka hana o ka enzyme, kahi e hōʻoia ai i ka hoʻololi ʻana o ka angiotensin I i ka angiotensin II, no laila, aia ka lāʻau i ka pūʻulu o A inhibitors (angiotensin-hoʻohuli i ka enzyme). Ma muli o ka hana o ka lāʻau lapaʻau, ʻaʻole i hoʻokumu ʻia ka angiotensin II i loko o ke kino - kahi ʻano i loaʻa ka ikaika vasoconstrictor a, a laila, e hoʻonui ai i ke koko. Ke hana ʻole ʻia ka angiotensin II, hoʻomau ʻia nā kīʻaha koko a, no laila, maʻa mau ke ʻano o ke koko a ʻaʻole i hāpai ʻia. Mahalo i ka hopena C afaiopakiki, i ka manawa e lawe pinepine ʻia, kahe ka nui o ke koko a mālama i loko o nā palena ʻae ʻia a ʻae ʻia. ʻO ka palena kiʻekiʻe loa i ke kaomi ka mea 1 - 1.5 mau hola ma hope o ka lawe ʻana iā Cucksril. Akā no ka hiki ke loaʻa i kahi kaomi mau i ka neʻe ʻana o ka maʻi, pono e lawe ʻia i ka lāʻau no nā liʻiliʻi he mau hebedoma (4-6).

Eia kekahi lāʻau lapaʻau hōʻemi i ka kaumaha ma ka puʻuwai, ka hoʻonui ʻana o ka lumen o nā moku, ma muli o ka pono o ka ʻōpū o ka puʻuwai e pono ai i ka hoʻoikaika ʻana e hoʻolei i ke koko i loko o ka aorta a me ka pulmonary artery. No laila, hoʻonui ka captopril i ka hoʻomanawanui o ke olakino a me ke kaumaha o ka poʻe i pilikia i ka hōʻeha naʻau a i loaʻa i ka infococept myocardial. ʻO kahi waiwai nui o Captopril ka nele o kahi hopena o ka waiwai o ke koko i ka wā e hoʻohana ʻia ai ka mālama ʻana i ka hana o ka puʻuwai.

Eia pū kekahi hoʻomaikaʻi i ke kahe koko a me ka hāʻawi ʻana i ke koko i ka puʻuwaima muli o kahi o ka lāʻau e hoʻohana ai i ka mālama paʻakikī i ka loaʻa ʻole o ka puʻuwai kani a me nā nephropathy maʻi.

Ua kūpono kūpono ʻo Creensril no ka hoʻopili ʻana i nā hoʻohui like me nā ʻano ʻē aʻe nā lāʻau antihypertensive. ^ E Ha yM. Eia kekahi, ʻaʻole ka mālama o Captril i ka wai i loko o ke kino, ka mea nāna e hoʻokaʻawale iā ia mai nā mea lāʻau antihypertensive e loaʻa kahi like. ʻO ia ke kumu, ʻoiai e lawe ana iā Cucksril, ʻaʻole pono ʻoe e hoʻohana i ka diuretics i mea e hoʻopau aku ai i ka edema e hōʻea ʻia e ka lāʻau antihypertensive.

Nā kiko waiwai a me nā hewa

Pono e lawe ʻia ʻo Cucksril i hoʻokahi hola ma mua o ka ʻaina, ʻaina i ka papa ʻaina piha ʻole, me ka ʻaihue ʻole, ʻōmole a ʻāwī paha i kēlā me kēia ʻano ʻē aʻe, akā me ka wai nui (ma ka liʻiliʻi o ka hapa aniani)

Koho ʻia ka nui o nā palapala no ka captopril, e hoʻomaka me ka liʻiliʻi, a me ke neʻe ʻana i ka hopena. Ma hope o ka lawe ʻana i ka hapa mua o 6.25 mg a i ka 12.5 mg, pono e ana ke kahe o ke koko i kēlā me kēia hapalua hola no ʻekolu mau hola e hoʻoholo ai i ka hopena a me ka hōʻeha o ka lāʻau lapaʻau i kekahi kanaka. I ka wā e hiki mai ana, me ka hoʻonui ʻia o nā ʻōpū, pono e ana ʻia ka neʻe ʻana i ka manawa hoʻokahi ma hope o ka lawe ʻana i ka paila.

