Augmentin® (Augmentin®)

ʻO Augmentin kahi lāʻau lapaʻau paʻakikī mai ka hui o nā antibiotics me ka laulā ākea o nā hopena, e loaʻa ana i ka amoxicillin a me ka clavulanic acid.

ʻO ka papa hana nui o nā papa he amoxicillin, nona nā antibiotics me ka laulā ākea o ka hoʻolaha ʻana i ka puka semisynthetic, ka mea e hōʻike ai i ka hana therapeutic kiʻekiʻe e kū'ē i ka hapa nui o ka micro-positive a me ka gram-negatif microorganisms. Ua luku ʻia ʻo Amoxicillin e nā beta-lactamases, no laila, ʻaʻole ka hopena i kahi lāʻau lapaʻau e pili ana i kēia mea ikaika no ka luku ʻana i nā microorganism pathogenic e hana ana i ka beta-lactamases.

ʻO Clavulanic acid, kahi o nā papa o kēia lāʻau lapaʻau, kahi pūpū beta-lactam e hiki ke luku a ʻoki paha i ka hana o nā beta-lactamases a me nā huina ʻē aʻe i hana ʻia e nā microorganisms pathogenic, a ma ia mea e hōʻike ai i ke kū'ē i ka hui penicillin o nā lāʻau lapaʻau a me ka cephalosporins.

Mālama ka clavulanic acid i loko o ka papa i ka amoxicillin mai i ka luku kino ʻana o nā beta-lactamases i hoʻoulu ʻia e nā microorganisms, a ma ia mea i hāʻawi ʻia i ka hoʻonui ʻia ʻana o nā ʻano antibacterial o ka lāʻau. Mahalo i kēia ʻāpana, hiki i ka Augmentin ke hopena i nā pōʻino e pili ana i nā microorganism pathogen i kūʻokoʻa i ka hui penicillin o nā lāʻau lapaʻau a me nā cephalosporins.

He aha nā microorganisms i hoʻopilikia ʻia e kēia lāʻau lapaʻau?

Hoʻomaʻamaʻa ka papa ʻaina Augmentin i ke kūpaʻa a me ka gram-negatif aerobic a me anaerobic pathogens, me nā mea ikaika a nā lāʻau lapaʻau i ka hopena hōʻino ma luna o kekahi mau mea kumu hoʻopiʻi o nā maʻi koʻikoʻi.

Ke hōʻike nei ka lāʻau lapaʻau i ka hana ākea e pili ana i ka chlamydia, pale treponema (ke kumu kumu kumu o ka syphilis), nā maʻi i hoʻomohala i ka hoʻomohala ʻana i ka leptospirosis, colic Escherichia, staphylococci, streptococci, Klebsiella, listeria, bacilli, clostridia, brucellarlamellella, vagina, me nā mea ʻē aʻe. nā mea ʻaanaka.

Hoʻopuka kekahi o kēia mau mea maʻi i ka beta-lactamases, kahi e alakaʻi ai i ke kū'ē o kēia mau pathogens i nā mea ikaika o ka lāʻau.

ʻO nā waiwai Pharmacological

ʻO nā papa o Augmentin kahi lāʻau lapaʻau lōʻihi (lōʻihi-hana), kahi ʻokoʻa i nā mea ʻē aʻe e pili ana i ka amoxicillin. Ma muli o kēia, hiki ke hoʻohana ʻia ka lāʻau lapaʻau e hoʻopau i nā pathogens pneumonia i kūʻokoʻa i nā penicillins.

Ma hope o ka nānā ʻana, ua hoʻoulu ʻia nā mea ikaika o augmentin - amoxicillin a me ka acid clavulanic, hoʻohemo koke ʻia a hoʻopā ʻia ma ka ʻōpū o ka gastrointestinal. Hōʻike ʻia ka hopena therapeutic kiʻekiʻe loa i ka lāʻau inā lawe ka mea maʻi i ka paila ma mua o ka papaʻaina. Ka hoʻokaʻawale pinepine ʻana i nā mea hana o ka lāʻau i ka ʻōpū o nā kikowaena kūwaho a me nā ʻōnaehana - ka puʻuwai o ka umauma, ka ʻōpū o ka ʻōpū, nā ʻili, a komo i loko o ka bile, ka mea i loaʻa i ka huʻu, ka hoʻoiho purulent, interstitial a me intraarticular fluid.

E like me ka hapa nui o ka penicillins, hiki i ka amoxicillin ke hele i loko o ka waiū umauma. Wahi a ka noiʻi olakino, ua hōʻike pū ʻia nā ʻimi clavulanic acid i ka umauma umauma. ʻO kēia lāʻau lapaʻau, ma ke ʻano he kānāwai, ʻaʻole i hoʻokaʻawale ʻia no ka mālama ʻana i nā wahine lactating no ka nui o ka hōʻemi o ka hōʻiliʻili o nā ʻano hana ikaika o Augmentin i loko o ke ake o ka pēpē, e komo ana i kona kino me ka waiū umauma.

Ua kau ʻia nō hoʻi ʻo Augmentin i nā hana noiʻi o nā holoholona, ​​i ka manawa i ʻike ʻia ai ka maʻalahi o ka acid clavulanic a me ka amoxicillin komo i ka pili o ka placental i loko o ka ʻōpū, akā naʻe, ʻaʻole i hōʻike nā noiʻi i nā hopena mutagenic a i ʻole a luku paha i kēia mau lāʻau ma ke kōpio.

Hoʻomaka ʻia ʻo Amoxicillin mai ke kino o ka mea maʻi ma o ke aka, a me ka acid clavulanic ma o ka pūhaka paʻakikī a me nā hana extrarenal. Ma kahi o 1/10 o ka hua mua o ka amoxicillin e hoʻopili ʻia i loko o ka pāʻai, aʻo ka loea clavulanic e hoʻomākaʻa ana i nā kaʻina metabola a ua hoʻoneʻe ʻia a ma kahi kuʻi a me ka urine.

I ka manawa i kauoha ʻia ai ʻo Augmentin?

ʻO nā hōʻailona nui no ka koho ʻana o nā papa Augmentin i:

  • nā maʻi o ka ʻōpū hanu o luna a me ka nasopharynx o ka maʻi a me ka huʻi mai nā maʻi - sinusitis, ka hōʻeha ʻana o ka pepeiao waena, ka huhū o nā tonsils pharyngeal, pharyngitis, bronchitis i kumu o nā microorganisms pathogenic (streptococci, staphylococci) i pili i nā ʻāpana o ka lāʻau,
  • Hōʻeha a me nā maʻi a me nā maʻi o ka ʻōpū o ka ʻōpū o ke kaʻahele - e kaʻi mau ana i ka maʻi bronchitis, bronchopneumonia, nā maʻi maʻi o ka ʻōpū o ka pūpū,
  • Nā maʻi lēpaʻi o ka ʻōnaehana genitourinary i hoʻokumu ʻia e nā ʻano o ka ʻohana bacterium Enterobacteria coli Escherichia, staphylococcus saprophyticus, enterococci, gonococci - nā hana maʻi o ka pālaʻi, nā hana a me nā kaʻina maʻi o ka ureter, nā mālamā o ke kiko renal (interstitial nephritis, pyelonephritis, gonococci)
  • Nā maʻi ʻeha o ka ʻili - pyoderma, ʻūwili, nā caruncle a me nā ʻōiwi ʻē aʻe,
  • Nā hana hōʻeha a me nā iwi a me nā iwi - osteomyelitis i alakaʻi ʻia e ka ʻohana staphylococcus,
  • ʻO nā hoʻopiʻi ma hope o ka hānau ʻana a i ʻole hōʻino ʻia o ka endometritis, salpingoophoritis, a me nā maʻi ʻē aʻe o ka ʻōpiopio o ka wahine, ma muli o ke komo ʻana o nā pathogens pathogen i loko o ke kino. ʻO nā manawa pinepine, hiki i nā maʻi maʻi o ka ʻōpū a me kona mau mea e ulu ai nā hopena o ka hoʻopiʻi ʻana i ka diagnostic manipulations - historyoscopy, kani ʻana i ka ʻōpū, ka diagnostic curettage o ka ʻōpū o ka ʻōpū, nā mea kūlohelohe o ka hapai, etc.

ʻO kekahi o nā hōʻailona no ke koho ʻana o nā papa o Augmentin i hoʻohui pū ʻia i nā maʻi ʻōpū ma ke ʻano he lāʻau paʻakikī i nā lāʻau lapaʻau ʻē aʻe.

Ke ʻano o ke hoʻohana a me ka helu o ka lāʻau lapaʻau

ʻO ka papa o ka mālama ʻana a me ka make ʻana o nā papa o Augmentin i hoʻonohonoho paʻa ʻia e ke kauka no kēlā me kēia maʻi pākahi. He mea nui e hoʻomanaʻo he pono kēia lāʻau lapaʻau, no laila, inā like me nā lāʻau lapaʻau ʻē aʻe, ʻaʻole hiki iā ʻoe ke lawe me ka ʻole o ka ʻae a ke makemake nei ʻoe! Eia kekahi, ua mau ʻia kekahi mau maʻi e nā microorganism i ka hoʻāhewa ʻole ʻia e nā mea ikaika o nā papa, no ka laʻana, huʻi a i ʻole nā ​​fungi.

Hoʻoholo ʻia ka nui o ka lāʻau lapaʻau e kekahi loea e hilinaʻi i nā mea he nui: ʻo ka makahiki o ka mea maʻi, kona maʻi, ka hele ʻana o nā hoʻopiʻi, ka hana o nā ʻōpū a me nā puʻuwai, ke kaumaha o ke kino a me nā ala e pili ana.

I mea e hoʻokō ai i ka lawe nui ʻana i ka lāʻau lapaʻau a hōʻemi i ka paʻakikī o nā hopena ʻaoʻao, ua noi ʻia nā papa Augmentin e lawe ʻia i ka hoʻomaka ʻana o ka ʻai.

