Hoʻokomo ʻia ka insulin

ʻO ka mea kanu meaʻai, ke ʻano kino a me ka mālama pono ʻana i nā ʻōlelo ʻē aʻe a nā kauka i hāʻawi mau i ka hopena i manaʻo ʻia. No laila, hoʻonoho pinepine ʻia nā maʻi maʻi i ka pono no ka inika i ka wina. ʻO kekahi o lākou, ʻo Insulin Glargin. ʻO kēia kahi hiʻohiʻona o ka hormone kūlohelohe i hana ʻia e ke kino kanaka. He aha nā hiʻohiʻona o ka hoʻohana ʻana i ka lāʻau lapaʻau?

E hoʻokuʻu i ke ʻano a me ka ʻano

Loaʻa ka lāʻau lapaʻau i ke ʻano o ka hopena no ka hoʻokele subcutaneous (sc): kahi wai hoʻomālamalama ʻole, ʻokoʻa ʻole (3 ml i kēlā me kēia i nā aniani i ʻike ʻia ʻole i nā waihoʻoluʻu, 1 a i ʻole 5 mau kākeke i loko o nā palaka, 1 pā i loko o ka pahu pahu, 10 ml i ke aniani pololi nā hue ʻole me ke kala ole, ma kahi pahu pahu pahu 1 pahu a me nā kauoha no ka hoʻohana ʻana iā Insulin glargin).

I ka 1 ml o ka hoʻonā i loaʻa:

  • mea hana ikaika: ka maʻi uila - 100 PIECES (mahele o ka hana), kahi e like me 3.64 mg,
  • Nā mea kōkua: zinc chloride, metacresol, glycerol, sodium hydroxide, hydrochloric acid, ka wai no ka hoʻonāukiuki.

Lapaʻau lāʻau

ʻO ka glargine Insulin he lāʻau hypoglycemic, kahi analog o ka lōʻihi o ka insulin.

ʻO ka mea ikaika o ka lāʻau lapaʻau ka insulin glargine, kahi mea hoʻomohala o ka insulin kanaka i loaʻa ma ka recombination o DNA (deoxyribonucleic acid) o nā kaha o K12 nā huaʻala o nā ʻano Escherichia coli.

Hōʻikeʻike ka glulinine Insulin e ka hoʻomau haʻahaʻa haʻahaʻa i kahi pōʻaiwa. ʻO ka solubility piha o ka mea hana i ka hana o ka lāʻau e loaʻa ana ma muli o ke kiko o ka hydrochloric acid a me ka sodium hydroxide. ʻO kā lākou kumukūʻai e hāʻawi ai i ka hoʻonā i kahi hopena o ka waikawa - pH (acidity) 4, ka mea, ma hope o ka hoʻoili ʻia ʻana o nā lāʻau i loko o ka momona subcutaneous, is neutralized. A ma ke kumu, ua haku ʻia nā microprecipitate, mai laila mau ka hoʻokuʻu ʻana o nā mea liʻiliʻi o ka glargine insulin, e hāʻawi ana i ka lāʻau lapaʻau me kahi hana lōʻihi a me kahi pākeke wānana i pīhoihoi o ka pale o ka lohi.

ʻO ka kinetics o ka hana ʻana o ka glargine o ka insulin a me kāna mau metabolites ikaika M1 a me M2 i nā mea hoʻokipa insulin e kokoke aku ana i ka insulin o ke kanaka, ka mea e hoʻoholo ai i ka hiki ke hoʻomāhupaʻa ka insulin i ka hopena ʻula e like me ka insulin endogenous.

ʻO ka hana nui o ka glargine insulin o ka hoʻoponopono ʻana i nā pakanui glucose. Ma ka hoʻokaʻawale ʻana i ka hoʻohuʻohu o ka glucose i ka palaleka a me ka hoʻoulu ʻana i ka lilo ʻana o ka glucose i ka kiko o adipose, ka māla a me nā ʻili a peripheral ʻē aʻe, e kōkua ana i ka hoʻēmi ʻana o ka glucose i loko o ke koko. Hōʻike i nā lipolysis i nā adipocytes a hoʻohemo i ka proteolysis, ʻoiai e hoʻonui ana i ka hoʻokumu protein.

ʻO ka lōʻihi o ka hana e pili ana i ka insulin glargine ma muli o kahi i hoʻemi ʻia o kona nāʻaina. ʻO ka lōʻihi maʻamau o ka glargine insulin ma hope o ka hoʻokele subutanutan he 24 mau hola, ʻoi loa ka 29 hola. Hiki ke hopena o ka lāʻau lapaʻau ma kahi o 1 hola ma hope o ka hoʻokele ʻana. Pono e noʻonoʻo i ka manawa o ka hana o ka insulin glargine i loko o nā maʻi like ʻole a i loko o ka mea maʻi hoʻokahi e loli maoli.

Ua hōʻoia ka hopena o ka lāʻau lapaʻau i nā keiki me nā maʻi mellitus type 1 ma mua o nā makahiki 2. Ke hoʻohana nei i ka glargine insulin, aia kahi haʻahaʻa o nā hōʻike o ka hanana hypoglycemia i ke ao a me ka pō i nā keiki 2-6 mau makahiki i hoʻohālikelike ʻia me ka insulin-isofan.

Hōʻike nā hualoaʻa o kahi noiʻi mau loa no 5 mau makahiki i loko o nā mea maʻi me ka diabetes mellitus type 2, ʻo ka hoʻohana ʻana i ka glargine insulin a i ʻole insulin-isophan ka hopena like ma ka holomua o ka maʻi retinopathy diabetes.

Hoʻohālikelike i ka insulin kanaka, ʻo ka pilina o ka glargine insulin no ka IGF-1 receptor (like me insulin-like growth factor 1) e pili ana i ka 5-8 mau manawa kiʻekiʻe, a me ka liʻiliʻi o ka metabolite ikaika M1 a me M2.

I nā maʻi me ka maʻi diabetes mellitus type 1, ʻoi ka nui o ke kaila o ka insulin glargine a me nā metabolites e hoʻohaʻahaʻa loa i lalo o ka pae i koi ʻia no ka hapalua hapalua i nā mea hoʻokipa IGF-1, ukali ʻia e ka hoʻāla ʻana o ka ala proliferative mitogen, kahi i hoʻoneʻe ʻia ma o ka poʻe IGF-1. Ke hoʻohālikelike nei i nā hoʻololi ʻana o ka physiological o ka EndFF IGF-1, ʻo ka ʻaila insulin paʻa i kōpaʻa me ka glargine insulin treatment e hoʻohaʻahaʻa loa ma mua o ke kūmole farmacological lawa e hoʻolaʻa i ka mologen proliferative pathway.

Hōʻike nā hualoaʻa o kahi hōʻike kulana i ka wā e hoʻohana ai i ka glargine insulin i nā mea maʻi me ka hopena kiʻekiʻe o ka hoʻomohala ʻana i ka maʻi cardiovascular a me ka pale ʻole i ka glucose me kēlā o ka maʻi hypoglycemic maʻamau. ʻAʻole i ʻike ʻia nā ʻokoʻa i nā uku o kekahi hapa e pili ana i nā kuhi hope, ka mea i hoʻohui ʻia e ka hopena o nā mea microvascular, a me ka make ma nā kumu āpau.

Lapaʻau lāʻau

Hoʻohālikelike ʻia me ka insulin-isophan, ma hope o ka hoʻokele subcutaneous o ka insulin glargine, e lohi ana a ʻike hou aku i ka absorption, ʻaʻohe ʻano nui o ka ʻike.

E kue ana i kahi kūlana o kahi hoʻokele subcutaneous hoʻokahi lā o Insulin glargine, ʻo ka neʻe ʻana o ka waiwai kūlohelohe o ka waiwai ikaika i ke koko ua loaʻa ma hope o nā lā 2-4.

Half-ola (T1/2a) glargine insulin ma hope o ka hoʻokalakupua intravenous i hoʻohālikelike ʻia me T1/2 insulin like kanaka.

I ka wā i kiʻi ʻia ai ka lāʻau i loko o ka ʻōpū, ka ʻūhā, a i ʻole ka poʻohiwi, ʻaʻohe ʻano nui i ʻike ʻia i loko o nā koi pūlima serum.

Hōʻike ʻia ka glulinine Insulin e ka loli haʻahaʻa o ka kōmike pharmacokinetic i ka mea maʻi like a i ʻole i nā maʻi maʻi ʻē aʻe i hoʻohālikelike ʻia i ka insulin kanaka lōʻihi.

Ma hope o ka haki ʻia o ka glargine insulin i loko o ka momona subcutaneous, kahi ʻāpana hapawale o ka β-chain (beta-chain) mai ka pauku carboxyl (C-terminus) i hana ʻia me nā hana metabolites ʻelua: M1 (21 A -Gly-insulin) a me M2 (21 A - ʻO Gly-des-30 B-Thr-insulin). ʻO ka metabolite M1 ka wikiwiki ka laha i ka plasma koko, hoʻonui ʻia kona ʻōnaehana me ka hoʻonui nui o ka lāʻau. ʻO ka hana ʻana o ka glargine insulin e ʻike nui ʻia ma muli o ka hoʻolaha ʻōnaehana o ka metabolite M1. I ka hapa nui o nā hihia, ʻaʻole hiki ke ʻike i ka glargine insulin a me ka metabolite M2 i ka lōkōnaehana nenoai. I nā hihia kūlike o ka ʻike ʻana i ka insulin glargine a me M2 metabolite i loko o ke koko, ʻo ka manaʻo o kēlā me kēia pākahi, ʻaʻole i hilinaʻi i ka hopena ʻai o ka lāʻau.

ʻAʻole paʻa i ka hopena o ka makahiki o ka mea maʻi me ka wahine ma ka pharmacokinetics o ka glargine insulin.

