Acetylsalicylic acid (500 mg, Marbiopharm OJSC) Acetylsalicylic acid

Ka huehue Acetylsalicylic, i ka wā hoʻāhu, e kōkua i ka hoʻopiʻi ʻana o ka synthesis o nā prostaglandins, nā mea e pili ana i ka hana nui i ka hoʻomohala ʻana i nā kuhi febrile, nā hana pālaʻi a me nā ʻeha.

Ke alakaʻi nei i ka hana o nā prostaglandins e alakaʻi i ka hoʻonuiʻana i nā kahe koko, e kōkua ana e hoʻonui i ka hoʻokaʻawale ʻana o ka nāu, e wehewehe ana i ka hopena antipyretic o ka lāʻau.

ʻO ka hoʻohana ʻana i nā lāʻau lapaʻau e pili ana i ka acetylsalicylic acid i loko o ka therapy e alakaʻi i kahi hōʻemi i ka naʻau o ka hopena o nā nerve, e wehewehe ana i ka huaʻōlelo analgesic i haʻi ʻia i kēia lāʻau. Hoʻopiliʻia ka Acetylsalicylic acid ma o nā keiki.

ʻO ka mea kōkua i ka waika acetylsalicylic

Wehewehe a nā papa acetylsalicylic acid i nā pākeke e mālama a mālama i kēia mau pilikia:

  • ʻO nā kaʻeha ʻeha o ka huehue - ka huhū o ka pēpē o ka puʻuwai, rheumatoid arthritis, chorea liʻiliʻi, pneumonia a me ka pleurisy ma ke ʻano o ka paʻakikī ʻana i nā maʻi, nā ʻeha ʻaʻī o ka pēpē periarticular,
  • Nā ʻeha hōʻeha o nā kumu ʻōiwi - nā ʻeha hōʻeha, nā ʻeha o ka ʻōpū, nā ʻeha o ka maʻi maʻi a me nā maʻi viral, nā hōʻeha o ka manstrual, migraines, ʻeha like pū kekahi,
  • ʻO nā maʻi kolamu ma nā pūpū he hele pū me ka ʻeha nui - osteochondrosis, lumbago,
  • ʻO ke hoʻonuiʻana i ke aho o ke kino, ke ʻano no ka maʻi mau ʻana a me ka maʻi ʻana i ke kino,
  • ʻO ka pale ʻana i ka hoʻomohala ʻana o ka infarction myocardial a ischemic stroke me ka hihia o ka dysfunction circulatory, thromboaggregation, koko ikaika ka nui,
  • ʻO Angina pectoris o kahi ʻano kūlike,
  • ʻO ka predisposition genetic i ka thromboembolism, thrombophlebitis,
  • Hōʻeha ka puʻuwai, prolaps valve mitral (functioning impaired),
  • ʻO ka wāhonu pulmonary, thromboembolism pulmonary.

Nā Hoʻohui

ʻO nā papa waikela Acetylsalicylic he nui o nā contraindications no ka hoʻohana. E pili ana kēia:

  • Lāʻau hemorrhagic a me ka vasculitis,
  • ʻO Gastitis o kahi hopena erosive a corrosive paha,
  • ʻO ka ulia maʻi o ka ʻōpū a me ka duodenum,
  • Poʻokū ke kōpū koko, ke kōkōwai,
  • Ka nui o ka wai K
  • Makahiki Aortic Aneurysm,
  • ʻO ka hopena o ka huehue a me ka hana ate,
  • Hemofilia
  • Ka hoʻomaloka kū hoʻokahi i ka salicylates a i ʻole ka hopena alerima i ka acetylsalicylic acid i ka mōʻaukala
  • Iā hypertension hypertension, ka hopena o ka hemorrhagic stroke.

Acetylsalicylic acid pehea e lawe ai?

ʻO nā papa waikawa Acetylsalicylic no ka hoʻoponopono waha. Hoʻokomo ʻia ka lāʻau lapaʻau e lawe ʻia i ka hoʻomaka o kahi pāʻina a i ʻole hoʻi ma hope o ka ʻai ʻana i mea e pale ai i ka hoʻomohala ʻana o ka ʻaʻai ma ka mucosa ʻeha. Hiki ke holoi ʻia nā papa me ka waiū, no laila ke hoʻonāukiuki ʻia nei ka hopena o ka acetylsalicylic acid ma nā membrane o ka huehue a i ʻole ka make i ka hoʻohana ʻana i ka wai alkaline maʻamau me ka wai ʻole o ka nui o ka nui.

Kuhi ʻia nā ʻōpio i 1 papa o 500 mg o ka lāʻau 2-4 mau manawa i kēlā lā i kēia lā, e hilinaʻi ai i nā hōʻike a me ke ola kino. ʻO ka lāʻo ka nui loa i kēlā me kēia lā he 3 g a ʻaʻole hiki ke hoʻonui ʻia! Hoʻomaopopo ka lōʻihi o ka lāʻau me kēia lāʻau lapaʻau e nā kauka ma muli o nā hōʻike, ka nui o ka hoʻoneʻe a me nā ʻano o nā ʻano pilikino o ke kino, akā ʻaʻole pono kēia manawa i ka 10-12 mau lā.

