Kauka aʻoaʻo Aspikor - (Aspikor) no ka hoʻohana

ʻO ka lāʻau lapaʻau e pale ʻole i ka hana a ka enzyme cyclooxygenase 1 a me 2 (hoʻoponopono i ke kāpili ʻana o nā prostaglandins).

ʻO ka lāʻau Aspicor he analgesic (analgesia), nā hopena anti-inflammatory a me ka antipyretic.

ʻO ka mea hana waiwai acetylsalicylic e hoʻoheheʻe i ka hana o nā prostaglandins, ma lalo o ka mana o hipalgesia a me ka paulo. Hoʻopau i nā prostaglandins i ke kikowaena nuithermoregulation (ka hapa nui o E1) i hoʻoulu ai i ka hoʻonui ʻana, hoʻonui ʻia i ka lumen o nā kīʻaha koko o ka ʻili a ma muli o ke ʻano o ke kaohi ʻana o ke ʻano kino.

Loaʻa ka hopena analgesic e nā hana peripheral a me nā kikowaena o ka lāʻau lapaʻau. Hoʻopili ke aspicore i ka synthesis holomoana A2 ma loko o nā ʻāpana koko koko, hōʻemi ʻōpalaolapīpī hāpana a me kā lākou hoʻohui.

I ka poʻe maʻi me ka papa ʻole o ka angina, ʻo ka hoʻonaninua ʻo ka acetylsalicylic acid e hiki ke hoʻemi i ka make, ka hopena o ka ʻaila myocardial.

Hoʻomoe ka hopena antiplatelet ma kahi o hoʻokahi pule ma hope o ka lawe ʻana i hoʻokahi pāʻai.

ʻO kahi papa i kēlā me kēia lā he 6 mau a i ʻole ke hoʻonui i ka manawa prothrombin, pale i ke synthesis prothrombin i ka pepela pili.

Hoʻonui ka lāʻau lapaʻau Aspicore i ka nui o nā hoʻopiʻi hemorrhagic i ka wā o ka hōʻemi hōʻemi.

Ma lalo o ke kumu o ka lāʻau, hoʻonui ka excretion waawa uric (ma muli o ka haki ʻana o ka reabsorption tubular i loko o nā keiki.

Nā hōʻailona no ka hoʻohana ʻana

Ua kuhikuhi ʻia ʻo Aspicor no ka hoʻomaha ʻeha hōʻeha (nā ʻoluʻolu a me ke ʻano maʻalahi) o nā ʻano like ʻole: migraine, headache, myalgiamaʻi nā maʻi maʻi algodismenoreaaolaila lumbago, neuralgia, pepeha.

Hoʻohana ʻia ka lāʻau lapaʻau no ka febrile syndrome e pili ana i kahiʻano o ke kuʻuna o ka nāʻeha a me nā maʻi.

Nā Hoʻohui

ʻAʻole kuhikuhi ʻia nā papa aspicor no ʻiha diihoe hemorrhagic, me kahi ʻano kūlohelohe kū hoʻokahi i ka acetylsalicylic acid, me ka bronchial asthma, ke koko mai ka hoʻowalewale ʻana, me ka maʻi erosive a me nā ulcerative o ke ʻano o ka hoʻowalewale, nā manawa like o ka methotrexates, ke kahi o ka hapai ʻana (ka mua, kolu o ka hoʻomaʻamaʻa), nā keiki a me nā keiki a hiki i nā makahiki ʻumikumamālima.

Nā hopena hopena

Hiki i nā papa aspicor e hōʻeha i ka maʻi maʻi, nausea, nā pane kūlohelohe i nā ʻano o ka angioedema, ke ʻano ʻeha a me nā ʻili. Hōʻoiaʻiʻo bronchospasm.

E pale aku i ke kua o ke ʻano o ka mālama ʻana, hiki ke hoʻokau i ka hana o nā ʻili a me ka ʻōnaehana o ka aʻa ʻO ka maʻi a Reye (ka wikiwiki ka hana o ka hōʻaʻe o ka ate, ka dystrophy ate a me ka encephalopathy), ka leukopenia, thrombocytopeniaanemia kaumaha.