ʻO ka hōʻike ʻana o nā hopena o nā hoʻokolohua lapaʻau e nā hui liʻiliʻi i hōʻike i ka hemahema o ka palekana a me ka hana pono o ka glargine insulin no nā mea puhipuhi hoʻohālikelike ʻia me ka lehulehu.

I nā mea maʻi me ka momona nui, ʻaʻole i pale ʻia ka palekana a me ka hopena o ka lāʻau.

ʻO ka pharmacokinetics o ka gohilohi insulin e pili ana i nā keiki i hala he 2 a me 6 mau makahiki me ka maʻi diabetes type 1 ka like like me ia i ka pākeke.

Me ka ʻeha nui o ka pūpū, ua emi ka biotransformation o ka insulin ma muli o ka hoʻokaʻawale ʻana i ka hiki o ka ate me ka gluconeogenesis.

Nā Hoʻohui

  • makahiki a hiki i 2 mau makahiki
  • hypersensitivity i nā ʻāpana o ka lāʻau.

Me ka mālama aka, pono e hoʻohana ʻia ka glargine insulin i nā mea maʻi me ka priniferative retinopathy, stenosis koʻikoʻi o nā coronary arteries a me nā kīla cerebral, i ka wā o ka hapai a me ka ʻōpū.

Glulin insulin, nā ʻōlelo e hoʻohana ai: ke ʻano a me ka helu ʻana

ʻAʻole pono ke alakaʻi ʻia o ka glargine Insulin (iv)!

Hoʻoholo ʻia ka hoʻonā ʻia no ka hoʻokele sc i ka momona o ka ʻōpū o ka ʻōpū, nā ʻūhā a nā poʻohiwi paha. Pono e hoʻololi ʻia nā wahi i ʻōlelo ʻia i loko o kekahi o nā wahi i ʻōlelo ʻia ʻia.

ʻAʻole ke hoʻoiho ʻana o ka lāʻau lapaʻau ma mua o ka hoʻohana ʻia ʻana.

Inā pono, hiki ke hoʻokaʻawale i ka glargine insulin mai ka pahu pahu i loko o kahi syringe sterile i kūpono no ka insulin a e hiki ke hoʻokele ʻia kahi momona makemake.

Hiki ke hoʻohana ʻia nā cartridges me nā syringes endo-pen.

ʻAʻole pono e kāhea ʻia ka lāʻau lapaʻau me nā insulins ʻē aʻe!

ʻO ka ʻākala, ka manawa o ka hoʻokele o ka lāʻau hypoglycemic a me ka waiwai nui o ka neʻe o ka glucose i loko o ke koko e hoʻoholo ʻia ana a hoʻoponopono ʻia hoʻokahi e ke kauka.

ʻO ka hopena o nā loli i ke kūlana o ka mea maʻi, me ka hoʻoikaika kino, ma ke ʻano o ke kīnā ʻana, hoʻomaka a me ka lōʻihi o ka hana o ka lāʻau lapaʻau e pono e noʻonoʻo.

Pono ke kaʻina o ka insulin i ka s / c 1 mau manawa i kēlā me kēia lā i ka manawa like i kūpono i ka mea maʻi.

Pono nā maʻi āpau me ka maʻi maʻi e kiaʻi pinepine ʻia nā kaohi glucose o ke koko.

I nā maʻi me ka diabetes type mellitus, hiki ke hoʻohana 'ia ka glargine insulin e like me ka monotherapy a me nā hui pū me nā maʻi ʻē aʻe hypoglycemic.

ʻO ka hoʻoponopono ʻana i ka hapa o ka insulin e pono ai e hana me ka akahele a ma lalo o ka mālama ʻana i nā lāʻau lapaʻau. Hiki ke loli paha ka hoʻololi ʻana i ka momona o ke kino o ka mea maʻi a hoʻonui paha, ka manawa hoʻokele o ka lāʻau lapaʻau, kona ola a me nā ʻano ʻē aʻe e hoʻonui ai i ka predisposition i ka hoʻomohala ʻana o ka hyper- or hypoglycemia loli.

ʻO ka glargine Insulin ka lāʻau lapaʻau koho no ke ketoacidosis maʻi, ke mālama ʻia e pili ai i ka hoʻomaka ʻana o ka insulin hana pōkole.

Inā pili i ka regimen lapaʻau i ka helu ʻana o ka basal a me ka prandial insulin, a laila make ka nui o ka insulin glargine, e hōʻoluʻolu i ka insulin basal, pono ma loko o 40-60% o nā lā maʻamau o ka insulin.

I ka maʻi me ka maʻi diabetes type 2 e hana ana i ka maʻi maʻi me nā puka waha o nā mea maʻi hypoglycemic, pono e hoʻomaka ʻia ka hoʻomaʻamaʻa ʻana me ka nui o ka insulin 10 IU 1 manawa i kēlā me kēia lā me ka hoʻoponopono pilikino o ka hoʻoponopono ʻia ʻana.

Inā komo i ka hoʻoponopono o ka mālama mua ʻana i ka insulin i ka lōʻihi o ka lōʻihi a i ka hana lōʻihi, i ka wā e hoʻoneʻe ana i ka mea maʻi i ka hoʻohana ʻana i ka glargine insulin, pono paha ia e hoʻololi i ka pākaukau a me ka wā o ka lawelawe ʻana o nā insulin hana pōkole (a i kāna analogue) i ka lā a i ʻole ka hoʻoponopono ʻana i ka wī o ka waha hypoglycemic a.

Ke hoʻoneʻe nei i ka mea maʻi mai ka hoʻokō ʻana i kahi ʻano dosis o ka lālani o ka insulin, aia ka 300 IU i ka 1 ml, e hoʻokō ai i ka glulinine Insulin, ʻo ka hopena mua o ka lāʻau ʻo 80% o ka make o ka lāʻau o mua, ka hoʻohana ʻana o ia mea, ua hoʻokaʻawale ʻia, a lawelawe ʻia hoʻi i hoʻokahi lā i kēlā lā. ʻO kēia e hōʻemi i ka hopena o ka hypoglycemia.

Ke hoʻololi nei mai ka hoʻokele ʻana mai o ka insulin-isophan 1 mau manawa i kēlā me kēia lā, maʻamau ʻole ka loli mua ʻana o ka insulin glargine a lawelawe ʻia 1 ka manawa i kēlā me kēia lā.

Ke hoʻololi nei mai ka hoʻokele ʻana o ka insulin-isofan 2 mau manawa i ka lā hoʻokahi i ka hoʻokele hoʻokahi o ka glargine insulin i ka wā hiamoe, ua hōʻike ʻia e hoʻemi ʻia ka hopena o kēlā lā i kēlā lā i kēia lā ma ka 20% mai nā lā i kēlā me kēia lā o ka insulin-isofan. Hōʻike i kēia mau mea e hoʻoponopono ai i kēlā me kēia ʻano kū hoʻokahi.

Ma hope o ka hoʻomaka ʻana me ka insulin kanaka, pono e hoʻomaka ʻia ka glargine insulin ma lalo o ka mākaʻi ʻana o ka lāʻau lapaʻau, ʻo ia hoʻi ka nānā ʻana i ka ʻike o ka glucose i loko o ke koko. I nā hebedoma mua, inā pono, ua hoʻoponopono ʻia ka hoʻoponopono ʻia dosage. He kūpono kēia no nā poʻe maʻi me nā antibodies i ka insulin kanaka e pono ai e hāʻawi ʻia i nā dosis kiʻekiʻe o ka inika no ke kanaka. ʻO kā lākou hoʻohanaʻana i ka insulin glargine, kahi analogue o ka insulin kanaka, hiki ke hana nui i ka pane ʻana i ka insulin.

Me ka hoʻonui nui o ka hoʻonaninua ʻana i ka insulin ma muli o ka hoʻomaʻamaʻa ʻana i ka metabolic control, hiki ke hoʻoponopono ʻia i ka hoʻoponopono ʻia dosage.

I nā mea maʻi me ka maʻi mellitus ma ka pākeke, ua ʻōlelo ʻia e hoʻohana i ke ʻano o ka hoʻomaka ʻana a me ka mālama pono ʻana i nā dosis o ka glargine insulin a hoʻomaikaʻi pinepine iā lākou. Pono e noʻonoʻo ʻia i ka ʻōpio o ka hiki ʻana o ka hoʻomaopopo ʻana o ka hypoglycemia.

Nā hōʻailona a me ke ʻano o ka hoʻokuʻu

ʻO ka mea hana nui o ka lāʻau ka laikini insulin Glargin. Loaʻa iā ia ma o ka hoʻololi ʻana i ka DNA o nā huakini Escherichia coli (strain K12). Hōʻike ka hoʻohana ʻana no ka mellitus e pili ana i ka insulin i nā keiki ʻoi aku o 6 mau makahiki o kona mau makahiki, nā ʻōpio a me nā pākeke.

Ke hoʻohana kūpono, hāʻawi ʻia ka lāʻau lapaʻau:

  • ka hoʻōho maʻamau o nā kaʻina metabolic - hana kaʻina glucose a me ka hoʻoneʻeʻana o nā kalapika,
  • hoʻonāukiuki i nā mea ʻona insulin e loaʻa ana i ka pūpū a me ka momona o ka subcutaneous,
  • ka huki ʻana o ke kō ma ka mākeke a nā iwi, nā ʻiʻo a me nā momona o ka subcutaneous,
  • ka hooulu ana o ka hana a ke kalapona o ka nalo nalowale,
  • ho'ēmi i ka hana o ka nui o ke kō i loko o ka ate.

ʻO ke ʻano o ka lāʻau lapaʻau ka hopena. Hoʻololi ʻia ka Glargin i loko o nā pahu loea a 3 ml a i loko o nā pahu 10 ml.