No nā kumu prophylactic, e hōʻemi i ka hopena o ka hoʻomohala ʻana i ka myocardial infarction a me ka thromboaggregation, ua kuhikuhi ʻia nā pākeke me tabletslopa o ka aspirin 1 ka manawa i kēlā me kēia lā. ʻO ka lōʻihi o ka lāʻau e pili ana i 1-2 mau mahina. I loko o kēia manawa, pono e kiaʻi mau i ke kiʻi o ka lāʻau i ke koko, nānā ka nui o ka coagulation koko a me ka helu o nā platelets.

Nā hopena hopena

Ma mua o ka hoʻohana ʻana i nā papa acetylsalicylic acid, pono e ʻike ka mea maʻi i kauka. Inā hoʻonui ʻia a ʻōlohelohe ʻole a paʻa ʻole ka hoʻohana ʻana i kēia lāʻau lapaʻau, hiki i nā hopena aʻe ke ʻano.

  • ʻEha ka eha epigastric, ka lua, ka luaʻi,
  • Nā maʻi maʻi
  • ʻO ka ʻeha a me ka nāwaliwali
  • Kau ka momona
  • Hōʻalo ʻia nā ʻike,
  • Kūpono - ʻānō, nasal, gingival, gastric,
  • ʻO ka hoʻololi i ke kiʻi olakino o ke koko - kahi emi i ka nui o ka hemoglobin a me nā platelets,
  • Nā kuhi pale o nā ate a me nā pōpilikia.
  • ʻO ka hoʻomohala ʻana i ka hana renal failed,
  • ʻO Bronchospasm, i nā hihia koʻikoʻi, ka hoʻomohala ʻana o ka angioedema a me ka pīhoihoi anaphylactic.

ʻO ka hoʻohanaʻana i ka lāʻau lapaʻau i ka wā hāpai a me ka lactation

Lā ʻia ka lāʻau acetylsalicylic waikawa e lawe i ka hana 1st a me 3 iʻa ʻoiʻi o ka hapai.

Wahi a nā haʻawina, ʻo ka hoʻohana ʻana i nā papa aspirin i nā wahine hāpai i ka mau pule 12 mua o ka nui o ka hoʻonui ʻia ʻana o ka ulu ʻana i nā abnormalities i loko o ka embryo, ʻo ia hoʻi, ka wehe ʻana o ka palate o luna a me nā puʻuwai naʻau congenital.

Hiki i ka hoʻohana ʻia ʻana o ka lāʻau lapaʻau ma ka lāʻau 2 o ka trimester me ka mālama nui loa a inā wale nō e kiʻekiʻe aʻe ka loaʻa ʻana o ka mea i manaʻo ʻia i ka makuahine ma mua o ka hōʻeha ʻana i ka wahine. Hoʻohana ʻia nā papa i loko o kahi mahele kikoʻī koʻikoʻi (ma ka liʻiliʻi minimally) a ma lalo o ka mākaʻi loiloi koʻikoʻi. I ka wā o ka mālama ʻana, pono ka loaʻa o ka makuahine i ka hoʻāʻo ʻia i ke koko no ka nānā ʻana i ka helu hematocrit a me ka platelet.

Hoʻohana ʻia ka hoʻohana ʻana o ka acetylsalicylic acid i ka lāʻauʻenehana 3th ma muli o ka nui o ka pilikia o ka wehe mua ʻana o ka wai aortic i loko o ka pūpū. Eia kekahi, hiki i ka lāʻau lapaʻau ke alakaʻi i nā hemorrhages i ka maikaʻi o ka lolo i loko o ka pūpū a me ke kumu o ka hōʻeha nui o ke kahe i ka makuahine e manaʻo nei.

Hoʻohana ʻia ka hoʻohana ʻana o nā papa acetylsalicylic acid i ka wā o ka hoʻoulu ʻana ma muli o ka hiki ke kiʻekiʻe o ka hoʻomohala ʻana i ka palupalu a me ke ole ʻana i ka pēpē. Eia kekahi, ʻo ka komo ʻana i loko o ke kino o kahi pēpē me ka waiū makuahine, ka acetylsalicylic acid e hiki ai i ka hōʻeha nui i loko o kahi keiki. Inā e pono e hoʻohana i kēia lāʻau i ka wā e hānai ai i ka umauma, pono e hoʻoneʻe i ke pēpē i loko o kahi papaʻaiʻai me ka pakanō i hoʻoponopono ʻia.

Hoʻopili pū me nā lāʻau ʻē aʻe

ʻO ka hoʻohana like ʻana o nā papa aspirin me nā lāʻau lapaʻau ʻē aʻe mai ka pūʻulu o nā huahana anti-inflammatory (non-steroidal anti-inflammatory) (ibuprofen, nuroferon, indomethacin a me nā mea ʻē aʻe) e hoʻonui ai i nā hopena o nā hopena ʻaoʻao i kākau ʻia ma luna a me nā hōʻailona overdose. I kekahi mau hihia, ua hoʻomohala ka poʻe maʻi i ka maʻi hepatic a me ka renal a me ka coma.

Me ka hoʻohana like pū ʻana o ka acetylsalicylic acid a me nā mea kanu mai ka hui antacid, kahi hoʻohaʻahaʻa i ka hopena therapeutic o ka aspirin a me ka hoʻolohi ʻana i kona komo ʻana i loko o ke kahe wai e ʻike ʻia.

