Ethamsylate: nā ʻōlelo no ka hoʻohana ʻana

ʻO Ethamsylate kahi āpau hemostatic, hōʻikeʻia e ka angioprotective a me ka hoʻonui ʻia hana. Hoʻonui ka lāʻau lapaʻau i ka hoʻolālā ʻana o nā platelets a me kā lākou puka ʻana mai ka ʻōpū o ka iwi, hana maʻamau i ka kūpaʻa o nā pā o nā capillaries, a no laila e emi iho lākou. Hiki iā ia ke hoʻonui i ka adhesion platelet a hoʻopili i ka biosynthesis prostaglandin.

Hoʻohana nui ka hoʻohana ʻana o Etamsylate i ka hoʻokumu ʻana o kahi thrombus a hoʻomaikaʻi hou i kona hoʻihoʻi, hana pinepine me ka hoʻopiʻi ʻana i ka ʻike o fibrinogen i loko o ke koko a me ka manawa prothrombin. ʻAʻole iā ia nā waiwai hypercoagulant; hoʻohana i nā dosis therapeutic ʻaʻole ia e hoʻopilikia i ka hoʻomohala ʻana o nā clots koko.

Me ka hoʻokele intravenous (iv), ʻo ka hoʻōla ʻana o ka kaʻina hemostasis e puka ana i loko o 5-15 mau minuke ma hope o ka hōʻōkiʻi ʻana, a loaʻa ka hopena kiʻekiʻe ma hope o nā hola 1-2. ʻO ke lōʻihi o ka hana o 4-6 mau hola.

I ka wā e nānā ai i nā papa Ethamsylate, ua hoʻopaʻa ʻia ka hopena kūpono ma hope o nā hola 2-4. ʻO ka hana kūpono o ka waiwai ikaika i ke koko ʻo 0.05-0.02 mg / ml. Hoʻokuʻu ʻia ka lāʻau lapaʻau i loko o ka urine (80%), i kahi liʻiliʻi me ka bile.

Ma hope o ka papa o ka hopena, paʻa ka hopena therapeutic i nā lā 5-8, a me ka palupalu. ʻO ka hana kiʻekiʻe a me kahi helu liʻiliʻi o nā lāʻau lapaʻau e hāʻawi i nā loiloi kūpono e pili ana iā Etamsilate e nā kauka.

ʻAʻole kuhikuhi ʻia ka lāʻau lapaʻau no ka porphyria maʻa, thrombosis a me nā hapai.

Nā palapala ʻano:

Loaʻa ka Ethamsylate ma ke ʻano he hopena no ka injra intravenous a intramuscular, i nā papa a me nā papa no nā keiki.

Nā Kaukaʻina Ethamsilate

Wahi a nā ʻōlelo aʻoaʻo no ka hoʻohana ʻana o Etamsylate, hoʻohana ʻia ka lāʻau lapaʻau no ka monotherapy a i nā hoʻoponopono lapaʻau paʻakikī hoʻi no:

  1. Ke kū nei a pale aku i ka hala o ka capillary e pili ana i kahi kūlana o ka angiopathy maʻi maʻi,
  2. Hoʻopilikia i nā hana hoʻonā i ka hana otolaryngological (tonsillectomy, microsurgery pepeiao a me nā mea ʻē aʻe),
  3. ʻO ka hue ʻulthalmic (lawe aku i ka cataract, keratoplasty, hana antiglaucomatous),
  4. ʻO nā hana kuʻi (hoʻohemo ʻana o nā granulomas, cysts, lawe ʻia i ka niho),
  5. Nā hana Urological (prostatectomy),
  6. ʻO nā mea'ē aʻe, e pili ana i ka gynecological, ka mea āpau - ma luna o nā mea kino a me nā ʻili me kahi pālahalaha ākea.
  7. ʻO ka mālama pilikia no ka maʻi pulmonary a me ka ʻōpū,
  8. ʻAtlelo huina hemorrhagic.

Nā ʻōkuhi no ka hoʻohana ʻana iā Etamsylate - nā papa a me nā inikua

Hoʻomaʻamaʻa ʻia nā inikina Ethamsilate intravenously a me intramuscularly, ma ka hana ophthalmic - i ke ʻano o ka hāʻule ʻana o ka maka a me ka retrobulbar.

Paʻi ʻolua no nā pākeke.

I loko, i kahi wai hoʻokahi o Ethamsilate no nā pākeke he 0.25-0.5 g, e like me nā hōʻike ʻana, hiki ke hoʻonui ʻia ka nui ma 0.75 g, ka makua - 0.125-0.25 g, inā pono a hiki i 0.375 g.

