Nā pāʻālua a me nā lula no ka lawe ʻana iā Amoxiclav 250 mg

ʻO Amoxiclav 250 + 125 mg he lāʻau lapaʻau ākea ākea ākea. Hoʻohana ia i ka hapanui o nā huakini nā kumu hoʻopiʻi o nā maʻi maʻi like ʻole. ʻO Amoxiclav kahi hakahaka o ka hui lāʻau lapaʻau o ka hui pū ʻana o nā antibiotic penicillin semisynthetic a me nā bacteria bacterase inhibitors.

ʻO nā mea hana nui o ka lāʻau ka amoxicillin (kahi antibiotic semi-synthetic o ka hui penicillin) a me ka acid clavulanic (kahi hoʻomehana o ka huina bakule e hoʻopau i ka penicillin a me nā analogues - β-lactamase). Hoʻopuka kēia mau mea ikaika i ka hana o ka lāʻau lapaʻau e kūʻē i ka nui o nā maʻi o ka nui.

ʻO hoʻokahi papa o Amoxiclav me kahi pāʻālua o 250 mg + 125 mg e loaʻa ana i nā mea ikaika:

  • amoxicillin (ma amoxicillin trihydrate) 250 mg
  • clavulanic acid (as potassium clavulanate) 125 mg

Eia kekahi, aia nā papa i nā mea kōkua;

  • Kaomi ʻaila silika.
  • Kūʻaiole.
  • ʻO ka lāʻau ʻo Magnesium.
  • ʻO ka sodium Croscarmellose.
  • ʻO ka cellulose Microcrystalline.
  • Aila cellulose.
  • Hoʻopau.
  • Talii.
  • Nā Titanium dioxide (E171).

ʻO ka nui o nā papa i loko o kahi pākahi o Amoxiclav i hoʻolālā ʻia no ka papa awelika o ka maʻi antibiotic. Hāʻawi nā ʻona like ʻole iā ʻoe e hoʻoponopono i ka nui o ka hoʻohana ʻana i ka antibiotic i kona hoʻohana ʻana.

250 mg + 125 mg papa: keokeo a i ʻole paha ke keʻokeʻo, ʻenekele, octagonal, biconvex, nā ʻoniʻoniʻi ʻoniʻoni me nā kope "250/125" ma kahi ʻaoʻao a me "AMS" ma ka ʻaoʻao.

ʻO nā waiwai Pharmacological

ʻO Amoxicillin kahi penicillin semi-synthetic e hoʻohana ana i nā microorganisms gram-maikaʻi a me ka gram-negatif. Hoʻopiliʻo Amoxicillin i ka biosynthesis o peptidoglycan, ʻo ia kahi hiʻohiʻona hiʻohiʻona o ka pā o nā paia o nā maʻi bacterial. ʻO ka hoʻonāukiuki o ka synthesis o ka peptidoglycan e alakaʻi i ka nalowale o ka ikaika o ka pā o ke kelepona, e alakaʻi ana i ka lysis a me ka make o nā mea microorganism. I ka manawa like, hiki i ka amoxicillin ke hōʻemi nei i ka luku, e nā beta-lactamases, a no laila ke kahe mai o ka hana o ka amoxicillin e hoʻopili i nā microorganism e hana nei i kēia enzyme.

ʻO Clavulanic acid, kahi beta-lactamase inhibitor struktally pili i penicillins, hiki i ka hana ke hana i ka nui o nā beta-lactamases i loaʻa i ka penicillin a me nā microorganism kūloko cephalosporin pale. Loaʻa i ka waikawa Clavulanic e kūpaʻa ana i ka plasmid beta-lactamases, ka mea maʻamau ke kū nei i ka pale ʻana i ka maʻi bacterial, ʻaʻole ia he hopena me ka type chromosome beta-lactamases, ka mea i pale ʻole ʻia e ka clavulanic acid.

ʻO ka heleʻana o ka acid clavulanic i ka mākaukau e mālama ana i ka amoxicillin mai ka luku ʻia e nā enzymes - beta-lactamases, kahi e hiki ai ke hoʻonui i ka lolo o ka antibacterial o amoxicillin.