Pono e hoʻomanaʻo ʻia o ka nui o ka lā i ʻae ʻia i ka lā o captopril i 300 mg. ʻO ka lawe ʻana i ka lāʻau lapaʻau i ka nui o ka 300 mg i kēlā me kēia lā, ʻaʻole ia i ke kahe nui ʻana o ka hoʻokahe koko, akā hoʻonāukiuki i ka ulu ʻana o ka hopena o ka hopena. No laila, lawe i ka Captril ma kahi he nui o 300 mg i kēlā me kēia lā he hiki ʻole a kūpono ʻole.

Captril no ka paipai ʻana (me ka uluʻana o ka hypertension) hoʻomaka i ka 25 mg hoʻokahi i ka lā a i ʻole 12.5 mg 2 mau manawa i ka lā. Inā ma hope o 2 mau hemo e hoʻokahe ai ke kahe koko i nā waiwai i manaʻo ʻia, a laila e hoʻonui ʻia ka nui a loaʻa iā 25-50 mg 2 mau manawa i ka lā. Inā lawe ʻoe iā Captopril ma kēia ʻano nui, ʻaʻole i emi ke kaohi i nā waiwai i ʻāpono ʻia, a laila e pono ʻoe e hoʻohui i ka Hydrochlorothiazide 25 mg i kēlā me kēia lā a i ʻole beta-blockers.

Me ka haʻahaʻa a me ka hypertension maʻalahi paha, he nui ka nui o ka captopril maʻa 25 mg 2 mau manawa i kahi lā. Ma ka hypertension koʻikoʻi, ua hoʻololi ʻia ka nui o ka Cewareril i 50-100 mg 2 mau manawa i ka lā, e pākuʻi ʻia i kēlā me kēia pule. ʻO ia, i nā pule mua ʻelua, e lawe ke kanaka i ka 12.5 mg 2 mau manawa i ka lā, a laila ma hope o nā hebedoma ʻelua e - 25 mg 2 mau manawa i ka lā, a pēlā aku.

Me ke koko o ke koko nui ma muli o nā maʻi ʻeha, e lawe ʻia ʻo Captril ma 6.25 - 12.5 mg 3 mau manawa i ka lā. Inā ma hope o 1 - 2 pule ka hoʻemi ʻana o ke kaomi i nā waiwai i ʻoluʻolu, a laila hoʻonui ʻia ka nui a lawe ʻia 25 mg 3-4 mau manawa i ka lā.

I loko o nā pūpū puʻuwai hema Hoʻomaka ke kamepiula iā ʻoe e lawe i 6.25 - 12.5 mg 3 mau manawa i ka lā. Ma hope oʻelua pule, e pāpālua ke kao, lawe ʻia ka nui o 25 mg 3 mau manawa i ka lā, a lawe ʻia ka lāʻau lapaʻau no ka manawa lōʻihi. I ka puʻuwai puʻuwai, e hoʻohana ʻia ʻo Captopril me ka hoʻohui me diuretics a i ʻole glycosides cardiac.
ʻOi hou e pili ana i ka puʻuwai naʻau

Me ka infarction myocardial Hiki ke kiʻi ʻia ka Captril i ke kolu o ka lā ma hope o ka hopena o ka manawa paʻa. I nā lā mua 3-4, pono ia e lawe i ka 6.25 mg 2 mau manawa i ka lā, a laila e hoʻonui ʻia ka lāʻau lapaʻau ma 12.5 mg 2 mau manawa i ka lā a inu i hoʻokahi pule. Ma hope o kēia, me ka hoʻokuʻu maikaʻi o ka lāʻau lapaʻau, ua pono e hoʻololi i ka 12.5 mg ʻekolu mau manawa i ka lā no 2 a 3 wiki. Ma hope o kēia manawa o ka manawa, ma lalo o ke kūlana o ka hoʻokaʻawaleʻana o ka lāʻau lapaʻau, huli lākou i 25 mg 3 mau manawa i ka lā me ka mana o ka maʻamau. Ma kēia ʻaiau, lawe ʻia ka captopril no ka manawa lōʻihi. Inā ʻaʻole lawa ka nui o ka 25 mg 3 mau manawa i ka lā, a laila e ʻae ʻia e hoʻonui iā ia i ka nui - 50 mg 3 mau manawa i ka lā.
ʻOi aku e pili ana i kahi kani Myocardial