Ka hana lāʻau lapaʻau

ʻO ka hana nui o ka insulin Glargin, e like me nā insulin ʻē aʻe, ʻo ia ka hoʻoponopono ʻana o ka pakanui glucose. ʻO ka lāʻau lapaʻau e hoʻohaʻahaʻa i ka hoʻonaninani koko ma o ka hoʻoulu ʻana i ka uptake glucose e nā ioi peripheral (ʻoi aku ka kikoʻī o ke kikoo a me nā kiko adipose), me ka pale ʻana i ka hoʻokumu o glucose i loko o ka ate. Hoʻopili ke Insulin Glargin i ka lipolysis adipocyte, e pale ana i ka proteolysis a hoʻonui i ka synthesis protein.

Loaʻa ka Insulin Glargin ma ka hoʻolauna ʻana i ʻelua mau hoʻololi i ke ʻano o ka insulin kanaka maoli: ke hoʻololi ʻana i ka asparagine maoli me ka amino glycine acid ma kahi o ka A21 o ke kaulahao A a hoʻohui i nā moleki lua arginine i ka hope NH2-terminal o ka kaulahao B.

ʻO Insulin Glargin kahi hopena kūleʻa ma kahi pH acid (pH 4) a he haʻahaʻa haʻahaʻa haʻahaʻa i ka wai ma kahi pH kūleʻa. Ma hope o ka lawelawe ʻākala, ua komo ka hopena o ke kūlohelohe i ka hopena neutralization me ka hoʻokumu ʻana o ka microprecipitates, mai kahi liʻiliʻi o ka glucose o Glargin e hoʻokuʻu lohi nei, e hāʻawi ana i kahi kikoʻī (me ka nānā ʻole ʻia) ka ʻaoʻao o ka ʻāʻī ʻana o ka paʻa ʻana no 24 mau hola. ʻO ka lōʻihi o ka hana o ka insulin Glargin ma muli o ka emi o ke kaila o kona kahe ʻana, ka mea i hui pū me ka haʻahaʻa haʻahaʻa haʻahaʻa. No laila, hiki i ka lāʻau lapaʻau ke mālama i nā pae insulin basal i nā mea maʻi me ka hoʻokūkū subcutaneous hoʻokahi manawa i ka lā. Wahi a nā haʻawina kula ʻōiwi a me ka pharmacological, ua hoʻohālikelike ʻia ka insulin Glargin ma ka hana koi me ka insulin kanaka.

Nā ʻōkuhi no ka hoʻohana

Kahi ʻia ka nui o ka lāʻau no kēlā me kēia maʻi. Hoʻopālā ʻia ka mea hoʻonā i nā subcutaneously 1 manawa i kēlā me kēia lā. Hoʻolaha ʻia e hana i kēia i ka manawa like. ʻO nā wahi no ka maʻi ʻaina he kiko o nā kiko adipose subcutaneous o ka ʻūhā, ka ʻōpū a i ʻole poʻohiwi paha. I kēlā me kēia pūhaka, pono e hoʻololi ʻia ka pūnaewele injection.

I ka maʻi lao 1, ua kuhikuhi ʻia ʻo Glargin insulin e like me ka mea nui. No ka maʻi maʻamau 2, e hoʻohana ʻia e like monotherapy a hui pū ʻia me nā ʻaihue hypoglycemic ʻē aʻe.

I kekahi manawa ke hōʻike ʻia nei nā mea maʻi i kahi hoʻololi mai ke kaola a he lōʻihi paha e hana i ka insulin a i Glargin. I kēia hihia, pono ʻoe e hoʻololi i ka mālama concomitant a hoʻoponopono i kēlā me kēia lā o ka insulin maʻamau.

Ke hoʻololi nei i ka insulin Isofan i kahi hōʻeha o Glargin, pono ʻoe e hōʻemi i ka lā maʻamau i kēlā me kēia lā o ka insulin basal (e ka 1/3 i nā pule mua o ka ʻoihana). Kōkua kēia i ka hōʻemi o ka hoʻomohala ʻana i ka hypoglycemia nocturnal. ʻO ka emi ʻana o ka dosage ma luna o kahi manawa i hoʻolilo ʻia e lilo ʻia e ka piʻi ʻana o ka nui o ka inanā hana.

Nā hopena hopena

ʻO Glargin kahi lāʻau kūlohelohe i pili i ka kaʻina o ka metabolic a me ke kō koko.Me ka pānaʻi palupalu nāwaliwali, hoʻohana pono ʻole a me kekahi mau hiʻohiʻona o ke kino, hiki i kahi lāʻau lapaʻau ke hōʻeha i nā hopena i makemake ʻole ʻia.

ʻO Lipodystrophy kahi hoʻopiʻi ʻia i hele pū ʻia e ka luku ʻana o nā mea momona i nā wahi injection o ka hormone. I kēia hihia, ke kīhū nei ka ʻike ʻana a me ka hoʻopili ʻana o ka lāʻau. I mea e pale ai i kēia hopena, pono e hoʻololi ʻoe i ka ʻāina o ka lawelawe o ka insulin.

ʻO ka hypoglycemia kahi ala pathological i kahi e hoʻemi ai i ke kūlohelohe o nā glucose i ke koko me ka oi iki (ʻoi aku ma mua o 3.3 mmol / l). Hoʻokumu ia i nā hihia kahi e mālama ʻia ai kahi nui o ka insulin i ka mea maʻi. E hōʻeha ʻia ka hoʻoulu pinepine ʻana i ka pūnaehana sentral. E hoʻopiʻi kekahi kanaka i nā ao a me ka hilahila, nā pilikia me ka noʻonoʻo. I nā kūlana paʻakikī, pau ka nalowale o ka hoʻomaopopo. Me ka hypoglycemia maʻalahi, nā lima haʻalulu, ka manaʻo mau ʻana o ka pōloli, kahi puʻuwai wikiwiki a me ka huhū. ʻO kekahi mau mea maʻi e hōʻoli ʻeha nui.

Hōʻikeʻike Allergic. ʻO kēia nā mea kumu kūloko pilikino: ʻeha ma ka wahi o ka ʻōlelo ʻomaʻomaʻo, urticaria, ʻulaʻula a me ka ʻeha, nā ʻano like ʻole. Me ka hypersensitivity i ka hormone, bronchospasm, ulu ka hopena ākea o ka ʻili (ʻo ka hapa nui o ka uhi kino e hoʻopili ʻia), hypertension arterial, angioedema, a me ka pīhoihoi. Ke kū koke mai nei ka pane.

ʻAʻole kū ʻia nā hopena maikaʻi mai ka ʻaoʻao o ka mea ʻike. Me ka hoʻoponopono o ka glucose i loko o ke koko, e hoʻoheheʻe ʻia nā ʻili a lilo ke ʻano. ʻO ke ʻano o ka lens ʻana o ka maka e loli hoʻi, kahi e hoʻonāukiuki ai i ka ʻike. I ka lōʻihi o ka manawa, ua nalo aku lākou me ka hana ʻole o waho.

ʻO ka retinopathy Diabetic kahi hopena hoʻopiʻi maʻi vascular. Ua hui pū ʻia e ka pōʻino i ka retina. Ma muli o kahi hāʻule koʻikoʻi i ke kō koko, e ulu paha ka papa o ka maʻi. Aia ka retinopathy proliferative, kahi i hōʻike ʻia e ka hemorrhage i ke kino vitreous a me ka hoʻomaʻamaʻa ʻana o nā moku hou i uhi ʻia i ka macula. Inā ʻaʻole hoʻomaʻemaʻe ʻia, ʻoi ka hopena o ka nalowale o ka ʻike.

ʻO ke kōkua mua no ka overdose

Ke huki nui ʻia o ke kōʻai koko e kū ana inā mālama ʻia nā ʻāpana nui loa o Glargin. No ke kōkua i ka mea maʻi, e ʻai ʻo ia i kahi huahana e loaʻa ana nā kaola (digestible), kahi huahana confectionery).

Manaʻo ʻia ʻia e hoʻolauna i ka glucacon intramuscularly a i loko o ka momona subcutaneous. ʻAʻole ka emi iki ka hoʻoikaika i nā inikini intravenous o kahi hopena dextrose.

Pono e hoʻemi ʻia ka hana kino. Pono ke kauka i hoʻoponopono i ka hoʻoponopono o ka lāʻau a me ka meaʻai.

Hoʻohui nūhou

ʻAʻole kūpono ʻo Glargin me nā hopena lapaʻau. Ke papa paʻa loa ia e hui pū me ia i nā lāʻau lapaʻau a ʻano ʻē aʻe paha.

Nui nā lāʻau lapaʻau e pili ana i ka metabolism glucose. I kēia mea, pono ʻoe e hoʻololi i ka nui o ka insulin basal. Hoʻopili kēia me ka pentoxifylline, MAO inhibitors, waha formog hypoglycemic oral, salicylates, ACE inhibitors, fluoxetine, disopyramide, propoxyphene, fibrates, sulfonamide drug.

ʻO nā manaʻo e hoʻemi i ka hopena hypoglycemic o ka insulin e pili ana i ka somatotropin, diuretics, danazole, estrogens, epinephrine, isoniazid, inhibitor protease, glucocorticoids, olanzapine, diazoxide, hormon tiroid, glucagon, salbutamol, clozapine, terbutagen, g.

ʻO ka paʻakai Lithium, nā beta-blockers, ka waiʻona, ka clonidine hiki ke hoʻonui a hoʻonāwaliwali i ka hopena hypoglycemic o ka insulin.

ʻŌpū a me ka lactation

ʻO nā wahine hānai i kahi keiki ke kuhikuhi wale ma hope o ka nīnau ʻana me ke kauka hele mai. Hoʻomaopopo ka hoʻohana ʻana o ka lāʻau inā inā pono ka pōmaikaʻi i ka wahine hāpai i ka ʻoi aʻe o ka maʻi wahine. Inā he pilikia ka makuahine nona ka maʻa maʻi gestational, pono ia e kiaʻi pinepine i nā kaʻina metabolic.

