O Cauliflower e hele mai i nā wahi o ka Mediterranean. Ua lawe ʻia mua ʻia ʻo ia mai ʻEulopa ʻEulopa i ka makahiki XVII .. Akā, aloha mākou iā ia ma kahi o keʻokeʻo maʻamau, a hāʻawi i kāna mau kuleana lua. Ma kahi hoʻohālikelike, e ʻōlelo, mai ʻEulopa. Loaʻa kahi cauliflower i kahi meaʻaiʻaiʻai, maikaʻi i kēlā me kēia makahiki a aloha wale ʻia. He nui aku ka lihi loa ma mua o ke kaila maʻamau, a no laila e maʻalahi maʻalahi.

ʻO Cauliflower kahi kumulāʻau makahiki a i ʻole hoʻi e hoʻoilo i ka hoʻoilo. Hoʻopili ka ʻōnaehana kumu, kokoke i ka ʻili o ka lepo. He cylindrical ke kūpaʻa, 15-70 cm kiʻekiʻe, me nā lau i hōʻike ʻia a i ʻole a i ʻole a i ʻole a piʻi i luna, ʻano pinepine ka lihi. Waiho i ka sessile holoʻokoʻa i ka lyre-pinnately hoʻokaʻawale, me nā petioles e loaʻa ana i 5-40 cm ka lōʻihi. Ke kala nei mai ka mālamalama a i ke aniani-uliuli a emi iki ka ʻiliʻili me ka pigmentation anthocyanin ikaika. ʻO nā lau o luna he liʻiliʻi, pōkole pokole a me ka laulā ākea, me kahi ʻaoʻao ākea a i ʻole lanceolate a elongated-triangular, dentate. Kūpiki nā pua lepo, mai ka pōkole (3 cm) a lōʻihi (ma luna o 15 cm). Keliʻi ka pua i ka liʻiliʻi mai 1.2-2.0 cm. Ke keʻokeʻo nā ʻōuli o nā petals, ʻulaʻula a me ka melemele, ke kāʻei ʻia i ko lākou helehelena a palupalu vesicular paha.

ʻO kahi hua he pod-seeded pod. ʻO nā ʻōpiki he pōkole a lōʻihi ka lōʻihi (6.0-8.5 cm), ka hapanui o cylindrical, haʻalulu liʻiliʻi-cylindrical, umeke me ka ihu pōkole.

ʻO nā waiwai e hoʻohana ai i ka cauliflower

ʻO ka pollen kale ka mea paʻakai mineral, nā protein, nā mea hoʻoneʻe.

Ka waiwai nui o nā protein cauliflower i nā momona amino nui (arginine, lysine). I loko o kēia kolamu kahi liʻiliʻi cellulose, kahi e hoʻomaikaʻi ai i kona ʻano leʻaleʻa, me ka maʻalahi o ka eli ʻia e ke kino. ʻO ka hapanui o nā mea kūlohelohe o ka cauliflower e maʻalahi me ka hoʻoneʻe ʻia o ka protein digestible, ma muli o ka mea cauliflower e ʻike ʻia e ko mākou kino ma mua o nā ʻano kīlī.

Loaʻa ka huaʻai nui i ka nui o nā huaora C, B1, B6, B2, PP, A, N. ʻO nā poʻo o ka kāpeti ka nui o ka potassium, calcium, sodium, phosphorus, iron, magnesium. Ka waiwai nui o Cauliflower i ka pectin, malic a me nā citric acid, folic a me pantothenic acid.

No ka mea, ʻo ka hao i loko o ia mau manawa 2 i ʻoi aku i nā pīni iʻa, i nā pepa, ka lettu, a me 3 mau manawa i ʻoi aku i ka zucchini a me nā hua manu, a me ka ascorbic acid, 2-3 mau manawa ma mua o loko o ka keʻokeʻo keʻokeʻo

Ma muli o kona hoʻolālā, lawe ʻia ka cauliflower i ke kino i ʻoi aku ma mua o nā ʻano like ʻole o ka kāpeti, a no laila mea maikaʻi loa ke ʻano o ka meaʻai no ka maʻi gastrointestinal, ʻaʻole hoʻi e haʻi ʻia i ka lāʻai i kēlā me kēia lā.

Hiki ke noʻonoʻo ʻia ka Cauliflower i ka mea paʻa no ka maʻi biotin ma waena o nā meaʻai i loaʻa i ka meaʻai maʻamau. Hoʻokomo ʻo Biotin a i ʻole vitamini H i nā ʻōnaehana kumu o ka ʻili, ke pale ʻia i ka nānā ʻana o kahi maʻi kūikawā o nā kinipuni o ke kino - seborrhea. Hoʻohui pinepine ʻia nā maka a me nā huahana mālama lauoho.