Me ka nephropathy maʻi maʻi Hoʻonohonoho ʻia ka Captril e lawe 25 mg 3 mau manawa i ka lā a 50 50 mau manawa i ka lā. Me ka microalbuminuria (albumin i loko o ka ihi) ʻoi aku ma mua o 30 mg i kēlā me kēia lā, pono ʻia ka lāʻau lapaʻau ma mua o 50 mg 2 mau manawa i ka lā, a me ka proteinuria (protein i loko o ka urine) ma mua o 500 mg i kēlā me kēia lā e inu ai ʻo Cakéril 25 mg 3 mau manawa i ka lā. Ke piʻi nei ka nui i nā mea i hōʻike ʻia, e hoʻomaka ana me ka liʻiliʻi, a me ka hoʻonui ʻana i ʻelua i ʻelua mau pule ʻelua. Hiki i ka ʻokoʻa ʻokoʻa o ka captopril no ka nephropathy, no ka mea ua hoʻoholo ʻia e ka nui o ka hopena o ka renal. Hōʻike ʻia nā palena liʻiliʻi ma kahi e hoʻomaka ai e lawe iā Captopril no nephropathy maʻi, pili i ka hana o nā kuhi ke hōʻike i ka papaʻaina.


ʻO ka hōʻaiʻe piha, ml / min (i hoʻoholo ʻia e ka hōʻike ʻo Reberg)ʻO ka lā helu mua o kēlā me kēia lā o Captopril, mgʻO ka nui loa o kēlā me kēia lā o captopril, mg
40 a i luna25 - 50 mg150 mg
21 – 4025 mg100 mg
10 – 2012.5 mg75 mg
Ka emi loa ma 106.25 mg37.5 mg

Kahi ʻia nā maʻi i kuhi ʻia i kēlā me kēia lā i 2 a hiki i 3 mau pona i ka lā. ʻO nā kānaka'ōmaʻomaʻo (ma mua o 65), ka mea e pili ana i ka hana renal, e hoʻomaka i ka lawe ʻana i ka lāʻau lapaʻau ma 6.25 mg 2 mau manawa i ka lā, a ma hope o ʻelua pule, inā pono, e hoʻonui i ka dosage i ka 12.5 mg 2 a i 3 mau manawa i ka lā.

Inā ʻeha kahi kanaka i kekahi maʻi o ka pūpū (ʻaʻole maʻi nephropathy diabetes), a ua hoʻoholo ʻia ka dosage o Captopril ma ke ʻano o ka creatinine clearance a he ʻano like me ka nephropathy maʻi.

Hoʻohana i ka wā hāpai a me ka umauma

Contraindicated ʻo Creensril no ka hoʻohana ʻana ma ka wā hāpai a pau, no ka mea, ua hōʻike ʻia nā hoʻokolohua hoʻokolohua ma nā holoholona i kona hopena o ka maʻi hānai ma ka kuʻi. ʻO ka lawe ʻana i ka lāʻau lapaʻau mai ka 13th a 40 mau pule o ka hāpai ʻana i hiki ke alakaʻi i ka make a me nā hana maikaʻi ʻole.

Inā lawe ka wahine i ka captopril, a laila e kāpae koke ia, ma ka manawa e ʻike ai i ka hoʻomaka ʻana o ka hāpai.

Ua komo ʻo Cucksril i loko o ka waiū, no laila inā pono, pono ʻoe e hōʻole i ka umauma-hānai i kahi pēpē a hoʻoneʻe i ia i nā ʻano hoʻonaninani.

Nā ʻōlelo kikoʻī

No nā keiki ma lalo o ka 18 mau makahiki o ka hoʻohana ʻana, ke hoʻohana wale ʻia ʻo Captril ma ke ʻano he pilikia, e helu ana i ka nui o ka nui ma muli o ke kaumaha o ke kino, e pili ana i ka pāʻana o 1 - 2 mg no 1 kg o ka paona i kēlā me kēia lā.

Inā nalowale ʻoe i ka paila hope aʻe, a laila ma ka manawa ʻē aʻe e pono ai ʻoe e lawe i ka ʻai maʻamau, ʻaʻole i pālua.

Ma mua o ka hoʻomaka ʻana i ka captopril, pono ia e hoʻihoʻi i ka nui o ka wai a me ka hoʻopili ʻana o nā electrolytes i loko o ke koko inā ʻike ʻia lākou i ke ala ʻole ma muli o ka diuretics, nā maʻi hoʻokūkū, hoʻopuka, a pēlā aku.

I ka manawa holoʻokoʻa o ka hoʻohana ʻana o Captopril, pono ia e kāohi i ka hana o nā keiki maʻi. Ma 20% o nā poʻe, ke lawe nei i ka lāʻau, hiki i ka proteinuria (pūmū i loko o ka urine), kahi mea pono ma kona wahi ponoʻī i loko o 4 a 6 wiki ʻaʻole mālama ʻia. Eia naʻe, inā he ʻoi aku ka ʻike o ka protein ma loko o ka urine ma mua o 1000 mg i ka lā (1 g / lā), a laila pono e oki ʻia ka lāʻau lapaʻau.