I ka wā 2 a me 3 o ka hapepa o ka hapaha, pono ka piʻi ʻana o ka hormone. Ma hope o ka hānau keiki - hāʻule koʻikoʻi. ʻO ka hoʻoponopono ʻoi ʻia e hana ʻia e kekahi loea. I ka wā o ka hōʻoki ʻana, e pono ai ke koho a ʻohi ʻia.

I kēlā me kēia manawa o ka hapai, he mea nui e noʻonoʻo pono i ke kiʻekiʻe o ka glucose i ke koko.

ʻO nā mea mālama palekana

ʻO ka Glargin, he lāʻau lapaʻau lōʻihi, ʻaʻole ia i hoʻohana no ka ketoacidosis maʻi.

Me ka hypoglycemia, loaʻa i ka mea maʻi ka hōʻailona e hōʻike nei i ka emi nui o ke kaʻe koko ma mua o kēia hanana. Eia nō naʻe, i kekahi mau maʻi, ʻaʻole paha i ʻike iki ʻia a i ʻole hoʻi ʻia ke ʻano ʻana. Hoʻokomo ka hui pilikia:

  • kanaka e lawe i nā lāʻau lapaʻau ʻē aʻe
  • kanaka makua
  • nā mea maʻi me ke kō koko koko maʻamau
  • nā mea maʻi me ka maʻi lōʻihi a me ka neuropathy,
  • poʻe me ka maʻi noʻonoʻo.
  • kanaka me ka lohi, hoʻonui liʻiliʻi i ka ulu ʻana o hypoglycemia.

Inā ʻaʻole ʻike ʻia nā ʻano maʻamau i kahi manawa kūpono, e hana lākou i kahi palapala koʻikoʻi. Hoʻomaʻamaʻa ka maʻi i ka nalowale o ka noʻonoʻo, a ma kekahi mau mea a he make.

Kau Aspart (NovoRapid Penfill). Hoʻololi i ka pane ʻana i ka insulin i ka kō ʻana o ka meaʻai. E hana ana i ka mea pōkole a nāwaliwali. ʻO kēia ka mea maʻalahi e kāohi i kāu koko koko.

Humawai (Lizpro). ʻO ka hiʻohiʻona o ka lāʻau lapaʻau ka hōʻili ʻana i ka insulin kūlohelohe. Hoʻopā koke nā mea kanu i loko o ke kahe wai. Inā ʻoe e hōʻike iā Humalog i ke ʻano like like a me ka manawa i hoʻonohonoho ʻia ai, e hoʻokipa ʻia ia i 2 mau manawa wikiwiki. Ma hope o 2 mau hola, hoʻi hou nā hōʻailona i ka maʻamau. Hopu a hiki i ka 12 hola.

ʻO Glulisin (Apidra) - kahi hana hoʻohui me ka insulin me ka manawa pōkole o ka hana. Ma ka hana metabola ʻaʻole ia i ʻokoʻa mai ka hana a nā ʻano kūlohelohe, a me nā waiwai pharmacological - mai Humalog.

Mahalo i kāu nui noiʻi ʻana a me ke kūkulu ʻana, ua nui nā lāʻau lapaʻau kūpono no ka maʻi maʻi. ʻO kekahi o lākou, ʻo Insulin Glargin. Hoʻohana ia e like me kahi mea kūʻokoʻa i ka monotherapy. I kekahi manawa hoʻohui ʻia kāna mea hana i nā lāʻau lapaʻau ʻē aʻe, no ka laʻana, ʻo Solostar a i Lantus paha. Aia nā mea hope e pili ana iā 80% insulin, Solostar - 70%.

Lapaʻau

Hoʻohālikelike ia i nā ʻikepili insulin kūikawā (kokoke i nā ʻāpana o nā ʻāpana o ke kanaka i ka insulin), e hūnā i ka hopena ola kūlike e like me ka insulin endogenous. Kāohi i ka metabolism glucose. ʻO ka insulin a me nā ʻāpana e hoʻohiolo i ka glucose o ke koko ma o ka hoʻoulu ʻana i ka uptake glucose e nā ioi peripheral (ʻoi aku ka kikoʻī o ke kikoo a me ka kiko adipose), a me ka pale ʻana i ka hoʻokumu o glucose i loko o ka ate (gluconeogenesis). Hoʻopili ke Insulin i ka lipolysis adipocyte a me ka proteolysis, ke hoʻonui nei i ka synt synthesis.

Ma hope o ka hoʻopuka ʻana i ka momona o ka subcutaneous, e hoʻonaninani ʻia ka hopena o ka acidine me ka hoʻokumu ʻana o ka microprecipitates, kahi mai ka liʻiliʻi o ka guhrine o ka insulin e hoʻokuʻu mau ʻia nei, e hoʻolako ana i kahi kikoʻī, kikoʻī (me nā peaks) o ka pihi o ka kukū, a me ka lōʻihi o ka hana.

Ma hope o ka hoʻomalu sc, ka hoʻomaka ʻana o ka hana, ma ka awelika, ma hope o ka hola 1. ʻO ka lōʻihi o ka hana he 24 mau hola, ʻoi ka lōʻihi o ka manawa he 29. Me ke ʻano hoʻokahi hoʻokahi i ka lā, ua mau ka neʻe o ka lehulehu o ka glucose o ka glargine i loko o ke koko i ka lā 2-4 ma hope o ka lemona mua.

A ʻoi ka hoʻohālikelike ʻana i ka ʻike o ka insulin glargine a me ka insulin-isofan i loko o ka serum koko i ka poʻe olakino a me nā mea maʻi me ka maʻi mellitus ma hope o ka hoʻomalu ʻana o ka lāʻau lapaʻau e hōʻike ana i kahi ʻano lohi a he nui ka lōʻihi o ka hoʻoliʻi ʻana, a me ka waiho ʻole ʻana o ka puʻukuhua kōkā o ka insulin glargine i hoʻohālikelike ʻia me ka insulin-isofan . ^ E Ha yM.

I ka momona o ka subcutaneous kanaka, ua hoʻokaʻawale ʻia ka glargine insulin mai ka palena o ka pahu kalaka o ka chain B e hana i nā metabolites ikaika: M1 (21 A -Gly-insulin) a me M2 (21 A -Gly-des-30 B -Thr-insulin). I loko o ka plasma, ke hele nei nā lua me ka glargine insulin a me nā huahana cleavage.

Carcinogenicity, mutagenicity, hopena i ka mahele

Ua mālama ʻia ʻelua mau haʻawina ʻelua o ka carcinogenicity o ka glargine insulin i loko o nā kiʻī a me nā mea kuikahi i hoʻohana ʻia ai i nā dosis a hiki i 0.455 mg / kg (i kahi kokoke i 5 a he 10 mau manawa kiʻekiʻe ma mua o nā inikua no ke kanaka me ka s / c hoʻokele). ʻAʻole i ʻae ʻia nā ʻikepili i loaʻa iā mākou e hana i nā hopena hope e pili ana i nā kiʻiki wahine, ma muli o ka make nui o nā pūʻulu āpau, ʻaʻohe o ka dosis. Ua ʻike ʻia ka injiocytomas injection i nā kāne kāne (nui ka helu) a ma nā kiʻi kāne (statistically insignificant) e hoʻohana ana i ka wai hāmeʻa. ʻAʻole i ʻike ʻia kēia mau ʻōkuhi i nā holoholona wahine me ka hoʻohana ʻana i ka paʻakai a i ʻole ke hoopau ʻia ʻana i ka insulin i nā ʻano ʻē aʻe. ʻAʻole ʻike kahi ʻike nui o kēia nānā i ke kanaka.

ʻAʻole i ʻike ʻia ka mutagenity o ka glargine insulin i ka nui o nā hoʻokolohua (hoʻokolohua Ames, hoʻokolohua me ka hypoxanthine-guanine phosphoribosyltransferase o nā sela mamm), i nā hoʻokolohua no ka mau aberrations chromosomal (cytogenetic i loko o vitro ma nā pūnaewele V79, i vivo ma ka hamster Kaina).

Ma kahi hoʻomohala ulu, a ma nā aʻo mua- a i ka postnatal i nā moʻo kāne a me nā wahine i nā kaila kāne male wahine i s / c inosis o ka ahinahina e like me 7 mau manawa i ʻōlelo ʻia ai ke ʻano neʻe no ka s / c ka hoʻokō i loko o nā kānaka, nā māmala a ka mea i manaʻo ʻia e ka hypoglycemia i hilinaʻi ʻia, me nā helu he nui nā hihia hōʻeha.

ʻŌpū a me ka lactation

Nā hopena teratogenic. Ua hana ʻia ka noiʻi ʻana me ka hoʻomau a me ka teratogenicity i nā kiʻī a me nā mea Himalaya konupena me ka hoʻomalu sc sc o ka insulin (insulin glargine a me nā insulin kanaka maʻamau). Hoʻokomo ʻia ʻo Insulin i nā kiore wahine ma mua o ka moe ʻana, i ka wā moe a me ka wā hapalua a i ka wā hapalua a hiki i ka 0.36 mg / kg / lā (e pili ana i 7 mau manawa e ʻoi aku ka nui o ka ʻōlelo hoʻomaka ʻana no ka s / c kaʻai ʻana i nā kāne) I ka mau kukala, ua hoʻokele ʻia ka insulin i ka wā organogenesis ma nā wahi o 0,072 mg / kg / lā (e pili ana i 2 mau manawa ʻoi aku ka nui ma mua o ka ʻōlelo no ka hoʻomaka ʻana no ka s / c kaʻai ʻana i nā kānaka). ʻAʻole i like ʻole nā ​​hopena o ka insulin glargine a me ka insulin maʻamau i kēia mau holoholona. ʻAʻohe mea pohō a me ka hoʻolālā ʻana o ka embryonic mua.