Lā ʻia nā papa hoʻoneʻe acetylsalicylic e lawe ʻia i ka wā me ka anticoagulants ma muli o ke piʻi nui o ka nui o ka maʻi o ka hoʻāʻuhū ʻana a me ke koko kūpilikiʻi nui.

Me ka hoʻohana pākuʻina o ka acetylsalicylic acid me ka diuretics, ke emi nei ko lākou hopena therapeutic.

ʻO ka hoʻohana pinepine ʻana i kēia lāʻau lapaʻau me ka ethanol hiki i ka hoʻonāukiuki a i nā māhuʻewaʻi o ke kino.

Ke ʻano o ka waiho ʻana a me ke kaila ʻana

Hoʻokuʻu ʻia nā papa lāʻau Acetylsalicylic i loko o nā lāʻau lapaʻau me ka ʻole ke ʻano. Pono e mālama ʻia ka lāʻau i nā makahiki he 4 mai ka lā i hana ʻia ai ka pahu. Ma hope o kēia manawa, ʻaʻole hiki ke lawe ʻia nā papa.

E mālama i ka pale ma waho o ka lā mai a i ʻole ka hiki o nā keiki.

Pākuʻi helu

Nā Pihi, 500 mg

Aia ma ka papa papa

mea ikaika: acetylsalicylic acid - 500 mg

nā mea hoʻowalewale: starch potato, stearic acid, citric acid monohala, talc

ʻO nā papa Flat-cylindrical, keʻokeʻo, keʻokeʻo a kele ʻole, hāmama keʻokeʻo

ʻO nā waiwai Pharmacological

Lapaʻau lāʻau

Ma hope o ka lawelawe waha, ua nui ka acetylsalicylic acid i ka hana nui o ka metabolite - ka waikawa salicylic. Hoʻopuka i ka acetylsalicylic a me nā waikawa salicylic i loko o ka huihui kūwili e hele wikiwiki ana a me ka piha. Loaʻa ka lōʻihi plasma kukuna ma hope o 10-20 mau minuke (acetylsalicylic acid) a i ʻole 45-120 mau minuke (piha salicylates). ʻO ka pae o ka hoʻopaʻa ʻana i nā waikawa e nā protein plasma e hilinaʻi ana i ka kao, ʻo ia ka 49-70% no ka acetylsalicylic acid a me 66-98% no ka salicylic acid. ʻO 50% o ka lāʻau i hoʻolaʻa ʻia o ka lāʻau lapaʻau e kāʻili i ka wā o ka hoʻomaka mua ma o ka ate.

Ke kuʻi nei ka lāʻau ma ka pale-lolo-lolo, a ua hoʻoholo ʻia hoʻi i ka waiū umauma a me ka wai synovial.

ʻO nā metabolites o ka acetylsalicylic a me nā waikawa salicylic o ka glycine conjugate o ka salicylic acid, gentisic acid a me kāna glycine conjugate. ʻO ka biotransformation o salicylates e hele nui i loko o ka ate me ka hoʻokumu ʻana o ka 4 nui o nā metabolites i loaʻa i loko o nā kikoʻehā a me nā urine. Lawe ʻia ka nui o nā salicylates e ka neʻe ikaika ʻana i nā pūʻai o nā pūpū me ka loli ʻole (60%) a me nā ʻano o nā metabolites. Kēia ka manawa o ka excretion i ka dosis - i ka wā e lawe ai i nā dosis liʻiliʻi, ʻo 2-3 ka hapalua o nā ola he 2-3 mau hola, me ka piʻi o ka waiwaʻi hiki iā ia ke piʻi a hiki i 15-30 mau hola. I nā keiki hou, ʻoi aku ka lohi o nā salicylates ma mua o nā pākeke. Hoʻomoe ka hopena anti-inflammatory o ka lāʻau ma hope o nā lā he 1-2 o ka hoʻokele ʻana (ma hope o ka hoʻokumu ʻana i ka pae therapeutic maʻamau o salicylates i loko o nā koena, aia ma kahi o 150-300 μg / ml), hiki i ka nui o ke kahe o ka 20-30 mg% a mau ka wā holoʻokoʻa.

Lapaʻau lāʻau

ʻO ka Acetylsalicylic acid he hopena anti-inflammatory, antipyretic, a me ka hopena analgesic hoʻi.

ʻO ka hopena anti-inflammatory o ka acetylsalicylic acid e wehewehe ʻia ma o kona hopena ma nā hana i kū ʻia i ka neʻe ʻana o ka mumū: ka hoʻemi ʻana i ka pae o nā capillaries, he hōʻemi i ka hana o ka hyaluronidase, kahi palena o ka hoʻolako o ka ikehu o ka hoʻōla me ke kūpaʻa ʻana i ka hoʻokumu ʻana o ka ATP, a me nā mea ʻē aʻe.

Hoʻohui ka hopena Antipyretic i ka hopena o nā kikowaena hypothalamic o ka thermoregulation.

ʻO ka hopena analgesic ma muli o ka hopena ma nā kikowaena o ka hōʻeha ʻana o ka ʻeha a me ka hiki i nā salicylates e hōʻemi i ka hopena algogenic o ka bradykinin.