Pono e hoʻohana ʻia ʻo Cucksril ma ka akahele a ma lalo o ka mākaʻi lapaʻau kokoke inā loaʻa i kēia mau ʻano a i ʻole nā ​​maʻi e pili ana:

  • ʻŌnaehana ʻōnaehana vasculitis,
  • E hoʻohālikelike i nā maʻi o ka kiko pilna,
  • ʻO ka stenosis hāmeʻa renalela,
  • ʻO ka loaʻa o nā immunosuppressants (Azathioprine, Cyclophosphamide, etc.), Allopurinol, Procainamide,
  • Ke mālama nei i ka hoʻokolohua desensitizing (no ka laʻana, bee venom, SIT, etc.).

E hana i kahi hōʻike koko ākea i kēlā me kēia pule ʻelua ma mua o ʻekolu mau mahina o ka lapaʻau. Ma hope aku, e hana ʻia ana kahi hōʻike koko ma kēlā me kēia manawa, a hiki i ka hopena o Captopril. Inā emi ka huina o ka leukocytes i emi mai ka 1 G / l, a laila hiki ke oki i ka lāʻau. ʻO ka maʻamau, ua hoʻihoʻi ʻia ka helu maʻamau o nā kaila koko keʻokeʻo i loko o nā hebedoma 2 ma hope o ka hoʻokuʻu ʻana o ka lāʻau. Eia kekahi, pono e hoʻoholo i ke koʻo o ka protein i loko o ka urine, me ka creatinine, urea, ka nui o ka protein a me ka pāima i loko o ke koko i ka manawa holoʻokoʻa o ka lawe ʻana iā Cakéril ma kēlā me kēia mahina. Inā ʻoi aku ka kiʻekiʻe o ka protein ma ka pāʻai ma mua o 1000 mg i hoʻokahi (1 g / lā), a laila pono e oki ʻia ka lāʻau lapaʻau. Inā piʻi pinepine ka ʻike o ka urea a i hana paha ma loko o ke koko, a laila e hoʻemi ʻia ka dosage o ka lāʻau lapaʻau a i ʻole e pau.

No ka hōʻemi i ka hopena o ka hōʻemi i ke kahe o ka neʻe i ka hoʻomaka ʻana o ka captopril, pono ia e hoʻopau i ka diuretics a hōʻemi paha i kā lākou dosage e 2 a 3 mau manawa 4 a 7 mau lā ma mua o ka paila mua. Inā, ma hope o ka lawe ʻana iā Creensril, e iho lohi ana ke koko, ʻo ia hoʻi ke ʻano o ka hypotension, a laila pono ʻoe e moe ma kou kua ma ka ʻaoʻao kuʻi a hoʻonui i kou mau wāwae i luna o ko lākou poʻo aʻe. I kēia kūlana, pono e moe no 30-60 mau minuke. Inā paʻakikī ka hypotension, a laila e hoʻopau koke iā ia, hiki iā ʻoe ke komo i ka hopena paʻakai sterile maʻamau intravenously.

No ka mea e hoʻonāukiuki pinepine nā dosis mua o Creensril i ka hypotension, ʻoi ʻia ke koho i ke ʻano o ka lāʻau lapaʻau a hoʻomaka i kona hoʻohana ʻana i ka hale mālama ma lalo o ka mālama mau ʻana o nā limahana olakino.

E pale aku i ke ʻano o ke hoʻohana ʻana o Cucksril, ʻo kekahi mau mea hoʻokipa, me ka niho (no ka laʻana, ʻoi ʻia ka niho), e hana me ka akahele. ʻO ka hoʻohana ʻana o ka anesthesia aoao i ka wā e lawe ai iā Cebookril hiki ke hoʻonāukiuki i ka hōʻemi o ke kaomi, no laila, pono e hōʻike ʻia ka mea hoʻomaʻamaʻa e lawe ana kekahi i kēia lāʻau lapaʻau.

Me ka hoʻomohala ʻana o ka jaundice, pono ʻoe e ho'ōki i ka lawe ʻana iā Cucksril.

No ka manawa holoʻokoʻa o ka hoʻohana ʻana i ka lāʻau, pono ia e haʻalele loa i ka hoʻohana ʻana i nā mea inu ʻona.