No ka poʻe maʻi me ka diabetes mellitus o mua a i ʻole gestational, he mea nui ka mālama ʻana i ka hoʻoponopono kūpono o nā kaʻina metabolic i loko o ka wā hāpai. Pono ka emi ʻana o ka insulin i ka trimester mua o ka hapaha a hoʻonui i ka wā i ka trimesters lua a me ke kolu. Ma hope koke o ka hānau ʻana, ke emi koke ka pono o ka insulin (hoʻonui ka nui o ka hypoglycemia). Ma lalo o kēia mau kūlana, pono ke nānā pono i ka glucose o ke koko.

Hoʻohana me ka akahele ma ka wā hāpai (ʻaʻole i hoʻopaʻa ʻia nā haʻawina loiloi i nā wahine hāpai.

Hana Hana FDA C.

Hoʻohana me ka mālama aka i ka wā o ka umauma (ʻaʻole i ʻike ʻia inā excreted i ka lihilima i loko o ka umauma waiū o nā wahine). I ka wahine lactating, pono paha ka inika dosis a me ka hoʻoponopono ʻana i ka meaʻai.

Loaʻa nā ʻaoʻao kino o ka glargine insulin

Hypoglycemia - ka hopena hiki ʻole o ka hopena ʻoniʻoni o ka insulin e hiki mai ke kūpaʻa inā he kiʻekiʻe loa ka nui o ka nui o ka insulin e hoʻohālikelike ʻia i ka pono o ia. ʻO ka hoʻoukaʻana o ka hypoglycemia koʻikoʻi, keu ka hoʻomau ʻana, hiki ke alakaʻi i ka hoʻopōʻino i ka ʻōnaehana. ʻO nā Episodes o ka lōʻihi a me ka koʻikoʻi hypoglycemia hiki ke hoʻoweliweli i nā ola o nā mea maʻi. Nā hōʻailona o ka adrenergic counter-regulation (hoʻōla o ka system sympathoadrenal i pane aku ai i ka hypoglycemia) hele mua i ka hana neuropsychiatric pili me ka hypoglycemia (twilight naʻauao a i kona nalowale, hōʻino i ka maʻi hoʻokalakupua). a ʻo ka mea nui, ʻo ka hoʻomaʻamaʻa ʻia, ʻo ia ka ʻike o ka adrenergic counter-regulate).

ʻO nā hanana ʻino mai nā maka. ʻO nā hoʻololi nui i ka hoʻoponopono ʻana i ka glucose i ke koko ke hiki i ka hōʻemi ʻana i ka ʻike pōkole ma muli o nā loli i ke kiko turgor a me ka huaʻōlelo o refractive o ka lens o ka maka. ʻO ka lōʻihi ka hana o ka kaila glucose ka mea e hōʻemi i ka uluʻana o ka hoʻomehana retinopathy diabetes. ʻO ka papa ʻaina Insulin, i hele pū ʻia e ka hopena o ke kūlohelohe o ka hoʻokahe o ke koko, hiki ke alakaʻi i ka wā pōʻino ʻole o ke ʻano o ka maʻi retinopathy diabetes. I ka poʻe maʻi me ka retinopathy proliferative, ināʻo ka poʻe ʻaʻole e loaʻa nei i ka mālama ʻana i ka photocoagulation, nā manawa o ka hypoglycemia koʻikoʻi hiki ke alakaʻi i ka hoʻomohala ʻana o ka ʻike transient.

Lipodystrophy. E like me kēlā me nā lāʻau ʻē aʻe o ka insulin, ka lipodystrophy a me ka lohi i ka wahi i loko o ka hoʻopili ʻana a me ka hoʻopili ʻana o ka insulin e ulu ai ma ka wahi i ʻike ʻia. I nā hoʻokolohua lapaʻau i ka wā o ka inanini insulin me nā lipodystrophy insulin glargine i nānā ʻia ma 1-2% o nā mea maʻi, aʻo ka lipoatrophy ka mea maʻamau. ʻO kahi hoʻololi hou o nā pūnaewele injection i loko o nā wahi kino i hōʻike ʻia no ka hoʻoponopono sc sc insulin e hiki ke kōkua i ka hōʻemi o ka nui o kēia hopena a i ʻole e pale ai i kona kūkulu.

Nā hopena kūloko ma ka wahi o ka hoʻokele a me nā hopena maʻi maʻi. I nā hoʻokolohua lapaʻau i ka wā o ka hana ʻana i ka insulin e hoʻohana ana i ka insulin, ka hopena glargine ma ka wahi i hiki ke nānā ʻia i ka 3-4% o nā mea maʻi. ʻO kēlā mau ʻano like e pili ana i ka ʻulaʻula, ke ʻeha, ka ʻeha, nā ʻūhā, ka lewa, a me ka mumū. ʻO ka hapa nui o nā hopena liʻiliʻi ma ka pūnaewele ʻo ka hoʻokele ʻana o ka insulin e hoʻonā ma mua o kekahi manawa mai nā lā liʻiliʻi a i kekahi mau pule. Allergic reaction of the type type hypersensitivity to insulin, he lahui. Kēia kūoʻina i ka insulin (me ka insulin glargine) a i ʻole nā ​​mea ukana e hōʻike e like me ka nui o ka ʻili o ka ʻili, angioedema, bronchospasm, hypotension a i ʻole ka pīhoihoi, a pēlā e hoʻoweliweli ai i ke ola o ka mea maʻi.

Nā ʻano hua ʻē aʻe. Hiki i ka hoʻohana ʻana o ka insulin ke hana i ka hoʻokumu ʻana o nā antibodies i loko. I ka wā o nā hoʻokolohua lapaʻau i nā hui o nā mea maʻi i mālama ʻia me ka insulin-isofan a me ka insulin glargine, ua nānā ʻia ka wehe ʻana o nā antibodies cross-kaomi ʻana me ka insulin kanaka me ka like like. I nā hihia pinepine, hiki i ke ʻano o nā antibodies i ka insulin e pono ai ka hoʻoponopono ʻana o ka dosage e hoʻopau i ka ulu ʻana e ulu ai i ka hyp- a i ka hyperglycemia. Kēia mea hiki i ka insulin ke hōʻeha i ka excretion o ka sodium a me ka hoʻomohala ʻana o ka edema, ʻoiai inā he hoʻomehana ʻia ka insulin e alakaʻi ai i kahi holomua ma mua o ka lawa ʻole o ka kaʻina hana metabolic.

Hoʻohui

Kūleʻa ʻole ka laila me ka hoʻonā o nā lāʻau ʻē aʻe. ʻAʻole pono ke kāwili ʻia ka ʻōkūkulu Insulin me nā hoʻomākaukau ʻē aʻe o ka inika (a i ʻole ʻia). Hoʻokomo i kekahi mau lāʻau lapaʻau i ka metabolism glucose, hiki iā ia ke koi i ka hoʻoponopono ʻana o ka insulin glargine. Ke hōʻike i hiki ke hoʻonui i ka hopena hypoglycemic o ka insulin a hoʻonui i ka predisposition i ka hoʻomohala ʻana o ka hypoglycemia i loko o nā ʻaihue hypoglycemic oral, inhibitor ACE, disopyramides, fibrates, fluoxetine, MAO inhibitors, pentoxifylline, propoxyphene, salicylates a me sulfonamide antimicrobials.ʻO nā lāʻau hiki ke hoʻonāwaliwali i ka hopena hypoglycemic insulin e like me ka glucocorticoids, danazole, diazoxide, diuretics, glucagon, isoniazid, estrogens, progestogens, somatotropin, sympathomimetics e like me epinephrine, salbutamol, terbutaline a me nā hormone thyroid, inhibitors, protease inhibitors. kapula.

Nā beta-blockers, clonidine, lithium salts, waiʻona - hiki iā lākou ke hoʻoikaika a hoʻonāwaliwali i ka hopena hypoglycemic o ka insulin. Hiki i Pentamidine ke kumu i ka hypoglycemia, ka mea i hoʻololi pinepine ʻia e ka hyperglycemia. Ma lalo o ka hopena o nā lāʻau lapaʻau sympatholytic e like me beta-blockers, clonidine, guanfacine a me ka reserpine, hōʻailona mau i ka adrenergic counter-regulation e hoʻemi ʻia a i ʻole ʻole.

Hoike ʻike

Aia kēia lāʻau lāʻau i ka pūʻulu o ka insulin. ʻO Lantus kona inoa kālepa. Hoʻohana ʻia kekahi mea hoʻomaʻamaʻa e mālama i ka mellitus maʻi diabetes-melelitus. Loaʻa ia ma ke ʻano he injection. ʻAʻohe kala o ka waiʻala a aneane pālahalaha ʻia.

ʻO ka Insulin Glargin kahi mea hoʻohālike o ka insulin kanaka i hana ʻia e nā kinikini ʻano. Hoʻohālikelike i ka hana lōʻihi. Kōkua ka lāʻau lapaʻau e hōʻemi i ka nui o ka glucose i ke koko o ka mea maʻi.

ʻO ka mea nui o ka waihona laina ʻo Glargin insulin.

Ma ke ʻano ʻo ia, ae komo i ka hoʻonā:

  • glycerol
  • huke klone
  • metacresol
  • hôkia kūmole
  • sodium hydroxide
  • wai.

ʻAe ʻia ka lāʻau lapaʻau e hoʻohana wale ʻia me ka ʻae ʻana o kahi loea a ma nā ʻano lāʻau i kauoha ʻia e ia, i mea e pale ai i nā hōʻeha.

ʻO nā waiwai Pharmacological

ʻO ka hopena nui o kēia lāʻau lapaʻau ka emi ʻana o ka glucose. Loaʻa kēia ma o ke hoʻokumu ʻana i kahi paʻa ma waena o ia a me nā mea hoʻokae insulin. Hōʻike ʻia kahi ʻano kumu like o ka hana e ka insulin o ke kanaka.

Hoʻonui ʻia ka metabolism Glucose e ka mana o ka lāʻau lapaʻau, ʻoiai e hoʻomaka ana nā ʻiʻo peripheral e hoʻopau nui aku.