Mahalo i ke ʻano cellular maikaʻi, ʻo ka cauliflower e hoʻopili ʻia e ke kino e ʻoi aku ma mua o nā ʻano ʻē aʻe o ka ʻala. He mau haʻahaʻa haʻahaʻa ia ma mua o ka nui keʻokeʻo, no laila e maʻalahi ia i ʻeli a hōʻemi ʻia i ka mucosa gastric. He mea waiwai nui ia no nā maʻi gastrointestinal a ma ka meaʻai o nā pēpē.

Me ka hoʻokaʻawale ʻana o nā hana secretory o ka ʻōpū, ua hoʻolako ʻia nā kīʻaha mai ka pipi cauliflower no ka hoʻohana ʻana. I kahi hihia o ka ulia peptic o ka ʻōpū a i ʻole duodenum, cauliflower ua ʻae ʻia a ua pāpā ʻia ka ʻōpala keʻokeʻo. No nā maʻi o ka pēpē a me ka pana ʻana mai nā mea kanu, ʻo ia wale nō ka mea e hoʻonui ai i ka hoʻokaʻawale o ka bile a hoʻolaha i ka neʻe ʻana i ka neʻe maʻamau. Hoʻopili kekahi o ka cauliflower.

ʻO ka ʻai lima cauliflower e hōʻemi pinepine i ka hopena o ka uluʻana i ka maʻi umauma o ka wahine a me nā maʻi prostate i nā kāne. ʻO nā cauliflower kekahi a me nā ʻano ʻē aʻe o ka ʻōpō he pale i ka pale ʻana i ka maʻi maʻi.

Hāʻawi ʻia ka wai Cauliflower no ka gastritis, ka maʻi diabetes, bronchitis, hana aʻeha o ka naʻau, a me nā maʻi o ka ate.

ʻO nā waiwai o ka cauliflower

ʻAʻole ʻōlelo ʻia ʻo Cauliflower e hoʻohui i loko o ka papaʻai no nā mea i loaʻa i ka nui o ka acidity o ka ʻōpū, nā ʻōpū, ka enterocolitis a me nā ʻōpū o ka peʻe. Inā ʻoe e hoʻohana i kēia kāpena no kēlā mau maʻi, a laila e piʻi nui ka ʻeha, hoʻonāukiuki i ka mucosa gastric a me ka huhū o ka ʻōpū hoʻi.

Maiʻai i kēia huahana e like me ka meaʻai no kēlā poʻe i kēia manawa i hana ʻia ma ke ʻōpū o ka ʻōpū a i ʻole ʻōpū paha.

Pono e makaʻala nui e pili ana i kēia kāpena i nā poʻe i loaʻa i nā maʻi o ke keiki, ke koko kiʻekiʻe. No ka mea maʻi me ka gout, hiki i ka cauliflower ke hōʻino, no ka mea, ʻo ka hoʻomaʻemaʻe nā ʻāpana o ia mea, a inā hoʻomaka lākou e kahe a hōʻiliʻili pinepine i nā mea nui i loko o ke kino, e piʻi nui ke kaila o ka uric acid. ʻO ia, ma ke ʻano e hiki ai i kahi hōʻeha o ka maʻi.

Pono e ʻike i nā poʻe e pili i kā lākou kūloko i kekahi mau meaʻai e makaʻala e pili i ka ʻai ʻana i kēia lāʻau.

Hoʻomaopopo nā kauka i nā hopena maikaʻiʻole o kēia laila ma ka kelepaʻo thyroid. ʻO nā huahana āpau i ka ʻohana broccoli hiki ke hoʻolilo i ka hoʻomohala ʻana ma ka goiter.

Aloha i nā kīʻaha maʻalahi a me nā mea leʻaleʻa? E hoʻāʻo i ka cauliflower i hoʻomoʻa ʻia me ke kōneka a me ke kāleka!

KAOMAKA MAUI

ʻO kaʻu kolamu, hoʻokaʻawale mākou i nā mōkē nui a i loko o ka mea hoʻolohi lohi ma ka ʻano Steam a i ʻole Stew, hoʻomaʻa ʻia mākou a hiki i ka mākaukau.

E ʻokiʻoki i nā hua manu, hoʻohui i ka paupena palaoa, ka paʻakai, ka mōʻī, kefir iā lākou. E kāwili maikaʻi a hiki i kahi ʻano homogeneous i hoʻokumu ʻia, e like me ka palaoa pancake.

E hoʻohui i nā mea ʻala ʻono i kāwili ʻia a kāwili.