ʻO nā maʻi maʻamau ka nānā ʻole i ka hui pū ʻana o ka amoxicillin me ka waikiko clavulanic:

  • Aerobes Gram-positive: Bacillus anthracis, Enterococcus faecalis, Listeria monocytogenes, Nocardia asteroides, Streptococcus pyogenes and other beta-hemolytic streptococci, Streptococcus agalactiae, Staphylococcus aureus (sensitif to methicillocinus, sensitif to methicillocinus, sensitive . ^ E Ha yM.
  • Aerobes Gram-negative: Bordetella pertussis, Haemophilus influenzae, Helicobacter pylori, Moraxella catarrhalis, Neisseria gonorrhoeae, Pasteurella multocida, Vibrio cholerae.
  • ʻO kekahi: Borrelia burgdorferi, Leptospira icterohaemorrhagiae, Treponema pallidum.
  • Anaerobes Gram-positive: ʻanoʻano o ke ʻano Clostridium, Peptococcus niger, Peptostreptococcus magnus, Peptostreptococcus micros, species of genus Peptostreptococcus.
  • Anaerobes Gram-negative: Bacteroides fragilis, species of the genus Bacteroides, species of the genus Capnocytophaga, Eikenella corrodens, Fusobacterium nucleatum, species of the genus Fusobacterium, species of the genus Porphyromonas, species of the genus Prevotella.
  • Hiki i nā maʻi ke loaʻa i ka kū kūʻē i ka hui pū ʻana o ka amoxicillin me ka clavulanic acid
  • Aerobes Gram-negative: Escherichia coli1, Klebsiella oxytoca, Klebsiella pneumoniae, species of the genus Klebsiella, Proteus mirabilis, Proteus vulgaris, species of genus Proteus, species of genus Salmonella, species of the genus Shigella.
  • Aerobes Gram-positive: ʻano ʻanoʻano o Corynebacterium, Enterococcus faecium, Streptococcus pneumoniae, streptococci o ka hui Viridans.

ʻO ka uluʻana me ka monocroʻo laxicillin e hōʻike i ka hoʻowalewale like i ka hui pū ʻana o ka amoxicillin me ka clavulanic acid.

Hoʻopili ʻia nā mea koʻikoʻi ikaika o ka lāʻau mai ka ʻōpū. Kūpono ko lākou koko i kahi kaila therapeutic i loko o ka hapalua hola ma hope o ka lawe ʻana i ka paila, hiki ke piʻi ka mea kiʻekiʻe ma kahi o 1-2 mau hola. Ua hoʻolala maikaʻi ʻia nā ʻaoʻao ʻelua i nā kiko āpau o ke kino, me ka ka ʻole o ka lolo, ka spinal cord a me ka cerebrospinal fluid (cerebrospinal fluid), no ka mea ʻaʻole lākou e komo i ka pae koko-lolo (i hāʻawi ʻia ʻaʻohe ʻano maʻi i nā membinal spinal). Eia kekahi, amoxicillin a me clavulanic acid komo i ka plasenta i loko o ka wahine hāpai i ka wā hāpai a hoʻoiho i loko o ka waiū i ka wā lactation. ʻO kēia mau hana ikaika e hōʻoki ʻia i ka maʻamau o nā keiki (90%) i loli like ʻole. ʻO ka hapalua-ola (manawa kinaina 50% o ka waiwai mai ka hoʻomaka mua ʻana i loko o ke kino) he 60-70 mau minuke.

Nā hōʻailona no ka hoʻohana ʻana

ʻO ka Amoxiclav kahi lāʻau lapaʻau antibacterial, hōʻike ʻia no ka mālamaʻana i nā maʻi maʻi maʻi i hoʻoiho ʻia e nā maʻi i mālama ʻia i ka penicillin a me nā kūmole.