Eia kekahi, ke pale aku nei ʻo Glargin i ka hana o nā glucose i loko o ka ate. Ma lalo o kona mana, wikiwiki ʻia ke kaʻina o ka hana o ka protein. ʻO ke kaʻina lipolysis, ma ke ʻano, e hoʻolohi ana i ka iho.

Ma hope o ka komo ʻana o ka hopena o ka lāʻau i loko o ke kino, e hoʻohālikelike ana, ʻano ʻia nā mikroprecipitate. Hoʻopili ʻia ka mea ola i loko o lākou, e hoʻokuʻu iki ʻia. Hāʻawi kēia i ka lōʻihi o ka lāʻau lapaʻau a me kona ʻano haʻalulu, me nā loli ʻole.

Hoʻomaka ka hana a Glargin ma hoʻokahi hola ma hope o ka ʻōlelo ʻana. E hoʻomau ana no kēia lā.

Nā hōʻailona, ​​kaʻina o ka hoʻohana ʻana, ka pākiha

No ka mālama pono, pono nā ʻōlelo o ka hoʻohana ʻana i ka huahana. ʻO nā lula o ka hoʻokae ʻana e wehewehe ʻia e ke kauka hele mai.

Ua kuhikuhi ʻia ka Insulin Glargin wale nō inā he kumu. He pono ke hoʻohana ʻia no ka hoʻohana ʻana i ka ʻano maʻi diabetes - ka pono kēia maʻi i ke kumu no kāna koho.

Akā naʻe, ʻaʻole pono kēia lāʻau lapaʻau i kēlā me kēia kanaka - pono ke ʻike ʻo ka loea i ka kiʻi lapaʻau o ka maʻi i kēlā me kēia hihia.

Ua kālele ʻia kona hoʻohana ʻana i ka lolo diabetes o ka ʻano mua a me ka lua. I ke ʻano o nā maʻi mua, hoʻohana ʻia ka lāʻau ma ke ʻano o ka lāʻau nui. Ma kekahi kūlana'ē aʻe, hiki ke kuhikuhi ʻia iā Glargin ma ke ʻano o ka monotherapy a i hui pū me nā lāʻau lapaʻau ʻē aʻe.

Hoʻopili ʻia nā Dosage ʻokoʻa. Hoʻopilikia ia ia e ke kaumaha a me kona makahiki, akā ʻo ka mea nui ka hiʻohiʻona o nā maʻi. I ka wā o ka mālamaʻana, mālama ʻia kahi hōʻike koko e hoʻomaopopo i ke ʻano o ka hana ʻana o ka lāʻau lapaʻau, a e hōʻemi ana a hoʻonui paha i ka maʻi i ka manawa.

Hoʻohana ʻia ka lāʻau lapaʻau i ke ʻano o nā injections, pono e hana i ka subcutaneously. ʻO ka pinepine o nā injections i hoʻokahi lā i ka lā. Wahi a nā ʻōlelo aʻo, e manaʻo ʻia e hana iā lākou ma kahi like like - kēia e hōʻoia i ka pono a me ka haʻalele ʻana o nā hopena maikaʻiʻole. Hoʻonohonoho ʻia nā inikini ma ka poʻohiwi, ka ʻūhā a i loko o ka kiko momona subcutaneous o ka ʻōpū. Mai haʻalele i nā hopena lono, nā wahi maʻamau no ka hoʻokele.

Aʻo wikiō ʻ Sylelo Syringe-pen ma ke keʻena ʻana o ka insulin.

Nā hopena ʻaoʻao a me ka overdose

ʻOiai ke kuhikuhi ʻana i ka lāʻau lapaʻau e kekahi kauka, ʻaʻole hiki nō iā ʻoe ke maopopo me ka loaʻa ʻole o kona hoʻohana ʻana. ʻOiai ke hahai ʻana i nā ʻōlelo kuhikuhi, loaʻa i nā lāʻau lapaʻau he hopena hiki ʻole ke noʻonoʻo ʻia e pili ana i nā ʻano o ke kino. No laila, ʻo nā hopena o ka hopena.

Ke hoʻohana ʻia ka lāʻau, hiki mai nā pilikia e like me:

  1. Hypoglycemia. Hōʻike kēia hanana me ka nui o ka insulin i ke kino. Hoʻohālikelike ʻia kona helehelena me kahi pona paʻa i koho ʻia a ka lāʻau lapaʻau, akā i kekahi manawa ke kumu o ke ʻano mai ke kino. ʻO ka hōʻino nui ʻia, he pōpilikia nui loa ia, no ka mea e pili ana i ka hana ʻana o ke kinipona. Me ka hypoglycemia koʻikoʻi a nele i ke kōkua, e make ai ka mea maʻi. Hōʻike kēia ʻano kūlike i nā hōʻailona e like me ka nalowale o ka ʻike, palpitations naʻau, nā ʻōpū, ka dizziness.
  2. Ka maʻi manu. ^ E Ha yM. Me ka hui ʻana o ka insulin, ʻike ʻino ʻia ka wikiwiki o ka nui o ka glucose, i hiki ke alakaʻi i ka retinopathy. Hiki paha ke nānā ʻia ka ʻike a ka mea maʻi, me ka maka ʻole.
  3. Lipodystrophy. ^ E Ha yM. Pēlā i kapa ʻia nā hōʻino ʻana i ka hana o ka assimilation o kahi lāʻau lapaʻau. Hiki ke pale i kēia kulekele me ke kōkua o ka hoʻololi mau ʻana i nā pūnaewele injection.
  4. Allergy. ^ E Ha yM. Inā hana ʻia nā hoʻokolohua kūpono no ka ʻike ʻana i ka lāʻau ma mua o ka hoʻohana ʻana iā Glargin, ua ʻike pinepine ʻia nā ʻano like ʻole a ʻaʻole i ʻokoʻa ka paʻakikī. ʻO nā hōʻike maʻalahi loa i kēia hihia: nā lehelehe ka ʻili, ʻulaʻula a me ka ʻeha a me ka ʻeha i ka wahi paʻa.

Inā loaʻa ʻoe i kēlā mau hiʻohiʻona, e pili ana i kā lākou ikaika, pono ʻoe e nīnau i ke kauka. I kekahi mau manawa, hiki iā ʻoe ke hoʻokuʻu iā lākou i ka hoʻololi ʻana i ka hopena o ka lāʻau. A i kekahi manawa makemake ʻia kahi loli lāʻau wikiwiki.

ʻO ka hoʻokō ʻana i ke kau ʻana i ke kauka he pale i nā hopena maikaʻi loa e pili ana me kahi overdose. Akā ʻaʻole i kōkua kēia i kekahi manawa. I ka hihia o ka overdose, hana pinepine ka hypoglycemia. Ke kāpae nei ia i ka hōʻemi o ka hopena. I kekahi manawa ke kāpae i ka hoʻouka ʻana ma o ka hoʻohana ʻana i nā hāmeʻa digestible. Me kahi hōʻeha koʻikoʻi, pono pono ke kōkua o ke kauka.

Ka ʻōlelo hoʻonohonoho a me ke kumu o ka hana

ʻO ke kumu nui o ka lāʻau lapaʻau ka insulin Glargin. He hiʻohiʻona hiʻona i loaʻa kēia e nā kaʻina hoʻololi. Ma ke kaʻina hana o kāna hana, ua hoʻololi ʻia nā mea nui 3. Hoʻololi ʻia ka waikawa amino Asparagine e Glycine i ke kaulahao A ua paʻa nā ʻelua Arginines i ke kaulahao B. ʻO ka hopena o kēia recombination kahi hopena maikaʻi loa no ka maʻi maʻi, ka hopena maikaʻi no nā liʻiliʻi he 24.

ʻO ka mea ikaika, hoʻohui ʻia me nā mea kōkua, loaʻa i ka hopena pono ma ke kino o ka mea maʻi. Me ka hoʻohana pono ʻana i ka insulin Glargin:

  • Hoʻopilikia i nā mea hoʻonāʻana i ka insulin e waiho ana i ka momona o ka subcutaneous a me ka ʻoi a me nā ʻiʻo. Mahalo i kēia, ua hoʻoulu ʻia kahi hopena e like me ka insulin kūlohelohe.
  • hoʻoikaika i nā kaʻina metabolic: nā hana hoʻoliʻi a me ka hoʻāla glucose.
  • Hoʻowalewale i ka uptake glucose ma o ka momona subcutaneous, māhina o ka io a me ka naʻau ʻihi.
  • Hoʻemi i ka hana o ka momona glucose i loko o ka ate.
  • Hoʻonui nā synthes i ke kō o ka protein nalowale.

Ke komo nei ka lāʻau lapaʻau i nā pale i ka lāʻau lapaʻau ma ke ʻano o ka hoʻonā: i nā pahu wai 10 ml a i ʻole 3 ml mau kaʻaʻai. Hoʻopilikia ia i hoʻokahi hola ma hope o ka hoʻokele ʻana.

ʻO ka lōʻihi loa e pili ana i ka hana he 29 mau hola.

Carcinogenicity a me ka hopena ma ka hiki ke hāpai i kahi keiki

Ma mua o ke kūʻai ʻia aku, ua hoʻāʻo ʻia ka lāʻau lapaʻau no ka carcinogenicity - ka hiki ʻana o kekahi mau mea e hoʻonui ai i ka hopena o ka huki a me nā ʻano ʻē aʻe. Ua hoʻolako ʻia ka nui o ka insulin e like me nā kiʻī a me nā meaole. Ua alakaʻi kēia iā:

  • ʻO ka make nui ma kēlā me kēia hui holoholona e hōʻike ana,
  • Hoʻokomo ʻia nā huki manuahi i nā wahine (ma ke kahua o ka injections),
  • ʻO ka hala ʻana o nā huakini i hoʻohemo ʻia i loko o nā pulela non-acidic.

Ua hōʻike ʻia nā hōʻike hōʻike i kahi palaʻawaʻawa nui i loaʻa i ka insulin dependence.