Hoʻopilikia i nā mea hōʻeha - no ka ke pale ʻana i ka etamsylate, ua mālama ʻia lākou i loko a i ʻole i ka ʻimi i m 1 hola ma mua o ka hoʻomaʻamaʻa ʻana i kahi hōʻaʻi o 2-4 ml (1-2 ampoules) a i loko paha o 2-3 mau papa (0.25 g) 3 mau hola ma mua o ka hoʻomaʻamaʻa ʻana . ^ E Ha yM.
Inā pono, e hoʻokomo i ka 2-4 ml o ka lāʻau lapaʻau i ka wā o ka hana.

Ke loaʻa nei ka hopena o ke koko postoperative, ke lawelawe ʻia nei ʻo 4 i 6 ml (2-4 ampoules) i kēlā me kēia lā a i ʻole ka 6 a 8 mau papa Etamsylate i hāʻawi ʻia i kēlā me kēia lā. Hoʻomaopopo pinepine ʻia ka dosage no nā hola 24.

Kāpena: hiki koke i kahi inikua in / i loko a i ʻole intramuscularly, a laila kēlā me kēia 4-6 mau hola i loko / i loko, i loko o / m a i loko. Aʻo ʻia ke kaha maʻi.

I ka mālama ʻana i ka metro- a me ka menorrhagia, ʻo nā ʻōlelo i ka hoʻohana ʻana i ka ethamzilate no nā menstruation e hōʻike i kahi kaila o ka 0.5 g a i ʻole a i ka 0.25 g makua ma mua (ʻalo i ke kano kūlaʻa) ma hope o 6 mau hola no 5-10 lā.

Ma hope o nā pahuhopu pale - 0.25 g wahaheʻe 4 mau manawa i kēlā me kēia lā a i ʻole 0.25 g mau makua 2 mau manawa i kēlā me kēia lā i ka wā o ka hemorrhage (ka pehu) a me ʻelua ma hope o nā manawa o ka hope.

Ma ka maʻi myacroangiopathy maʻi, ua mālama ʻia nā ʻōlelo kuhi Ethamsylate i loko o ka aila no 10-14 mau lā ma kahi wai o 0.25-0.5 g 3 mau manawa i kahi lā a i nā papa no 2-3 mau lā me ka nui o ka papa 1-2 i nā manawa 3 i ka lā.

Me ka diathesis hemorrhagic, hāʻawi ka lāʻau hoʻoponopono i ka hoʻopuka ʻana o ka lāʻau lapaʻau ma nā papa he 1.5 g i kēlā me kēia lā i nā manawa maʻamau no 5-14 mau lā. I nā pilikia koʻikoʻi, hoʻomaka ka hoʻolālāʻana i ka mālama makua ma ka 0.25-0.5 g 1-2 mau manawa i ka lā no 3-8 mau lā, a laila e kuhikuhi ʻia ma ka waha.

I ka mālama ʻana i ka puhipuhila o ka maʻi dysfunctional, pono e hoʻopili waha ʻia ʻo Ethamsylate i 0.6 kāʻai i kēlā me kēia 6 mau hola. ʻO ka lōʻihi ma kahi o 10 mau lā. A laila e kauoha ʻia ka mālama mālamaʻana o 0.25 g i mau manawa 4 i ka lā i ka wā o ke kahe koko (hope 2 mau haki). Hoʻohana ʻia ka makua ʻo 0.25 g i 2 mau manawa i ka lā.

Ma ka ophthalmology, ua mālama ʻia ka lāʻau lāʻau subconjunctival a i ʻole retrobulbar - i kahi o nā wai o 0.125 g (1 ml o kahi hopena o 12,5%).

No nā keiki:

I ka wā o ka hana prophylactically, ma ka waha i loko o kahi waihona o 10-12 mg / kg ma 2 mau papa i hoʻokaʻawale no 3-5 lā.

ʻO ka pilikia i ka wā o ka hana - ethamzilate injection intravenously 8-10 mg / kg paona.

Ma hope o ka hana ʻana, no ka pale ʻana i ke koko - i loko, i 8 mg / kg.

Me ka hemorrhagic syndrome i nā keiki, ua kuhikuhi ʻia ʻo Ethamsylate i loko o hoʻokahi wai o 6-8 mg / kg maʻa, 3 mau manawa i ka lā. ʻO ka lōʻihi lōʻihi o ka mālamaʻana he 5-14 lā, inā pono, e hoʻomau ʻia ka papa ma hope o 7 lā.

Hoʻohana ʻia ka lāʻau lapaʻau i nā keiki ma mua o 6 mau makahiki. Mai kuhikuhi i ke alo o nā hemoblastoses.

Hoʻohui ʻano:

Hoʻohana ʻia ʻo Ethamsylate i loko o ka hoʻomaʻamaʻa holoholona holoholona. ʻO ka dosle no nā pōpoki he 0.1 ml i kg o ka paona holoholona, ​​2 mau manawa i kahi lā (injections).

