Noliprel A: kuhikuhi i ka hoʻohana

I kēiaʻatikala, hiki iā ʻoe ke heluhelu i nā ʻōkuhi no ka hoʻohana ʻana i ka lāʻau lapaʻau Noliprel. ^ E Ha yM. Hāʻawi i ka manaʻo o ka poʻe kipa i ka pūnaewele - nā mea kūʻai o kēia lāʻau lapaʻau, a me nā manaʻo o nā kauka o nā loea e pili ana i ka hoʻohana ʻana iā Noliprel i kā lākou hana. ʻO kahi noi nui, ʻo ia ke hoʻoikaika ikaika i kāu mau loiloi e pili ana i ka lāʻau lapaʻau: kōkua ka lāʻau lapaʻau a ʻaʻole hoʻi i kōkua i ka hoʻopiʻi ʻana i ka maʻi, nā mea hoʻopiʻi a me nā hopena ʻaoʻao, ua ʻike ʻia, ʻaʻole paha e hoʻolaha ʻia e ka mea hana ma ka palapala. Nā kuʻina o Noliprel ma ke alo o nā mea hoʻokolohua i loaʻa i nā mana. Hoʻohana no ka mālama ʻana o ka maʻi hypertension a hoʻoemi i ke koko i ka pākeke, nā kamaliʻi, a me ka wā hapai a me ka lactation.

Noliprel - kahi hui hoʻohui i loaʻa i ka perindopril (kahi ACE inhibitor) a me indapamide (kahi diuretic like-thiazide). ʻO ka hopena laila i ka lāʻau lapaʻau ma muli o ka hui pū ʻana o nā ʻano kūʻokoʻa o kēlā me kēia pākahi. Hoʻohui ʻia ka hoʻohana ʻana o perindopril a me ka indapamide i kahi synergy o ka hopena antihypertensive i hoʻohālikelike ʻia me kēlā me kēia mea pono.

Ke hōʻike nei ka lāʻau i ka hopena antihypertensive pākuʻi ʻia ma ka systolic a me ka diastolic i ke koko ma ka supine a kū. Hoʻomaʻa ka hopena o ka lāʻau lapaʻau i nā hola 24. He hopena hopena neʻe i emi iho ma mua o 1 ka mahina ma hope o ka hoʻomaka ʻana o ka lāʻau a ʻaʻole i mālama ʻia e ka tachycardia. ʻAʻole hele ʻia ka haʻalele ʻana o ka hana e ka hoʻomohala ʻana.

Hoʻololi ʻo Noliprel i ka palena o ka hypertrophy o ka ventricle hema, hoʻomaikaʻi i ka elasticity o nā arteri, hōʻemi i ka OPSS, ʻaʻole i pili i ka lipid metabolism (helu kolamu, HDL-C, HDL-C, triglycerides).

ʻO Perindopril kahi mea paʻa o ka enzyme e hoʻololi i ka angiotensin 1 i ka angiotensin 2. He kaiotensin e hoʻohuli ana i ka enzyme (ACE), a he kinase, he exopeptidase e hana nei i ka hoʻololi ʻia o ka angiotensin 1 i ka angiotensin 2, kahi ona hopena vasoconstrictive, a me ka luku ʻole ʻana o ka bradykinin i loaʻa ʻole nā ​​hopena o ke koko. . ^ E Ha yM. A ʻo kahi hopena, hoʻemi ʻo perindopril i ka huna ʻana o ka aldosterone, e like me ke kumumanaʻo o ka manaʻo maikaʻi ʻole, e hoʻonui ana i ka hana o renin i loko o ke koko koko, me ka hoʻohana mau loa ʻana e hōʻemi ana i ka OPSS, ka mea nui ma muli o ka hopena i ke kīʻaha koko ma nā uaua a me nā ʻōpū. ʻAʻole hoʻopiʻi ʻia kēia mau hopena me ka lohi i ka paʻakai a me ka wai a i ʻole ka hoʻomohala ʻana i ka tachycardia reflex me ka hoʻohana lōʻihi.

Loaʻa ka Perindopril i ka hopena antihypertensive ma nā mea maʻi me ka hoʻohaʻahaʻa haʻahaʻa a me nā hana renin plasma emi haʻahaʻa.

Me ka hoʻohana ʻana o perindopril, aia nō ka emi o ka nui o ke systolic a me ka diastolic o ke koko ma ka supine a me ke kūlana kū. ʻO ka haʻaleleʻana o ka lāʻau ʻaʻole e hoʻonui i ke kahe koko.

Loaʻa ʻo Perindopril i ka hopena vasodilating, e kōkua i ka hoʻihoʻi i ka elasticity o nā lāʻau nui a me ke kūkulu ʻana o ka pā vaskular o nā lāʻau liʻiliʻi, a me ka hoʻēmi ʻana hoʻi i ka hypertrophy hema.

Hoʻololi ʻo Perindopril i ka hana o ka puʻuwai, e hōʻemi ana i ka preload a ma hope.

Hoʻohui ʻia ka hoʻohana ʻana o ka diuret thiazide e hoʻonui ai i ka hopena antihypertensive. Eia kekahi, ʻo ka hui pū ʻana o kahi ACE inhibitor a me kahi diuretic thiazide e hōʻemi ana i ka hopena o ka hypokalemia me ka diuretics.

I ka poʻe maʻi me ka puʻuwai puʻuwai, hoʻolilo ʻo perindopril i ka emi ʻana o ka hoʻopiha ʻana i ka hoʻopiha i ka ventricle kūpono a me ka hema, he hōʻemi ʻana i ka manawa o ka puʻuwai, ka nui o ka hopena o ka cardiac a me ka hoʻomaikaʻi ʻana i ka mākuhi o ka puʻuwai, a me ka hoʻonui i ka kahe koko ma waena o nā ʻōpū.