ʻO kekahi o nā hana nui o ka hana acetylsalicylic acid ka mea i hana ʻole ʻia (paʻa ʻana i ka hana) o ka enzyme cyclooxygenase (kahi enzyme e pili ana i ka synthesis o ka prostaglandins), ma muli o ke ʻano o ka hana o nā ʻano o prostaglandins. ʻO ka hoʻonāukiukiʻana i ka syntaglandin synthesis e alakaʻi i ka nalowale o ka maʻi o ka hoʻopau ʻana o ka nerve hope peripheral i nā kinins a me nā mea maʻi a me nā pakanui maʻi (transmiters). Ma muli o ka halaʻole o ke kāpiliʻana o ka prostaglandins, hoʻemi ka nui o ka mumū a me ko lākou pyrogen (hoʻonui i ke ʻano o ke kino) i ka kikowaena thermoregulation. Eia kekahi, ua hōʻemi ʻia ka hopena o nā prostaglandins e pili ana i ka hopena o nā nerve koʻikoʻi, e alakaʻi ana i kahi emi o ko lākou naʻau i ka mea hoʻolako i nā maʻi. He hana nō hoʻi ma antiaggregatory.

ʻO ka hopena anti-aggregation o ka lāʻau lapaʻau ka hōʻemi ʻana i ka hiki i nā platelets a me nā wahi koko ʻē aʻe e hoʻohui a hōʻemi i ka hopena o ka thrombosis. Hoʻopili ʻia nā hana o kēia hana me ka pani ʻana i ke ala cyclooxygenase o ka metabolism acid arachidonic, ka pale ʻana o nā enzymes o ka thromboxane synthetase, phosphodiesterase, ka hoʻonui ʻia ʻana o ka cAMP i loko o nā platelets, he hōʻemi i ke pae o ka calcium intracellular, pale ʻana i ka synthesis o ka prostaglandins (a me ke ʻano o ka endogenous) i kahi hana hoʻoulu kino koʻikoʻi (hāʻawi i ke kumu platelet aggregation), he hoʻonui i ka ʻike o adenosine i loko o cr ova, blockade o glycoprotein GP IIb / IIIa receptors. A ʻo kahi hopena, ke hoʻokaʻawale ʻia ka ʻōpū platelet, ua hoʻonui ʻia ko lākou kū ʻana i ka deforme, hoʻomaikaʻi ʻia nā ʻano rheological o ke koko, ke ʻano ʻia ka thrombosis, hoʻopiʻi ʻia nā microcirculation. ʻO ka pale nui ʻana o ka hoʻopili ʻia o nā papa koko i loaʻa i nā pona a hiki i 30 mg. Hoʻonui i ka hana fibrinolytic plasma a hōʻemi i ka hoʻoliʻina ʻana o nā huaora coagulation koko K-hilinaʻi. Hoʻokomo ʻia ka hoʻōla ʻana me ka uric i nā hōkeo kiʻekiʻe, no ka mea, pohihihi ʻo ka reabsorption ma loko o ka renula tubula.

Nā hōʻailona no ka hoʻohana ʻana

ʻohiʻala lohi kaulihua, ʻohi lūlū o ka maʻi, pericarditis, Dressler syndrome, rheumatic chorea

mālie i ke kani hōʻeha kaumaha (me ke poʻo, ka migraine, ka ʻehaʻeha, ke kaumaha me ka osteoarthritis, arthritis, menalgia, algomenorrhea)

nā maʻi o ka spine i hui pū ʻia me ka ʻeha (lumbago, sciatica)

mahuahua i ka nui o ke kino no ka anu a me nā maʻi ʻē aʻe a me nā maʻi maʻi (ma nā pākeke a me nā keiki ma mua o 15 mau makahiki)

ʻLoe a me ke kākele

Lawe ʻia ka Acetylsalicylic acid ma ke alo o ka ʻaina me ka nui o ka wai - ka wai, ka waiū a i ʻole ka wai wai.

Me ka maʻi febrile a me ke kaumaha ke kauoha ʻia e lawe i ka 0.25 - 0,5 g / lā (1 / 2-1 tab.) 3 - 6 mau lā i ka lā. ʻO ka palena ma waena o nā inika he 4 mau hola. ʻO ka palena kiʻekiʻe loa o 1 g. ʻO ka palena o kēlā me kēia lā he 3.0 g.

Inā, ʻoiai e lawe nei i ka lāʻau acetylsalicylic waʻa no nā lā 5, ʻo ka maʻi ʻeha a i nā lā 3 paha e hoʻomake ka lahilahi, pono ʻoe e hoʻokaʻawale i ke ʻano lapaʻau a ʻōlelo aku i kahi kauka.