Ma ke kiʻi o ka lawe ʻana i ka lāʻau lapaʻau, ʻike ʻia kahi hoʻokolokolo maikaʻi ʻole no ka acetone i loko o ka pāʻai, pono e noʻonoʻo ʻia e ke kauka a me ka mea maʻi ʻo ia iho.

Pono e hoʻomanaʻo ʻia inā inā i ʻike ʻia nā hōʻailona ma hope o ke ala ʻana o Captopril, pono koke ʻoe e kamaʻilio i ke kauka:

  • ʻO nā maʻi ʻeha, e pili pū ana i ke anu, ka wai kaila, a,.
  • Ka hoʻonui ʻana o ka wai momona (no ka laʻana, me ka hoʻopiʻi ʻana, ke nānā ʻana, ka momona nui, a me kekahi mea).

ʻO ka hoʻohana ʻana o ka captopril i kekahi manawa e hoʻoulu ai i ka hyperkalemia (hoʻokiʻekiʻe i ka nui o ka pāhana i loko o ke koko). Loaʻa iā lākou kahi kiʻekiʻe o ka hyperkalemia i ka poʻe e loaʻa ana i ka maʻi papaleka ʻole a i ʻole ka maʻi mellitus, a me nā mea e pili ana i ka ʻai paʻakai. No laila, e pili ana i ke kūmole o ka hoʻohana ʻana o Cebookril, pono e hōʻole i ka lawe ʻana i ka diuretics pākia-waʻa (Veroshpiron, Spironolactone, etc.), hoʻomākaukau ʻai kalaka (Asparkam, Panangin, etc.) a me heparin.

E kūʻē i ke kūmole o ka hoʻohana ʻana iā Captopril, hiki i ke kanaka ke hoʻomau i ka ʻeha ma ke kino, ʻo ka mea maʻamau i loko o ka 4 mau pule o ka hoʻōla ʻana a me ka nalo ʻana me ka hoʻohaʻahaʻa ʻana i ka dosage a i ʻole ka hoʻokele hou ʻana o antihistamines (e.g. Parlazin, Suprastin, Fenistil, Claritin, Erius, Telfast, etc.). Eia nō naʻe, ʻo ka lawe ʻana iā Cucksril, he uukū mau loa ʻole (me ka haʻalele o ka huʻu), ʻehia ka haunaele a me ka hoʻolilo nui ʻana, akā, pau mau hopena āpau i nalo 2 a 3 mau mahina ma hope o ke kūleʻa ʻana o ka lāʻau.

Hoʻopili pū me nā lāʻau ʻē aʻe

Hoʻoulu ka Crilril i ka hopena o nā lāʻau hypoglycemic (Metformin, Glibenclamide, Gliclazide, Miglitol, Sulfonylurea, etc.), no laila, i ka wā e hui pū ʻia, pono e kiaʻi mau ʻia ke kaila o ke koko. Eia kekahi, hoʻonui ʻo Captopril i ka hopena o nā lāʻau no ka anesthesia, painkillers a me ka waiʻona.

Hāpai ka diuretics a me nā vasodilators, antidepressants, antipsychotics, Minoxidil a me Baclofen e hoʻonui nui i ka hopena hypotensive o Captopril, ma muli o ia, i ka wā e hoʻohana pū 'ia, hiki ke piʻi ikaika ʻia ke koko. Nā pākēnē Beta-blockers, ganglion blockers, pergolide a me interleukin-3 e hoʻomaikaʻi hou i ka hopena hypotensive o Captopril, me ka hoʻoluhi ʻole ʻana i kahi kao o ke kaomi.

Ke hoʻohana nei i ka captopril i hui pū me ka nitrates (nitroglycerin, sodium nitroprusside, etc.), he mea pono e hōʻemi i ka dosage o ka hopena.

Nā NSAIDs (Indomethacin, Aspirin, Ibuprofen, Nimesulide, Nise, Movalis, Ketanov, etc.), aluminium hydroxide, magnesium hydroxide, carbonate hydroxide, orlistat a clonidine hōʻemi i ka nui o Cavitaril.

Hoʻonui ʻo Cakrilril i ka paʻa o ka lithium a me ka digoxin i ke koko. Wahi a ia, ʻo ka lawe ʻana i ka hoʻomākaukau o lithium me Creensril hiki ke hoʻonāukiuki i ka hoʻomohala ʻana o nā hōʻailona o ka hoʻomohala lithium.

ʻO ka hoʻohana pū ʻana o ka captopril me ka immunosuppressants (Azathioprine, Cyclophosphamide, etc.), Allopurinol, a i ʻole Procainamide e hoʻonui i ka hopena o ka neutropenia (e hoʻohaʻahaʻa ana i nā pae koko koko ma lalo o ka maʻamau) a me kahi maʻi Stevens-Johnson.