Hiki ke hāpai pū ʻia me ka lōʻihi o ka hana hypocoagulationeroses a me nā ulcerative lesi o ka digestive tract, dizziness, migraine, luaʻi, ʻike makaʻōheʻe,jade interstitialpehu, puhipuhi papillary, azotemia prerenal me ka hypercalcemia a me hypercreatininemia, ʻūhū, hoʻonui i nā hōʻailona o ka puʻuwai puʻuwai, aseptic meningitis, hoʻonui i nā ʻano o ka puhaka ʻālaʻi nephrotic.

Aspicor, mau ʻōlelo no ka hoʻohana ʻana (Ke ʻano a me ke ʻano)

Lawe ʻia nā papa aspicore i nā waha.

Me ka ʻeha, nā ʻōpū febrile lawe ʻia ka lāʻau lapaʻau a hilahila a hiki i 3 grama (ʻo ka pona i ʻōlelo ʻia ʻo 0.5-1 mau minamina i kēlā me kēia lā) no 3 mau puhē.

Ma ke ʻano he analgesic a me ka anti-inflammatory agent, hāʻawi ʻia ʻo Aspicor i kahi ʻano o 325 mg.

ʻAʻole pono ka lōʻihi o ka lōʻihi o ka hopena ma mua o nā hebedoma.

Pono e hoʻokaʻawale ʻia ka ʻano kūpono o ka lāʻau i ka 100-200 ml wai. ʻO ka nui o ka lāʻau lapaʻau ka 0.25-1 kalama (3-4 mau lā i ka lā).

Ke keu

I nā hihia koʻikoʻi o ka overdose, hypoglycemia, hyperventilation, coma, fever, ketoacidosis, nā puʻuwai a me nā hemahema hiki ke loaʻa.

ʻO ka hānai maʻi, hiki i ke hoʻohana ʻana i ke kumu ʻoihana hoʻāla, gastage lavage, diuresis, hemodialysis, a me nā hōʻailona maʻi e pono ai.

Hoʻohui

ʻAʻole ʻōlelo nā kuhikuhi no ka hoʻohana ʻana i ka Aspicore i ka hoʻohana ʻana i kahi lāʻau lapaʻau i ka manawa like me nā waha hypoglycemic agents, ka momona valproic, methotrexate, nā kāpena antiplatelet, thrombolytics,kūlohelohe anticoagulants, heparin, sulfonamides, antihypertensive a me nā mea uricosuric, diuretics.

Hoʻopilikia ka hopena hōʻeha o ka gastrointestinal me ka hoʻomohala i ka lāʻau me ka glucocorticosteroids a me nā lāʻau lapaʻau e pili ana i ka ethanol.

Hiki i ka Aspikor ke hoʻonui i ka kaomi o nā barbiturates, digoxin, lithium salts i loko o ka plasma.

Hoʻemi ka nui o ka waikawa acetylsalicylic i ka wā mālama antacids.

Hoʻonui ka hopena hematotoxic o Aspicore me ka mālama ʻana me nā lāʻau myelotoxic.

Nā ʻōlelo kikoʻī

Hoʻohana ʻia ka hoʻohana ʻana o Aspikor ma kahi lāʻau anti-inflammatory ma muli o ka pilikia nui o ka hoʻomohala ʻana i ka NSAIDs-gastropathy.

ʻAʻole pono nā lōʻihi o ka mālamaʻana ma mua o 5 mau lā.

I kēia manawa, ʻaʻole ke kauoha ʻia ka lāʻau lapaʻau no rōlani wahinehopia hopohopo form myocarditis, me ka ʻōmaʻomaʻo rheumatoid, a me ka pericarditis a me ka maʻi māloʻi.

Hoʻolakoʻo Aspicor e hoʻopau loa i nā lā 5-7 ma mua o ka hana i hoʻolālā ʻia.

Pono ke ʻano o ka mālama lōʻihi i ka nānā ʻana i nā helu koko, ka nānā ʻana o nā feces no ke koko okoa.

Hiki i ka lāʻau lapaʻau ke hoʻolako nā hopena teratogenic.

Hoʻopiliʻia ka Acetylsalicylic acid i ka umauma umauma.