ʻO ka papa haʻahaʻa o nā mea lapaʻau me kēia lāʻau lapaʻau liʻiliʻi ma kahi o 5 mau lā. Inā paha ua nalowale nei nā hōʻailona o nā maʻi, a ua hōʻoluʻolu ka mea maʻi, ʻaʻole i ʻole iki e hoʻokiʻewa i ka mālama ʻana me ka ʻole e hoʻopau i ka papa i hōʻike ʻia e ke kauka. ʻO ka mea, e hoʻopili koke nā microorganisms pathogenic i nā lāʻau lapaʻau a inā hiki ke hoʻoweliweli ke kanaka maʻi i ke ala o ka lapaʻau, a laila hiki ke hoʻihoʻi ʻia nā hōʻailona maʻi o ka maʻi me ka ikaika hou. Ma kēia hihia, ʻaʻole e ʻike hou nā papa pathological like i ka papa Augmentin, a pono hoʻi e kauka ke kiʻi i kahi mea hou a ikaika hou. Ke hoʻomaka nei kēia i kahi pilikia o ka hopena maikaʻi loa a me ka huhū mālama.

Inā hoʻoholo ka mea maʻi e lawe i ka lāʻau lapaʻau no nā lā he 10 i ka lā 10, a laila ma ka lā 11, pono e nānā ʻia nā hōʻike koko e nānā i kāna hana. Ma hope o 2 mau pule mai ka hoʻomaka ʻana o ka hoʻohana ʻana i kēia lāʻau lapaʻau, pono ʻoe e noʻonoʻo hou i ka pono no ka hoʻōla hou a i ʻole i ka hoʻoholo ʻana i ka pau ʻana o ka lawe ʻana i nā papa. Pono e hoʻomaopopo ʻia he pono ko kēlā me kēia maʻi o ka mālama ʻana, no ka laʻana, no ka mālama ʻana i ka hanana ʻole o ka hanana i ka waena waena, ʻo ka papa o ka mālama ʻana ʻaʻole he 7 mau lā no nā pākeke, aʻo ka mālama ʻia ʻana o nā keiki ma lalo o 2 mau makahiki e hiki ke hoʻomau i nā lā a 10.

Inā kūpono a paʻakikī paha e ka papa o ke ʻano o ka maʻi a me nā maʻi hopohopo, i kekahi manawa ke kuhikuhi ʻia nei ka poʻe maʻi i kahi augmentin mua i ke ʻano o nā injections, a ma hope o ka nalo ʻana o nā maʻi a me ka hoʻomaikaʻi ʻana i ke ʻano maʻamau, hiki iā ʻoe ke hoʻololi i ka lawelawe waha o ka lāʻau, ʻo ia hoʻi, nā papa.

Dosage no nā keiki

Ma ke kānāwai, ʻo ka loiloi o kēlā me kēia lā o nā papa o Augmentin i kēlā me kēia hana hana pediatric i hilinaʻi i nā mea he nui: ke kaumaha o ke kino o ke keiki, ka maʻi o ka maʻi, ka hōʻeha o ke kūlana, ka makahiki o ka mea maʻi, a me ka hele ʻana o nā hoʻopiʻi. No nā keiki e kaupaona ana a hiki i 40 kg, ua kau ʻia ka nui o ka make ma muli o mg / 1 kg o ke kaumaha o ke kino. ʻO ka nui o mg o ka lāʻau lapaʻau ka mea i hoʻoholo ʻia e ke kauka ma kahi o kēlā me kēia maʻi pākahi. Ke kaupaona nei nā keiki ma mua o 40 kg i ka mālama ʻia ma nā hōʻaia "makua".

No ka mālamaʻana i nā kaʻina lēʻeha o ka ʻili a me nā kiko palupalu, pharyngitis a me tonsillitis mau aʻa, lawa nā wai liʻiliʻi o augmentin. No ka mālamaʻana i nā maʻi maʻi e like me ka sinusitis, ka mumū o ka pepeiao waena, i nā hanana pālahalaha o ke ala kiʻekiʻe a i lalo, cystitis, pyelonephritis a me nā maʻi ʻē aʻe o nā hanana genitourinary, nui nā ʻaiā no ka lāʻau.

ʻAʻole hoʻohana ʻia ka lāʻau Augmentin i loko o ke ʻano o nā papa i loko o ka hana pediatric no ka mālama ʻana i nā mea maʻi ma lalo o ka 2 mau makahiki o ka makahiki, ʻoiai ʻaʻohe kūpono o nā data lapaʻau pono e pili ana i ka palekana o ia mau ʻano.

ʻO Augmentin dosage no nā pākeke a me nā keiki ma mua o 14 mau makahiki

He mau makua a me nā kamaliʻi ʻoi aku ma mua o 14 mau makahiki a i ʻole nā ​​mea maʻi i kaupaona ʻia ma mua o 40 kg e kuhikuhi ʻia ʻo Augmentin ma ka nui o ka papa pāka ʻia 1 papa ʻekolu mau manawa i ka lā no ka mālama ʻana i nā maʻi haʻahaʻa a me ke ʻano. No ka mālamaʻana i nā hana hōʻeha paʻakikī a ʻoi paha i nā pākeke a me nā keiki ma mua o 14 mau makahiki he nui, me ke ʻano he kānāwai, ua kau ʻia nā ʻano lāʻau lapaʻau hou, ʻoi aku ka nui o nā inikini.

No nā poʻe maʻi o ka luhiluhi o ka luhi i loaʻa i ka hana koʻikoʻi o ka hana o ka pūpū a me ka puʻuwai, e hoʻoponopono ʻia ka nui o kēlā me kēia lā o ka lāʻau lapaʻau e nā kauka komo.

Nā hopena hopena

Me ka hoʻohana pono ʻana o nā papa a Augmentin a me ka helu ʻana i nā dosages, ua hōʻino ʻia ka lāʻau lapaʻau ma ke ʻano he mea maʻamau. I kekahi mau hihia, me nā hypersensitivity pilikino i nā mea o ka lāʻau lapaʻau, hiki i nā hopena kūpono aʻe paha e ulu:

  • Mai ka ʻaoʻao o ka loko o ka digestive: nausea, ʻeha i ka ʻōpū, bloating, flatulence, vomiting, diarrhea, impaired liver function, development of hepatitis,
  • Mai nā kino urinary: kidney renal failed, oliguria, impalired renal function,
  • Mai ka pūnaehana waena a me ka peripheral: dizziness, cramp, headaches, insomnia, a i ʻole, ka mea, ka ʻūhā kaumaha, nā hōʻailona o ka hoʻōho o ke kino, ka mea i hōʻike ʻia e hoʻonui ana i ka nāwaliwali, pane ʻino ka mea hoʻomanawanui i ka mea e hoʻopuni nei a puni.

ʻO ka hopena maʻamau ka hopena o ka rashes ʻili o ke ʻano, hives, thrush (candidiasis vaginal i loko o nā wahine a me nā membous waha mucous).

Me ka hoʻokaumaha koʻikoʻi i ka pāʻana i kuhikuhi ʻia e ke kauka a me ka hoʻoponopono pololei o ka lāʻau lapaʻau, nā hopena kūpono mai ka lawe ʻana iā Augmentin i ulu wale i nā hihia ʻehā loa.

Nā Hoʻohui

ʻOiai ka laulā o ko lākou mau hopena, e pili ana nā papa o Augmentin i nā contraindications. E pili ana kēia:

  • Intolerance pilikino i penicillins, cephalosporins,
  • Hypersensitivity i nā mea kōkua o ka lāʻau lapaʻau,
  • ʻO nā maʻi koʻikoʻi o ka pūpū a me nā pēpē,
  • Keiki na keiki ma lalo o 2 mau makahiki,
  • He mononucleosis hopohopo - i ka wā e hoʻohana ai i nā papa augmentin me kēia maʻi ʻaʻa, hiki ke loaʻa kahi maʻi ʻakaʻoni i ka ʻeha o ka mea maʻi, kahi e hoʻopiʻi i kahi maʻi kūpono o nā patology.

Hoʻohana i ka lāʻau lapaʻau i ka wā o ka wā a me ka umauma

Hoʻāʻo ʻia ʻo Augmentin i nā kahu holoholona. Wahi a nā noiʻi he nui, nā papa o ka lāʻau lapaʻau, ʻoiai ma nā inika kiʻekiʻe, ʻaʻole i loaʻa i nā hopena mutagenic a me teratogenic ma loko o ka pūpū o nā holoholona. ʻOiai ʻo kēia, hoʻohana i ka lāʻau lapaʻau e pili ana i ka amoxicillin a me ka acid clavulanic i nā wahine hāpai i contraindicated, ʻoiai ma ka trimester mua o ka hāpai ʻana. Ma nā hebedoma 12 mua, lawe ʻia ka waiho ʻana o nā kino āpau a me nā ʻōnaehana o ka pūpū, a me ka hoʻokomo o kekahi lāʻau lapaʻau i kēia manawa hiki ke loaʻa i nā mauʻano chromosomal gross, a ma muli o ia, nā mea hemahema o ka hoʻolālā intrauterine. Eia kekahi, i ka poʻe ʻepekema hoʻāʻo i ka lāʻau lapaʻau i loko o kahi wahine nāna i hānau i kahi pēpē hakakā ʻaʻole pono, a ua ʻike ʻia ka nui o ka prophylactic doses o augmentitis e hoʻonui nui i ka hopena o ka necrotic colitis i nā keiki hou.

Wahi a nā ʻōlelo kuhikuhi no ka lāʻau lapaʻau, hiki ke lawe ʻia ʻo Augmentin i ka wā o ka hōʻeha ʻana i nā hihia koʻikoʻi loa a hāʻawi ʻia i ka pono no ka wahine ʻoi aku ka nui o ka hoʻonāukiuki ʻana i nā hopena kūpono no ka wahine hānau.

Ma ka hoʻohana ʻana o Augmentitis i ka wā o ka hoʻouluʻana, akā hiki wale nō ma muli o nā hōʻike koʻikoʻi a ma lalo o ka mākaʻi o ke kauka. ʻAʻohe hihia e ʻoi aku ka wahine hānai ma mua o ka nui o ka wai i hōʻike ʻia e ke kauka, ʻo ka amoxicillin e komo maikaʻi i loko o ka waiū umauma a ʻo nā mea kiʻekiʻe e hiki ke alakaʻi i ka hopena cumulative i loko o ka pēpē o ka pēpē, i hoʻopuni ʻia me ka hoʻomohala ʻana i nā ʻaoʻao ʻaoʻao i nā pēpē. Ma kahi o kēia hopena, ʻaʻole i loaʻa nā hopena pono ʻole o Augmentin ma ke kino o kahi pēpē e loaʻa ana i ka waiū umauma i loaʻa i nā haʻawina he nui.