ʻO ka hoʻohana ʻana o ka captopril e pili ana i ka hoʻomaka ʻana o ka hoʻomanawanui desensitizing therapy, a me ka hui pū me ka estramustine a me nā gliptins (linagliptin, sitagliptin, etc.) i hoʻonui i ka hopena o ka hopena anaphylactic.

ʻO ka hoʻohana ʻana o ka captopril me ka hoʻomākaukau ʻana i ke gula (Aurothiomolate a me nā mea ʻē aʻe) e hoʻoulu ai i ka ʻulaʻula o ke kino, ka ninihia, ka luaʻi a me ka hoʻokahe o ke koko.

Nā ʻaoʻao ʻaoʻao o ka uila

Hiki i nā papa kīmona ke hōʻeha i nā hopena ʻaoʻao aʻe mai nā kino a me nā ʻōnaehana:

1.Pūnaehana ʻōiwi a me nā ʻōpū sensory:

  • Kaumaha,
  • ʻʻAla
  • Nā Aliʻi
  • Kūpono o nā ʻōnaehana o ke kikowaena,
  • ʻEhaʻeha
  • Hala
  • Hōʻikeʻike
  • Ataxia (pūhui hoʻonā o nā neʻe),
  • Nā uhi momona
  • Paresthesia (ka ʻike ʻana o ka paʻila, tingling, "goosebumps" i nā wāwae)
  • ʻIke ʻole ʻia a ʻohu paha,
  • ʻO ka maʻi ʻono
  • Hōʻailona.
2.Pūnaehana Cardiovascular a me ke koko:
  • Hypotension (hoʻohaʻahaʻa i ke koko haʻahaʻa)
  • ʻO Orthostatic hypotension (kahi kī i ka pihi i ka neʻe ʻana i ka wā e neʻe ana mai ka noho a noho ana paha a kau i kahi kūlana kūpaʻa)
  • Ana Angina pectoris,
  • Myocardial infarction
  • Naona Aria
  • Kauʻuwai
  • Acute cerebrovascular ulia,
  • ʻO ka edema Peripheral,
  • Lymphadenopathy
  • Anemia
  • ʻEha ʻeha
  • ʻO ka Hōʻailona o Raynaud
  • ʻO nā ʻalā
  • Pallor o ka ʻili
  • Pōhoihoi Cardiogenic,
  • Hopu thromboembolism,
  • ʻO Neutropenia (hoʻemi i ka nui o nā neutrophils i ke koko),
  • ʻO Agranulocytosis (nalo piha i nā basophils, eosinophils a me neutrophils mai ke koko),
  • ʻO ka thrombocytopenia (hoʻemi i ka helu o ka platelet ma lalo o ka maʻamau),
  • Eosinophilia (hoʻonui i ka nui o nā eosinophils ma mua o ka maʻamau).
3.Pūnaehana lawelawe:
  • Kumauaka,
  • Hoʻopili iki i ka hanu
  • ʻO ka paōkula interstitial,
  • Bronchitis
  • Rhinitis
  • Uʻi huehue ʻole hua (me ka luʻu sputum).
4.ʻLelo Gastrointestinal:
  • Anorexia
  • ʻO ka maʻi ʻono
  • Stomatitis
  • ʻEha ma luna o ka huakanu o ka waha a me ka ʻōpū,
  • ʻO Xerostomia (waha maloʻo ma muli o ka hiki ʻana o ka salivation)
  • Hōʻaha ʻia (ʻōlaʻi o ka alelo),
  • Gingival hyperplasia,
  • Pau ka make,
  • Kahula
  • Lohea
  • ʻO Dyspepsia (flatulence, bloating, abdominal pain, ʻeha i ke kaumaha i loko o ka ʻōpū ma hope o ka ʻai ʻana, a me kekahi ʻano).
  • Kaaudeana
  • Nā maʻi maʻi
  • ʻO ka pancreatitis
  • Cholestasis
  • ʻO ka maʻi hepatitis Cholestatic
  • ʻO ka corrhosis Hepatocellular.
5.ʻAi ʻia me ka ʻōnaehana a me ka hoʻopili:
  • Hoʻopau i nā hana renal hana, a hiki i ka hoʻomaʻamaʻa ʻole o ka renal;
  • Polyuria (hoʻonui i ka pae i ka urine ma mua o ka maʻamau),
  • Oliguria (hoʻemi i ka hopena o ka urine ma lalo o ka maʻamau),
  • ʻO Proteinuria (protein i loko o ka urine),
  • Hoʻonui ʻia ka nui a me ka nui o nā urlines
  • Kuhiule.
6.ʻO ka ʻili a me nā pulu palu:
  • He ʻulaʻulaʻula
  • ʻO kahi pūʻulu ma ke kino
  • ʻO ka ʻili
  • Ex deroliitis exfoliative,
  • Toxic epidermal necrolysis,
  • Pemphigus
  • Emaxolelman,
  • Tinea versicolor
  • Alopecia (baldness),
  • Photodermatitis.
7.Nā maʻi kūwaha:
  • ʻO Kēlā Kukui Stevens-Johnson
  • ʻĀpio,
  • ʻO ka makeʻe o Quincke,
  • Anaphylactic pīhoihoi.
8.ʻO kekahi:
  • Kūʻai
  • Kūleʻa
  • Sepsis (huikala koko),
  • Hoʻokomo ʻia ke kūpikipiki
  • Myalgia (ʻehaʻeha),
  • Hyperkalemia (hoʻonui i ka paʻakai i ke koko ma mua o ka maʻamau),
  • Hyponatremia (kahi hōʻemi i ka pae o ka sodium i ke koko ma lalo o ka maʻamau),
  • ʻO ka hypoglycemia (hoʻokahe koko haʻahaʻa) i nā kānaka e lawe i ka insulin a i nā lāʻau lapaʻau hypoglycemic ʻē aʻe,
  • ʻO Gynecomastia
  • Maʻi maʻi
  • Hoʻonui ka hana o nā enzyme o ka ate (AsAT, AlAT, phosphatase alkaline, etc.),
  • I ka hoʻonui ʻia o ka urea, ka mea hana a me ka bilirubin i loko o ke koko, a me ESR hoʻi,
  • Hōʻemi ka hemoglobin a me ka hematocrit
  • Acidosis
  • ʻO ka hoʻāʻo maikaʻi maikaʻi ʻana no ka ʻike ʻana i kahi antigen nukle.