Hiki i kahi lāʻau lapaʻau ke hoʻōla i kahi hōʻeha kūlike o ka maʻi gout.

E hoʻokuʻu i ka palapala, hoʻopili a me ka mea hoʻohui Aspicor ®

ʻO nā papa i uhi ʻia i ke keʻokeʻo a i ʻole hoʻi he keʻokeʻo, ʻona, biconvex, ma ka ʻāpana ʻāpana - he hui homogeneous o ke keʻokeʻo a i ʻole hoʻi he keʻokeʻo.

1 kōpō
acetylsalicylic acid100 mg

Nā mea kūʻai: cellulose microcrystalline, lactose monohidate, sodium croscarmellose, colloidal silicon dioxide (aerosil), waikawa stearic.

ʻO ka mana o ka palaki enteric: methacrylic acid-ethyl acrylate copolymer, propipylene glycol, macrogol 4000, titanium dioxide, talc.

10 kamepiula - nā kīpaha palemona (1) - nā ʻeke pepa.
10 kamepiula - nā ʻili uila (2) - nā ʻeke pepa.
10 kamepiula - nā kīpaha palemona (3) - nā ʻeke pepa.
10 kamepiula - nā papaki blister (6) - nā ʻeke pepa.
20 mau kāleka. - nā kīpaha palemona (1) - nā ʻeke pepa.

Ka hana lāʻau lapaʻau

Nā NSAIDs, ka ʻaina antiplatelet. Kahi ka hana o ka hana acetylsalicylic acid e kau ʻia ana ma ka hiki ʻole ke hoʻololi ʻia ʻana o ka cyclooxygenase-1 (COX-1), ma muli o ke ʻano he pahaka o ka thromboxane A 2 synthesis a me ke kaohi ʻana o ka ʻāpana platelet. Manaʻo ia ua hana ka acetylsalicylic acid i nā hana ʻē aʻe e pani ai i ka platelet aggregation, kahi e hoʻonui ai i kona papa i nā maʻi maʻi vascular.

Loaʻa ka Acetylsalicylic acid me kahi hopena anti-inflammatory, analgesic, antipyretic.

Lapaʻau lāʻau

Ma hope o ka lawelawe waha, ua hoʻopili ʻia ka acetylsalicylic acid mai loko mai o ka ʻāpana liʻiliʻi. Loaʻa ka C max i ka plasma i ka manawa maʻamau he 3 ma hope o ka manawa o ka inu.

Hoʻokomo ka Acetylsalicylic acid i kahi metabolial hapa i loko o ke ate me ka hoʻokumu ʻana o nā metabolites emi.

Hoʻopili ʻia ʻo ia e nā pōpoki, ʻelua hoʻololi a me nā metabolite. T 1/2 acetylsalicylic acid ma kahi o 15 mau minuke, no nā metabolites - e pili ana 3 hola

Nā ʻ Aslelo Aspikor ®

  • ka pale ʻana o ka maʻi myocardial akala i mua o nā mea iʻike ʻia (no ka laʻana, ka maʻi mellitus maʻi, hyperlipidemia, hypertension arterial, huʻihui, ulaula, ʻelemakule),
  • ka pale ʻana o ka hala ʻana i ka wā mikole,
  • ka lani panghina,
  • pale ʻana i ka huakaʻi (me i nā mea maʻi me ka maʻi cerebrovascular transient)
  • ka pale ʻana o ka maʻi cerebrovascular transient,
  • ka pale ʻana o ka thromboembolism ma hope o ka hoʻomaʻamaʻa ʻana a me ka hōʻiliʻili o ka vascular invasive (no ka laʻana, ka coronary artery bypass grafting, carotid artery endarterectomy, arteriovenous shunting, carotid artery angioplasty).
  • ka pale ʻana o ka thrombosis vein hohonu a me ka thromboembolism o ka pulmonary artery me nā lālā ona (no ka laʻana, me ka lōʻihi o ka immobilization ma muli o ka hoʻopili nui o ka wehe ʻana).
Nā helu ICD-10
Aia ka helu ICD-10Hōʻike ʻano
G45ʻO ka neʻe a me ka syndromes e pili ana i ka transient cerebral ischemic attack
I20.0Angina hiki ʻole
I21Acocococute huehue
I26ʻO ka embolism pulmonary
I61Hoʻopuka Intracerebral (ke ʻano hemorrhagic o ka ulia cerebrovascular)
I63Loaʻa i ka mare cerebral
I74Embolism a me ka trombosis arterial
I82Embolism a me ka thrombosis o nā veins ʻē aʻe

Ka hoʻoponopono ʻia ʻana

Pono e lawe ʻia i nā papa liʻiliʻi, ma mua o ka papaʻaina, me nā nui o nā ʻano wai.