Nā Hōʻailona Etamsylate

ʻO nā Contraindications o ka lāʻau pili me ka hoʻonui nui ʻana o ka thrombosis a me nā kūlana e pili ana:

  • Hypersensitivity i nā māhele o ka lāʻau lapaʻau,
  • ʻO ka thrombosis, thromboembolism, hoʻonui i ke koko,
  • ʻO nā ʻano ʻutelelo o ka porphyria,
  • Hemoblastosis (lymphatic and myeloid leukemia, osteosarcoma) i nā keiki.

Pāʻala me ke koko ʻana ma ke kua ʻana o kahi overdose o anticoagulants.

Kūleʻa ʻole ka lāʻau lapaʻau me nā lāʻau ʻē aʻe. Mai hoʻohui i nā syringe like ʻole me nā lāʻau lapaʻau a me nā mea ʻē aʻe.

Hoʻohui ʻaoʻao Etamzilat

  • ka lohe ʻana paha i ka ʻāʻī ʻana a i ka ʻāʻī paha ma ka umauma.
  • ka ʻeha o ka ʻeha i loko o ka lua o ka ʻōpū
  • hōʻeha a me ka ʻōpū,
  • ka māha ʻana o ka ʻoihana o nā moku i ka maka
  • emi i ke kaomi koko,
  • kaʻeha leʻaleʻa o ka necrosis o ka ʻili (maloʻo), ke ʻano o nā "goose bumps" a i ʻole nā ​​mea maʻamau, he ʻehaʻeha a me ka ʻāʻī.

Nā kuʻina o Etamsilat, kahi papa inoa

Ke ʻimi nei i kahi hoʻololi, e ʻoluʻolu e kākau inoa piha ʻo Etamsilate i ka mea holoʻokoʻa wale nō. ʻO nā loli'ē aʻe ma ka hopena ma ke kino:

ʻO kahi hoʻololi o ka Etamzilat me nā analogues e pono e ʻae me ke kauka! He mea nui ia e hoʻomaopopo i kēia ʻōlelo aʻo no ka hoʻohana ʻana i nā papa a Etamsylate me nā injections ʻaʻole pili i nā analogues a ʻaʻole pono e lilo i alakaʻi ma ke ʻano me ka ʻole o ka manawa i koho ʻia a me ka kūkākūkā ʻana me ke kauka.

Nā kūlana mālama
Store ma kahi pouli mai ka poʻe i ka wela ma kahi wela ʻaʻole 25 ° C.

Ka hana lāʻau lapaʻau

Hemostatic, ka ʻāpana angioprotective.

Hoʻopiʻi ia i ka pili platelet o ka hemostasis. Hoʻonohonoho ia i ka hoʻokumu ʻana o nā platelets a me ka hoʻokuʻu i nā platelets mai ka ʻoka o ka iwi, hoʻonui i kā lākou helu a me ka hana physiological. Hoʻonui ʻia ia i ka manawa o ka hoʻokumu thrombus mua, ka mea paha ma muli o ka hoʻoulu hou ʻana o ka waihona thromboplastin hoʻokumu, a hoʻomaikaʻi i ka hoʻoulu ʻana o thrombus. Loaʻa ia i ka hana antihyaluronidase, ke pale nei i ka hoʻokaʻawale ʻana o ka mucopolysaccharides o ka pā vascular a paʻa i ka waikawa ascorbic, ma muli o ke kū'ē o ka capillaries e hoʻonui, ka hiʻona a me ka palaki o nā microvessels i emi iho. ʻAʻole ia he hopena hopena, ʻaʻole pili i ka pae o ka fibrinogen a me ka manawa prothrombin.

ʻO ka hopena kūpono loa i ka wā e lawe ʻia ai ka waha ma hope o 3 mau hola. I loko o ka nui o ka pilina o 1-10 mg / kg, ua hoʻohālikelike ka nui o ka hana me ka dosis, kahi hoʻonui hou aʻe i ka dosis e alakaʻi wale ana i kahi liʻiliʻi iki o ka hana pono. Ma hope o kahi papa o ka mālama ʻana, hoʻomau ka hopena no nā lā 5-8, a nāwaliwali nāwaliwali.

Lapaʻau lāʻau

Ma hope o ka lawelawe waha, ua aneane loa ia mai ka gastrointestinal tract. Loaʻa ka kaukaʻi nui loa i ke koko ma hope o nā hola 3-4. ʻO ka hopena o ka hopena therapeutic i loko o ke koko he 0.05-0.02 mg / ml. Hoʻopili palupalu kēia i nā protein a me nā kahe o ke koko. Hoʻokaʻawale ʻia ia i nā ʻāpana āpau a me nā ʻili (e pili ana i ke kiʻekiʻe o kā lākou koko). Ma kahi o 72% o ka nui i hoʻoponopono ʻia ua excreted i nā hola 24 mua me ka urine i kahi kūlana i loli ʻole ʻia. Hoʻopili ʻo Ethamsylate i ke pani pale ma ka waiū umauma.