Kāuhea - Analogs

I kēia manawa, i loko o ka mākeke kūʻai kūloko home, ʻelua mau ʻano o ka hui pū ʻana o ka Cewareril - he mau like a me nā mea ʻakomi. Hoʻokomo pū ʻia nā huaʻōlelo e pili pū ana i ka waiwai like me ke kōmole. E pili ana i nā pūmole nā ​​lāʻau lapaʻau e loaʻa i nā mea ikaika e ʻokoʻa i ka Captril, akā lilo i ka pūʻulu o nā ACE inhibitors a, pēlā hoʻi, he kiko like o ka hana therapeutic.

ʻAno like me Cakopa ʻO nā ʻōlelo noi

  • ʻO Angiopril-25 papa,
  • Nā papa papa ʻaina
  • Nā papa paʻi kapoten.

Nā kikowaena o Cebookril mai nā hui o ACE inhibitors ʻo ia nō kēia mau lāʻau lapaʻau:
  • ʻO nā kīpona Acupro
  • Nā papa ʻōpiopio
  • Nā papa ʻaina,
  • ʻO nā papa papa Bagopril
  • Burlipril 5, Burlipril 10, Burlipril 20 papa,
  • ʻO Paola Wazolong,
  • Nā papaha Hypernick,
  • Hoplet mau kaleke,
  • Nā papa papa palapala
  • ʻO nā kapake Dilaprel,
  • Nā papa papa lāʻau
  • Nā papa kuhikuhi Diroton
  • Zokardis 7.5 a me Zokardis 30 papa,
  • Nā papa papa Zonixem
  • Nā papa ʻaila,
  • Nā papa ʻaina
  • Nā papa ʻaina Quadropril
  • ʻO nā papa ʻaina Quinafar,
  • ʻO nā papa uhi,
  • Nā papa ʻaila
  • Nā papa lysacard,
  • Nā papa lysigamma,
  • Lisinopril papa,
  • Nā Lisinotone papa,
  • Nā papa lysiprex
  • Nā papa lama,
  • Nā papa lysoril
  • Nā papa laka
  • Nā papaka liten
  • Methiapril tablet,
  • Nā papa papa ʻaila
  • ʻO Moex 7.5 a me Moex 15 mau papa,
  • Nā papale a me nā kapula,
  • Nā papa papa perindopril
  • Nā papa ʻula hāhi Perineva a me Perineva Ku-tab,
  • Nā papa papa ʻaina
  • Nā papa ʻramlelo
  • Nā ʻulaʻula Pyristar,
  • Pālani kala,
  • Prestarium a me Prestarium ʻO nā papa,
  • Nā lapuwale Ramigamma,
  • Kapoʻi Ramicardia,
  • Nā papa lāʻau Ramipril
  • Nā papa ʻaila,
  • ʻO nā papa papa ʻaina
  • Nā papa papa renitec
  • Rileys-Sanovel papa,
  • ʻO nā papa papa Sinopril
  • Nā Pahu Nahu,
  • Uhi ʻia,
  • Nā papa paʻi,
  • Nā papa ʻaina,
  • Nā papa kīlao,
  • Nā papa kīwī
  • Nā ʻōlapa Hartil
  • Nā lapalapa Hinapril,
  • Nā papa papa ednit
  • ʻO nā papa ʻaina Enalapril,
  • Nā papa papa enama
  • Hoʻopili iā Enap a me nā Pula Pap,
  • Nā papa lāʻau ikaika
  • Nā papa lāʻau enapharm,
  • ʻO nā pōpō pili.