ʻO ka pale ʻana i ka infarction myocardial akala: 100-200 mg / lā (pono e ʻoka ʻia ka papa mua ma ka wikiwiki o ka komo ʻana).

ʻO ka mālamaʻana i ka infarction myocardial akene i mua o nā hopena pākuʻi: 100 mg / lā.

Kāohi i ka hoʻihoʻi pinepine o myocardial infarction, ka palena paʻa, ka pale ʻana o ka hōʻeha ʻana a me ka ulia cerebrovascular transient, pale ʻana i ka hoʻopiʻi thromboembolic ma hope o ke kauā ʻana a i ʻole nā ​​haʻawina invasive: 100-300 mg / lā.

Kāohi i ka thrombosis vein hohonu a me ka thromboembolism o ka pulmonary artery me kāna mau lālā: 100-200 mg / lā.

Kuhi ʻia ka lāʻau no ka hoʻohana lōʻihi. Hoʻoholo ʻia ka lōʻihi o ka hopena e ke kauka hele mai.

Loaʻa ka hopena

Mai ka pūnaehana ʻana: ka nausea, ka ʻōpio, ka luaʻi ʻana, ka ʻeha ma ka ʻōpū, nā ulia maʻi ulcerative o ka membous mucous o ka ʻōpū a me ka duodenum (e pili ana i ka perforated), ka maʻi gastrointestinal, hoʻonui i ka hana o nā enzymes ate.

Mai ka papa hana hanu: bronchospasm.

Mai ka ʻōnaehana hemopoietic: nui ka huhū, ʻokoʻa loa - anemia.

Mai ka ʻaoʻao o ka pūnaehana loko ma waena: nā dizziness, tinnitus.

Nā maʻi kūloko: urticaria, edema Quincke, pane anaphylactic.

ʻŌpū a me ka lactation

ʻO ka hoʻohana ʻana i ka salicylates i nā koina kiʻekiʻe i ka trimester mua o ka hāpai ʻia e pili pū me ka nui o ka piʻi ʻana o nā pūhaka hoʻomaʻamaʻa a ʻo nā keiki (split palate, defects heart). I ka lua o ka wā hapalua o ka hapai ʻana, hiki ke kuhikuhi ʻia nā salicylates me ka nānā wale ʻia o ka hōʻemi a me ka pono.

I loko o ke kolu o ka wā wana e hapai ai, ʻo ka salicylates i nā koina kiʻekiʻe (ʻoi aku ma mua o 300 mg / lā) e hoʻokaʻawale i ka hana, hana mua i ka ductus arteriosus i ka pūpū, hoʻonui nui ʻia ka huhū ma ka makuahine a me ka ʻōpio, a me ka hoʻokele ma mua o ka hānau ʻana e hiki ai ke hōʻeha i ka hemacen intracranial, aemaise i nā pēpē ma mua. ʻO ke koho ʻana o salicylates i ka trimester III o ka hapai ua contraindicated.

Hoʻokomo ʻia nā Salicylates a me kā lākou mau metabolite i nā mea liʻiliʻi i ka waiū umauma. Hōʻalo ka hoʻolilo ʻana o ka salicylates i ka wā lactation me ka hoʻomohala ʻia ʻana o nā hopena maikaʻiʻole i ke keiki ʻaʻole pono me ka hoʻomaʻamaʻa ʻana o ka ʻōpiopio. Akā, inā makemake ʻoe i ka hoʻohana lōʻihi ʻana i ka lāʻau lapaʻau a i ʻole ke koho ʻana i kahi palena kiʻekiʻe, pono e hoʻopau koke ʻia ka pale umauma.