ʻO Indapamide kahi derivative sulfanilamide, ka mea like i nā huahana pharmacological i nā diuretics thiazide. Mālama i ka reabsorption o ka paʻakai o ka sodium i ka māhele cortical o ka loop Henle, kahi e piʻi ai i ka urinary excretion o ka sodium, khlorine a ma ka liʻiliʻi, pālolo a me nā paʻakai magnesium, a laila hoʻonui i ka diuresis. Hōʻike ʻia ka hopena antihypertensive ma nā iniha ʻaʻole e hoʻopuka i kahi hopena diuretic.

ʻO ka Indapamide e hōʻemi i ka hyperreactivity vascular e pili ana i ka adrenaline.

ʻAʻole pili ʻo Indapamide i nā lipids plasma (triglycerides, cholesterol, LDL a me HDL), ka pākuʻina o nā pehu kalepa (me nā mea maʻi me ka maʻi mellitus concomitant).

Kōkua ʻo Indapamide i ka hōʻemi o ka hypertrophy hema hema.

Hōʻike

Perindopril arginine + Indapamide + poʻe hoihoi.

Lapaʻau lāʻau

ʻAʻole loli e hoʻohālikelike ʻia nā lāʻau laila o ka perindopril a me ka indapamide i ka hoʻohālikelike ʻana i ko lākou hoʻokaʻawale ʻana.

Ma hope o ka lawelawe waha, ua loaʻa koke nā perindopril. Ma kahi o 20% o ka nui o ka perindopril i hoʻololi ʻia i loko o ka metabolite ikaika o perindoprilat. Ke lawe nei i ka lāʻau lapaʻau me ka meaʻai, ka hoʻololi o ka perindopril i perindoprilat i emi iki (ʻaʻole i loaʻa kēia hopena koʻikoʻi kauka). Hoʻopau ʻia ʻo Perindoprilat i loko o ka puki. ʻO T1 / 2 o perindoprilat he mau hola 3-5. ʻO ka hapa o perindoprilat e emi ana i ka poʻe maʻi ma waena o nā poʻe maʻi, a me nā mea maʻi me ka maikaʻi ʻole o ka puʻuwai a me ka puʻuwai.

E wikiwiki koke a paʻa paha ʻo Indapamide mai ka papa hana ʻana. ʻO ke alakaʻi hou ʻana i ka lāʻau lapaʻau ʻaʻole alakaʻi i kāna cumulation i ke kino. Hoʻohui nui ʻia ia me ka urine (70% o nā ʻelehe i hoʻoponopono ʻia) a me nā mea hānai (22%) i ke ʻano o nā metabolites hema ʻole.

Nā Hōʻike

  • pono hypertension pono.

E hoʻokuʻu i nā palapala

Nā Papa 2.5 mg (Noliprel A).

5 mg papa (Noliprel A Forte).

Nā Papa 10 mg (Noliprel A Bi-Forte).

Nā ʻōkuhi no ka hoʻohana a me ka helu ʻana

Hāʻawi i loko, maikaʻi i ke kakahiaka, ma mua o ka papaʻaina, 1 papa 1 ka manawa i ka lā. Inā ma hope o 1 mau mahina ma hope o ka hoʻomaka ʻana o ka hana, ʻaʻole i hoʻokō ʻia ka hopena hypotensive e makemake ʻia, hiki ke hoʻonui ʻia i ka make i loko o 5 mg (hoʻomamana ʻia e ka hui ma lalo o ka inoa kālepa ʻo Noliprel A forte).

Pono nā poʻe maʻi e hoʻomaka i ka hana maʻi me 1 papa 1 manawa i ka lā.

ʻAʻole i kuhikuhi ʻia ʻo Noliprel i nā keiki a me nā ʻōpio ma muli o ka nele o ka ʻike i ka pono a me ka palekana i nā maʻi o nā ʻōpiopio.

Loaʻa ka hopena

  • ka malo maloʻo
  • ninini
  • hoʻemi i ka momona
  • ʻeha ka ʻōpū
  • nā wahi hoʻoweliweli
  • constipation
  • maloʻo maloʻo, hoʻomau no ka manawa lōʻihi e lawe ana i nā lāʻau lapaʻau o kēia pūʻulu a nalowale ma hope o ko lākou haʻalele ʻana,
  • orthostatic hypotension,
  • hemorrhagic hāmanu,
  • ʻili kino ʻili,
  • exacerbation o systemic lupus erythematosus,
  • angioedema (Edincke's edema),
  • Hōʻike photosensitivity
  • aloha
  • lie kanikela
  • ʻaiaiaia
  • hiamoe a hiamoe ʻole
  • ka kaumaha o ke ʻano
  • āhāhuʻe
  • wahī ʻaʻe
  • thrombocytopenia, leukopenia, agranulocytosis, aplastic anemia, hemolytic anemia,
  • hypokalemia (kūikawā koʻikoʻi no nā poʻe maʻi e hōʻemi), hyponatremia, hypovolemia, alakaʻi i ka dehydration a me ka orthostatic hypotension, hypercalcemia.

Nā Hoʻohui

  • ka mōʻaukala o ka angioedema (me nā mea ʻē aʻe ACE).
  • hoʻoilina hoʻoilina / idiopathic angioedema,
  • pilikia hōʻeha nui (CC

Ka hana lāʻau lapaʻau

NOLIPREL A ka hui pū ʻana o ʻelua mau mea hoʻoikaika, perindopril a me indapamide. ʻO kēia kahi lāʻau lapaʻau hypotensive, hoʻohana ʻia e mālama i ke koko kiʻekiʻe (hypertension).