Hoʻokiʻoki ʻia ka kāpeti i hoʻomoʻa ʻia i loko o nā inflorescences liʻiliʻi a hui pū me ka ʻano o ka hua a me nā mea kanu. Hoʻopiha ʻia ka hua hopena i ka piko o nā kukuna silicone. E hoʻokomo i nā paʻi i loko o ka pā o ka multicooker, uhi me ka uhi a hoʻolapalapa no 30 mau minuke i ka hana Baking.

Kīpī i ka kāpeti me kahi lāʻau lāʻau a i ʻole kahi palao i kekahi mau wahi. Inā ʻaʻole hoʻokuʻu ʻia ka wai, a laila mākaukau ia.

E waiho i nā panea ma lalo o ka uhi no ka mau minuke he 10. I ka hoʻomoʻo ʻana i kahi liʻiliʻi iki, e hoʻololi i nā pihi a kau i nā mea i loko o ka pāʻai e like me kahi kuki liʻiliʻi.

Nā Kūpepa Lipi

Āpio - 3pcs
Mayonnaise - 3 mau punetēna
Lemon wai - 1 punetēne (no ka waiʻa)
Lemon wai - 1/5 tsp no ke "ʻao"

Laurel. kulu - 2 pcs
ʻŌpala ʻōpala ʻeleʻele - 5 pcs.
ʻO ka paʻakai e hoʻāʻo

Hoʻopili i ka koleki maloʻo, inā he mau hou, a laila e hoʻokaʻawale i nā inflorescences.

Kohuʻo 1 lita o ka wai, hoʻohui i ka pepa, laurel. lau, paʻakai, ka wai lemon a kuke i ka cauliflower no 4 mau minuke! ('Aʻole hiki ke hele) Overturn ma kahi aliʻi.

Nā Aliʻi: hoʻokaʻawale mākou i nā yolks mai nā kahe. Hoʻohui i nā yolks me ka mayonnaise.
Kuhi i nā protein i kahi pou o ka paʻakai me kahi mea hoʻomohala ma ka wikiwiki kiʻekiʻe no 5 mau minuke. E hoʻohui i ka wai lemon a e hoʻolapalapa no 2 mau minuke (a hiki i ke kau ʻana)

E hoʻokili maikaʻi i nā mea āpau.

E hoʻomoʻa i ka umu i ka 180 ". Kila ʻia i ka ʻōpala i loko o ka" ʻātoʻa "a pālahalaha ʻia i ka ʻaoʻao kīwī i uhi ʻia me ka ʻūhā (ʻaʻole i hoʻomoʻa ʻia me ka aila) E hoʻomo i ka mau minuke 12 (a hiki i ke kaila gula)

P.S. Mai haʻalele i ka umu i ka manawa koke, inā ʻole e hāʻule ia ma muli o kahi loli nui i ke ana wela. Eʻoi aku ka maikaʻi o ka wehe ʻana i ka puka umu no kahi mau minuke 2 a laila wehe ia.

Pāʻai nui a i ʻole ʻaoʻao ʻaoʻao no ka papa nui

Limea

Holoi i ka kāpeti, hoʻohemo iā ia i loko o ka waihona wai nunui a kuke i loko o ka Extinguishing mode a i ʻole ma ka ʻano Steam kokoke a hiki i ka mākaukau.

Holoi i nā greens, maloʻo a hoʻomoʻi maikaʻi. Kōmaʻomaʻo.

E wāwahi i ka huaʻai i loko o kahi kīʻaha, hoʻohui i ke kō, kefir, kahi ʻākala o ka paʻakai, ke keʻokeʻo maloʻo a i ʻole nā ​​mea ʻala ʻē aʻe, ʻo ka pauku palaoa.

Kāwili maikaʻi me kahi puna. Pono he hui ia, e like me kahi palaoa pancake.

E hoʻohui i nā greens iā ia a kāwili.

Disassemble i ka cauliflower cooled i loko o nā hale liʻiliʻi loa.

E ninini me ka hua hopena a kāwili maikaʻi i ka lima. Lawe i nā hua silicone a hoʻopiha iā lākou me ka hua i hoʻopiha ʻia a kokoke i ka ʻaoʻao.

E hoʻonoho i nā kukuna ma lalo o ka panoa multicooker, pani i ka uhi a waiho i loko o ka mode Baking no 30 mau minuke.

Ma hope o ka manawa, e nānā i ka mākaukau me kahi lāʻau, ʻaʻole hoʻokuʻu ʻia ka wai. E waiho i nā pōmaika ma lalo o ka uhi no ka mau minuke 10 ma hope o ka pau ʻana o ke ʻano, a hoʻolilo iā lākou i luna i ka pā, a me ka pīhoihoi mai loko mai o nā pū.

Waiho I Kou ManaʻO HoʻOpuka