Hoʻohui nūhou

Me ka hoʻohana pū ʻana o ka acetylsalicylic acid e hoʻonui ai i ka hana a nā huaʻōlelo penei:

  • methotrexate ma ka hoʻohaʻahaʻa ʻana i ke kūleʻa a me ke neʻe ʻana mai ia i ka kamaʻilio ʻana me nā protein,
  • heparin a indirect anticoagulants ma muli o ka hana platelet i ʻole a ka haʻalele ʻana o nā anticoagulants kūloko mai ka kamaʻilio ʻana me nā protein,
  • nā hua lāʻau thrombolytic a me antiplatelet (ticlopidine),
  • digoxin ma muli o ka emi ʻana o kāna hana renal,
  • nā haole hypoglycemic (a me ka derivatives o ka sulfonylurea) ma muli o nā waiwai hypoglycemic o ka acetylsalicylic acid iho i nā kiʻekiʻe kiʻekiʻe a me ka neʻe mai o nā derogative sulfonylurea mai ke kamaʻilio pū me nā protein.
  • valproic acid ma muli o kona kaawale ʻana mai ke kamaʻilio ʻana me nā protein.

Hoʻomaopopo kahi hopena hoʻohui i ka wā e lawe ana i ka acetylsalicylic acid me ka ethanol.

Hoʻopaliwali ka Acetylsalicylic acid i ka hopena o nā lāʻau uricosuric (benzbromarone) ma muli o ka hoʻokūkū tubular hoʻopau ʻana i ka waikika uric.

I ka hoʻonuiʻana i ka hoʻopauʻana o salicylates, hoʻonāwaliwali nā ʻōnaehana corticosteroids i ko lākou hopena.

VERTEX AO (Lūkia)


199106 St. Petersburg
24 laina V.O., d 27, lit. A
Kelepona / Fax: (812) 322-76-38

Aspikard (ʻO BORISOVA PLANT O KE KAʻI HĀLU, ke Repubalika o Belarus)

Aspinat ® (VALENTA PHARMACEUTICS, Lūkia)

Aspinat ® Cardio (VALENTA PHARMACEUTICS, Rusia)

Aspirin ® Cardio (ʻO kā BAYER KUMUKU MAIKI, Switzerland)

Acetylcardio-LekT (TYUMEN CHEMICAL - PHARMACEUTICAL PLANT, Lūkia)

E hoʻokuʻu i ke ʻano a me ka ʻano

Hoʻokomo ʻia ka Aspicore ma ke ʻano o nā papa i komo i ka enteric: aneane keʻokeʻo a ʻokeo paha, biconvex, kahi pōʻai, ma ka ʻāpana ʻāpana - he hui homogeneous o ke keʻokeʻo a i ʻole keʻokeʻo paha (10 mau pcs. 6 mau pā, 15 mau pete.ʻahi i kēlā me nā pōpoki blister, i ka ʻeke pepa 2 a i ʻole 4 mau pā, 20 mau poli, i nā pōpoki blister, i loko o kahi pūpū pepa 1 a i ʻole 3 mau kīʻaha, 30 pcs. )

Helu 1 papa:

  • mea waiwai: acetylsalicylic acid (ASA) - 100 mg,
  • Nā kumuhana hou: stearic acid, lactose monohydrate, colloidal silicon dioxide (aerosil), microcrystalline cellulose, sodium croscarmellose,
  • kaukaʻi enteric: macrogol 4000, copolymer o ka ethyl acrylate me ka methacrylic acid, talc, propylene glycol, titanium dioxide.

ʻLoe a me ke kākele

Lawe ʻia ʻo Aspikor ma ke alo, ma mua o ka ʻai ʻana, pono e holoi ʻia nā papa me ka nui o nā ʻano wai.

Pono ʻia ka lāʻau i mea e hoʻohana ai no ka wā lōʻihi, ʻo ka papa ka hoʻonohonoho pono ʻia ʻana e nā kauka hele mai.

I ka mālamaʻana o ka kaina paʻa, hoʻohana ʻo Aspicor i nā papa 1-3 (100-300 mg) i kēlā me kēia lā.

I mea e pale aku ai i ka lāʻau lapaʻau e pono e lawe i kēia i loko o kēia lā.