Nā hopena hopena

ʻeha, tinnitus, lomi lohe

NSAID gastropathy: ʻeha o ka epigastric, puʻuwai, ʻōpū, ka luaʻi ʻana, ke kahe nui ʻana i ke kaomi

thrombocytopenia, anemia, leukopenia

Reye / Reye syndrome (holomua encephalopathy: nausea a me ka luaʻi anuanu, hōʻemi ʻana i ka hanu, ka hiamoe, nā puʻupuʻu, nā momona momona, hyperammonemia, hoʻonui ʻo AST, ALT)

nā huakanui maʻi: pakanika laryngeal, bronchospasm, urticaria, "aspirin" bronchial asthma a me ka "aspirin" triad (eosinophilic rhinitis, recurrent nasal polyposis, hyperplastic sinusitis)

Me ka hoʻohana mau ʻana:

nechritis interstitial, azotemia prerenal me ka nui o ka hana i ka hana i loko o ke koko a me ka hypercalcemia, hiki ʻole o ka hana renalula, nephrotic syndrome

nā maʻi koko (anemia, agranulocytosis, thrombocytopenic purpura)

mahuahua nā mākaukau o ka puʻuwai naʻau, edema

i hoʻonui nui ʻia o nā aminotransferases i ke koko.

Hoʻopili i nā lāʻau lapaʻau

Me ka hoʻohana pū ʻana o ka acetylsalicylic acid me ka hoʻomākaukau ʻana i ka hoʻohuihui valproic, cephalosporins a i ʻole anticoagulants, piʻi i ka pilikia o ke koko. Me ka hoʻohana like ʻana o ka lāʻau lapaʻau a me NSAID, e hoʻonui ʻia ana ka hopena a me ka hopena.

Ma ke ala o ka mālama ʻana i ka lāʻau lapaʻau, ʻeha ke ʻano o ka hopena o ka methotrexate (i ka wā e lawe ai i ka hopena ma mua o 15 mg / wiki. - Acetylsalicylic acid ua contraindicated).

Me ka hoʻohana like ʻana me nā lāʻau hypoglycemic waha - kahi derony sulfonylurea - loaʻa ka hopena ma ka hopena hypoglycemic.

Me ka hoʻohana pūʻana me ka glucocorticosteroids, ke hoʻohana nei i ka waiʻona, hoʻonui nui ka ʻōpū o ke gastrointestinal.

ʻO ka lāʻau hōʻino i ka hopena o ka spironolactone, furosemide, antihypertensive a me anti-gout e hoʻomaikaʻi nei i ka hoʻonui ʻana i ka waikū uric.

ʻO ka hoʻokele o nā antacids i ka wā o ka mālamaʻana me ka lāʻau lapaʻau (ʻoi aku ka nui o nā kānana ma mua o 3.0 g no nā pākeke) hiki ke hana i ka emi ʻana o ke kūlana kiʻekiʻe o ka salicylate i ke koko.

Nā ʻōlelo kikoʻī

Hoʻonui ka Acetylsalicylic i ka hōʻeha o ke koko a hōʻea paha i ka wā e lawe ana i nā dosis liʻiliʻi a i kekahi mau lā ma hope o ka lawe ʻana. Ma mua o kekahi hōʻemi, e hoʻomaopopo i kāu kauka, ka mea lapaʻau, anesthetist a i ʻole dentist e pili ana i ka laweʻana i ka acetylsalicylic acid. ʻO 5-7 mau lā ma mua o ka hoʻomaʻamaʻa, pono ia e hoʻopau i ka hoʻokipa (e hōʻemi i ke koko i ka wā o ka hana a ma ka wā postoperative). I ka wā lōʻihi, ʻoi aku ia e hana pinepine i ka nānā koko a nānā i nā loina no ke koko kilokilo.

Me ka therapy anticoagulation kūʻai me ka acetylsalicylic acid i loko o nā liʻiliʻi liʻiliʻi, ua hoʻemi ʻia ka excretion acid uric, hiki ke kumu o ka gout.

Hoʻohana ʻo Pediatric Mai kahakaha i ka wai acetylsalicylic i nā lāʻau no nā keiki ma lalo o 15 mau makahiki me ka maʻi ʻeha o ka huhū i hoʻomake ʻia e nā maʻi maʻi, me nā maʻi i hele pū ʻia e hyperthermia ma muli o ka weliweli o ka hoʻomohala ʻana i ka maʻi Reye / Ray).

Nā hiʻohiʻona o ka hopena o ka lāʻau lapaʻau ma ka hiki ke hoʻokau i kahi kaʻa a lawelawe paha

ʻAʻohe mea iʻike i ka hopena maikaʻi loa i ka nānā ikaika, ma ka hana kaʻa a me nā reflexes.

Ke keu

Cmāhāhewa: dizziness, impaired nānā a me ka hoʻolohe, nausea, luaʻi, hoʻonui nui i ka hanu. Ma hope mai, aia ke kaumaha o ka naʻau a hiki i ke kohu, ke aho hāʻule, nā pale me ke kūpaʻa acid-base (respal alkalosis, a me ka metabolic acidosis), hōʻeha o ka renal failed (ARF), pīhoihoi. Hiki ke hiki i ka make intolyication ke lawe aku ʻoe i kahi wai o 200 i 500 mg / kg.

Hoʻomaʻamaʻa: e koi aku i ka luaʻi a i ʻole ka gastric lavage, e kuhikuhi ana i ka ulana paʻa, ka laxatives. Pono e mālama ʻia ka lāʻau lapaʻau i loko o kahi keʻena loea.

E hoʻokuʻu i ke ʻano a me ka pale

Nā papaha 500 mg

Ua kau ʻia nā papa he 10 i kahi pai bezeljakovoj pepeke pepa me ka pale polyethylene.