Aia ʻo Perindopril i kahi papa o nā lāʻau lapaʻau i kapa ʻia ʻo ACE inhibitors. Pēlā ia ma o ka hoʻopio ʻana i kahi hopena hoʻonui ma ke kīʻaha koko, e hōʻoluʻolu i ka hoʻonāuki ʻia o ke koko. He diuretic ʻo Indapamide. Hoʻonui ka diuretics i ka nui o nā urine i hana ʻia e nā keiki. Eia naʻe, ʻokoʻa ka indapamide ʻokoʻa i nā diuretics ʻē aʻe, me ka mea e hoʻonui iki wale ai i ka nui o nā urine i hana ʻia. E hoʻohaʻahaʻa i kēlā me kēia mea i ka hoʻokahe koko a ʻike pū ʻia lākou i ke kaʻe o ke koko.

Nā Hoʻohui

• inā ma mua, i ka lawe ʻana i nā inhibitor ACE ʻē aʻe a i ʻole nā ​​kūlana ʻē aʻe, ʻo ʻoe kekahi o kou ʻohana paha i hōʻike i nā hōʻailona like me ka wheezing, ka ʻāʻī ʻana o ka maka a i ʻole ʻōlelo, ʻeha loa, a i ʻole uhaʻi ʻeha ʻeha (angiotherapy).

• inā he maʻi āʻeha ʻoe a he ʻōpala encephalopathy hepatic (maʻi pūlohi degenerative),

• inā 'aila kino maoli' ole 'oe e hele ana i ka lula.

• inā he haʻahaʻa a kiʻekiʻe loa paha kou papa potassium,

• inā 'oe i kānalua' ole 'ia ka hopena o ka puʻuwai olakino (ka mālama' ana i ka paʻakai, 'oki' ana o ka hanu).

• inā he māpau a hoʻolālā paha ʻoe i ka hāpai ʻana.

• inā ʻoe e hōʻuluʻulu ana.

ʻŌpū a me ka lactation

Mai lawe iā NOLIPRELA i nā mahina ʻekolu o ka hānau ʻana a mai lawe ʻoe i ka hoʻomaka ʻana o ka 4 mahina o ka wā e hāpai ai (e ʻike i nā Contraindications). Inā hoʻolālā ʻia ka hapai a i ʻole ʻia ka manaʻo o ka hāpai ʻana, a laila pono ʻoe e hoʻololi i kahi ʻano o ke ʻano maʻi hou i ka manawa hiki.

Mai lawe iā NOLIPREL A inā he helu ʻoe.

E kamaʻilio koke me kāu kauka.

ʻ a me ke kākele

Inā ua lawe ʻoe iā NOLIPREL A ʻoi aku ka loaʻa iā ʻoe:

Inā lawe ʻoe i nā piliona he nui, e kipa aku i kāu lumi ākea kokoke loa a haʻi aku i kāu kauka. ʻO ka hopena pinepine aʻe i ka hihia o ka overdose he mea emi ka nui o ke koko. Inā e hoʻolōʻihi ʻia kou koko (mau hōʻailona e like me ke kolohe a palupalu paha), e moe a kū aʻe i kou mau wāwae, e hōʻoluʻolu kēia i kou kūlana.

Inā poina e lawe iā NOLIPRELA

He mea nui ia e lawe i ka lāʻau lapaʻau i kēlā me kēia lā, ʻoiai ka hana maʻamau o ka hoʻokele ʻana e ʻoi aku ka maikaʻi o ka mālama ʻana. Eia naʻe, inā e poina iā ʻoe e lawe i ka ʻaiʻī o NOLIPREL A, e lawe i ka ʻai aʻe i kekahi manawa maʻamau. Mai pāpālua i ka waiʻaʻa ma hope.

Inā kū ʻoe e lawe iā NOLIPRELAA

ʻO ka mea maʻamau ka lōʻihi o ka mālama antihypertensive e ola, pono ʻoe e kamaʻilio i kāu kauka ma mua o ke kāpae ʻana i ka lāʻau.

Inā he mau nīnau hou e pili ana i ka lawe ʻana i ka lāʻau lapaʻau, e kāhea i kāu kauka a i ʻole ka mea lapaʻau.

Loaʻa ka hopena

E pili ana kēia:

• ka maʻi maʻamau (hōʻemi ma mua o 1 ma 10, akā ʻoi aku ma mua o ka 1 ma ka 100), ka hōʻeha o ke aʻeha (ʻeha i ka ʻōpū a i ʻole ka ʻōpū, ʻoki e hoʻā nalo, nausea, constipation, loli ʻono), ka waha maloʻo, pāoha maloʻo.

• ʻaʻole maʻamau (liʻiliʻi ma mua o 1 ma 100, akā ʻoi aku ma mua o ka 1 ma ka 1000): ka manaʻo o ka luhiluhi, kuʻewaʻewa, hōʻeha, ka manawa a me ke ʻano, nā hana hiamoe, nā alapiʻi, ʻike maka, ʻano kūloko e like me ka hōʻeha o ka ʻili, poni (poni ʻulaʻula ma ka ʻili). hypotension (hoʻohaʻahaʻa i ke koko), a orthostatic (maʻi ma luna o ka piʻi ʻana paha) ʻaʻole paha. Inā ʻoe e hōʻeha i kahi systemus lupus erythematosus (he ʻano o ka maʻi collagen-vascular), a laila hiki paha ka maʻi.

• ʻilihune loa (ʻoi aku ka liʻiliʻi ma ka 1 i ka 10,000): angioedema (nā hōʻailona e like me ka wheezing, ka popo ʻana o ka maka a i ʻole ka ʻōlelo, ʻeha loa a i ʻole ke ʻano loea paha), hoʻonui i ka hanu o ka wā maʻi a me nā mea maʻi me ka puʻuwai puʻuwai. I ka hihia o ka palaleka o ka ate (maʻi o ka ʻōpū), hiki i ka hoʻomaka ʻana o ka encephalopathy o ke akeʻa (degenerative brain disease). Hiki i nā hōʻeha i ke koko, nā pēpē, ka maʻa, ka pancreas, a i ʻole ka loli i nā ʻōnaehana laboratory (nā ho'āʻo koko) hiki mai paha. Hiki i kāu kauka ke kuhikuhi i kahi hoʻokolokolo koko e nānā i kou kūlana.