  • thromboembolism o ka pulmonary pākuʻi a me kona mau lālā, thrombosis vein hohonu: 1-2 papa (100-200 mg),
  • primiococococococococococar neatardiyococococarococarallyacarrocraaeeia e iipiiiao: 1 papa (100 mg),
  • kahi myocardial infarction maʻa (inā i manaʻo ʻia): 1-2 mau pā (100-200 mg), no ka wikiwiki o ka hoʻohana ʻana i ka lāʻau, pono ʻia e ʻamu i ka papa mua,
  • recocent myocardial infarction, transient cerebrovascular accident and stroke, thromboembolic komplitions ma hope o ka hana ʻana a me ka hoʻopaʻa ʻana i nā haʻawina: 1-3 papa (100-300 mg).

ʻO ka aspicore, nā ʻōlelo aʻoaʻo no ka hoʻohana ʻana: ʻano a me ka helu ʻana

Pono e lawe ʻia nā papa aspicore ma mua o ka ʻai, me ka nui o nā ʻano wai.

Palapala ʻia i kēlā me kēia lā:

  • ʻO ka prophylaxis o ka infarction myocardial mua hopena i ka hihia i nā hopena hopena - 100 mg,
  • ka pale ʻana o ka thrombosis vein hohonu, thromboembolism o ka arteri pulmonary a me kāna mau lālā - 100-200 mg,
  • ka pale ʻana no ka hoʻihoʻi ʻana i ka maʻi myocardial acute - 100-200 mg (pono ʻia ka papa mua ʻole no ka hoʻopiʻi ʻana i ka wikiwiki),
  • ka mālama ʻana i ka angina paʻa ʻole, ka pale ʻana i ka ulia cerebrovascular transient, ka ʻeha, ka hoʻihoʻi ʻana i ka myocardial infarction, thromboembolic komplitions ma hope o nā noiʻi invasive a me nā ʻoihana hana - 100-300 mg.

Kuhi ʻia ʻo Aspikor no ka lāʻau lōʻihi, ʻo ka lōʻihi ka mea i hoʻoholo ʻia e ke kauka hele mai.

ʻŌpū a me ka lactation

  • ʻO wau a me III trimesters o ka hāpai ʻana, lactation: ua contraindicated ʻo kahi maʻi. Ma kahi ʻoi aku ka hala o ka hoʻokele manawa hoʻokahi o Aspicore, ʻaʻole pono ka hoʻopau ʻia ʻana o ka umauma, inā pono e mālama i ka hoʻomohala ʻana i ka wā lōʻihi, ʻoi koke ka hoʻopau ʻana o ka ʻōpala.
  • II trimester o ka wā hapai: pono ke hoʻohana ʻia ʻo Aspikor ma lalo o ka mālama ʻana i ka maʻi olakino ma hope o ka nānā ʻana i ka ratio o ka hōʻemi a me ka pōmaikaʻi.

Aspicore: nā kumukūʻai ma nā lāʻau lapaʻau pūnaewele

Hoʻokomoʻo Aspicore 100 mg papa i nā kika aila 30 pcs.

ASPICOR 100mg 30 pcs. hoʻohui papa pani

Kau kekuhi Aspicor. .p / o pio. hāhai. 100mg n30

ASPICOR 100mg 90 mau pcs. hoʻohui papa pani

Kau kekuhi Aspicor. n / he ksh / sol. 100mg ʻAʻole 90

Hoʻokomoʻo Aspicore 100 mg papa i nā kāpili hāpili 90 pcs.

Ka hoʻonaʻauao: ʻO ke Kulanui Kauka Kahikole ma Moscow i kapa ʻia ma hope o I.M. Sechenov, hoʻolālā "General Medicine".

Hōʻike nui ʻia ka ʻike e pili ana i ka lāʻau lapaʻau, i hoʻolako ʻia no ka hana ʻike a ʻaʻole hoʻololi i nā ʻōlelo aʻoaʻo. Hoʻopilikia ka lāʻau-pono iā ia ke olakino!

ʻO ka hana a ka mea makemake ʻole ai i ʻoi aku ka maikaʻi o kāna psyche ma mua o ka nele o ka hana i ka manawa āpau.