  • Pākuʻi hopohopo o ka ʻōpū hanu o luna - otitis media (ka mumū o ka pepeiao waena), tonsillitis (nāwī o nā tonsils), pharyngitis (nāwī o ka pharynx) a me ka laryngitis (nāwī o ka larynx).
  • Pākuʻi lēpaʻa o ka lalo pākī ʻākau - bronchitis (ua paʻa ke ʻano o ka bronchi) a me ka maʻi pneumonia (pneumonia).
  • Nā maʻi hoʻomanawanui o ka ʻōnaehana urinary - cystitis (ka mumū o ka pāheʻe), urethritis (ka ʻaihue ʻana o ka urethra), pyelonephritis (kahi hana maʻi i ka ʻōnaehana pyelocaliceal o nā keiki).
  • ʻO nā maʻi āpau o nā kino pilikino o ka wahine he postpartum abscess (ke ʻano o kahi kahe nui i hoʻopiha ʻia me ka nanu) o ka ʻōpū a i ʻole pelvic tissue.
  • Nā hanaʻino i loko o nā mea a me nā kahele o ka ʻōpū o ka ʻōpū - nā puʻuwai, peritoneum, nā ate a me nā alima.
  • Ke ʻano o ka ʻili a me ka ʻōpala kūpili.
  • ʻO nā maʻiʻino e ala ʻia e ka maʻi ʻana o nā hana pili o ke auʻa a me nā niho (nā maʻi oontontogenic).
  • Pākuʻi limu o nā hoʻonohonoho o ka ʻōnaehana o ka musculoskeletal - i nā iwi (osteomyelitis) a me nā hui (arulula purulent).
  • ʻO ka therapy antibiotic Prophylactic ma mua a i ʻole ma hope o ka hana ʻana i nā kaʻina olakino i hele ʻia me ka hoʻonāukiuki ʻana o ka kūpaʻa o ka ʻili a i ʻole nā ​​mucous waha.

Hiki ke hoʻohana ʻia ʻo Amoxicillin no ka hui pū ʻana me kekahi mau antibiotika o nā hui therapeutic like ʻole e hoʻonui i ka uhi i ko lākou kiko o ke ʻano.

Nā Hoʻohui

Nā manaʻo no ka hoʻohana ʻana o Amoxiclav:

  • Hypersensitivity i nā māhele o ka lāʻau lapaʻau,
  • hypersensitivity i ka mōʻaukala i penicillins, cephalosporins a me nā antibiotika lika-lactam,
  • jaundice cholestatic a me / ai ʻole nā ​​hana 'āina lūlū i hana ʻia e ka mōʻaukala amoxicillin / clavulanic acid,
  • ka maʻi mononucleosis hopohopo a me ka maʻi lymphocytic,
  • nā keiki ma lalo o 12 a kaupaona paha e emi iho ma lalo o 40 kg.

Ma mua o kēlā me kēia hopena alaka i nā pika penicillin-type (hoʻohana i ka amoxicillin iā lākou), ʻaʻole i hoʻohana ʻia ʻo Amoxiclav.

ʻO nā mea hana nui a hoʻokuʻu i nā palapala

ʻO Amoxiclav 250 i loko o kāna mea hoʻohui e hoʻopili i ka mea nui, ʻo ia ka amoxicillin a me ka paʻakai pālolo (clavulanic acid). Hoʻololi kekahi ʻano kikoʻī o kēia mau mea i ka lāʻau lapaʻau i nā hua o ke kaohi no nā maʻi.

No laila aia ka antibiotika Amoxiclav 250 i loko o 5 ml o kāna waiwai 250 mg o ka mea nui a me 62.5 mg o ka paʻakai pākela (clavulanic acid). ʻO kēia hui pūʻana o 250 + 62.5 mg, e mālama pinepine i ke ola o nā mea liʻiliʻi me nā maʻi paʻakikī.

Ma muli o kāna hana ikaika, hiki i ka Amoxiclav 250mg ke kōkua i ka hakakā ʻana me ka nui o nā maʻi like ʻole.

ʻO ka hoʻokuʻu ʻia o ka lāʻau lapaʻau ke hiki paha i nā papa 250 mg a i ʻole ka pauka no ka hoʻomākaukau ʻana o ke kāpena. ʻAkeke nā kamaliʻi, ʻoiai ʻo nā mea maʻi e kapa ʻia ʻo ke kali ʻana, ʻo ka ala maʻalahi loa no ka lawe ʻana o nā keiki, a ʻo ka ʻono ʻono o ka lāʻau lapaʻau e kōkua ai e hōʻoluʻolu i ke kaʻina hana.