E ho'ōki i ka lawe ʻana i kēia lāʻau lapaʻau a hoʻokaʻawale aku i kāu kauka inā i loaʻa iā ʻoe kekahi o kēia mau ʻano: ka maka o kou alo, mau lehelehe, waha, elele a me ke ʻūhā paha ʻoe, ʻāʻī ʻoe hele ʻana i ka pīpī, a i ʻole a i ʻole ka palu, ʻike ʻoe i hiki mai kekahi hanana wikiwiki loa a i ʻole ka lono ʻole.

Inā he koʻikoʻi nā hopena ʻaoʻao a i ʻole ke nānā aku i nā hopena i makemake ʻole ʻia ʻole i kākau ʻia i kēia lālani, e haʻi aku i kāu kauka a i ʻole ka mea lapaʻau.

Hoʻopili pū me nā lāʻau ʻē aʻe

Hōʻalo i ka hoʻohana ʻana o NOLIPREL A me kēia mau lāʻau lapaʻau:

• lithium (hana i hoʻomaʻamaʻa i ke kaumaha),

• ka diuretics potassium-sparing (spironolactone, triamteren), paʻakai pālolo.

Ma muli o ka hoʻohana ʻia ʻana o nā lāʻau lapaʻau ʻē aʻe me ka NOLIPRELOM A.

E makaʻala e ʻike i kāu kauka inā ʻoe e lawe nei i kēia mau lāʻau lapaʻau e like me ka mea nui loa ʻoe e makaʻala i ka wā e lawe ai iā lākou:

• nā mea lāʻau e hoʻohana ai i ka mālama ʻana i ka maʻi hypertension,

• ka procainamide (no ka mālama ʻana i ke mele ma loko o ke kino),

• allopurinol (no ka pono o ka gout),

• ka terfenadine a i ʻole astemizole (antihistamines no ka mālama ʻana i ka maʻi palaki a i ʻole nā ​​maʻi kūwaho),

• nā corticosteroids, kahi mea e hoʻohana pono ai e mālama i nā kūlana like, e komo pū ana me ka nui o ka huakū a me ka rheumatoid arthritis,

• nā mea kanu immunosuppressive i hana e mālama i ka maʻi autoimmune a i ʻole hoʻi i ke kaʻina hoʻololi i mea e pale ai i ka hōʻole ʻana (eg., Cyclosporin),

• nā lāʻau lapaʻau i kauoha ʻia no ka mālama ʻana i ka maʻi maʻi,

• ka erythromycin intravenously (antibiotic),

• halofantrine (i hana ʻia no ke ʻano o nā maʻi hānō)

• pentamidine (hana i ka maʻi pomaonia),

• vincamine (i hoʻohana ʻia no ka hoʻohanohano hōʻailona ʻana me ka ʻike ʻana o ka maʻi cognitive i nā maʻi maʻi maʻi),

• bepridil (hana i mālama i ka pectoris angina),

• sultopride (ka lāʻau antipsychotic),

• nā lāʻau lapaʻau i kauoha ʻia i ka mālama ʻana i nā hana hōʻeha o ka naʻau (no ka laʻana, ka quinidine, hydroquinidine, disopyramide, amiodarone, sotalol),

• ka Digoxin (no ka mālama ʻana i ka maʻi naʻau),

• baclofen (no ka mālama pono ʻana i ka ʻoi ʻana o ka ʻiʻo, e kū ana ma kekahi mau maʻi, no ka laʻana, me ka sclerosis),

• nā lāʻau lapaʻau maʻi, e like me ka insulin a me ka metformin,

• nā mea hoʻoulu ai (e like me, senna),

• nā anti-inflammatory anti-inflammatory (like, ibuprofen) a i nā nui salicylates (no ka laʻana, aspirin),

• amphotericin B intravenously (no ka mālamaʻana i nā maʻi maʻi koʻikoʻi),

• nā lāʻau lapaʻau no ka mālamaʻana i nā pilikia noʻonoʻo, e like me ka hopohopo, ka hopohopo, schizophrenia, etc.

• tetracosactide (no ka mālamaʻana i ka maʻi Crohn).

Nā hiʻohiʻona noi

ʻO ka lawe ʻana iā NOLIPREL A me ka meaʻai a me ka inu

ʻOi aku ka maikaʻi ma ka lawe ʻana iā NOLIPREL A ma mua o ka papaʻaina.

E hoʻokele i nā kaʻa a me ke kaohi ʻana i nā mīkini: ʻAʻole pili ʻo NOLIPREL A i ka makaʻala, akā i kekahi mau mea maʻi, ma muli o ke koko haʻahaʻa, ʻike ʻia nā ʻano like ʻole, no ka hoʻohālike, a nāwaliwali paha. ʻO ka hopena, hiki ke kaomi i ka kaʻa a i ʻole nā ​​mīkini ʻē aʻe i hiki ke kau ʻia.

ʻO kaʻikepili nui e pili ana i kekahi o nā mea kanu ma NOLIPREL A

NOLIPREL A loaʻa ka lactose, inā ua haʻi aku ke kauka iā ʻoe ʻaʻole ʻoe e nānā i kekahi mau kalima, a laila e kipa me kāu kauka ma mua o ka hoʻomaka ʻana i kēia lāʻau.

ʻO nā mea mālama palekana

• inā ʻoe e lilo i ka stenosis aortic (kaʻuʻuku ʻana o ka moku koko nui e hele mai ana mai ka naʻau), hypertrophic cardiomyopathy (maʻi ʻōpū o ka puʻuwai) a i ʻole stenosis arenia (aihui o ka hana e hoʻolako i ke koko i nā keiki).

• inā ʻoe e ʻeha ma kekahi ʻeha a ʻeha paha?