Wahi a nā noiʻi, ʻo nā wahine e inu i kekahi mau aniani o ka pia a i ʻole ka waiwa i ka hebedoma i loaʻa ka nui o ka loaʻa ʻana o ka umauma umauma.

ʻO James Harrison kahi kanaka 74 o kāna makahiki o Australia, ua lilo ia i mea honi koko ma kahi o 1,000 mau manawa. Loaʻa iā ia kekahi ʻano koko nui, nā antibodies o nā mea kōkua i nā pēpē hou me ke anemia koʻikoʻi. No laila, ua mālama ʻo Australia i kahi miliona miliona keiki.

Wahi a nā kānaka ʻepekema he nui loa ka hoʻohana ʻana i nā mea ʻona no ka poʻe.

I ka wā hake, hoʻopau kā mākou kino i ka hana. Holo ka naʻau.

I ka wā e ola ai ka mea, ʻo ka mea maʻamau e hoʻomālamalama ma mua o ʻelua mau loko wai nui.

ʻO ka mea ma mua, ʻo ia ka hana ʻana i ke kino me ka oxygen. Akā, ua kolohe ʻole kēia ʻike. Ua hōʻoia nā ʻepekemaʻepekema i ka yawning, hoʻokaʻawale kahi kanaka i ka lolo a hoʻomaikaʻi i ka hana ʻana.

I ka wā hana, hoʻonui ka lolo i ka nui o ka ikehu me ka umauma māmā 10-watt. No laila ʻo ke kiʻi o ka pīpī mālamalama ma luna o kou poʻo i ka manawa o ka hiʻohiʻona o kahi manaʻo kupanaha ʻaʻole loa e mamao loa i ka ʻoiaʻiʻo.

Inā hāʻule ʻoe mai kahi hoki, ʻoi aku ka ʻoi aku o kou ʻāʻī ma mua o ka hāʻule ʻana mai kahi lio. Mai hoʻāʻo wale e hōʻole i kēia ʻōlelo.

I ka hoʻāʻo e hoʻokuʻu aku i ka mea maʻi i waho, ua holo lōʻihi loa nā kauka. No laila, eia no kekahi, ʻo Charles Jensen kekahi i ka wā mai 1954 a 1994. pakele i luna hana 900 neoplasm hana.

ʻO kahi kanaka e lawe ana i antidepressants i ka nui o nā hihia, e hōʻeha hou mai ka kaumaha. Inā hoʻokomo ke kanaka i ke kaumaha me kāna iho ma luna o ka ona pono, hiki iā ia ke hoʻopoina i kēia aupuni a mau loa.

ʻOiai ʻaʻole hoʻi e paʻi ka naʻau o kekahi kanaka, a laila ua hiki iā ia ke ola no ka manawa lōʻihi, e like me ka mea lawaiʻa o Norwani Jan Revsdal iā mākou. Ua hoʻokuʻu kona "kaʻa" no 4 mau hola ma hope o ka nalowale ʻana o ka lawaiʻa a hiamoe i ka hau.

Ua kūʻai mua ʻia nā ʻano lāʻau he nui nā hua lāʻau. ʻO Heroin, no ka laʻana, ua kūʻai ʻia mua ʻo ia ke ʻano o ka lāʻau lapaʻau. A hōʻike ʻia ka niu o nā kauka e nā kauka ma ke ʻano he ala nui e hoʻonui ai i ka hoʻomanawanui.

Ua hoʻopaʻa ʻia ke kiʻekiʻe wela o ke kino ma Willie Jones (USA), i hōʻike ʻia i ka haukapila me ke ʻano 46.5 ° C.

ʻO ka nui ka mea ikaika loa o ko mākou kino. ʻO 1.5 ka paona nui ko 1.5 kg.

Ua ʻike ʻia ka aila ʻaila i nā makahiki he mau makahiki, a i loko o kēia manawa ua hōʻoia ʻia e kōkua ana ia e hōʻoluʻolu i ke kuni, hoʻoluʻu i ka ʻāʻōlelo, e hoʻomaikaʻi i ka sos.

Waiho I Kou ManaʻO HoʻOpuka