Ua hiki i ka hiki ke hānai a hānau i kahi hānau hānau.

Ke keu

Nā Hoʻomaka koʻikoʻi a me kekahi manawa lōʻihi i ka hypoglycemia, hoʻoweliweli i ka ola o ka mea maʻi.

Lāʻau: Hoʻomaʻamaʻa pinepine ʻia nā ʻōpū o ka hypoglycemia e ka hoʻolalelale ʻana me nā huina o nā huehue. Pono paha e hoʻololi i keʻano o ka ʻaiā, nā meaʻai a me ka hana kino. ʻO nā Episodes o ka hypoglycemia koʻikoʻi, i hele pū me ka coma, nā mea hoʻokūkū a i ʻole nā ​​pilikia neurological, e koi ana i ka hoʻoponopono intravenous a subcutaneous o ka glukagon, me ka puʻuwai komo intravenous o ka hopena dextrose paʻa. Pono ka lōʻihi o ka pale aku i ka paleʻana a me ke nānā ʻana i ka loea Hiki i ka hypoglycemia ke hoʻi hou ma hope o ka hoʻomaikaʻi ʻana o ka lapaʻau.

ʻLoe a me ke kākele

ʻO ka lāleʻa ʻo Glargin i loko o ka glargin insulin - kahi hana lōʻihi o ka insulin o ke kanaka. Pono ka lawelawe ʻana i ka lāʻau i ka manawa 1 i kēlā me kēia lā i ka manawa like.

Kahi ʻia ka paena o Glargin a me ka manawa o ka lā no kāna alakaʻi ʻana i koho ʻia e kekahi. I nā maʻi me ka maʻi type 2, hiki ke hoʻohana ʻia ʻo Glargin ma ke ʻano o ka monotherapy a me nā hui pū me nā maʻi ʻē aʻe hypoglycemic. Hōʻike ʻia ka hana o kēia lāʻau lapaʻau i loko o nā waihona (UNITS). Hoʻopili wale kēia mau kikowaena iā Glargin: ʻaʻole like kēia me nā pūʻulu i hoʻohana ʻia e haʻi i ka hana o nā inikua insulin.

Nā maʻi maʻi (ma lalo o 65 mau makahiki)

I ka poʻe maʻi mauʻelemakule, hiki i ka hana renal impaired ke alakaʻi i kahi hōʻemi iki i nā koi insulin.

ʻO ka maʻi me ka hana renal impaired

I ka poʻe maʻi me ka hana renal impaired, hiki ke hoʻemi i ka pono no ka insulin ma muli o ka emi ʻana o ka metabolism i loko o ka insulin.

Pono e lawelawe ʻia ʻo Glargin ma ka manawa like i ka manawa like 1 ka manawa i kēlā me kēia lā. Pono i ka mahana o ka inikini i kūpono ʻia me ka mahana o ka lumi.

ʻAʻohe ʻokoʻa ʻokoʻa ma ka insulin serum a me ka pae o ka glucose ma hope o ke kū ʻia ʻana o Glargine i ka momona o ka ʻōpū a me ka ʻōpū, ka poʻohiwi a i ʻole ka ʻūhā. I loko o kēlā me kēia wahi o ka hoʻokele lāʻau, pono e hoʻololi i ka pūnaewele injection i kēlā me kēia manawa.

Ke hōʻike nei, e ukali i nā ʻōlelo ʻōlelo:

1. ʻO ka hoʻonāʻana o ka wīwī Glargin e pono ke kala a me ka kala ʻole. Mai hoʻohana i ka hoʻonā ke nānā aku inā he mau kapuaʻi paha, mānoanoa, ʻiliʻu liʻiliʻi a i ʻole a ʻike i nā mea hao.

2. Ke hoʻohana nei i kahi kāpeka insulin, e hāhai i nā ʻōkuhi no ka hoʻohana ʻana me ka ʻenehana ʻo Beijing Gangan kūpono. Co. LTD., Kina.

3. Ma mua o ka hoʻokele subutaneus, mālama i ka pūnaewele inikua me kahi antiseptic. Hoʻomaʻamaʻa pinepine ʻia ka lākana i ka ʻōpū ma ka ʻōpū, ka poʻohiwi a me ka ʻūhā. Me kēlā me kēia inikua, pono e hoʻohuli i ka pae o ka injection.

4. Hoʻokumu i kahi ʻili o ka ʻili me kou mau manamana lima, e hoʻopili i ka pono nui i loko o ka wahi i kahaka ʻia a wehe i kou mau manamana lima. E kaomi malie i ka piston penika ʻoi ʻoi i ka manawa holoʻokoʻa o ka hoʻokō ʻana. He mau sekona ma hope o ka lawelawe ʻana o ka insulin, e hoʻoneʻe i ka pono a hoʻopaʻa i ka pākōkeke me kahi māhu ʻana no kekahi mau sekona. Mai hōʻino i ka pūnaewele injection e pale i nā pōʻino o ka momona a i ka leakage o ka lāʻau.

Ke hoʻololi ʻana mai ka mālama ʻana me nā lāʻau lapaʻau hypoglycemic ʻē aʻe iā Glargin

Ke hoʻololi nei i ka hoʻoponopono ʻana i nā lāʻau lapaʻau me nā insulins e hoʻohana ʻia ana i ka puʻukui insulin Glargin, pono ia e hoʻoponopono i ka laʻi o Glargin i kēlā lā i kēia lā, a pono nō hoʻi e hoʻoponopono i nā dosis o ka hoʻonaninui antidiabetic conclitant (hana i ka insulin wela, ka hana ʻana i ka lālani insulin mea pōkole, lāʻau lapaʻau antidiabetic ma mua).

Ke hoʻoneʻe nei i nā mea maʻi mai ke ʻano o ka hoʻokele ʻana o ka insulin o ke kanaka o ka lōʻihi o ka lōʻihi o ka hana i ʻelua mau lā i ka lā hoʻoponopono ʻana i ka insulin Glargin i hoʻokahi lā i ka lā pule mua o ka mālama ʻana, e hoʻemi ʻia ka pualua mua o ka ʻaina Glargin e 20-30% hoʻohālikelike ʻia i ka huina o kēlā me kēia lā maʻamau o ka insulin kanaka o ka lōʻihi o ka lōʻihi. I ka hihia o ka hoʻohana ʻana i nā kaila koko pono ʻole, pono ke hoʻoponopono ʻia e like me nā ʻōlelo a ke kauka.

I nā mea maʻi e loaʻa ana i nā kiʻekiʻe kiʻekiʻe o ka insulin kanaka lōʻihi, ma muli o ke alo o nā antibodies i ka insulin kanaka i ka wā e neʻe ai i Glargin, hiki i ka hoʻomaikaʻi ʻana i ka pane.

I ka wā o ka hoʻololi a me nā hebedoma mua o ka maʻi lapaʻau, pono e kāohi i ka pae o ka glucose i ke koko a hoʻoponopono pono i ka regimen dosage.

I ka mea pono o ka hoʻoponopono ʻana i ka metabolism a me ka hopena e piʻi aʻe ana i ka ʻike ʻana i ka insulin, pono hou ka hoʻoponopono ʻana i ka hoʻoponopono ʻia dosage. Pono paha ka hoʻoponopono ʻana o ka hana hoʻohālikelike, no ka laʻana, i ka wā e hoʻololi ai i ke kaumaha o ke kino, ke ʻano, ke ʻano o ka lā no ka lawelawe ʻana i ka lāʻau, a i nā mea ʻē aʻe i hāpai ʻia i ka predisposition hoʻonui i ka hoʻomohala ʻana o ka hyp- or hyperglycemia.

Loaʻa ka hopena

Holoiopia: Hiki i ka hypoglycemia ke hoʻopuka ʻana i ka ʻano o ka inehina o ka hewa, ke ʻano kiʻekiʻe o kekahi ʻano o ka insulin a me / a i ʻole kekahi mea i hōʻoia ʻole ʻia me ka hoʻōla.

Lipodystrophy: Inā ʻaʻole ʻoe e hoʻololi i ka wahi o ka hoʻokele o ka insulin, e ulu paha ka atrophy o ka momona subcutaneous a lipid hyperplasia paha.

Allergic hopena pili: Me ka hoʻomehana ʻana o ka insulin, hiki ke hōʻola ʻia nā kūloko kūloko ma ke ʻano o ka maʻi injection, e like me ka ʻulaʻula, ke ʻeha, ka hōʻeha, ka hives, ka ʻaʻa ʻana a me ka mumū. Kēnā iki ʻia kēia mau kūloko a neʻe me ka hoʻomau mau ʻana o ka lāʻau. Kūkulu ua hoʻonā ʻia nā maʻi kūlohelohe. Me kā lākou hoʻouluʻana, hiki i kahi weliweli i ke ola o ka mea maʻi e hele mai.

ʻO nā hanana ʻino mai nā kino o ka hihiʻo: ʻO kahi loli nui o ka hoʻoponopono o ka glucose i loko o ke koko e hiki ai i ka hōʻemi pōkole i ka ʻike.

Ke hoʻonui nei i ka kaohi o ke koko me ka hoʻonui ʻana i ka inika insulin e hōʻeha i kahi wā pōkole i ka papa o ka retinopathy maʻi. Me ka hoʻomohala ʻana o ka hypoglycemia, hiki mai ke lilo o ka pōkole pōkole o ka ʻike i ka mea maʻi i ka retinopathy proliferative (ʻoi aku paha i nā mea maʻi ʻaʻole e loaʻa ka mālama coagulation laser). ʻO ka hana lōʻihi i ka pae o ka glucose koko e hōʻemi i ka hopena o ka hoʻomohalaʻana i ka retinopathy diabetes.