• inā ʻoe e lilo i ka ʻeha o ka naʻau a pau

• inā ʻoe e loaʻa i ka maʻi vascular collagen e like me ka systemus lupus erythematosus a i ʻole scleroderma.

• inā ʻoe e ʻeha ma ka atherosclerosis (ka paʻakikī ʻana o nā paia o nā arela),

• inā ʻoe e loaʻa i ka hyperparathyroidism (parathyroid gland dysfunction),

• inā loaʻa ʻoe i ka maʻi gout.

• inā he maʻi diabetes.

• inā ʻoe ma ka paʻakai paʻakai, a i ʻole ʻoe e lawe nei i nā paʻakai paʻakai e loaʻa ana i ka paʻakai,

• inā ʻoe e lawe ana i ka lithium a i ʻole ka potassium-sparing diuretics (spironolactone, triamteren), no ka mea, ʻaʻole ʻoe e lawe i ka manawa like me NOLIPREL A (e nānā.

Ke lawe nei ʻoe iā NOLIPREL A, pono nō ʻoe e hoʻomaopopo i kāu kauka olakino a me nā limahana lapaʻau e pili ana i kēia aʻe:

• inā he uhaʻi nui a ʻaha paha ka hoʻomaʻamaʻa nui ʻana.

• inā inā ua loaʻa iā ʻoe i ka maʻi palau a nānā ʻole paha,

• inā ʻoe e loaʻa i ka apheresis o LDL (ka hemo ʻana i ka kolamu ma ke koko),

• inā he lalo ʻoe no ka desensitization, a laila e hōʻemi i nā hopena kūloko i ka bee a i ʻole wīwī paha.

• inā he mākaʻikaʻi ʻana i kahi lāʻau lapaʻau, e koi ai i ka hoʻomaka ʻana i kahi mea i ʻike ʻia i ka iodine (i mea e ʻike ai i nā kiko o loko, e like me nā pūpū a me nā ʻōpū paha, e hoʻohana ana i x-ray).

Pono e ʻike nā mea pākolo ke ʻike iā NOLIPREL A kahi mea ikaika (indapamide), hiki iā ia ke hāʻawi i ka hopena maikaʻi i ka wā e mālama ai i ka mana doping.

ʻAʻole kiko ʻia ʻo NOLIPREL A i nā keiki.

E hoʻokuʻu i ke ʻano a me ka ʻano

Hoʻomoe ʻia ka lāʻau lapaʻau i ke ʻano o nā papa ʻoniʻoni kiʻi ʻoniʻoni: oblong, keʻokeʻo, me ka loaʻa ʻana ma nā ʻaoʻao ʻelua (14 a 30 paha i kēlā me kēia pahu polipopilena i lako ʻia me kahi dispenser a me kahi kahu hona nā hau i hoʻohuihui, i loko o kahi pahu pahu me kahi mana mua o ka wehe ʻana i 1 mau pahu pā 14 pcs., 1 a i ʻole 3 mau ipu o 30 mau pcs., No nā haukapila - i kahi pahu pahu pahu o nā pahu he 30, i loko o kahi pahu pahu me kahi pihi mua o ka pallet mua a me nā ʻōkuhi no ka hoʻohana ʻana iā Noliprel A).

Pākaukau 1 papa:

  • nā mea hana ikaika: perindopril arginine - 2,5 mg (e pili ana i nā kiko o ka perindopril ma ka nui o 1.6975 mg), indapamide - 0.625 mg,
  • Nā kumuhana hou: lactose monohydrate, anhydrous colloidal silicon dioxide, sodium carboxymethyl starch (type A), maltodextrin, magnesium stearate,
  • lēwele kiʻi: premix no ka peʻala SEPIFILM 37781 RBC glycerol, macrogol 6000, hypromellose, titanium dioxide (E171), magnesium stearate, macrogol 6000.

Lapaʻau lāʻau

ʻO Noliprel A kahi hui pūnaehana nona nā hana ikaika he angiotensin e hoʻohuli ana i ka enzyme (ACE) inhibitor a me kahi diuretic, ʻo ia kahi o ka hui derivative sulfonamide. Noliprel A he mau lāʻau lapaʻau ma muli o ka pono o ka pharmacological o kēlā me kēia mea o ka hana, a me kā lākou hopena hoʻohui ʻia.

ʻO Perindopril kahi mea ACE inhibitor (kinase II). ʻO kēia enzyme e pili ana i nā exopeptidases e hoʻohuli i ka angiotensin I i kahi ʻāpana vasoconstrictor, angiotensin II, a me ka luku ʻana i ka peptide bradykinin e hoʻomoe i nā kīʻaha koko i kahi heptapeptide inactive.

ʻO ka hopena o ka perindopril:

  • ho'ēmi i ka ald testosterone huna,
  • hoʻonui i nā hana renin plasma e like me ke kumumanaʻo o ka hōʻike maikaʻiʻole,
  • ka hoʻēmi ʻana ma ka huakaʻi pale kolo peripheral (OPSS), me ka hoʻohana ʻana i ka manawa lōʻihi, pili pono i ka hana ma nā kīʻaha koko i nā ʻeha a me nā ʻōpū.

ʻAʻole alakaʻi kēia mau hopena i ka paʻakai a me ka hoʻokele o ke kō a me ka hoʻomohala ʻana paha i ka tachycardia reflex. Hōʻike ʻo Perindopril i ka hopena hypotensive ma ka hana haʻahaʻa a me ka hana renin plasma maʻamau. Hoʻohana pū ia i ka normalization o ka puʻuwai naʻau, hōʻemi mua i mua a ma hope. I nā poʻe maʻi me ka puʻuwai naʻau maʻi (CHF), he mea hāʻawi ia i ka emi ʻana o OPSS, he kaila o ka hoʻopiha ʻana i ke kaomi ma ka hema a me ka ʻākau o ka puʻuwai, he piʻi i ka hopena o ka puʻuwai, a me ka hoʻonui i ka kaila koko peripheral.