Nā ʻōlelo kikoʻī

Ma mua o ka hoʻomaka ʻana i ka hoʻohana ʻana i kēia lāʻau lapaʻau, pono e hāʻawi ka mea maʻi i ke kauka i kahi moʻolelo kikoʻī o kona hiki ʻana i nā lāʻau lapaʻau o ka hui penicillin a me cephalosporins. Eia kekahi, pono e hōʻike inā ua loaʻa kahi mōʻaukala i nā hopena alia i nā lāʻau lapaʻau a me kā lākou mau mea.

I ka lāʻau lapaʻau, nui nā hihia o ka hoʻomohala ʻana i nā maʻi kūlohelohe koʻikoʻi o nā mea maʻi i nā lāʻau e pili ana i ka penicillins. I kekahi mau hihia, aneʻi ka anaphylactic mai ke kāpena ʻana o ka lāʻau i kahi momona! ʻO ka hōʻeuʻeu o ka hoʻomohala ʻana i nā ʻano hopena alakaʻi i nā penicillins a i ʻole cephalosporins i mea kiʻekiʻe loa i ka poʻe maʻi me kahi predisposition hereditary a i nā poʻe hoʻi i hōʻike ʻia nā hewa i ka wā ma mua e pane i ka hoʻohana ʻana i ka amoxicillin a i nā lāʻau lapaʻau e pili ana i ka penicillin. Ma kahi ikehu koʻikoʻi o kahi alerine i ka lāʻau lapaʻau, pono ke kauka e koho i kahi ʻano lapaʻau hou aʻe no ka mea maʻi e kū maikaʻi pū kekahi, akā palekana no ke kino o ka mea maʻi.

Me ka hoʻomohala ʻana i ka pīhoihoi anaphylactic a i ʻole ka edema o Quincke e pane ai i ka hoʻomaka ʻana a i ʻole hoʻokipa ʻana o Augmentin, pono e hoʻoluhi koke ka mea maʻi i nā hormone adrenaline, iv glucoseocorticosteroid. Me ka hana nui o ka maʻi a me ka hōʻeha o ka mea maʻi, pono ke hoʻomau ʻia i ke ala; no ka mea, e koi ʻia ka trubal.

Hoʻohana ʻia nā papa ʻaina Augmentin me ka makaʻala nui loa no ka mālama ʻana i nā mea maʻi a me nā poʻe maʻi me ka hōʻeha nui o ke akeʻa a me ka hana ate.

I mea e hōʻemi ai i ka hopena o nā hopena ʻaoʻao mai ka hoʻoiho ʻana mai ka lāʻau lapaʻau, pono ʻia nā papa augmentin e lawe ʻia i ka hoʻomaka ʻana o kahi pāʻina.

Ma hope o ka lawe ʻana i nā papa, ua ʻōlelo ʻia nā mea maʻi me ka hypersensitivity i ka enamel niho e hoʻomaʻemaʻe pono i ko lākou mau niho e pale ai i ka pala ʻole o ka enamel.

ʻO ka poʻe maʻi e hoʻomaka i ka lawe ʻana i nā lāʻau lapaʻau hakuxicillin e makemake pinepine e hoʻonui i ka manawa prothrombin. ʻO ia ke kumu me ka mālama like ʻana me ka augmentin a me nā anticoagulants, pono nā maʻi e hele i ka wā hoʻokaʻina i ke koko e nānā i ka hopena.

ʻO nā mea maʻi me ka hoʻēmi ʻia i kēlā me kēia lā i ka urina (urination) i loaʻa pinepine i nā crystals i loko o ka pā. Ma ke kānāwai, loaʻa kēia hōʻailona i ka nui me ka hoʻokele makua o ka lāʻau.I ka wā o ka mālama ʻana me nā lāʻau lapaʻau ʻAixicillin e pono ai, e noi ʻia e ʻai ka mea maʻi i ka nui o ka wai maʻemaʻe i mea e pale aku ai i ka hoʻokumu ʻana o nā kīwī lāʻau i loko o ka pūpū.

ʻO ka hana lōʻihi loa me Augmentin hiki ke alakaʻi i ka wikiwiki o ka microorganisms insensitive i nā mea o ka lāʻau. I loko o ka manawa o ka hoʻohana mau ʻana i ka lāʻau lapaʻau, ʻoi ʻia ia e nānā i nā hana o nā kuhi, nā pūpū a me nā hematopoiesis ma o nā hana a me nā hoʻāʻo ʻana.

I ka wā o ka mālama ʻana me Augmentin, pāpā ʻia i ka inu ʻawa ʻana, ʻoiai ka hoʻohuihui ʻana i ka waiʻona a me nā mea kaha a ka lāʻau lapaʻau hiki ke alakaʻi i nā pōʻino i ka puhaluhi a me nā ʻōnaehana waena.

ʻAʻohe hua maikaʻi i nā papa o Augmentin i ka hopena hopena a ʻaʻole e hoʻopilikia i ka hoʻokele o nā kaʻa a me nā mīkini ʻē aʻe.

ʻO ke kamaʻilio o ka lāʻau lapaʻau me nā lāʻau ʻē aʻe

ʻAʻole manaʻo ʻia nā papa no Augmentin e lawe pū ʻia me Allopurinol ma muli o ke kīhē nui o nā hopena alia a me nā hopena ʻaoʻao i ka mea maʻi. Inā ʻoe e lawe nei i Allopurinol, pono pono e ʻike i kāu kauka.

I ka wā o Augmentin e hoʻohana ai, a me kekahi mau mea hou a pau o ka penicillin, e emi iho ana ka hopena o ka lāʻau hoʻomalu i ka hānau ʻana, pono e ʻike ʻia i nā wahine e makemake i kēia ʻano pale o ka pale ʻole i ka hapai.

ʻĀpana Pharmacological

ʻO ka pauka no ka pohō o ka waha5 ml
mea waiwai:
amoxicillin trihydrate (ma kahi o ka amoxicillin)125 mg
200 mg
400 mg
ʻO ka clavulanate pākaʻi (ma nā ʻōlelo clavulanic acid) 131.25 mg
28.5 mg
57 mg
nā mea hoʻowalewale: xanthan gum - 12,5 / 12.5 / 12.5 mg, aspartame - 12.5 / 12.5 / 12.5 mg, acid acidcinic - 0.84 / 0.84 / 0.84 mg, colloidal silicon dioxide - 25/25/25 mg, hypromellose - 150 / 79.65 / 79.65 mg, ʻonoele ʻoliʻoli 1 - 15/15/15 mg, ʻono ʻoni o 2 - 11.25 / 11.25 / 11.25 mg, ʻono raspberry - 22.5 / 22.5 / 22.5 mg, ka mea ʻala "Kōlima māmā" - 23.75 / 23.75 / 23.75 mg, silicon dioxide - 125 / a hiki i 552 / a i ka 900 mg

1 I ka hana ʻana o ka lāʻau, hoʻokomo ʻia ka pā clavulanate me ka hapa nui o ka 5%.

Nā papa hana ʻulaʻī1 kōpō.
mea waiwai:
amoxicillin trihydrate (ma kahi o ka amoxicillin)250 mg
500 mg
875 mg
pākuʻi clavulanate (ma nā ʻōlelo ʻo clavulanic acid)125 mg
125 mg
125 mg
nā mea hoʻowalewale: magnesium stearate - 6.5 / 7.27 / 14.5 mg, sodium carboxymethyl starch - 13/21/29 mg, colloidal silicon dioxide - 6.5 / 10.5 / 10 mg, MCC - 650 / a 1050/396, 5 mg
make a film titanium dioxide - 9.63 / 11.6 / 13.76 mg, hypromellose (5 nā ʻopi) - 7.39 / 8.91 / 10.56 mg, hypromellose (15 nā ʻopi) - 2.46 / 2.97 / 3.52 mg, macrogol 4000 - 1.46 / 1.76 / 2.08 mg, macrogol 6000 - 1.46 / 1.76 / 2.08 mg, dimethicone 500 ( hinu silicone) - 0,013 / 0,013 / 0,013 mg, wai maʻemaʻe 1 - - / - / -

1 Hoʻokuʻu ʻia ka wai hoʻomaʻemaʻe i ka wā o ka uhi ʻana i ka kiʻi ʻoniʻoni.

ʻO ka wehewehe ʻana i ke ʻano dosis

Kauoha: keʻokeʻo a ʻokoʻa paha keʻokeʻo, me kahi mea ʻalaʻawa. Ke hoʻokaʻawale ʻia, hana ʻia kahi laʻa ke keʻokeʻo a i ʻole keʻokeʻo paha. Ke kū, ke aniani nei a hoʻokeʻokeʻo paha ka pulu keʻokeʻo paha.

Nā Papaʻi, 250 mg + 125 mg: ua uhi ʻia me ka membrane kiʻiʻoniʻoni mai ke keʻokeʻo a kokoke i ke keʻokeʻo, ʻokoʻa ma ke ʻano, ma ke ʻano "AUGMENTIN" i hoʻokahi ʻaoʻao. Ma ka kink: mai ka papa melemele a hiki i keʻokeʻo.

Nā Pihi, 500 mg + 125 mg: ua uhi ʻia me kahi poʻokela kiʻi mai ke keʻokeʻo a hiki i ke keokeo i ka waihoʻoluʻu ʻulaʻula, me kahi ulana extruded "AC" a me ka weliweli ma kekahi ʻaoʻao.

Nā Papaʻi, 875 mg + 125 mg: ua uhi ʻia me kahi poʻomanaʻo kiʻi mai ke keʻokeʻo a kokoke i ke keʻokeʻo, ʻokoʻa ma ke ʻano, me nā leka "A" a me "C" ma nā ʻaoʻao ʻelua a he laina hewa ma kekahi ʻaoʻao. Ma ka kink: mai ka papa melemele a hiki i keʻokeʻo.