ʻAʻohe! I loko o nā mea hana ʻē aʻe, aia kekahi Amoxiclav Quiktab - nā papa e hoʻohemo koke i ke ana o ka waha. Hoʻonohonoho ʻia kēia puka no ka poʻe e loaʻa nā pilikia o ka physiological me ke kina ʻana.

Pehea e lawe ai iā Amoxiclav 250 mg

I mea e ʻike ai pehea e hoʻowalewale ai iā Amoxiclav 250, pehea e lawe ai i ka lāʻau ʻomaʻi a i ʻole ke pale ʻana i ka hopena i makemake ʻole ʻia mai ka lawe ʻana, pono ʻia ke nānā ʻana i nā ʻōlelo o ka lāʻau lapaʻau a, inā pono, e nīnau i ke kauka.

Hoʻokuʻu ʻia ka nui o ka nui mai ka ʻōnaehana maʻamau no nā lāʻau lapaʻau me ka amoxicillin. ʻO ka hoʻoheheʻe ʻia ʻana ia i kahi meaʻoi aku ma mua o ka mea i ʻōlelo ʻia ʻia ʻaʻole pono ia he mea kūpono ʻole, no ka mea hiki i kēia ke hōʻole i ke kāʻei kaulike o ka māhele nui a hoʻopilikia i ka hopena o Amoxiclav 250. ʻAʻole pono kēia no ka mālama ʻana i nā maʻi, ʻoiai ma ka wā hāpai a lactation.

Nui! Lawe iā Amoxiclav 250 ma mua o ka ʻai ʻana, i ka manawa i loko o kēia embodiment, ua hoʻokomo ʻia nā mea o ka lāʻau e ka meaʻai a me ko lākou wikiwiki hou i nā baki me ka hopena ʻē aʻe i nā kino o loko o nā maʻi.

ʻO ka like o ka Amoxiclav 250 e like me ka pauku o ka Amoxiclav 125 i helu ʻia ma ke kumu no ka maʻamau o kēlā me kēia lā ʻo ka amoxicillin ʻaʻole i oi aku i 40 milligrams. No laila, i ka heluʻana i ka make, pono wale ka mea maʻi ma ke kiko helu. E hoʻāʻo kākou e helu pehea e nānā ai nā maʻi o nā keiki i ke ʻano hoʻohālike o kahi keiki he 6 a 7 mau makahiki paha me ke kaumaha o 25 kg:

5 ml * 40 mg (ʻae ʻia ka nui o kēlā me ka lāxicillin) * 25 kg / 250 mg = 20 ml

Wahi a, i ke kauoha ʻana e lawe i ka lāʻau lapaʻau ʻelua i ka lā hoʻokahi, pono ʻoe e hoʻohana iā Amoxiclav 250 10 ml ʻelua i ka lā.

No ka hāʻawi pono iā Amoxiclav 250 i kahi keiki ʻehā makahiki, pono ʻoe e hoʻohana i ka lāʻau like, akā pono ʻoe e hoʻololi i ka ʻike o ke kaumaha o ka mea maʻi.

ʻAʻole ia e hāpai i hoʻohui i kekahi mea i ka nui o ka hoʻopiʻi ʻia i loaʻa ai i ka mana o nā lāʻau lapaʻau ka hopena i makemake ʻia i ka maʻi. Ke hoʻohana ʻana i kahi pipette a iʻa paha, pono ʻoe e lawe i ka nui o ka antibiotic i kuhikuhi ʻia.

ʻAʻohe! ʻAʻole e ʻokoʻa nā ka hoʻohālikelike o ka Amoxiclav 250 mg i nā papa ma muli o nā hewa o ka lāʻau i ka hoʻowalewale ʻana, ʻoiai nā papa no nā keiki Amoxiclav 250 i like nā mea like me ka paura.