Indapamide - kahi diuretic no ka hui o sulfonamides, he mau lāʻau lapaʻau e like me nā mea o ka thaizide diuretics. Ma muli o ke kāohi ʻana i ka hoʻohiʻona ʻana o ka paʻakai sodium i ka māhele cortical o ka peke Henle, kōkua ka waiwai i ka hoʻonui ʻana i ka hōʻehae i ka chlorine, sodium, a me kahi liʻiliʻi hannesium a me nā paʻakai pālolo e nā keiki, e alakaʻi ana i ka hoʻonui ʻana i ka hopena o ka urine a me kahi hoʻokahe ʻana i ke koko koko (BP).

Hōʻike ʻia ka Noliprel A e kahi hōʻike o kahi hopena hypotensive i hilinaʻi ʻia no 24 mau hola ma ka diastolic a me ka systolic pressure pressure ma ke kūlana kū a ma ka kūlana o ka paia. ʻO ka emi ʻana o ke kahe o ke koko e loaʻa ai ka liʻiliʻi ma mua o hoʻokahi mahina ma hope o ka hoʻomaka ʻana o ka mālama ʻana, ʻaʻole i hele pū ʻia me ka ʻike ʻana o ka tachycardia. Hōʻole ka lawe ʻana i ka lāʻau lapaʻau ʻaʻole alakaʻi i ka maʻi haʻalele.

Hāʻawi ʻo Noliprel A i ka hōʻemi o ka mahele o ka hypertrophy left left (ventricular hypertrophy (GTL), he hoʻomaikaʻi i ka elasticity o nā huaʻala, kahi hōʻemi i ka OPSS, ʻaʻole ia e hoʻopilikia i ka hana molīpī o ka triglycerides, ka nui o ka kolamu, ka lipoprotein haʻahaʻa haʻahaʻa (LDL) a me ka kiʻekiʻe (HDL) density cholesterol.

Ua hoʻokumu ʻia ka hopena o ka hoʻohana pū ʻana o perindopril a me indapamide ma GTL i hoʻohālikelike ʻia me enalapril. I ka poʻe maʻi me ka GTL a me ka hypertension arterial, lawe i ka 2 mg perindopril erbumin (e like me ka perindopril arginine ma kahi kikoʻī o 2.5 mg) / indapamide 0.625 mg a enalapril 10 mg 1 manawa i kēlā me kēia lā, me ka hoʻonui nui ʻana o ka make o ka perindopril erbumin i 8 mg (e like me ka perindopril a ʻo ka arginine a 10 mg) / indapamide a hiki i ka 2.5 mg a i ka enalapril a hiki i ka 40 mg i hoʻokahi lā i ka lā; i ka hui perindopril / indapamide, he nui ka hopena i hōʻemi ʻia i ka ʻaoʻao hema o ka ventricular mass (LVMI) i hoʻopaʻa ʻia me ka hui enalapril. ʻO ka hopena koʻikoʻi ma LVMI i nānā ʻia i ka wā o ka maʻi me ka perindopril me ka erbumin 8 mg / indapamide 2.5 mg.

Ua ʻike ʻia kekahi hopena antihypertensive hou ʻia i ka mālama hoʻohui me ka perindopril a me ka indapamide i hoʻohālikelike ʻia me enalapril.

I nā maʻi me ka maʻi diabetes mellitus type 2, nā hōʻailona alapine: hoʻokahe koko - 145/81 mm RT. Art., Index body body (BMI) - 28 kg / m², hemoglobin glycosylated (HbA1c) - 7.5%, makahiki - 66 mau makahiki i ka ʻike ʻana i ka hopena ma nā micro micro-a me nā maʻi macrovascular i ka wā o ke kola me ka hui pū ʻana o ka perindopril / indapamide ma kahi o ka hoʻopili. i ka hana maʻi glycemic control, a me ka hoʻolālā kūleʻa glycemic control (IHC) (target HbA1c

Pharmacokinetics a me ka lāʻau lapaʻau

ʻO ka pharmacokinetics o perindopril a me ka indapamide i ka wā i hui pū ʻia e like me ka wā i hoʻokaʻawale ʻia. Ma hope o ka lawelawe waha, ua hoʻolaha koke ʻia ka perindopril. ʻO ka pae bioavailability ʻo 65-70%. Ma kahi o 20% o ka huina perindopril i hoʻololi hou ʻia ma perindoprilat (kahi metabolite ikaika). ʻO ka ʻike kiʻekiʻe loa o ka perindoprilat i plasma e nānā ʻia ma hope o 3-4 mau hola. ʻOi aku ma mua o 30% e hoʻopili ai i nā protein o ke koko, ma muli o ke kahe ʻana o ka plasma koko. ʻO ka hapalua kahi ola he 25 mau hola. Ma o ka paepae placental, komo ka waiwai. Hoʻopili ʻia ʻo Perindoprilat mai ke kino ma o ka lolo. ʻO ka hapalua ola he 3-5 mau hola. Aia ka lawelawe o kēlā me kēia perindoprilat i ka poʻe elemakule, e like me nā poʻe maʻi me ka hōʻoki pū ʻana o ka naʻau a me ka hana ʻole ʻana.

Indapamide ka piha loa a me ka lawaiʻa loa ʻana mai ka papa hana ʻana. Ka ʻike mau loa o ka waihona ʻana i ka plasma i hoʻokahi hola ma hope o ka hoʻokele waha.

Me nā protein protein, pili ka waiwai i ka 79%. ʻO ka pau hoʻopau hapa-ola he 19 mau hola. Hoʻopili ʻia ka mea i ke ʻano o nā metabolites i ʻole e hana ʻia e nā keiki (ma kahi o 70%) a me nā ʻono (kokoke i 22%). I ka poʻe me ka pilikia ʻole, ʻaʻole i ʻike ʻia nā loli i loko o ka pharmacokinetics o ka waiwai.