Lapaʻau lāʻau

ʻO Amoxicillin kahi antibiotic ākea ākea ākea me ka hana e kūʻē i nā microorganisms gram-maikaʻi a me ka gram-negatif. I ka manawa like, hiki i ka amoxicillin ke hōʻemi nei i ka luku, e nā beta-lactamases, a no laila ke kahe mai o ka hana o ka amoxicillin e hoʻopili i nā microorganism e hana nei i kēia enzyme.

ʻO Clavulanic acid, kahi beta-lactamase inhibitor struktally pili i penicillins, hiki i ka hana ke hana i ka nui o nā beta-lactamases i loaʻa i ka penicillin a me nā microorganism kūloko cephalosporin pale. Hoʻomaopopo kūpono ka hoʻohuihui Clavulanic e kūʻē i ka plasmid beta-lactamases, ka mea maʻamau ke kū nei i ka pale ʻana i ka maʻi bacterial, a ʻoi aku ka hopena i ka chromosomal beta-lactamases o ka ʻano 1st, i pale ʻole ʻia e ka clavulanic acid.

ʻO ka heleʻana o ka clavulanic acid ma ka mākaukau o Augmentin ® mālama i ka amoxicillin mai ka luku ʻia e nā enzymes - beta-lactamases, kahi e hiki ai ke hoʻonui i ka lolo o ka antibacterial o amoxicillin.

ʻO ka hana aʻe ka hana o ka hui ʻana o ka amoxicillin me ka waʻa clavulanic i loko o vitro .

ʻO nā bakteria maʻamau i maʻalahi i ka hui pūʻana o ka amoxicillin me ka waikawa clavulanic

Nā ʻākoakoa-Gram-maikaʻi: ʻO anillac Bacillus, faecalis Enterococcus, Listeria monocytogenes, Nocardia astero> komo Streptococcus pyogenes 1.2, Streptococcus agalactiae 1.2 (ʻē aʻe beta hemolytic streptococci) 1,2, Staphylococcus aureus (ka manaʻo maʻalahi i ka methicillin) 1, Staphylococcus saprophyticus (hōʻeha i ka methicillin), coagulase-negative staphylococci (ʻeha i ka methicillin).

Kēlā-aiʻa mau huahana ana: ʻO Clostr> e komo Piskostreptococcus magnus, Peptostreptococcus micros.

Nā ʻĀpilikia kūwei: Bordetella pertussis, Haemophilus influenzae 1, Helicobacter pylori, Moraxella cafarrhalis 1, Neisseria gonorrhoeae, Pasteurella multocida, Vibrio cholerae.

Anaerobes mau huahana-ʻole: ʻO Bactero> e komo ʻO Bactero> e komo Fusobacterium nucleatum, Porphyromonas spp., Prevotella spp.

Nā ʻili: Borrelia burgdorferi, Leptospira icterohaemorrhagiae, Treponema pallidum.

Hiki i nā maʻi ke loaʻa i ka kū kūʻē i ka hui pū ʻana o ka amoxicillin me ka clavulanic acid

Nā ʻĀpilikia kūwei: Escherichia coli 1, Klebsiella spp., komo me Klebsiella oxytoca, Klebsiella pneumoniae 1, Proteus spp., komo me Proteus mirabilis, Proteus vulgaris, Salmonella spp., Shigella spp.

Nā ʻākoakoa-Gram-maikaʻi: Corynebacterium spp., Enterococcus faecium, Streptococcus pneumoniae 1,2 pūʻulu streptococcus Nā ʻōpiopio.

ʻO nā hua maʻi kūlohelohe kūlohelohe i ka hui pūʻana o ka amoxicillin me ka clavulanic acid

Nā ʻĀpilikia kūwei: Acinetobacter spp., Citrobacter freundii, Enterobacter spp., Hafnia alvei, Legionella pneumophila, Morganella morganii, Providencia spp., Pseudomonas spp., Serratia spp., Stenotrophomonas maltophilia, Yersinia enterocolitica.

Nā ʻili: Chlamydia spp,, hui ana Chlamydia pneumoniae, Chlamydia psittaci, Coxiella burnetii, Mycoplasma spp.

1 No kēia mau huakini, ua hōʻike ʻia ka maikaʻi o ka lapaʻau me ka hui pū o ka amoxicillin me ka clavulanic acid.

2 O nā kūlima o kēia mau ʻano o nā huakini ʻaʻole e hoʻoulu i ka beta-lactamase. ʻO ka uluʻana me ka monocroʻo laxicillin e hōʻike i ka hoʻowalewale like i ka hui pū ʻana o ka amoxicillin me ka clavulanic acid.

Lapaʻau lāʻau

ʻO nā hua ʻelua e hāpai ana i ka hoʻomākaukau ʻana o ka Augmentin ® - amoxicillin a me ka acid clavulanic - e wikiwiki a holo a piha loa mai ke kumu o ka gastrointestinal ma hope o ka lawelawe waha. ʻO ka wehe ʻana o nā mea ikaika o ka lāʻau Augmentin ® ka mea maikaʻi loa i ka lawe ʻana i ka lāʻau lapaʻau i ka hoʻomaka ʻana o kahi pāʻina.

Ke hōʻike nei ka lāʻau lapaʻau pharmacokinetic o amoxicillin a me ka acid clavulanic i loaʻa i nā haʻawina like ʻole ma lalo nei, i ka wā i ʻike ʻia ai nā mea hana olakino maikaʻi ʻo 2-12 mau makahiki i ka ʻōpū hakahaka 40 mg + 10 mg / kg / lā o ka lāʻau Augmentin ® i ʻekolu mauʻu, ka pauka no ka hoʻopiʻi waha. 125 mg + 31.25 mg i ka 5 ml (156.25 mg).

Nā lamaʻehā pharmacokinetic kumu

Amoxicillin

Augmentin ®, 125 mg + 31.25 mg ma 5 ml

Clavulanic waikawa

Augmentin ®, 125 mg + 31.25 mg ma 5 ml

Ka lāʻauDosis mg / kgCmax mg / lTmax h ^ ʻoiAUC, mg · h / lT1/2 h ^ ʻoi
407,3±1,72,1 (1,2–3)18,6±2,61±0,33
102,7±1,61,6 (1–2)5,5±3,11,6 (1–2)

Hōʻike ʻia ka lāʻau pharmacokinetic o ka amoxicillin a me ka waikawa clavulanic i loaʻa i nā haʻawina like ʻole ma lalo nei, i ka wā i hōʻike ʻia ai nā mea hana olakino ʻo 2-12 mau makahiki i ka ʻōpū ʻole e lawe ana iā Augmentin ®, ka pauka no ka hoʻokuʻu puki ʻana, 200 mg + 28.5 mg in 5 ml (228 , 5 mg) ma kahiʻu o 45 mg + 6.4 mg / kg / lā, ua māhele ʻia i ʻelua pota.

Nā lamaʻehā pharmacokinetic kumu

ʻO ke ʻano waiwaiCmax mg / lTmax h ^ ʻoiAUC, mg · h / lT1/2 h ^ ʻoi
Amoxicillin11,99±3,281 (1–2)35,2±51,22±0,28
Clavulanic waikawa5,49±2,711 (1–2)13,26±5,880,99±0,14

Ke hōʻike nei ka lāʻau lapaʻau pharmacokinetic o amoxicillin a me ka acid clavulanic i loaʻa i nā haʻawina like ʻole ma lalo nei, i ka manawa i lawe ai nā mea ola olakino i hoʻokahi dosis o Augmentin ®, ka pauka no ka pakanika waha, 400 mg + 57 mg ma 5 ml (457 mg).

Nā lamaʻehā pharmacokinetic kumu

ʻO ke ʻano waiwaiCmax mg / lTmax h ^ ʻoiAUC, mg · h / l
Amoxicillin6,94±1,241,13 (0,75–1,75)17,29±2,28
Clavulanic waikawa1,1±0,421 (0,5–1,25)2,34±0,94

ʻO nā hiʻohiʻona pharmacokinetic o amoxicillin a me ka acid clavulanic, i loaʻa i nā hoʻokolokolo like ʻole, i ka wā i lawe ai nā poʻe hana wikiwiki wikiwiki.

- 1 kōpū. Augmentin ®, 250 mg + 125 mg (375 mg),

- 2 mau papa Augmentin ®, 250 mg + 125 mg (375 mg),

- 1 kōpū. Augmentin ®, 500 mg + 125 mg (625 mg),

- 500 mg o amoexicillin,

- 125 mg o ka mana clavulanic.

Nā lamaʻehā pharmacokinetic kumu

Amoxicillin i ka hana o ka lāʻau Augmentin ®

Clavulanic waikawa i ka hoʻohui o ka lāʻau Augmentin ®

Ka lāʻauDosis mgCmax mg / mlTmax h ^ ʻoiAUC, mg · h / lT1/2 h ^ ʻoi
Augmentin ®, 250 mg + 125 mg2503,71,110,91
Augmentin ®, 250 mg + 125 mg, 2 papa5005,81,520,91,3
Augmentin ®, 500 mg + 125 mg5006,51,523,21,3
Amoxicillin 500 mg5006,51,319,51,1
Augmentin ®, 250 mg + 125 mg1252,21,26,21,2
Augmentin ®, 250 mg + 125 mg, 2 papa2504,11,311,81
Clavulanic acid, 125 mg1253,40,97,80,7
Augmentin ®, 500 mg + 125 mg1252,81,37,30,8

Ke hoʻohana nei i ka lāʻau lapaʻau Augmentin ®, nā like o ka plasma e pili ana i ka amoxicillin e like me ka poʻe me ka hoʻoponopono waha ma nā hopena like o amoxicillin.

ʻO nā hiʻohiʻona pharmacokinetic o amoxicillin a me ka clavulanic acid, i loaʻa i nā hana kaʻawale, i ka wā i lawe ai nā poʻe lawelawe wikiwiki.

- 2 mau papa Augmentin ®, 875 mg + 125 mg (1000 mg).