Nā manaʻo ʻē aʻe: Ke hoʻohana nei i ka insulin, ke nānā ʻia i ke ʻano o nā antibodies e hiki ke nānā. I ka mālamaʻana i ka insulin me ka lōʻihi a me ka insulin Glargin, ua nānā ʻia ka hoʻokumu ʻana o nā antibodies me ka hoʻokaʻawale ʻana me ke kanaka a me ka insulin Glargin me ka ʻike like ʻole. I nā hihia pinepine, pono paha ke ʻano o nā antibodies e hana i ka insulin e hoʻoponopono i ka hopena o ka insulin e mālama i ka pae o ka glucose i koi ʻia o ke koko.

I nā hihia pilikia, ʻo insulin, me ka hoʻonui ʻana i ka therapy insulin, e hiki ai i ka hoʻomehana o ka sodium a me ka hoʻokumu ʻana o ka edema.

Nā hiʻohiʻona noi

Hoʻohana i nā keiki

Pono e loiloi ʻia ka palekana a me ka hoʻohana ʻana o Glargin insulin i nā keiki me ka maʻi diabetes me ka hoʻohana pono.

Hoʻohana ma ka pākeke

Ka mea pono no ka insulin i nā poʻe maʻi maʻi me ka maʻi diabetes i hiki ke hoʻemi ʻia i mua o ka hiki ʻole o nā renal.

Hōʻike ʻia i ka wā hāpai a me ka lactation

ʻO ka wahine e hāpai ana i kahi keiki, hāʻawi ʻia ka lāʻau lapaʻau ma hope o ka kūkā ʻana ma mua. Ua hōʻike ʻia ka lāʻau lapaʻau i nā maʻi i loaʻa ka ʻoi aku ka pono o ka makuahine ma mua o ka hopena i ka maʻi wahine. Inā he wahine hapai ka maʻi maʻi gestational, ua ʻōlelo ʻia e hoʻomau i ka nānā ʻana i nā kaʻina metabolic.

I ka 2 a me 3 o ka hapēkē o ka wā hapai, pono ka hoʻonui ʻana no ka insulin. Ma hope o ka hānau keiki ʻana, make nui ka pono o ka lāʻau lapaʻau.

I kēlā me kēia mahina o ka hāpai ʻana, pono ʻoe e makaʻala i ke kahe o ke koko a mālama pono i kona pae.

Hoʻohui hou aʻe nā lāʻau lapaʻau

Hoʻokahi helu o nā lāʻau lapaʻau e hoʻopilikia kino i ka metabolism. I kēia mau hihia, pono e loli ke ʻano o ka insulin. ʻO nā palaka e hōʻemi nui i ka honi i komo:

  • ʻO ACE a me MAO inhibitors,
  • Nā Huapaʻi,
  • ʻO nā hui salicylates a me nā sulfanide e kūʻē i nā mikrobes
  • Fluoxetine,
  • Nā pānaʻi like ʻole.


Hiki i kekahi lāʻau lapaʻau ke hōʻemi i ka hopena hypoglycemic o ka hormone: glucocorticosteroids, diuretics, danazol, glucagon, isoniazid, diazoxide, estrogens, gestagens, etc. a me nā papa helu piha o nā lāʻau lapaʻau ʻole, ʻike ʻia nā ʻōlelo aʻo.

Hypoglycemia

ʻO kēia kahi kulekele i hoʻoiliʻia i ke kōʻai koko koko (liʻiliʻi loa ma ka 3.3 mmol / l). Aia ia i nā hihia i lawelawe ʻia ai ka maʻi he nui o ka insulin i ka mea maʻi, nui loa i kona pono. Inā paʻakikī ka hypoglycemia a hele i ka manawa, ua hoʻoweliweli ʻo ia i ke ola o kekahi kanaka. Hoʻouka ka hana ʻino i ka ʻōnaehana hoʻonāukiuki. Maikaʻi ka makaʻala o ke kanaka, a paʻakikī ke paʻakikī i ka maʻi.

I nā kūlana holomua, nalowale ka ʻike ʻana o ke kanaka. Me ka hypoglycemia maʻalahi, haʻalulu nā lima o kahi kanaka, makemake mau ʻo ia e ʻai, e ʻūhā maʻalahi a ʻeha ʻia i kahi puʻuwai wikiwiki. Ua hoʻonui hou kekahi mau maʻi.

Allergic hopena pili

ʻO kēia nā mea kumu lāʻau kūloko: urticaria, nā palupalu, ʻulaʻula a me ka ʻeha, ʻeha ma ka wahi i hōʻea ʻia. Hoʻokumu ka hypersensitivity i ka insulin: e hoʻoponopono ʻia ai ka ʻili o ka ʻili (kokoke i ke ʻano ʻili āpau), bronchospasm, angioedema, pīhoihoi, a hypertension arterial paha. Kūkulu koke kēlā mau ulu ʻana a hoʻoweliweli i ke ola o ka mea maʻi.

I nā hihia pohō, ʻo ka hoʻomaka ʻana o ka hormone e hāʻawi i nā hopena hou - ka hoʻomake ʻia o ka sodium, ka hoʻokumu ʻana o ka edema a me ka hoʻokumu ʻana o ke ʻano kūlohelohe o ka lawelawe ʻana o ka insulin. I kēia mau hihia, pono e hoʻoponopono ʻia ke ʻano o ka lāʻau lapaʻau.

I nā hihia e piʻi aʻe ka hopena o ka hypoglycemia

Inā ʻoe e hahai i ka hana i kuhikuhi ʻia, e kiaʻi pinepine i nā pae koko koko a ʻai pono, ʻae ʻia ka hopena o ka hypoglycemia. Inā he mau kumu hou, e hoʻololi i ka palena.

Nā kumu e alakaʻi i ka hoʻoemi o ka glucose i nā:

  • Hypersensitivity ma insulin,
  • Ka hoʻololi o ka wahi i hōʻike ʻia ai ka lāʻau.
  • ʻO nā maʻi e pili ana i ka maʻi pākuhi (ke nānā ʻana) a me ka luaʻi, hoʻopiʻi ʻia i ke kaʻina o ka maʻi maʻi,
  • Hoʻololi kūlohelohe kino no ke kino o ka mea maʻi,
  • Ka inu maikaʻi ʻana i ka waiʻona
  • Haki ke meaʻai a me ke hoʻohana ʻana i nā meaʻai i pāpā ʻia,
  • ʻO kou hana hoʻoili uila
  • Hoʻohui maikaʻi me nā lāʻau hiki ʻole ke kūlike.

Me nā maʻi a me nā maʻi, e ʻike ʻia ka ʻike o ka kahe o ke koko.

Hāʻawi i ke koko a me ka urine i kahi hōʻike nui. Inā kūpono, e hoʻoponopono i ke ʻano o ka insulin (maʻa mau no ka maʻi type 1).

Insulin Glargin: nā ʻōlelo aʻoaʻo no ka hoʻohana ʻana

Hoʻohana maikaʻi ʻia ka huahana i ke kino ma ke ʻōpū o ka ʻōpū, nā ʻūhā a me nā poʻohiwi. Hoʻohana ʻia ka lāʻau analogue i ka manawa 1 i kēlā me kēia manawa i kahi manawa kikoʻī. Nā pūnaewele papa maʻi e pale aku i nā sila a me nā hopena maikaʻi ʻole ʻē aʻe. Hoʻopau paʻa loa ia e hoʻokomo i ka lāʻau i loko o ka vein.

Inoa inoa, kūʻai, mālama i nā kūlana

Loaʻa ka lāʻau lapaʻau ma lalo o nā inoa kālepa inoa nei:

  • Lantus - 3700 mau rubles,
  • Lantus SoloStar - 3500 mau rubles,
  • Insulin Glargin - 3535 mau rubles.

E mālama i loko o ka friji i kahi mahana ma 2 a 8 tikelika. Ma hope o ka wehe ʻana, kūʻai i kahi wahi pouli a i waho ʻole o ka hiki o nā keiki, i ke ʻano o 25 a kūkaʻi (ʻaʻole i loko o ka friji).

Insulin Glargin: kūlike

Inā kūpono ʻole ke kumukūʻai o ka lālani Insulin glargine iā ʻoe a i ʻole he nui ʻole nā ​​hopena kūpono ʻole e ulu mai loko mai o kona hāpai ʻana, e kūleʻa i ka lāʻau lapaʻau me kekahi o nā mea hoʻohālike ma lalo nei:

  • ʻO Humalog (Lizpro) kahi lāʻau lapaʻau e like me ka insulin kūlohelohe. Hoʻokomo koke ʻia ka Humalog i ke kahe koko. Inā hoʻomau ʻoe i ka lāʻau lapaʻau i ka manawa i kuhikuhi ʻia o ka lā a i loko o ka hopena like, e kau hou ʻia ʻo Humalog e 2 mau manawa wikiwiki a e piʻi aʻe nā pae i makemake ʻia i 2 mau hola. Hoʻohana ʻia ka mea hana a 12 mau hola. ʻO ke kumu kūʻai o ke Humalogue mai 1600 mau rubles.
  • ʻO ka Aspart (Novorapid Penfill) kahi lāʻau lapaʻau e kāwili ana i ka pane a ka insulin i ka kō ʻana o ka meaʻai. Hana ia i ka nawaliwali loa a pōkole, maʻalahi ia e hoʻokele i ka pae o ka glucose i loko o ke koko. ʻO ke kumukūʻai o ka huahana mai 1800 rubles.
  • ʻO Glulisin (Apidra) ka mea hoʻohana hoʻomāinoʻolima ʻoi aku ka insulin. Ma o nā huahana pharmacological ʻaʻole ia i ʻokoʻa i ka Humalog, a me nā hana metabola - mai nā kūlohelohe kūloe i hana ʻia e ke kino kanaka. U kumukūʻai - 1908 mau rubles.


Ke koho nei i ka lāʻau kūpono, e nānā i ke ʻano o ka maʻi maʻi, nā maʻi kuʻi a me nā ʻano o ke kino o ke kino.

Waiho I Kou ManaʻO HoʻOpuka