100 pālua bezjacheykovy pākahi me ka like o ka helu o ka ʻōlelo no ka hoʻohana olakino ma ka mokuʻāina a me nā ʻōlelo Lūkini e kau ʻia ma kahi pahu mai kahi pahu pahu (kahi pūʻulu hui).

Palapala palapala kākau inoa

Marbiopharm OJSC, Rekaona Lūkia

ʻO ka noho ʻana o kahi hui e ʻae ana i nā koi mai nā mea kūʻai aku ma ka maikaʻi o nā huahana (nā huahana) i ka Repubalika o Kazakhstan

Russian Federation, 424006, ka Repubalika o Mari El, Yoshkar-Ola,

Kelepona: (8362) 42-03-12, fax: (8362) 45-00-00

Lapaʻau

Ka mea i hoʻopaʻa ai i ka cyclooxygenase (COX-1 a me COX-2) a i ʻole ke pale ʻole ʻana i ka ala cyclooxygenase o ka metabolism acid arachidonic, ālai i ka synthesis o PG (PGA2PGD2, PGF2alphaPGE1PGE2 a me kekahi) a me ka thromboxane. Hoʻemi i ka hyperemia, exudation, ka hana maʻalahi o ka capillary, hana hana hyaluronidase, ka palena o ka ikehu o ka hoʻoulu ʻana i ka hana hoʻonā ma ka pale ʻana i ka hana ʻana o ATP. E pili ana i nā kikowaena subortical o ka thermoregulation a me ka ʻeha naʻau. ʻO ka hōʻemi ʻana o GHG (ʻo ka nui o PGE1 ) ma ke kikowaena o ka thermoregulation alakaʻi i kahi hōʻemi o ke ana o ke kino ma muli o ka hoʻonui ʻia o nā kahe koko o ka ʻili a me ka hoʻonui nui ʻana. ʻO ka hopena analgesic ma muli o ka hopena ma ke kikowaena o ka hōʻeha o ka ʻeha, a me ka hana anti-inflammatory peripheral a me ka hiki ke ʻano salicylates e hōʻemi i ka hopena algogenic o ka bradykinin. Thromboxane ʻO kahi hōʻemi2 i loko o nā wahi āpau e alakaʻi i ka hoʻoweliweli ʻole o ka hōʻiliʻili ʻana, e hoʻokaʻawale iki i nā kīʻaha koko. E hoʻomau ka hopena Antiplatelet no 7 mau lā ma hope o hoʻokahi pākahi. Ua hōʻike ʻia kekahi mau noiʻi hauoli i ka nui o ka pale ʻana i ka hoʻopulapula o nā papa koko ua loaʻa i nā pona a hiki i 30 mg. Hoʻonui i ka hana fibrinolytic plasma a hōʻemi i ka hoʻoliʻoliʻana o nā huaʻala coagulation hilinaʻi o ka K (II, VII, IX, X). Hoʻonāukiuki ʻia ia i ka hoʻōla ʻana o ka uric acid, ʻoiai ke kipi hou ʻia ana i loko o ka renal tubules.

Ma hope o ka lawelawe waha, ua lawa ʻē. I ka hala o kahi membrane enteric (kū i ka hana o ka wai gastric a ʻaʻole i ʻae i ka hoʻopio ʻana o ka acetylsalicylic acid i loko o ka ʻōpū), ua hoʻopiʻi ʻia i loko o ka puʻu o ka ʻōpū liʻiliʻi. I ka wā o ka milo ʻana, ua hoʻomaloʻo ia i kahi kinai presystemic i ka pā o ka ʻōpū a me nā puʻuwai (deacetylated). Hoʻololi koke ʻia ka ʻā ʻana o ka mea i hoʻopili ʻia e nā esterases kūikawā, no laila, T1/2 ka acetylsalicylic acid ʻaʻole iʻoi aku ma mua o 15-20 mau minuke. Hoʻonohonoho ʻia i loko o ke kino (75-90% ma muli o ka albumin) a ua keha ʻia i loko o nā kiko i like me ke anion o ka wa salicylic acid. Cmax loaʻa ma hope o nā hola 2. ʻAʻohe hana a Acetylsalicylic acid i nā protein protein. I ka wā biotransformation, hoʻokomo ʻia nā metabolites i loko o nā pūkū i loaʻa i nā nui o nā kao a me ka pā. Ke lawe ʻia nei ka hana o ka salicylates ma o ka mea huna i ka neʻe ʻana o nā keiki ma kahi ʻano i hoʻololi ʻole ʻia a me ka ʻano o nā metabolites. Ke kau nei o ka hoʻōla a me nā metabolits, i ka pH o ka urine (me ka alkalization o ka urine, ionization o ka salicylates i hoʻonui, hoʻonui i kā lākou reabsorption, a hoʻonui nui ʻia ka excretion).