Nā lamaʻehā pharmacokinetic kumu

Amoxicillin i ka hana o ka lāʻau Augmentin ®

Augmentin ®, 875 mg + 125 mg

Clavulanic waikawa i ka hoʻohui o ka lāʻau Augmentin ®

Augmentin ®, 875 mg + 125 mg

Ka lāʻauDosis mgCmax mg / lTmax h ^ ʻoiAUC, mg · h / lT1/2 h ^ ʻoi
175011,64±2,781,5 (1–2,5)53,52±12,311,19±0,21
2502,18±0,991,25 (1–2)10,16±3,040,96±0,12

E like me ka iv whakauru o ka hui pū ʻana o ka amoxicillin me ka clavulanic acid, ka paʻa ʻana o ka therapeutic o ka amoxicillin a me ka clavulanic acid i loaʻa i nā ʻano o nā meakano a me ka waiʻuku interstitial (ʻehā kūwaha, ʻōpū o ka ʻōpū, ka ʻili, ka momona a me ka ʻōpū mākeke, synovial a peritoneal flu, ka ʻili, ka hopena purulent. )

ʻO Amoxicillin a me clavulanic acid ka mea nāwaliwali ikaika i ka paʻa ʻana i nā protein plasma. Ua hōʻike nā noiʻi e pili ana i 25% o ka nui o ka nui clavulanic acid a me 18% o ka amoxicillin i loko o ke kō koko plasma e hoʻopili ai i nā protein plasma koko.

I nā haʻawina holoholona, ​​ʻaʻohe mea i hoʻohui ʻia o nā mea i hoʻomākaukau ʻia ai ka Augmentin ® i kekahi mea maʻi.

ʻO Amoxicillin, e like me ka hapa nui o nā penicillins, i hele i loko o ka waiū umauma. Hiki ke loaʻa hoʻi nā ʻōhua clavulanic acid i ka umauma umauma. Me ka ʻokoʻa ʻole o ka hoʻomohala ʻana i ka maʻi ʻaia a me ka candidiasis o nā membrane membous waha, ʻaʻohe mau hopena ʻē aʻe o ka amoxicillin a me ka clavulanic acid ma ke olakino o nā pēpē hānai hānai.

Ua hōʻike nā noiʻi holoholona holoholona i ka amoxicillin a me clavulanic acid e hoʻōla i ka paepae placental. Eia naʻe, ʻaʻohe mau hopena maikaʻi loa i ka wīwī.

10-25% o ka hoʻomaka mua o ka amoxicillin i hoʻopiʻi ʻia e nā keiki ma ke ʻano he metabolite ʻole ʻole (penicilloic acid). ʻO ka waikawa Clavulanic i hoʻohālikelike nui i ka 2,5-dihydro-4- (2-hydroxyethyl) -5-oxo-3H-pyrrole-3-carboxylic acid a me amino-4-hydroxy-butan-2-one a hoʻopili ʻia ma o nā ʻōpū Gastrointestinal tract, a me ka ea i pau i ke ano o ke kinikona.

E like me nā penicillins ʻē aʻe, ua hoʻohana nui ʻia ka amoxicillin e nā ʻōpū, aʻo ka clavulanic acid i ʻoki ʻia e nā pūniki a me nā hana pū.

Ma kahi o 60-70% o ka amoxicillin a ma kahi o 40-65% o ka clavulanic acid e hoʻopiʻi ʻia e nā keiki i loli ʻole i ka hana o 6 mau hola ma hope o ka lawe ʻana i ka papaʻaina. 250 mg + 125 mg a i ole 1 papa 500 mg + 125 mg.

ʻO ka hoʻopoloke i ka manawa like o probenecid e hoʻolohi i ka hoʻopuka o ka amoxicillin, akā ʻaʻole ka clavulanic acid (ʻike i ka "Interaction").

Nā ʻĀina Augmentin ®

Hoʻohui ʻia ka hui pū ʻana o ka amoxicillin me ka clavulanic acid no ka mālama ʻana i nā maʻi bacterial o nā wahi e pili ana i ka microorganism mahele i ka hui pū ʻana o ka amoxicillin me ka clavulanic acid:

nā maʻi ʻeha hanu luna kiʻekiʻe (komo pū me nā maʻi ENT), e.g. toniki ʻānōnē, sinusitis, otitis media, maʻamau maʻamau Streptococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae 1, Moraxella catarrhalis 1 a me Streptococcus pyogenes, (koe wale nō i nā papa Augmentin 250 mg / 125 mg),

ʻōpū o ka hanu haʻahaʻa haʻahaʻa, e like me ka exacerbations o ke kaukau maʻa, bronch pneumonia, a me ka bronchopneumonia, i kumu pinepine ʻia Streptococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae 1 a Moraxella catarrhalis 1,

ʻ infectionslelo pūpū pēpē, e like me ka cystitis, urethritis, pyelonephritis, maʻi ʻana o nā ʻōpū o ke ʻano wahine, ʻoi pinepine e nā ʻōiwi o ka ʻohana Enterobacteriaceae 1 (nui Escherichia coli 1 ), Staphylococcus saprophyticus a me nā ʻanoʻehā ʻO Kaukaʻāinapela nō hoʻi me ka gonorrhea i hoʻokumu ʻia e Neisseria kahakoli 1,

ʻeha a me nā ʻehaʻeha nā maʻi a me nā maʻi Staphylococcus aureus 1, Streptococcus pyogenes a me nā ʻanoʻehā Pauleʻa 1,

nā hopena o nā iwi a me nā ʻalā, e like me ka osteomyelitis, maʻamau i kumu Staphylococcus aureus 1, inā pono, hiki ke hoʻomanawanui ka lōʻihi.

nā maʻi odontogenogen, no ka laʻana o ka periodontitis, sinusitis odontogen maxillary, heʻeha kaumaha kaumaha me ka hoʻolaha ʻana i ka cellulitis (wale nō no nā papa o Augmentin, nā dosages 500 mg / 125 mg, 875 mg / 125 mg),

Nā maʻi ʻē aʻe (no ka laʻana, ka abulat septic, sepsis postpartum, sepsis intraabdominal) ma ke ʻano he lāʻau lapaʻau ʻana (wale nō no ka papa ʻaina Augmentin mau ʻano 250 mg / 125 mg, 500 mg / 125 mg, 875 mg / 125 mg),

ʻO nā mea kū hoʻokahi o nā ʻano microorganism i koho ʻia e hana i ka beta-lactamase, ka mea e hoʻonāukiuki iā lākou i ka amoxicillin (e nānā i ka Pharmacodynamics).

ʻO nā maʻi i hoʻomake ʻia e nā microorganisms i kūpono i ka amoxicillin e hiki ke mālama ʻia me Augmentin ®, no ka mea ʻo ʻAxinopillin kekahi o kāna mea hana. Hoike pū ʻia ʻo Augmentin ® no ka mālama ʻana i nā ʻili like ʻole i hoʻoiho ʻia e ka microorganisms i pili i ka amoxicillin, a me nā microorganism e hana ana i ka beta-lactamase, pili i ka hui ʻana o ka amoxicillin me ka clavulanic acid.

ʻO ka lili ʻana o nā maʻi i ka hui pū ʻana o ka amoxicillin me ka clavulanic acid e like me ka palena a me ka wā. Ma kahi e hiki ai, e noʻonoʻo pono i ka ʻikepili hālima. Inā pono, pono e hōʻiliʻili ʻia nā mea ʻike microbiological a hoʻopaʻa ʻia no ka naʻau bacteriological.

ʻŌpū a me ka lactation

I nā haʻawina o nā hana hoʻohālikelike i nā holoholona, ​​waha a me ka hoʻoponopono makua ʻo Augmentin ® ʻaʻole i hopena i ka hopena teratogenic.

I loko o kahi haʻawina hoʻokahi i nā wahine me ka pupule mua o nā membranes, ua loaʻa ka hopena me ka prophylactic therapy me Augmentin ® i pili i ka nui o ka pilikia o ka necrotizing enterocolitis i loko o nā keiki hou. E like me nā lāʻau āpau, ʻaʻole i kuhikuhi ʻia ka lāʻau Augmentin ® no ka hoʻohana ʻana i ka wā hapai, ke ʻole ke ʻāpono ʻia ka pōmaikaʻi o ka makuahine ma mua o ka hopena o ka wahine hāpai.

Hiki ke hoʻohana ʻia ka lāʻau lapaʻau Augmentin ® i ka wā o ka umauma. Me ka ʻokoʻa ʻole o ka hoʻomohala ʻana i nā maʻi pakanā a i ʻole kandidiasis o nā membous waha o ka waha waha i hoʻopili ʻia me ka komo ʻana o nā ʻina i nā mea ikaika o kēia lāʻau lapaʻau i ka waiū umauma, ʻaʻohe mau hopena ʻē aʻe i ʻike ʻia i nā keiki hānai hānai.I ka hopena o nā hopena maikaʻiʻole i nā pēpē hānai hānai hānai, pono ke pani i ka hānai umauma.

Nā hopena hopena

Palapala ʻia nā hanana keu i hōʻike ʻia e like me ka pōʻino o nā mea ola a me nā ʻōnaehana a me ka pinepine o ka hiki ʻana. Ka hopena o ka ulu ʻia ʻana e like me kēia: pinepine pinepine - ≥1 / 10, pinepine ≥1 / 100 a me PV, anemia, eosinophilia, thrombocytosis.

Mai ka pānaʻi: loa aele ʻole - angioedema, hopena anaphylactic, kahi maʻi like me ka maʻi serum, vasculitis allergic.

Mai ka ʻōnaehana hoʻonāukiuki: - ka ʻeha, ka ʻeha, ka puʻuwai, ʻaʻole iki loa - hiki ke hoʻihoʻi ʻia i ka hyperactivity, hoʻokūkū (hiki i ka hoʻopaʻi ʻia ke hopena i nā mea maʻi me ka hana moloka i ʻole, a me ka poʻe e loaʻa nā kiʻekiʻe o ka lāʻau lapaʻau), ka ʻeha, ka hoʻohaunaele, ke kaumaha, hoʻololi

- nā pākeke: pinepine pinepine - ka maʻi palakika, pinepine - hōʻila, luaʻi,

- nā keiki: pinepine - ka maʻi palaka, ka lua, ka luaʻi,

- heluna kanaka holoʻokoʻa: nausea pili pinepine me ka hoʻohana ʻana i nā dosis kiʻekiʻe o ka lāʻau. Inā ma hope o ka hoʻomaka ʻana o ka lālani, aia nā hopena kūlike mai ka ʻeha o ka gastrointestinal, hiki ke hoʻopau ʻia inā ka lawe ʻia ʻo Augmentin ® i ka hoʻomaka ʻana o ka ʻai, ʻike liʻiliʻi ʻana i ka ʻaihue, ʻike pinepine ʻia nā colitis e pili ana i ka antibiotika (me ka colitis pseudomembranous a me ka hemorrhagic colitis) »Kahiole, gastritis, stomatitis, discoloration o ka ʻili o ka papa o ka niho enamel i nā keiki. E mālama ka mālama pono ʻana i ka pale ʻana o nā niho.