Pehea e hoʻomākaukau ai i ka hoʻokuʻuʻana

ʻAʻohe mea paʻakikī i ka hoʻoilo ʻana iā Amoxiclav 250 milligram powder. Pono e hoʻohui i ka wai hoʻāno-wai maʻemaʻe i ka hōʻailona ma ka pahu ma ka pahu bolo, e lulu maikaʻi a ua mākaukau ke kaʻaʻi ʻia.

Ma hope o kēia, pono e lawe i ka lāʻau lapaʻau, mālama pono i nā ʻoka i kauoha ʻia e ka loea e pale ai i nā hopena maikaʻi ʻole.

Ehia mau mea e lawe

Kūkulu ʻia, ʻo Amoxiclav 250 mg a me 125 mg i kuhikuhi ʻia no nā keiki me ka maʻi o nā ʻāpana like ʻole o ka paleha. I ka hoʻohana ʻana, pono ia e hahai i nā kānāwai koʻikoʻi a me nā ʻōlelo a nā poʻe lapaʻau.

Me ke kumu, ke kuhikuhi ʻia nei ka lāʻau lapaʻau i nā manawa 2-3 i ka lā no kahi papa hebedoma. I nā pilikia paʻakikī, hiki ke hoʻonui ʻia ka hoʻokipa ʻana no ʻelua pule.

Nui! Ke hoʻohana nei iā Amoxiclav 250 a me 125, e like me kēlā me kēia antibiotik, hiki i ka mea maʻi ke hoʻomohala i ka ʻeha i loko o ka ʻōpū. ʻO kēia no ka mea i ka hoʻohui i nā microorganisms i hoʻopōʻino, e hōʻeha ana ka antibiotika i ka microflora pōmaikaʻi o ka mea hoʻomehana o ka mea maʻi.

ʻO nā hoʻohālikelike no ka lawe ʻana iā Amoxiclav 250 mg

Hoʻokiʻoki ʻo Amoxiclav ma muli o ka lohi ʻana o nā mea hoʻoikaika i ka nui o nā hopena o ka hopena, ʻoiai inā ka lawe ʻana iā Amoxiclav 250 me ka ʻole o ka hoʻomaʻamaʻa mua iā ʻoe iho i kēia lāʻau.

I mea e hoʻopiʻi ʻole ai i kou kūlana, pono e ʻike ʻoe e wehewehe nā ʻōlelo lapaʻau i ka nui o nā contraindications, e like me ka hypersensitivity i nā penicillins a i ʻole nā ​​palupalu a me ka hana pāpaʻi.

ʻO kēlā mau contraindications no Amoxiclav e pono e mālama pono iā ia no laila e kōkua ka lāʻau lapaʻau, ʻaʻole i nā mea e hoʻopilikia ai i ke ʻano o ka mea maʻi.

ʻO nā ʻōhua hiki

Hoʻohui i nā contraindications, hiki i ka mea maʻi ke loaʻa i nā hopena ʻino ma hope o ka lawe ʻana i ka lāʻau lapaʻau, e like me ka ʻeha ma ke poʻo a me ka ʻōpū, indigestion a me ka hilo. No ka mea ke hoʻohana ʻia ka lāʻau lapaʻau e mālama i nā keiki, pono e hoʻomanaʻo ʻia ʻaʻole ia he mea pono ke lawe iā Amoxiclav 250 me kekahi mea laikini beta-lactam i ka manawa like. I nā hihia loaʻa pinepine o kēia hoʻohana, ua hoʻopaʻa ʻia nā hopena koʻikoʻi e pili i ka hana o nā aʻoki a me nā puʻupaʻa.

Ma kahi o nā manaʻo a me nā kuhikuhi a ke kauka, pono nō ʻoe e heluhelu i nā loiloi. ʻO ka hapa pinepine, ka pane ʻana o nā mākua he kōkua ka hana ʻana i nā keiki i nā keiki o nā makahiki āpau, ma ke ʻano he 3 a ʻo 10 a ʻo 10 mau makahiki paha, ka pale mālie ʻia i nā maʻi like ʻole. ʻO ka mea nui ka nānā pono ʻana i ka papa, nā laʻa o ke kauka, a mai poina e pono ke kōkua ʻia ka pūlea o ke keiki e kū i kahi ʻano hoʻomāinoino e like me ka bacteria a me nā antibiotics.