Ka hoʻohana ʻana o ka waiwai Acetylsalicylic acid

IHD, ka hele ʻana o kekahi mau pilikia mōʻeha no ka IHD, ka palupalu iokio ʻeha ʻole, ka angina hiki ʻole, ka infococial myocardial (e hōʻemi i ka hopena o ka hala ʻana i ka maʻi myocardial and death after myocardial infarction), paulele mauʻu ischemia paluʻi a me ka ischemic stroke i loko o nā kāne, ka puʻuwai naʻau prosthetic (pale a me ka mālama ʻana i ka thromboembolism) , ka ballonary coronary angioplasty a stent placement (hoʻemi i ka hōʻemi o ka re-stenosis a me ka mālama ʻana i ka stratification kūloko o ka coronary artery), a me nā non-nonherherclerotic lesion o ka coronary art ry (Kawasaki maʻi), aortoarteriit (Takayasu maʻi), mitral kiwikā mā o ka naau a me ka atrial fibrillation, mitral kiwikā prolapse (thromboembolism prophylaxis), recurrent pulmonary embolism, Dressler ka maʻi pale, pulmonary infarction, huʻi thrombophlebitis. Palaka no nā maʻi maʻi pāpaʻi a me nā maʻi. ʻO ka maʻi ʻeha o ka nāwaliwali a me ka ikaika o nā ʻano kumu, i komo thoracic radicular syndrome, lumbago, migraine, headache, neuralgia, hōʻea ka niho, myalgia, arthralgia, algomenorrhea. Ma ka immunology kūloko a me nā alia, ua hana ʻia me ka hoʻohaʻahaʻa i ka nui no ka desensitization "aspirin" lōʻihi a me ke kūkulu ʻana i ka hoʻomanawanui i ka NSAID i nā poʻe maʻi me ka "aspirin" hika a me ka "aspirin" triad.

Wahi a nā mea hōʻike, rheumatism, roreum chorea, rheumatoid arthritis, infocious-allergic myocarditis, pericarditis - i kēia wā hoʻohana pinepine loa ia.

ʻŌpū a me ka lactation

ʻO ka hoʻohana nui ʻana o nā huaʻai he nui o ka salicylates i ka mea mua o ka hāpai ʻana i ka hoʻopili ʻia e pili ana i ka nui o ka nui o nā mea hōʻeha ola i kā ka hapalua (cleavage o ka palate, nā puʻuwai naʻau). I ka lua o ka wā hapalua o ka hāpai ʻana, hiki ke kuhikuhi ʻia ka salicylates i ka noʻonoʻo ʻana i ka loiloi o ka hōʻemi a me ka pono. ʻO ke koho ʻana o salicylates i ka trimester III o ka hapai ua contraindicated.

ʻO Salicylates a me kā lākou metabolites i loko o nā liʻiliʻi liʻiliʻi e komo i loko o ka waiū umauma. Hōʻalo ka hoʻolilo ʻana o ka salicylates i ka wā lactation me ka hoʻomohala ʻia ʻana o nā hopena maikaʻiʻole i ke keiki ʻaʻole pono me ka hoʻomaʻamaʻa ʻana o ka ʻōpiopio. Eia nō naʻe, me ka hoʻohana mau loa ʻana a i ʻole hoʻokele paha i nā papa kiʻekiʻe, pono ke hoʻopau ʻia ka pale umauma.

Nā ʻōkuhi no ka hoʻohana ʻana i ka acid Acetylsalicylic, dosage

Pono ʻia nā papa no ka hoʻohana ʻana ma ka waha - ʻoi ʻia ʻo ia e ʻai ma hope o ka ʻai me ka waiū, nā wai minama maʻa ʻole paha a alkaline.

Nā waihona maʻi e pili ana i ka acetylsalicylic acid e like me nā kuhikuhi no ka hoʻohana ʻana no nā pākeke - mai 500 mg a hiki i 1 g (1-2 papa) a hiki i 4 mau lā i ka lā.

  • ʻO ka palena pākaukau nui loa he 1 gram (2 mau papa).
  • ʻO ka palena nui o kēlā me kēia lā he 3 mau (6 papa)

I mea e hoʻomaikaʻi ai i nā ʻano rheological o ke koko, me ka mea pū kekahi i ke kālai ʻia o ka platelet, hapalua papa o ka acetylsalicylic acid i kēlā me kēia lā i hoʻoholo ʻia no hoʻokahi mau mahina.

Me ka infarction myocardial a no ka pale ʻana o ka infarction myocardial pae kino, ua ʻōlelo ʻia e lawe i ka 250 mg i kēlā me kēia lā.

ʻO nā hana hoʻonā i loko o ka pīhoihoi cerebral a me ka thromboembolism cerebral e hōʻike ana e lawe i ka hapalua papa me ka hoʻoponopono lōlō ʻana i ka hopena ma nā papa ʻelua o ka Acetylsalicylic acid i kēlā me kēia lā.

Nā hopena hopena

Hoʻomaopopo ka ʻōlelo aʻo i ka hiki o ka hoʻomohala ʻana i nā hopena ʻaoʻao aʻe i ka wā e kuhikuhi ana i ka Acetylsalicylic acid:

  • ʻeha ka ʻōpū, hoʻāliʻi, luaʻi,
  • nā ninia
  • ʻeha a nāwaliwali
  • lilo ka momona
  • ʻike ʻia ka ʻike
  • kaheheʻe - ʻawa, nasal, gingival, gastric,
  • ka loli i ke kiʻi o nā maʻi lapaʻau o ke koko - kahi e hoʻemi ai i ka helu o ka hemoglobin a me nā platelets,
  • nā pilikia ma ke ake a me nā ʻōpū,
  • ka hoʻomohala ʻana i ka hana renal failed,
  • ʻO bronchospasm, i nā hihia koʻikoʻi, ka hoʻomohala ʻana i ka angioedema a me ka pīhoihoi anaphylactic.