Ma ka ʻāpana o ka ate a me ka pēpē biliary: pinepine - he hoʻonui haʻahaʻa i ka hana o AST a me / a me ALT paha. Hoʻomaopopo kēia ʻanoʻike i nā mea maʻi e loaʻa ana i ka lāʻau laikini beta-lactam, akā ʻike ʻia kona ʻike maikal. Nui loa - hepatitis a me jaundice cholestatic. Hoʻomaopopo kēia mau mea i ka poʻe maʻi e loaʻa ana i ka lapaʻau me nā penicillin antibiotics a me cephalosporins. Hoʻonuiʻia nā mea paʻa o ka bilirubin a me ka phosphatase alkaline.

ʻO nā hopena ʻino loa mai ka ate ka mea e nānā nui ʻia i nā kāne a me nā mea maʻi a hiki ke pili me ka lāʻau lōʻihi. ʻO nā hanana ʻino loa i nānā ʻole i nā keiki.

ʻO nā hōʻailona a me nā hōʻailona i hele pinepine ʻia ma ka manawa a ma hope paha o ka pau ʻana o ka maʻi, akā i kekahi mau hanana ʻaʻole paha e ʻike ʻia no kekahi mau hebedoma ma hope o ka pau ʻana o ka lapaʻau. ʻO nā hanana ʻinoʻino ke hoʻololi pinepine ʻia. Hiki i nā pilikia hōʻeha mai ka luhi ka maʻi paʻakikī, ma nā hihia koʻikoʻi loa i hōʻike ʻia nā hopena o nā hopena hōʻeha. I ka aneane āpau, ʻo kēia mau mea maʻi me ka pathology concomitant koʻikoʻi a i ʻole nā ​​mea maʻi e loaʻa ana i nā lāʻau lapaʻau hepatotoxic.

Ma ka ʻāpana o ka ʻili a me ka kiko. pinepine - nāhea, kaʻe, ka urticaria, pinepine ka erythema multiforme, ʻehā loa ke ʻano o ka maʻi Stevens-Johnson, nā necrolysis epidermal o ka maʻi, dermatitis bullous exfoliative, ka pustulosis exanthematous ākea.

I ka hihia o nā hopena kūlohelohe o ka ʻili, pono e hoʻoneʻe ʻia ka mālama ʻana me Augmentin ®.

Mai nā pūpū a me ka maʻi urinary: kaʻai pinepine loa - interstitial nephritis, crystalluria (ʻike i ka "Overdose"), hematuria.

Hoʻohui

ʻAʻole hoʻohana ʻia ka hoʻohana pinepine ʻana i ka lāʻau Augmentin ® a me ka probenecid. Hoʻololi ʻo Probenecid i ka pānaʻi tubular o amoxicillin, a no laila, i ka manawa like i ka hoʻohana ʻana i ka lāʻau Augmentin ® a me ka probenecide hiki ke piʻi i ka ulu ʻana o ka hoʻomau i ke kahe o ke koko amoxicillin, akā ʻaʻole ka clavulanic acid.

ʻO ka hoʻohana like ʻana o ka allopurinol a me nā amoxicillin e hoʻonui i ka hopena o nā hopena alia o ka ʻili. I kēia manawa, ʻaʻohe ʻikepili i ka puke paʻi ma ka manawa like o ka hui ʻana o ka amoxicillin me ka clavulanic acid a me allopurinol.

Hiki i ka penicillins ke hoʻolohi i ka kinai o methotrexate mai ke kino ma o ka pale ʻana i ka hilo tubular, no laila ka manawa like o ka hoʻohana ʻana iā Augmentin a me ka methotrexate e hoʻonui i ka huikala o ka methotrexate.

E like me nā lāʻau lapaʻau hou, hiki i ka mākaukau o Augmentin ® ke hoʻopilikia i ka microflora o ka ʻōpū, e alakaʻi ana i ka hoʻoemi ʻana o ka hoʻoulu ʻana o ka estrogen mai ka ʻeha o ka gastrointestinal a me ka hoʻēmi ʻana o ka hopena o nā ʻāpana ʻā o nā hui.

Hōʻike ka puke puke i nā hihia lihua o ka hoʻonui ʻana o ka MHO i nā mea maʻi me ka hoʻohana pū ʻana o acenocumarol a i ʻole warfarin a me amoxicillin. Inā pono, e nānā pono ka hoʻokele ʻana o ka hoʻomākaukau ʻana o ka Augmentin ® me nā anticoagulants PV a me ka MHO paha i ka wā e kuhikuhi ai a wehe paha i ka hoʻomākaukau ʻana o Augmentin ®; e hoʻoponopono ʻia ka hoʻoponopono ʻana o ka anticoagulants no ka hoʻokō waha.

ʻLoe a me ke kākele

Hoʻonohonoho ʻia ka nui o ka dosage ma ke ʻano, he pili i ka makahiki, ke kino o ke kino, ke ʻano o ka hana o ka mea maʻi, a me ka nui o ka maʻi.

No ka hoʻēmiʻana i nā hana hoʻonā i ka gastrointestinal hiki ke hoʻokaʻawale i ke kō, a pono e lawe ʻia ka lāʻau i ka hoʻomaka o kahi pāʻina. ʻO ka papa haʻahaʻa o nā mea maʻi maʻiʻo 5 mau lā.

ʻAʻole pono e hoʻomau ka hoʻomehana no nā lā 14 me ka ʻole o ka loiloi o ke kūlana haukapila.

Inā kūpono, hiki iā ia ke hoʻokō i ka lāʻau lapaʻau stepwise (ʻo ka hoʻokele makua makua mua o ka lāʻau me ka neʻe i ka hoʻololi ʻana i ka lawelawe waha).

Pono e hoʻomanaʻo ʻia ʻo 2 tab. ʻO Augmentin ®, 250 mg + 125 mg ʻaʻole like like me 1 papa. Augmentin ®, 500 mg + 125 mg.

ʻO nā pākeke a me nā keiki he 12 a ʻoi aku a keu paha ko mākou kaupaona 40 kg a keu paha. Hoʻomaopopo ʻia e hoʻohana i ka 11 ml o kahi paʻa i ka wai i 400 mg + 57 mg ma 5 ml, ʻo ia ka mea e like me 1 papa. Augmentin ®, 875 mg + 125 mg.

1 kōpō. 250 mg + 125 mg 3 mau lā i kahi lā no ka maʻi o ka hōʻemi i ke kaumaha hōʻona. I nā maʻi koʻikoʻi (e komo pū me nā maʻi a me ka hoʻihoʻi ʻana o ka urinary tract, ʻeha a me ka piʻi ʻana o nā maʻi o ka hanu ʻeha) a me nā maʻi ʻē aʻe o Augmentin ®.

1 kōpō. 500 mg + 125 mg 3 mau lā i ka lā.

1 kōpō. 875 mg + 125 mg 2 mau lā i ka lā.

ʻO nā keiki he 3 mau mahina a 12 mau makahiki me ke kaumaha o ke kino ma lalo o 40 kg. Hana ʻia ka helu helu ʻana ma ka makahiki a me ke kaumaha o ke kino, i hōʻike ʻia ma mg / kg / lā a i ʻole ml paha o ka pakanā ʻana Ua mahele ʻia ka ʻōhua o kēlā me kēia lā he 3 ʻona i kēlā me kēia 8 mau hola (125 mg + 31.25 mg) a i ʻole 2 dosis i kēlā me kēia mau hola 12 (200 mg + 28.5 mg, 400 mg + 57 mg). Hōʻike ʻia ka papa helu dosage i ʻōlelo ʻia ʻia a me nā pinepine o ka lawelawe i ka papa ma lalo.

Augmentin ® dosage regimen (kaukaʻi helu ma muli o amoxicillin)

Nā ʻōpalaHoʻopau 4: 1 (125 mg + 31.25 mg ma 5 ml), ma 3 mau kīpona i kēlā me kēia 8 mau holaHoʻopili 7: 1 (200 mg + 28.5 mg ma 5 ml a i ka 400 mg + 57 mg ma 5 ml), ma 2 mau manawa i kēlā me kēia 12 mau hola
Haʻahaʻa20 mg / kg / lā25 mg / kg / lā
Mea kiʻekiʻe40 mg / kg / lā45 mg / kg / lā

Hoʻololi ʻia nā hapa liʻiliʻi o Augmentin ® no ka mālama ʻana i ka maʻi o ka ʻili a me nā ʻōpala palupalu, a me ka tonillitis mau hoʻi.

Hāʻawi ʻia nā dosis nui o Augmentin ® no ka mālama ʻana i nā maʻi e like me ka otitis media, sinusitis, ka maʻi o ka ʻōpū o ka ʻōpū a me nā kiki, ka maʻi ʻana o nā iwi a me nā ʻāpana.

ʻAʻole lawa nā hōʻike o ka maʻi lapaʻau e hōʻike i ka hoʻohana ʻana o Augmentin ® i kahi maʻa o ke ʻoi aku ma mua o ka 40 mg + 10 mg / kg i nā maʻi he 3 i hoʻokaʻawale ʻia.

Na keiki mai ka hanau a 3 mahina. Ma muli o ka maikaʻi o ka hana excretory o nā pēpē, ʻo ka ʻāpono i hōʻike ʻia ʻo Augmentin ® (helu helu no kaxxillillin) ʻo 30 mg / kg / lā ma 2 mau māhele i māhele ʻia o 4: 1.

ʻO nā pēpē i hānau mua ʻia ai. ʻAʻohe mea hāʻawi e pili ana i ka regimen dosage.