ʻLoe a me ke kākele

Lawe ʻia nā ʻōmole Amoxiclav i nā waha. Hoʻonohonoho ka dosimen dosage i kū hoʻokahi i ka makahiki, ke kino, ke ʻano o ka hana maʻi o ka mea maʻi, a me ka nui o ka maʻi.

Hoʻomaopopo ʻia ʻo Amoxiclav e lawe i ka hoʻomaka ʻana o ka ʻai no ka maikaʻi ʻono o ke kūwau ʻana a me ka hoʻēmi ʻana i nā hopena hopena mai ka kūnaʻi ʻana.

ʻO ke ala e mālama ai i nā lā 5-14. Hoʻoholo ʻia ka lōʻihi o ke ʻano o ka mālama ʻana e ke kauka hele mai. ʻAʻole pono e hānai ʻia ʻoi aku ma mua o 14 mau lā inā ʻaʻole e hoʻopaʻa loiloi i ka lua.

ʻO nā pākeke a me nā keiki he 12 a ʻoi aku a keu paha ko mākou kaupaona 40 kg a keu paha:

  • No ka mālamaʻana i nā hopena o ka maʻi o ka hōʻemi o ka hōʻemi o ka maʻi - 1 papa 250 mg + 125 mg i kēlā me 8 mau hola (3 mau lā i ka lā).
  • No ka mālamaʻana i nā maʻi hōʻeha a me nā hopena hanu - 1 papa 500 mg + 125 mg i kēlā me kēia mau hola 8 (3 mau lā i kahi lā) a i ʻole 1 papa 875 mg + 125 mg kēlā me kēia mau hola 12 (2 mau manawa i kahi lā).

No ka mea ke hui pū nei nā papa o ka hui a ka ʻoxxillillin a me ka waikawa clavulanic o 250 mg + 125 mg a me 500 mg + 125 mg i ka like o ka clavulanic acid -125 mg, 2 mau papa o 250 mg + 125 mg ʻaʻole i like nā 1 papa o 500 mg + 125 mg.

ʻO ka lawe ʻana iā Amoxiclav e pili ana i ka hana o ka puʻuwai lēwa. Pono ke nānā pono ʻana i nā hana ate.

ʻAʻole pono e hoʻoponopono i ka hoʻoponopono regimen no nā maʻi maʻi. I ka poʻe maʻi makua me ka hana renal impaired, pono ke hoʻoponopono ʻia ka lāʻau lapaʻau e like me nā poʻe maʻi maʻi ʻoi aku ka maikaʻi o ka renal function.

Nā hopena hopena

ʻO ka lawe ʻana i nā papa Amoxiclav hiki i ke alakaʻi i ka hoʻokumu ʻana o ka nui o nā hopena o ka ʻaoʻao:

  • Dyspeptic syndrome - ka nalowale o ka makemake, nausea, wāau ka manawa, ka lolo ʻana.
  • ʻO ka hopena lāʻau i ka papa o ka digestive ma muli o ka lawe ʻana iā Amoxiclav eʻeleʻele i ka enamel niho, mumū o ka gastosa mucosa (gastritis), ka hōʻeha o nā ʻāpana liʻiliʻi (enteritis) a me nā nui (colitis).
  • Hōʻino i nā hepatocytes (nā aho nāhina) me ka hoʻonui i ka pae o kā lākou enzymes (AST, ALT) a me bilirubin i loko o ke koko, i kahi kīnā ʻole o ka bile (jaundice cholestatic).
  • Allergic reaksi e kū mai ana no ka manawa mua a hiki i ka ukali ʻia ʻana o nā maʻi like ʻole - mai kahi kaʻe i ka ʻāʻī a i ke kūkulu ʻana i ka pīhoihoi anaphylactic.
  • Hewa i ka pūnaehana hematopoietic - kahi emi o ke ana o ka leukocytes (leukocytopenia), platelets (thrombocytopenia), kahi hōʻemi i ke koko coagulability, anemia hemolisis ma muli o ka luku ʻia ʻana o ka nui o nā wahi koko ʻula.
  • ʻO nā hoʻololi i loko o ka hana hana o ke kaila pīhoihoi koʻikoʻi - dizziness, ʻeha i ke poʻo, ka hoʻomohala ʻana i ka lalau.
  • ʻO ka hoʻonāʻana o nā kiko interstitial o kaʻeha (interstitial nephritis), ke ʻano o nā crystals (crystalluria) a i ʻole koko (hematuria) i loko o ka urine.
  • ʻO ka Dysbacteriosis ka mea he pale i ka microflora maʻamau o nā membrane mucous, no ka luku ʻia o nā huakini e noho ana iā lākou. Eia kekahi, kūʻē i ka hope o ka dysbiosis, ʻo ka hopena hopena paha ka hoʻomohala ʻana o kahi maʻi fungal.