Nā hōʻailona no ka hoʻohana ʻana

ʻO ka pale a me ka kāohi ʻana o ka hemorrhages i loko o nā kumulā i ka superficial a i loko o nā ʻano etiologies o ke ʻano, ka mea nui inā ka hoʻoheheʻe ʻia ʻana o ke koko e nā ʻeha endothelial:

- ka hoʻomalu a me ka mālama ʻana i ka huhū i ka wā a ma hope o nā hana ʻoki ma otolaryngology, gynecology, obstetrics, urology, dentistry, ophthalmology a plastic surgery,

- i kāohi a me ka mālama ʻana i ke koko o ka maʻi o nā etiologies a me nā kūloko: hematuria, metrorrhagia, hypermenorrhea mua, hypermenorrhea i ka wahine me nā mea hoʻohālikelike intrauterine, nosebleeds, nā kahe koko.

ʻLoe a me ke kākele

Kahi ʻia i loko o ka manaʻo o ka lawe ʻana i ka meaʻai.

I ka wā o ka hōʻemi mea hōʻemi, ua kuhikuhi ʻia nā pākeke he 0.5-0.75 g (mau papa 2-3) 3 mau hola ma mua o ka hana ʻana, ua kuhikuhi ʻia nā keiki ma mua o 12 mau makahiki i ka nui o ka 1-12 mg / kg momona kino (1 / 2-2 papa) i kēlā lā i 1-2 inakua, i loko o 3-5 lā ma mua o ka wehe ʻana.

Inā he pōpilikia o ke koko postoperative, ua ʻōlelo ʻia nā pākeke he 1-2 g (4-8 papa), nā keiki ma mua o 12 mau makahiki i kau ʻia he 8 mg / kg momona kino (1-2 papa) me ke aniani (ma nā lā 2 2-4) i ka lā mua ma hope o ka lā hana.

I ka hihia o ka diathesis hemorrhagic (thrombocytopathy, maʻi Villeurbrand, maʻi ʻo Wörlhoff), ʻōlelo ʻia nā pākeke he 1.5 g mau papa (6 papa), nā keiki nui ma lalo aʻe o 12 mau makahiki e kau ʻia ana i ka 6-8 mg / kg momona kino i kēlā me kēia lā i nā 3 i māhele ʻia i nā wā maʻamau. manawa no 5-14 lā. ʻO ke ʻano o ka mālama ʻana, inā pono, hiki ke hana hou ʻia ma hope o 7 lā.

Ma nā microangiopathies maʻi waikila (retinopathies me ka hemorrhages), ua kuhikuhi ʻia nā pākeke ma nā papa he 0.25-0.5 g (1-2 mau papa) 3 mau lā i kahi lā no 2-3 mau keiki, nā keiki ma mua o 12 mau makahiki he mau - 0.25 g (1 papa ) 3 mau lā i kahi lā no 2-3 mau mahina.

I ka mālama ʻana i ka metro a me nā menorrhagia, ʻae ʻia ka 0.75-1 g (nā papa 3-4) i kēlā me kēia lā i nā dosis he 2-3, e hoʻomaka ana mai ka lā 5 o ka hoʻomaka ʻana o ka hele ʻana a hiki i ka lā 5 o ka hānai kāne ʻana. ʻAʻohe mea iʻike i ka pono e hoʻoponopono i ka hoʻoponopono ʻia dosage i nā kānaka me ka maʻi kīnā ʻole a me ka hana.

Loaʻa ka hopena

Mai ka pūnaehana nīhou: kaʻai ʻole - hōʻeha i ka manawa, hōʻeha, ka lehelehe, paresthesia i nā wāwae.

Mai ka hānaʻi ʻana o ka pālaʻi ʻana: ka nausea, luaʻi, ka ʻeha ʻana, ka ʻeha epigastric.

Mai ka papa hana hanu: bronchospasm.

Ma ka ʻāpana o ka ʻōnaehana pale: aniani ka hopena - kūloko i ka maʻi, ka maʻi, ka rashes ʻili, kahi hihia o ka angioedema.

Mai ka ʻōnaehana endocrine: aneane pinepine loa - exacerbation o porphyria.

Mai ka papa musculoskeletal: ʻeha - ʻeha hoʻi.

ʻO nā hopena āpau he lahilahi a hala ʻole.

I nā keiki i mālama ʻia me ka etamsylate e pale ai i ka huhū i ka maʻa lymphatic a me ka leukemia myeloid, ʻoi aku ka nui o ka leukopenia koʻikoʻi.

Waiho I Kou ManaʻO HoʻOpuka