Nā Hoʻohui

ʻO ka acetylsalicylic acid e hoʻohaunaele i kēia mau pilikia:

  • ka huhū haole,
  • aspirin triad,
  • ka hoʻonāukiuki ʻana o nā lēʻaleʻa erosive a me nā ulcerative o ka holo ʻana o ke akea,
  • ka hopena i ka hoʻohana ʻana o ka acetylsalicylic acid a me nā mea hoʻohana anti-inflammatory i ke ʻano urticaria a me rhinitis,
  • hemorrhagic diathesis,
  • hemofilia
  • hypoprothrombinemia,
  • hōʻano hypertension
  • hipertension, pilikia o ka ʻōpū hemorrhagic,
  • stratified aortic aneurysm,
  • Iʻa nele o ka glucose-6-phosphate dehydrogenase,
  • Ka hapa ʻoliki K
  • renal a me ka nele ole,
  • ʻO ka maʻi a Reye.

Eia kekahi, ua hōʻemi ʻia ka lāʻau lapaʻau i nā wahine hāpai, i ka wā lactation a me ka mālama nui ʻana i nā mea ʻike.

ʻAʻole i hoʻohana ʻia ka Acetylsalicylic acid e mālama i nā keiki a me nā wā'ōpiopio i nā maʻi a hōʻola paha mai ka chickenpox a me ka hoʻopōmaikaʻi, ʻoiai ua hiki ke hoʻomohala ʻia ka maʻi hepatic encephalopathy.

Ke keu

ʻO ka hui nui o ka waikawa acetisalicylic i ukali pū me ka ukali-base acid i loaʻa ʻole a me ke kaulike electrolyte. Kāhā, ka luaʻi, ka ʻeha i ka wahi epigastric, ua hōʻemi ʻia ka lohe ʻana a me ka ʻike ʻike.

ʻO ka noʻonoʻo hewaʻole, hilahila, nā aniani, ka puʻuwai, dehydration, he hopena alkaline, coma, metabolabosis acidosis, a me ka pale hewa o ka metabolism mea hiki pū kekahi.

Hoʻokumu ʻia ka hoʻomaʻamaʻa ʻana i ka wikiwiki o ka hoʻopau ʻana o ka lāʻau lapaʻau, me ka hana maʻamau o ka hoʻāla lula.

Analogs Acetylsalicylic acid, ke kumukūʻai ma nā lāʻau lapaʻau

Inā pono, hiki iā ʻoe ke hoʻololi i ka waikawa Acetylsalicylic me kahi analogue o ka mea ikaika - eia nā mau lāʻau lapaʻau.

Ke koho ʻana i nā analogue, pono e hoʻomaopopo i nā ʻōlelo aʻo no ka hoʻohana ʻana i ka acetylsalicylic acid, ke kumukūʻai a me nā loiloi o nā lāʻau lapaʻau me ka hopena like ʻole e pili. He mea nui ia e kamaʻilio pū me ke kauka kauka a ʻaʻole hoʻi e hana i kahi loli kūʻokoʻa kūʻokoʻa.

Kumukūʻai ma nā lāʻau lapaʻau Lūkia: papa papa Acetylsalicylic acid 500mg 10pcs. - mai 4 a 9 mau rubles, 20 papa - mai 15 a hiki i 21 rubles, e like me 592 mau lāʻau lapaʻau.

E hoʻomau i ka hiki ʻana o nā keiki i nā mahana ʻaʻole iʻoi aku ma mua o + 25 ° C. ʻO 4 mau makahiki kahi ola. Ke kūʻai aku nei i nā mea ʻole me ke ʻano ʻole.

Hoʻopili pū kekahi me nā lāʻau lapaʻau a me ka waiʻona

I ka hui pū ʻana me nā anticoagulants, piʻi i ka nui o ke kahe koko.

I ka hui pū me nā lāʻau anti-inflammatory non-steroidal, e hoʻonui ʻia ka hopena o ka hopena o ka hopena.

I ka hui pū me ka methotrexate, hoʻomaikaʻi ʻia ka hopena o ka hopena o ka hopena.

Hoʻonui ʻia ka hoʻonui ʻana i ka hopena hypoglycemic me ka hui pū ʻana o ka acetylsalicylic acid me nā lāʻau antidiabetic.

I ka hui pū ʻana me nā glucocorticoids a me ka waiʻona, piʻi ka nui o ke koko gastrointestinal.

I ka hui pū me ka interferon, hiki ke hōʻemi ʻia ka hana o ka hope.

I ka hui pū ʻana me nā lāʻau antihypertensive, furosemide a me nā lāʻau anti-gout, nāwaliwali o nā hopena o nā hopena.

ʻO nā antacids me ka hoʻohana ʻana i ka acetylsalicylic acid e kōkua i ka hōʻemi i ka pae o ka salicylate i ke koko.

Waiho I Kou ManaʻO HoʻOpuka