I kahi hihia o ka hopena o ka hopena, ua pau ka papa o Amoxiclav.

Nā ʻōlelo kikoʻī

Ke lawe nei ka hoʻohana ʻana i nā papa Amoxiclav 250 + 125 e like me ke kuhikuhi ʻana e ke kauka. Noi ʻia nō hoʻi e heluhelu i nā ʻōlelo no ka lāʻau. Pono e mālama ʻia nā ʻōlelo kūikawā e pili ana i ka hoʻoponopono ʻana o kēia lāʻau lapaʻau.

  • Ma mua o ka hoʻomaka ʻana e lawe iā ia, pono ʻoe e hōʻoia i ka wā ma mua ʻaʻohe i kekahi ʻano maʻi alaka i ka lawe ʻana i ka antibiotika o ka hui penicillin a me nā mea o nā alapiʻi. Inā loaʻa, pono e hoʻomaʻamaʻa i ka hōʻike pākēneka.
  • Pono e hoʻohana ʻia ka lāʻau lapaʻau me ka hoʻomohala ʻana o ka maʻi maʻi i hōʻake ʻia e nā maʻi i mālama ʻia i ka amoxicillin. ʻAʻohe maikaʻi loa ʻo Amoxiclav i nā mea kuʻekuʻe. ʻO ke ala ʻoi loa e hoʻomaka i ka therapy antibiotic ʻo ka mālama ʻana i kahi maʻi bacteriological, e hōʻike ana i ka moʻomeheu o ka kumu kumu a me ke kumu o ka pathological a hoʻoholo i kona ʻano like iā Amoxiclav.
  • Inā ʻaʻohe mea e hoʻomaka mai ka hoʻomaka ʻana o ka hoʻohana ʻana o nā papa iā Amoxiclav i loko o nā hola 48-72, ua hoʻololi ʻia ia me kekahi antibiotic a i ʻole nā ​​ʻano o ka hoʻoponopono therapeutic i hoʻololi ʻia.
  • E mālama pono ʻia, ua hoʻohana ʻia ʻo Amoxiclav i nā mea maʻi me ka pōkole concomitant a i ʻole nāʻiole hina, ʻoiai ke nānā ʻia kā lākou hana hana.
  • I ka wā o ka hoʻomakeʻa o ka lāʻau lapaʻau (ʻoi aku me kahi papa o ka mālama ʻana i ʻoi aku i ka 5 mau lā), pono he hōʻike koko maʻi maʻamau e kāohi i ka nui o nā mea i hana ʻia (nā puʻupuʻu koko ʻulaʻula, nā keʻena koko keʻokeʻo a me nā platelets).
  • ʻAʻohe ʻikepili e pili ana i ka hopena hōʻino o Amoxiclav i ka pūpū hoʻomohala. Eia nō naʻe, he mea kūpono ʻole ka hoʻohana ʻana i ka hoʻohana mua ʻana ma mua o ka male. I ka wā lohi a ʻoiai ʻo ka ʻōpū ʻana, ua ʻae ʻia ka lāʻau lapaʻau no ka hoʻohana ʻana, akā pono ʻia ke komo ʻana ma lalo o ka mālama ʻana o kekahi kauka.
  • ʻAʻole hoʻohana ʻia ʻo Amoxiclav i nā papa no nā keiki liʻiliʻi, no ka mea, he koʻo nui o nā mea ikaika, i hoʻolālā ʻia no nā makahiki he 6 mau makahiki.
  • ʻO ka hoʻohana pū ʻana me nā lāʻau lapaʻau o nā hui ʻē aʻe e pono e makaʻala. Mai hoʻohana i nā lāʻau lapaʻau e hōʻemi i ka coagulability o ke koko a loaʻa kahi hopena o ka pehu a me nā pōpoki.
  • ʻAʻole pili ʻino nā papa no Amoxiclav i kahi hopena a me ka hoʻokūkū o kekahi.