Nā hōʻailona no ka hoʻohana ʻana o Noliprel

Hōʻike nā hōʻailona no ka hoʻohanaʻana i ka lāʻau lapaʻau:

  • pono nuihaʻi maʻi,
  • ka pono e hoʻemi i ka hōʻemi o nā hoʻopiʻi microvascular i ka poʻe me ka huelo, vascular, a me nā maʻi puʻuwai e hōʻeha neihaehae maʻiaoiaʻe maʻi maʻi ʻano lua.

Nā hopena hopena

  • I nā hana o ka ʻōnaehana cardiovascular: hypotension koʻikoʻi, hāʻule orthostatic, ma nā hihia loaʻa ʻole. arriralia, he poho, myocardial infarction.
  • Nā hana hana o ka ʻōnaehana genitourinary: hana helehelena, proteinuria i ka poʻe me nā nephropathy glomerular, ma nā hihia loaʻa ʻole, ka nui o ka hina ʻana o ka renal. Hiki ke hoʻohaʻahaʻa ʻia ka paʻila.
  • Ma nā hana o ke kikowaena a me peripheral NS: ka ʻalā, āhāhuʻe, lie kanikela, ka asthenia, he kūlohelohe ʻole, hopohopo o ka lohe, ʻike hoʻopiʻi, ka hoʻohaʻahaʻa i nā mea momona, nā mākeke, i kekahi mau kūlana - stupor.
  • Nā hana o ka ʻōnaehana hanu: kaū, hana ʻana i ka hanu, bronchospasm, hoʻokuʻu ʻana i ka ihu.
  • I nā hana o ka kuʻina: nā hōʻailona ʻeha, ka ʻōpū o ka ʻōpū, lōkohu, cholestasis, hoʻonui i ka hana o transaminases, hyperbilirubinemia.
  • I nā hana o ka ʻōnaehana koko: i ke kūkaʻi o ka hemodialysis a ma hope o ka hoʻololi ʻana i kahi keiki, hiki i nā mea maʻi ke hoʻomohala i kahi anemia, i nā hihia līlō, thrombocytopenia, pancytopenia, agranulocytosis, anemia hemolytic.
  • Hōʻikeʻike Allergic: ʻehaʻeha, ʻeha, edema, urticaria.
  • ʻO nā mea maʻi me ka maʻi hepatic e hoʻomohala i ka encephalopathy hepatic. I ka poʻe me nā kaulike wai-electrolyte i hoʻopilikia, hyponatremia, hypovolemia, hypokalemia, kūʻai paha.

Nā ʻōkuhi no ka hoʻohana ʻana iā Noliprel (kaʻina a me ka maʻalahi).

ʻOi aku ka maikaʻi o nā papa Noliprel i ke kakahiaka. Kau ʻia ka lāʻau lapaʻau hoʻokahi papa i kēlā me kēia lā. Ke kuhikuhi nei nā ʻōkuhi no Noliprel Forte i ka hoʻoponopono lāʻau lapaʻau like. Noliprel A me Noliprel ʻO Bi Forte i kuhikuhi ʻia i nā mea maʻi ma 1 papa i kēlā me kēia lā. Inā ma nā mea maʻi e hana ai ka clearance clearance a ʻoi aku paha a ʻoi aku paha ma mua o 30 ml / min, a laila ʻaʻohe pono e hoʻemi i ka ʻono. Inā like ka hoʻomaʻemaʻe paha e like a i ʻole ma mua o 60 ml i kēlā me kēia lā, a ma ka lawena pono e nānā pono i ka pae o ka pāhana a me ka hana ma loko o ke koko.

Inā pono, ma hope o nā mahina o ka mālama ʻana, hiki i ke kauka ke hoʻonui i ka ʻōlelo ma o ke kau ʻana iā Noliprel A Forte a i ʻole kekahi ʻano o kēia lāʻau lapaʻau ma mua o Noliprel.

Ke keu

Me kahi overdose o ka lāʻau lapaʻau, aia ka hopena nui i ka kaomi, ka nausea, ka luaʻi,āhāhuʻe, ka nānā ʻana i ke ʻano, nā hōʻailona o ka pilikia o ka renal, ke ʻano hoʻoliʻiliʻi electrolyte. I kēia hihia, pono ia e hoʻihoʻi hou i ka kaulike wai-electrolyte i ka maʻamau, e holoi i ka ʻōpū, e lawe i nā enterosorbents. Hiki ke kāpae ʻia nā metabolites Noliprel me ka hoʻohana ʻana i ka dialysis. Inā pono, mālama ʻia ka paʻakai intravenous.

Kālai koho

I kahi hoʻokipa Noliprela lawa pono pono ʻia o ke kino, ʻoiai hiki ke hoʻomohala ʻia ka hypotension koʻikoʻi.
Hoʻohana ʻia ka lāʻau ma lalo o ka mana o nā electrolytes, creatinine a me ke koko.
Me ka hikiʻole o ka puʻuwai naʻau e hiki ke hoʻohui me nā beta-blockers.
Ke hāʻawi nei i ka noliprel e hōʻike i kahi hopena maikaʻi i ka wā e hoʻokō ai i nā hoʻokolohua hoʻāʻo no ka doping.
Pono e mālama pono i ka wā e hoʻokele a hana ana i nā ʻoihana keʻena kiʻekiʻe, ʻoiai ma loko o nā hebedoma mua o ka komo ʻana.

Nā ʻōlelo kikoʻī

Pono ka poʻe i kuhikuhi i ka mālama ʻana me Noliprel pono i kahi lawa o ka kino e pale ai i kahi hōʻemi nui o ke kahe.

Hiki i ka poʻe me ka puʻuwai naʻau ke mālama ʻia me nā beta-blockers i ka manawa like.