Nā hui ahonui kūikawā

Nā maʻi maʻi maʻi. ʻAʻole pono ke hoʻoponopono ʻia o ka hoʻoponopono ʻia ʻana; ʻo ia ke kau palena nui ʻia e noi ʻia e like me nā poʻe maʻi ʻōpio. I nā poʻe maʻi maʻi me nā hana renal impaired, ua kau ʻia nā pona kūpono no nā poʻe maʻi me ka hana renal impaired.

ʻO nā mea maʻi me ka hana pūlima hemahema. Hoʻohana ʻia ka mālama ʻana me ka akahele; ʻAʻole lawa ka ʻikepili e hoʻololi i nā ʻōlelo hōʻike i loko o nā mea maʻi.

ʻO ka maʻi me ka hana renal impaired. Kuhi ʻia ka hoʻoponopono ʻana i ka ʻoihana dosage me ka nui o ke ʻano loiloi ʻo amoxicillin a me ka helu clearance creatinine.

Augtionin ® dosis regimen

Cl Mea hana, ml / min4: 1 hana hoʻolōʻihi (125 mg + 31.25 mg ma 5 ml)Hoʻopaʻa 7: 1 (200 mg + 28.5 mg ma 5 ml a i ka 400 mg + 57 mg ma 5 ml)Nā papa hana ʻaniʻoni kiʻi, 250 mg + 125 mgʻO nā papa ʻōlelo ʻaniʻoni kiʻi, 500 mg + 125 mgʻO nā papa hoʻoili kiʻiʻoniʻoni, 875 mg + 125 mg
>30ʻAʻole pono kahi hoʻoponopono hoʻoponopono ʻiaʻAʻole pono kahi hoʻoponopono hoʻoponopono ʻiaʻAʻole pono kahi hoʻoponopono hoʻoponopono ʻiaʻAʻole pono kahi hoʻoponopono hoʻoponopono ʻiaʻAʻole pono kahi hoʻoponopono hoʻoponopono ʻia
10–3015 mg + 3.75 mg / kg 2 mau manawa i ka lā, ʻo ka nui loa ka 500 mg + 125 mg 2 mau manawa i ka lā1 kōpō. (me ka maʻi maʻalahi o ka maʻi maʻi) 2 mau lā i ka lā1 kōpō. (me ka maʻi maʻalahi o ka maʻi maʻi) 2 mau lā i ka lā
® i loko o ke koko, e lawe ʻia kahi ʻelua hou aku o 15 mg + 3.75 mg / kg ma hope o kahi hālāwai hemodialysis.

Nā papa hana ʻoniʻoni, 250 mg + 125 mg: Hoʻoponopono i ka pala ma muli o ka nui loa o ke ʻano loiloi ʻo amoxicillin.

2 mau pā. 250 mg + 125 mg i loko o ka 1 wai i kēlā me kēia 24 hola

I ka manawa o ka dialysis, he 1 hou (1 papa) a me 1 papa pākaukau. i ka hopena o ka hui dialysis (e hoʻopiʻi i ka hoʻokaʻawale ʻana i ka nui o ka serum o ka amoxicillin a me ka clavulanic acid).

ʻO nā papa ʻaina kiʻi ʻia, 500 mg + 125 mg: Hoʻoponopono i ka pala ma muli o ka nui loa o ke ʻano loiloi ʻo amoxicillin.

1 kōpō. 500 mg + 125 mg i loko o ka 1 wai i kēlā me kēia 24 hola

I ka manawa o ka dialysis, he 1 hou (1 papa) a me 1 papa pākaukau. i ka hopena o ka hui dialysis (e hoʻopiʻi i ka hoʻokaʻawale ʻana i ka nui o ka serum o ka amoxicillin a me ka clavulanic acid).

ʻO ke ala e hoʻomākaukau ai i ka hoʻopanee

ʻAno hoʻomākaukau ʻia ka hoʻopanalo ma mua o ka hoʻohana mua ʻana. Ma kahi o 60 ml mau o ka wai i hoʻolapalapa ʻia i ka mahana o nā lumi e pono e hoʻohui ʻia me ka pahu bolo, a laila e pani i ka hū me ka uhi a lulu a hiki i ka pau ʻana o ka pauka, e ʻae i ka hūnū e kū no nā minuke 5 e hōʻoia i ka hoʻopiha piha ʻana. A laila e hoʻohui i ka wai i ka māka ma ka pahu a lūlū hou i ka hue hou. Ma ka holoʻokoʻa, e pili ana i ka 92 ml o ka wai e hoʻomākaukau i ka hoʻokuʻu pohō no ka pā ana i ka 125 mg + 31.25 mg a me ka 64 ml o ka wai no kahi inake o 200 mg + 28.5 mg a 400 mg + 57 mg.

Pono e lūlū maikaʻi ʻia ka pahu i mua o kēlā me kēia hoʻohana. No ka hoʻonui pono ʻana i ka lāʻau lapaʻau, pono e hoʻokaʻawale ʻia kahi kapa pale, pono e holoi maikaʻi ʻia me ka wai ma hope o kēlā me kēia hoʻohana. Ma hope o ka ninini ʻana, pono e mālama ʻia ka hoʻopiʻi ʻana no 7 mau lā i loko o ka friji, akā ʻaʻole maloʻo.

No nā keiki i lalo o 2 mau makahiki o ke ʻano, hiki i kahi hapa pākahi i hoʻolei ʻia i ka hoʻomākaukau o Augmentin ® ka mea i hoʻoheheʻe ʻia me ka wai ma kahi hoʻohālike o 1: 1.

Ke keu

Nā Hoʻomaka hiki ke nānāʻia mai ka gastrointestinal tract a me nā haunaele i ka pae wai-electrolyte.

Ua ho'ākāka ʻia ʻo Amoxicillin crystalluria, i kekahi mau hanana e alakaʻi i ka hiki ʻana o nā renal maikaʻiʻole (ʻike i nā "Kūlana Kūlana").

Sezia i loko o nā mea maʻi me ka hana renal impaired, a me i ka poʻe e loaʻa nā kiʻekiʻe o ka lāʻau lapaʻau.

Lāʻau: Nā hōʻailona mai ka gastrointestinal tract - hōʻailona maʻi, e nānā nui ana i ka maʻamau o ke kaulike wai-electrolyte. Hiki i nā amoxicillin a me clavulanic acid ke hoʻokaʻawaleʻia mai ke kahawai e nā hemodialysis.

Hōʻike nā hopena o kahi hōʻike noiʻi i hana pū ʻia me 51 mau keiki ma kahi kikowaena ʻawaʻawa, ʻo ke alakaʻi o ka amoxicillin ma kahi haʻahaʻa o ka haʻahaʻa ma mua o 250 mg / kg ʻaʻole i alakaʻi i nā hōʻailona maʻi koʻikoʻi a ʻaʻole koi i ka gastric lavage.

E hoʻokuʻu i ke ʻano

Powder no ka hoʻokuʻu ʻana i ka waha, 125 mg + 31.25 mg ma 5 ml. I loko o kahi pahu momona, i pani ʻia e ka mea hao pani kākela i ka pale me ka pale o ka wehe mua, 11.5 g. 1 fl. me ka pūlima ana i ke kāʻei pepa.

ʻO ka Powder no ka hoʻomākaukau no ka hoʻopanee ʻana i ka hoʻopale waha, 200 mg + 28.5 mg ma 5 ml, 400 mg + 57 mg ma 5 ml. I loko o kahi pahu aniani i pani ʻia i ka pōpō alumini kahi wīwī me ka hoʻokū mua mua ʻana, 7.7 g (no ka dosage o 200 mg + 28.5 mg ma 5 ml) a i ʻole 12,6 g (no ka dos a 400 mg + 57 mg ma 5 ml ) 1 fl. ka pū me kahi pahu ʻāpana a i ʻole ʻo nā ʻāpana haehae i ka pahu pahu.

Nā papa hana ʻaniʻoni kiʻi, 250 mg + 125 mg. In alumini / PVC moliki 10 pcs. 1 kīwī me kahi ʻeke o ka silica gel i loko o kahi ʻeke i ka alumini laminated foil. 2 mau pākuhi keleahi i kahi pahu pepa.

ʻO nā papa ʻōlelo ʻaniʻoni kiʻi, 500 mg + 125 mg. I loko o kahi alumini / PVC / PVDC moliki 7 a i ʻole 10 pcs. 1 kīwī me kahi ʻeke o ka silica gel i loko o kahi ʻeke i ka alumini laminated foil. 2 mau pākiha paleka o laminated alumini ma kahi pahu pepa.

ʻO nā papa ʻoniʻoni kiʻi kiʻi, 850 mg + 125 mg. In alumini / PVC molī 7 pcs. 1 kīwī me kahi ʻeke o ka silica gel i loko o kahi ʻeke i ka alumini laminated foil. 2 mau pākuhi keleahi i kahi pahu pepa.

Mea hana

ʻO SmithKlein Beach P.C. BN14 8QH, West Sussex, Vorsin, Clarendon Road, UK.

Ka inoa a me ka inoa o ka hui kū kānāwai e kau inoa ʻia ana ka palapala kākau inoa inoa: GlaxoSmithKline Trading CJSC. 119180, Moscow, Yakimanskaya nab., 2.

No ka ʻike hou aku, e hoʻopili: GlaxoSmithKline Trading CJSC. 121614, Moscow, st. Krylatskaya, 17, bldg. 3, papa 5. kahua kikowaena ʻoihana "Krylatsky."

Kelepona: (495) 777-89-00, fax: (495) 777-89-04.

ʻAi ʻia ʻo Augmentin ®

nā papa kiʻi ʻoniʻoni 250 mg + 125 mg 250 mg + 125 - 2 mau makahiki.

nā pani ʻoniʻoni kiʻi 500 mg + 125 mg - 3 mau makahiki.

nā papa kiʻi ʻoniʻoni 875 mg + 125 mg - 3 mau makahiki.

ka pauku no ka hoʻokuʻu ana i ka hoʻokūkū waha 125mg + 31.25mg / 5ml - 2 mau makahiki. ʻO ka pēpē i hoʻomākaukau ʻia he 7 lā.

pauku no ka hoʻōki ʻana no ka hoʻokūkū waha 200 mg + 28.5 mg / 5 ml 200 mg + 28.5 mg / 5 - 2 mau makahiki. ʻO ka pēpē i hoʻomākaukau ʻia he 7 lā.

pauku no ka hoʻōki ʻana no ka hoʻokūkū waha 400 mg + 57 mg / 5 ml 400 mg + 57 mg / 5 - 2 mau makahiki. ʻO ka pēpē i hoʻomākaukau ʻia he 7 lā.