ʻO kēia mau ʻōlelo aʻo āpau e pili ana i ka hoʻohana ʻana iā Amoxiclav e noʻonoʻo pono i ke kauka hele ʻana ma mua o kāna hana ʻana.

Ke keu

ʻO ka nui loa o ka hopena o ka therapeutic i ka wā e lawe ana i nā papa Amoxiclav i hele pū me nā loli e ka hana i nā hana o nā lālā o ka pāpaʻi gastrointestinal (nausea, luaʻi, ʻeha, ʻeha o ka ʻōpū), a me ke ʻano o ke aʻelima (headache, drowsiness, cramps). I kekahi manawa hiki ke loaʻa kahi overdose o kēia lāʻau lapaʻau i ka hemolytic anemia, ate a i ʻole keʻoki ʻana. I ka hopena o nā hōʻailona o ka overdose, pono ʻoe e hoʻokaʻawale i ka lawe ʻana i ka lāʻau a ʻimi i ke kōkua olakino. Hoʻokuʻu ʻia ka lāʻau lapaʻau ma nā lāʻau lapaʻau ma o ka lāʻau lapaʻau.

Hoʻohana i ka wā hāpai a me ka umauma

ʻAʻole i hōʻike ʻia nā haʻawina holoholona i nā mea pili i nā pōʻino o ka lawe ʻana i ka lāʻau lapaʻau i ka wā o ka wā hāpai a me kona hopena i ka hoʻolālā ʻana o ka wahine hānau.

I loko o kahi noiʻi i ka wahine me ka wā o ka hakahaka o nā membni amniotic, ua ʻike ʻia ka hoʻohana ʻana o prophylactic me ka amoxicillin / clavulanic acid me ka nui o ka pilikia o ka necrotizing enterocolitis i ka wahine hou. I ka wā hāpai a me ka lactation, hoʻohana ʻia ka lāʻau lapaʻau inā wale nō ka pōmaikaʻi i makemake ʻia i ka makuahine ma mua o ka nui o ka pilikia i ka maʻi ʻo ke keiki a me ke keiki. ʻO Amoxicillin a me clavulanic acid i kahi liʻiliʻi liʻiliʻi e komo i loko o ka waiū umauma. I nā pēpē e loaʻa ana i ka umauma, ka hiki ke hoʻomohala ʻana i ka naʻau, ʻeha, kandidiasis o nā membrane mucous no ka waha waha. Ke lawe nei iā Amoxiclav 875 + 125, he mea pono e hoʻoponopono i ka pilikia o ka hoʻopaʻa ʻana i ka umauma.

Nā kuleana a me nā kūlana e waiho ai

Mālama ʻia nā papa amoxiclav no 2 mau makahiki. Pono lākou e mālama i kahi wahi pouli i hiki ʻole i ka ʻili o nā keiki i kahi mahana ʻaʻoleʻoi aʻe o 25 ° C.

ʻO nā papa papa kiʻi ʻoniʻoni, 250 mg + 125 mg: 15, 20 a i ʻole 21 papa a me 2 desiccants (silica gel), waiho ʻia i loko o kahi pahu ulaula pōkole me ka huaʻōlelo "inedible" i loko o kahi pahu aniani pouli, i hoʻopaʻa ʻia me ka pōpoki metala me ka pa hoʻokele me ka hoʻoneʻe ʻana a me nā keena i hana ʻia me ka polyethylene haʻahaʻa haʻahaʻa i loko.

Waiho I Kou ManaʻO HoʻOpuka