ʻO ka hapa nui o Captril (ma mua o 85%) he kūpono, ma muli o ka hana kiʻekiʻe o ka lāʻau lapaʻau i ka hoʻemi ʻana i ke koko kiʻekiʻe. Hōʻike nā loiloi e hana wikiwiki ka lāʻau lapaʻau a hōʻemi maikaʻi ia i ka ikaika, a laila hoʻomaikaʻi i ka maikaʻi. Hōʻike pū nā loiloi he lāʻau maikaʻi loa ʻo Creensril no ka hōʻemi wikiwiki ʻana i ka piʻi nui ʻana. Akā, no ka lōʻihi o ka hoʻohana ʻana ma ka maʻi hypertension, ʻaʻole Cewareril he ala koho, no ka mea he nui ia o nā hopena ʻokoʻa i ʻike ʻia i loko o nā lāʻau lapaʻau hou aku nei.

He liʻiliʻi kekahi mau loiloi maikaʻi e pili ana iā Creensril a ka mea maʻamau ke kumu o ka hoʻomohala ʻana i nā hopena ʻaoʻao i hoʻokipa ʻole ʻia e ʻae ʻole i ka lawe ʻana i ka lāʻau lapaʻau.

Calailea paha Enalapril?

ʻO Cucksril lāua ʻo Enalapril he mau lāʻau lapaʻau i ka like, ʻo ia nō lākou, ma ka hui like o nā lāʻau lapaʻau a he like pū lākou e like me ka hana. ʻO kēia ke ʻano o ka captopril a me ka enalapril hoʻohaʻahaʻa haʻahaʻa i ke koko a hoʻomaikaʻi i ke kūlana naʻau i ka hiki ʻole o ka puʻuwai puʻuwai. Eia nō naʻe, aia kekahi mauʻokoʻa ma waena o nā lāʻau lapaʻau.

ʻO ka mea mua, me ke ʻano haʻahaʻa o ka hypertension maʻalahi, ua lawa ʻo Enalapril e lawe i hoʻokahi manawa i ka lā, a ua inu ʻia ʻo C zazika 2 i 3 mau manawa i ka lā ma muli o ka lōʻihi o ka lōʻihi o ka hana. Eia kekahi, ʻo ka enalapril ʻoi aku ka maikaʻi o ka mālama ʻana i ka pēpē ma kahi pae maʻamau me ka hoʻohana lōʻihi.

No laila, hiki iā mākou ke hopena i ka enalapril kahi mea makemake maikaʻi loa no ka hoʻohana ʻana i ka wā lōʻihi e mālama ai i ke kahe koko i loko o nā waiwai i ʻae ʻia. A ʻoi a ʻoi aku ʻo Captopaka i kūpono no ka hōʻemi nui ʻana o ka pehu.

Eia nō naʻe, ʻo Captopril, i hoʻohālikelike ai me Enalapril, ʻoi aku ka maikaʻi o ka hōʻeha o ka puʻuwai ma ka hana ʻole i ka naʻau puʻuwai, hoʻomaikaʻi i ke ola o ka nohona, me ka hoʻonui ʻana i ke kino o ke kino a me ke kaumaha, a ke pale aku nei hoʻi i ka make i ka hemahema cardiac abnormalities. No laila, ma ka hihia o ka palaualelo ulu a me nā maʻi naʻau ʻē aʻe, ʻo ka captopril ka mea i makemake i ka lāʻau.
ʻOi aʻe ma Enalapril

Waiho I Kou ManaʻO HoʻOpuka