Mai hoʻohana ma hope o ka lā pau pau i hōʻike ʻia ma ka pahu.

Ka hoʻonohonoho ʻana a me ke ʻano o ka hoʻokuʻu ʻana

Heluhelu mākou i nā ʻano o ka hoʻokuʻu i ka lāʻau i hoʻopaʻa ʻia ma Rusia:

  1. ʻO ke koho i ke ʻano o ka lāʻau maloʻo no ka hoʻomākaukau no ka pohō ʻana i kahi waha, aia ia nō ka 125 mg + 31.25 mg i 5 ml o ka lāʻau hoʻopau,
  2. Augmentin i ke ʻano o kahi kāmele maloʻo no ka hoʻomākaukau ʻana o kahi hoʻopiʻi waha i loaʻa 200 mg + 28.5 mg ma 5 ml o ka lāʻau lapaʻau i pau,
  3. ʻO Augmentin pauka i loaʻa ka 400 mg + 57 mg ma 5 ml o ka ʻauʻa ʻana,
  4. ʻO Augmentin powder, manaʻo ʻia no ka hoʻomākaukau ʻana i kahi hopena no ka hoʻokele intravenous,
  5. ʻO Augmentin ES pulupulu no ka hoʻomākaukau no ka pēpē ʻana i nā keiki, aia ka 600 mg + 42.9 mg ma 5 ml,
  6. Nā papa ʻaina 500mg + 125mg
  7. 875 mg + 125 mg papa
  8. ʻO nā papa nā Augmentin 250mg + 125 mg.

Nā ʻoihana ʻo ka ʻoihana ʻoihana lapaʻau a me ka lāʻau lapaʻau: kahi papa o ka hui penicillin ākea ākea me kahi beta-lactamase inhibitor.

He aha ka mea i hoʻohana ʻia ai ʻo Augmentin no kēia?

Wahi a nā ʻōlelo aʻo Augmentin e hoʻohana ʻia no ka maʻi bacteria i hoʻoili ʻia e nā microorganism i mālama ʻia i ka lāʻau. E pili ana kēia:

  1. Nā maʻi o nā kino ENT - otitis media, tonsillitis, pharyngitis, sinusitis,
  2. Nā ʻōpū o ka ʻōnaehana bronchopulmonary: ʻo bronchitis aitis, exacerbation o bronchitis chronic, pneumonia,
  3. ʻAʻole nā ​​maʻi maʻamau o ka ʻōnaehana genitourinary: cystitis, pyelonephritis, urethritis, i loko o nā wahine - nā bacterial vulvovaginitis, endocervicitis,
  4. Pale a me nā pāwī, ʻike ʻia,
  5. Nā maʻi ʻeha o ka pūpū - hana hemahema, salmonellosis,
  6. Nā maʻi musculoskeletal - osteomyelitis, kekahi mau ʻano o ka maʻi ʻōpū,
  7. Nā maʻi ʻehaʻehā - periodontitis, nā huhū niho.
  8. ʻO Gonorrhea
  9. Sepsis.

Pēlā nō, hōʻike ʻia ka hoʻohana ʻana o Augmentin no nā hoʻopiʻi hopohopo ma ka wā postoperative.


Ka hana lāʻau lapaʻau

Antibiotic ākea pālahalaha. Loaʻa ia he hopena bacteriolytic (luku ʻino).Hoʻoulu ia e kū'ē i kahi pālahalaha o kahi aerobic (e ulu wale ana i ka keʻa o ka oxygen) a me ka anaerobic (hiki ke loaʻa i ka hala o ka oxygen) gram-positibo a me a microobism literatur, a me nā hana o ka wā e hana ana i ka beta-lactamase (kahi enzyme e hoʻopau i nā penicillins).

ʻO Clavulanic acid, kahi mahele o ka mākaukau, e hāʻawi i ka kūʻē i ka amoxicillin i ka hopena o ka beta-lactamases, e hoʻonui ana i ka kikoʻī o kāna hana.

Nā ʻōkuhi no ka hoʻohana

E like me nā ʻōlelo aʻo no ka hoʻohana ʻana iā Augmentin, ua hoʻonohonoho pono ʻia ka nui o ka dosage ma muli o ka makahiki, ke kino, ke ʻano o ka maʻi o ka mea maʻi, a me ka nui o ka maʻi o ka maʻi. Inā pono, hiki iā ia ke hana i ka hoʻokalakupua i ke ʻano (ma ka hoʻomaka ʻana o ke ʻano, ʻo ka hoʻomanawanui makua o ka lāʻau me ka hoʻololi hou ʻana i ka lawelawe waha).

  • ʻO nā pākeke a me nā keiki ma mua o 12 mau makahiki a he kaupaona paha i ka 40 kg a keu paha. 1 papa o 250 mg / 125 mg 3 mau lā / lā (no ka maʻi o ka hōʻemi mau ʻana i ka hoʻololi) a i ʻole, 1 mau papa o 500 mg / 125 mg 3 mau lā / lā, a i ʻole 1 papa o 875 mg / 125 mg 2 mau lā / lā, a i ʻole 11 ml o ke kāpae ʻana o 400 mg / 57 mg / 5 ml 2 mau manawa / lā (e like me 1 papa o ka 875 mg / 125 mg).
  • ʻEleʻa like ʻelua mau pālua 250 mg / 125 mg i ka papa he 500 mg / 125 mg tablet.
  • ʻO nā keiki mai 3 mau mahina a 12 mau makahiki me ke kaumaha o ke kino ma lalo o 40 kg. Hāʻawi ʻia ka lāʻau lapaʻau ma ke ʻano o ka hoʻokuʻu ʻana i ka hoʻoponopono waha. Hoʻolaha ʻia ka helu helu ʻana ma muli o ka makahiki a me ke kaumaha o ke kino, i hōʻike ʻia ma ke ʻano he nui mg / kg kino kino / lā (helu helu ma ke ʻano ʻoxxillillin) a i loko o ka mol o ka pakanā ʻana.
  • Na keiki mai ka hanau a 3 mahina. Ma muli o ka hala o ka hana excretory o ka pūlima, ka ʻōlelo i hāpai ʻia ʻo Augmentin (i helu ʻia e like me ka ʻoxxillillin) ʻo 30 mg / kg / lā ma 2 mau papa i hoʻokaʻawale ʻia i ke ʻano o ka hoʻokuʻu ʻia o 4: 1.

ʻO ka papa haʻahaʻa o nā mea maʻi maʻiʻo 5 mau lā. ʻAʻole pono e hoʻomau ka hoʻomehana no nā lā 14 me ka ʻole o ka loiloi o ke kūlana haukapila. E hoʻihoʻi maikaʻi a hōʻemi i nā hopena hopena mai ka nenehana digestive, ua ʻōlelo ʻia ʻo Augmentin e lawe ʻia i ka hoʻomaka ʻana o kahi pāʻina.

Augmentin i ka wā hāpai a me ka lactation

E like me ka hapanui o nā antibiotika o ka hui penicillin, amoxicillin, i hoʻoili ʻia i loko o nā ipu o ke kino, e komo pū i loko o ka waiū umauma. Eia kekahi, ʻike pū ʻia nā mea e pili ana i ka clavulanic acid i ka waiū.

Eia naʻe, ʻaʻohe hopena koʻikoʻi o ka maʻi e pili ana i ke kūlana o ke keiki. I kekahi mau hihia, hiki i ka hui pūʻana o ka clavulanic acid me amoxicillin i hiki ke hōʻeha i ka maʻi a me / a i ʻole candidiasis (thrush) o nā membrane mucous i ka waha waha i loko o ka pēpē.

Aia ʻo Augmentin i keʻano o nā lāʻau lapaʻau i ʻae ʻia no ka ʻōpū. Inā naʻe, ma muli o ke ʻano o ka mālama ʻana o ka makuahine me Augmentin, hoʻomohala ʻia ke keiki i kekahi mau ʻaoʻao o ka maikaʻi, e pau ka mālama umauma.

ʻO nā mea hoʻohālikelike o Augmentin nā ʻA-Clav-Farmex, Amoxiclav, Amoxil-K, Betaclav, Clavamitin, Medoclav, nā mākaukau ʻo Teraclav.

Nānā: pono ke ʻae ʻia ka hoʻohana ʻana o nā analogues a me ke kauka hele mai.

ʻO ka kumukūʻai kumukūʻai o Augmentin i nā lāʻau lapaʻau (Moscow) hilinaʻi i ke ʻano o ka hoʻokuʻu.

  1. Nā papa ʻāina Augmentin 250 mg + 125 mg, 20 mau kekona. - mai 261 hoʻoheheʻe.
  2. ʻO nā papa nā Augmentin 500 mg + 125 mg, 14 mau pcs. - mai 370 rub.
  3. ʻO nā papa nā Augmentin 875 mg + 125 mg, 14 mau pcs. - mai 350 rub.

Nā kuleana a me nā kūlana e waiho ai

Pono e mālama i ka lāʻau ma kahi maloʻo i hiki ʻole i nā keiki ke mālama i kahi kiʻekiʻe aʻe ma mua o 25 ° C. ʻO ke ola o ka papa o nā papa (250 mg + 125 mg) a me (875 mg + 125 mg) mau makahiki 2, a ʻo nā papa (500 mg + 125 mg) mau makahiki 3. ʻO ke ola o ka pauku o ka pauku no ka hoʻomākaukau o ke kāpoki ʻana i kahi pahu haki ʻole ʻia i 2 mau makahiki.

Pono e mālama i ka hoʻopiʻi ʻia i hoʻomākaukau ʻia i loko o ka friji i kahi mahana o 2 ° a 8 ° C no nā lā 7.

Waiho I Kou ManaʻO HoʻOpuka