Ke mālama nei me Noliprel, kahi māka maikaʻi maikaʻi i hōʻike ʻia i ka wā o ka hōʻike doping.

I nā hebedoma mua o ka mālama ʻana, he mea nui ia e makaʻala i nā kaʻa a hana pū me nā hāmeʻa mua i ka wā o ka mālama ʻana me Noliprel.

Inā ʻike ʻia kahi emi nui o ka neʻe ʻana i ka wā e mālama ai, e koi ʻia ka lawelawe o 0.9% sodium chloride intravenously.

Hoʻopilikia i nā mea maʻi me ka neʻe ʻole a mālama i ka lolo a i ʻole maʻi maʻi coronary pono ʻoe e hoʻomaka me nā liʻiliʻi liʻiliʻi o Noliprel.

I ka poʻe e loaʻa ana i ka nui o ka nui o ka uric acid i loko o ke koko, ʻo ka hopena i ka uluʻana o ka hopena i hoʻonui ʻia o ka hoʻoulu ʻana iā Noliprel ka kohola.

Nā kuʻina o Noliprel

ʻO nā ʻōmaka o Noliprel, a me nā lāʻauʻau Noliprel A Be Forte, Noliprel A Forte nā lāʻau ʻē aʻe e hoʻohana ʻia no ka hoʻemi ʻana i ke kahe koko a loaʻa nā mea like like, ʻo ia kēlā, kēlā me kēia perindopril a me indapamide. He mau lāʻau lapaʻau kēia mau lāʻau Co-prenesa, Hale Pūnaewele etc. ʻO nā kumu o nā aniani e hiki ke haʻahaʻa ma lalo o ke kumukūʻai o Noliprel a me kāna ʻano.

ʻAʻole kuhikuhi ʻia ka lāʻau lapaʻau no ka mālama ʻana o nā keiki ma lalo o ka 18 makahiki o ka makahiki, ʻoiai ʻaʻohe mea kūpono o ka ʻikepili e pili ana i ka pono a me ka palekana o kēlā mau hana.

I ka wā hāpai a me ka lactation

Nā wahine hāpai a me ka makuahine i ka wā hānai ka hoʻohana ʻana o Noliprel i ka waiū umauma ua contraindicated. ʻO ka hoʻonoho hoʻomohala ʻana o kēia mau lāʻau hiki ke alakaʻi i ka ulu ʻana o nā mea hōʻino a me nā maʻi i loko o ka pūpū, me ke alakaʻi ʻana i ka make o ke keiki. Inā ʻike ka wahine i ka hāpai ʻana i ka wā mālama, ʻaʻohe mea e pono ke hoʻopilikia i ka hapai, akā, pono ka mea maʻi e ʻike i nā hopena hiki. I ka hanana nui o ka hoʻonui ʻana i ke koko, ua kuhikuhi kekahi ʻano lāʻau antihypertensive. Inā lawe ka wahine i kēia lāʻau lapaʻau i ka mea hana lua a me ke kolu, pono e hana ʻia kahi ultrasound o ka pēpē e loiloi i ke ʻano o kāna ʻōpio a me kāna hana ʻana.

ʻO nā pēpē hou i lawe ʻia e nā makuahine i ka lāʻau lapaʻau mai ke hōʻike ʻana o ka hypotension arterial, no laila pono lākou e hōʻoia e mālama mau e nā loea.

I ka wā e hānai ai i ka umauma, ua hoʻonā ʻia ka lāʻau, no laila, pono e lactation i ka wā o ka ʻoihana ke koho ʻia a i ʻole kekahi wae ʻia e koho ʻia.

Nā Hōʻike ʻikepili iā Noliprel

ʻO nā loiloi ma nā pūʻulu puke e pili ana iā Noliprel, e pili ana i nā lāʻau lapaʻau Noliprel A, Noliprel A Fort, Noliprel A Bi Forte hōʻike ʻia i kēia lāʻau lapaʻau me ka hoʻohaʻahaʻa i ke koko. Mālama ka lāʻau lapaʻau i ke kahe o ke koko maʻamau, e hōʻemi ana i ka hiki ke hoʻomohokoke i nā hōʻeha a me ka infococose myocardial.

Aia pū ka loiloi ma Noliprel Forte i ka ʻike i kēia lāʻau lapaʻau a me nā ʻano ʻē aʻe e hāʻawi ana i ka hopena maikaʻi i nā hihia kahi maikaʻi ʻole nā ​​lāʻau lapaʻau. I kekahi mau manawa ke hoʻomaopopo i ka hoʻomohala ʻana o kekahi mau hopena ʻaoʻao, e like me ka la, ʻo ka maʻi maloʻo, ʻona, akā, ʻaʻole i ikaika loa.

Hoʻomaopopo nā kauka i nā hopena kūpono o nā lāʻau lapaʻau, akā e hoʻomanaʻo pono e lawe pono i ka lāʻau lapaʻau e like me nā kuhikuhi a me ka noʻonoʻo ʻana i nā manaʻo o ka loea. I keʻano pilikino, pono ke lawe ʻia i ka lāʻau lapaʻau maʻamau, ʻaʻole wale i ka wā nui o ka lele nui i ke koko.

Kumukūʻai Noliprel, kahi e kūʻai

ʻO ke kumukūʻai o Noliprel ka awelika o 500 rubles no nā pākeke he 30 pcs. ʻO ke kumu kūʻai ma Moscow no Noliprel A mai 500 a 550 rubles. ʻO ke kumu kūʻai o Noliprel Forte mai 550 rubles no ka pālākiō. Hiki ke kūʻai aku iā Noliprel A Forte 5 mg ma ke kumu kūʻai o 650 rubles. ʻO ke kumu kūʻai o Noliprel A Bi Forte mai 700 rubles. ma nā paona 30 pcs.

Waiho I Kou ManaʻO HoʻOpuka